QUOTE(Yume @ Mar 7 2006, 18:39)
to nekur nevajag teikt, tā ka rakstīta teikstā nevar saprast intonāciju, tad bieži vien cilvēki pārprot uzrakstīto. Tapēc rakstīt vajag uzmanīgi. Ir daudz vārdi ko tu ikdienas sarunvaloda tu lietojot nemaz neaizdomajies, ka viņie ir "stiprie" un piesaista uzmanību vairak, nekā kādi to sinonīmi, ko tu varetu izmantot.
Līdz ar to, uzrakstot tekstu tu viņu saprotu vienā veidā, bet bieži vien liela daļa lasītāju savādāk.
Es jau censhos... Pati redzi, ka nav viegli uzrakstiit taa, lai netiktu paarprasts teiktais.
QUOTE(Yume @ Mar 7 2006, 20:19)
BTW, man tiko ienāca prātā doma, ka musm vajadzētu parunāt par šito lietu dzīvajā, ja jau tik smuki tās sarunas saliekās čupiņā. Galvenie aktīvisti taču visi ir Rīdzinieki, vai ne?
Man ir paaraak leena domaashana, lai dziivajaa sanaaktu laba diskusija. Tur buutu milzu vaariishanaas, kuras laikaa edg meegjinaatu uztvert, ko iisti kursh meegjina pateikt.
QUOTE(JurCHiX @ Mar 7 2006, 20:39)
Šie indivīdi atradīs savu sabiedrību ar ko tusēt, es atradīšu savu sabiedrību.
Un ko tu dariisi, ja vinji atradiis savu sabiedriibu taadu pashu, kaadu tu? Aiziesi no sabiedriibas tikai vinju deelj? Paarstaasi buut otaku.lv biedrs taapeec, ka te savairosies metroseksuaalji? Vai arii paliksi. Bet tad reekjinies ar visu, ko es jau teicu - vinji veidos dalju visas grupas teelu. Varbuut tas ir tas, kur es pashos pamatos kljuudos, Yume man taa arii neizskaidroja.
P.S. Tie ir tikai jautaajumi, ne meegjinaajums uzspiest viedokli, uzbraukt vai tamliidziigi... bah, man mosh signature jaaieliek disclaimer.
QUOTE(Yume @ Mar 7 2006, 20:48)
es esmu tas kas NEvispaarina, bet pieljauj iznjeemumus!
šaja gadījumā tu pielaidi stilistisku kļūdu teikumā. noliegums ir ielikts neiespējamā vietā, no izslēdz palīgteikuma jēgu.
Tas ir vajadzētu būt vai nu - es esmu tas, kas vispārina, bet pieļauj izņēmumus. ( būtu pareizi jēgas ziņā), vai arī - es neesmu tas kas vispārina, bet pieļauju izņēmumus. ( kas tā vai ta ir pretrunīgs)
Manupraat: "Es esmu tas, kas neizdara vispaarisnaajumus. Es pieljauju iznjeemumus". Spriedums izriet no domas, ka vaards "bet" patiesiibaa ir "un" vietaa, bet lietots taadeelj, ka vaards "NEvispaarina" rada negativitaates (kas prasaas ar noliegumu "bet") teelu taadeelj, ka tas negrib lasiities kaa paredzeets, bet vairaak izskataas peec "vispaarina".
QUOTE(Pakkun @ Mar 7 2006, 23:04)
ir taada lieta kaa fiziskaa darba dariitaaji un gariigaa, es nesaku ka visi kas speeciigi miesaas ir vaaji garaa. .. aa.. un ir arii taada lieta kaa ciinjas maakslas (bruce lee vispaar arii bija taads.. khemm, pavaajsh).
Bruce lee - vaajsh? Mucaa dziivo?