Pirmajā reizēm ritms kaut kur nepatīkams, bet ideja ir baigi laba. Domāju, ka tā domā visi cilvēki, ja kas. Nu varbūt tikai stulbie par to nav aizdomājušies, gribētos turpmāk lasīt kādus neparastākus vārdus, nez, bagātāku angļu valodu, kaut šī arī laba
Par tiem, kas latviešu valodā. Uzbur redzes gleznas, tāpēc i labi. Un tas, ka tās ir 6rindes, vispār ieper. Es redzu, ka esi strādājusi ar konkrētu atskaņu sistēmu, jāsaka izklausās ļoti stabili. Pa cik es neko nesaprotu no literatūras teorijas, ja es rakstītu sešrindi, laikam kas daudz greizāks sanāktu.
Eksperiments- pamēģini brīvo pantu
Uzmetu aci iepriekšējiem gabaliem. Wnk respect, nav vairs ko piebilst
ritms pirmajā dzejolī ir viens un tas pats visam dzejolim. nav jau nekāds nopietnai dzejojums, vnk rīmēšanās angliski.
btw, man patīk izmantot stingrus ritmus un pantmērus, reizēm ar tiem eksperimentējot - pārsvarā mani signature pantu formas ir tieši šīs sešrindes vai tas variants, kur atskaņas ir pirmajai ar pēdējo un vidējām savā starpā.
nu rīmes, tās vispār man liekas, ka spēj rakstīt visi:
Vai dzeju lasot, Tu to jūti
Vai rakstīts citiem ir vai sev?
Un vispār, nebūtu tik grūti
Vien' rīmīt' uzmest arī Tev.
Tu gribi? Labi, nebūs tirgus,
Tik pati lemšu, ko un kā.
Tāpat kā dāvināmus zirgus
Es rīmes vedu pavadā.
Lūk viens, kas kož un nikni spārda
Te - cits, kas paļāvīgi nes.
Par to es neteikšu ne vārda -
Tāds tikai viens uz pasaules....
utt.
dzejot tikai tāpēc ir interesanti, ka centies kaut ko iežmiegt konkrētā formā, kgan reizēm niekojos arī brīvā formā (tiesa gan, pat šis jau sen ir iežmiegts paralēli arī dzejolī, kas mētājas pāris lapas atpakaļ):
tukšas acis...
ādā iegriežas nazis...
nav pat sāpju...
tikai dažas lāses nopil uz grīdas...
nē...
ne jau mirt...
tikai ne mirt...
apzināties savu dzīvību...
apzināties, ka vēl sāp...
ka dzīslās vēl rit asinis...
neviena nav blakus...
nav...
nav bijis...
nebūs...
neviens neredz un neredzēs...
tāpēc acis ir tik tukšas...
tāpēc arī nesāp...
tāpēc neatskan kliedziens...
nav neviena, kas sadzirdētu...
nav neviena, kā dēļ būtu vērts kliegt...
pat sāpēt ne...
grīdaslupata aizvāc sārtās lāses...
nekā nav...
nav bijis...
nebūs...
pat rētas ne...