Isabel Carmin fon Edelhain
May 9 2007, 18:27
Stīvens Kings - Zvēru kapiņi
Heh...prieks, ka te manīt Stīvena Kinga cienītājus
. Pēdējā laikā esmu aizrāvusies ar Albēra Kamī darbiem- tikko izlasiju "Mēri" un man šķita,ka šo grāmatu esmu gaidjusi visu mūžu.
Pašlaik rūpīgi buros cauri Robežnieku dzimtas biogrāfijai, kuru sarakstījis A. Upītis, kas ir lasījuši sapratīs par ko iet runa. Vienīgais ko gribētos teikt, ka grāmata ir apsolūti meli un tajā nav neviena īsta pierādījuma, ka Robežnieki tā kādreiz būtu uzvedušies.
Brīvajā laikā, kad gribas ko vieglāku palasu A. Nortones: "Raganu pasauli"
lasu no sporta grāmatiņas izrakstīto trešdienas ieskaitei sportā.
Neptuuns
May 14 2007, 20:23
K. Vonneguts- "Lai Dievs jūs svētī, mister Rouzvater"
kaarleens
May 15 2007, 13:51
Tigra2
May 15 2007, 14:59
Viliams Šekspīrs
''Hamlets''
:3
Lasu žurnāliņu "Shape"( tur ir rakstiits , ka guļot 7-9 stundas tu notievē) XD
Bitter_me
May 15 2007, 20:28
Guli un need, tad jau laikam taa arii ir...
Es shobriid esmu aizraavusies ar Agatas Kristi darbiem... Detektiivi un saldi sapniishi...
Peec zveeru kapinju izlasiishanas man bija neliela trauma, jo sapratu, ka graamatas var mani ietekmeet tikpat stipri kaa shausmu filmas(lai arii esmu shausmenju cieniitaaja)... Shizo graamata...
Visiem iesaku- Haruki Murakami "Aitas mediishanas piedziivojumi"... Un milzum daudz apcereejumi par ausiim...
Sākšu lasīt J. V. Gētes " Fausts" un vēl buros paralēli pa mācību gramatā un grāmatu " Vēsturnieki". Iesaku sākt, labā.....Drakula, Vampīri and stuff...(un es nerunāju par mācību grāmatām
)
Cilveeks
May 15 2007, 22:35
QUOTE(kahi @ May 14 2007, 19:24)
lasu no sporta grāmatiņas izrakstīto trešdienas ieskaitei sportā.
the same for me..
gribas sākt Jurgu Ivanauskaiti lasīt, bet ar tiem ekšiem....
Pašlaik lasu ļoti iedvesmojōšu grāmatu- "100 skandalozākās pašnāvības". Interesanti uzzināt, kādu nolūku dēļ cilvēki izdara pašnāvības un kā viņi to izdarijuši. Vēl bez klasiskajiem variantiem indes iedzeršana, pakāršanās, miega zāļu pārdozēsāna un noduršanās var minēt tādus variantus, kā nomērdēt sevi badā un jau iepriekš izsūtīt ielūgumus uz bērēm.
+Chibi+
May 24 2007, 22:21
QUOTE(Bitter_me @ May 15 2007, 19:28)
Visiem iesaku- Haruki Murakami "Aitas mediishanas piedziivojumi"... Un milzum daudz apcereejumi par ausiim...
Es arī iesaku lasīt Murakami, be krieviski, jo vai vai, bet latviešu valoda tomēr ir drusku par nabadzīgu, lai veiksmīgi izzīmēu Murakami domas lidojumu. Un lasot krieviski, nāk bonus - varat izlasīt viņa daudzas labākus darbus kā Aitas piedzīvojumus.. Starp citu, nesen iznākusī Mans mīļotais sputņiks arī nav zemē metama. Par mīļestību, heheheh. Ja gribās latviski, un gluži-ne-Murakami-stilā-bet-smeldzīgi-un-labi, un ja sirds velk uz ko depresīvi saistošu, varbūt pa nedaudz pašnāvniecisku, bet dažiem tomēr nē, tad jāķeras pie Norvēģu koka.
Bet ja tomēr lasat kreiviski - Strana chudes! Jā jā, to ir jālasa, Aita nobālē uz šitā pārsteiguma fona. Un desertā varbūt Poslemrak.. Mmm. Laba recepte.
A. Kon. Doils. etīde purpura toņos.
Tramvajs
May 28 2007, 20:48
Hulio Kortāsara stāsti.
ReD_FoXy
May 28 2007, 21:21
Anna Raisa.
''Vampīrs Lestats.''
Mēdzu lasīt daudz un dažādas grāmatas vienlaicīgi, bet pašlaik lasu tikai divas:
Kobo Abe - Ceturtais leduslaikmets
J.R.R.Tolkīns - Gredzenu Pavēlnieks ; Karaļa atgriešanās
vēstures grāmata, šoceturtdien eksāmens(vai ieskaite tiripiri). vēl lasu vēstules draugos.
+Chibi+
Jun 6 2007, 19:50
QUOTE(kahi @ Jun 5 2007, 19:04)
vēl lasu vēstules draugos.
smaga lasāmviela. liecina par kvalitāti.
lasu H. Murakami "Andaguraundo" jeb, cilvēku valodā "Underground". Ņemot vērā, ka tas ir dokumentāls romāns, tad ļoti ļoti labs. Patīkami, ka Murakami spēj novrizīties no sava stila un katru reizi pārsteigt ar kaut ko vēl nebijušu.
lasu Ketija Reihsa(kathy reichs) "Bīstamie noslēpumi"...pēc šīs rakstnieces grāmatām tiek uzņemts pašlaika tv3 skatāmais seriāls"Bones"(jeb saprotamāk Noziegumu skelets)...baudāmi.
White owl
Jul 10 2007, 11:22
Uz doto brīdi: "Burvja piezīmes" un pa starpai "salaspils nāves nometnē"
Pašlaik slinkoju,bet vismaz reizi dienā turpinu lasīt "Laiks dzīvot un laiks mirt" by E.M.Remarks...un arī mangu ^^'
Uz doto brīdi Ļeņina kopotos rakstus krievu valodā. lasu un domāju. idejas labas- realizējums štruntīgs.
Dead Star
Jul 10 2007, 12:49
Paula Bankovska Eiroremontu. Sākotnēji piesaistīja lasīt šo grāmatu savdabīgā pieeja - katras nodaļas sākumā norādīta ir kāda dziesma, kas būtu jānoklausās. Jāteic reizēm tiešām ideāli atbilst noskaņi,tās radīšanai.
Grāmatu lasīšana manā gadījumā ievelkas sasodīti ilgi, jo ir nelāgs paradums "lasīt" 5-6 vienlaicīgi. So ar ātru pabeigšanu tā i, kā i.
Visnopietnāk, ar ļoooti lieliem pārtraukumiem tiek lasīts Bohumila Hrabla "Es apkalpoju Anglijas karali".
Shatako
Jul 13 2007, 20:44
QUOTE(ReD_FoXy @ May 28 2007, 21:21)
Anna Raisa.
''Vampīrs Lestats.''
Zinu šai grāmatai filmu esmu redzējusi. (baigi labā)
Pašlaik lasu 2 grāmatas. Viena ir Edgara Alana Po "Nodevīgā sirds" un otra ir Sjū Taunsenda "Adriana Moula slepenā dienas grāmata". XD
Jul 13 2007, 21:10
QUOTE(Shatako @ Jul 13 2007, 20:44)
Anna Raisa.
''Vampīrs Lestats.''
Pašlaik lasu 2 grāmatas. Viena ir Edgara Alana Po "Nodevīgā sirds" un otra ir Sjū Taunsenda "Adriana Moula slepenā dienas grāmata". XD
Well.. tad tiešām nebija ne jausmas, ka šai daļai no Vampīru hronikām ir ari filma. Cik zināms, tad ir "Intervija ar vampīru" un "Noladēto karaliene" un tās ir atsevišķas daļas.
ReD_FoXy
Jul 13 2007, 22:43
QUOTE(Isabel Carmin fon Edelhain @ Jul 13 2007, 21:10)
QUOTE(Shatako @ Jul 13 2007, 20:44)
Anna Raisa.
''Vampīrs Lestats.''
Well.. tad tiešām nebija ne jausmas, ka šai daļai no Vampīru hronikām ir ari filma. Cik zināms, tad ir "Intervija ar vampīru" un "Noladēto karaliene" un tās ir atsevišķas daļas.
Tieši tā. Grāmatā notikumi gluži tādi paši nav nemaz, tāds kā reimeiks drīzāk. Ekranizējums. Arī ''Intervija ar vampīru''.
Vēlreiz lasu iepriekšminēto ''Twilight''
asfiksija
Jul 25 2007, 01:52
Harry Potter and the Deathly Hallows.
patiesībā, jau izlasīju, bet gribu vēl un nespēju ne par ko citu normāli padomāt.
Harry Potter and the Deathly Hallows
Es arī domāju par to vien, bet es vēl lasu. Tik interesanti...
Bet nav tik interesanti, zinot, kuri 21 cilvēki [nu ne gluži visi ir cilvēki] nomirs, pateicoties bulvaris.lv interesantam rakstam... :tear:
Bet tāpat lasu to...
pašlaik lasu Junichiro Tanizaki "Seven Japanese Tales" un paralēli Roalda Dobrovenska "Magnus, Dāņu Princis" .
duck&cover
Jul 25 2007, 15:53
Uz doto bridi topaa Bulgakovs. aww.. vel 1 jautajums, itka ne pa teemu, slinkums jaunu topiku taisit. Kadas nezin, kur iegadaties gramatas orgjinalvaloda ( t.i. anglju val anglju rakstniekam)?
Uz doto brīdi jau kuro nedēļu buros cauri "Burvja piezīmēm"
Atbildot uz jautājumu: Vienīgā vieta, kur zinu, ka var iegādāties ir: Krišjāņa Barona ielā esošā Jāņa Rozes grāmatnīca. Tur otrajā stāvā var atrast.
Vēl var meklēt Globusā - Rīgā vaļņu ielā - otrā stāvā ir gana plašs klāst angļu , liekas arī citās orģinālvalodās .
Atv par offtopic turpināšanu
; offtopikā
duck&cover
Jul 25 2007, 20:44
au paldiess tas lielais
Sushi pašlaik lasa Salvadora Dalī ''Ģēnija dienasgrāmatu''. Sapratu, ka viņš ir baigais pakaļa (piedodiet, piedodiet), tomēr vēl jo projām mans mīļākais mākslinieks! ^_________^
Tigra2
Jul 26 2007, 10:58
Helēna Rubene, Vija Eniņa
Ārstniecības augi
Kef kef. ;3
duck&cover
Jul 26 2007, 12:18
QUOTE(Sushi @ Jul 25 2007, 23:32)
Sushi pašlaik lasa Salvadora Dalī ''Ģēnija dienasgrāmatu''. Sapratu, ka viņš ir baigais pakaļa (piedodiet, piedodiet), tomēr vēl jo projām mans mīļākais mākslinieks! ^_________^
ah par shim makslinieku dgramatam un noutbukiem...domaaju pilniigs shits kas paarstraadaats muusdienu popkultuurai saprotamaa valoda
QUOTE(duck&cover @ Jul 26 2007, 12:18)
QUOTE(Sushi @ Jul 25 2007, 23:32)
ah par shim makslinieku dgramatam un noutbukiem...domaaju pilniigs shits kas paarstraadaats muusdienu popkultuurai saprotamaa valoda
Go, go, aukstais entelekt!
Man gan gaume ir citā virzienā.
Christopher Kubasik -- Ideal war
Robert Thurston -- Way of the clans
moar mecha ^ω^
QUOTE(duck&cover @ Jul 25 2007, 15:53)
Kadas nezin, kur iegadaties gramatas orgjinalvaloda ( t.i. anglju val anglju rakstniekam)?
try amazone.com/de/fr/co.uk atkarīgs no tā vai atksaitot angļu valodu tu pārzini vēl kādu pietiekoši labi, lai tajā lasītu.
BTW, tas ir vislētākais variants, jo pat ar visu pārsūtīšanu tās grāmatas maksā ja ne lētāk tad vismaz tā pat.
Un lai nerādītu sliktu piemēru... tad pa tēmu-
Lois McMaster Bujold- The Curse of Chalion un Андрей Белянин - Моя жена - ведьма
Īstenībā lielākajās grāmatnīcās arī ir nodaļas, kurās ir grāmatas angļu valodā. (J.Roze, Valters un Rapa.)
Pati tagad lasu Chuck Palahniuk - Fight Club
uuu, Fight Club ir laba grāmata, kautkad, sen-sen lasīta.. bet vēlarvien kvēli mīlēta.
BTW, par tām ārzemju literatūras grāmatām oriģinālvalodā... viņām tak ir minimāla izvēle mūsu grāmatnīcās.. ko tur mocīties, nopērk internetā un miers.
QUOTE(Yume @ Aug 1 2007, 13:20)
uuu, Fight Club ir laba grāmata, kautkad, sen-sen lasīta.. bet vēlarvien kvēli mīlēta.
BTW, par tām ārzemju literatūras grāmatām oriģinālvalodā... viņām tak ir minimāla izvēle mūsu grāmatnīcās.. ko tur mocīties, nopērk internetā un miers.
Fight Club man ar baigi piedūra. To tagad arī lasu angļu val, jo orģinālvalodā lasīt grāmatas ir visforšāk :> bet nu par tām citām grāmatām protams, ka Latvijā izvēle ir ļoti maza, bet nu ik pa laikam kko sakarīgu atrast var.
Bet ja nu nepatīk ķemmēt grāmatnīcas, tad interneta veikali ir ideālais variants. nevar nepiekrist.
+Chibi+
Aug 7 2007, 20:33
Esmu iekritusi deģenerējošos mangu tīklos, tādēļ ikdienas lasāmā laikā (ķip, trol. uz darbu un no tā) lasu no Francijas atvesto shoujo kontrabandu. Dotajā mirklī piebeidzu savus krājumus (tātad izlasījusi visu to labāko) un jau esmu nonākusi līdz DN Angel. Haha, brings back memories. Un shojo kā vienmēr sit augstu vilni un izēd man smadzenes uz pilnu klapi.
zenofex
Aug 7 2007, 20:40
Anne McCaffrey - Dragonflight, Dragonquest, etc.
Viegla, bet interesanta lasāmviela.
+Chibi+
Aug 10 2007, 10:16
kā atelpu no shojo maģiskā spēka pievērsos kaut kam, kas neizēdīs man smadzenes pirmo trīs lpp laikā..
lasu Dzjuničiro Taņidzaki "Atslēga".
Jan 14 2008, 23:36
Sen nav te nekas kustējis, bet nu tomēr ko ierakstīšu...
Nesen ķēros pie A. Dimā (tēvs) daiļrades - Karaliene Margo. Vismaz pagaidam liekas vēl pietiekami interesanti, lai turpinati lasit.
Klokjvaarpsta
Jan 15 2008, 00:43
Es shobriid briivos briizhos lasu "A Brief History of Time" by Stephen Hawking
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.