Centiishos rakstiit biezjaak, peec Isabel ieteikuma!
-Nav jau taa, ka negribu- Tajs, peec ilga klusuma briizja, atbildeeja. Aciimredzot bija par to sho laiku domaajis.
-Un kaa tad ir?- Kendiina skatiijaas ar ''pastaastivairaak'' izteiksmi.
-Sieviete, kas tevi atstaaja tajaa vecajaa veikalaa bija Ridama. Es vinju nepaziistu, bet mans teevs zinaaja.- Tajs ieintereseeja Kendiinu, kas bija iemiiciijusies eertajaa diivaanaa -Pameegjini veelreiz atcereeties visu, ko redzeeji tajaa telpaa.
-Uhh... -Kendiina nopuutaas -Asinjaini skati... Pakaarts viirietis, jaa pareizi! Vinjsh bija pakaarts uz dreebju pakaramaa, bez vienas rokas. Balta riitakleita uz asinjaina kreesla, bet pats galvenais, ka taa bija pilniigi tiira un balta. Un... skatlogaa vairs nebija taa torte, bet vecas shokolaades un konfektes.
-Vai uz kaadas bija rakstiits kaut kas ar spilgti sarkaniem burtiem?
-Jaa... Cik es atceros, tur bija rakstiits Shii.
-Nu protams... Salda lieta ar mammas vaardu nr. 2.
-Shii? Tavas mammas Sharlotes iesauka?
-Jaa. Un taas konfektes...- Tajs saaka atcereeties kaarteejo notikumu -Taas es arii biju redzeejis.
-Kaapeec tu tik maz staasti?
-Kaa maz? Tas nemaz nav tik vienkaarshi- atstaastiit visus saapiigaakos notikumus un atcereeties to visu no jauna.- Tajs sadruuma -Bet tas viss ir tik diivaini... Kaads muus noteikti noveero.
Kendiina kluseeja. Viss notika paaraak strauji. Kaapeec vispaar vinja bija jaaiesaista tik senaa lietaa?
-Taj, kas taa Ridama iisti ir?- Kendiina vairs nenocietaas
-Sieviete, kas ar teeti bija iesaistiijusies kautkaadaa biznesa projektaa. Peec mammas naaves vinja kljuva kaa traka! Viirietis, kursh gribeeja mani nogalinaat bija vinjas viirs. Vinji straadaaja uz vienu roku!
-Taa kaa Klanji ar tavu teevu?
-Peec teeta atklaajuma Klanji, Ridama un mans teevs saaka sadarboties.
-Kaa vinji vispaar piekrita tam visam?
-Par zinaamu samaksu, protams. Teevs jau noteikti arii ir miris...
-Domaa? Tu jau vinju nekad neapciemoji, vai ne?
-Neapciemoju. Ieniidu vinju par to, ko vinjsh izdariija. Bet no visiem trim, palikusi tikai Ridama, nezinu kaapeec vinjai vajadzeeja TEVI aizvest uz to veikalu.
-Taatad- kaads muus noveero?
-Saku jau kuro reizi, visticamaak taa ir.
Kendiina veel ilgu laiku par Taja staastiito domaaja. Vinja bija pilniibaa aizmirsusi savas probleemas. Vinja domaaja neskaitaamas jautaajumu kjeedes, kas shaudiijaas un nelika mieru. ''Taatad to visu Tajs uzzinaaja no policijas?''
Arii Tajs domaaja, tikai tagad vinjsh taa iisti atgriezaas pie pagaatnes. Vinjam tas viss likaas paardabiski, bet tas netika izraadiits, galu galaa stiprajam dzimumam jaasargaa vaajaakais.
Naakamajaa dienaa nekas iipashs nenotika un tas prieceeja vinju praatus. Vinji neko nedariija, kas buutu saistiits ar visu to, kas notika. Kendiina un Tajs bija aizbraukushi uz Kendiinas maajaam. Vinji to bija izleemushi peec draudziigas sarunas ar Kendiinas maati.