Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ko lasa otaku?
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
Revol
Tad es ar ielikšu nelielu atskaiti par lasīto kopš pēdējā posta šai topicā:
Pēdējās izlasītās:
Stephen King - The Dark Tower V: Wolves of the Calla
Stephen King - The Dark Tower VI: Song of Susannah
Paul Stenning - Slash: Surviving "Guns N' Roses", "Velvet Revolver" and Rock's Snake Pit
Stephen King - The Dark Tower VII: The Dark Tower
Neil Gaiman - Stardust
Pašlaik lasu:
Terry Pratchett - Small Gods

Lielākais notikums noteikti ir Stephen King - The Dark Tower sērijas pabeigšana - tiešām izcils lasāmgabals.
"The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed."
Mimi
Anite Shreve - Light On Snow.

vēl tik tikko esmu iesākusi lasīt, nopirku, lai uzlabotu angļu valodu, bet nezin, kā būs, varbūt izrādīsies pietiekoši laba grāmata. :]
FuschichO
Pēdējā izlasītā: Kobo Abe "Sieviete smiltīs" nu diezgan īsa bet smadzenīga. iesaku dementiem ar zinātniskas dabsa novirzēm.

Šobrīd lasu nezināma autora (es vienkārši neatceros) "Psihičeskaja energija" Veca, bet laba un pamācoša grāmata. Liek domāt pozitīvi
Kaede
Šobrīd brīvajos brīžos lasu Nacume Sōseki "Kokoro". Diezgan īsa grāmata, taču tajā ir pateikts daudz interesantu lietu. happy.gif
kahi
jū! mana učene pieprasa dzejas analīzi uz trijām lapām, so manā kabatā atrodas steidzīgi, par 90 sant nopirkts veidenbaums.

un viņš ir sasodīti labs.

kaut kur pie gultas nepabeigta mētājas pspiholoģijas brīnumainās uzvaras un jurgas ivanauskaites sapņiem līdzi.

rīgas laiks brokastīs, latvju zīmes pusdienās, freda un ufo brokastu kods kaut kur pa vidu.

jap, sanāk daudz lasīt.
+Chibi+
Tikko izlīdu no Kapotes "In cold blood" un iejoņoju D. Īrvinga "Sidra nama likumi". Abas lieliskas, iesaku.
fuzz
Nesen lasīts "Piknik na obochine" un "1984".
zenofex
John Battelle : The Search - aizraujoši par meklēšanu internetā, un par gūgli. Paralēli - Nausicaa of the valley of the wind mangu (īstu, drukāto nevis nokačātu). Ņam.
Tramvajs
Rejs Bredberijs- Marsiešu Hronikas
Tenma
HP, AF, šo to no psiholoģijas, šo to no eksaktajām zinātnēm, kaut ko jauku un smieklīgu un pēdējā laika kko uz labu laimi wiki vai mangas netā. samēra uz labu laimi izvēlētas, jo brīžiem darbā nav ko darīt.
Storm
Novilku no neta... 1.35Gb augstaakaas matenes graamatas (moustly calculus) un tagad kad uznaak garlaiciiba (biezi XD) lasu... un pa starpam palasu kaadu doujinu tongue.gif
Karamele
Storm... tev ir iekšas x..x

Es pašlaik lasu 'Hanibal Rising' by Thomas Harris.
Yume
QUOTE(Storm @ Jan 24 2008, 19:11) *

..augstaakaas matenes graamatas un tagad kad uznaak garlaiciiba lasu...

es tā vecos ķīmijas semināru materiālus lasu... biggrin.gif

Bet daiļliteratūra- mēģinu piebeigt Želaznija- Ambera Hronikas
Revol
Pēdējās izlasītās:
Terry Pratchett - Small Gods
Pašlaik lasu:
George R.R. Martin - A Game of Thrones [A Song of Ice and Fire, Book 1]
Tramvajs
R. Blaumaņa noveles. Eh, obligātā literatūra. Bet man patīk.
Isabel Carmin fon Edelhain
Pašlaik A.Dimā "Grāfiene Monsoro", bet pirms tam tapa lasits Roberts Silverbergs "Atgriešanās Belzagorā"
GM
Vonnegūta "Mehāniskās klavieres", tādējādi noslēdzot savu senseno Kurta V. fanātismu ar vienīgo mizantropiskā žīdiņa grāmatu, ko vēl nebija sanācis izlasīt.
Ayumi
tikko sāku lasīt Paulu Koelju ''Burvja Piezīmes'' .
OverIke
Pārsvarā lasu grāmatas par Warhammer 40k visumu un vēsturi galvenokārt militāro.

No Warhammer pēdējo ko izlasiju Ben Counter - Dark Adeptus
Spectre
QUOTE(Karamele @ Jan 24 2008, 19:48) *

Storm... tev ir iekšas x..x

Es pašlaik lasu 'Hanibal Rising' by Thomas Harris.

Izlasīju kkad pagājušajā gadā - ir laba smile.gif

Lasīju oriģinālvalodā par tulkojumu nezinu.

Uz doto brīdi tuvojos Robert Harris grāmatas Imperium beigām.
Stāsts par CIcerona dzīvi politiskajā un juridiskajā jomā. Kā arī par tā laika romu kopumā (politiskajā un juridiskaja griezumā) Tīri interesanta lasāmvienla.
Revol
Pēdējās izlasītās:
Douglas Adams - Life, the Universe and Everything
Pašlaik lasu:
George R.R. Martin - A Clash of Kings [A Song of Ice and Fire, Book 2]
FuschichO
Laikam retais buus lasiijis "Mazu graamatu par lielu atminju", jo taa ir zinaatniskas dabas un sarakstiita diezgan pasen, tomeer tas savulaik bija ... err... lielpaardoklis ASV, kaut gan to sarakstiija PSRS pilsonis, ja nekljuudos

Veel lasu T. Lobsanga Rampas "Dziive ar Lamu" Rampa rullee. Iista smadzenju skaloshana.
Sērfijs
QUOTE(FuschichO @ Apr 9 2008, 09:37) *

... lielpaardoklis...

dižpārdoklis dārgā, dižpārdoklis.

Es starp citu Platona "Teaitēts" lasu.
FuschichO
Tos jaunos, geniālos latviešu vārdus nav nemaz tik viegli atcerēties, jo viņi nav dabiski radušies (grrr.) Vai tu esi jutīgs vai jūtīgs, pheh. Hate it.

Lai nebūt offtopic
"Suzume no kumo " bija forša grāmata. Pamācoša
zenofex
Greg Egan "Permutation City"
+Chibi+
QUOTE(FuschichO @ Apr 9 2008, 17:44) *

Vai tu esi jutīgs vai jūtīgs, pheh.

tie ir divi dažādi vārdi.

Malahovska "Staļinisms"
FuschichO
Jā, ir gan. Man tas pirmais riebjas, tāpēc minēju.

Kūļi "Filosofija" <--- procesā... ilgā procesā
Hikaru
QUOTE(crono @ Jan 30 2008, 20:40) *

WoW! Pat ir tādi, kam patīk obligātā literatūra. blink.gif

Lasu sci-fi vizuālo noveli "Ever 17: The Out of Infinity".
lilion
Esmu iesprūdusi Balzaka kopoto rakstu 5 sējumā
Taka
Moku Herberta dēliņa rakstītos Dune prīkveļus un domāju - moš izmest to grāmatu misenē? Dēliņam līdz papucim kā līdz Marsam...
GM
Hamlets.

Luga kalpo kā uzskatāms pierādījums tam, ka, ja jūs naivi domājat, ka jēdzat kaut ko no angļu valodas, tad jūs acīmredzami neesat lasījuši Šekspīru oriģinālā.
Taka
smile.gif
tiesa, jāpiekrīt tam, ka spēja lasīt fansubus vai datorprogrammu manuāļus ir ļoti tālu no patiesām valodas zināšanām. Tas pats attiecas uz japāņu valodu. Nedomāju, ka animē tiek lietota ļoti komplicēta valoda, drīzāk otrādi. Kurš no otaku ir spējīgs lasīt japāņu prozu orģinālvalodā, vai pat - to pārtulkot?
Kikyou
Da liecies mierā, Hamletā ir vecā angļu valoda. Ne vienam vien ne-anglim varētu būt problēmas to uztvert bez speciālas apmācības. biggrin.gif
Ayumi
Annas Raisas ''Velns Memnohs. Vampīru hronika''
FuschichO
Deivids Hjūms "Pētījums par cilvēka sapratni"
Ginta
Ja neskaita, ka pamazām sāku studēt BL noveles, tad šobrīd aktīvi eju cauri latviešu valodā izdotajām H.Hese grāmatām. :3
zenofex
Michael Swanwick - The Iron Dragon's Daughter
Pakkun
oxford advanced learner's dictionary of current english
Tenma
QUOTE(Hikaru @ Apr 10 2008, 18:36) *

QUOTE(crono @ Jan 30 2008, 20:40) *

WoW! Pat ir tādi, kam patīk obligātā literatūra. blink.gif

man arī patika daļa no obligātas literatūras, Blaumaņa noveles tajā skaitā smile.gif bet Aiju tā arī nespēju izlasīt vairak par pāris lpp. - konkrēti rāva uz augšu. šobrīd pārlasu pēdējo HP latviski, vnk tulkojuma novērtēšanai.
Revol
Pēdējās izlasītās:
George R.R. Martin - A Clash of Kings [A Song of Ice and Fire, Book 2]
George R.R. Martin - A Storm of Swords [A Song of Ice and Fire, Book 3]
Pašlaik lasu:
Neal Stephenson - Snow Crash
lilion
Džeks Londons izlase nr. 4 (ja nekļūdos ar numuru )
Church
imho konkreetais DL kopoto rakstu zaljo buuku komplekts ir 1/2 latvijas gjimenju maaaju bibloteekaas smile.gif
Dead Star
F. Beigbeders - Romantiskais Egoists
aa,es nez. uznāca vnk
Batou
nesen piebeidzu Vonnegūta "Mehāniskās Klavieres", bet grāmatas maitas dārgas palikušas (vai arī es nepelnu pietiekami) un tāpēc lasu vienkārši National Geographic katru mēnesi.
FuschichO
... bibliotēka bibliotēka bibliotēka.

Pabeidzu L.Rampas "Ārsts no Lhasas". Cilvēkam ar spēcīgu iztēli, ēdot to nevajadzētu lasīt. Tiešām ļauni ļauni ļauni (2.pasaules karš Ķīnā, Japāņu invāzija, kara nometnes, spīdzināšana, gaļa, gaļa, gaļa...)

Uzrāvos un N. Rēriha grāmatu. Nez vai dzeju, kas tur iekšā arī lasīšu, pārāk jau nu šifrēts tas viss. Viena lieta ir tas, ka Rērihonkuls bija ģēnijs, cita- vai es viņu saprotu, bet nu jāpacenšas būs... hehe
+Chibi+
John Irving "Widow for one year". Esmu ieslīgusi smagā atkarībā no Īrvinga. Un tā kā J. Rozē 2 Īrvinga grāmatas angļu val. maksā (paperback) tikpat daudz, cik viens "Oens Mīnijs" latviski, sanāk veiksmīga viņa grāfijas apzināšana. Pirmais amerikānis pēc Vonnegūta (lai gan absolūti citādāks), kas patiešām aizrauj. Varbūt tikai mani. Bet viņš, manuprāt, katrā darbā ļoti veiksmīgi aprunā kādu no ASV 20.gs. aktuāliem jautājumiem, sākot ar abortiem un beidzot ar feminismu.
Sushi
QUOTE(FuschichO @ Jun 29 2008, 00:55) *

Pabeidzu L.Rampas "Ārsts no Lhasas". Cilvēkam ar spēcīgu iztēli, ēdot to nevajadzētu lasīt. Tiešām ļauni ļauni ļauni (2.pasaules karš Ķīnā, Japāņu invāzija, kara nometnes, spīdzināšana, gaļa, gaļa, gaļa...)

Fuschi-san, tā grāmata tava vai no bibliotēkas? :< Man dikti, dikti gribētos izlasīt, par cik L.Rampa ir mans DIEVS. Man patīk kā viņš savās grāmatās diezgan vienkāršā, saprotamā valodā apraksta visu sarežģīto utt. Pēc vasariņas, skoliņā *rausta uzacis*.

Uhh, bet vispārībā šobrīd iesāktas ir tā pavairāk grāmatas. Vairāki kriminālromāni un viens japāņu detektīvs, kā arī gandrīz pabeigt-lasītais romāns ''Goda altāris''. Un ''Augstceltne''.
GM
Mišels Velbeks "Varbūt ir sala".
Viens no maniem absolūtajiem favorītiem no vēl dzīvajiem skribentiem nepieviļ - gada tulkotais romāns.
kakene
Kārlis Krustkalns - Likteņa nolemtie - par 2. Pasaules karu (nju patīk man tādas grāmatas happy.gif )
FuschichO
QUOTE(Sushi @ Jun 29 2008, 03:48) *

Fuschi-san, tā grāmata tava vai no bibliotēkas? :< Man dikti, dikti gribētos izlasīt, par cik L.Rampa ir mans DIEVS. Man patīk kā viņš savās grāmatās diezgan vienkāršā, saprotamā valodā apraksta visu sarežģīto utt. Pēc vasariņas, skoliņā *rausta uzacis*.

No bibliotēkas. Esmu dzirdējusi, ka piemēram internetā par tām grāmatām prasa teju vai karaļvalsti. Enīvei- ir labāk, ja tā grāmata atrastos manā īpašumā, jo tur ir tāds zelts, ko vienkārši tāpat galvā grūti paturēt. Tas skan smieklīgi, bet Rampa mainīja manu dzīves redzējumu. Varbūt tas arī tāpat mainītos ņemot vērā to literatūru, izņemot Rampu, ko esmu izlasījusi, bet tomēr... Vai viņš meloja vai nemeloja- tam pat nav nozīmes. Galvenais ir viņa emocionālais devums pasaulei.. mhm
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.