QUOTE(Shinobi-sama @ Nov 9 2004, 10:57)
Muusdienas diemzheel fantastu graamtaas kuras liktu nedaudz aizdomaaties ir ljoti maz. Lielais vairums ir kaaut kaadi stulbi piedziivojumi. Es pats iipashi tos nosaukumus neesmu centies iegaumeet bet taas no padomju laikiem drukaatas ir ljoti interesantas kuraas ir astaats daudz vietas ko padomaat. Man filma "es, robots" nepatika.. jo taa bija izveersta par piedziivojumu ar holivudas beigaam... nu sorry bet taa filma izbrauca tikai un vieniigi uz wilu smitu un specefektiem. Peec filmas man graamatu lasiit neprasaas, bet varbuut taa ir daudz labaaka un tas bija neveiksmiigs ekranizeejums, bet ja graamataa notiek tas pats tad taa graamata mani atstaas vienaldziigu. Jo robota probleema filmaa bija atstaata novaartaa un tas viss izveertaas par vienu vieniigu action.
Taas ir manas domas...
Ja taadas ir tavas domas, tad pilniigi noteikti izlasi to graamatu! (nenozheelosi)
Protams, man "Marsieshu hronikas" patika daudz vairaak... vai arii Lema gabali... maa.... dieviigi skaisti. (arii iesaku, noteikti nenozheelosi) Vaa, veel jau ir arii Iiona kluseeshana, ko jau sen gribu izlasiit - tik daudz laba dzirdeets...
EDIT: turpmaako rakstot, biju aizmirsis, ka tu piemineeji, ka padomju laikaa drukaataas graamatas bija labas, bet man slinkums visu paarrakstiit... piedod
Ja tu ar muusdienu fantastiem domaaji arii 20. gadsimta visu otru pusi, tad neesi pratis atrast iistaas graamatas (sk. manis augshmineetaas + Azimovs + Azimovs + Azimovs). Nosit mani, ja graamata "Pashi dievi" neliek aizdomaaties!
Bet ja tu ar muusdienaam domaaji 21. gadsimtu, tad nesaprotu, kaapeec tev tik jaunas vajadziigas - tas pats "Es Robots" ir veca un ljoti laba graamatinja.
Tie, kas graamatu bija lasiijushi pirms tam, neviens nav par filmu teicis labu... vinji uzskata, ka filmaa nekas nebija paraadiits, tikai action vien. Graamataa ir dzilja filozofija, no kuras filmaa nebija nekas.