lilion
Aug 31 2006, 10:28
Pārlasu atkal Tolkīnu un esmu sākusi lasīt Naruto mangu.
Peedeejaa izlasiitaa:
Terry Pratchett -
Equal RitesPashlaik lasu:
Stephen King -
The Dark Tower I: The Gunslinger
Ta... man skola uzdod lasit gramatas latvišu valoda! Kas zin kadu labu gramatu kuru var paņemt biblioteka vai nopirkt?
nu tā, tu vari paņemt lāčplēsi, bet tu būsi atstiepis pekas jau pēc pirmā dziedājuma.
no tulkotajām - Nikolo Ammaniti, the same, ko ieteica Winry. tiešām laba, daudz seksa, sprādzienu, nu, vispār reāli. to vienu nakti tā arī nosēdēju lasot. tas varētu arī neapnikt.
nu, ja tu esi jaunāka gadagājuma cilvēciņš, tad iesaku tīģerkomandas piedz., vai kaut kā tā. sen nav lasīts, jau gadus trīs, bet, cik man zināms, viņiem ir aizvien jaunas grāmatas, un joprojām 12 gadi. tādas paplānas, ātri izlasāmas.
nepērc grāmatas! lai ko darīdams, nepērc! apaugsi kā koks ar sūnām. grāmatu vajag tieši tik daudz, cik tev var ielikt līdzi zārkā.
ko es pašlaik lasu? žurnālu pastaiga..
Vai latviešu valoda bibliotekas var atrast "Karš un miers"? man vajag lasit pa 300 lpp menesi, visu gadu... Un vai ir kada fantastika vai fentesi, galu gala vrsturiski romani?
pilns.
varbuut kaadreiz tomeer arii pameegjinaasi actually aiziet uz bibloteeku? da kaut vai skolas.
Musu skolas biblioteka gramatu Lat.Va. ir ļoti maz!!!
tad piereģistrējies kaut kur citur.tikai vajag ļoti laicīgi aiznest grāmatas atpakaļ, citādi būs kā man - liekas, es jau no dažām esmu izbanota.
ja 300 lpp mēnesī, tad jūs ļooti spīdzina.
par latviešu fantasy nava dzirdēts, šķiet tādu vēl neraksta. bet iesaku Laimas Muktupāvelas grāmatas ''šampinjonu derība'' un ''emīlija benjamiņa'' - vēsturiski notikumi, karš latvijā, neķītri stāstiņi, nu man patika. ja nu jāmirst nost, ja nedabū fantāziju, izlasi kaut vai zvaigžņu karus.
Tas nav obligati jabut Latviešu gramatas, vienkaši Latviešu valoda. Redzeju kautko veikala bet tur viss ir dargs...
QUOTE(Keydan @ Sep 9 2006, 10:21)
Musu skolas biblioteka gramatu Lat.Va. ir ļoti maz!!!
<heavy sigh> un taa ir vieniigaa biblioteeka Riigaa? <g>
beerniibaa, kad bija vismaz mani intereseejoshie zhanri paarlasiiti gan maajas, gan kaiminju, gan skolas biblioteekaas, iipashu probleemu uz pilseetas biblioteeku aizraapties nejutu.
+Chibi+
Sep 11 2006, 23:59
QUOTE(kahi @ Sep 9 2006, 12:58)
par latviešu fantasy nava dzirdēts, šķiet tādu vēl neraksta.
haha, un kā tad ar Skuju Frīža "Sidrabota saule lec", the one and only latvju fantastikas darbu par to, kā mūsu bāleliņi iekaroja Krieviju?
Church
Sep 12 2006, 00:50
QUOTE(+Hachi+ @ Sep 11 2006, 23:59)
haha, un kā tad ar Skuju Frīža "Sidrabota saule lec", the one and only latvju fantastikas darbu par to, kā mūsu bāleliņi iekaroja Krieviju?
it isn't fantasy, it's sci-fi. && bad one at that.
QUOTE(+Hachi+ @ Sep 11 2006, 23:59)
neesmu dzirdējusi... laba? un cik bieza. varētu jau pamēģināt. tāda lieta vēl nav lasīta.
Un atkal pārlasu Hamletu
QUOTE(kahi @ Sep 13 2006, 15:29)
neesmu dzirdējusi... laba? un cik bieza. varētu jau pamēģināt. tāda lieta vēl nav lasīta.
Nē grāmata nav īpašī bieza. Pats darbs ir diezgan vienkāršs un brīvi lasās.
IR vērts izlasīt kaut vi tikai tāpec ka ir Latviešū fantastikas pionieris (grāmata izdota 1924 gada)
Church
Sep 13 2006, 18:27
QUOTE(sipps @ Sep 13 2006, 17:28)
...
vienkaarsh/briivi lasaas, bet ne iipashi veertiigs/ne interesants kraps. domaaju, ka daudzi saskatiis bik savaadaakaa veidaa pasniegtas dazhas padomju laiku fantastu graamatu ieziimes. sociaalisma/komunisma slavinaashana aizvietota ar liiku nacionaalisma baazshanu visaas spraugaas. pietiek arii "rojaljei v kustah".
IR vērts izlasīt kaut vi tikai tāpec ka ir Latviešū fantastikas pionieris (grāmata izdota 1924 gada)
Meernieku laiki savukaart ir pirmais latvieshu generic romaans. vai taa pietiek lai pamatotu lasiishanas veertiibu/vajadziibu? Ja ir veelme peec fantastikas latviski - labaak palasiit aarzemju sf klasikju tulkojumus SF seerijaa (kaudziite mazformaata graamatu miikstos vaakos seerija). domaaju, vismaz daljai noteikti jaabuut vairumaa publisko bibloteeku. Azimovs, Nortone, Lems, Bredberijs un veel jo daudzi citi.
P.S.
protams mani subjektiivaas gaumes ranti ir droshi ignoreejami. ;>
+Chibi+
Sep 13 2006, 19:15
varbūt tas ir profesionālais debīlisms, bet man kā vēsturiski nosliektam cilvēkam, Skuju Frīža darbs likās visnotaļ uzjautrinošs. Nacionālisma uzplaukumā atvēries zieds, hohoho.
Protams, vērtējot to kā literāru darbu, nevis izsmieklu avotu, tas nav pārlieku vērtīgs un autora fantāzija lacks originality, but still.. Neesmu uztrāpījusies vēl nevienam citam latviešu fantastikas garagabalam, pret kuru man rastos vismaz pus unce ieinteresētības.
un Mērnieku laiki ir labs darbs.
Kenshin
Sep 14 2006, 15:49
Bahs.
Ričards Bahs šobrīd nodarbina manu lasīšanai atvēlēto laiku.
" Ilūzijas" - mmmmm
~ Un " Viens" - vnk fascinējoši!
Peedeejaa izlasiitaa:
Stephen King -
The Dark Tower I: The GunslingerPashlaik lasu:
Terry Pratchett -
The Light Fantastic
Ragana
Sep 15 2006, 19:19
Viktora Igo "Parīzes Dievmātes katedrāli", un lādēju Death Note...
Latviešu fantasti?
Anatols Imermanis - "Mortona Piramīda" teiksim
Vladimirs Mihailovs - "Savam brālim sargs", "Trešā pakāpe" u.c.
Platonu kurš ir pierakstījis sokrāta darbus un pašu sokrātu un vēl aristoteli pa vidum...
QUOTE(sipps @ Sep 13 2006, 17:28)
QUOTE(kahi @ Sep 13 2006, 15:29)
starp citu, pirms apm. pusgada padzirdēju, ka tev ir nakts sardzes grāmata. pirmās lapp vai 1. nodaļu es jau izlasīju, bet tad man atņēma. diemžēl... ja tev viņa vēl ir, ja kāds nav uzprasījies, varbūt man ir cerība? vienīgajā biblenē, kurā es esmu pierakstīta, es neesmu vēlams cilvēks, bet uz citu aizvilkties nav laika.
Cilveeks
Sep 16 2006, 23:33
es izlasiiju:
John Case - The Genesis Code
Michael Connelly - Chasing The Dime
autoru neaceros(un graamatu ar nevaru atrast) - Pray
protams latvieshu valodaa... man tachu ir tikai 14... lai gan "hariju poteru VI" izlasiiju angliski(un pat sapratu)
Rabindranats Tagore, "Katastrofa"
Tigra2
Sep 17 2006, 15:42
kaarteejaa enciklopeedija; domaaju pierakstiit vai ne, jo vinju izlasiiju 1/2 stundaa...
Redezes lokā - Endrū Lenglijs - Leonardo
(biju domājusi, ka tur būs vairāk informācijas...
)
QUOTE(kahi @ Sep 16 2006, 22:01)
starp citu, pirms apm. pusgada padzirdēju, ka tev ir nakts sardzes grāmata. pirmās lapp vai 1. nodaļu es jau izlasīju, bet tad man atņēma. diemžēl... ja tev viņa vēl ir, ja kāds nav uzprasījies, varbūt man ir cerība? vienīgajā biblenē, kurā es esmu pierakstīta, es neesmu vēlams cilvēks, bet uz citu aizvilkties nav laika.
ja protams man ir ta gramata atsuti PM un kaut ko jau izdomas.
Kazuki
Sep 17 2006, 22:10
L.M.Montgomery "Anne of Green Gables" jau sen iemiiljota graamatinja
+Chibi+
Sep 18 2006, 09:29
QUOTE(Kazuki @ Sep 17 2006, 22:10)
*Barbras Streizandes "Memories" skan fonā* Hohoho, kad es gāju klasē.. 5ajā, varbūt 6ajā, tā sērija bija
nenormāli populāra. Girly girly stuff, haha. Ak, jaunība.. (I feel even older now.. )
Kazuki
Sep 18 2006, 10:40
QUOTE(+Hachi+ @ Sep 18 2006, 09:29)
QUOTE(Kazuki @ Sep 17 2006, 22:10)
*Barbras Streizandes "Memories" skan fonā* Hohoho, kad es gāju klasē.. 5ajā, varbūt 6ajā, tā sērija bija
nenormāli populāra. Girly girly stuff, haha. Ak, jaunība.. (I feel even older now.. )
o jaa
man taa graamatu seerija vienmeer ir patikusi. un, ja lasa orgjinaalvalodaa... ^__^
QUOTE(Tigra2 @ Sep 17 2006, 15:42)
kaarteejaa enciklopeedija; domaaju pierakstiit vai ne, jo vinju izlasiiju 1/2 stundaa...
Redezes lokā - Endrū Lenglijs - Leonardo
(biju domājusi, ka tur būs vairāk informācijas...
)
manuprāt, esmu šķirstījusi. bet tā jau tajās enciklopēdijās ir - nekad nevar atrast to, ko vajag. vienmēr par maz informācijas. iesaku redzes lokā - impresionisms. baigi laba, ir arī par japānas ietekmi uz eiropas mākslu. un ļoti skaistas monē reprodukcijas.
federalagent
Sep 21 2006, 21:33
Man gan patik gramata amerikanu psihs.
Isabel Carmin fon Edelhain
Sep 21 2006, 22:02
Pašlaik lasu Andre Norton, Sasha Miller - To king a daughter
paulu koelju - 11 minūtes. ļoti laba, izlasīju aptuveni 2 ar pusi stundās.
Naktspukjiite
Oct 14 2006, 02:42
Tikko pabeidzu lasīt Čaka Palanjuka "Cīņas klubu". mmmmm... daudz labāka nekā filma.
Tagad turpinu ar Džona Ridlija darbu "Visi deg ellē".
Sorrow
Oct 14 2006, 12:09
pašlaik lasu Ursulas Le Gvinas, Jūrzemes grāmatu sērijas otro daļu "Athuanas Kpenes"...diez ko taalu vel neesmu tikusi, bet škiet buss interesanta... Pirmo daļu gan izlasiiju pirms kaada laika, taču taa man ļoti patika...turklaat tiku arii pie paarejaam daļām, ta ka driiizuma arii taas taps izlasiitas...
paulu koelju - 11 minūtes. ļoti laba, izlasīju aptuveni 2 ar pusi stundās.
aha...piekriitu Paulu Koelju vispar labas graamatas...
Tā kā "SestDienai" ir sākušas nākt līdzi visvisadās vērtīgas grāmatas par nieka 3'im latiem, esmu apņēmības pilns izraut visu sēriju cauri. Nedēļas laikā pabeigta tika Hermaņa Heses '"Stikla pērlīšu spēles", šodien jāķeras klāt Nabokova "Lolitai".
Bullshit. Koelju ir viena tīri smeķīga grāmata, proti, "Alķīmiķis" un tam sekojošu neskaitāmu oriģināla
rip-off'u plejāde: tās pašas idejas izteiktas uz citu dekorāciju fona. Puisis iegrimis pašatkārtošanās mānijā.
Tā kā "SestDienai" ir sākušas nākt līdzi visvisadās vērtīgas grāmatas par nieka 3'im latiem, esmu apņēmības pilns izraut visu sēriju cauri.
yaa.. parasti neiekrītu uz visādiem šitādiem trikiem, bet šoreiz nenoturējos.. (būs laikam jāsamazina anime skatīšanās, jo citādi nevarēšu uzspēt izlasīt visu ieplānoto + ik-nedēļas-iznākošās grāmatiņas..)
aa. un btw..QUOTE
Tikko pabeidzu lasīt Čaka Palanjuka "Cīņas klubu". mmmmm... daudz labāka nekā filma.
hmmm.. es gan lasīju sen, bet cik atceros - man gan tā nelikās..
Peedeejaas izlasiitaas:
Terry Pratchett -
The Light FantasticTerry Pratchett -
SourceryStephen King -
The Dark Tower II: The Drawing of the ThreePashlaik lasu:
Terry Pratchett -
Thud!
pašlaik lasu Ursulas Le Gvinas, Jūrzemes grāmatu sērijas otro daļu "Athuanas Kpenes"...diez ko taalu vel neesmu tikusi, bet škiet buss interesanta... Pirmo daļu gan izlasiiju pirms kaada laika, taču taa man ļoti patika...turklaat tiku arii pie paarejaam daļām, ta ka driiizuma arii taas taps izlasiitas...
aha, tehanu ir vislabākā. patīk noslēgums, lai gan lasīju pirms vairākiem gadiem, still atceros.
Giovanni Boccacio
"Dekamerons"
Un Loveless manga.
nu es zubros cilvēka anatomiju 9. klasei. nekas interesants tas nav, bet gribēju jūms pateikt, ka tas ir sasodīti grūti!!
Infanta
Nov 2 2006, 18:42
kahi, he..he..hee, kas tevi gaida veelaak, kad tu zubriisies no galvas visus gremoshanas fermentus un to darbiibu! Tad gan tev shkjitiis, ka cilveeka anatomija ir tiiri taa neko, pat aizraujosha
---
Pati e..e.. 10 minuutes atpakalj pabeidzu R. Bredberija "Pienenju viinu". Tieshaam interesanti un ekstremaali daudz filozofijas ( kaut kaa atgaadina "Mazo princi"). Paaris reizes praataa ienaaca doma, ka no "Pienenju viina" sanaaktu tiiri labs anime Mijadzaki garaa..
vēl drusku un būšu izlasījusi Ričarda Baha "Ilūzijas" jāsaka: I admire him very much! Vienkārši izcils autors...
Nākamā kas stāv rindā ir "Hermitage" vai arī " agrā renesance"...
driiz beigšu lasiit Annas Raisas "Velns Memnohs"
....interesanta gramata...
te ir riktiiga viela pardomaam...gan par Dievu, gan par Velnu...
Dotajā brīdī līdz pusei esmu tikusi Eidžena Finka biogrāfijai
Peedeejaas izlasiitaas:
Stephen King -
The Dark Tower III: The Waste LandsStephen King -
The Dark Tower IV: Wizard and GlassTerry Pratchett -
Reaper ManPashlaik lasu:
Terry Pratchett and Neil Gaiman -
Good Omens
Hm, peedeejaas izlasiitaas: Pols Osters 'Ilūziju grāmata' un Džordžo Faleti 'Es nogalinu'. Abas labas, bet iipashi gaaja pie sirds tieshi Faleti garadarbs (savaadaak nosaukt nevaru). Tagad jaakjeras klaat Metjū Pērla 'Dantes klubam'.
Un 9. klases anatomija ir vnk elementaara ^^
+Chibi+
May 8 2007, 09:57
QUOTE(GameMaster @ Oct 14 2006, 12:21)
Bullshit. Koelju ir viena tīri smeķīga grāmata, proti, "Alķīmiķis" un tam sekojošu neskaitāmu oriģināla
rip-off'u plejāde: tās pašas idejas izteiktas uz citu dekorāciju fona. Puisis iegrimis pašatkārtošanās mānijā.
Bullshit arī tev. Smeķīgākā ir "Veronika grib mirt". Starp citu, Alķīmiķis drīzāk ir rip-off citiem, jo laika ziņā jau tā raxtīta vēlāk... Well, maybe i'm wrong, un gan jau pasaule sadosies rokās un palīdzēs tev pierādīt, ka tev taisnība.
QUOTE(+Chibi+ @ May 8 2007, 09:57)
QUOTE(GameMaster @ Oct 14 2006, 12:21)
Bullshit arī tev. Smeķīgākā ir "Veronika grib mirt". Starp citu, Alķīmiķis drīzāk ir rip-off citiem, jo laika ziņā jau tā raxtīta vēlāk... Well, maybe i'm wrong, un gan jau pasaule sadosies rokās un palīdzēs tev pierādīt, ka tev taisnība.
nekā. patiesībā labākā ir 11 sekundes!!! alķīmiķi man laīja pirms gulētiešanas...
un 9.klases anatomija ir grūta(manas domas, še, ierij). ja tu (viuks) esi megazubris, ok., bet mums pārējiem ir jāmācās.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.