Spectre
Sep 6 2004, 07:32
bypass es biju jautaajis Tev par Tavu attieksmi pret Samurai Champloo un Hellsing. Nu vismaz pa 1 seerijai var jau atrast. Katraa zinaa arii gribeetu pajautaat paareejiem kaa Jums patiik jaunais Samurai Champloo soundtreks ...... loti labs chilouts. Nu iisti chillouts jau nav, bet es vinu attiecinu pie taadas kategorijas, savaa muuzikas izpratnee.
Daudzi jau arii vareetu teikt ka JApaanu muuzika un kur nu veel anime soundtrekus kalusiities ..... bypass gaidiishu tavus komentus uz shaadupostu.
kaarleens
Sep 6 2004, 09:45
QUOTE (bypass @ Sep 5 2004, 11:22 PM) |
Gribu uzzināt vispār atzītas labas, ne kiddy animes ar labu story, tā teikt must-see listi. |
QUOTE (bypass @ Sep 5 2004, 11:22 PM) |
Taka, Tā arī tu neatbildēji uz manu jautājumu, kas normālam cilvēkam, ne animes frīkam, var likties interesants skatoties meču animi. |
Ehhh... izskatās ka nekas nav izlasīts. Nemīlu būt papagailis un 3x atkārtot vienu un to pašu. Arī zirņus pret sienu mest netaisos, makten neauglīga nodarbošanās.
BTW, anime frīkiem jebkura anime=cool, gluži kā dažiem (khe khe) mūsu kinokritiķiem jebkura franču filma ir ģeniāla
Mecha anime vienkāršos cilvēkus var piesaistīt ar to pašu ar ko cilvēkus piesaista, piemērām tādas filmas kā Top Gun, Das Boot, U-571, Star Wars, Star Trek utml.
Tur arī ir "mecha" tikai uzsvars tak uz to netiek likts vai ne?
Laba mecha žanrs parasti ir kara drāma/piedzīvojumi/love story/sci-fi - pa druskai no visa, ar to var ieinteresēt parasto cilvēku.
Savā laikā pirmais Macross seriāls, kas ASV gāja zem nosaukuma Robotech, pievērsa ļoti daudzus cilvēkus animei. Cilvēkus, kuri pirms tam vispār par animi neinteresējās. Tas bija 80-to gadu vidus. Lai "paņemtu" tādu daudzumu parasto cilvēku tur taču "kaut kam" vajadzēja būt ne?
Varu iedot labākos mecha gabalus noskatīties, ja Tev ir uz kā skatīties DVD.
Atgriežoties pie (off)topica...
Es, kā reiz neesmu anime frīks, jo strādāju un animes skatīšanai varu atvēlēt kādas 2-4 stundas nedēļā, nevis skatīties un kačāt animi 24/7, kā dažs labs. Godīgi teikšu, ka redzot 25 gadus vecu jaunekli, patiesībā jau jaunu vīrieti, tupam pie kompja 24/7 lūrot animi, mani pārņem dīvainas sajūtas - žēlums uz pusēm ar pretīgumu. Visnotaļ nožēlojams skats.
Kas dīvainākais - animē, kuru šie cilvēki skatās non stop, varoņi cīnās, pārvar sevi, attīstās, iet uz priekšu. Kā saka - piemērs acu priekšā, kāpēc gan nesekot?
Meklēt sevi, savu vietu dzīvē. Kaut ko sasniegt... Bet nē - labāk tupēt pie datora 24/7
Par to piesaistīšanu:
1. Daudzi cilvēki animāciju vispār neuztver. Viņus aiztikt nav jēgas.
2. Mūsu kino u.c. "speciālistu" kultivētais uzskats, ka animācija=Disney/Cartoon Network, tātad anime=kiddy stuff with singing, dancing animals (Disney) vai vienkārši debīla (90% no Cartoon Network repertuāra ir zem šīs kategorijas)
3. "Pateicoties" LNT un TV3, atkal redzam, ka anime=kiddy stuff vai kāršu spēļu un rotaļlietu reklāma - Poke-, Digi- u.c. *moni, domāti auditorijai no 7 līdz 12 gadiem, lai tie izspiestu no vecākiem pēdējo naudu. Pozitīvu attieksmi grūti sagaidīt, ej nu, tad iestāsti vecākiem, ka anime ir arī kaut kas vērtīgāks.
4. Šogad Arsenālā animes nebūs. Mūsu tirgus ir par sīku un distributoriem ir vienkārši pofig
Spirited Away pagājušgada Arsenālā tika rādīta 3 reizes (bija plānota tikai viena) un diezgan daudzi pēc tam ieinteresējās par animi.
5. Augstāk aprakstītie anime frīki (es aprakstīju klīniskus gadījumus) atbaida normālus cilvēkus no animes.
6. Latvijas anime fanu problēmas ar anime daudzveidību. Ļoti maz kuri iegūst animi paši, vairums - no "otrajām rokām". Līdz ar to dažādība ir ļoti zema. Protams, arī finanšu dēļ, reti kurš pērk animi.
6a. Tā kā 99% animes tiek kačāta ir sekas - tiek skatīta tikai jaunākā anime, kura ne vienmēr it tā pati vērtīgākā. Vecās filmas un seriāli paliek aiz borta, jo tie parasti ir uz DVD ripiem un jāmeklē pa neta nostūriem.
7. Animei ieejot ASV masu tirgū neizbēgamā komercializācija u.c. masu produkcijai raksturīgās problēmas. Arī tupāki sižeti. Kaut gan anime pati pa sevi pēc definīcijas ir Japānas masu kultūras produkts.
Un pēdējais -
VAI VAJAG ANIMEI PIESAISTĪT MASAS?Kas ar to tiks panākts? Ko no tā ceram iegūt?
2bypass:
Šķiet ka velc uz kiberpanku...
Animes, kas Tevi varētu ieinteresēt - Akira, Armitage III, Bubblegum Crisis, Bubblegum Crisis 2040, GiTS TV seriāls, GiTS 2: Innocence, Jin-Roh, citas Mijadzaki filmas (Spirited Away, Nausica, Laupta utt), vēl gribētu ieteikt vienu no "reālā" Sci-Fi filmām - Wings of Honneamise, arī Macross Pluss OVA vai filmu.
Vienu no patiesi lieliskākajām Sci-Fi sāgām - Crest of The Stars un tās 2 turpinājumus - Banner of The Stars un Banner of The Stars 2.
Tie ir japāņu fantasta Hirojuki Moriokas darbu ekranizējumi, un es ļoti ceru, ka reiz tie tiks izdoti vismaz angliski...
Šis tas no minētā man ir pašam. GiTS 2 filma uz DVD Japānā iznāks 15. septembrī, pēc tam var sākt meklēt ripus vai gaidīt ASV relīzi.
Spectre
Sep 6 2004, 13:35
Es tik bikiit gribeeju piebilst Stargate arii taads labs seriaals bija, ko raadiija pa LNT laikam vai TV3 anyway peec 3 seeriju noskatiishanaas netaa iekshaa un visas sezonas tika savilktas
tiesa ganb luureeju 1/2 gadu kameer nostijos visas
gits pirmo un otro sezonu, taapat cowboy bebop un planetes.
(planetes ir ekstra gadiijums, jo ievada dziesma ir vienkaarshi drausmiiga, bet tas lai nebaida, (tas seriaals man atgaadina S.Lema pilotu Pirks'u btw) kopumaa kaut kaada jeega saak atklaaties tikai pie padsmitajaam epizodeem).
un taka
QUOTE |
gluži kā dažiem (khe khe) mūsu kinokritiķiem jebkura franču filma ir ģeniāla |
P.S. esmu piedaliijies 2 "Zootropos" un otrajaa bija viena... saucaas "Baseins". kaa juus domaajat cik es iedevu filmai uz kuru es neietu pat tad ja taa buutu par briivu?
He he
Es šeit domāju divus mūsu anālākos kinokrtiķus - Skābumķērni un Žultspūsli, tautā pazīstamas kā D. Rietuma un N. Naumanis
Vienkārši pēc šīs franču kino ģenialitātes teorijas Asterix un Obelix arī ir superšedevrs
Mani tas nebeidz smīdināt.
Zootropā arī man ir gadījies piedalīties pāris reizes.
P.S. Gribēju teikt, ka Armitage III ir filmas nosaukums, nevis trešā filma
Asterix-u vajag skatiities animaacijas movie variantaa, to kaadreiz raadija (laikam LNT). Taa bija labaa komeedija.
Par to, kas var notikt, kad cilveeki padodas maanjticiibas seergai un tic visaadiem naakotnes paredzeetaajiem .
kaarleens
Sep 6 2004, 16:15
jaa asterix multene ir ljoti funy filma tiemzheel ir ljoti viduveeja
uz rietumu un naumani visa latvija laikam dirsh virsuu
man vinji kau kaa vienaldziigi vispaa man vis paliek pamazaam vienaldziigs kas pie mums notiek kino tv jo visu ko gribu dabuuju uz pc lai gan uz kino iet patiik zheel ka holivudas super puperi man taa vais iisti neaizrauj
hmmm.... nez ko LLM teiktu par YAOI...
Nezinu, ko viņš, bet es par Yaoi saku -
QUOTE |
es biju jautaajis Tev par Tavu attieksmi pret Samurai Champloo un Hellsing |
Kur nu, es šos pirmo reizi dzirdu, bet skatos, ka pat iekš .lv hubiem šo var atrast - novilkšu.
Soundtracks - parasta ambient'se.
QUOTE |
Šķiet ka velc uz kiberpanku... |
Skatos, ka šis termins te figurē itin bieži, ja es tik vēl zinātu, ko tas nozīmē.
Akiru es redzēju labu laiku atpakaļ un viņa man pavisam noteikti nepatika - gan veids, kā tika attēloti/zīmēti čarakteri, gan varoņi, gan story, gan kontents. Tad jau es tomēr neesmu, ēē - ki.. ki.. kiberpanks?
Nu viena filma vēl neko nenozīmē, ja kādam patīk šāda žanra filmas tas nenozīmē ka cilvēks pats ir tāds
Reku izraku definīciju:
Cyberpunk:
a genre of fast-paced science fiction involving oppressive futuristic computerized societies
Precīzs GiTS apraksts...
Lielais Ljaunais Meerglis aka LL
Sep 7 2004, 07:44
Nu kad izlasiishu sho "Karsh un miers" 6. gramatu atbildeeshu... Agrak pie neta netiku un nebiju gaidiijis tik verienigas diskusijas.
Spectre
Sep 7 2004, 13:06
QUOTE (Lielais Ljaunais Meerglis aka LL @ Sep 7 2004, 07:44 AM) |
Agrak pie neta netiku un nebiju gaidiijis tik verienigas diskusijas. |
Nu kad izlasiishu sho "Karsh un miers" 6. gramatu atbildeeshu... Agrak pie neta netiku un nebiju gaidiijis tik verienigas diskusijas. |
Esi iemetis akmeni lapseņu pūznī tā sacīt
Iesaku izlasīt visu un līdz galam, uzmanīgi un 2x, pēc tam 3x padomāt un tikai tad rakstīt
nebiju gaidiijis tik verienigas diskusijas. |
Patiesiibaa tieshi to ar vajadzeeja gaidiit. Kaa nekaa shitais
IR otaku forums
Lielais Ljaunais Meerglis
Sep 7 2004, 23:14
To WhoKnowsWho: Nu nesteidzies, nesteidzies ar secinaajumiem...
To Taka: A kaapeec gan ne? Nu maneejie raksti bez domaam nerodas!
To Kikyou: nu labs ir pierunaaji Respect
Nu lai vai kaa, bet anime tomeer i daudz labaax variants par Holivudas drazu... Un nav jau veel pie mums anime aizgaajusi meinstriimaa, nav, kas gan taa par popkultuuru, kas nav populaara (pie mums)...
Cita lieta visi tie pokemoni, digimoni, tas gan i kau kaads murgs... bet nu kau ko jau siichiem jaasabaro, paarmainjas peec jau lai pamaina no amerikaanju tv 'bariibas' uz japaanju tv 'bariibu', maybe kaads attapsies, ka ir arii labaaka anime, ne tikai visaadi 'moni'...
QUOTE (Lielais Ljaunais Meerglis @ Sep 7 2004, 11:14 PM) |
To Taka: A kaapeec gan ne? Nu maneejie raksti bez domaam nerodas! |
Tas labi.
Šeit tomēr vairums ir "mēreno" otaku, kuri tomēr arī kaut ko dara nevis tikai lūr animi non stop
ShinChan
Sep 8 2004, 11:20
QUOTE (Lielais Ljaunais Meerglis @ Sep 7 2004, 10:14 PM) |
To WhoKnowsWho: Nu nesteidzies, nesteidzies ar secinaajumiem...
To Taka: A kaapeec gan ne? Nu maneejie raksti bez domaam nerodas!
To Kikyou: nu labs ir pierunaaji Respect |
I viss? Tik vien bij no tevis? Ieskreeji sajauci gaisu un cjusj.... Vismaz buutu meegjinaajis atspeekot vienu otru izteikumu, vai sniedzis papildus argumentus, kaapeec anime sux.
Spectre
Sep 8 2004, 12:47
Njaaa par twenty 4 seven anime luureetaaju nevareetu sevi nosaukt, darba, ka nav ko dariit un Roze ir zheelsirdiigs un atsuuta kaadas seerijas, tad luuru, tad veel vakaraa pirms guleetieshanas, kaa vakara pasacinu
noskatos kadu, ja ir ko protams.
SOmetimes no riitiem, kad uzlieku ko vilkties pa nakti.
Sep 9 2004, 04:04
To ShinChan:
Nerodu luk laiku un speku pashlaik rakstit, a gan jau sagaidiisi SPECIAL FOR U !
Solīt sola, bet nedeva...
Eh.. kas saaku lasiit shito topiku, tad sanaaca man galvaa idejas ko vareetu uzraxtiit shajaa sakaraa, bet kad biju nonaacis liidz beigaam, kaut kaa vairs neko no saakuma idejaam nevareeju atcereeties..
Nu labi.. ko gan te daudz veel piebilst... - Cilveeki patieshaam ir looti dazaadi..un dazus nav jeegas meeginaat paarliecinaat par vienu vai otru lietu (sk. signature)
Vieniigais, kas mani nedaudz paarsteidza bija tas, ka LLM ptieshaam veel atgriezaas, lai paveerotu cilveeku reakciju uz savu izteikto domu.. Saakumaa biju gandriiz 80% paarliecinats, ka vinsh te pabija 1. un vieniigo reizi, mirkla emociju uzpluudaa uzraxtiija textu, ieposteeja, lai peec tam izietu un uz muuziigiem laikiem aizmirstu sho adresi...
Bet nu.. tomeer, shkiet ka pasaule tomeer nav tik nezeeliiga...
Sep 9 2004, 14:41
Nu taa!
Pirmkaart saaksim ar memberiem un vinju attieksmi. Nu dazhiem kaa vienmeer liekas, ka citi viedoklji nepastaav, ka kaut kam kaa vienmeer ir gariiga rakstura probleemas utt. Bet visumaa normaali. Ja nu kam kas nepatiik tad neko dariit taadas ir manas domas un taads ir mans rakstiishanas stils, varbuut paaraak asi bet toties konkreeti.
Tas taa oftops oftopaa
Kersimies pie konkreetaam lietaam. Neesmu nekaads lielais anime cieniitaajs, kaa jau to var nojaust, taatad nenjemos arii buut par ekspertu, jo konkreetu darbu un to autoru paarzinaashanaa jebkursh no jums mani paarspeetu. Taatad ,kas man visvairaak nepatiik anime stila darbos, runaajot konkreeti par filmaam, pirmkaart ir tas H2O daudzums, kas tur sastopams, kaa piedeva scenaarijam. Nu kaut vai mechaas, kad saakas runas par visaadiem super ultra dubult ekstra blasteriem bigfakingshiildiem utt. Reaals murgs manuprat. Tad veel pats pasniegshanas veids arii ir maigi izsakoties diivains (sk.topika saakumu), man nepatiik tas, ka vairaak teik uzspiests uz ariskiibaam nekaa uz kaut kaadu fishku. Turklaat dazhaas filminjaas ko esmu redzeejis varonji un monstriki ir veel shausmiigaaki par eziiti miglaa. Protams jaamin arii taada lieta kaa paaraakaa komercializeeshanaas (monus, jugas un vilcinjus vispaar sheit labaak nepiemineet - daudz ko vareetu rakstiit). Tad luuk manupraat shis ir taads zhanrs, kuram nevajadzeetu liist meinstriimaa.
Neesmu redzeejis iipashi daudz anime darbus, bet man skjiet, ka pietiekami, lai par visu sho lietu vareetu rasties savs viedoklis. Konkreetaakais murgs un bulshits no visiem ko esmu redzeejis manupraat ir Neo genesis Evangelion. Jaa duadzi ir teikushi ka tajaa visaa ir dzilja filozofija. Es katraa zinja neko dzilju tur nesaskatiiju - pilniigs sviests. Diemzheel lielaakaa dalja no visa ko esmu skatiijis ir stipri liidziigi shim. Nu ir ari lietas, kuras ir gaajushas pie sirds. Animatrix bija labs. Laikam taapeec, ka rietumnieciska filminja. Ghost in the shell - tiiri cieshams.
Nu luuk tas laikam pagaidaam viss...
'neko daudz neesmu redzējis...' / 'to ko esmu redzējis bija ciešams...'
.. wtf? tad kāpēc jātaisa stulbas tēmas un jāraksta tas par ko neesi pārliecināts vismaz par procentiem 90 !?
Kaut vai šitais:
"Nu kaut vai mechaas, kad saakas runas par visaadiem super ultra dubult ekstra blasteriem bigfakingshiildiem utt. "
Es te pusi topika ņemos un stāstu par ko citu, bet viss ausīm garām, es par māti tu par meitu...
EVA - piekrītu, ka ne visus ņem, "na lubiteļa" kā saka. Tiesa, neesi pateicis cik sērijas esi noskatījies. Pirmās 4 ir daudz par maz.
Principa, liekas, ka neesi redzejis gandrīz neko, toties viedoklis ka nu tikai...
Slinkums bija domu izvērst, tāpēc atšāvies ar vispārīgām frāzēm?
Māki teikt "sux" māki arī to pamatot.
Izlasot šo visu mans care level=0
P.S. Ja vēlies iepazīties ar īstiem anime atsaldeņiem aizej uz www.anime.lv, tur ienakot mani pārņem skaudra nožēla, ka neesmu psihologs vai psihiatrs - materiāls, kā minimums, doktora disertācijai sanāks.
Shinobi-sama
Sep 9 2004, 20:03
QUOTE (Lielais Ljaunais Meerglis @ Sep 9 2004, 02:41 PM) |
Konkreetaakais murgs un bulshits no visiem ko esmu redzeejis manupraat ir Neo genesis Evangelion. Jaa duadzi ir teikushi ka tajaa visaa ir dzilja filozofija. |
hehe varu sadereet ka tu saprastu ja to buutu razhojusi disney pac nenjemshos teitk jo veel nesmu redzeejis bet ceru redzeet driiz bet es zinu ko es redzeeshu un ko es gribu redzeet.. tad nu luuk pirms saki sviesc argumentee kapee tas ir sviesc... visi tavi argumenti AAARKAATIIGI virspuseeji jo tu esi redzeejis tikkai bioldi un diemzheel dtikai dzirdeejis skanju... nevis iegrimis un izanalizeejis un mekleejis liidziibu realitaatee..... to vareetu uzskatiit arii par dzeju ko maaca skolaas BET ljoti saprotamu un liidz sirdij aizejoshu..... es uzskatu ka litaratuuras vietaa skolaa vaidzeetu raadiit anime nu tas ir mans viedoklis.. jo es ja ne gluzhi ieniistu tad daudzmaz naidiigi noskanjots esmu gan imenna pret latvieshu.... ES bez maz vai roku uz sirc likdams varu teikt ka tev bija zemas vai arii veel ir atziimes matemaatikaa kaa ari vispaar exektaas zinaatnes tev padodasa tizli lai neteiktu ka vispaar nepadodas... kaa arii tu esi maz lasiijis graamatas nu ja gadienaa arii esi lasiiijis tad taalaak par lubeneem un krimikiem neesi ticis Tu vispaar zini ko noziimee piem Dostojevskis vai Tolstojs vai Dzheks Londons un ko vinji saraxtiijushi.... logiski es pat varu izteikties par visiem ka tu niebrauci sizhetaa vispaar ..tapee jau tev arii tas liekas mulkiigs JO piem es te pat varu vilkt paraleeles ar augstaako matemaatiku... ja cilveeks neprot vai nespeej iedziljinaaties probleemaa un siiki izanalizeet to nevar gribeet lai vinjsh speetu izskaidrot MECHA sizhetus jo pirmaam kaartaam vinjam liidz saprashanai neiziet kas tur ir paraadiits un tikkai peec tam argumenteejos uz personiigajiem analizeejumiem teikt ka sizhets ir bijsi mulkiigs... nu logiski ka tev drosh patiks taadas anime kaa piem Helsiings (lai piedod shiis animes fani) jo tur ir smuki saziimeec un daudz bezjeedziiga akshena un tam pa virsu vampiiru teema jo "Vampiirs" ir magiskais vaards kas bez maz vai garantee ka var paardot jkebkaadu bullshitu spilgts piemeers tam ir filma Van helsing jeb van bulshit jo iznjemot specefektus vairaak tur nekaa nebija Taalaak ja jau tu nesaprati NGE tad logiski ka Gits tu arii nesaprati un pac par sevi saprotams ka filma Hero tev neko neizteiks... taaas ir filmas ar filosofisku jeegu...
Tik pat labi mees vareetu apsriest kvantu mehaaniku.. jo taa ar filosofiju iet roku rokaa jo fizika tur ir tikkai matreaal puse paareejais jau viss ir teorijas, hipoteezes un filosofiskie "murgi"
par piemeeru njemsim atoma uzbuuvi un elektrenu vai protonu mijiedarbiibu uz to.. es graamatai nosaukumu neatceros nu bet tur es izlasiiju tik daudz filosofijas kaa nevienaa graamataa vispaar jebakad esmu lasiijis.. ko tu vareetu par to patyeikt... es varu galvot ka tu iznjemot praktisko teoriju ko nolspiediisi internetaa nepateiksi.... taalaak lai tev vareetu saakt iepatikties mecha tad pameklee vecaas graamatas no seerijas "apvaarsnis" tur ir vairaakas par kiberneetiku.. ja speesi iebraukt vinjaas un aizdomaaties liidzi tad es varu par sadereet ka tev mainiisies atieksme pret MECHAAM nu bet jka nemainiisies tad tu vispoaar matemaatikas neizdibinaamos celjus nesaproti negribi saprast vai arii nespeej saprast
Un visu beidzot gribu aplaudeet Rozei uff Gits ir mans kulta seriaals paarsplauj matrixu par vsiem simts decibeljiem... animatrix ir kaa diena pret nakti.. un peedeejas divbas matrix seerijas labaak buutu neizlaidushi.. jo pirma lai arii beidzaas bez endinga... beidzaas uz pareizaas nots
tie texti no Gits tie jau bez maz vai kaa parunas jau ir.. ne ko pielikt ne ko atnemt... ja cilveeks nesaprot tad ko vinjsh vispaar shajaa laikmetaa saprot.. pie muusdienu tehnologijaam... nesam tachu akmens laikmetaa.... kad saprasahana bija bvaidziiag tikvien lai saprastu kad ir iestaajushies suudi un nu jaaliek pleznas paar plecu un paareejais jatstaats shamanja zinjaa ..sak vinjsh tur pieburs man to lielo mediijumu un laiku paregos etc
restekpa par garo penteri, bet viena darvas karote: tu tak raksti gandriiz kaa kaarleens. var jau rakstiit translitaa (kaa es to daru), bet vismaz pareizi, ar kaut kaadaam pieturziimeem. vienkaarshi
vaaks
deleted-ray
Sep 9 2004, 20:36
Man gan NGE tiiri gaaaja pie sirds, kaut arii pirmaa anime ar ko atsaaku skatiities animes (nu saakaas jau ar Kendy Kendy pa rtl, Sailormoon utt). Filosofija vai nee bet es skatiijos un baudiiju
Shinobi-sama, whew... sāksim jau ar to, ka rakstīsim ar pieturzīmēm un bez "to much damn dots". Personīgi man ir pretīgi lasīt tādu tekstu un ir jāpacenšās saprast, ko tu centies pateikt. Galveno domu es tomēr uztvēru(yeah).
Un zini ko es tev teikšu? - tu esi muļķis.
QUOTE |
ev bija zemas vai arii veel ir atziimes matemaatikaa kaa ari vispaar exektaas zinaatnes tev padodasa tizli |
Indeed, esmu pārliecināts, ka tev, puika, ir sliktas atzīmes latviešu valodā (un ne tikai). Saistība starp matemātiku, kur nu vēl augstāko, ar animi un cilvēka emocionālo uztveri nav.
QUOTE |
mekleejis liidziibu realitaatee |
Protams, katram ir savs iemesls, kādēļ cilvēks skatās animi, bet lielākā daļa, manuprāt, to dara, lai aizmirstu(tos) realitāti un ar to saistītās klopatas, un iejustos fantāzijas pasaulē. Meklēt līdzību realitātē ir non-sense, jo dzīvē nekad, es uzsveru, nekad nebūs tā, kā ir iekš filmas vai animes (ar retiem izņēmumiem). Tā ir fantāzija, tikai un vienīgi. Kaut vai ņemam par piemēru meču(zālē neapmierinātība, 'afigel', ko tu mečai piesienies?), pieņemu, ka mid 21 gs.m.ē varētu tikt izstrādāts lielākā, mazākā mērā funkcionāls AI. Un cilvēks, jā, jā, tas pats, ko reizēm sauc par saprātīgu būtni, necels cilvēku vadītus mečus kaujas nolūkiem mečas nelietderīgās konstrukcijas dēļ(imho). Un skat, loģiski domājošs cilvēks to sapratīs - tas nav reāli, bet vai tas liegs kaut vai tak'ai fantazēt par to, kā būtu, ja būtu?
Redzi, NEVIENĀ animē nav dziļas(relatīvi, kas nu ko uztver par dziļu) domas, tas, ka cilvēkam kaut kāda anime neizraisa nekādas vai gandrīz nekādas emocijas nenozīmē, ka viņš neizprot tajā pausto domu/problēmu. Tas viņu vienkārši nekrata, neķer. Piem, The Lion King, tam tur mazais lauvēns palika bez vecākiem, protams, liela daļa palaiž puņķi, bet cits atkal teiks - so what? nu un? - un šis vēl piemetinās, ka filma bija craps - viņam vajag kontentu, stāstu, nevis to, lai disneys kārtējo dzīvnieciņu atstātu bez kāda vai visiem ģimenes locekļiem.
Piemēram, ko vaig' man animē:
1) labu, ~ reālistisku, aizraujošu stāstu un set'up'u, normālus čārakterus (tas var būt fantasy)
2) labu, animāciju bez čeburiem
3) labu, mūziku, skaņu
... bet nu reti kāda anime ietilpst šajās normās
ā, tagad atceros, whoknowswho jautāja, ko es domāju par Samurai Champloo, noskatījos pirmās 4 ep -
ieturēts savs stils animācijā, atmosfēra + attiecīga mūzika + bez ķeburiem + fast action, kolbasņiks. Lai gan bez satura/story, bet salīdzinājumā skatīties tomēr var tīri normāli - manā uztverē labāks par kolbasu Naruto. Yahoo...
Daļai no LLM teiktā var piekrist.
Shinobi-sama
Sep 10 2004, 09:06
to bypass
hehe nu par latvieshu valodu atkal ir savs staasts jo redzi mums bija fanaatiskaa uchene latvieshu valodaa un maciities pie vinjas bija pretiigi pie reizes vinja bija literatuuras skolotaaja kaa ariii pa virsu tam veel audzinaataaja mums ..
taalaak ja gribi piesieties man stilam..
okej piekriitu tas nav taads texts kas buutu ar texta redaktoru ietureets vai ar sazin kaadaam veel pieturziimeem
nemeloshu man latv v un latv lit bija 5 un 4 ... savu textu es raxtu taa itkaa runaatu dziivee nu kaut kas lidiziigs sarunai......
man savukaart nav probleemas ar to kaac kuram tur raxtiiishanas stils ka tikai saprast var....
taalaak par to piesieshanos mechai uz priekshu ...cik cilveeku tik viedoklju.. katrs meklee pa savam un atrod un saprot arii pa savamm.. .patiesiibaa es sheit uzvaariiijos TIKKAI PRIKOLA peec ja kaadam nepatiik pofig nu katru jau nepaarliecinaasi tapee ja tu tu uztveeri kaa personiigu apvainojumu tad man atkal ir rihtiigs nikolajs ko tu gribi no animes.. shis topiks tika iesaakts lai uzsaaaktu striidu par mecha un taas jeegu.. ja tev patiik Lion king.. manis peec pasaulee tac ir tik daudz dazhaadu tautiibu un katra audzina savas atvases dazhaadaa stilaa un logiski katrai buus savaadaaka pasaules uztvere un animaacijas izpratne.. to var redzeet starpiibaa sarp kanaadas un amerikaanju filmaam animaacijaam starp indijas un pakistaanas filmaam un arii starp japaanas un kiinas .. laigan valstis atrodas blakus.... taalaak mani nosauci par mulki... okej un tagaed pasaki man iemeslu lai es tev ko bilstu pretim... pasaulee atradiisies veel 3 miljardi kas mani par taadu nosauks un tevi arii... kas gribees atrast kopiigu valodu tas atradiis... mani saukushi ir gan par gudru ganm par mulki.. par gudru mani vairaak saukushi ir pasniedzeeji.. jo es var vinjiem varu atrast kopiigu valodu un parunaat par daudz koa.. nu bet ja kaac tevi nosauc par mulki tikai mulkis centiisies paarliecinaat par preteejo... es jau tevi ar par mulki varu nosaukt jo mums es varu sadreet nesaskanees viedokli par alkoholu un smeekeeshanu par dziives jeegu un par modes tendenceem un par stila izpausmi jebkuraa jomaa... tikliidz sastopas divi atshiriigi viedokli tad tikai mulkis momentaani otru uzskatiis par mulki... gudraakais saaks konstrueet diskusiju
Tas par taam atziimeem matemaatikaa un exektajaam zinaatneem varbuut bija paaraak asi teikts nu bet mani noveerojumi liecina ka tas kursh ir vaajs matemaatikaa buus vaajs ariii IT un pameegini to atspeekot...speeks IT nebalstaas uz to ko tu esi iemaaciijies kad kaac tev ir ar pirkstu iebarojis kas un kaa jaadara bet speeja pastaaviigi atiistiities shini jomaa... respektiivi tava pieredze augst no pasha kljuudaam un experimentiem
Un visu beidzot es klauso muuziku saakot ar metaalu beidzot ar operu
ar filmaam ir tas pats
Taapeec tu vari nosaukt jebkuru zhanru kursh tev nepatiik un aiz dariit neko tev oponeeshu un muldeeshu pa 10 meemi.. jo galu galaa ieguveeji buusim abi zaudeet jau mees neko nezaudeesim
ja tu neko nesaskati animee tad saskati kaut kur citur GALVENAIS ka tu vispaar saskati.. es domaaju ka mees vareetu draudziigi taadaa garaa diskuteet kameeer topiku noblokees.. bet ja aiziesi liidz personiigiem apvainojumiem un aizskarsi jau cilveekus ne pa teemu tad vienoziimiigi mana uztveree tu ierindosies kaa mulkis
P.S. sorry visiem ja kaac te uzvteera no mani teiktaa kaa personiigo apvainojumu tas nebija taa domaats
QUOTE |
Piemēram, ko vaig' man animē: 1) labu, ~ reālistisku, aizraujošu stāstu un set'up'u, normālus čārakterus (tas var būt fantasy) 2) labu, animāciju bez čeburiem 3) labu, mūziku, skaņu |
Kā jau teicu - pamēgini Ghost in The Shell: Stand Alone Complex TV seriālu, cik zinu, nav īpaši garš, citas Mijadzaki filmas. Pēc 15. septembra var meklēt netā Ghost in The Shell 2: Innocence filmu.
Runajot par "reālo" Sci-Fi - Wings of Honneamise varētu pamēģināt, un Crest of The Stars (OVA, 13 epizodes), Banner of The Stars (OVA, 13 epizodes) un Banner of The Stars II (OVA, 10 epizodes) - tas ja Tu vari pieciest tādu Sci-Fi "murgu" kā hipertelpa.
Starp citu Crestā ir viena no oriģinālākajām hipertelpas definīcijām.
Labi čarakteri bez, kā Tu saki "ķeburiem", labs story - Sfi-Fi/war drama/NEpliekans love story un kolosāla mūzika.
Par Naruto varētu Tev piekrist, izturēju 18 sērijas, tā arī "nepaņēma".
Redzi, ja Tu pateiksi ka NGE sux tad tik turies
Principā es uzskatu, ka NGE ir diezgan pretrunīga lieta, līdz ar to kā nu kuram. Zaļās olīvas kokteilī arī ne visiem garšo...
Par to pārējo, ko teica LLM - esmu no LV otaku vecākās paaudzes, kura sāka animi skatīties vēl tad, kad netā neko dabūt nevarēja, ja nu tikai leimus realmedia failiņus 20mb uz sēriju, kvalitāti vari iedomāties.
Animi vajadzēja gādāt visādos dīvainos veidos, nevis kā tagad - sūc cik vien iekšā lien, pa nedēļu var sakačāt tik daudz, ka pa mēnesi nenoskatīsies...
Arī anime bija kvalitatīvāka - animācija varbūt tehniski nebija tik laba, toties satura bija vairāk. Daudzi jaunie anime gabali ir lakoti sūdi smukā iepakojumā.
Esmu atradis to kas mani interesē un to arī skatos. Skatījos tad, kad LV animi skatījās labi ja kādi cilvēki 5, skatīšos arī tad, kad n-tie tūkstoši. Bet tikai to, kas mani interesē, nevis visu pēc kārtas. Ar animes propogandēšanu īpaši neaizraujos, jo neredzu jēgu. Pārsvarā animi skatos tieši tāpēc - lai "atietu" no ikdienas.
Kāpēc es te tā cepos par to viskačāšanu? Ja viss nāk bez piepūles (liela piepūle vajadzīga lai nokačātu kaut ko???) tam nav vērtības.
No vienas puses baigi super - var dabūt visu, ko gribi. Ar mazu piebildi - ja tas ir 2004.-2002. gada gabals. Ja vecāks - dabūsi pasvīst. Ja vispār atradīsi. Tāpēc daudzi arī neiespringst jo tas ir grūti. Ja jau dažam labam grūti pat pa DC++ kačāt, ko tad vēl prasīt...
Cilvēkiem neveidojas gaume, viens no otra kačā un skatās visādus draņķus, ka tik anime. Daļa no jaunās paaudzes ir animes apsēsti klīniski gadījumi - reāli keisi psihologam
Uz kurieni tas viss velk? Nezinu. Ir tāds labs teiciens angliski "there is a fine line between hobby and mental ilness". Problēma ir tā ka to "fine line" bieži vien pats nejūt.
Kā saka - ir anime un ir arī reālā dzīve. Ja hobijs sāk aizsegt reālo dzīvi tas ir par traku. Bet "reālā" dzīve katram ir sava.
tostermaize
Sep 10 2004, 09:54
vai kāds man te īsumā visu nevarētu izskaidrot jo man jau 2. lapā acis jau sāk sāpēt
Shinobi-sama
Sep 10 2004, 10:58
QUOTE (Shinobi-sama @ Sep 9 2004, 08:03 PM) |
[QUOTE=Lielais Ljaunais Meerglis,Sep 9 2004, 02:41 PM] restekpa par garo penteri, bet viena darvas karote: tu tak raksti gandriiz kaa kaarleens. var jau rakstiit translitaa (kaa es to daru), bet vismaz pareizi, ar kaut kaadaam pieturziimeem. vienkaarshi vaaks |
Nu ko lai saka, ar pieturziimeem ir kaa ir. Par cik, esmu cs speeleetaajs un tur liidz pieturziimeem neda gela, tad var jau biku pie piedod. Nu taas kljuudas vairaak gan rodas strauji sitot pa taustijnjiem, jo ja es leenaak rakstu tad arii kljuudu mazaak. Speciaali tiem, kam vaaka kriize iestaajaas lasot manu textu, es es saliku shinii postaa pieturziimes. BET neceriet ka tas seko arii turpmaak.
to Taka:
Ar to mental illness buus kaa buus. Tas ,ka tagad jaunaa paudze kaa sadegusi kachaa visaadu drazu, ir paarejosha lieta. Jo mees esam tureeti buurii. Respektiivi psrs laikos un arii veel tagad shitaa cenzuuras sisteema ir vienkaarshi slima. Tolaik muskatierus nevareeja skatiities mazi beerni, jo tur bija ainas kur bija skuupsts uz luupaam.
Un par to, ka piem. 25 gadu vecs "jauneklis" juuk praataa par animi, arii ir paarspiileets, jo Japaanaa par anime friiko visu vecuma paarstaavji taa vesela kultuura ar savaam parazhaam un etiketi. Tev tas liekas nepienjemami, bet labaaka lai tas jauneklis slimo ar anime nekaa dzerstaas apkaart un duraas ar narkaam. Un tas viss ir paarejoshi. To es galvoju peec paaris gadiem tam 25 gadus vecajam "keisam prex psihologa" izveidosies sava gaume un aizies normaalaas liedees. Protams existee arii nedziedinaami Otaku kurus vaidzeetu izoleet no sabiedriibas vai arii deporteet uz Japaanu (varu sadereet tur existee kaads nedziedinaamo Otaku nostuuriitis ar savu likumdoshanu un saviem standartiem:D).
P.S. Vai taas dazhas rindas ko es raxtu japaaniski ir salasaamas vai arii veidojas nesalasaami keburi? だれかわかりますか?
Japīšu čarus var redzēt ja ir uzlikts Japanese language pack, teiksim zem Win2K vai XP. Linuksisti droši vien arī var kaut ko tamlīdzīgu uzlikt...
Mozilla Firefox : View -> Character Encoding -> Auto-Detect -> Japanese
QUOTE (Shinobi-sama) |
Tas par taam atziimeem matemaatikaa un exektajaam zinaatneem varbuut bija paaraak asi teikts nu bet mani noveerojumi liecina ka tas kursh ir vaajs matemaatikaa buus vaajs ariii IT un pameegini to atspeekot... |
muļķības ! pats personīgi zinu pietiekami daudz cilvēku kas no matemātikas neko nesaprot ( nosacīti ) bet IT un vispār PC problēmas nesagādā nekādas... negribu noliegt ka matemātikas pārvaldīšanā ir savs pluss un ja attiecīgais cilvēks saprot šo priekšmetu ka viņš arī sapratīs / izpratīs labāk IT or whateva...
vispār visgudrākie cilvēki ir tie kas skolā mācās vissliktāk
Shinobi-sama
Sep 10 2004, 12:54
QUOTE (tostermaize @ Sep 10 2004, 09:54 AM) |
vai kāds man te īsumā visu nevarētu izskaidrot jo man jau 2. lapā acis jau sāk sāpēt |
iisumaa:
uzradaas viens citaadi domaajoshais par Mecha zhanru un nozaakaaja to liidz peedeejam, izceljot Lion King uz mecha fona kaa perfektu punjkju gabalu.
Seko garum garie disputi ka tai suudu chupaa, kurai ir piekarinaata birka "mecha", tomeer kaut kas ir, un suudu mushas(mees) ataisno savu existenciaalo buutiibu ar to ka mecha mums ir kaa piedeva paartikai bez kuras mees varam izdziivot, bet ja vinjas nav tad mees izaugam neveseliigi un ar visaadiem truukumiem.
P.S. njem par labu tosergrauzdinj !
Shinobi-sama
Sep 10 2004, 13:05
QUOTE (Saiko @ Sep 10 2004, 12:51 PM) |
vispār visgudrākie cilvēki ir tie kas skolā mācās vissliktāk |
nu tas ir ataisnojams. Jo tiem gudrajiem kas maacaas slikti ir slinkums daudz ko dariit. Es atziistu ka esmu slinkis un censhos kaut kaa labot to, bet pilniibaa jau neizdziedeesi
QUOTE |
muļķības ! pats personīgi zinu pietiekami daudz cilvēku kas no matemātikas neko nesaprot ( nosacīti ) bet IT un vispār PC problēmas nesagādā nekādas |
redzi te nu tu maldies jo vinji ir slinki lai iebrauktu tanii matemaatikaa, patiesiibaa matemaatika vinjiem padodas bet vinji ir par slinku tam. Bet ir taadi kuri nespeej saprast matemaatiku, shaujies vai nost, peec 2x iklaastiishnas vinjsh naakosho piemeeru kursh nedaudz atshiras no izklaastiitaa nespees atrisnaat. Tad luuk es domaaju shos exemplaarus.
tādā gadījumā ko tu teiksi par mani kuram līdz 6. klasei matemātikā bija sešas - astoņas balles bet līdz 12. ir mācījies uz vieniem divniekiem? vispār pa šiem gadiem esmu sapratis ka nepastāv 'gudri' un 'dumji' cilvēki - viss ir atkarīgs no tā ar cik lielu atdevi kaut kas tiek darīts...
cilvēks jau ir slinks pēc dabas tas arī viss...
Shinobi-sama
Sep 10 2004, 15:08
te nu tev taisniiba jo kaa saka parasti ir tikkai 1 procents talanta paareejais ir smags darbs, geniijiem ir 2 procenti talanta, anu bet paareejiem smagi jaastraadaa lai to pashu 1 proccentu ieguutu.
Nu bet piekriiti ka matemaatika atiista analiitiskaas speejas, es to matemaatiku mineeju kaa piemeeru, jo tas ir izplatiitaakias veids kaa atiistiit intelektu. Var jau arii visaadi citaadi erudiities. nu nevajag skatiities ka vien pati matemaatika izrazhos geeniju, es to minu tapee ka vairumaa gadiijumaa tomeer atziimes matemaatikaa paraada, ka exektaas ziznaatnes padosies padosies nesalidzinaami vienkaarshaak ja tev matemaatika buus miilja, un protams matemaatika viena pati nenosaka vi cilveeks ir gudrs vai mulkis ir daudz dazhaadu vfaktoru kuru uzskaitiishanai vaidzeetu izdot graamatu. Es kaut kur jau mineeju ka mani posti nav jaauztver kaa persooniigie apvainojumi bet tikpat briivi postojiet pretim gan jau pie vienas valodas nonaaksim, protams bez upuriem neioztikt, shinii gadiijumaa tas ir fluuds
bypass
Sep 10 2004, 18:04
QUOTE |
1 procents talanta paareejais ir smags darbs, geniijiem ir 2 procenti talanta |
Tu taču neapvainosies, ja es tev otro reizi atklāšu, ka tu esi muļķis?
QUOTE |
savu textu es raxtu taa itkaa runaatu dziivee nu kaut kas lidiziigs sarunai......
|
ģeniāli
QUOTE |
Par cik, esmu cs speeleetaajs |
opā!
QUOTE |
patiesiibaa es sheit uzvaariiijos TIKKAI PRIKOLA peec ja kaadam nepatiik pofig nu katru jau nepaarliecinaasi |
society...
QUOTE |
Respektiivi psrs laikos |
Palūgšu nerunāt par laiku, kad tu vēl nebiji dzimis, un par to, par ko tev nav nemazākās nojausmas.
QUOTE |
Bet ir taadi kuri nespeej saprast matemaatiku, shaujies vai nost, peec 2x iklaastiishnas vinjsh naakosho piemeeru kursh nedaudz atshiras no izklaastiitaa nespees atrisnaat. Tad luuk es domaaju shos exemplaarus.
|
Un man nevajadzēs trešo reizi atkārtot, ka tu esi muļķis? Tu taču neesi tāds eksemlārs?
Nefilozofē, tavi posti ir nesaistīti un neloģiski. Tu teici, ka latviešu val./lit. vietā vajag animi? Pigu tev! Nu lūk, tā ir tā stunda, kur tev vajadzētu iemācīt pamatot savu viedokli un izdarīt to saprotamā, skaidrā, gramatiski pareizu teikumu virknē.
Ja runa iet par zinībām, tad vērtējums rodās ~ tā, imho:
8/21 gudrība/zināšanas/talants(huh)
7/21 pasniedzējs
6/21 uzcītība
saucējs - 21 - svēts skaitlis, pareizi, un pasniedzējs ar skaitli 7 arī "svēts"
Un talants, talants nav nekas tuvu 1%, talants ir +50% kā minimums. Tā ir milzīga priekšrocība.
Kā tu dabūsi labu vērtējumu, ja tu būsi stulbs, tev būs stulbs pasniedzējs, kas negrib, nemāk un vienkārši nemāca, bet tu tomēr būsi uzcītīgs? Nekas spīdošs nesanāks.
QUOTE |
līdz 6. klasei matemātikā bija sešas - astoņas balles bet līdz 12. ir mācījies uz vieniem divniekiem |
6. klasē nomainījās skolotāja? Sliktāk vienmēr var mācīties un iekavēt zināšanas arī. Būtu dīvaini, apsveicami tad, ja cilvēks būtu mācījies līdz 6.klasei uz 2 un tad līdz 12.klasei uz 6-8, bet vise versa ir parasts gadījums.
Shinobi-sama, you still don't get it, don't you?
BTW, morāle: klusēšana - zelts.
Dzonis
Sep 10 2004, 20:23
bypass,tev nebuutu iebildumu ieskaneet savas lieciibas, teixim saakot no 5.klases un ielikt apluukoshanai?savaadaa ktieshaam saak likties ka forums tiek pagodinaats ar ljoti gudru, ja ne djeniaalu postotaaju (nosaciiti)...
QUOTE (bypass @ Sep 10 2004, 06:04 PM) |
, bet vise versa ir parasts gadījums.
|
"vice versa", umnjik. Gribi paspiideet ar gudriibu norejot citus? Tad vismaz nedari to, par ko pats paarmet.
bypass
Sep 10 2004, 22:41
Oho, taisnības cīnītājs.
Šis forums jebkurā gadījumā nav vieta, kur man to vajadzētu un vai būtu nepieciešams darīt, es neko necenšos pierādīt - paspīdēt nav mans mērķis.
Atšķirībā no ciemiņa, es nepiesējos kādā detaļai, bet gan visam viņa teksta saturam.
Un tomēr, man nepatīk, ja runā muļķības. Un vai Tev tas patīk?
Forshi juus te postu skaitu audzeet maakat... Topix tik smagi derail'eets, ka taadaa offtopicaa no malas skatoties pat iisti iebraukt nevar... Un zhetons bypass par to, ka ciinaas viens pret visiem, incanti skatiities shito fight.
P.S. bypass, regjistreejies tach, vismaz vareesi uzlikt agresiivu avataru un sigu
Dzonis
Sep 11 2004, 00:39
2 bypass: kaadi tur taisniibas ciniitaaji.vienkaarshi pats lej uudeni (iespeejams ka pats neapzinies
)
ok, anime tiesiibas aizstaaveetas, dziivojam taalaak...
kaarleens
Sep 11 2004, 09:46
ee outlawz netaisi ciet intresantus topikus
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.