QUOTE(Roze @ Jul 13 2006, 13:27)
QUOTE(sipps @ Jul 12 2006, 19:56)
ja bet neizmirsti ka tu dzivo eiropa lidzarto sadas izklides tiek uznemtas maigi sakot ne parak labi. kas japanim ir normali tas latvietim apsmiekls.
Kas tie piedod man par murgiem? Jebšu kur tev ir kādi pētījumi par to kā tas tiek uzņemts Eiropā?
Manuprāt tas ir gluži aplami un otrādi - taisni Āzijā šī aizraušanās tiek uzskatīta par nu ne visai pozitīvu, taču tākā tajā iesaistītas lielas masas ar to gribot negribot jārēķinās..
Turpretī USA un Eiropā šis ir popkultūras "haips" un skaitās moderni.
Kā piemēru vienu no faktiem varu minēt kaut vai 'otaku' vārda lietošanu, ja japāņi uzskata to par manjaka u.c. izvirtuļa apzīmējumu (sliktā nozīmē) tad visur citur tas tiek uzskatīts tikai kā pozitīvs anime žanra cienītājs (analogi piemēram kā Mac fanboyi).
.
ja varbut es kludijos parak parsteidzigi izsakoties ar pienemumiem, ja sobrid ir populari ar austrumiem saistitajam lietam tja skaita ari animacija. tas vis tomer atiecinas uz janiešu auditoriju. bet pieaugušam cilvekam šada aizrausanas man liekas muļķiga.
eiropa un USA 30 gadigs cilveks kurš savu brivo laiku pavada tiesam fanatiski spelejot vidiospeles/ skatoties vienalga ko varbut ir normali. bet austrum eiropa? vai uz sadiem berniba aizkavejušamies divaiņiem. protam ar pirkstu neviens nerada tadeļ ka par to nezin un ar viņi paši tomer nav paši komunikablakie cilveki. varbut esmu parak iesikstejis savos uzskatos un vertibas sistema.
QUOTE(sipps)
tas tev tavuprat liekas normali, bet veicot vienkaršu aptauju cilveku vidu vai lielakajai daļai sabiedribas tas ari liksies normali? kapec gan es šaubos
No kura laika "lielākā masa" ir objektīvs kritērijs? Ja esi kaut nedaudz mācijies vēsturi, tad sapratīsi, ka visu vienmēr ir izlēmušas ļoti mazas un atšķirīgas cilvēku grupiņas. Un pastāv uzskats, ka arī tagad lielākoties visus procesus (ekonomiskos / ideoloģiskos utt) kontrolē samērā neliela cilvēces daļa..
tatad tavuprat sabiedribas vairakums nav pietiekams objektivitates kriterijs? protams atrodoties mazakuma vienmer nakas samierinaties ar sabiedribas negacijam. protams var izglitot sabiedribu ka tadu. parmaiņas agri va velu tiek akceptetas vai ar noraiditas.tas ir tiki laika jutajums.
QUOTE(sipps)
JUS anime pasules friki nesat nedaudz aizdomajošies par to ka 20-pari gados fanot par animaciju lielos apjomos nav normali, pieauguši cilveki bet bet nodarbojas ar bernišķigam lietam.
Jājautā vai tu kādu animi esi redzējis un sapratis? Nejau animācijā (to kā multene ir uzzimēta) ir jēga, bet gan izteiktajā idejā, filozofijā.. Un līdz 20 gadiem (pieņemu ka šādu vecumu vēl neesi sasniedzis) ir tikai puberitātes problēmas, līdz ar to kaut kāda apjēga parādās tikai pēcāk..
lieliski ka TU taja spej saskatit filazofisku ideju un dzives piepildijumu katram savs,ne katrs kurs skatas japaņu animaciju [ ne tikai] spej atrast taja kadu dzives gudribu,bet tiki izklaides iespejas.
ja protams esmu iepzinies ar šo austrumu kulturas produktu. ja dazas lietas ir baudamas,tomer tados apjomos un kvantitate ka dala šī foruma iemitnieku. manuprat tas ir tapat ka skatities serialus tv ekrana ja kautko rada kapec nenoskatities, tomer kad tas sak kļūt par sava veida atkaribu nedomaju ka tas ir kas labs.
vai tavuprat kritiska atieksme pret AUSTRUMU animaciju veidojas tiki nenobriedušajos pusaudžu pratos. un tika pieaugot tu sac saprast šo darbu maksliniecisko burvibu? vai ari vairos tiki nepatiko pret to?