Lai taču ir princips. Kā tev sveša cilvēka princips grauž dibenā? Viedokļa un rīcības brīvība kaķim zem astes? Tikai tad, ja princips sāk traucēt tev/valstij/man/Jānim, tad tas ir slikti un ne jau tāpēc, ka princips, bet gan jo traucē. Nerunāšana slikti, salūts labi. Piedod, ja izklausās agresīvi, tā nav domāts.
maxovt
Dec 31 2009, 21:45
Tigra2
Dec 31 2009, 22:07
Tiktiešām!
Shumins
Jan 1 2010, 17:27
Garš spams part I
Eiropiešu tautas vienmēr ir ar bažām skatījušās uz austrumiem, kur aukstumā un badā - ceļas un krīt aizvien jaunas, viena par otru mežonīgākas aziātu impērijas, kuras dodas sirojumos pa eiropiešu pilsētām, nogalinot un aplaupot aizmigušos homoseksuālos eiropas iedzīvotājus...
Huņņi, Mongoļi, Timurieši... Visi takš esam mācījušies vēsturi
Tāpat arī 1939. gada 30. novembrī, izmantojot Eiropiešu nesaskaņas, Eiropā ielauzās jauna āzijas impērija PSRS, kas maskējoties aiz Marksisma idejām par brīvību, siroja, laupīja un slepkavoja Eiropas iedzīvotājus.
Liekas, ka naids pret Krieviem radās tieši šajā brīdī, kad PSRS, okupēja, aneksēja, vai vēl citādi pakļāva austrumeiropiešus. Tie ieradās nemazgājušies, fufaikās ģērbušies, bruņoti un ar PSRS piesegu, darīja okupētās valstīs ko vien gribēja. Vīri badās siroja pa mājām, meklējot zeltu, vērtslietas un atejas podus... Tie pat mācēja piekakāt cepeškrāsnis :3 Noliek kluci uz tās durvīm - aizsper ciet un klucis ielido cepeškrāsnī. Latvieši pēc tam ar šoku vēroja, kā to var izdarīt un kāpēc par tualetes papīru jāizmanto grāmatas... To sievas ievācās noslepkavotu Latviešu dzīvokļos, uzvilka naktskreklus, domādamas, ka tās ir krutas kleitas un ar naktspodiņu rokās - devās uz tirgu pēc piena. Notika izrēķināšanās ar tiem, kas nesaprata Marksa idejas...
Tāpēc Latvieši nedomājot pievienojās Hitleriešiem, lai atriebtos... Taču ļaunie nacisti tika sakauti, un par austrumeiropu visi aizmirsa atdodot to Krieviem.
Bet tiklīdz āzijas ļaunuma impērijai sāka izkrist zobi, Baltijas valstis aizlaidās no PSRS. Un pat pučisti nespēja vairs apspiest jaunos demokrātijas asnus...
Viļņa
Rīga
Shumins
Jan 1 2010, 18:02
Garš spams part II
Es jau arī protams uzskatu, ka Krieviem Latvijā būtu jātur mute ciet pēc visa nodarītā okupācijas laikā, ja reiz atļāvām to ģimenēm palikt dzīvot Latvijā.
Taču mums arī vajdzētu būt iecietīgiem, jo ,ja mēs apspiedīsiem Krievus tad mēs paši beigās paliksim par ļaunās āzijas impērijas PSRS mantiniekiem un turpināsim darīt to, kas tika nodarīts mums pašiem. Mēs taču esam labāki, nekā Mongoļiem līdzīgie iekarotāji no PSRS.
Un tiem Krieviem, kas dzīvo nostaļģijā pēc Krievijas iesaku neklausīties tikai austrumu propagandu, bet arī paskatīties ko no rietumiem:
PSRS vairs neeksistē un arī Krievijā ir savas problēmas, un nejau tur ir tā paradīze, uz kuru vairs atgriesties...
Man patīk Krievi kā tauta, es viņos saskatu lielu potenciālu, ja mums izdosies tos veiksmīgi asimilēt un iekļaut Latvijas kultūrā. Krievi jau tagad dominē tehniskās jomās, paskatīties TV, kad runā kāds tehniskās nozares eksperts. Lielākoties ir Dimas, Aleksandri, Sergeji utt... Pats mācījos RTU un apkārt grupā tikai Krievi vien. Mēs Latvieši esam izlaidušies un nekā negribam darīt, bet tieši Krievi ir vēl tie, kas mums dzīvē dod asumiņu
Par situāciju Krievijā manuprāt vislabāk raksturo vācu Extra3 raidījums:
Un diez vai kāds no Krieviem Latvijā gribētu pamest visas tās iespējas ko piedāvā ES un atgriesties Cara Putina Krievijā
Krievi ir forši kā tauta un gan jau mēs kopā sadzīvosim, žēl protams, ka daudzi jaunieši vairs neprot Krievu valodu un skatās uz tiem kā citplanētiešiem, bet tā jau ir katra paša izvēle. Bet, ja tev ir arī Krievu draugi, tu vari iegūt daudz vairāk, jo divi draugi ir labāki par vienu
Un kas attiecas uz valodu, Latvijā to regulē likums un vairums Krievu to ļoti labi zin. Krievi tikai ir lepni un tie, vietās kur likums atļauj, vienkārši runā savā valodā, un neviens ar tiem neliek runāt Krieviski. Pats lielākoties dzīvodams Rīgā ar Krieviem runāju latviešu valodā, bet tie ar mani krievu valodā, ja nesaprata kādu vārdu, pateicu to krieviski. Kur problēma?
Latvijā iespējams dažiem Latviešiem sakāpis galvā, taču bez spējas sadzīvot ar apkārtējiem un spējas vienoties - tāpat nekas nesanāks. Tā vietā, lai vienotos ar Poļiem, Zviedriem, Somiem, kā arī sačakarējot Baltiešu vienotību, būsim mazi un ievainojami, gaidot jaunu āzijas ļauno impēriju sirojumus.........
Sushi
Jan 1 2010, 19:00
Hehe, visi vienā valodā.. tas jau atgādina to dziesmu no Šveika: Un nebūs tad vairs rasu naida, Un kari nebūtībā grims. Cik skaista pavērsies tad aina, Kad visi vienā krāsā dzims.
Ai, man vienalga, nekad nav patikuši krievi un man vienalga, ko te runā. XD Varbūt kādreiz patiks. Savādāk karma jau drīz mani nonāvēs ar krieva dūri!
ShinChan
Jan 4 2010, 11:04
Šumiņam No šī daudzu prātos (latviešu un nelatviešu) esošā dalījuma "mēs" un "viņi" arī sakņojas daudzas mūsu valsts nelaimes. Tas ir apbrīnojami, kā nācija ar nedaudz vairāk nekā 2 miljoniem iedzīvotāju pamanās tik daudz dalīties un šķelties. Tu Šumiņ, ļoti tendenciozi visas zajavas piestādi tikai vienai pusei piemirstot, ka monētai ir arī otra. Vai tie nebija latvieši (strēlnieki), kas Krievijā pilsoņu kara laikā "uz durkļiem" nosargāja Ļeninu un līdz ar to pavēra ceļu visam 20. gs. drausmajam vēstures ritējumam? Vai 2. pasaules karā atseviški latvieši nepastrādāja zvērības pret civiliedzīvotājiem, gan Latvijas teritorijā, gan ārpus tās? Nu tad ko dažu cilvēku pastrādāto vispārināsim un piedēvēsim visai tautai? Taču tā nevar rīkoties un tā neviens, daudz maz vēsturi zinošs cilvēks nerīkojas. Tas uz ko es aicinu ir vērtēt katru cilvēku individuāli, pēc tā ko konkrētā persona ir izdarījusi, nevis taisīt miglainus vispārinājumus par kādu grupu vai tautu, sak, viņi tādi un šitādi. Ja tev nepatīk konkrētais krievs saistībā ar to, ko viņš dara, tad kritizē viņu un konkrēto negatīvo darbību, nevis nāc forumā un stāsti, kādi tie krievu civilokupanti ir d....s un kā viņus visus vajadzētu lādēt vagonos un sūtīt atpakaļ. D...a var but gan latvietis, gan krievs, gan čučmeks un ja konkrētais cilvēks kā tāda izturās tad es viņu attiecigi arī uztveru. Neatkarīgi no nacionalitātes un nevispārinot. Daudzi arī peimirst vienu būtisku apstākli, un proti, ka vide veido cilvēku. Kāda vērtību sistēma un leteu uztvere veidojas cilvēkam, kuru no bērnu dienām saukā par okupantu, okupantu pēcteci, 2. šķiras cilvēku utt.? Es zinu, ka daļēji apgriezta situācija šai bija padomju laikos, taču es gribētu domāt, ka pēc 20 brīvalsts gadiem vēlme revanšēties te dzīvojošiem krieviem par padomju paŗestības gadiem būs gājusi mazumā, vēl jo vairāk tāpēc, ka lielākajai daļai šeit dzīvojošo cittautiešu ar to nav bijis nekāda sakara. Ja nu mēs tomēr vēlamie visā vainot viņus, tad arī ir jārēķinās ar sekām un jāsaņem kaudze Latvijas pilsoņu, kuri nav lojāli šai valstij. Ar to es savu murgu gabalu noslēdzu. Spam on! P.s. Atvainojos par kļūdām.
Shumins
Jan 4 2010, 21:12
QUOTE(ShinChan @ Jan 4 2010, 11:04)
... kritizē viņu un konkrēto negatīvo darbību, nevis nāc forumā un stāsti, kādi tie krievu civilokupanti ir d....s un kā viņus visus vajadzētu lādēt vagonos un sūtīt atpakaļ. ...
Liekas, ka nemaz nelasi ko saku, tikai no pieredzes pieņem, ka es to varēju rakstīt - pieņemot, ka mani pazīsti
Es domāju, ka ja kādreiz tikšu politikā, es vairāk Krievus, Baltkrievus, Ukraiņus, Gruzīnus, Moldoviešus un Rumāņus ievedīšu, nekā kādu deportēšu. Man ir plāns kā stimulēt ekonomiku un nodrošināt sev pensiju. Piedāvāšu iepriekšminēto valstu studentiem pēc tehniskās augskolas beigšanas savā valstī dzīvot un strādāt Latvijā, nokārtojot valodas zināšanas, iegūstot pilsonību 1 gada laikā (obligāti), un parakstot līgumu, ka vismaz 10 gadus valstī nostrādās neametot to uz citu ES valsti. Tie pat varēs iecoļot ar visu savu ģimeni, ja tāda jau būs izveidojusies. ievedot daudzus izglītotus jauniešus ceru izbeigt demogrāfiju un palielināt nodokļu ieņēmumus - pie tam palielinot Latvijas iedzīvotāju skaitu ar izglītotiem cilvēkiem uz vismaz 3-5 miljoniem, neļaujot ieceļot kādai nācijai par daudz. No katras tautas par 10-20%, lai neceļas nacionālās ideja. Šī ideja ir labs pretstats bezgalīgo imigrantu uzņemšanai no Āfrikas izmirstošā ES. Rūpniecība, uzņēmumi un nekustamā īpašu tirgus ieskrietos ar tādu sprādzienu, ka pat Vācieši mūs apskaustu
... Vai tie nebija latvieši (strēlnieki), kas Krievijā pilsoņu kara laikā "uz durkļiem" nosargāja Ļeninu un līdz ar to pavēra ceļu visam 20. gs. drausmajam vēstures ritējumam? ...
Sarkanie strēlnieki
Un, kas attiecas par tēmu, nekad neesmu šos faktus noliedzis.
Vienkāršota informācija par strēlniekiem atrodama Wikipēdijā.
Pēc Boļševiku revolūcijas 1917. gada rudenī, strēlnieki saglabā disciplīnu, un kā īpaši uzticamus viņus izvēlas par Ļeņina miessasargiem. Tas notiek Pulkveža Jukuma Vācieša vadībā, viņš kļūst arī par pirmo Sarkanās Armijas komandieri.
Ir dažādi iemesli kāpēc strēlnieki atbalstīja boļševikus un cīnījās pret balto armijām: Viņi labi atcerējās 1905. gada revolūcijas nežēlīgo apspiešanu; Latvijā bija plašs atbalsts sociālistu idejām; Boļševiki solīja atzīt Latvijas neatkarību.
Strēlnieki piedalījās anti-Boļševiku dumpju apspiešanā Maskavā un Jaroslavļā, Viņi cīnijās pret Deņikinu, Judeniču un Vrangeli. 1919. strēlnieku divīzija saņem augstāko apbalvojumu - Sarkano Slavas karogu. 1919. gadā strēlnieki kopā ar Sarkano armiju iebrūk Latvijā, lai nodibinātu padomju varu, taču pēc pāris mēnešiem cieš sakāvi.
Pēc Latvijas-Krievijas miera līguma noslēgšanas 1920. gadā, vairāk nekā 11 000 sarkano strēlnieku atgriezās Latvijā. Daļa strēlnieku palika padomju Krievijā, kur ieņēma dažādus augstus amatus PSRS armijā, valsts drošības organizācijās un valsts iestādēs. Lielākā daļa šo cilvēku 1937. - 1938. gadā tika arestēti un nošauti Staļina Lielajā Tīrīšanā virsnieku korpusa tīrīšanas ietvaros.
Kādreiz Latviešiem un Krieviem bija viens liktens zem lielās bargās cara rokas, kopīga revolūcija 1905. gadā, kopīgas kara gaitas ar Vāciešiem pirmā pasaules kara laikā, pat karošana kopā pret jocīgo radījumu "Latvijas Republiku". Pirmā pasaules kara laikā liela daļa Latviešu 700k-800k devās bēgļu gaitās uz Krieviju. Kad Latvijas republika nostājās uz kājām, daudzi begļi un strēlnieki atgriezās uz Latviju, cerot uzsākt jaunu dzīvi - parādās pirmie nacionālie asni. Taču par naidu nevar būt ne runas.
... Vai 2. pasaules karā atseviški latvieši nepastrādāja zvērības pret civiliedzīvotājiem, gan Latvijas teritorijā, gan ārpus tās? ...
Šo pats panāca Staļins, ar Latvijas okupāciju un baigo gadu. Šis arī ir lūzuma punkts Latviešu un Krievu attiecībās.
1 of 5
2 of 5
3 of 5
4 of 5
5 of 5
ShinChan liekas esi gulējis vēstures stundās ne?
Žēl, ka Krievija turpina Staļiņa iemīto taku un aiza starp Latviju un Krieviju paliek tikai lielāka.
Taču uz Krievu tautu nav ko dusmoties, jo smadzeņu skalošanas rezultātā, tāpat kā Vācieši 1932-1945 ir tikai upuri, un gan jau tie nāks pie prāta
Shumins
Jan 4 2010, 21:27
Un vispār, pietiek politikas un vēstures, kas rada pamatus jauniem nacionālisma naida uzplūdumiem...
Nez, no kā šāds secinājums izriet? Ja jūtūbes filmām vajadzēja sniegt pretargumentus tiem maniem citātiem ko esi izmantojis, tad pilnīgi garām. Es nemaz nerunāju par to kādi ir bijuši katras tautas likteņa pavērsieni (no Staļina represijām smagi cieta ikviena PSRS tauta ieskaitot pašus krievus), tāpat es nerunāju par to vai leģionā cilvēki tika iesaistīti brīvprātīgi vai mobilizēti piespiedu kartā (vairumā gadījumu). Tā nu reiz ir sanācis, ka saistībā ar sava darba specifiku man ir nācies aizvadīt ilgas sarunas ar vairākiem īstiem leģionāriem, līdz ar to par latviešu leģionāriem esmu dzirdējis autentiskas mutvārdu liecības, nevis tikai gudras grāmatas lasījis. Tas ko es vēlējos savā iepriekšējā postā pateikt, un tas laikam tev paslīdēja garām ir katrai nācijai var atrast utis kažokā, dažām lielākas, citām mazākas, un tas kas mani bieži kretinē latviešos - savos tautiešos, ir vai nu žēlabainā cietēja tēla veidošana, šņukstot visai pasaulei apkārt, kādi mēs mazi nabadziņi, pārcietuši vietējo holokaustu, kas vēl šodien mums neļauj atkopties, vai gluži pretēji, tēlojam lielos taisnības cīnītājus "moral high ground" iemiesojumus, kas nekad neko sliktu nav izdarījuši un kam ir tiesības nosodīt visu pārējo pasauli. To var visai spilgti redzēt gan iekš delfiem, gan youtube atbilstošas tematiks klipu komentāru sadaļās, dažkārt pat kauns paliek par saviem tautiešiem, kuri bez bremzēm, lauzītā angļu valodā nekaunās pārējai pasaulei demonstrēt savu stulbumu. Dāzkārt vajag paņemt spoguli un godīgi palūkoties uz sevi. Profilaksei. Lai nemotivētais paštaisnums pazūd.
[Ja jūtūbes filmām vajadzēja sniegt pretargumentus tiem maniem citātiem ko esi izmantojis, tad pilnīgi garām.
Youtube ir lai ātri atsvaidzinātu atmiņu. Mēģinot pārdrukāt Latvijas vēstures grāmatas es argumentācijai patērētu vairākas stundas. Piekam, uz to man pilnīgi nestāv un man par to nemaksā
+Chibi+
Jan 5 2010, 15:54
Idiots.
Shumins
Jan 5 2010, 18:46
QUOTE(+Chibi+ @ Jan 5 2010, 15:54)
Idiots.
Sigfa
Jan 5 2010, 18:48
mosh pietiek ar tiem video? neviens neveido argumentus sametot kaudzi ar linkiem. tos parasti lieto kaa references, lai cilveeki vareetu paarliecinaaties par tavu vaardu pamatojumu.
maxovt
Jan 5 2010, 20:42
Keydan
Jan 5 2010, 21:29
Oh lawl... Žiriku ievēlē lai Dumā būtu jautrāk.
Arts
Jan 5 2010, 21:35
Shumins
Jan 5 2010, 21:53
Ko tik daudz par krieviem, tuvojas želejas lāču armija!
NOOOOOOOOO!
X_Kamui
Jan 6 2010, 02:28
Man pat pietika pacietiibas lai izlasiitu visu topiku... Un bij ļoti intersanti palasiit juusu viedokļus, postus, kurus komenteet es pat negrasos un nevajag ar...
Vnk gribeju uzrakstiit, ka piekritu ShinChan teiktajam par to ka "katrai naacijai var atrast utis kažokaa"! Un vienmeer pats esmu to teicis saviem draugiem, ka krieviem taa arii latviešiem)))
Потому что действительно в каждой стране, в каждом народе, нации не обойтись без отморозков... Вобщем, как говорится - "В семье не без урода..."
P.S. Nekad nebiju pat iedomaajies, ka kaadreiz uz otaku.lv uzpeldees kaut kas lidziigs šim topikam......
Shumins
Jan 6 2010, 02:40
QUOTE(X_Kamui @ Jan 6 2010, 02:28)
В семье не без урода...
Tā viš i, esam pūkaini urodi
Bet, ja visi būtu gudri, tad dzīve būtu pārāk garlaicīga.
Kikyou
Jan 6 2010, 06:07
Eh, klusie telefoni, yuutoz tig nezaprazts
Beidzot atcerējos, ka virsrakstus taču var nomainīt un nomainīju arī - tā, lai kāds īpaši acīgais kārtējoreiz nesāk lasīt to, kas tur nav rakstīts.
Tigra2
Jan 6 2010, 15:00
QUOTE(Kikyou @ Jan 6 2010, 05:07)
Beidzot atcerējos, ka virsrakstus taču var nomainīt un nomainīju arī - tā, lai kāds īpaši acīgais kārtējoreiz nesāk lasīt to, kas tur nav rakstīts.
Tā jau pašā sākumā vajadzēja. XD Savādāk tie "Niknie krievi latvijā" tiešām saistās ar ko citu. Naidu pret nāciju un tiri piri. :3
Lai gan šķiet, ka visi savas domas par šo jau izteikuši, derētu uztaisīt kādu jaunu, populistisku topiku, ne? ''Geju problēmas latvijā'' vai '''Melnos ir jādedzina'', ''Kristieši s.cks'' utt. XD
Shumins
Jan 6 2010, 17:19
QUOTE(X_Kamui @ Jan 6 2010, 02:28)
P.S. Nekad nebiju pat iedomaajies, ka kaadreiz uz otaku.lv uzpeldees kaut kas lidziigs šim topikam......
Vēl reizi apdomāju tevis teikto, un to, ko sapostojām mēs - nonācu pie secinājuma, ka nejau Krieviem Latvijā ir problēmas, bet tās ir mums pašiem. Tikai bijām pieņēmuši, ka ir lietas, kuras labāk nekustināt un ļaut tām apaugt ar zāli cerībā, ka tā izaugs pietiekoši liela, lai nomaskētu visas nesaskaņas. Taču katru reizi skarienot plikām kājām pa lielo zāli uzkāpjam uz kāda sev aizmirsta, nomesta sirpja un savainojamies.
Diskusija vienmēr ir bijusi nepieciešama, kaut arī liekas, ka sarunājām tikai muļķības taču tā nav.
Vieglāk jau ir citus nosaukt par idiotiem, lai liekas mierā. Kādam Krievam atnākt un nobirdināt asariņu - "Mēs par Jums bijām labākās domās". Tas ir veids, kā mēs visu laiku dzīvojam, jau 20 gadus. Tas ir tas, kas tiek mums iemācīts skolās. Nejautāt, neapstrīdēt vadoņu teiktos citātus, turēt muti ciet un pieņemt, ka viss ir kārtībā. Tikai šī kārtība ir tikai ilūzija, kurā labprāt dzīvotu daudzi.
Debesis K.Skalbes pasakā "Kā es braucu Ziemeļmeitas lūkoties"
Mums nekad nav bijis jāskatās nekur tālumā; mūsu debesis ir tepat acu priekšā... Cilvēki ikdienā nereti vēlas, lai viņiem nekas nebūtu jādara. Darbus padarītu kāds cits, un paši varētu tikai atpūsties, bet tā dzīvē nenotiek. Par tādu prieku var priecāties tikai Trekno Cūku zemes iedzīvotāji. Savas ikdienas gaitas viņi pavada ēdot un guļot, ja kaut kas viņiem ir nepieciešams, to viņi paņem no debesīm, jo tur viņiem glabājas it viss dzīvei nepieciešamais. Kad kaut kas vajadzīgs, izstiep tikai roku un paņem. Tas izsargā mūsu dvēseles no veltīgām rūpēm un mūsu miesu no veltīgas kustēšanās. Cūku zemes iedzīvotāji ir pret jebkādām aktivitātēm, viņi tās uzskata par liekām, galvenais viņu dzīvē ir labi paēst un pagulēt, citas aktivitātes var kaitēt viņu svara pieaugumam, jo Cūku zemē uzbarošanās bija laba pazīme. Treknās Cūku zemes iedzīvotāji mīlēja un cienīja savas debesis, jo tās viņus atbrīvoja no ikdienas darbiem, apgādāja ar pārtiku, sniedza viņiem to, ko iedzīvotāji vēlējās. Miera un Pieticības Malas debesis bija tik zemas, ka kavēja gaisa kustēšanos un biezā migla, kas veidojās virs zemes tikai palīdzēja cūkām aptaukoties, cūkas bija viņu iztikas avots.
Tas jau vien, ka Kikyou ielika šo topic, tikai parāda, ka cilvēki nav apmierināti ar uzspiesto ilūziju. Nezinu, vai Kikyou ir guvis no šī topic kādas jaunas vēsmas, kādu jaunu domu graudu, taču tas ir daudz labāk, nekā iegrīst galvu smiltīs un pieņemt visu, kas tev tiek iebarots.
Var jau atvilkties uz forumu, izlasīt ShinChan postu.
QUOTE(ShinChan @ Dec 22 2009, 16:17)
Lai lieki sev nesarežģītu savu dzīvi iesaku katru cilvēku ar ko nonākat saskarsmē vērtēt individuāli, nevis siet viņam klāt nacionālās bumbas. Ja cilvēks ir pļēgurs tad tāds viņš ir tāds nejau dēļ tā, ka ir krievs, brits vai latvietis. Vispār šajā globalizētajā pasaulē par kaut kādiem tīrasiņu etnosiem var runāt labi ja atsevišķas džungļu ciltis. Visur citur tādu tīrasiņu tautu sen vairs nav, līdz ar to nacionālo stereotipu sasaiste ar reālo dzīvi arī ir visai nosacīta.
Nospriežot, ka tā jau tam noteikti jābūt un dzīvot tālāk cūku zemē...
Taču es katru dienu ieteiktu izaicinā šo domu, izdiskutēt un no jauna atzīt to par derīgu esam.
Izdiskutēt visu un ar visiem, Krievu problēmas, Latvijas kā valsts nepieciešamību un to, kas mēs īsti esam...
Tikai katram izdiskutējot sev sāpīgās lietas, nevis ierijot gatavus citātus un Apsazijas dzeju mēs varam ko iemācities, varam gūt baudu, ka esam atraduši pareizo pieeju, kaut arī tā pēcāk ir tā doma ko jau sākumā gribēja iebarot gatavu.
QUOTE(ShinChan @ Dec 22 2009, 16:17)
Lai lieki sev nesarežģītu savu dzīvi iesaku katru cilvēku ar ko nonākat saskarsmē vērtēt individuāli, nevis siet viņam klāt nacionālās bumbas. Ja cilvēks ir pļēgurs tad tāds viņš ir tāds nejau dēļ tā, ka ir krievs, brits vai latvietis. Vispār šajā globalizētajā pasaulē par kaut kādiem tīrasiņu etnosiem var runāt labi ja atsevišķas džungļu ciltis. Visur citur tādu tīrasiņu tautu sen vairs nav, līdz ar to nacionālo stereotipu sasaiste ar reālo dzīvi arī ir visai nosacīta.
Es domāju, ka šādus topic vaiga vairāk, lai mēs paši lietas saprastu labāk...
Un protams ielikšu video ar domu, tikai tie, kas uzdrīkstas ko arī dzīvē saniedz...
Un man pilnīgs PO, ko par to kāds teiks
Sushi
Jan 6 2010, 17:44
QUOTE(X_Kamui @ Jan 6 2010, 01:28)
Ha! A es jau sen gaidīju.
ShinChan
Jan 6 2010, 18:18
QUOTE(Shumins @ Jan 6 2010, 16:19)
Izdiskutēt visu un ar visiem,[...], Latvijas kā valsts nepieciešamību un to, kas mēs īsti esam...
Lūk, šis jau ir daudz būtiskāks un daudz grūtāk atbildams jautājums, nekā tas kādēļ krievi ir nikni vai nevēlas apgūt valodu. mēs paši, latvieši, neesam kā nācija sevi definējuši, noteikuši mērķus, apzinājuši to, kas ir tas kas mūs vieno, kāda ir mūsu identitāte, mūsu vērtību sistēma. Ar ko mēs lepojamies, ko neieredzam. Galu galā, kādēļ mums ir vajadzīga Latvija? Lai reanimētu kaut kādu naivu, īstenībai neatbilstošu vīziju par pag. gadsimta 30. "laimīgajiem" Ulmaņlaiku gadiem? Dažbrīd tā šķiet. Šobrīd Latvija, ar to saprotot arī tā sabiedrību atgādina ar UDS sirgstošu bērnu, kas nespēj uzmanību koncentrēt uz kādu lietu ilgāk par pāris minūtēm. Mums viss ir jāizmēģina, viss jānogaršo, jāpiedzīvo un jāpārdzīvo. Nav mirkļa apstājai un apdomai. Var jau teikt, ka, iemetot cilvēku ūdenī nesagatvotu, viņš iemācās peldēt, taču tik pat liela ir iespēja, ka histēriski spirinoties viņš arī aiziet pa burbuli. Arī mēs šobrīd nemācāmies, nedomājam ar prātu, bet tikai bezmērķīgi "spirinamies", cerot, ka kāds, kaut kas mums palīdzēs. It kā pats pirmīt teicu, ka nevajag vispārināt, bet tieši to šobrīd daru.
Nu ko lai tev saka - vairojies Latvijai un pārspēj viņus! Ierosmei.
Shumins
Jan 13 2010, 01:24
QUOTE(Keydan @ Dec 23 2009, 02:12)
Mūs, krievu, toties ir diezgan daudz...
Are You Sure?
Man gan liekas, ka esat drīzāk Latvijā dzīvoša, krievu valodā runājoša minortāte. Ir jau forši, ja var piedēvēt sev īpašības no citiem. Es arī bērnībā daudz skatījos vācu televīziju, patika vācu filmas un dokumentālie raidījumi. Skatījos PRO7 ziņas - zināju, kas notiek tur. Kas ir ministri, kādi tiem labākie sportisti. Jūtu līdzi Vācijas futbolla izlasei. Iespējams rados vēl atrastos kāds fricis. Bet, ja atļautos bazūnēt, ka esmu vācietis - visi mani apsmietu. Aizbraucot uz Vāciju sakot - Hallo, der verlorene Sohn kehrt zurück, habt ihr mich vermißt? Visi domātu WTF - ruft ienen Krankenwagen Tāpat būtu arī tevi Krievijā.
Es domāju, ka esam visi sen nosprāgušas PSRS impērijas pilsoņi, kas izmesti no vilciena. Tikai vairākumā runājam latviešu valodā. Bet tādas valsts Latvijas kā mēs daudzi latviski runājušie saprotam (1918. 1940. gads) ir mirusi. Nedzīvojam ilūzijās.
PSRS impērijā bijām attēdušies labumus. Tāpēc teicām - pietiek D***t, mēs notinamies. Un nejau par atdalīšanos balsoja tikai latviski runājušies PSRS pilsoņi, daudzi saskatīja jaunas perspektīves un jaunas iespējas.
Bet mēs paši latviski runājošo bijām vairākumā un bailēs, ka mums visu atņems - Latvijas pilsonību izdalījām tikai latviski runājošiem. Aizmirsto, ka Latvijā dzīvo arī citi.
Latvijas republikā dzīvo daudz cilvēku, un tie ir tie, kas veido Latvijas valsti - nevis tikai daļa latviski runājošo. Protams, ka var pieņemt, ka ja esam vairākumā - tad lūdzu latviski, bet vai tāpēc jāveic propoganda, ka esam labāki un jākurina Nacionālās ideja? Ejam taču iepirkties vienos un tajos pašos Rimi veikalos, braucam ar to pašu sabiedrisko transportu, ejam kopīgi skatīties stulbas ASV filmas kinoteātros, kopīgi lamājam valdību, ka nekā nedara. Vai tad izņemot valodu mūs kas īpaši atšķir?
Paksatieties uz diviem Latviešiem. Arts un Shumins - esam tik ļoti līdzīgi? Domāju, ka ar Keydan būtu vairāk ko parunāties.
Domāju, ka mums latviski runājušiem bijušiem PSRS pilsoņiem vajadzētu atvainoties citām minoritātēm par sakūdīto nacionālismu un visiem, kas Latvijas teritorijā dzimuši izdalīt pisonību bez ierunām. Ja mēs panāktu mazliet pretī, tad arī citi panāks pretī - domāju, ka Krieviem un citām minoritātēm nav īpašu problēmu iemācīties valodu, taču tos atgrūžot un norakstot kā nevajdzīgu, tie vienkārši kaut arī zin valodu iespītējās un izliekas to nezinam.
Kopīgi ar visiem Latvijas iedzīvotājiem (netikai latviski runājošiem) mēs patiešām varam definēt to, ko aprakstīja ShinChan, to par ko balsoja Augstākā padome 1990. gada 4. maijā. Labāk vēlāk - nekā nekad
edg
Jan 13 2010, 08:52
Ko tu muldi? Mēs esam poļi vairāk kā jebkas.
Keydan
Jan 13 2010, 13:49
Es esmu vēl PSRS laikā dzimis, bet pilsonību nebiju iedots, kaut gan vecāki un vecāku vecāki strādāja diennakt Latvijas Sociālistiskas Republikas labā. Ģimenei taču ir pofig, es ļoti ātri saņemu pilsonību (satversme ļoti vienkarša un loģiska, un dziļas krasainas vēstures it ka nav)... Vecvecāki vairākuma ir miruši, un tie, kas palika lat.val gan kaut-ka saprot. Bet, ka jau Shumins teica, vienkārši nav labi kad visi kopā strādā, kalpo, kopa daudzus čaklus gadus, kopa skrej uz barikādem a pēc tam pusei no kabatas dod figu.
"...Неблагодарные..." un viss...
Tigra2
Jan 13 2010, 15:42
QUOTE(edg @ Jan 13 2010, 07:52)
Mēs esam poļi vairāk kā jebkas.
Pareiz! Esmu 1/4 Polis un zinu, ka ''Jaika'' ir ola XD. (Bet ar to manas valodas zināšanas arī aprobežojas).
Lai vai kā man patika Shumina ideālistiskais emuārs, piekrītu.
Shinobi-sama
Jan 13 2010, 20:53
QUOTE(Shumins @ Jan 4 2010, 20:12)
... Man ir plāns kā stimulēt ekonomiku un nodrošināt sev pensiju. ...
Mani vienmēr ir smīdinājuši šitie gvlezieni par stimulēšanu. Nezkapēc tautai ir kaut kur iesakņojies, ka ekonomika ir jāstimulē. Ko tu tur stimulēsi? Lai cik tas banāli neliktos ekonomika ir jāveido un rūpīgi jāplāno. Latvijai vajag ražošanu un vienkāršai tautai izpratni par vērtību sistēmu, ka apdrukāta papīra strēmelīte, saukta par naudu, nav materiāla vērtība, bet gan tikai definēts maiņas līdzeklis ieguldītajam aktuālajam darbam, nevis tam darbam kas varbuut sekos un ko veel citaadi sauc par kredītu.
Runājot par tēmu. Nav nekāds brīnums, ka šie atsakās valodu mācities, jo Latvijā nav tā īsti ar ko lepoties, nav nedz stipras sociālās kartības uzraudzības, sauktas arī par politikas realizēšanu (nevis tukša debatēšana tribīnē), nedz arī skaidri reāli sasniegti (pieturas punkti) un nosprausti mērķi uz kuriem strādatu un tiektos katra nākamā paaudze. Lai cik es ienīstu psrs un tās politiku, tā tomēr bija daudz vairāk funkcionējoša savos pirmsākumos, savos ideālu atspoguļojumos darbībā, nekā tagadējā latvija un tās idioutopiskie skatieni uz ES kā kaut kādu māti Terēzi, kas upurēsies mūsu labā, lai tikai mums būtu labi, lai tik mēs būtu paēduši un sirsnīgi nocirtīs sev jebkuru locekli, lai tikai mēs nezaudētu laimes izjūtu, ka esam kādam vajadzīgi. Tāpēc jau arī krievi negrib tā īsti mācities pa latviski, nav stimula, pārāk ilgi mēs muļājamies savas "identitātes" eiforijā kopš Latvija ir atguvusi "neatkarību".
Sushi
Jan 13 2010, 21:13
QUOTE(anti @ Jan 12 2010, 21:55)
QUOTE(Sushi @ Jan 12 2010, 19:49)
QUOTE(Keydan @ Dec 23 2009, 01:12)
Mūs, krievu, toties ir diezgan daudz...
žēl
Nu ko lai tev saka - vairojies Latvijai un pārspēj viņus! Ierosmei.
Ak, ak, asprāte. Ja tu gribi, tad es gribu - vairosimies Latvijai! Mīļā, jaukā, iesim tautā - vairosimies Latvijai!
Kikyou
Jan 13 2010, 21:19
Urāa, Shinobi-sama nav miris!
zenofex
Jan 13 2010, 22:08
QUOTE(Shinobi-sama @ Jan 13 2010, 19:53)
Yo. Nevaru piekrist vēl vairāk. Pats bēdīgākais, ka, lai arī ir cilvēki, kas apzinās situāciju un redz ceļus, to ir par maz, un arī ne vienmēr grib dot tik daudz, lai kaut kas notiktu. Tātad, to ir par maz, lai globāli Latvijā kaut ko izkustinātu.
Sigfa
Jan 13 2010, 23:12
Man izskataas, ka Shinobi grib sev beert pelnus uz galvas. Viens no galvenajiem faktoriem, kuru gandriiz vienmeer aizmirst ir fakts, ka esam LJOTI jauna demokraatija, ja mees paskataamies citu treshaa viljnja demokraatiju tendences, tad varam noveerot, ka ieprieksheejaas valsts paarvaldes forma atstaaj ljoti speeciigus nospiedumus tautas (tai skaitaa politikju) izpratnee par valsti un sabiedriibu (sorry, koncentreetu info nevareeju atrast, ja interesee meklee Samuel Huntington - The Third Wave). muusu gadiijumaa taa ir tendence kjert un graabt ka tik visu sev, kurai vienu no svariigajiem faktoriem varam mekleet faktaa, ka ieksh psrs tieshi taa bija jaadara, lai nodroshinaatu, ka tev vispaar kkas tiek. Mees nevaram prasiit lielisku paarvaldi, jebkuraa gadiijumaa buus jaapaljaujaas uz cilveeku empaatiju, kura shodienas sabiedriibaa aciimredzami iztruukst, jo pilniiga birokraatija nav iespeejama.
un veel. nesapratu korelaaciju starp neveeleeshanos maaciities valsts valodu kuraa dziivo un izblaaveejushu tautisko kultuuru? what?
EDIT: papildinaaju; 2: lai nepaarprot, es principaa piekriitu, bet prasiibas ir vnk absurdas. Par ekonomiku arii piekriitu.
Shinobi-sama
Jan 14 2010, 00:27
Sigfa, es pēc uzskatiem esmu tendēts uz kosmopolītismu. Es negribu nekādus pelnus nekur kaisīt. Minēju kapēc vispārinātajam krievam un viņa komūnai nav stimula mācīties latviešu valodu, viņi neredz tam dziļāku jēgu. Prasības nav absurdas, tās vienkārši neizmanto par mērķi un uz tām nevirzās vai arī ja virzās tad visu palaiž pašplūsmā un visi cer, ka tas vienkārši notiksies.
Shumins
Jan 14 2010, 00:57
Domāju, ka daudziem maziem nacikiem būs grūta dzīve kosmopolītiskā, teju kā nulle dibinātā Supervalstī - Eiropas Savienībā.
Kur vajadzēs sevi identificēt par Eiropas savienības pilsoni starp 500 miljoniem citu cilvēku. Un galu galā, varbūt latviešu valoda arī nebūs nevienam vajadzīga, kā tikai mūsu mazajai latviski runājošai minoritātei.
Taču cilvēks jau savā būtībā ir tik liels, cik tālu tas redz.
Kamēr mēs diskutējam, kādā valodā jārunā Latvijā, palaidīsim garām diskusiju par Eiropas savienības oficiālo valodu.
Kur vajadzēs sevi identificēt par Eiropas savienības pilsoni starp 500 miljoniem citu cilvēku. Un galu galā, varbūt latviešu valoda arī nebūs nevienam vajadzīga, kā tikai mūsu mazajai latviski runājošai minoritātei.
Es ceru, ka Tu joko...
Shumins
Jan 14 2010, 01:14
United in diversity - To Joy...
Kas vēl labāk aprakstītu, kas mēs esam un uz ko tiekties
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.