Varbūt ideja likās reti stulba, bet tomār jāpamēģina taču. Piegāju pie viena bērza un apskāvu to. Tiktiešām stulba ideja, nekādas reakcijas. Mjā un tā grāmata, kur to lasīju skaitās populārzinātiska...
Aizgāju mājās. palasīju to ''nepatieso'' populārzinātnisko grāmatu, uzliku pulkstenim modinātāju un un gāju gulēt. Sapņos man rādijās arhibaktērijas un yelowstounas skābes baseini .
Pamodos no riebīga pi-pi-pi-pi. Apģērbos un gāju uz tiem pašiem kapiem. Tur mani sagaidīja Valdis.
-Čau
-Nāc!
Viņš sagrāba mani ai rokas un ievilka krūmos
-Kas ir?
-Mums gadījusies problēma, tie ķēmi apvienojās un uzbruka.
-Kādi ķēmi?
-... nolādētās dvēseles...
- Un...?
- Mums jāmobilizē visi spēki, kas ir mūsu rīcībā.
- Un kādā sakarā es? es tak vēl neesmu piekritusi.
- Ar kuru galu tu vispār tagad domā! Tas ir dzīvības un nāves jautājums!
- Labi, labi. Kas man jādara?
- Kuloniņš ir līdzi?
- ir!
viņš paņēma mani aiz rokas un aizteleportēja aiveda līdz kautkādai pussagruvušai mājai.
- Kas tā par vietu?
- Mītne.
- Jums ir divas mītnes?
- Tu jau te vienreiz biji?
- Kas tai koticis?!
- Nekas... tāda tā vienmēr ir bijusi.
-
- Nāc. Ejam iekšā, laika maz.
viņš ieskrāja kaut kādā šaurā, tumšā ejā drupās.Es viņam sekoju. Mēs pēc brītiņa atradāmies pie kādām durvīm. Viņš noliecās pie enģēm un kaut ko nospieda, tad attaisīja durvis. Mēs nonācām tai pašā viesistabā.
Tur neviena nebija.
-Nestāvi uz vietas nāc.
Viņš attaisījā vēl kādas durvis, tās veda uz pazemi. Uz kāpa lejā pa kāpnēm. es sekoju. pēc kāda laika nonācām kādā dīvainā, tukšā, gaišā telpā. tajā atradās 12 durvis, kas neatšķīrās ne ar ko. Kad Valdis aiztaisīja 13 durvis( tās kuras veda no kāpņu telpas. Telpa likās tiešām jocīga. Visapkārt tikai durvis.
Valdis atvēra vienas durvis un gāja iekšā es sekoju. Šeit atradās kāpnes, kas veda uz pazemi. Pēc 10 minūšu kāpšanas parādijās vēl vienas durvis. Valdis tās atvēra. Tur atradās auksta eja. Valdis sāka skriet. Es viņam pakaļ. Jau pavisam drīz mēs atradāmies pie vēl vienām durvīm... .
-Vēl ilgi?
-Nē.
Valdis atvēra durvis un Mēs iegājām ļoti plašā telpā. Tajā atradās Edvards.
- Vai Valdis pastāstija situāciju.
- Nedaudz.
- Kas tev nav skaidrs?
- Priekškam es esmu vajadzīga? Cik uzbrucēju? Kādā jēgā tas viss notiek?
- Mums ir kritiska situācija,uzbruka 9 nolādētās dvēseles, tapēc vajadzīgi visi kurus varam dabūt. Viss notiek ''tādā jēgā'', ka tu nosvilināji vienai svarīgai un varenai nolādētajai dvēselei roku. Tas ir vēl viens iemesls, kapēc tev jāpiedalās?
- Tātad viss notiek manis dēļ?
- Jā, tā varētu teikt. Bet tam bija jānotiek, jo viņš gribēja tevi nogalināt, tu aizstāvējies, tāpēc vainīgs ir viņš. Tomēr, ja tu nebūtu pretojusies, tad nekāda uzbrukuma nebūtu.
- Kas man jādara.
- Tev ir ierocis, izmanto to.
- Esi gatava?
- Nē... es nesapratu kas man jādara
- Mums nav laika.
Edvards atvēra durvis. Es iekliedzos.