Help - Search - Members - Calendar
Full Version: kur maaciities
Anime forum > Ņihonbunka . 日本文化 > Japāņu valoda
Pages: 1, 2, 3, 4
karuna
Jā, līdzi nāk piezīmes par kultūru, bet tajās nekas daudz nav pateikts. Kur var darbūt transkripciju?
lastguru
QUOTE(karuna @ Mar 18 2006, 16:50)
Vai kāds nav klātesošajiem nav mēģinājis mācīties japāņu valodu ar Pimslera audiokursiem?

esu meegjinaajis, man kaa urkjim tas kurss neiipashi patika, jo gribeejaas zinaat kaapeec tieshi taa, a ne citaadi. taapec es to pametu peec laikam 7. lekcijas, un pieveersos inetam un graamataam. ar saprashanu un atburtoshanu probleemas gan man nebija, un transkipciju liekas biju pie sevis redzeejis...
karuna
Edg man iedeva transkripciju pirmajām 30 nodarbībām, bet šobrīd esmu ticis jau līdz otrā līmeņa 12. nodarbībai. Šodien klausījos un tā arī nesapratu kā tad īsti izrunā vārdu "karsts". Izklausījās kā "hatsui", ar vāju "h", bet vēlāk izrunāja tika kā "atsui" bez "h". Kāds nezina, kā tur īsti ir, jo man nav nekādas vārdnīcas pieejamas.

Arī "auksts" laikam bija "tsumetai" (dzērieni, lietas) un "samui" (auksts laiks). Šķiet, ka šos es sadzirēju pareizi.
lastguru
QUOTE(karuna @ Mar 19 2006, 22:50)
Izklausījās kā "hatsui", ar vāju "h", bet vēlāk izrunāja tika kā "atsui" bez "h". Kāds nezina, kā tur īsti ir, jo man nav nekādas vārdnīcas pieejamas.

pilns inets ar vaardnicaam... anyway, "atsui" ir pareizais variants
karuna
QUOTE(lastguru @ Mar 20 2006, 01:16)
pilns inets ar vaardnicaam... anyway, "atsui" ir pareizais variants

Paldies. Varbūt iedosi kādu vārdnīcas linku? Es neko vairāk par romaji nezinu.
lastguru
http://www.csse.monash.edu.au/~jwb/wwwjdic.html . veel skaties ieksh nihongo.lv, liekas tur bija veel linki kaadi... (eh, visu laiku aizmirstu ka tur veel dazhus vajag pielikt....)
edg
QUOTE(karuna @ Mar 20 2006, 01:15)
Es neko vairāk par romaji nezinu.
*

Obligaati iemaacies kanas. Bez taam nekur. Arii sarunvalodaa.
karuna
QUOTE(edg @ Mar 20 2006, 02:34)
QUOTE(karuna @ Mar 20 2006, 01:15)
Es neko vairāk par romaji nezinu.
*

Obligaati iemaacies kanas. Bez taam nekur. Arii sarunvalodaa.
*

Atradu, ka http://linear.mv.com/cgi-bin/j-e arī nemaz nav tik slikta vārdnīca. Strādā pat ar romaji. Vienīgi bordo krāsas fons šausmīgi griež acīs.

Bet pēc kādas metodoloģijas ir visvieglāk apgūt kanas? Vai ir kāda specializēta sistēma vai laba grāmata?

Vakar noklausījos Pimslera 2.13. Bija neskaidra viena vieta: oshiroi tokuro n(?) ga taksan arimas – tur ir daudzas interesantas vietas. Varbūt "n" nemaz nebija, lai gan nedaudz izklausījās. Un varbūt tas pat nebija "ga", bet kas tad cits tur varētu būt?

karuna
Kādas atsauksmes par šo grāmatu: Remembering the Kana by James Heising?
http://www.amazon.com/gp/product/4889960724

edg
QUOTE(karuna @ Mar 21 2006, 18:24)
Kādas atsauksmes par šo grāmatu: Remembering the Kana by James Heising?
http://www.amazon.com/gp/product/4889960724
*

Neaaksties! Es paarnaakshu vakaraa maajaas no darba, un iedoshu tev linku uz saitu, no kura es iemaaciijos. Tur ir smukas kustiigas .gif bildiites, kur paraadiits, kaadaa virzienaa liinijas jaavelk. Un veel iedoshu programmu, kur ir smukas izrunas katrai kanai. Noteikti njem veeraa, ka graamata tev kanu izrunaat neiemaaciis! Un ziimeet arii, vismaz es, labaak iemaacos, ja redzu animaaciju, kaa to dariit.
Kikyou
edg laikam šito domāja -> http://members.aol.com/writejapan/index.htm
karuna
Paldies visiem un it īpaši Edgaram par iedvesmu mācīties hiraganas. Es jau saprotu, ka te daudzi ir ļoti talantīgi vai pat lingvistiskie ģēniji, bet visiem pārējiem tos hiraganas mudžekļus nav tik viegli iegaumēt. Bet ko darīt, ja ir interese, bet nav tik lielas apņēmības.

Es nopirku Heisinga grāmatu, kas sola iemācīt hiraganas 3 stundu laikā, un jāsaka, ka tā man ļoti patika. Ļoti atjautīgi apraksti, kas sākumā nedaudz kaitina, bet jo absurdāki tie ir, jo labāk paliek atmiņā. Piemēram, tu paņem bumerangu, kuram viens gals ir pastiepts nedaudz garāks. Šajā garākajā galā ir izurbts caurums, caur kuru izvēra suņa aste un sasieta mezglā, lai neizslīd laukā. Tagad tu met šo bumerangu sacensībās, bet skatītāji tevi apmētā ar olām (angliski olas dzeltums – yolk). Un tā arī izskatās hiragana yo – よ – tāds kā bumerangs ar suņa asti galā smile.gif
lilion
QUOTE(Yanka_ronin @ Dec 10 2005, 20:33)
QUOTE(Faplo @ Dec 10 2005, 00:17)
Pagooglojot dažas stundas neko jēdzīgu par Rīgas kultūras vidusskolu neatradu. Tāpēc man radās pāris jautājumi kautvai tīri intereses pēc. Tad nu lūk:
1. Par iestāšano videjo atzīmi un tādām lietām piem cik grūti iestāties gribētos dzirdēt
2. Ja iestājies tad 10 klasē sak no pašiem pamatiem? Vai arī viņi to apgūst tur jau no 6. klases or so?
3. Tiem kuri tur mācās gribētos uzzināt piemērām cik iemācas (kādu apjomu, lietas tīri tā piemērām iemācas hiragana katakana paris kanji un ap 200 vardiem + gramatikas sākumu.)pirmā semestra laikā 10. klasē?
Tad laikam pagaidām viss ko gribas zināt. Jau iepriekš paldies.  smile.gif
*

Taax,
1. min. vid. atziime vispaar ir 6.5, atsevishkos priekshmetos 6, valodaas-7. ja kaadaa priekshmetaa zemaaka, jaliek iestaajeksaamens- radoshais domraksts. Cispaar visa skola ir balstiita uz radosho darbiibu.

2. Jaa, 10 klasee jap. val. tiek maaciits no pashiem pamatiem. tiek apguuta jau saakumskolaa, bet 10. klasee maaca no pamatiem.

3. Tagad, cik esmu skaitiijis, vaardu kraajums vareetu buut divtik, cik tu mineeji. Protams, ir iemaaciita kana, un arii diezgan daudz gramatikas (vispaar vairaak, kaa biju domaajis). Kanji pagaidaam veel taa iisti nemaaca, bet var iemaaciities pats, kaa es wink.gif
*

Labi varbūt likšos pavisam blonda kurā vietā tā skola Rīgā atrodas
Yanka_ronin
Shiten te:

image
minta
vai tajaa skolaa ir kaada iespeeja maaciities japaanju valodu arii cilveekiem no citaam skolaam? es shaubos vai man buus tik labas atziimes lai tiktu tur iekshaa, bet ljoti gribas maaciities
lilion
Man viens jautājums vai man būtu cerības iestāties Rīgas kultūru vidusskolā ar šādām atzīmēm( saukšu tikai gada atzīmes):

Latv.val - 6
Litertūra-8
Angļu val. -6
Vācu val. -6
Matene -5
Informātika -10
Bioloģija -7
Ģeogrāfika -8
Vēsture -10
Mūzika -7
Mājturība -7
Vizuālā māksla -9
Sports-6
Ētika- i
wesee
Cik es zinu tad viņi to māca tikai no 10 klases smile.gif Un nu tur ir jaliek iestājeksameni lai tiktu uz 10. klasi. Tur, ja tu gribi mācīties japāņu valoda, tad tā iet kopā ar komplekta ar fraņču valodu smile.gif lūk sanāk ka arī fraņcū valoda jāmacas būs smile.gif
Yanka_ronin
QUOTE(wesee @ May 31 2006, 13:24)
Cik es zinu tad viņi to māca tikai no 10 klases smile.gif Un nu tur ir jaliek iestājeksameni lai tiktu uz 10. klasi. Tur, ja tu gribi mācīties japāņu valoda, tad tā iet kopā ar komplekta ar fraņču valodu smile.gif lūk sanāk ka arī fraņcū valoda jāmacas būs smile.gif
*

Nu taa vis tas nav. Maca arii agraak, bet vislabaak maaciities no 10. klases. Iestaajeksaamens jaaliek tikai tad, ja atziimes neatbilst kriteerijiem.

Franču valoda nav obligaata. ir 2 programmas- B(cilveekziniibu) un A(valodu) (vai otraadi, nav svariigi).

Valodu programmaa bez english, kas ir obligaats pats par sevi, ir jaizveelas 2 valodas:
1) japaanju vai spaanju
2) kjiinieshu vai franchu

Cilv.zin. programmaa ir tik krievu/anglju val.

ir arii katraa programmaa viens papildu priekshmets (var izveeleeties no trim, tip maaciities padziljinati)

Uzmaniibu tiem, kuri ''nav sevishkji apdaavinaati'' (domaaju, taadu sheit nav=]), jo 2 stundas nedeeljaa ir maakslinieciskaa pashdarbiiba, t.s. piespiedu briivpraatiigais pulcinsh, kaa nekaa pati skola balstiita uz jaunradi. Ir izveele starp kori, orkjestri, teaatri, viz.maakslu u. tml.

1.uznemsanas kaarta jau pagaajusi, otrajai kkad driiz juunija saakumaa(!) jau jaabuut. Vislabaak pashiem piezvaniit uz skolu ja ir interese.
Hinata
QUOTE(lilion @ May 31 2006, 08:59)
Man viens jautājums vai man būtu cerības iestāties Rīgas kultūru vidusskolā ar šādām atzīmēm( saukšu tikai gada atzīmes):

Latv.val - 6
Litertūra-8
Angļu val. -6
Vācu val. -6
Matene -5
Informātika -10
Bioloģija -7
Ģeogrāfika -8
Vēsture -10
Mūzika -7
Mājturība -7
Vizuālā māksla -9
Sports-6
Ētika- i
*

biggrin.gif domaaju ka droshi iestaasies, apreekjini videejo atziimi! mums shogad iestaajaas viena meica kurai vid atziime bija 5
minta
iisteniibaa es jau esmu dzirdeejusi tik daudz stulbiibas par to skolu ka vairs pat iisti iestaaties neveelos...
Hinata
njaa iisteniiba nekaa laba tur naw! juus te taa to skolu slaveejat...bet kaut wai par to pashu japaanju valodas maaciishanos-ucene ir japaaniete kura latviski neko nerubii un angliski ar taa nevisai taa kaa neviens iisti vinju neklausaas. tas taa ja tew pasham ir apnjeemiiba maaciities tad tu tur kko wari iemaaciities. sad.gif

pietam naakamajaa gadaa skola paarvaxies uz sarkandaugavu kur beernudaarza telpaas buus jaamaacaas un weel + klaat kristiigaa vidusskola. tas tapeec ka skolaa buus tjipa baigais remonts
CirvjaKaac
Nesen manā īpašumā nonāca kāda grāmata: image
Sastādījusi Brigita Baiba Krūmiņa.
Grāmatā ir Kandži, Hiragana, Furigana, Katakana un visa pārējā figņa, no kuras man pagaidām nav nekāda sajēga. Tur atrodama arī teikumu veidošana, vārdu veidošana, apvienotājpiedēkļi (?), kalendārs utt.
Grāmata maksā ~8Ls.
Cik esmu pašķirstījis liekas, ka japāņu valodas macītiesgribētājiem tāda noteikti noderētu. Tā lūk..
Yanka_ronin
QUOTE(Hinata @ Jun 1 2006, 11:17)
njaa iisteniiba nekaa laba tur naw! juus te taa to skolu slaveejat...bet kaut wai par to pashu japaanju valodas maaciishanos-ucene ir japaaniete kura latviski neko nerubii un angliski ar taa nevisai taa kaa neviens iisti vinju neklausaas. tas taa ja tew pasham ir apnjeemiiba maaciities tad tu tur kko wari iemaaciities.  sad.gif
*

Es nezinu, kursh to skolu slavee, es jau nu noteikti nee. tikai saku visu kaa ir. ko nepasaku es, pasaka citi. kad es nonaacu tanii skolaa, mana atzinja peec nomaaciita gada ir taada, ka pa sho gadu neesmu iemaaciijies neko taadu, ko pats nebuutu iemaaciijies ieprieksh pashmaaciibaa. Taa kaa ja nav veelme kkaadu apsveerumu deelj uz to skolu iet, un ir stipra apnjeemiiba, tad laipni luudzam autodidaktu pulkaa, prieksh jums ir graamatniica ''Gora'' jēzusbaznicas 7/9 (krievu val. paarsvaraa) biggrin.gif tomeer prakses nekad nav par daudz, taa ka domajiet pashi, es tik informeeju. wink.gif

Hmmm, cien. CirvjaKaac, veiksmi, bet, gadiijums no dziives, kaa man pateica Za4peedinja, vinji (tb vinjas klase) 6. (vai kuraa) klasee vnk esot njeemushi ziimuli un skolotaaja pavadiibaa labojushi kljuudas. Tagadeeja jap. val. skolotaaja saka, ka ne tik slikta, tomeer kljuudu daudz. taa luuk wink.gif

Pats lietoju krievu un anglju vaardniicas, piem. pilniigam noobam japaanju valodaa imo, pietiek ar ''Oxford Japanese minidictionary'' (Globusaa pa 6 Ls), protams, ja jeedz anglju valodu.
Bet pat to latvieshu vardniicu veru tik pateikt tik to, ka man vinja jau gadu staav plauktinjaa un kraaj putekljus... rolleyes.gif
Šigeru
QUOTE(CirvjaKaac @ Jun 1 2006, 11:33)

man nelikās īpaši noderīga sad.gif . vienīgais + manuprāt bij tās sākumā hiragana katagana pamācība, bet pati vārdnīca trūcīga ar vārdiem. Es tomēr palieku pie dator programas, bet ja kādam sagribas raxtīt ar roku uz japānu, tad tas ir ieguldijums pareizraxtībā. tongue.gif
Shinya
Shis vardnicas sastaditaja ir izdevusi jaunu vardnicu - plashaku un pilniigaaku, kaa taa izskataas un kur taa dabuujama nezinu, bet nu ja kadam interesee tad taada esot....
Ginta
http://otaku.lv/uploads/20060601_860_latvjap3.JPG
man nelikās īpaši noderīga sad.gif . vienīgais + manuprāt bij tās sākumā hiragana katagana pamācība, bet pati vārdnīca trūcīga ar vārdiem. Es tomēr palieku pie dator programas, bet ja kādam sagribas raxtīt ar roku uz japānu, tad tas ir ieguldijums pareizraxtībā. tongue.gif

visu cieņu Krūmiņas kundzei, jo viņa tomēr lietas labi pārzin, bet lai cik ļoti man labāk patiktos materiālās vārdnīcas un uzziņas materiāli, es ar' vairāk izmantoju dator-programas un internetu.. wink.gif (piem. Japanese Word Processor, ko var dabūt bezmaksas www.nihongo.lv (-kur, starpcitu, var atrast vēl šo to interesantu..-iesaku). sasaļā 'skapis' happy.gif )
lai nu kā.. šogad ir iznākušas 'Japāņu-latviešu mācību kandži vārdvīca' divos sējumos..
(?????:: )
image
(iniciatore un autore-Brigita Baiba Krūmiņa)
..bija pat 'atvēršanas svētki' (pirms pasākuma info:LETA)
tad nu gribēju pajautāt, vai kāds tur bija un vai kāds ir redzējis šīs vārdnīcas dabā..??
- kādas ir?
.. un vai tās (jau) ir iespējams iegādāties kādā parastā grāmatu veikalā?? huh.gif
Yanka_ronin
par softiem, es prost uzinstaleeju kompam uz parastaa XP japaanju valodu un vaaleeju parastajaa wordaa vai kkur citur

par vaardniicaam, shii vaardniica ir taada, ahm, padaarga, ap 80 latiem, taapeec taas ir uzdaavinaatas daudzaam riigas biblioteekaam. bet nopirkt cik saprotu, var laikam...
Shinya
Ja nemaldos esmu vinjas redzeejusi, kko tadu cilaaja man acupriekshaa vinas bija taadas nu kaa lai saka apm lielaakas nekaa A5 bet mazaakas nekaa A4 formaata, pabiezas, vairaaki seejumi un izskatiijaas gan balta ar kljavas lapaam, protams varbuut tas bij kkas cits- tuvumaa nepeetiiju- bet man liekas ka taa (vai taas? ~varena atminja laugh.gif , nepiefikseeju~) laikam ar bija sii pati....( ja vien nav vairaakas baltas vardniic-graamatas ar klavaslapaam......)
Bet ka taa maksatu TIK dargi cool.gif jaa laikam jau tur ir LJOTI DAUDZ laba info ja jau taa....
Yanka_ronin
nu nez nez, kkur dzirdeeju ka tur ir tikai ap 2000 liidz 3000 kanji, tas ir maz, un par taadu summu... labaak ir nopirkt kaadu krievu vaardniicu (vai anglu, kas nu labaak tiik) par krietni mazaku summu, kur ir krietni vairaak kanji.
lastguru
vispaar man liekas ka prieksh kanji vislabaak elektrooniskaa vaardniica, kas atljautu ziimeet kanji uz ekraana, un tad attieciigi atpaziit - tas aatraak un eertaak nekaa mociities ar vaardniicas indeksiem.
Yanka_ronin
lastguru, speciaali tev, aizvakar pastaigaaju pa Fukui graamatniicaam, leetaakaas el. vaardniicas maxaa ap 19000 jpy (apm. 95 ls) dry.gif , un taas ir tikai ar taustinju ievadi. taadas ar taustekraanu ir saakot no 30000 jpy, nu es vismaz leetaakas neatradu. un starp maniem japaanju klasesbiedriem esmu redzeeejis tikai parastaas taustinju vaardniicas... wink.gif
lastguru
Nopeerc jebkuru Palm PDA (veelams, ne vecaaku par Palm m500) un uzliec sho: padict.sourceforge.net - buus leetaak (es tieshi taadu kombinaaciju arii izmantoju)
Šigeru
QUOTE(Ginta @ Jul 10 2006, 09:44)
es ar' vairāk izmantoju dator-programas un internetu.. wink.gif (piem. Japanese Word Processor, ko var dabūt bezmaksas www.nihongo.lv (-kur, starpcitu, var atrast vēl šo to interesantu..-iesaku). sasaļā 'skapis' happy.gif )

Gadijumā tas nav JWPce, jo pilno nosaukumu nezinu, un neesmu to vilcis no www.nihongo.lv, bet paldies par adresīti, ļoti laba. biggrin.gif

Yanka_ronin
QUOTE(lastguru @ Jul 12 2006, 16:45)
Nopeerc jebkuru Palm PDA (veelams, ne vecaaku par Palm m500) un uzliec sho: padict.sourceforge.net - buus leetaak (es tieshi taadu kombinaaciju arii izmantoju)
*

hmm, cik taads palm PDA latvijaa maxaa? vnk mani ieintrigeeja shii lietinja, bet nekad agraak man nav bijusi vajadziiba peec taadaam mantaam, ta kaa sevishkki cenas peetiijis neesmu
lastguru
nav ne mazaakas nojausmas. ja gribi leetaako risinaajumu, search Palm m500 in ebay.co.uk (nu iespeejams ka japaanaa veel kkur var ko taadu nopirkt...) ^^
Midnight _girl
es pati piemēram mācos Japāņu valodu pašmācības ceļā, izmantojot gan grāmatas, gan arī vārdnīcas un tulkotāj programmas no interneta.... taču jaatzīst ka nedēļas laikā esmu iemācijusies visai maz, tikai dažus vārdus ko varu izmantot lai sasveicinātos, iepazītos vai kā savādāk kontaktētos ar cilvēku...
es vēlējos pajautāt vai kāds nezin kādu labu interneta saiti kurā būtu pieejama informācija par japāņu kultūru (būtu ieteicams lai šī saite ir vai nu Latviešu vai Angļu valodā)!
es būtu ļoti pateicīga ja kāds man palīdzētu, tākā nezinu vai vispār šajā foruma sadaļā varēju ko tādu postot (jo šeit esmu tikai pirmās minūtes un visu nēsmu iepazinusi) ceru ka nebūšu pārkāpusi kādu noteikumu....

Brencs
QUOTE(lilion @ May 31 2006, 09:59) *

Latv.val - 6
Litertūra-8
Angļu val. -6
Vācu val. -6
Matene -5
Informātika -10
Bioloģija -7
Ģeogrāfika -8
Vēsture -10
Mūzika -7
Mājturība -7
Vizuālā māksla -9
Sports-6
Ētika- i

1) Nekādā gadījumā neiesaku stāties Rīgas Kultūru vidusskolā. :/ Pats tajā nomācījos 9 gadus, par ko gan esmu priecīgs, jo aptuveni 6 gados(kad tā vēl bija Rīgas Japāņu valodas un kultūras vidusskola) tur tiešām esmu daudz ko iemācījies. BET!!! Kad no direktores amata tika atstādināta Brigita Krūmiņa, kura pašas spēkiem no nulles bija radījusi skolu, kura Latvijā bija kā vārti uz Japānu, skola aizgāja galīgā grīstē. Pazuda kontakts ar japānu un būtībā jebkāds sakars ar japānu, neskaitot pāris jap.val. skolotājus, kuri gan vairs nemācīja tik labi kā "vecajos labajos laikos". sad.gif Tagad direktore ir Solveiga Remese, ar kuru man par prieku bieži iznāca pakonfliktēt >:) , bet no japāņu kultūras, kur nu vēl valodas, viņa nesajēdz nenieka. tongue.gif

2) Brigita Krūmiņa vadot japāņu valodas kursus kautkur Rīgā.
Info:
Gengo, japāņu valodas un kultūras studija Rūpniecības 7
tel.9137559

3) Pats esmu daudz zaudējis no iepriekšējām zināšanām. Varbūt kāds varētu ieteikt kādu vārdnīcu (datorā) vai rakstīšanai kādu programmu?
Yanka_ronin
QUOTE(Brencs @ Aug 14 2006, 05:30) *

1) Nekādā gadījumā neiesaku stāties Rīgas Kultūru vidusskolā. :/ Pats tajā nomācījos 9 gadus, par ko gan esmu priecīgs, jo aptuveni 6 gados(kad tā vēl bija Rīgas Japāņu valodas un kultūras vidusskola) tur tiešām esmu daudz ko iemācījies. BET!!! Kad no direktores amata tika atstādināta Brigita Krūmiņa, kura pašas spēkiem no nulles bija radījusi skolu, kura Latvijā bija kā vārti uz Japānu, skola aizgāja galīgā grīstē. Pazuda kontakts ar japānu un būtībā jebkāds sakars ar japānu, neskaitot pāris jap.val. skolotājus, kuri gan vairs nemācīja tik labi kā "vecajos labajos laikos". sad.gif Tagad direktore ir Solveiga Remese, ar kuru man par prieku bieži iznāca pakonfliktēt >:) , bet no japāņu kultūras, kur nu vēl valodas, viņa nesajēdz nenieka. tongue.gif

2) Brigita Krūmiņa vadot japāņu valodas kursus kautkur Rīgā.
Info:
Gengo, japāņu valodas un kultūras studija Rūpniecības 7
tel.9137559

3) Pats esmu daudz zaudējis no iepriekšējām zināšanām. Varbūt kāds varētu ieteikt kādu vārdnīcu (datorā) vai rakstīšanai kādu programmu?

1) O jaa, direktore tur ir taada kurai pat ir izkropllota izpratne par japaanu, vina prot tikai tukssi runaat un uzskata sevi tikai par kkaadu sabiedriibas kreejuma paarstaavi, un vinnas vadiibaa diezvai sanaaks kkas, jo te kko var dariit tikai skoleenu passpaarvalde, kas muusu skolaa ar ir taada kaada ir. nu cerams ka kontakti ar paaris japaannu skolotaajiem japaaanaa ko izmainiis, bet nu tiessaam nez.

3)pajautaa lastguru=] He will be lasting very long =D (nav mans izteiciens, atziistu)
Neptuuns
Triis jautaajumi (mosh jau atbildeeti, bet taads slinkums mekleet...:

1) Kaa es varu redzeet japaanju kendzji un windowsa ja men neraada?
2)kur es varu atrast kenji izrunas vaardniicu (netaa, vai nokachaat par briivu, nabaga skolnieks esmu)
Šigeru
QUOTE(Neptuuns @ Aug 15 2006, 19:58) *

Triis jautaajumi (mosh jau atbildeeti, bet taads slinkums mekleet...:

1) Kaa es varu redzeet japaanju kendzji un windowsa ja men neraada?
2)kur es varu atrast kenji izrunas vaardniicu (netaa, vai nokachaat par briivu, nabaga skolnieks esmu)

www.Nihongo.lv

Tas varetu buut taws labaakais draugs, ja tew i tik shaadas probleemas

JWPce - vaardniica
un
fonti prieksh kanji.
Brencs
QUOTE(Šigeru @ Aug 16 2006, 00:14) *

JWPce - vaardniica
un
fonti prieksh kanji.

Kur tur ir vārdnīca? Vienīgais ko atradu tai progā ir translit funkcija - drukā latīniski vārda izunu, bet rakstās hiraganā, katakanā vai kanjdži.
Ginta

Kur tur ir vārdnīca? Vienīgais ko atradu tai progā ir translit funkcija - drukā latīniski vārda izunu, bet rakstās hiraganā, katakanā vai kanjdži.

well d'aa.. augšā toolistā ir 'vesela kaudze' noderīgu option-u.. (vai vārdnīcai: vienkārši ctrl+d.. un lai pārslēgtu uz iespēju raktīt 'latīņu vārdiem' blakus tads kvadrātiņš ar K J vai A pārslēdzams.. (via jau atkal ctrl+K/J/A) dry.gif )
..actiņas ir?? rociņas ar pirkstiņiem ir?? tad tik paklikšķini un daudz ko interesantu atradīsi.. dry.gif

damn, ja tiešām interesētu pat' būtu iechekoj'.. dry.gif
Brencs
blink.gif Laikam prasīja lielas grūtības lai uzrakstītu atbildi, ka tāda dusmīga. tongue.gif eenii veeej Liels paldies. smile.gif
Sasa
Japanju valodu var iemaaciites no graamataam.
Man ir shaadas taadas gramaamats, jaaiegaumaa shaadi daadi pamat principi un tad tikai jaamaacaas vaardinji , runaat iemaaciites var atraak nekaa rakstiit, lai iemaaciitos ir vajadziigs laiks un gribeeshana.

Gribeeshana man ir, bet laika galiigi nav! sad.gif
Ginta
ja kas - runāt var iemācīties runājot.. un ja nav ar ko runāt japāņu valodā, visu laiku mācoties tikai un vienīgi no grāmatām, valodas teksta formā un skatoties/klausoties mēdijus, tad var tikai iegūt suņa sindromu.. (a.k.a. saprot, ko tev saka, bet atbildēt ir grūtības)
runaat iemaaciites var atraak nekaa rakstiit
tas nu arī kā kuram.. man piem., nereti ir tā, ka ieraugu kanji, zinu, ko tas nozīmē, bet ir pamatīgas grūtības atcerēties, kā tas izrunājās.. (laikam pašai sāk veidoties iepriekš minētā kaite..)
Neptuuns
Edit: Labi viss okei, bet kanji izrunu tomeer neatradu, varbuut veel bishku jaapameklee.
wisky
Japāņu val. rullē!
Es nezinu kā citi bet man ir tāds klipiņš kur ir teksti angļu un japāņu val. tadf nu es tā kā miksēju kop[ā un šo to iemācos...

Piem. japāniski de laikam ir nāve, shini - rokas.
Tigra2
wisky, otraadi, un rokas ir te ne de (vismaz tas ir hiriganas maaciibu stundaa)
IPB Image

Btw, es japāņu valodu, vismaz rakstību maacos no read&write hirigana; katakana; kanji
Yume
QUOTE(wisky @ Aug 31 2006, 12:51) *

Piem. japāniski de laikam ir nāve, shini - rokas.

mhaha, izklausās itkā tu būti salikusi vārdu "shinde" pa zilbēm. Tas taču tā nav, vai ne?
Khem, un vispār es nezkāpēc domāju ka vārds kas sākas ar "shini" ir noteikti rakstāms ar kanji 死 tobish "shiru" un de... emm, viena no pagātnes formas galotnēm?
Kur tu rāvi ka de ir nāve un shini rokas?
Shinya
Kadelj jus visi ta steidzat macities visus kandzi?... es teiktu ka vispirms butu labi jazin Hiragana un Katakana.... + ari macoties pashu valodu paraleli tai var macities kanji...bet ka jus to pashamacibas celja dabusiet gatavu tb izrunu and all... nu labi katram jau sava pieeja... ph34r.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.