Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ko lasa otaku?
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
anishuara
mda jau skrienu pirkt smile.gif
rebel
oi,lajkam maaminjaj bij taisniiba,kad shii teica,ka es graamatas newis lasu,bet riju.... rowlinga ir gjeniaala - kur wienam cilweekam war buut taada izteele, laj taadu paraleelo pasauli izbuuweetu,tik apjomiigu,pie tam? uhh... un shiis dienas lajkaa esmu paspeejusi ne tikwien,kaa graamatu izlasiit,bet arii gjimenes wiirieshus pabarot,agatwojot burwiigu eedienu.. hehe..juutos gluzhi waj ragana... biggrin.gif
bet tagad lajkam kjershos klaati 'raging silence' by sherryle jordan..kad buushu attapusies
ShinChan
QUOTE(rebel @ Aug 4 2005, 04:16)
kur wienam cilweekam war buut taada izteele, laj taadu paraleelo pasauli izbuuweetu,tik apjomiigu,pie tam?
*

Var, var būt. Lasi vien vairāk grāmatu un drīz vien sapratīsi, ka ir virkne autoru, kuru ģēnijs ir krietni vien lielāks par Roulingas (ja vien viņa vispār ir saucama par ģeniālu). Dāmītes veiksme ir tā, ka viņa spēj saražot (citādi so procesu saukt nevar) grāmatas, ko lasītājs, kā jau tu pati minēji "aprij", "izrauj cauri", "izmaļ" īsā laikā. Ko tur liegties, arī es to vienīgo potergrāmatu, kas nonāca manās rokās izlasīju rekordīsā laikā. Taču vai tas ir grāmatas vērtības kritērijs - ātralasāmība? Tas vairāk pierāda to, ka lasītājs ir izbliezis cauri grāmatu, dabūjis pozitīvas emocijas i viss. Tā teikt grāmatu fast food. Protams arī šādām grāmatām jābūt un nevaru apgalvot ka poteri būtu literat''uras atkritumi. Mana pukstēšana poteru sakarā vairāk ir par to, ka vienas labas(bet ne izcilas) autores darbi ieņem nepelnītu vietu cilvēku prātos. Nu izlasījām, nu papriecājāmies kā rētainais Haris pārdzīvo savas hormonālās vētras, pie tam eksotiskā fantāzijas pasaulē. Laikam tas magnēts kas piesaista lasītāju pūļus ir skolas vide. Tur viss notiek, vienkāršam puišelim par draugiem un ienaidniekiem ir kolorītas personas, učiki katrs ir personība, mācības interesantas, piedzīvojumu daudz. pretstats visam tam, ko vidusmēra skolnieks piedzīvo savā skolā. Un tāpēc mēles izkāruši un smadzenes atslēguši dežūrējam pie grāmatveikaliem, lai saņemtu nākamo poterdevu. Taču nākamreiz, mīļie draugi, kad būsiet grāmatnīcā vai bibliotēkā, paskatieties uz blakus plauktiņiem arī tur ir labu, varbūt pat ģeniālu autoru sarakstītas grāmatas un pērkot vai ņemot Potera kārtējos piedzīvojmus, varbūt paņemiet arī kādu no viņām.
P.s. Kā jau varbūt nopratāt augstāk rakstītais pamatā ir domāts poteromāniem. Nevis tiem cilvēkiem, kas pie potera tiek nevis pirmajās trijās dienās pēc grāmatas iznākšanas vai pirms tam, bet item kas to dabū kā un kad pagadās.
Kima
QUOTE(ShinChan @ Aug 4 2005, 07:50)
kur wienam cilweekam war buut taada izteele, laj taadu paraleelo pasauli izbuuweetu,tik apjomiigu,pie tam?
*

Var, var būt. Lasi vien vairāk grāmatu un drīz vien sapratīsi, ka ir virkne autoru, kuru ģēnijs ir krietni vien lielāks par Roulingas (ja vien viņa vispār ir saucama par ģeniālu). Dāmītes veiksme ir tā, ka viņa spēj saražot (citādi so procesu saukt nevar) grāmatas, ko lasītājs, kā jau tu pati minēji "aprij", "izrauj cauri", "izmaļ" īsā laikā. Ko tur liegties, arī es to vienīgo potergrāmatu, kas nonāca manās rokās izlasīju rekordīsā laikā. Taču vai tas ir grāmatas vērtības kritērijs - ātralasāmība? Tas vairāk pierāda to, ka lasītājs ir izbliezis cauri grāmatu, dabūjis pozitīvas emocijas i viss. Tā teikt grāmatu fast food. Protams arī šādām grāmatām jābūt un nevaru apgalvot ka poteri būtu literat''uras atkritumi. Mana pukstēšana poteru sakarā vairāk ir par to, ka vienas labas(bet ne izcilas) autores darbi ieņem nepelnītu vietu cilvēku prātos. Nu izlasījām, nu papriecājāmies kā rētainais Haris pārdzīvo savas hormonālās vētras, pie tam eksotiskā fantāzijas pasaulē. Laikam tas magnēts kas piesaista lasītāju pūļus ir skolas vide. Tur viss notiek, vienkāršam puišelim par draugiem un ienaidniekiem ir kolorītas personas, učiki katrs ir personība, mācības interesantas, piedzīvojumu daudz. pretstats visam tam, ko vidusmēra skolnieks piedzīvo savā skolā. Un tāpēc mēles izkāruši un smadzenes atslēguši dežūrējam pie grāmatveikaliem, lai saņemtu nākamo poterdevu. Taču nākamreiz, mīļie draugi, kad būsiet grāmatnīcā vai bibliotēkā, paskatieties uz blakus plauktiņiem arī tur ir labu, varbūt pat ģeniālu autoru sarakstītas grāmatas un pērkot vai ņemot Potera kārtējos piedzīvojmus, varbūt paņemiet arī kādu no viņām.
P.s. Kā jau varbūt nopratāt augstāk rakstītais pamatā ir domāts poteromāniem. Nevis tiem cilvēkiem, kas pie potera tiek nevis pirmajās trijās dienās pēc grāmatas iznākšanas vai pirms tam, bet item kas to dabū kā un kad pagadās.
*

interesants viedolis! patika saliidzinaajums par fast food, tomeer man vairaak shkjiet ka graamatas veertiiba ir nevis aatramlasamiiba, bet gan aizrautiiba, cilveeki vairaak atsaucaas, ka graamata aizraj tieshi taapeec vinji to piebiedz 1 reizee/vakaraa. Un starp citu rakstniece ir pelniijusi shiis atsauksmes. Sho graamatu izdeva tieshi tajaa mikrlii kad cilveekiem kaut ko taadu vajadzeeja (ne visiem), kad vinji bija izslapushi peec burvestiibas. Un tas arii bija lielais bums!
Kad pashai bija kaadi `liidz 11 gadiem, es ljoti cereju kaut atklaatas, ka maaku burties un man nevajadzeetu kaartot istabu, mazgat velju, pildiit maajas darbus un es speetu visu izlabo, ko pirms tam salaidu griistee.
Tikai peec tam saakaas virkne ar paareejaam burvju graamatam.
Es pati neesmu baigaa fane, parasti es mazajai maasai peerku sho graamatu kaa daavanu uz kaadiem sveetkiem, un jau peec tam (vai pirms) izlasu pati. Un arii izlasu pa vienu vakaru/nakti. Zinu, ka ir cilveeki kas taas veel un veel paarlasa (mazais maashelis, vispaar visas graamatas paarlasa), tomeer man parasti atrodaas kaada man interesantaaka graamta, ko paarlasiit(ja nav nekaa jaunaa).
starp citu, uzskatu ka taads graamatas ir zelts, jo parasti taas aizrauj un var radiit interesi lasiit veel citas graamatas, kameer izies naakamaa graamata. Pati no saakuma graamatas neatzinu, lai kaa man lika sklaji lasiit, paarrakstiit, rakstiit atsauksmes vai staastiit (tiesa gan mana pirmaa graamata, kas iesaistiija lasiishanaa, nebija poters, bet gan veejiem liidzii ><). Un arii taapeec shai graamatai ir nopelns(ka arii rakstnieces nopelsns).
Taka
Būs man arī jātiek "kaut kā" pie tā Potera un jāpalasa. Vismaz lai viedoklis būtu. Kaut kādā dīvainā veidā cilvēkiem izdevās mani aizvilkt uz visām 3 filmām, bet grāmatas lasījis neesmu.
Ak nē - izlasīju Potera 6. grāmatas beigas - tur teikts (spoileris!!!) "The End" laugh.gif
anishuara
QUOTE(za4peedinja @ Aug 4 2005, 09:23)
QUOTE(ShinChan @ Aug 4 2005, 07:50)
*

*

interesants viedolis! patika saliidzinaajums par fast food, tomeer man vairaak shkjiet ka graamatas veertiiba ir nevis aatramlasamiiba, bet gan aizrautiiba, cilveeki vairaak atsaucaas, ka graamata aizraj tieshi taapeec vinji to piebiedz 1 reizee/vakaraa. Un starp citu rakstniece ir pelniijusi shiis atsauksmes. Sho graamatu izdeva tieshi tajaa mikrlii kad cilveekiem kaut ko taadu vajadzeeja (ne visiem), kad vinji bija izslapushi peec burvestiibas. Un tas arii bija lielais bums!
Kad pashai bija kaadi `liidz 11 gadiem, es ljoti cereju kaut atklaatas, ka maaku burties un man nevajadzeetu kaartot istabu, mazgat velju, pildiit maajas darbus un es speetu visu izlabo, ko pirms tam salaidu griistee.
Tikai peec tam saakaas virkne ar paareejaam burvju graamatam.
Es pati neesmu baigaa fane, parasti es mazajai maasai peerku sho graamatu kaa daavanu uz kaadiem sveetkiem, un jau peec tam (vai pirms) izlasu pati. Un arii izlasu pa vienu vakaru/nakti. Zinu, ka ir cilveeki kas taas veel un veel paarlasa (mazais maashelis, vispaar visas graamatas paarlasa), tomeer man parasti atrodaas kaada man interesantaaka graamta, ko paarlasiit(ja nav nekaa jaunaa).
starp citu, uzskatu ka taads graamatas ir zelts, jo parasti taas aizrauj un var radiit interesi lasiit veel citas graamatas, kameer izies naakamaa graamata. Pati no saakuma graamatas neatzinu, lai kaa man lika sklaji lasiit, paarrakstiit, rakstiit atsauksmes vai staastiit (tiesa gan mana pirmaa graamata, kas iesaistiija lasiishanaa, nebija poters, bet gan veejiem liidzii ><). Un arii taapeec shai graamatai ir nopelns(ka arii rakstnieces nopelsns).
*

Ja zaki nju gluzhi manas domas uzskatu ka tomer roulinga ir pelnijusi visu ko vinja sanema... Bet ari Shin Shan ir taisniba Poters ir tada gramata kuru izlasot var papriecaties dazhas dieninjas bet tad vajag vel... Un tiesham ideja par fast food ir laba jo Poters tiesham ir gramata kuru lasot nav jadoma tu to vienkarshi lasi.Un za4peedinja tas tiesa par veleshanos klut raganai, katrs cilvex sava muzha kaut vienu reizi ir velejies but ragana vai burvis, kaut vai lai netaisitu tos pashus darbus ko tu jau mineji...

Un es pazistu daudzuis cilvekus kas ir kluvushi poteratkarigi mani vinjiem ir viens jautajums
KO JUS DARISIET KAD GRAMATAI BUS BEIGAS???
tagad lasu davinchi kodeksu un domaju ka shi gramata ir tas atsauksmju verta tiesham tik labi uzraxtita un pietam, ta liek domat dikti ilgi un taja var atklat tadas lietas ka burtiski mati uz galvas celjas.... es iesaku jums to palasit...
Duarh
Nu, Potters jau nav slikta lieta, bet ja pabeigts un gribas kaut ko vairaak (un tiiri personiigi manupraat labaak), pameegjiniet shos:

Robin Hobb Assassin's Apprentice (+ paareejaa seerija)

Raymond E. Feist Riftwar Saga (seerija)

George R. R. Martin Song of Ice and Fire (seerija)

David Gemmell nu jebko praktiski

Robert Heinlein arii jebko, visvairaak The Moon is a Harsh Mistress un Stranger in a
Strange Land

Terry Goodkind Sword of Truth (seerija)

Robert Jordan Wheel of Time (pirmaas 6 graamatas labas, peec tam suu-iigi)

Tas taa, autori, kurus uzreiz varu iedomaaties, ko esmu lasiijis ar lielaaku baudu un aizrautiibu, kaa Poteru (kas gan ar man diezgan labi patiik). Feistam reiz divas 500 lpp. graamatas vienaa dienaa (un naktii) laidu, sen sen atpakalj savaa 14tajaa dzimshanas dienaa, kad dabuuju (ui, cik laiks aizteceejis, kopsh angliski lasu, ja taa padomaa. . .) Visi ljoti slaveni, taa kaa visiem fantaazijas ekspertiem buus paziistami.

Ko es pashreiz lasu? Mangas Berserk, Kodocha un Karekano, un nesen saaku romaanu Seikai No Monshou I: Teikoku no Oujo (Crest of the Stars I: Princess of the Empire). Visus ar vaardniicas paliidziibu biggrin.gif. Veel nesen izurbos caur Terry Goodkind "Blood of the Fold" (Sword of Truth No. 3) un Elizabeth Moon "Once a hero" seerijai. Naakamaas ne-japaanju graamatas ieplaanotas Robin Hobb "Shaman's Crossing" (nupataas iznaacis) un kaut kad arii tas pats jaunais Potters. Un George R .R. Martin jaunais Song of Ice and Fire romaans, kursh driiz tiks publiceets. . .

Aa, starp citu, ja kaadam gribaas lasaamvielu, LV graamatveikalos paraadiijusies manis tulkotaa graamata Deivids Bodaniss "E=mc^2. Pasaules slavenaakaa vienaadojuma biograafija". Pastaasts par Einsteinu, Manhetenas projektu, senaakiem un nesenaakiem zinaatniekiem un taa taalaak - saprashanai tehniskas zinaashanas nav nepiecieshamas. (shii ir ne-komerc-reklaama, jo LV tulkotaaja apmaksa jebkuraa gad. ir santiimi, it iipashi, ja dziivo ASV).
rebel
oj...nju,tas,ka es to graamatu dabuuju iznaakshanas dienaa (kgan lizlasiiju tikaj pusmeenesi peecaak),bija wistiiraakaa sagadiishanaas. taa teikt - (ne)parejzajaa lajkaaa (ne)pareizajaa wietaa. kad es pirmorejz padzirdeeju par poteru,wispaar tejcu,ka nelasuushu,jo,ja wajrumam tautas shkjiet ajzrawjoshi,man droshwien nepatix. bet kkaa taa sanaaca. un,protams,rowlinga naw gejniaalaakaa. tas bija wnk mirklja emocija. ir tik daudz,daudz labaaku autoru! to es patieshaam neapstriideeju un pat nedomaaju meegjinaat. sewi pie poteromaaniem nepieskaitu.
Ghoul
Yes!!! Beidzot tiku pie zveera ar nosaukumu '' Icewind dale Trilogy ''. Bwa-Ha-Ha_Ha I'm so cool!!!!!!! Ok whatever iesaku shiis graamatas visiem fantasy miiljotaajiem!!!!!!!!

Shaisuke
Pashlaik jau iet uz beigaam J.R.R Tolkien Silmarillion origjinaalvalodaa un naakamo esmu ieplaanojusi izlasiit Chronicles of Narnia, arii origjinalvalodaa...

~BN~
Kikumi
Es cenšos sadabūt Nacumes Soseki grāmatu "Kokoro"! Mans neciešami grib izlasīt šo grāmatu! Argh! +_+
Yanka_ronin
Man vinja jau ir un sen esmu izlasiijis, laikam jau kaadu pushgadu ieprieksh, vispaar interesants izpildiijums- pirmajaa pusee autora iedomaatas personas dziivesstaasts, otrajaa- kaada, ko shis iedomaatais sauc par Skolotaaju. Forshs darbs taapeec, ka nav viena galvenaa varonja pa visu graamatu biggrin.gif
Kima
QUOTE(Kikumi @ Aug 18 2005, 21:49)
Es cenšos sadabūt Nacumes Soseki grāmatu "Kokoro"! Mans neciešami grib izlasīt šo grāmatu! Argh! +_+
*

man ir shii graamata!!! ^^ ljoti jauka, nav nekaads action, bet taads staastiijums, nomirinosh un ieraujoshs.
Dod zinju!!
slay3r
Uz doto brīdi lasu.

Master of the Senate: The Years of Lyndon Johnson

Uz doto brīdi rindā stāv
Adobe Photoshop CS The Art of Photographing Women

Lab 257
Earth ( Šito iesaku )
+Chibi+
*

Man arī ir.

Mmm. Tikko pabeidzu Murakami Ryu "In za miso supu" jebšu "Miso - soup". Hamphā. Cilvēkam, kurš ar sirdi un dvēseli ir Haruki [Murakami] cienītājs, šī bija interesanta pieredze. Pirmkārt, es neesmu radusi lasīt grāmatas, kur tik SPILGTI ir attēlota vardarbība [konkrētā gadījumā, slepkavības]. Lasot šo grāmatu, man vairākārt palika slikti. Tā ir, kad iztēle ir pārāk laba. dry.gif
Kopumā grāmata bija pat ļoti interesanta, taču tā atstāj ļoti nepatīkamu, riebīgu, tādu... rūgtu aftertaste. Tāda sajūta, ka šitie stāsti aptraipa būtību ar savu neizmērojamo nežēlību.
sipps
ja nav slikta gramata eginu ari vinu izlasit
ka kautko tadu vareja sarakstit 20gs.sakuma
Sushi
Taa... es esmu izlasiijusi varen slaveno graamatu Da Vinci Code! Tachu tagad lasu Edgara Po graamatu ''Nodeviigaa sirds''! Tur ir pilns ar shausmu staastiem. Nju, piem. tur ir taadi nosaukumi kaa ''Cilveeks, kuru sacirta gabalos'', ''Dziivi apraktie'', ''Sarkanaas naaves maska'', ''Karalis Meeris'', ''Sveertenis un aka'' (peec kura tika uznjemta filma). Kaads ir lasiijis? rolleyes.gif
+Chibi+
QUOTE(sipps @ Aug 19 2005, 18:58)
ja nav slikta gramata eginu ari vinu izlasit
ka kautko tadu vareja sarakstit 20gs.sakuma
*

tu par ko? rolleyes.gif
Zuzix
Njuf izlasiiju graamatinju "Engjelji un Demoni", ko uzrakstiija D. Brauns - wisai oki... manupraat laba... tagad kjeeros klaat pie weelwiena D.Brauna darba - "Da Winchi Kods"... happy.gif
+Chibi+
Benjamin Hoff "The Te of Piglet". happy.gif Kā KĀDS [nerādīšu ar pirxtu] minēja, ka gadījumā, ja būtu jātaisa cosplay no jebkura animēta darba, es būtu augstākminētā radība, tādēļ es pievēršos radības [ un daoisma] izpētei. happy.gif Iz tēmas "Pūka dao".
Kima
QUOTE(+Chibi+ @ Aug 19 2005, 18:57)
*

Man arī ir.

Mmm. Tikko pabeidzu Murakami Ryu "In za miso supu" jebšu "Miso - soup". Hamphā. Cilvēkam, kurš ar sirdi un dvēseli ir Haruki [Murakami] cienītājs, šī bija interesanta pieredze. Pirmkārt, es neesmu radusi lasīt grāmatas, kur tik SPILGTI ir attēlota vardarbība [konkrētā gadījumā, slepkavības]. Lasot šo grāmatu, man vairākārt palika slikti. Tā ir, kad iztēle ir pārāk laba. dry.gif
Kopumā grāmata bija pat ļoti interesanta, taču tā atstāj ļoti nepatīkamu, riebīgu, tādu... rūgtu aftertaste. Tāda sajūta, ka šitie stāsti aptraipa būtību ar savu neizmērojamo nežēlību.
*

klau tu tagad apmeeram zini kaa vinjsh raksta, bet pagaidi shiis rakstnieks IR speejiigs paarsteigt!!! Es tev iedoshu "Kioko" no vinja.....hmmmmm 21.gadsimta pasaka!!! No Ryu!!!!! Tu buusi paarsteigta un patiikami!!
Naktspukjiite
Hmm...

mana lasāmajā plauktā stāv Sigrijas Unsetes "Ūlavs Euduna dēls" un Tagores "Dārznieks".
Winry
Nu es tagad lasu Pītera. S. Bīgla "Pēdējais vienradzis"...un kā nākošā stāv Ričarda Lazaruss "Viņpus neiespējamā"! smile.gif
ReD_FoXy
Beidzot esmu tikusi pie Da Vinči Koda... happy.gif
*lec gaisaa un dejo uzvaras delju... uga buga uga buga...* dry.gif
+Chibi+
Lasu fan fictions, hee hee! XD
Aardark
QUOTE(Zuzix @ Aug 19 2005, 21:54)
Njuf izlasiiju graamatinju "Engjelji un Demoni", ko uzrakstiija D. Brauns - wisai oki... manupraat laba... tagad kjeeros klaat pie weelwiena D.Brauna darba - "Da Winchi Kods"... happy.gif
*

Ja viena Brauna grāmata ir izlasīta, vairāk arī nevajag. Da Vinči Kods atšķiras no Enģeļiem un Dēmoniem tikai ar darbības vietu un tēlu vārdiem, vairāk vai mazāk.
Zuzix
QUOTE(Aardark @ Aug 23 2005, 00:03)
QUOTE(Zuzix @ Aug 19 2005, 21:54)
*

Ja viena Brauna grāmata ir izlasīta, vairāk arī nevajag. Da Vinči Kods atšķiras no Enģeļiem un Dēmoniem tikai ar darbības vietu un tēlu vārdiem, vairāk vai mazāk.
*

Ziinu jaw ziinu - to war pamaniit, tachu mani interesee Watikaans un shajaas graamataas ir wisai incanti par to staastiits...
not_alone
Bībele smile.gif un ļoti patīk
Ghoul
QUOTE(not_alone @ Aug 25 2005, 18:37)
*

Biibele ir jaasaprot!!!!!!! tongue.gif
Izlasiiju Icewind Dale pirmo graamatu '' Crystal Shard '' tagad lasiishu otro '' Streams of Silver '' !!!!
not_alone
QUOTE(S.U.D @ Aug 25 2005, 17:39)
*

*

nu,es arī saprotu smile.gif kāds nezin,kur var korānu dabūt(ja var)?
zeloco
QUOTE(ONIX @ Nov 10 2004, 16:29)
Man jau pasam ljoti patiik ikpalaikam palasiit E.A. Po un H.P. Lovecrafta dailjdarbi( tiesaam aizraujosi un baisi darbi), tikai zeel, ka daudzi no tiem nav latviesu valodaa. Driiz domaaju saakt lasiit Geetes Faustu.
*

ooo... fausts gruuts, bet ir veerc ^^
Poe ir klasika <3 Lovekraftu gan veel nav izdevies nekur graamatniucaas redzeet :/
zeloco
Nesen beidzu D. Brauna 'DaVinci Kods' man ljoti patika. Informatiiva, vieniigi besii aaraa, ka viena darbiiba notiesk 10 nodalju garumaa sleep.gif;
Peec taa izlasiiju Graamatu par Hitchkoku. Baigi labaa. Iisteniibaa vinja darbu pirms tam taa iisti neizpratu, bet peec graamatas lasiishanas uzzinaaju daudz ko jaunu un bilde izskaidrojaas.
Tagad mocu 'Alchemy' taa gan ir vaardniica, bet man taa driizaak atgaadina veestures graamatu.. ljoti interesantu... veestures graamatu tongue.gif
Zuzix
*

Heh... njaa... biibele... es jaw to wairs neskaitu pie lasaamaa, jo wnk katru wakaru mazlietinj palasu un tad kjeros pie kkaadas graamatas... happy.gif
not_alone
nuu..es taga lasu nevis bērnu,bet īsto bībeli..tas priekš manis jaf ir sasniegums smile.gif tu nezini,kur korānu var dabūt?varbūt za4is zina,paprasi,lūdzu sad.gif
paldiesiņ4 smile.gif
ShinChan
QUOTE(not_alone @ Aug 26 2005, 12:10)
nuu..es taga lasu nevis bērnu,bet īsto bībeli..tas priekš manis jaf ir sasniegums smile.gif tu nezini,kur korānu var dabūt?varbūt za4is zina,paprasi,lūdzu  sad.gif
paldiesiņ4 smile.gif
*

Bērnu nebērnu, kāda starpība, tā pat tā ir apjomīga pasaku grāmata ar nedaudz iepītiem reāliem vēsturiskiem faktiem un stingru cenzūru.

Korāns latviski, cik man zināms, oficiāli nav tulkots, ja nu vienīgi kāds īpatnis to ir mājas apstākļos izdarījis.
Kā nelielu alternatīvu varu piedāvāt Karena Armstronga „Islāms. Īsa vēsture”, Atēna, 2004

Runājot par Denu Braunu, lasot viņa grāmatas (pašlaik esmu izlasījis 3) nepamet sajūta, ka tu lasi nevis romānus bet gan filmu scenārijus. Vai man vienīgajam šadas sajūtas kuņģī?
edg
QUOTE(not_alone @ Aug 25 2005, 17:59)
*

*

*

Biibele ir ljoti jauka lasaamviela. Mozus graamataas var labi izsmieties. Cilveeki visu laiku kurn un Dievs visu laiku vinjiem suuta seergas un ugunsbumbas, bet protams peec puses tautas izniicinaashanas apstaajas, jo ir zheelsirdiigs Dievs. Un lasiitaajam tiek siiki izskaidrota Dievam veltiito miteklju uzbuuve liidz milimetra precizitaatei katras naglas poziicija, lenkjis un sishanas stiprums. Protams, tas tiek atkaartots 2x, lai lasiitaajs noteikti atcereetos cik deelju ir katraa sienaa. Veel Mozus graamataas mees iemaacaamies, ka Mozus (vai kursh tur bija iniciators) bija fanaatisks skaitiitaajs. Tautu skaitiishana tika veikta makten biezhi, kas paliidzeeja cilveekiem atguuties no neizpratnes, kaa tauta nav izmirusi, ja ciinjaas un seergaas vienmeer aiziet bojaa tuukstoshu kalni. Nu un veel tad jau ar taa legjendaaraa mazmaz...mazbeernu uzskaitiishana. Neshkjiistie dziivnieki. Daudzsieviiba. Visaadaa gadiijuma ljoti interesanti. Peecaak jau vairs nav tik interesanti. Un psalmi vispaar ir mociibas; visas Daavida dziesmas sastaav no 2 daljaam: "1) Visi bezdievji ir ljauni pret sveeto, vinji vajaa Daavidu un visu labo. Kaut vinji ellee sapuutu! 2) Dievs, paliidzi, luudzu, nabaga Daavidam!". Zaalamana pamaaciibas ir 2 veidu: gudriibu nesoshaa - "Kakjim ir chetras kaajas!" un lielisku logjisku sleedzienu saturoshaa - "Kakjis ir peleeks, taapeec suns ir ljauns!". Veel man patiik taa graamata, kurai es vienmeer aizmirstu nosaukumu (angliskais ir "Job"): Saatans baigi pieiet pie dieva un saka "Ew, redzi tur ir viens baigi ticiigais. Saderam, ka vinjsh tevi ieniidiis, ja tu nodedzinaasi vinja maaju, nokausi visus beernus, sievas, un apseediisi ar mokoshaam slimiibaam!" Un Dievs taa: "OK!" un izdara. Bet taa kaa tas ticiigais nepameta Dievu pat tajaa gruutajaa dziives stundaa, tad secinaam: Dievs uzvar Saatanu. Labi, pietiks muldeet. tongue.gif Man jau ljoti patiik Biibeli lasiit, bet taa graamata tieshaam gruuti lasaas, ja nopietni lasa, visu paardomaajot.
Taka
Patlaban pārlasu Strugacku darbus. Oriģinālvalodā protams.
Taka
QUOTE(ShinChan @ Aug 26 2005, 14:56)
Runājot par Denu Braunu, lasot viņa grāmatas (pašlaik esmu izlasījis 3) nepamet sajūta, ka tu lasi nevis romānus bet gan filmu scenārijus. Vai man vienīgajam šadas sajūtas kuņģī?
*

Neesi tālu no patiesības, darbs pie Da Vinči Koda filmas jau rit pilnā sparā. Lengdona lomā - Toms Henks.
Sigfa
QUOTE(edg @ Aug 26 2005, 16:36)
QUOTE(not_alone @ Aug 25 2005, 17:59)
*

*

*

Biibele ir ljoti jauka lasaamviela. Mozus graamataas var labi izsmieties. Cilveeki visu laiku kurn un Dievs visu laiku vinjiem suuta seergas un ugunsbumbas, bet protams peec puses tautas izniicinaashanas apstaajas, jo ir zheelsirdiigs Dievs. Un lasiitaajam tiek siiki izskaidrota Dievam veltiito miteklju uzbuuve liidz milimetra precizitaatei katras naglas poziicija, lenkjis un sishanas stiprums. Protams, tas tiek atkaartots 2x, lai lasiitaajs noteikti atcereetos cik deelju ir katraa sienaa. Veel Mozus graamataas mees iemaacaamies, ka Mozus (vai kursh tur bija iniciators) bija fanaatisks skaitiitaajs. Tautu skaitiishana tika veikta makten biezhi, kas paliidzeeja cilveekiem atguuties no neizpratnes, kaa tauta nav izmirusi, ja ciinjaas un seergaas vienmeer aiziet bojaa tuukstoshu kalni. Nu un veel tad jau ar taa legjendaaraa mazmaz...mazbeernu uzskaitiishana. Neshkjiistie dziivnieki. Daudzsieviiba. Visaadaa gadiijuma ljoti interesanti. Peecaak jau vairs nav tik interesanti. Un psalmi vispaar ir mociibas; visas Daavida dziesmas sastaav no 2 daljaam: "1) Visi bezdievji ir ljauni pret sveeto, vinji vajaa Daavidu un visu labo. Kaut vinji ellee sapuutu! 2) Dievs, paliidzi, luudzu, nabaga Daavidam!". Zaalamana pamaaciibas ir 2 veidu: gudriibu nesoshaa - "Kakjim ir chetras kaajas!" un lielisku logjisku sleedzienu saturoshaa - "Kakjis ir peleeks, taapeec suns ir ljauns!". Veel man patiik taa graamata, kurai es vienmeer aizmirstu nosaukumu (angliskais ir "Job"): Saatans baigi pieiet pie dieva un saka "Ew, redzi tur ir viens baigi ticiigais. Saderam, ka vinjsh tevi ieniidiis, ja tu nodedzinaasi vinja maaju, nokausi visus beernus, sievas, un apseediisi ar mokoshaam slimiibaam!" Un Dievs taa: "OK!" un izdara. Bet taa kaa tas ticiigais nepameta Dievu pat tajaa gruutajaa dziives stundaa, tad secinaam: Dievs uzvar Saatanu. Labi, pietiks muldeet. tongue.gif Man jau ljoti patiik Biibeli lasiit, bet taa graamata tieshaam gruuti lasaas, ja nopietni lasa, visu paardomaajot.
*

Fantastiski laugh.gif Labraat ar tevi padiskuteetu par biibeli, taas maaciibu un rakstiem.
+Chibi+
QUOTE(Taka @ Aug 26 2005, 17:01)
*

Pēdējā laikā man nav veicies sastapt nevienu cilvēku, kurš pat tikvien kā zinātu, kas ir brāļi Strugacki. Eh. Cilveki vairs neatpazīst īstas vērtības.
ShinChan
QUOTE(Taka @ Aug 26 2005, 16:04)
Neesi tālu no patiesības, darbs pie Da Vinči Koda filmas jau rit pilnā sparā. Lengdona lomā - Toms Henks.
*

Šitā infa jau ir ar bārdu. Patiesību sakot, brīnos ka tik ilgi to filmu netaisīja. Kase garantēta.

Runa ir par ko citu, proti, pašas grāmatas ir sarakstītas kā tīrs filmu scenārijs un tā man gadās pirmo reizi. Gandrīz katrā nodaļā ir jaušams, ka autors to visu ir domājis kā filmētu materiālu. Action stilā ieturētu. Viss notiek ātri, dažu stundu laikā, dinamiska darbība, izteiksmīgas mizanscēnas, ātra un īslaicīga pārslēgšanās no galveno varoņu pāra (Lengdons+"gudrā blondīne") uz slepkavu vai kādu otrā plāna aktieri. Stāstīts tiek tieši tik daudz lai noturētu skatītāja interesi, ne vairāk. Grāmatas struktūra ir gandrīz viens pret viens ar filmas scenāriju.
Amerikānis paliek amerikānis, pie tam acīmredzot grāvējfilmas pārskatījies. Ja ne interesantais faktuālais materiāls, ko sniedz viņa grāmatas, es tām ietu ar līkumu.

Nesen izlasīju vienu interesantu taču kvalitātes ziņā nenoturīgu grāmatu. Saucas "Parfīms. Stāsts par kādu slepkavu", autors Patriks Zīskinds. Diezgan dīvains darbs lai neteiktu vairāk. Varētu iet pie sirds dāmām un topošajiem parfimēriem, visiem citiem, na ļubiķeļa. Manā skatījumā romāna beigas diezgan ...ehm,.. pastulbas.
Taka
Godīgi sakot Da Vinči Kodu neesmu lasījis, bet gan citu Brauna grāmatu - Maldu Zona. Arī palika iespaids, ka lasu filmas scenāriju.

Da Vinči Kodu sāka filmēt tagad tikai tāpēc, ka Vatikāns lauzās un līdz šim nedeva atļauju filmēt (jo daudz scēnu notiek Vatikānā). Tagad svētie tēvi ir piekāpušies (droši vien par labu summiņu) un viss notiks.
Taka
QUOTE(+Chibi+ @ Aug 26 2005, 20:56)
QUOTE(Taka @ Aug 26 2005, 17:01)
*

Pēdējā laikā man nav veicies sastapt nevienu cilvēku, kurš pat tikvien kā zinātu, kas ir brāļi Strugacki. Eh. Cilveki vairs neatpazīst īstas vērtības.
*

Man ir Strugacku "kopotie raksti" krievu valodā
X_Kamui
Gii tagad saku lasiit Dostojevskogo darbus >_<

Ai, un vel vajadzees "Воина и Мир" izlasiit......... tas gan bus ilgi......... wink.gif
zenofex
Tikko kā beidzu lasīt lietuviešu fantastikas un fantāzijas darbu krājumu Baltijas Teiksma. Varu tikai ieteikt, daudzi darbi pavelk uz atklāsmēm pilnīgi.

Lasot šo grāmatu, jutu, cik nenormāli mēs esam atpalikuši šīs literatūras jomā.
Isabel Carmin fon Edelhain
QUOTE(Taka @ Aug 29 2005, 16:50)
Da Vinči Kodu sāka filmēt tagad tikai tāpēc, ka Vatikāns lauzās un līdz šim nedeva atļauju filmēt (jo daudz scēnu notiek Vatikānā). Tagad svētie tēvi ir piekāpušies (droši vien par labu summiņu) un viss notiks.
*

Vatikānā??? blink.gif blink.gif blink.gif Francija +Anglija. Vatikāns bija ''Enģeļos un demonos".
standby
DaVinči kods bija man lielākā vilšanās pēdējo trīs gadu laikā. Atceros ka Latvijā līdzīgu furoru sacēla Smillas jaunkundzes sniega izjūta. Varbūt mani maldināja šī pieredze, kad pašai izlasot to grāmatu biju stāvā sajūsmā. Ar DaVinči kodu pilnīgi pretēji. Nē, nu nav jau sliktākā grāmata or something, es tikai tiešām gaidīju 1)KAUT KO skandalozu, 2) labi uzrakstītu stāstu. Ne viens ne otrs sad.gif . Tiešām nesaprotu, kādēļ cilvēki pavelkas, vēl mazāk saprotu kādēl pavelkas Vatikāns. Tikai lieku reklāmu uztaisīja grāmatai, kas man liek domāt par prasmīgu mārketinga komandu dry.gif
Pirmkārt jau teksts. Sassodīc, Shin Chan es Tev absolūti piekrītu. Lasi kā kādas filmas scenārija nedaudz paplašinātu atstāstu. Varbūt, varbūt tas ir tulkotāja mīnuss (jau vārda ķircināt lietošana man neizturami atgādināja apgāda Kontinets kases gabalus - sieviešromānus). Nezinu.
Otrkārt pati ideja. Come on cilvēki vai tiešām, VAI TIEŠĀM nav lasīts nekas līdzīgs?? Lorenss? Peress Reverte? Marijas Magdalēnas dzīvess stāsts? Filma Dogma? Kāpēc par īstu monētu tiek uztverts viens bet otrs ne?? Tādēļ, ka tipa pseidozinātniski pseidofaktoloģiski izklāstīts?? !! Es neiebilstu pret pašu ideju. Es neiebilstu ka varēja būt tā, bet pats autors liek atsauces uz gudriem cilvēkiem kas teikuši ka 2000 gadi ir pietiekoši ilgs laiks un informācijas avots ir tikpat apšaubāms cik ne, kas nozīmē ka varēja būt arī pavisam citādāk. Bet ne jau par to stāsts... kā jau teicu vilšanās sajūtu izraisīja nesapratne kamdēļ uz kaut ko tādu pavelkas. Vai tiešām nav labu grāmatu pasaulē?

Lūdzu neuztvert personīgi. Tikai manis pašas viedoklis.
Taka
Maza piezīme - Maldu Zonu es lasīju angliski. Vienalga filmas scenārija izjūta.
standby
"Parfīms" gabals dāmām? Hmm, drosmīgi teikts. Beigas man likās kā reiz ļoti jēdzīgas:) savā ziņā.

Par Rui Murakami. Arī izlasīju Miso zupu, bezgala labs. V meru dīvains v meru nedaudz atgādināja Palanjuku.

Nupat izlasīju kartējo Haruki Murakami grāmatu .. .Patīk. Kā tēja ar medu un citronu - izskaidrot nevaru bet patīk.

Iesaku izlasīt Arturo Peresa Revertes klub Dima ili Ten Rišelje (vai otradak). Visnotaļ spēcīgākas pārdomas izraisoša kā DaVinči kods. Pēc tās manuprāt (ja ne otrādāk) ir uzņemta filma Devītie vārti. Grāmata gan ir daudz spēcīgāka.

Vēl iesaku izlasīt Lourensa Darela Aleksandrijas kvartetu. Patreiz esmu pie pirmās grāmatas beigām. Filozofisks un ļoti pārdomīgs darbs. Pat neticās ka Džeralda vecākais brālis biggrin.gif
Lucifer
Izlasīju tkko "Da Vinči kods"
Nu man jau patika! smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.