Hmm... vakars gluzji klaat nav, bet jaaturpina...
Kendiina norija ''kamolu'', kas jau bija sakraajies mutee no baileem. Ridama, gaidoshu skatienu, skatiijaas Kendiinaa:
-Veel ilgi staaveesi? Man TIK daudz laika nav.
Kendiina, neko neteikdama, pagraaba atsleegas no Ridamas aukstaas plaukstas.
Liidz shim vinja jau taa bija sho aizklapeeto veikalu uzskatiijusi par kaut ko diezgan baisu un jociigu, tachu shoreiz bija nonaacis tik taalu, ka pashai jaasleedz valjaa taa netiiraas durvis, kur Kendiina, starp citu, ieveeroja asinis.
Kendiina sleedza valjaa durvis ar triicoshaam rokaam. Vinja centaas paildzinaat procesu teelojot, ka atsleega iespruust. Nu vairs nebija iipashas jeegas, jo ljoti labi vareeja redzeet, ka durvis ir atsleegtas, jo taas mazliet shuupojaas.
-Es... es tur neieshu!- Kendiina noraustiija
-Un kaa veel iesi!- to pasakot, Ridama iegruuda Kendiinu veikalaa.
Kendiina nokrita uz griidas. Vinjai priekshaa paveeraas asinjains skats: kreesls ar baltu riitakleitu virsuu. Riitakleita nebija asinjaina. Pat neviena traipinja. Tachu griida... Kendiina pamaniija, ka jaunaa kreklinja burti kljuvushi tumshi sarkani. Vinja izniicinoshi veersa skatienu uz Ridamas pusi. Viss... Ridama tur vairs nebija.
Kendiina izmantoja briidi un drebot pieceelaas kaajaas. Vinja paveera skatu apkaart telpai.
Tas bija shausmiigi. Griida, kaa jau teicu, bija vienaas asiniis. Sienas bija apkjeepaatas ar dazjaadu kraasu uzrakstiem, kas izskatiijaas kaadaa nepaziistamaa valodaa rakstiiti. Pie sienas bija dreebju pakaramie. Uz viena no tajiem karaajaas cilveeks.
Cilveeks bija kalsns viirietis ar sapleestaam brilleem uz deguna. Vinjam nebija viena roka.
Uz palodzes (skatlogaa), par briinumu, staaveeja zirneklju tiiklu segtas konfektes un shokolaades. Uz vienas no konfekteem vareeja saredzeet uzrakstinju, Shii. Kendiina, no shausmaam apreibusi, asiniim shljakstoties, skreeja pa durviim aaraa.
Vinja skreeja, skreeja garu celju. Pameta Tefteljkaaju ielu un meeroja celju uz Taja maajaam. Aiz vinjas veel labu laicinju palika asinjaini kurpju nospiedumi.
Beidzot Kendiina bija klaat. PILNIIGI visi cilveeki, kas vinjai gadiijaas celjaa, skatiijaas uz Kendiinu, nenolaizjod skatienu. Tas, protams, nebija briinums.
Kendiina izmisiigi klauveeja pie Taja durviim.
Tajs atveera un palika ar valjeeju muti. Tuuliit vinjsh apskaava Kendiinu un tiecaas jautaat, kas notika.
-Kendiin, kas ar tevi?- vinjsh izmisis jautaaja -Kas notika???
Iedama dziivoklii, Kendiina izstaastiija visu aatros vilcienos.
-Taj, luudzu aatraak pasaki: kas tad bija tas, ko tu man nepastaastiiji???
Vinji iegaaja vannasistabaa un Tajs apseedaas uz vannas malas. Kendiina atspiedaas pret sienu ar muguru.
-Patiesiibaa jau neko tik svariigu neaizmirsu pateikt. Protams, taa torte... un taa taalaak.
-Nu... ja tas ir vieniigais, ko tu nepateici, man viss ir skaidrs.- Kendiina mazliet viilusies novilka -Labi, ja neiebilsti, es nomazgaashos. Vai dreebes, kas bija ar... khem, asiniim jau ir sausas?
-Jaa, tuuliit atnesiishu. Shiis peec tam iemet tajaa bljodaa.- Tajs izgaaja no vannasistabas, lai atnestu izmazgaataas Kendiinas dreebes.
Heh... Veel mazliet un Tajs no Kendiinas apruupes nojuugsies. Tas, protams, joks, bet pati Kendiina arii par to domaaja.
Njep... shoreiz nav tik daudz, bet buus jaw labi...