Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Tie, kas atsakās valsts valodu mācīties
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
Pages: 1, 2, 3
Arta
A` kpē ir tā, ka, ja bariņā ir 1 latvietis un visi pārējie krievi - latvietim jārunā krieviski, bet kad ir viens krievs un visi pārējie latvieši - tad latvieši pielāgojas un visi runā krieviski. o.o [varētu teikt, pārbaudīts. xD]

Un kāpēc ''melnie'' [atvainojos, neesmu rasiste xD] var iemācīties LV valodu un dzīvot šeit kā civilizēti ļautiņi un būt baigi foršie, bet krievi brīžiem pat to nevar?

Es nesaku, ka krievi ir kkādi sliktie džeki utt, bet brīžiem liekas, ka viņi ir kā cita suga.. PROTAMS, NE VISI. Kāpēc vienkārši nevar būt riktīgs respekts šai mazajai valstiņai. x.x Un kā visp var iedomāties, ka krievu valodu vajadzētu kā oficiālu valodu?! [varbūt nepareizi izteicos. o.o]
JnVbt
QUOTE(Kikyou @ Dec 22 2009, 02:17) *

Ko jūs domājat par tiem krievvalodīgajiem, kas atsakās mācīties latviešu valodu un pieprasa, lai krievu valoda tiek padarīta par otru valsts valodu? Atbalstat? Nosodat?

~

Neesmu pārāk liels patriots, bet pēdējā laikā dzirdētās muļķības par to, ka 18. novembris esot krievu diskriminācija un ka tas, ka valsts valodas zināšanas ir vajadzīgas darba iegūšanai, esot pilnīgs absurds, man patiešām sāk griezt nervā.

negribu būt rupjš
bet visas tās urlas kas nīd par to ka redz viņus te Latvijā apspiež ... tā un šitā ... tas nav un šis nav ... roģina roģina ... labprāt uz sibīriju viņus visus aizspertu ...
besī ārā ...
redz kad viņiem jautā kāpēc nepi*****s atpakaļ uz krieviju tad vairs nav ko teikt vai arī seko atbilde: te jau ir mūsu mājas ... mūsu dzimtene ... roģina ... cool.gif
vnk brīžiem tā vien gribas teikt kā līdaka: AIZVER MUTI OKUPANT! angry.gif un pieņem tās valsts kultūru un likumus kurā dzīvo ...

QUOTE(Art`a. @ Dec 22 2009, 21:02) *

A` kpē ir tā, ka, ja bariņā ir 1 latvietis un visi pārējie krievi - latvietim jārunā krieviski, bet kad ir viens krievs un visi pārējie latvieši - tad latvieši pielāgojas un visi runā krieviski. o.o [varētu teikt, pārbaudīts. xD]

Un kāpēc ''melnie'' [atvainojos, neesmu rasiste xD] var iemācīties LV valodu un dzīvot šeit kā civilizēti ļautiņi un būt baigi foršie, bet krievi brīžiem pat to nevar?

Es nesaku, ka krievi ir kkādi sliktie džeki utt, bet brīžiem liekas, ka viņi ir kā cita suga.. PROTAMS, NE VISI. Kāpēc vienkārši nevar būt riktīgs respekts šai mazajai valstiņai. x.x Un kā visp var iedomāties, ka krievu valodu vajadzētu kā oficiālu valodu?! [varbūt nepareizi izteicos. o.o]

pilnīgi piekrītu
žetons tev
FuschichO
vienkārši apbrīnojami, ka kāds cenšas otaku forumā atrast inteliģenci un paust savu ārkārtējo sapratni par lietām. Mēs esam otaku. Te ir nepilngadīgie un meiteņ-cilvēki. Ar to pietiek, lai te nekas normāls nenotiktu. Pat tie, kuru viedoklis ir interesants un labi argumentēts te izskatās samērā smieklīgi.

Es to saku gadījumam, ja kāds vēl brēks par to, cik visi te ir retardēti un ka tikai retajam piemīt izvērstas zināšanas un spriestspēja filosofijas/psiholoģijas/politikas vai socioloģijas jautājumos.

Bet tā- vismaz kaut kāda aktivitāte lololol
Shumins
QUOTE(JnVbt @ Dec 22 2009, 23:30) *

negribu būt rupjš

Nevaiga būt rupjam...

Ja tev liekas, ka tevi apbižo: Koferis -> Lidosta -> Īrija laugh.gif

IPB Image
Keydan
Ka krievs pateikšu, ka reāla problēma iemācīties latviešu valodu ir tiem, kuriem ir aiz 40 un tiem, kuriem vijebonu ir par daudz.
Mūs, krievu, toties ir diezgan daudz... ja pievienot vel visus ne-krievus kuri par dzimto uzskats krievu (t.i. baltkrievi, daži poļi, ukraini, daži ebreji utt.), tad mūs šeit ap 38-40% būtu. Rīgā vispār jau ir vairākums. Un ja ne par otro nacionālo, tad kaut gan lai būtu oficiāls pašvaldības līmenī, lai vismaz pensionāriem būtu vieglāk dzīvot.
Bet nu tomēr, dzīve iet, tu mācies, socializies ar citiem, veido domubiedru, draugu, kolēģu pūliņu... Latvija nav liela, un tev gan jau nāksies strādāt gan ar krieviem gan ar latviešiem, un šeit derētu zināt gan vienu valodu, gan otro. Dzīvē jau ir tāds neoficiāls likums, ar kuru valodu iesākam runāt ar to arī beidzam, tāpat kā biznesā. Vispār esmu par bilingvālu saskarsmi, tā jau visiem vieglāk būs.
Kikyou
QUOTE(FuschichO @ Dec 22 2009, 23:00) *

Bet tā- vismaz kaut kāda aktivitāte lololol

Tur jau tā sāls visā šai pasākumā. :U
dmonster
Ziniet, lai atrisinātu tik provokatīvu problēmu, vajadzētu visiem latviešiem un krieviem satikties kādā Rīgas viesnīcā un nodarboties ar grupu seksu, un es to nesaku tikai tāpēc, ka gribu zaudēt savu nevainību samērā smieklīgā veidā.

FUI KEYDAN! KRIEVS! PROM UZ RUSBIJU! >:V

Ja godīgi, man lielākoties vienalga, kādi iedzīvotāji latvijā atrodas, krievs, polis, irākietis. Vienīgais, kas patiktos, ir, ja man ar viņu jākomunicē, tad to varētu darīt latviešu valodā, citādāk maz jēga no valsts valodas. Austrumnieki lielākoties pieprot krievu valodu, kas man baigi nepadodas ;< . Nepatikt man arī nepatīk daži urļuki, kas pa ielu skraida uzbrukdami Rīgā, bet tā ir tīrākā sagadīšanās, ir arī ļoti daudzi latviešu lohi.

Anyhow.

ŅEM MANI KEYDAN, TAISAM SKAISTUS ADOPTĒTUS KOSMOPOLĪTUS BĒRNUS!!!
Tigra2
Okei, taisam kopīgu piedzeršanos, tikai izdomājam kur un kad, un tad jau dzerot manīsim, kurš ir krutāks - Latvieši vai krievi.

Tātad, vēlams ierasties visiem stilīgiem latviešiem un krieviem. Līdzi katram jāņem daudz šmigas un kādam jāuztaisa man rosols. Šokolādes salavecis arī nekaitētu.

Tātad, kad savācamies ļauži?
Keydan
QUOTE(dmonster @ Dec 23 2009, 07:35) *

...urļuki, kas pa ielu skraida uzbrukdami Rīgā...

Ne visi urli ir krievi, trust me... ph34r.gif
FuschichO
QUOTE(Tigra2 @ Dec 23 2009, 11:32) *

Okei, taisam kopīgu piedzeršanos, tikai izdomājam kur un kad, un tad jau dzerot manīsim, kurš ir krutāks - Latvieši vai krievi.

Tātad, vēlams ierasties visiem stilīgiem latviešiem un krieviem. Līdzi katram jāņem daudz šmigas un kādam jāuztaisa man rosols. Šokolādes salavecis arī nekaitētu.

Tātad, kad savācamies ļauži?

Uztaisi jaunu topiku, lai apspriestu dzeršanas iespējas un absolūti piespamotu otaku :3 Starp citu- kur palika ikgadējā nūģu balle? Nu tāda, kāda pagājušogad, piemēram, bija IK?
dmonster
QUOTE(Keydan @ Dec 23 2009, 11:37) *

Es nediskriminēju, man urla ir viss, kas kā lohs uzvedās biggrin.gif . Latviešu urlas, krievu urlas, mongoļu urlas, visi vienlīdzīgi, galvenais, ka skrien lēnāk par mani, kad tiem negatīvus komentārus uzsaucu.
Keydan
QUOTE(dmonster @ Dec 23 2009, 13:15) *

QUOTE(Keydan @ Dec 23 2009, 11:37) *

Es nediskriminēju, man urla ir viss, kas kā lohs uzvedās biggrin.gif . Latviešu urlas, krievu urlas, mongoļu urlas, visi vienlīdzīgi, galvenais, ka skrien lēnāk par mani, kad tiem negatīvus komentārus uzsaucu.

REQUEST SAUS ON MONGOL URLAS! laugh.gif
reien
QUOTE(FuschichO @ Dec 22 2009, 23:00) *

Te ir nepilngadīgie un meiteņ-cilvēki. Ar to pietiek, lai te nekas normāls nenotiktu.

viss jau būtu skaisti, tik šī frāze ir nevietā. ja es esmu meitene, es nemāku izteikties? biggrin.gif
Arts
viss jau būtu skaisti, tik šī frāze ir nevietā. ja es esmu meitene, es nemāku izteikties?

IPB Image

Meitenes ir mazāka saprašana par lietām nekā vīriešiem, tādēļ svarīgās diskusijās jūs parasti kaitināt citus ar saviem meitenīgajiem postiem, nesniedzot nekādus sevišķus pamatojumus saviem apgalvojumiem.
FuschichO
QUOTE(Arts @ Dec 23 2009, 16:07) *

viss jau būtu skaisti, tik šī frāze ir nevietā. ja es esmu meitene, es nemāku izteikties?

Meitenes ir mazāka saprašana par lietām nekā vīriešiem, tādēļ svarīgās diskusijās jūs parasti kaitināt citus ar saviem meitenīgajiem postiem, nesniedzot nekādus sevišķus pamatojumus saviem apgalvojumiem.

Te būs tavs pamatojums reien. Un tavs vienīgais pretarguments varētu būt diploms kādā no augstākminētajām zinātnēm. Nevienu neinteresē n00bu viedoklis. Es pati esmu meitene, bet nu es saprotu, kā nabaga puikas jūtās, kad meitenes sāk kaut ko "gudri"... nez kā lai to labāk nosauc...
Sērfijs
QUOTE(FuschichO @ Dec 23 2009, 16:11) *

QUOTE(Arts @ Dec 23 2009, 16:07) *

Te būs tavs pamatojums reien. Un tavs vienīgais pretarguments varētu būt diploms kādā no augstākminētajām zinātnēm. Nevienu neinteresē n00bu viedoklis. Es pati esmu meitene, bet nu es saprotu, kā nabaga puikas jūtās, kad meitenes sāk kaut ko "gudri"... nez kā lai to labāk nosauc...

Peņa skaudība, jo nu, let's face it vienīgais iemesls, kādēļ sieviete grib runāt par augstām mākslām un metafizsikām tēmām ir vēlme kļūt par vīrieti. Līdz ar to, go back to the kitchen and make me a sandwich
FuschichO
metafizika? Par to gan es atļaušos iebilst. Par fiziku gan būtu taisnība.

On the second thought. Laikam tā tomēr nav metafizika, ko es pārzinu.
X_Kamui
Uzreiz saku, ka par to diskriminaacijas dariišanu neesmu neko dzirdeejis))) wink.gif

Un neesmu izlasijis visus komentaarus par šo teemu un kaut kaa negribaas to dariit tikai slinkuma peec! biggrin.gif Nu ok, tikai vienu vieniigu postu aatri paarskatiju un viss... xDDDD

Bet tas kas besii...
hehe.. tas ka tiešaam piespiež maacities LV tiem kuri to negrib... Ta ir viņu dariišana, negrib - nevajag))) Pof ka peec tam viņiem, tiešaam, buus problemas darba meklejumos un vispaar kontaktejoties ar kaadu un tt... Ta ir viņu dziive wink.gif Kaut gan bija man koleģi(un joprojam ir) kuri nezin LV vispaar. Stradajot tadaa nozaree, kur visu laiku tu kontakteejies ar dažaadiem cilveekiem un kur lai stradaatu ir vajadziigs vismaz otrais valst valodas zinaašanu liimenis laugh.gif
Un man liekas ka taa LV valodas zinaašana darba nolukos ir tik pat vajadziiga, muusu valstii, cik krievu valoda... Jo krievu ir ne tik maz Latvijaa lai pat to pašu elemtaarako krievu sarunvalodu ne iemaacities laugh.gif laugh.gif
Piem - Ienaaku veikala un paardevejai prasu - "Извините пажалст, где у вас одноразовая посуда стоит?"(Luudzu atvainojiet, kur jums vienreizie trauki staav? - priekš tiem kas nesaprata xD) un viņa saak uz mani blenzt it kaa es pateicu kko paargudru...es pat samulsu blush.gif Un peec taa klusuma briža viņa man pateica ka nerunajot krieviski un tuliit kaadu pasauks kurš varees paliidzeet... Be, ja godiigi man pat kauns par viņu palika))) Hah, retums, bet diemžeel ir taadi kuri nevarda nesaprot KV un daudzi kuri nerunaa LV, ja skatiities uz maniem radiniekiem un paziņaam un vispaar uz cilveekiem ar kuriem es kontakteejos)))

Nesaku ka vajag maaciit to un to, bet vnk man liekas ka jaazin abas valodas - gan LV, gan KV.
Tramvajs
Es arī par viņu nokaunējos. Stulbene.
ReD_FoXy
Bet, Kai... Man ir arī gadījies ieiet pārtikas veikalā mazā un paprasīt baltmaizi. Sieviete aiz letes pat nesaprata, ko es gribu. Es saprotu, ka var nemācēt lasīt 1lpp 2 minūtēs latviešu valodā, vai ļoti izteiksmīgu dzeju rakstīt, bet, goda vārd, veikalā strādājot jau vismaz būtu jāatpazīst tādu vārdi, kā batlmaize, piens vai desa. Tad man arī parāva bik uz dusmu, bet neko jau neteciu, man nav arī grūti krievu valodā uzprasīt, bet jāsaka goodīgi - konkrētajam veikalam kopš tā laika eju ar līkumu. Nav patīkami, kad uz tevi lūr kā no augšas un gaida, kad to ko TU vēlies nopirkt, patieksi viņai patīkamākā valdoā.
Bet ar arī tāds konkrēts piemērs, lai izceltu, ka nav tikai tā, ka krievvalodīgajiem iepirkties sagādā minimālas neērtības. Kontrasts.
Kikyou
Tas man atgādina, pirms kādiem gadiem astoņiem vai kaut kā tā, mikroautobusa šoferis negribēja apstādināt busu, jo es viņam latviski prasīju. :C Kaut kāda tantiņa viņam uzbļāva par to, un tomēr apstājās kādus 20 metrus tālāk.
Pēctam gan viņu nav gadījies redzēt vairs.
Sushi
LATVIJU LATVIEŠIEM!

Ja man kāds uz ielas kaut ko jautā krieviski, atbildu latviski. Ak, es un mani principi. x_x
Keydan
QUOTE(Sushi @ Dec 25 2009, 18:17) *

LATVIJU LATVIEŠIEM!

IPB Image
Tigra2
QUOTE(Sushi @ Dec 25 2009, 18:17) *

Ja man kāds uz ielas kaut ko jautā krieviski, atbildu latviski.

Nu, es jau daru tāpat. Un ja es uz ielas kādam jautāju latviski, man dažkārt atbild krieviski. Nav problēmu.
Abi saprotamies un ejam tālāk. rolleyes.gif
Manuprāt, tas ir skaisti, ja katrs vr runāt savā dzimtajā mēlē, un bez problēmām saprasties. :3
Sigfa
jaa, man arii tas shkjiet pozitiivi. darbaa ar koleegji runaajam es latviski, vinjsh krieviski, tur gan tas ir mazaak principa jautaajums kaa maaceeshanas. es nepitiekami zinu krievu valodu, lai vareetu briivi komuniceet, kurpretii vinjam ar latvieshu ir tas pats, bet mees abi esam stadijaa kur otra valodu saprotam ljoti labi. bez taa, arii shaadi sarunaajoties mees papildinam viens otra vakabulaarijus.

viss gan nav tik skaisti kaa izskataas. ar shaadu formu aarkaartiigi reti sanaak pasham runaat krieviski. ja es ar vinju buutu spiests sarunaaties krieviski, peec shiem diviem gadiem ko esam kopaa straadaajushi, buutu iemaaciijies arii runaat daudz labaakaa liimenii. kaa nekaa, ar krieviem, kuri nesaprot latvieshu valodu es veeljoprojaam runaaju kaa traktors kuram diizelis atjaukts ar uudeni. kaada gan jeega saprast valodu, ja nevari atbildeet?
ReD_FoXy
Nu, man jāpiekrīt Sushi - ja man kāds ko prasa krievu valodā uz ielas, atbildu latviešu valodā (cilvēkiem, kas izskatās +50 atbildu krieviski, pieņemot, ka iespējas/varēšanas (te jau var spriest protams par gribasspēku un godkārību, bet tā cita tēm) iemācīties šīs valsts valodu).
Bet nav jau slikti, ja vēl viena valoda ir "kabatā", pašam jau tikai par labu, un rietumniekiem krievu valoda šķiet diezgan ekzotiska, tāpēc ar to var arī "paspīdēt" un palielīties. Tas tā, side information, bet vismaz kaut kas, ne? biggrin.gif
UndaMors
IPB Image

Vajag uztvert apkārt notiekošo pozitīvāk IPB Image Dzīvot būs daudz vieglāk IPB Image
Arts
Vajag uztvert apkārt notiekošo pozitīvāk Dzīvot būs daudz vieglāk

IPB Image
Hikaru
QUOTE(UndaMors @ Dec 26 2009, 14:14) *

Vajag uztvert apkārt notiekošo pozitīvāk IPB Image Dzīvot būs daudz vieglāk IPB Image
So true.

Man pavecās, ka es brīvi zinu abas valodas (tikai 2 dry.gif ). Atliek vien skatīties no malas un smieties par visu šito. laugh.gif

Bet vispār, par ko te runā? Nepareizs topika nosaukums šajā forumā. Nosaukumam jābūt "Kur japāņi Latvijā?". Es uzskatu, ka visiem ir obligāti jāiemācās japāņu valoda un visiem jārunā japāniski. Iglītības sistēma ir jāpārņem no Japānas. Politiku jāizveido kā Japānā.
Ja man uz ielas kāds pienāk kaut ko pajautāt, un es slikti sadzirdēju, es automātiski pārjautāju: "Nani?", un viņi nesaprot tādus primitīvus vārdus. Mani tas besī, kad viņi man pārjautā, ko es esmu pārjautājis, kad viņi man kaut kā jautāja, ko es biju slikti sadzirdējis trokšņainā Rīgas centrā, pārjautājot jautājumu, uz ko es atbildi tāpat nezināšu.
UTKINS
WTF

Jūs ko bērni tiešam esat sasituši galvu? Kas tieši tev grauž nerva? Da piss viņu ezis atraduši probēmu par ko diskutēt. Vai, slavu tautas kas dzīvo Latvija nemāk latviešu valodu ah kādas šausmas kāds posts. Negrib viņi mācīties lai tak nemācās. Tā tak galu gala ir viņu nevis tava problēma.
Sushi
QUOTE(UTKINS @ Dec 28 2009, 11:41) *

WTF

Jūs ko bērni tiešam esat sasituši galvu? Kas tieši tev grauž nerva? Da piss viņu ezis atraduši probēmu par ko diskutēt. Vai, slavu tautas kas dzīvo Latvija nemāk latviešu valodu ah kādas šausmas kāds posts. Negrib viņi mācīties lai tak nemācās. Tā tak galu gala ir viņu nevis tava problēma.

Hehe, smieklīgs cilvēks. ;DD bučasss

oftopiks, par ko gribam, par to runājam
Kikyou
QUOTE(UTKINS @ Dec 28 2009, 11:41) *

WTF

WTF

Tu ko pusīt tiešām esi sasitis galvu? Kas tieši tev grauž nerva? Da piss viņu ezis atradis par ko te iepostot. Vai, cilvēki runā par visādām muļķībām internetā ah kādas šausmas kāds posts. Ja runā viņi par tādām lietām lai tak runā. Tā galu galā ir viņu nevis tava problēma.
anti
IPB Image

Bet nu vispār, nezinu gan. Nikni krievi? Mani vēl neviens sakodis nav.
Sephy
tas nav krievs, tas ir http://klab.lv/users/lodzinjsh/

laugh.gif
anti
Jā, zinu, bet nu man bija slinkums Gūglē īstu urlu meklēt.
Keydan
Lol, es šeit sēžu un domāju ka laikam arī Īrija ir kāds forums ar nosaukumu "Angry Latvians in Ireland"... biggrin.gif
Ginta
QUOTE(Keydan @ Dec 30 2009, 14:25) *
Lol, es šeit sēžu un domāju ka laikam arī Īrija ir kāds forums ar nosaukumu "Angry Latvians in Ireland"... biggrin.gif
Tikai viņi neprasa, lai ar viņiem tur sazinātos latviešu valodā un jaungada raķetes arī šauj tad, kad tur ir jaunais gads, nevis tad, kad tas pienāk Latvijā. laugh.gif
Sigfa
QUOTE(Kikyou @ Dec 30 2009, 09:28) *

WTF

Tu ko pusīt tiešām esi sasitis galvu? Kas tieši tev grauž nerva? Da piss viņu ezis atradis par ko te iepostot. Vai, cilvēki runā par visādām muļķībām internetā ah kādas šausmas kāds posts. Ja runā viņi par tādām lietām lai tak runā. Tā galu galā ir viņu nevis tava problēma.

IPB Image
edg
QUOTE(Ginta @ Dec 30 2009, 14:42) *

Tikai viņi neprasa, lai ar viņiem tur sazinātos latviešu valodā un jaungada raķetes arī šauj tad, kad tur ir jaunais gads, nevis tad, kad tas pienāk Latvijā. laugh.gif

Nedod dievs sāks raķetes šaut citā laikā! Kas pēc tam sekos - slepkavības un izvarošana?

Cik mūsdienās ir tādu krievu, kas tikai principa pēc ar tevi latviski nerunā? Sauja cilvēku, bezmaz svētki jāsvin, kad satiec kādu. Parasti cilvēks vienkārši slikti runā latviski. Ja tu negribi/nespēj runāt viņa valodā vai kādā kopīgā trešajā, ej prom, kur problēmas? Nav viss ķeizaram pie kājām nolikts?

Un man gabals nenokristu, ja vietā, kur pārsvarā krievi dzīvo, mani krieviski uzrunātu latvietis. Domā viņš grib vienmēr teikumus sākt latviešu valodā, lai pārsvarā gadījumu pēc tam tāpat pārietu uz abiem saprotamu valodu?

Ekonomikai ir labāk, ja cilvēki zin kopīgu valodu. Politikai ir labāk, ja katrs cilvēks zin miljons valodu.
Tā kā cilvēki tiecas runāt tajā valodā, kuru viņi pārzin vislabāk, viņi tiecas grupēties ar līdzīgi runājošiem, rezultējot fiziskos apgabalos, kuros dominē viena saziņas valoda. Šie apgabali pastiprina nevajadzību pēc citas valodas, tādējādi tajos īsti negrib mācīties kopīgo valodu. Tā kā ekonomikai kopīgā valoda ir vajadzīga, un es citu risinājumu neredzu (izņemot dabīgu ignorēšanu, kas vilksies simtiem gadu), kopīgo valodu vajag uzspiest. Pie tam izdevīgāk ir uzspiest to valodu, ar kuru ir lielākas izdevības izmantot arī ārzemēs. Tā kā pat ķīnieši mācās angļu valodu, mans radikāli tīri ekonomiskais viedoklis ir uzspiest angļu valodu visiem, un atzīt to kā oficiālo. Mēs jau varam kūdīties un pretoties, turēties pie savām plakanās zemes kultūrām, bet varam arī spert soļus un būt pirmie. Diemžēl, tas nenotiks, jo mums visiem valodas lepnums kā zilonis krūtīs.

Jā, visiem kultūras aizstāvjiem - man tiešām tās tautasdziesmu vācelītes liekas mūsdienās ir pelnījušas iet atpūtā. Savs darbs padarīts, tagad interneta pasaulē pieejams milzīgs aizvietojošs kalns ar labu literetūru visās valodās. Literatūra nav arguments. Lielajās valodās tā mēdz būt vēl labāka, un visu mēs tāpat neizlasīsim.

P.S. Man tikai izskatās, vai tā filozofu skola, Sērfij, ir reāli strukturēti lietas iemācījusi uztvert?

Keydan

Nu ja, gaidisim vēl kadus 70 gadus, tād jau tāda problēma Īriem būs. laugh.gif
Kikyou
QUOTE(edg @ Dec 30 2009, 16:03) *

mans radikāli tīri ekonomiskais viedoklis ir uzspiest angļu valodu visiem, un atzīt to kā oficiālo.

Ha, man ar tā gribās, lai vismaz vienā valodā runātu pilnībā visa pasaule.
Uz to jau arī šķiet tas viss iet, jo par galveno saziņas/uzziņas/noziņas/paziņas/neziņas līdzekli kļuvis internets, kurā lielākā daļa informācijas šķiet ir tieši angliski.

Kad vecie mamuti atstiepsies, tad varbūt tā arī būs, kas zin.
Shumins
QUOTE(anti @ Dec 30 2009, 13:50) *

Jā, zinu, bet nu man bija slinkums Gūglē īstu urlu meklēt.

Man jau stāv sameklēts laugh.gif

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

Taču Krievi vienalga rulz ph34r.gif

Tie ir daudz labu īpašibu, no kurām varām tikai mācīties...
FuschichO
Es gribētu no savas dzīves pastāstīt, ka vnk sāku runāt ar urļikiem uz ielas pati. Šamie draudzīgi, centās latviski, teica, ka man krieviski esot angļu akcents. Tiesa, tie bija tie urlas, kuriem sen ir over 25 gadi. Nez, varbūt jaunākie tādi debīlāki.

Piebilde- es biju ģērbusies kā bezgaumīgs gots.
Kikyou
Tagad visi krievi ir urlas? 6_9
Laikam tad varu tad arī jebkuru melno saukt par gangsteri.
FuschichO
QUOTE(Kikyou @ Dec 30 2009, 17:40) *

Nē, kāpēc? Bija tumšs, viņi barā stāvēja pie bumera, dzēra un klausījās kruto krievu mūziku un līgojās savos sporta tērpos un kasīja savus skūtos paurus. Gribi teikt, ka tie ir ierindas krievi?
Kikyou
QUOTE(FuschichO @ Dec 30 2009, 17:50) *

QUOTE(Kikyou @ Dec 30 2009, 17:40) *

Nē, kāpēc? Bija tumšs, viņi barā stāvēja pie bumera, dzēra un klausījās kruto krievu mūziku un līgojās savos sporta tērpos un kasīja savus skūtos paurus. Gribi teikt, ka tie ir ierindas krievi?

Nevermind, strebu karstu. 9_6
dmonster
Tieši tāpēc cilvēkiem vajadzētu atbalstīt valsts piespiestus abortus un šauteņu, kuru lodes ir kaķi, produkciju.
Shumins
QUOTE(dmonster @ Dec 30 2009, 19:11) *

Tieši tāpēc cilvēkiem vajadzētu atbalstīt valsts piespiestus abortus...

Domāju, ka Marksa un Engelsa idejām vajadzētu pielikt punktu, izbeidzot sarunas par ideālo cilvēko veidošanu. Tas praktiski nedos gaidīto rezultātu ilgtermiņā.

Bet, ja kāds teiks, ka skolotājiem vaiga paaugstināt algas, noteikti iebildīšu - dmonster pierāda, ka izglītība Latvijā ir akmens laikametā, vai arī dmonste skolā gulēja?

IPB Image
dmonster
QUOTE(Shumins @ Dec 30 2009, 19:43) *

Labāk veidot stiprus latviešu pēcnācēju gaidāmajām rasu un nāciju kaujām. Paļauties uz to, ka pliks latviešu bomzis pratīs ar kurpi uzveikt sveštautu uzbrucējus, būtu visai muļķīgi. Tāpēc labāk izveidot veselīgu tēvudēlus un atsākt piespiestu militāru audzināšanu. Drošs paliek drošs.

Par izglītības sistēmu nebūtu man labi galvot, skolā mēdzu līdz noteiktam brīdim mācīties, cik varēju, bet ar laiku to atmetu, jo viņu viedoklis bija pārāk liberāls.
Ginta
QUOTE(edg @ Dec 30 2009, 16:03) *
Nedod dievs sāks raķetes šaut citā laikā! Kas pēc tam sekos - slepkavības un izvarošana?
Cik mūsdienās ir tādu krievu, kas tikai principa pēc ar tevi latviski nerunā? Sauja cilvēku, bezmaz svētki jāsvin, kad satiec kādu. Parasti cilvēks vienkārši slikti runā latviski. Ja tu negribi/nespēj runāt viņa valodā vai kādā kopīgā trešajā, ej prom, kur problēmas? Nav viss ķeizaram pie kājām nolikts?

Par jaungada uguļošanu - kāds tad tam ir cits pamatojums, ja ne kaut kāds princips? Bet tas jau tikai tāpat vien tika pieminēts, jo, jau atkal tuvojoties gadu mijai, tas ir nosacīti aktuāli un man vienkārši kopš mazotnes tas licies smieklīgi - par to nav vajadzības tālāk izpausties.(!)
Un tā ir saprotama lieta, ka negribas runāt, ja valoda neiet tik labi. Un pat tad, ja ir tikai amizants akcents - ja kāds atļaujas vēl par to smīkņāt (piem., situācijas kā Tramvajs jau minēja), tad nav nekāds brīnums, ja vēlēšanās runāt citā valodā zūd.

Un tikai tāpēc, ka, kā liekas, kāds mani pārprata - konkrēti man nav problēmu sarunaties ar cilvēkiem jebkādā saprotamā valodā. Un lai gan esmu par valsts valodas mācēšanu (un, nē, pagaidām šeit pēc vēl kādas vajadzības nav), ja vaina ir tikai valodas zināšanu/prasmju trūkumā, nevienam neveltu nekādas negācijas/neatsaku sarunu/palīdzību/etc.
Bez tam, valodu zināšanas tā vai tā ir vērtīgas. Tā kā, mācieties, bērni, tas nāks tikai pašiem par labu~
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.