Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Anime - fucking suxx!
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
Pages: 1, 2, 3
Lielais Ljaunais Meerglis
Nu i saradies so anime miljotaju ta ka biezs, ka cauri iziet nevar, lai neuzdurtos. Nu luk uznaca velme ko pateikt. Manuprat visa si japanju popkultura ir pilnigi mesli. Lielaka dala filminu un bildisu ir pilnigi komerciali sudi, kuri nez kapec kluvusi populari visa plasaja pasaule. Un galvenais kluvusi populari tikai tadel, ka sava butiba atlaujas paradit to, ko standarta nerada multiplikacija. Nu un, suudi ir un paliek suudi - multfilmas lielaka dala ir kaut kadas bezsatura murgs, kaut kada debila smadzenju skaidisana un apdaunotu skolniecisu pardabiski lielo vinu vecumam kermena dalu attelojums. Vel vairak stulbuma verojams ta visa pasniegsanas veida - tad luk sedi un skaties ka kaut kaads bezacains idins ar pogu deguna vieta pusstundu atveris muti lukojas uz katru ekrana paradijusos jaunu objektu, un aiz vina lenam slid, vai pietuvinas, attalinas fons. Nu ta luk ari sanak noskaties filmu, kas ilgst stundu un ta tev neko nepasaka. Nu var protams aizbildinaties ar lielas japanu kulturas ipatnibam utt. Bet nu tas viss ir bulshits. Isak sakot jus esat uzkarushies uz padebilu komercijas produktu... biggrin.gif
deBUGa
Lielaka dala filminu un bildisu ir pilnigi komerciali sudi, kuri nez kapec kluvusi populari visa plasaja pasaule.
piekriitu... 99% no filmaam (lai tas buutu holivudas vai kaads cits razhojums) un vispaar televiizijas pilniigi atbilst shamajam raksturojumam... anime nav iznjeemums...

kluvusi populari tikai tadel, ka sava butiba atlaujas paradit to, ko standarta nerada multiplikacija.
piekriitu... BET ir dazhaada anime, kas paredzeeta dazhaadam vecumam. Lieta taada, ka standarta animaacija ir paredzeeta galvenokaart mazaakajai (vecuma zinjaa) auditorijai. Jautaajums protams, ko tu uzskati par standarta animaaciju? Disneja razhojumus vai eziiti miglaa?

Buutiibaa viss, ko tu tur sarakstiiji ir attiecinaams arii uz citaam 'video' nozareem.

P.S. Ja nav nosleepums protams: Noskatoties kaadu anime tev radaas sekojoshaas paardomas?

zenofex
Kaa teica kaads paziistams cilveeks:
"90% of anime production is bullshit. But then again, 90% of every kind of production is bullshit."

Vispaar ja cieniijamais anime niideejs veel paraadiitos, iznaaktu smuks fleims wink.gif
Taka
Meh, anime ir hobijs, tāds pats kā visi citi. Viens krāj markas, cits lec ar gumiju, vēl kāds kuģo ar pūsli pa krācēm, citi skatās animi.
Par ko springt? biggrin.gif
Roze
Ir tāds nelabs izteiciens:
"Sūdos tak tomēr kaut kas ir. Nevar būt, ka miljoniem mušu ir maldijušās."

Ir jauki, ka tiek izteikti dažādi viedokļi, taču ir grūti oponēt, ja persona šajā gadijumā LLM nenosauc kādus darbus un ražojumus, ko ir redzējis un kuru dēļ radies šāds spriedums.

Proti nav vērts strīdēties ja priekštats veidojies no pāris pokemon (visu citu *mon) sēriju vai foruma bildīšu aplūkošanas. Man protams žēl ja tā ir noticis (jo pagaidām neviena no Latvijas TV neko citu nepiedāvā), tapēc lai nesabojātu pasākumu pirms kaut ko skatīties parasti vajag palūgt kādu "slimo" pēc ieteikumiem.

Pie kam LLM jau pats teorētiski arī pasaka iemeslus "Un galvenais kluvusi populari tikai tadel, ka sava butiba atlaujas paradit to, ko standarta nerada multiplikacija" - es teiktu plašāk "nerāda neviens". Šeit protams nav domātas nedabīga izmēra ķermeņa daļas, bet gan filozofija. Protams kā jau jebkurā uz sabiedrību vērstā sfērā / mākslas virzienā ir daudz banāla, komercializēta utt taču tādēl ka ir Britnija (nepiesieties - šir tikai salīdzinājums) neteiksi, ka visa mūzikas industrija ir padebīla .. Tāpat arī ar japāņu kultūru - ir dažāda mērķauditorija.

Ja ir vēlme uzzināt vairāk iemeslus kāpēc tas viss notiek: http://www.animeresearch.com/resources.html

Protams var lasīt arī pretējas lietas smile.gif http://catsonmars.com/otaku/articles/

p.s. būtu jauki Lielais Ljaunais Meerglja kungs piereģistrētos smile.gif varētu izvērsties intersantas sarunas..

" .. do whatever you like .. "

(pašlaik mēģinu latviskā varianta uzrakstīt "Modern Ghosts, Postmodern Shells:
Ghost in the Shell and the Crisis of the Human Subject")
ShinChan
Raadaas, ka Juus cieniitais Meerglja k-gs ar anime zjanru esiet iepazinies visai virspuseeji un ar nebuut tiem zjanra paarstaavjiem ar kuriem buutu jaaiepaziistas. Neklaajas baarstiit rupjiibas par to, par ko sajeega Jums visai maza. Piekriitot, ka praktiski visa -monveidiigaa anime ir "sjirpotrebs" un uz tiiru naudinjas pumpeesjanu balstiits projekts, tomeer nezinu vai sjaadus argumentus vareetu raidiit, piemeeram, Ghibli virzienaa (kas, protams, arii ierausj pikji visaa pasaulee, tacju sjajaa gadiijumaa var runaat arii par maakslas klaatbuutni). Ok, iesaku Jums noskatiities My Neighbor Totoro (daudzupraat, labaakaa beernu/gjimenes filma ever) un Grave of the Fireflies (daudzupraat, dramatiskaakaa un labaakaa pretkara draama ever). Ja peec mineeto darbu noskatiisjanaas paliksiet pie saviem uzskatiem, tad buusju spiests apsjaubiit Juusu veselo sapraatu.
Taka
Beidziet cepties ph34r.gif

1. Tīša provokācija
2. Cilvēks neuztver animāciju kā tādu. Nav nemaz tik rets gadījums.
3. Arī bērnudārzus pieslēdz internetam, ar visām no tā izrietošajām...
4. Latvijas televīzijas un māksla ir nesavietojami jēdzieni.

izvēlies savu variantu cool.gif
Roze
Nu pag mēs jau necepjamies, pie kam offensīva atšaujoties ar apvainojumiem (variants 3) nav diezko laba.

Forums ir domāts dažādiem cilvēkiem, dažādu viedokļu atspoguļojumam - diskusijai, nevis tikai lai pārspriestu to kas vakar noskatīts vai arī kas tiek plānots. Proti, strīdos dzimst patiesība smile.gif

Kas attiecas uz Ghibli - nez, tā ir diezgan specifiska lieta. Es personīgi ļoti par to nefanoju. Man tuvāki ir Mamoru Oshii, Shiro Masamune darbi un idejas , līdz ar to standarta ieteikums no manas puses ir "Ghost In The Shell" un ja šis patīk (ja starp sci-fi var saskatīt eksistenciālus jautājumus) tad ir vērts turpināt sarunu smile.gif
Taka
Ghost In The Shell patīk Sci-Fi un kiberpanka faniem.
Tas nav universāls līdzeklis "vervēšanai" smile.gif
Jānoskaidro konkrētā cilvēka gaume un tad var piedāvāt attiecīgā žanra meistardarbu, bet tas arī ir individuāli.

15. septembrī Ghost In The Shell 2 filma iznāk Japānā uz DVD rolleyes.gif
Roze
Ghost In The Shell patīk Sci-Fi un kiberpanka faniem.
Tas nav universāls līdzeklis "vervēšanai"

Nu redz tad tikpat var teikt ka Evangelion ir mecha vai Serial Lain ir for pc freaks only, bet ideja.

"By that argument, I submit the DNA you carry is nothing more than a self-preserving program itself. Life is like a node which is born within the flow of information. As a species of life that carries DNA as its memory system, man gains his individuality from the memories he carries. While memories may as well be the same as fantasy, it is by these memories that mankind exists. When computers made it possible to externalize memory, you should have considered all the implications that held."

Vai dialogs:

Kusanagi: Maybe all full-replacement cyborgs like me start wondering this.That perhaps the real me died a long time ago, and I’m a replicant made with a cyborg body and a computer brain. Or maybe there never was a real “me” to begin with.
Batou: You’ve got real brain matter in that titanium skull of yours. And you get treated like a real person, don’t you?
Kusanagi: There’s no person who’s ever seen their own brain. I believe I exist based only on what my environment tells me.
Batou: Don’t you believe in your own ghost?
Kusanagi: And what if a computer brain could generate a ghost and harbor a soul? On what basis then do I believe in myself?
Batou: Bullshit! I’ll see for myself what’s in that body, with my own ghost.
Batou
manupraat iebarot var ar Wonderful Days.
Taka
Nu bet! Nevienu animi nevar uzskatīt par universālu vervēšanas līdzekli.

Cik zinu, pirmais Ghost in The Shell tiks pārizdots digitāli restaurēts uz DVD
Vecais GiTS DVD ilgu laiku bija viens no anime reference diskiem - kvalitātes dēļ

Savulaik bija teiciens "neviens otaku nav otaku, kamēr nav redzējis Ghost in The Shell" smile.gif
deBUGa
Vispaar incanta ideja noskaidrot, kursh anime seriaals/filma ir vispiemeerotaakais jaunu 'upuru' verveeshanai. laugh.gif

Spriezhot peec sevis, tad 'Ghost in The Shell' ir tieshi tas, kas vajadziigs... smile.gif
Taka
GiTS ir anime klasika un augstas klases darbs, nevaru vien sagaidīt, kad pēc 15. septembra tikšu pie otrās filmas.
Vienkārši var būt situācija, kad cilvēkam nepatīk kiberpanks, ko tad?
Mijadzaki?
Mana sieva animi diez ko neciena, bet Mijadzaki darbus un Gundam SEED (hehe) viņai patika laugh.gif
deBUGa
Taapeec es arii piedaavaaju noskaidrot 'obligato skataamvielu', jeb verveeshanas materiaalu... wink.gif
Saiko
nu ar Ghost in the Shell īpaši aizrauties manuprāt nevajadzētu jo pats personīgi esmu devis diviem cilvēkiem noskatīties GitS priekš tāda kā atspēriena punkta smile.gif bet nevienam no viņiem nepatika ! un tam par iemeslu kā pirmais arguments tika minēts sarežģītais / neizprotamais sižets...
.. viens no viņiem 'saslima' ar Naruto tākā manuprāt tas ir dziļi atkarīgs no katra individuāli smile.gif
deleted-ray
Nu iisaak sakot - ja nepatiik neskaties un paturi savas domas pie seviim
Taka
GiTS un EVA ir "smagā artilērija", tos var dot cilvēkiem, kuriem patīk intelektuāla anime, rakāšanās smadzenēs, self-observing utml.
Iesācējiem var dot ko vieglāku, bet kā jau teicu - noskaidrojot vispirms intereses un tad izmantojot vājās vietas wink.gif
asamashii ritori banpaia
man žēl to nabadziņu kas nevar saprast ka anime neav nemaz tik liels sūds.. man piemēram cita veida multenes un pat filmas nekad nav izraisījušas tik lielus emocionālos pārdzīvojumus un iedvesmas uzplūdus kā anime. man žēl..

un par 'vervēšanu', cik zinu tad mani paziņas uz anime ir izgājuši caur 'EVA', 'GITS', 'DBZ' un 'HELLSING'... es caur 'D'...
Taka
QUOTE (asamashii ritori banpaia @ Sep 3 2004, 06:46 PM)
man žēl to nabadziņu kas nevar saprast ka anime neav nemaz tik liels sūds.. man piemēram cita veida multenes un pat filmas nekad nav izraisījušas tik lielus emocionālos pārdzīvojumus un iedvesmas uzplūdus kā anime.

Paskaties The Lion King, Shrek, Spirit: Stallion of Cimarron, NIMH, Balto, Iron Giant
deleted-ray
.. man piemēram cita veida multenes un pat filmas nekad nav izraisījušas tik lielus emocionālos pārdzīvojumus un iedvesmas uzplūdus kā anime. man žēl..

Vovo, nu gluzi zelta vaardi. Paskatoties dazas ep tiiri vai raudaat gribas. Vismaz kamols kaklaa saskrien
P.S. nekur veel neesmu taa reecis kaa skatoties Naruto
asamashii ritori banpaia
The Lion King, Shrek, Spirit: Stallion of Cimarron, NIMH, Balto, Iron Giant ir redzētas, bet tieši tas ka viņas ir tā uztaisītas dzēš(vismaz man) iejušanās iespējas. nu neliek man disneji, pixari utt. man aizdomāties par dziļajām tēmām. tikai smieklus izraisa, ko savukārt anime nedara. anime man patīk ar to ka tur tas tiek kautkā tā pasniets ka es uztveru daudz labāk nekā jebkādā citā veidā dzīves problēmas vai citas lietas....
Taka
Nu ja Lion King Tevi neņem, tad no comments...
asamashii ritori banpaia
nu tas laikam katram no sevis atkarīgs.. mani piemēram D, Mononoke un Ah! My Goddess tā paķēra...
Taka
Pēdējo redzējis neesmu bet pārējās ir ļoti spēcīgas.
Gotiskā stila cienītāji noteikti novertēs D animācijas stilu.
ShinChan
Nez vai GitS, Lain un NGE ir taas lietas ar ko buutu jaaiebaro jauniesaucamie, paaraak jau nu kompliceeta eedmanja (varbuut arii ar Ghibli nedaudz paarsteidzos, lai gan nezinu nevienu, kam manis mineetie gabali buutu riebusjies). Paarbaudiits un par labu esam atziits liidzeklis ir Animatrix. Zinaama teema, stiliigi apspeeleeta, action + brain food, un peec taa visa laba peecgarsja.
Spectre
QUOTE (Outlawz @ Sep 3 2004, 02:33 PM)
manupraat iebarot var ar Wonderful Days.

Es piekriitu, Wonderful Days ir pedeejaa laikaa labaakais, ko esu redzeejis, loti patika, un noskatijos pat veel vienu reizi jau naakamaajaa dienaa.
Actually man vairaak patiik taadas, kur nobeigums nav spiidosh, bet gan vairaak taads dramatisks. Nevis, something like - beidzaas ar festu saulrieta laikaa un kaazaam.

Piekriitu arii Rozes viedoklim:
"Sūdos tak tomēr kaut kas ir. Nevar būt, ka miljoniem mušu ir maldijušās."

Zheel, ka Meerglja kungs vairs neraadaas un neturpina iesaakto topiku. Gaumes ir dazhaadas, un ja cilveekam veel piedevaam ir pieejams tikai Pokemon un Digimon, tad arii var rasties taads priekshstats par anime. Jo muuseejie jau neko citu neraada. Soory to say.

Cilveeki ir dazhaadi n tapeec arii industrija straadaa. Tas i taapat kaa ar muuziku, kapec ir tik daudz dazhaadu stilu ????
Tapeec, ka cilveeki ir dazhaadi.
Kikyou
man piemēram cita veida multenes un pat filmas nekad nav izraisījušas tik lielus emocionālos pārdzīvojumus un iedvesmas uzplūdus kā anime.

Un tu neesi vieniigais.... =')

Anyway... Ljaundari, mana atbilde buus iisa un skaidra: nemaaci mums dziivot. =3
Roze
Wonderful Days ir pedeejaa laikaa labaakais, ko esu redzeejis

WD protams ir grafiskas virsotnes un arii soundtracks ir bezgala jauks, tachu shai filminjai ir taads pats truukums, kas bija par iemeslu, kapeec izgaazaas (finansiaalaa zinjaa) arii FF: Spirits Within.
Proti, manupraat (arii saliidiznoshi biezhi izteiks viedoklis citur), nav iisti saistosh sizhets. Ir daudz emocionaalas epizodes, tachu kopumaa skjiet, ka cilveeku vairaak saista cilveeku (sheit vareeja vairak izveerst Shua un Jay attieciibas) nevis postapokaliptiskas probleemas..

Protams visaadi citaadi tas ir jaaredz smile.gif
deleted-ray
Eniivei nekas mani nepaarliecinaas paartraukt skatiities animi (jau nodarbojos ar 167 epizodiska seriaala ka4aashanu)
Roze
Eniivei nekas mani nepaarliecinaas paartraukt skatiities animi

Vai tad kaads to censhas dariit? smile.gif
deleted-ray
QUOTE (Roze @ Sep 4 2004, 05:52 PM)
Vai tad kaads to censhas dariit? smile.gif

Nu es jau taa ieprieksh pasaku lai i nemaz neviens nemeegina smile.gif (a to jau maneejie paareejie draugi ir skeptiski pret anime noskanjoti)
standby
maneejie paareejie draugi ir skeptiski pret anime noskanjoti)

Welcome to the club biggrin.gif biggrin.gif

Anyway, katram savs.. Par topica aizsaceju gribas domat ka biki pa daudz negaciju uzkrajies - Take it easy pal smile.gif

Kaut gan - vai jums neshkjiet ka pedeja laika tiesham anime ir nu .. gandriz uz katra solja. Vel vakar redzeju veselas divas meitenes ar anime stila apdruku uz kreklinjiem..lasot Dnevnoj dozor - Battle angel Alita.. ph34r.gif (baidies LLM biggrin.gif )

par NGE - ar to tiesham jabut uzmanigam. mani shi anime satrauca ne pa jokam wink.gif

Okai, aizravos - labs noskanjojums..
bypass
Pilnīgi piekrītu, ka liela daļa(ļoti liela) animes ir brain-washing(pokemoni, *moni, utt), tb komerciāli ievirzīti produkti, kas normālam skatītājam liksies pamatīgs non-sense, craps, piem, yigioh, kuru te pat pie mums rāda un kura primārais mērķis ir mudināt šķībacainajiem bērneļiem iegādāties kaut kādas kartes uc pribambasus.

Kādēļ tad es, ne animes ūber fans un speciālists, skatos jamo reizēm?

Pirmām kārtām jau, protams, man patīk 2d ar roku zīmēta animācija.
Un tik tiešām anime uzdrošinās rādīt vairāk nekā pierasts no a la Disney'a, bet galvenais jau ir tas, kā tas tiek parādīts. Animē tomēr ir lielāka brīvība un tā nav tik ierobežota kā kāda no filmām.

Sākotnēji vairāk devu priekšroku anime-filmām, jo no seriāliem varēju nosaukt tikai pokemonus un čiburaškas biggrin.gif, kas jau ir, atvainojos, galīgs shit's.

Savas domas par anime-seriāliem mainīju pēc last exile pāris epizožu noskatīšanās - nekādu ķjeburu varoņu emocionālā stāvokļa izteikšanai, labs stāsts, laba animācija, reālistiski un dabīgi, nesamāksloti čarakteri un to uzvedība + cg - burvīgi.

Lietas būtība slēpjas tur, ka diemžēl ja ne pat vairāk par tiem 90% no animes ir bullshits.
Lūk:
Naruto - afaik, kaut kāds bezjēdzīgs kolbasņiks ar ķeburiem(tas ir liels mīnus, manā uztverē)
Full Metal Alchemist - same here, kalbasņiks + aļķīmija, nesaskatu kaut ko interesantu.
Neesmu vēl skatījis, bet Gundami un visi pārējie robotu/bobotu novirzītie seriāli arī liekas ir lielākā/mazākā mērā kiddy stuff.

Tomēr apgalvot, ka VISA anime ir pilnīgs sūds, būtu pārāk skarbi un nekorekti.
No filmām D, Animatrix, Gits, Ninja scrool, P. Monotoke(pareizi?) - bija diezgan skatāmi.

Iesakiet man vēl kādu normālu, ieteicams ne kiddy un bez ķeburiem, filmu un vai seriālu. Un būtu jauki novilkt kaut ko arī no .lv jūzeriem caur dc++ nevis caur torrentiem "super duper ātrumā".
darknight
QUOTE (bypass @ Sep 4 2004, 11:11 PM)
P. Monotoke(pareizi?)

Iesakiet man vēl kādu normālu, ieteicams ne kiddy un bez ķeburiem, filmu un vai seriālu

Nepareizi rolleyes.gif

Bez Princess Mononoke pamēģini arī citas Studio Ghibli filmas... wink.gif
Paskaties arī tādas animes kā Akira, Cat Soup, Fantastic Planet u.c.
ShinChan
QUOTE (bypass @ Sep 4 2004, 10:11 PM)
Iesakiet man vēl kādu normālu, ieteicams ne kiddy un bez ķeburiem, filmu un vai seriālu. Un būtu jauki novilkt kaut ko arī no .lv jūzeriem caur dc++ nevis caur torrentiem "super duper ātrumā".

Ieskaties te. Bija arii plasjaaks topiks par labaako anime teemu, tacju raadaas, ka kaads ir pacenties to izdzeest, vismaz es vairs neatradu.
Batou
Full Metal Alchemist - same here, kalbasņiks + aļķīmija, nesaskatu kaut ko interesantu.
Neesmu vēl skatījis, bet Gundami un visi pārējie robotu/bobotu novirzītie seriāli arī liekas ir lielākā/mazākā mērā kiddy stuff.

es laikam izraisiishu veetrainus protestus, bet beidzot ir cilveeks, kas mani saprot.

FMA bija... kaa lai to labaak uzraksta (vai saudziigaak)... paskatiijos liidz 7 epai. sorre. boring.

un gundami un all other mechas... c'mon... man vajag reaalu sci-fi nevis fantaaziju kaa buutu ja tantei buutu ritenji.
Taka

Khmm... varbūt vispirms paskaties un tad secini? dry.gif
Nevis, "man liekas", neesi tak Delfos, kur filmas komentē tie, kuri tās neskatās smile.gif
Vecie Robotech un Gundam seriāli kā reiz emociju un cilvēciskā faktora ziņā ir pat pārāki par vecajiem, ja vien 80-to gadu sākuma animācija neatbaida. Retro arī ir stils smile.gif

Seriālu? Nu Neon Genesis Evangelion
Kiberpanks - Akira, Bubblegum Crisis OVA (vecā) vai Bubblegum Crisis 2040 - neskatoties uz dīvaino nosaukumu viens no Anime Essentials.

Par to patīk vai nepatīk mecha, no sorry, esmu tehnomāns un man patīk.
Sci-Fi bieži spēlējas ar situācijām, "ka būtu, ja...", tas ir Sci-Fi būtība, jopcik, nebiju domājis ka kāds ņemsies apstrīdēt Sci-Fi pamatus smile.gif
Pie kam atļaušos piebilst, ka spriežot pēc .lv hubu satura, vairums no jums normālu mecha vispār pa kilometru nav redzējuši.
Kikyou
Lietas būtība slēpjas tur, ka diemžēl ja ne pat vairāk par tiem 90% no animes ir bullshits.

Nu vispaar jau... 90+% no animes ir fantaazija un nereaali notikumi un es tajos nesaskatu neko sliktu tongue.gif
Spectre
Ir taa ka patiik un viss biggrin.gif
Arii mans draugu pulks ir pret ANIME sou sou noskanots, maybee jau tapee ka atvelkaas pie maniim grib saraxtiiti kaudzi ar filmaam, ko esu savilcis, a es seezhu un ignoreeju taalaak un saku pag pag veel tikai 3 seerijas biggrin.gif

Emmm neregistreetajam postam neko nepaarmetiishu, jo gaumes i dazhaadas, bet es domaaju Tev vareetu patiokt Wonderful Days.

Katraa zinaa noskatijos patika. Un noskatijos 2x tongue.gif
kaarleens
ehh visi pa tehnisko man gan miiljaakas animes ir pa skolasbeerniem GTO full metal panic love hina nu voshem uz attieciibaam balstiitaas anime no sci fi labaakaa pagaidaam laikam ir planetes
bypass
Taka, redzi, man pietiek apskatīties uz tavu signatūri, lai varētu apm. spriest, kāds tajos gundamos stāsts un kāda tam visam prezentācija. Es tiešām to nenosauktu par sci-fi, jā, drīzāk tad jau par fantasy, kas, protams, nav slikti, bet arī fantasy tomēr ir jābut kaut kādās saprāta robežās.

Saki, ko parasts skatītājs teiktu par šo brīnumu? Domā viņus aizrautu skatīties, kā boboti, ekipējušies dažnedazādākajiem bimbuļiem, viens otru apšaudītu - puf, puf, bing, bang ... ierubījam hiper-mega-extra-ūber-staru ... ai, ai aizsardzības lauks atrubījās ... utml. Paša gundamu 'ideja'(ideja?) man izraisa alerģiju.

Kikyou, jā, tas, ka ļoti liela daļa animes ir fantāzija un nereāli notikumi un tas, manuprāt, ir saprotami un pieņemami, bet diemžēļ šī fantāzija visbiežāk ir aizšauta galīgi garām, ti pārspīlēta, kas, loģiski, kādam liksies - oi, oi, cik interesanti, naruto var teleportēties un bezdēt klonus - amazing.
Kikyou
QUOTE (bypass @ Sep 5 2004, 02:50 PM)
kas, loģiski, kādam liksies - oi, oi, cik interesanti, naruto var teleportēties un bezdēt klonus - amazing

Vai arii dazhi citi vienkaarshi nepiesiesies pie detaljaam un skatiisies anime kaa vienu veselu un nevis pa kadriem =P
Ko tu vispaar esi uzeedies uz naruto blink.gif
Spectre
bypass interesanti dzirdeet Tavas domas par Hellsing un Samurai Champloo.
Aa jaa ........ Samurai Champloo - Jaunais Soundtrex
Taka
QUOTE (bypass @ Sep 5 2004, 02:50 PM)
Taka, redzi, man pietiek apskatīties uz tavu signatūri, lai varētu apm. spriest, kāds tajos gundamos stāsts un kāda tam visam prezentācija. Es tiešām to nenosauktu par sci-fi, jā, drīzāk tad jau par fantasy, kas, protams, nav slikti, bet arī fantasy tomēr ir jābut kaut kādās saprāta robežās.

Saki, ko parasts skatītājs teiktu par šo brīnumu? Domā viņus aizrautu skatīties, kā boboti, ekipējušies dažnedazādākajiem bimbuļiem, viens otru apšaudītu - puf, puf, bing, bang ... ierubījam hiper-mega-extra-ūber-staru ... ai, ai aizsardzības lauks atrubījās ... utml. Paša gundamu 'ideja'(ideja?) man izraisa alerģiju.

Kikyou, jā, tas, ka ļoti liela daļa animes ir fantāzija un nereāli notikumi un tas, manuprāt, ir saprotami un pieņemami, bet diemžēļ šī fantāzija visbiežāk ir aizšauta galīgi garām, ti pārspīlēta, kas, loģiski, kādam liksies - oi, oi, cik interesanti, naruto var teleportēties un bezdēt klonus - amazing.

Mana signatūra ir viens, no konteksta izrauts, mecha. Nezināju ka tā var tik daudz izteikt. Un starp citu, ne no Gundam bet Macross. Tu ļoti ātri ražo spriedumus, pie kam tukšā vietā. Man tas savukārt šo to izsaka par Tevi.
Paskaties šī žanra labākos darbus un tad runā. Pie kam, pirmi Gundam un Macross darbi ir kara drāmas, kur arī bez love story neiztiek.
Par tiem "bobotiem" un "bimbuļiem" Tu mani pamatīgi sasmīdināji.
Tu jauc Transformers utml seriālus ar "nopietno" mecha.
Gan Gundam gan Macross seriālos mecha ir tikai "plot device" tā sacīt, tās ir cilvēku pilotētas kaujas mašīnas un nekas vairāk.
Apmēram tādu pašu lomu vecājā, labajā "Četri tankisti un suns" spēlēja viņu tanks. Viņš tur bija, viņi tajā brauca. Viss.

Atgādināšu veco labo .wav failiņu, kas bija izrauts no Vinnija Pūka multenes.
Tur ēzelītis Iā krieviski saka "drugie ne vļezut, a moi vļezet."
Tiem, kas krievu valodu nezin - "citu neielīdīs, bet mans ielīdīs".
Megaperversi izklausās ne? smile.gif
Bet runa patiesībā bij par ēzelīša dzimšanas dienu,
kurā viņam uzdāvināja tukšu meduspodu un saplīsušu baloniņu un Iā
bij laimīgs, jo lūk viņa baloniņs kā reiz iet iekšā podiņā un nāk arī ārā.

Par to Gundam ideju, kura Tev izraisa alerģiju - vai nebūtu tik laipns paskaidrot, kāda tad tā ir un kurā seriāla/filmā Tu to redzēji. Man būtu ļoti interesanti paklausīties.
deleted-ray
Nu no mana viedoklja raugoties cilveekiem skauz, ka pashi "nemaak" skatiities anime (nu nav dots ") un taapeec grib to prieku pabojaat arii citiem dry.gif
Spectre
Veelreiz atkaartoshos, CILVEEKI IR DAZHAADI, un tur neko nepadariisi. Par Gundam tik tieshaam uzskatu tika izdariits paarsteidziigs secinaajums, jo tur ir ielikta jeega lielaaka nekaa 50% sarazhoto Holivudas megaraaveeju peedeejaa gada laikaa. Es uz doto briidi visvairaak akcenteeju Gundam Seed.
Un personiigi gaidu naakamo meenesi, jo bus turpinaajums. Gundam Seed Destiny. Vota taa vot.
bypass
Taka,
Tā arī tu neatbildēji uz manu jautājumu, kas normālam cilvēkam, ne animes frīkam, var likties interesants skatoties meču animi.

Es tomēr mēdzu domāt(forši, ne?) un man ir iztēle. Redzi, ja es noskatos vienu pokemonu sēriju, tad es jau ļoti labi zinu, ko varu gaidīt nākamajā. Tāpat ir ar šiem gundamiem, cilvēku vadīti milzīgi, pārsvarā kiddy paskata roboti - tas man izsaka pietiekoši daudz.

Nedaudz par iztēli: es pasaku vārdu ūdens - viens iedomājās ash divi o (H.2 0) - kā elementu, otrs iedomājās netīru peļķi, trešais mečas kanalizāciju(pilotam taču vajag nokārtoties!) cits ezeru, cits jūru, cits okeānu utt - saku krūze ar ūdeni un iztēle tiek ierobežota, tagad iedomāsies lielu, cits mazu, cits garenu utt krūzi.

Respektīvi, es varu iedomāties, ko sagaidīt no šāda seriāla ņemot par pamatu to, ko esmu jau piedzīvojis, redzējis, lasījis, etc.

Varbūt mana iztēle un secinājumi ir nekorekti, tad saki, kas ir apmēram vienā mečas epizodē un cik viņu daudz vispār ir?

Starp citu, tu esi aizmirsis tēmas nosaukumu - "anime fucking sux", es tiešām negribu diskutēt par mečām, jo, kā jau tu pats teici, es neesmu tik labi ar šām iepazinies.

Ray, biggrin.gif , tā nav, es skatos animi, bet nu enjoyable ones ir ļoti, ļoti maz. unsure.gif
Prove me wrong!

Gribu uzzināt vispār atzītas labas, ne kiddy animes ar labu story, tā teikt must-see listi.
Seriālus labāk ar apmēram padsmit epizodēm(30 kā max), ja ir vairāk, tad tas liek secināt par to, ka tām var piemist tādās īpašības kā atkārtošanās un ideju trūkums. wink.gif
ShinChan
Tad varbuut pirms brucini virsuu kaadai animei vai zjanram kaa taadam iepaziisties ar to detalizeetaak. Arii man ne paaraak patiik mecha, lai gan neko daudz no visiem Gundamiem, Macrosiem un hvz kaa veel neesmu redzeejis. mani vairaak citi zjanri saista, tacju taapeec es nevaru ar pilnu kruuti apgalvot, ka mecha's suukaa, jo, redz, tur tizla paskata roboti saziimeeti. Peec taadaam meerauklaam arii NGE buutu izbraakjeejams. Aizej uz sjo adresiiti un iepaziisties ar taas saturu. Pieljauju, ka vismaz 20 gab. no top 100 tev vareetu iet pie sirds.
bypass
pilnu kruuti apgalvot, ka mecha's suukaa, jo, redz, tur tizla paskata roboti saziimeeti

Hei, ShinChan, vai ta' es tā teicu? Huh?

That's all what i said. Es neesmu teicis, ka mečs suks, tāpat neesmu galvojis, ka anime sux un tamlīdzīgi.

Paldies par linku.

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.