QUOTE(Sigfa @ Aug 18 2005, 22:27)
ShinChan- atrast kam piesieties nav liela maaksla, katrs no mums to pieprot, un ja nepieprot, tad var izdariit, jo tas tieshaam ir vienkaarshi, bet aizstaaveet kautko taadu, par ko ieprieksh neesi domaajis, vai pareizaak- aizdomaajies, ir daudz gruutaak. Njem to galvaa.
Un seriaals nevienaa punktaa nav taisiits balstoties uz reaalaas dziives principiem vai iipashu logjiku (runaaju paarsvaraa par kaujaam) un ir lielaakoties fanserviss. Ja tev ir veelme skatiities ko reaalistiskaaku, es tev varu piedaavaat, piemeeram, GTO. Shii shova veidotaaji noteikti necenshas padariit peec iespeejas reaalistiskaaku, tieshi preteeji. Taakaa es domaaju, ka nemaldiishos ja teikshu, ka tava kritika par sho seriaalu ir kaa balta lapa. Ljauj veelreiz atkaartoties- shii shova meerkjis ir piesaistiit ar vizuaalo izpildijumu un iespadiigumu, atshkjiriigo stilu 'kinematograafijaa' nevis logjiku. Tas tomeer ir fighting anime.
Tas nu arii viss ko gribeeju bilst.
Atbildu tev tikai tamdēļ, ka tavi pieņēmumi par mani un manu gaumi iekš anime ir klaji aplami.
Pirmkārt, es nepiesienos. Katrā postā uzsveru, ka neskatoties uz nepilnībām un pretrunām (uz kurām arī norādu savos komentāros), Blīču skatos un skatos ar interesi. Esmu pat Blīču aistāvējis. Es pamatā, kritizēju tikai to, ko pats esmu skatījies un atzinis par ko tādu kam ir piemitis vai piemīt potenciāls, taču zināmu iemeslu dēļ tas nav pilnībā ticis izmantots. Bleach nav izņēmums šajā kārtībā.
Otrkārt, kritizēt pamatoti nav nemaz tik viegli. Kasīties kasīšanās pēc gan ir. Man pašam neliekas, ka būtu samuldējis galīgo bezsakaru no operas "tas tur galīgi sakssss, jo viņam ir zili mati un šķības kājas".
Treškārt, par spīti tam, ka man tik tiešām vairāk simpatizē "smagā gala" anime ar ēdmaņu pelēkajai vielai, es tomēr savā būtībā palieku visēdājs un pārtikā patērēju arī kautiņ tipa, ecchi, comedy un cita veida izstrādājumus. Kas protams, man dažubrīd liek šausmināties par ekrānā norīsošajiem stulbumiem un pliekanajiem tekstiem, taču tas viss pieder pie lietas. No augstāk minētā arī izriet tas, ka es Blīčveidīgās anime nebūt nemeklēju reālistisku cīņu horeogrāfiju un dabīgu izlieto asiņu litrāžu, kā arī saprotu, ka šāda tipa ražojumos ir nepieciešams, lai cilvēks saņemot cirtienu, kas spētu nogāzt ziloni tomēr beigās paliktu dzīvs. Jo citādi mums būtu garlaicīgi, cīņas ātri beigtos, varbūt nebūtu īpaši baudāmas, un līdz ar to spētu sapelnīt tās veidotājiem mazāk naudas, vai ne? Nu re, un tieši tāpēc ne jau cīņas, to apmēri un veiktais demage ir mans kritikas objekts, ja mēs aplūkojam Bleach. Kritiku es vērsu uz pavisam ko citu, un proti, tēlu neloģisko uzvedību.
Ceturtkārt, gribi labu piemēru tam, ka fighting anime tomēr var saturēt labus cīņu skatus, interesantus tēlus, labu sižetisko līniju, LOĢIKU (lai kā šis vārds tev nepatiku un lai cik ļoti tā trūktu citās kautiņtipa anime)? Lūdzu, tas pats Samurai Champloo, kurā ir ieturēts perfekts balanss starp visām šīm lietām, visu sasienot kopā ar jauku homora lentu.
Lai nebūtu tā, ka es tikai kritizēju un bubinu, pārmaiņas pēc pateikšu arī kaut ko pozitīvu.
Bleach līdzīgu ražojumu vidū (tas pats Naruto būtu jāņem kā uzskatāmākais līdzenieks) izceļās ar labu OST'u, kā arī patīkamu tendenci nevilkt neko garumā. Ja kaut kam ir jānotiek tad tas notiek un notiek samērā ātri, nevis mēginot mūs nogalēt aiz garlaicības vai noslīcināt nenozīmīgu tekstu plūdos.
Lai kā es kritizētu pašu Ichigo un vēl dažu labu "varoni", tēlu sistēma ir izstrādāta diezgan labi. Dažubrīd ir gan saprātīgs developments, gan regulāra dabūšana pa mizu. Jauki tas, ka šajā šovā īr izpludināta robež starp to, kurš ir labais, kurš ļaunais, lai gan gribētos lielāku skaidrību par pašu soul society, kāpēc tāds naids pret visu un visiem? Labāk patika pirmā šova daļa, kurā notikumi risinājās "reālajā" pasaulē, nevaru pat īsti izskaidrot, kas man īsti tur labāk patika taču tā nu tas ir. Šobrīd notiekošais, kā jau augstāk minēju vairāk atgādina kādu datorspēli, taču ceru, ka kaut kas šajā kāretībā mainīsies, tad kad kritis būs galvenais "boss", lai kurš tas būtu.
P.s. Pirksteļi notirpa šo paladziņu drukājot, bet ņemiet par labu. Cerams, ka nu vismaz ir ieviesta jel kāda skaidrība par manu attieksmi pret Bleach un anime kopumā.