Atradu labāku piemēru, kas pat lika man nepamanīt "dažus sīkumus" un biju šokā - cik akli tomēr ir cilvēki
(Skatīties labāk uz HD)
Test Your Awareness : Whodunnit?Biju par šo lietu jau dzirdējis, esmu Discovery fans, kas katru vakaru to skatās, ja ir iespēja.
Dikti patīk zināt kā viss darbojas, kas notiek pasaulē. Neatradu to īsto raidījumu, bet ceru man mediķi piedos, ka ar savām elektriķa zināšanām mēģināšu šo fenumenu izskaidrot.
Visa problēma slēpjas tajā, ka cilvēkam ir vāji attīstītas smadzenes redzes zonā.
Tikai neliela zona smadzeņu aizmugurē. Protams redzam krāsaini un smalki dažādas detaļas. Bet tas ir tāpat kā uz vecas bekas (datora) uzlikts Windows Seven. Viss oke, tikai jūtam, ka kaut kas nav labi, tāpat arī ar mums, kad meklējam uz galda atslēgas - deguna priekšā tās nepamanot.
Tāpēc visu ko acis redz mēs nevaram apstrādāt ar smadzenēm, jo pietrūkst jaudas. Bet cilvēks pats ir iemācījies kompensēt savus redzes gļukus ar darbībām, kuras attēloju attēlā.
Cilvēki meģina koncentrēties uz atsevišķiem punktiem, attēlā aplīši. Un bildi ielasa smadzenēs pa maziem detalizētiem gabaliņiem. No sākuma "1.", tad "2." un arī "3." tādā veidā saskatot visu nepieciešamo. Esam pie tā tā pieraduši, ka nemaz to nepamanām. Citi reaģē uz spilgtām krāsām. Man atkal ir koncentrēšanās problēmas un es tikai bolu acis random. Tāpēc arī video, kuru ielika kikyou, nevarēju koncentrēties skaitīt piespēles un vēroju ko dara citi - pamanot pedo lāci. Katram sava formula un savs software. Tāpēc citi ir acīgāki, bet citi ne. Iespējams ir daudz litereatūras par šo redzes trenēšanu spec aģentiem un policistiem, bet neesu to lasīji. Taču zinu, ka redzi tāpat kā muskuļus var uztrenēt.
Ganvenais saprast uz ko un kur skatīties