QUOTE(ShinChan @ Aug 4 2005, 07:50)
QUOTE(rebel @ Aug 4 2005, 04:16)
kur wienam cilweekam war buut taada izteele, laj taadu paraleelo pasauli izbuuweetu,tik apjomiigu,pie tam?
Var, var būt. Lasi vien vairāk grāmatu un drīz vien sapratīsi, ka ir virkne autoru, kuru ģēnijs ir krietni vien lielāks par Roulingas (ja vien viņa vispār ir saucama par ģeniālu). Dāmītes veiksme ir tā, ka viņa spēj saražot (citādi so procesu saukt nevar) grāmatas, ko lasītājs, kā jau tu pati minēji "aprij", "izrauj cauri", "izmaļ" īsā laikā. Ko tur liegties, arī es to vienīgo potergrāmatu, kas nonāca manās rokās izlasīju rekordīsā laikā. Taču vai tas ir grāmatas vērtības kritērijs - ātralasāmība? Tas vairāk pierāda to, ka lasītājs ir izbliezis cauri grāmatu, dabūjis pozitīvas emocijas i viss. Tā teikt grāmatu fast food. Protams arī šādām grāmatām jābūt un nevaru apgalvot ka poteri būtu literat''uras atkritumi. Mana pukstēšana poteru sakarā vairāk ir par to, ka vienas labas(bet ne izcilas) autores darbi ieņem nepelnītu vietu cilvēku prātos. Nu izlasījām, nu papriecājāmies kā rētainais Haris pārdzīvo savas hormonālās vētras, pie tam eksotiskā fantāzijas pasaulē. Laikam tas magnēts kas piesaista lasītāju pūļus ir skolas vide. Tur viss notiek, vienkāršam puišelim par draugiem un ienaidniekiem ir kolorītas personas, učiki katrs ir personība, mācības interesantas, piedzīvojumu daudz. pretstats visam tam, ko vidusmēra skolnieks piedzīvo savā skolā. Un tāpēc mēles izkāruši un smadzenes atslēguši dežūrējam pie grāmatveikaliem, lai saņemtu nākamo poterdevu. Taču nākamreiz, mīļie draugi, kad būsiet grāmatnīcā vai bibliotēkā, paskatieties uz blakus plauktiņiem arī tur ir labu, varbūt pat ģeniālu autoru sarakstītas grāmatas un pērkot vai ņemot Potera kārtējos piedzīvojmus, varbūt paņemiet arī kādu no viņām.
P.s. Kā jau varbūt nopratāt augstāk rakstītais pamatā ir domāts poteromāniem. Nevis tiem cilvēkiem, kas pie potera tiek nevis pirmajās trijās dienās pēc grāmatas iznākšanas vai pirms tam, bet item kas to dabū kā un kad pagadās.
interesants viedolis! patika saliidzinaajums par fast food, tomeer man vairaak shkjiet ka graamatas veertiiba ir nevis aatramlasamiiba, bet gan aizrautiiba, cilveeki vairaak atsaucaas, ka graamata aizraj tieshi taapeec vinji to piebiedz 1 reizee/vakaraa. Un starp citu rakstniece ir pelniijusi shiis atsauksmes. Sho graamatu izdeva tieshi tajaa mikrlii kad cilveekiem kaut ko taadu vajadzeeja (ne visiem), kad vinji bija izslapushi peec burvestiibas. Un tas arii bija lielais bums!
Kad pashai bija kaadi `liidz 11 gadiem, es ljoti cereju kaut atklaatas, ka maaku burties un man nevajadzeetu kaartot istabu, mazgat velju, pildiit maajas darbus un es speetu visu izlabo, ko pirms tam salaidu griistee.
Tikai peec tam saakaas virkne ar paareejaam burvju graamatam.
Es pati neesmu baigaa fane, parasti es mazajai maasai peerku sho graamatu kaa daavanu uz kaadiem sveetkiem, un jau peec tam (vai pirms) izlasu pati. Un arii izlasu pa vienu vakaru/nakti. Zinu, ka ir cilveeki kas taas veel un veel paarlasa (mazais maashelis, vispaar visas graamatas paarlasa), tomeer man parasti atrodaas kaada man interesantaaka graamta, ko paarlasiit(ja nav nekaa jaunaa).
starp citu, uzskatu ka taads graamatas ir zelts, jo parasti taas aizrauj un var radiit interesi lasiit veel citas graamatas, kameer izies naakamaa graamata. Pati no saakuma graamatas neatzinu, lai kaa man lika sklaji lasiit, paarrakstiit, rakstiit atsauksmes vai staastiit (tiesa gan mana pirmaa graamata, kas iesaistiija lasiishanaa, nebija poters, bet gan veejiem liidzii ><). Un arii taapeec shai graamatai ir nopelns(ka arii rakstnieces nopelsns).