Nju labi, naaksies jau...
Puisiitis nedroshi iznaaca no durvju ailes un leeniem, bailiigiem soljiem tuvojaas paarim.
-Es ceru, ka juus neiztrauceeju, bet...- zeens drebeliigaa balstinjaa iesaaka -jums man ir jaapaliidz.
Kendiina zheeliigaam, lielaam aciim luukojaas puisiitii.
-Mees centiisimies tev paliidzeet- Tajs droshsirdiigi uzsita puisiitim uz pleca, nemanot, ka sasmeeree tiiro kreklinju -Kaa, lai to daraam?
-Izglaabiet mani no manas mammas.- puisiitis shnjuksteeja -vinja ir ljauna pret mani un citiem.
-Vai tavu mammu sauc Ridama?- Kendiina intereseejaas
-Jaa. Vinja ir burve. Vismaz taa es saucu taadus cilveekus.- zeens rauduliigaa tonii runaaja
-Kaadus cilveekus?- Kendiina ar Taju reizee zinjkaariigi iejautaajaas
-Ljaunus cilveekus, kuri speej manipuleet ar savaam speejaam.- pusiitis norunaaja kaa no graamatas
-Vai tu nezini, ko tavai mammai vajag no manis?- Kendiina satveera galvu
-Nezinu. Varbuut taapeec, ka vinjas bijusii draudzene Ternea vinju pieviila.- puisiitis turpinaaja gudro runu- Ternea ir gluzhi kaa sargengjelis. Agraak vinja sargaaja mammu, bet tagad laikam tevi...
-Taatad Ternea bija taa, kas pateica manai mammai to visu...- Kendiina ''iemirdzeejaas''
-Jaa.
-Bet kaa mees varam tev paliidzeet?- Tajs turpinaaja patieso teemu -Kaa tevi sauc?
Cik tev gadu?
-Mani sauc Sounjins. Esmu 7 gadus vecs.- Sounijs paklanijaas -Paliidziet man vienkaarshi. Emmm...
-Pasaki, kaa, lai Ridama liek muus mieraa?- Tajs uzstaaja -Tu esi vinjas deels. Kaadai vaajajai vietai tachu jaabuut.
-Vaajaa vieta?- Sounijs pasmaidiija -Zinu, ka vinjai izdeg caurums no shampinjonu meerces.
-Tu tik ljoti ieniisti savu mammu, ka esi ar mieru vinju nogalinaat?- Kendiija mainiija sejas izteiksmi uz ''nevajag, ja?''
-Jaa.- Sounijs nopietni pakratiija galvu -Gribu, lai Ternea mani adoptee
Tajs ar Kendiinu pie rokas pieceelaas kaajaas. Vinji nodomaaja panjemt puiku uz maajam, lai pabarotu un uzdotu jautaajumus, jo tomeer, bija ljoti daudz kas, ko vinji veeleejaas uzzinaat.
-Esmu ar mieru!- Sounijs atzhirgs -Vai jums maajaas ir pica?
-Hehe, ir ir!- Tajs paskatiijaas uz Kendiinu -Vinja jau pieprasiija!
Taa vinji gaaja pa tumsu, pamesdami mistisko veikalu, kuraa noteikti neviens neveeleetos iepirkties! Peec kaada laika, trijotne bija klaat. Dziivoklis nebija mainiijies kopsh taa pameshanas. Kendiina pirmaa ienjeema vannasistabu un no aarpuses jau vareeja dzirdeet uudens teceeshanu. Tikmeer Tajs ieveda Souniju virtuvee un pieveda vinju pie ledusskapja.