Shodien iegaajuva one.lv un atklaaju sev kaukto jaunu.
Ja ieprieksh pokemoni bija 13-16 gadus veci pusaudzi, tad tagad shii liinija nosliideeja jau liidz 10 gadu robezhai.
aciimredzot pa Jetix vai Nokolodium vai, what so ever.. saakushi raadiit Naruto.. jo reakcija ir neapshaubaama. Beerni momentaa noreageeja uz jaunievedumu ( vinji jau nezin ka Naruto jau labus 4 gadus iznaak ) un tas skaisti atbalsojaas vinju userbildees.
Luuk , uzskates matriaali..
Rociel
Feb 19 2007, 10:03
Oi, labriit tak, neko jaunu tu taa arii nepateici. Tas jau bija zinaams labu laiku ieprieksh, ka kas taads notiks.
Tomeer one.lv nav tas iistais portals, kur mekleet pokemonus
jasktas ir aitaam.lv a.k.a. draugiem.lv un face.lv
(padoms par briivu)
Tomeer interesants jautajums - vai anime reiz ienjems godbpilno pashreizeejo emo vietu? (kas agraak piedereeja gotiem un veel agraak velns vinju zin kam - esmu parak mazinjsh lai to atcereetos
)
nu, kkad ap 80 gadiem bija panki, varbūt tie arī bija pirms gotiem, vvz. *rausta plecus*
Mjā, draugiem jau krietnu laiku daudziem profilā ir netikai naruto bet vnk anime bildes. Visvairāk norēcos par vienu čalīti, kurš man centās iegalvot, ka tas ir viņš, tikai zīmēts, un, ka dzīvē viņš tiešām tā arī izskatās!
Tev taisnība Yume, pa Jetix sāka rādīt Naruto, nesen piefiksēju tādas reklāmas esamību.
Narutomāni vairosies un pārspēs Poterēnus, sargās tauta, pirdošais ninzja nāk!
+Chibi+
Feb 19 2007, 15:51
Kad mana braalja druagi saaka liist manaa istabaa, lai stieptu manus diskus, slienaaties uz fan stuff un revideet my anime files, es sapratu, ka anime vairs nav elitaara padariishana, par ko mees, vecie krakji, varam preicaaties nostuuriitii. Vai arii mirklii, kad mans braalis meegjinaaja piespiest chupinju Naruto fanu skatiities Fullmetal, jo, vinjpraat (tas laikam mums gjimenes debiilisms), FMA tomeer ir druscinj labaaks.
Nezin', man nav nekas pret to, ka Pokemonus aizvietos Narutardi. Vismaz Naruto ir bishkuciit vairaak sizheta, kaa pirmajaa....
X_Kamui
Feb 19 2007, 16:54
Yeah, es pat vakar 1 Naruto seeriju noskatijos
Un uz one tur tie6am tas pokemonu daudzums aatri pieaug)))
Но мне, если честно, эти покемоны как-то паралельны, пусть живут, растут и плодятся
мне не жалко....
Church
Feb 19 2007, 17:02
cik saprotu - pamatprobleema ir tajaa, ka nav veeleeshanaas buut asocieetam ar vinjiem tikai taapeec vien, ka arii animi skataaties? tur liidzees tikai ziepeeta virve siltummezglaa. ne sho jauno paaudzi, ne tos kas stereotipiski veertee neizmainiisi. ja tas uztrauc - paliidzees tikai naave-atbriivotaaja. ;>
Hahaha.. Tik daudzi šejienieši varēja apgānīt anime Pokemon tikai tāpēc, ka nepatika tās auditorija.. nu ko varam gaidīt kad sāks uzpeldēt arī Naruto nīdēji.
Un, c'mon.. tas taču bija paredzams, ka tad, kad/ja Naruto būs normāli pieejams "mazākajai paaudzei"- tas viņus aizraus. (lai gan apšaubāmi ir tas, ka viņi sev paņemtu to labāko no tā, ko redz..)
Church
Feb 19 2007, 18:36
QUOTE(Ginta @ Feb 19 2007, 17:26)
... Tik daudzi šejienieši varēja apgānīt anime Pokemon tikai tāpēc, ka nepatika tās auditorija..
savdabiiga atzinja. pilniigi preteeji man radushajam iespaidam, ka vairums neciesh to liiku charu, stulba sizheta, maakslinieciskas veertiibas neesamiibas peec un relatiivi daudz labaaku shovu eksistences peec.
Mha, miiljie tautieshi nepaarprotit mani, vaards 'pokemons' manaa izpratnee nav asocieejams ar seriaalu, bet gan ar specifisku tiinju pasugu, kas ir 'wannabe something cool'..
bet par to ka tas jau sen naca- nu teiksim taa... es vienkaarshi biju paarsteigta par taadu fanaatisu 3-sh klasnieku rindaas..kautgan, pecaal padomajot sapratu ka tas ir tikai logiski, padomaajot par o ka Naruto r reitinga anime, aaec pirmaam kaaraam piesaista tieshi shaadua auditoriju iznaakot sabiedriskaa televiizijaa.
BTW- tiem kas ir par jaunu lai acereetos.. pirms gotiem bija loti izteikti reperi, bet veel pirms tam bija tikai metaalisti, jo PSRS laikaa aarzemju kulturu ietekmi bija taa ka bija, cenzuura zinieteis..aarzemju propoganda utt. Panki bija tuvaak uz 90tiem, bet latvijaa tas nekad nebija globaali..
Church
Feb 19 2007, 19:19
QUOTE(Yume @ Feb 19 2007, 17:42)
... Panki bija tuvaak uz 90tiem, bet latvijaa tas nekad nebija globaali..
tas nekas. Peksis buus arround vienmeer. ;>
Rociel
Feb 19 2007, 19:23
Musdienas pokemon = pozer, laikam...
Kad mees augaam, tad taa nebija!
un bazars ir par to, ka tagad viena veida pokemōnus nomainīs citi? un kas par to? katrs mēs esam ar kaut ko pārslimojuši, vai tās ir mazsaliņas, bakas, naruto, vai kas cits, tomēr jāļauj viņiem to darīt un agrāk vai vēlāk viņiem izstāsies imunitāte.
savdabiiga atzinja. pilniigi preteeji man radushajam iespaidam, ka vairums neciesh to liiku charu, stulba sizheta, maakslinieciskas veertiibas neesamiibas peec un relatiivi daudz labaaku shovu eksistences peec.
aa, arī taisnība, bet mana
atziņa nāk no cilvēkiem, kas anime neskatās un domā, ka tā kā tāda ir saprātam kaitīga un no tiem, kam skatīties anime liekas tik ļoti
alternatīva un/vai
elitāra nodarbe..
Pēc teorijas pa vidu starp pokemoniem un narutardiem bija jābūt dragonballz'istiem
Un pirms metālistiem bija Fancy un Laskovij Maj fani
un, kur palika diženie un visulaiku eksistējošie digimonmāni??? jus, ko, domājiet, viņiem jūtu nav?
Pokemoni=digimoni=yugio. Tas viss notika tik strauji...
QUOTE(Taka @ Feb 19 2007, 18:59)
Pēc teorijas pa vidu starp pokemoniem un narutardiem bija jābūt dragonballz'istiem
Un pirms metālistiem bija Fancy un Laskovij Maj fani
mha, nu 'Laskovij maj' 'nana' utt fani manupraat veelarvien tiek saukti vienaa skaistaa latviskaa vaardaa - Saldie.
bet par DBZ kaa starpslaani- tas tk nav pashlaik iespeejams, jo Latvijaa tas neika raadiits sabidriski piejamaa televiizijaa, taatad tas netika popularizeets skoleenu starpaa.. kaa tas notiek/notika ar augstaak mineetajiem.
Shumins
Feb 19 2007, 23:03
Gadījumā jūsu vārdos nesaklausu skaudību?
Šādas sarunas vairāk atgādina bārdainu programmētāju diskusiju. Atceries kā mēs toreiz Jelgavas jeb Rīgas skaitļošanas centrā programmējām datorus. Toreiz katrs tiem netika klāt. Vajadzēja rakstīt diktātus programmas valodās. Un mēs toreiz izredzētie bijām kaut kas, bez kompilatora rakstījām garas un nekam vairs mūsdienās nevajadzīgas programmas. Taču tagad dators ir katram un katrs cilvēks iztēlojas sevi par programmētājiem. Jā, kādreiz bija labāk.
Smieklīgi ne? Anime nav tika dažu izredzēto cilvēku hobijs. Un ar laiku Animes rādīs aizvien vairāk. Jo tas ir labs izklaides materiāls, kas labi pārdodas. Un tagad vairs nav tās sajūtas, ka būtu kas īpašs? Zūd dzīves jēga? Es ieteiktu otaku +Chibi+, Taka, Yume un Church ielikt vienā grupā - Otaku pensionāri
Nez man gan patīk, ka Animes skatās daudzi, nevis tikai mājās iesprūduši Nerd un Otaku.
Ir citi ar kuriem parunāties un apspriest interesantas lietas. Dažreiz pats aizmirstu, ka ne visi skatās Animes un ieminos mājās tik bieži beidzas paika un gribas ēst, ka vajadzēs nopirkt Menchi, lai ir Emergency food. Blakus esošiem acis lielas. WTF ir Menchi ?!
Bet nekas būs daudz pokemonu un, cerams, nebūs sajūta kā Alienam. Un Naruto nav no tiem sliktākiem, ko varēja rādīt. Sporta Animes un bulciņu seriāli ir vēl briesmīgāki.
Un tiem, kas neredz pozitīvā - kāds pamanījis Naruto Hentai pieaugumu?
Ja man spiid pensionaara liktenis, tad mani interesee ikmeenesha izsniegtaas pensijas kvantitaate un kvalitaate, un veel viens strateegiski svariigs jautaajums - kura valdiiba man maksaas augstak mineeto vecuma pabalstu? Baidos ka ja taa buus Latvijas, tad maaksies mirt badaa zem kaada no daudzajiem Temzas tiltiem.
Starp citu... ja es izklausiijos peec saudiiga puppy, luugums mani atvainot, taa es to nebiju domaajusi.. iemesls shii topika radiishanai bija mans tiirais paarsteigums un affekts no taa.
BTW-tu neesi vieniigais kam bijushas sarunas ar programeetaajiem, virtuvee, par 'vecajiem labajiem laikiem'. Muuzham atcereeshos to mainju 'Evor'aa', kad ar diviem koleegiem izdzeeru pa 0,5 un seedeeju liidz riitam virtuvee uz griidas iegrimstot atminjaas par to kas kaadreiz bija un kas vareetu buut...
Un es savukārt Shuminu ieteiktu ielikt grupā "zobi spiež..."
Kad tu reiz izbeigsi pļerināt bezsakara komentus un izlikties par gudrāku nekā esi? Līdz ar kapiem? Elitārists tu mūsu, es arī uz VEF čumodāniem esmu asemblerā progas tehnikuma ieskaitēm taisījis, tad kad tu vēl biksēs čurāji, nu un tad?
nunu.. mees atrodamies demokraatiskaa digitaalaa telpaa.
Katram ir tiesiibas uz savu subjektiivo viedokli.
Tieši tā. Un man ir tiesības izteikt savu subjektīvo viedokli par Shuminu tieši tāpat kā viņam par mani, jeb nē?
Un cik un ko viņš pīpē, kamēr ir izpīpējis ka anime ir kaut kas elitārs?
Ja ar kaut ko nodarbojas 10 cilvēki, tad tas ir elitārs, bet ja 10000 tad nē?
Iesaku mazliet papētīt pašizglītošanās nolūkos, lai zinātu, kas ir elitārs un kas nē, anime pie elitārām lietām nepieder. Tas ir tikai hobijs, bet katram jau gribas savu hobiju pasludināt par kaut ko īpašu un agrāk nebijušu, kas paceļ pāri masām... Kas gan to pašnovērtējumu cels, ja ne pats
Shumins
Feb 20 2007, 00:24
QUOTE(Yume @ Feb 19 2007, 22:46)
Ja man spiid pensionaara liktenis, tad mani interesee ikmeenesha izsniegtaas pensijas kvantitaate un kvalitaate, un veel viens strateegiski svariigs jautaajums - kura valdiiba man maksaas augstak mineeto vecuma pabalstu? Baidos ka ja taa buus Latvijas, tad maaksies mirt badaa zem kaada no daudzajiem Temzas tiltiem.
Taksh par tiem pensionaariem tas bija tikai taads stulbs joks
Ik pa laikam dzirdadamas ironiskas un mazliet kaitinoshas sarunas no vecaakiem cilveekiem. Kaa mums toreiz beerniibaa gaaja un tagad nekaa taada vairs nav. Itkaa meegjinaatu pieraadiit, ka laiks kuraa tie dziivoja kaadreiz - esot bijis labaaks un mees mazie nekad ko taadu nepiedziivosim. Un tad taa vien gribas spiedosho zobu kaites vadiitam ko iemest pa vidu. Vot vecie, bet tagad mums ir taa un nav niideet par pagaajusho beerniibu...
Bet par to pensiju tad ir jaaveido "Otaku pensiju fonds", lai mazie ziedo savu kabatas naudu. Kameer mammas tiem to dod, bet tiem, kas jau pieaugushi un mammas naudas nedod - ir ispeeja izdziivot
Vaiga arii paruupeeties par lieliem beerniem.
Ehh aizspamojos... Taalaak lai spamo lielie onkulji
QUOTE(Shumins @ Feb 19 2007, 23:24)
Ehh aizspamojos... Taalaak lai spamo lielie onkulji
apvainojies, aizgaji stuuriitii paaudat?
Starp itu,mani zinkaare nomaac, cik tad Jetix ir izcenzeejis no originaal-seriaala Naruto.
QUOTE(Yume @ Feb 20 2007, 01:57)
Starp itu,mani zinkaare nomaac, cik tad Jetix ir izcenzeejis no originaal-seriaala Naruto.
Tur ir ko cenzēt vai tad? Ja nu vienīgi varētu izcenzēt slavenos fillerus, tas būtu prāta darbs. Tad gan seriāls dikti īss sanāktu..
QUOTE(anti @ Feb 20 2007, 00:32)
Tur ir ko cenzēt vai tad? Ja nu vienīgi varētu izcenzēt slavenos fillerus, tas būtu prāta darbs. Tad gan seriāls dikti īss sanāktu..
mha, nu pienemot kaadai publikai tas ir domaats, man shkiet ka izcenzeetas tiks visas iespeejamaas vardarbiibas sceenas, kas nav pienemamas ameerikas beernu praatiem, pec as pashas amerikas valdiibas viedokla..
Church
Feb 20 2007, 02:05
nezkaapeec gardi noreecos pameegjinot iedomaaties, ja lokalizaatori buutu 4kids. eg. aplajojot cenzu kas bij OP pie naruto .. mmm, kur reti rulleejosh komisma zinjaa contents paliktu ;>
Ja cenzeet var Initial D, tad noteikti arii Naruto. Visu var izcenzeet, pat Ocha ken.
Shumins, viena lieta ir piemineet pagaatni ar labu, meegjinot sev iestaastiit, ka tad bija labaak, bet apzinoties preteejo. Tad, jaa, taa buutu skaudiiba. Bet domaaju, vairums tic, ka kaadreiz tieshaam bija labaak, un tur nav nekaa slikta. Varbuut tieshaam bija labaak. Tam cilveekam. Es, piemeeram, ticu, ka uz ZX Spectrum graiziit speeles rullee, jo neizdzeeshamas ir sajuutas, kaadas ir braucot uz Riigu pirkt lielaas disketes ar jaunaam speeleem, uzrakstot savu pirmo speeli u.t.t. Un es buutu speejiigs vaavuljot par to ar domubiedriem, bet arii apzinos, ka muusdienaas pirkt speeles Melnajaa tirguu buutu smiekliigi. Kaadreizeejie pirmie interneta "iekarotaaji" tachu arii atceras vecos labos laikus, kad maz ljauzhu bija, un ne jau taapeec, ka tagad internets pieejams visiem, bet taapeec, ka tagad internets pieejams mudakiem. Tas ir egoistiskais faktors, kas uztraucas par Narutardu invaaziju (man buus sliktaak), ne jau domaashana par citiem (citam buus labaak). Vismaz man izprotamos gadiijumos.
Klokjvaarpsta
Feb 20 2007, 02:51
Deja Vu! Nepamet sajuuta, ka shaadai topika teemai jau esam gaajushi cauri un skaidri zinu, ka ne pie kaada objektiiva viedoklja te neviens arii nenonaaks, jo nevienam nav ne laika, ne veeleeshanaas kaut ko vilkt kopaa. Shitaas teemas vienmeer noved pie kaarteejaa paaudzhu konflikta (taa shkjiet bija vecaa teema).
Tomeer arii es esmu spiests iejaukties, jo uzskatu, ka konkreeti muus intereseejoshaa probleema ir taadu Narutardu skaita pieaugums, kas var sev pieshjirt neadekvaatu vietu sabiedriibaa un uzmesties shinii forumaa par lietprateejiem visaas jomaas un piesaarnjot muusu forumu ar taada veida "intelektuaalu" domu apmainju kaadu juus jau pamaniijaaties nodemonstreet (Yume, ir teikumi, kurus labaak atstaat neizteiktus)
Ceru, ka nedusmosieties par to, ka esmu dusmiigs uz jums un par to, ka man nav globaala probleemas raksturojuma un risinaajuma, jo shaadu probleemu mums neizbeegt, atliek sakost zobus un gaidiit, kad paaries, nesaodusi asinis
Probleema tachu ir vienkaarsha - Narutardi atradiis forumu, izstaastiis draugiem un saaks te spamot. Piedaavaaju globaalu, nee, universaalu risinaajumu probleemai: izveidot apakshsadalju Naruto, kuru peec tam linkot uz citu forumu un peec tam klusiiteem izdzeest. Gjeniaali!
Probleema nr.2: Narutardu invaazija Latvijas sabiedriibaa liks ljaudiim saakt domaat, ka anime kaa jau multfilmaam pienaakas ir siikalju stuff. Gluzhi preteeji pashreizeejam viedoklim, ak nee, ak vaimanaa!
Probleema nr.3. Anime kaa taadas beernu gala stuff popularizeeshanaas Eiropaa var novest pie pastiprinaatas pieveershanaas shim zhanram Japaanaa. Liidz ar to studijas, kas vareetu nodoties skataama gabala radiishanai, vairaak laiku vareetu ziedot nevis babelaid un baybleed, bet beyblade taisiishanai. Te nu nav cita risinaajuma kaa meeslu dakshas rokaa un visi kaapjam autobusos uz televiizijas studiju eekaam, vajag parunaaties ar dazhu labu par dziivi.
Par cenzūru es varu atbildēt. Izcenzējuši vairāk kā pietiekami. Mani arī ļoti interesēja cik daudz būs izgriests, tāpēc kādas četras sērijas noskatījos, ja neņem vērā to, ka teksts vietām ir pārakstīts tad:
episodē kur Naruto nejauši noskūpsta Sasuki, skūpsts ir izgriests, palikusi tikkai skaņa
episodē kur Naruto pārvērtās par Sasuki un brīdī kad viņam piemetās caureja, puse no poda ainas ir izgriesta
sērijā kur viņi dodas izpildīt savu pirmo misiju, Naruto tiek saindēts un pārējie saka, ka viņiem būs jāatgriešas ciemā, lai aizvestu Naruto pie ārsta, viss gabals kur Naruto iedur rokā kunai, lai atbrīvotos no indes ir izgriests, atstāts tas ko viņš teica pirms tam un pēc tam nāk gabals kur Kakashi saitē viņa roku.
Bija vēl kaut kas, pavisam noteikti bija, bet es vairs neatceros, saigraizījuši viņi ir diezgan pamatīgi.
QUOTE(Yume @ Feb 20 2007, 00:43)
QUOTE(anti @ Feb 20 2007, 00:32)
mha, nu pienemot kaadai publikai tas ir domaats, man shkiet ka izcenzeetas tiks visas iespeejamaas vardarbiibas sceenas, kas nav pienemamas ameerikas beernu praatiem, pec as pashas amerikas valdiibas viedokla..
Naruto pirdienus izcenzēs for sure, such a loss...
Shaman King viņi diezgan nikni cenzē, cik esmu dzirdējis. Bet tā kā ar šo šovu neesmu pazīstams, neņemos spriest cik un kā...
Hikaru
Feb 20 2007, 12:45
Man liekas, ka notiek progress, ja jau Latvijā sāk interesēties par Naruto. Tā pamazām sāks rādīt labākas anime, un cilvēki sāks interesēties par citām anime. Varbūt... Un sāks paši vilkt un skatīties citas anime. Kas man liekas pozitīva īpašība. Bet no tā visa protams, iespējami negatīvi blakusefekti, kurus pieminēja edg. Bet varbūt arī otrādi:
Problēma nr3. pozitīvs atrisinājums: Cilvēkus vajag pakāpeniski pieradināt pie Japānas skatāmiem gabaliem. No sākuma bija pokemoni, tagad Naruto, pēc tam kaut kas labāks, pēc tam mazliet ecchi, pēc tam mazliet vairāk ecchi... Nu, t.i., es domāju...Pēc tam FMA, FMP un Kanon, Air veidīgus (kuri laikam skaitās visskatāmākie gabali kvalitātes ziņā). Līdz ar to studijas turpinās veidot skatāmus gabalus, cerams.
Līdz ar to atrisināsies Problēma nr.2: bērnu paaudze izaugs un turpinās skatīties jēdzīgāku anime, un ļaužu domāšana "par anime kā par multfilmām ir sīkaļu stuffs" izmirs.
... Un viss tuvosies kā Japānā....
Problēma nr.1 - tā jau ir vairāk tehniska problēma. Ar savu forumu mēs varbūt labāk ietekmēsim uz Narutardiem, un viņi sāks skatīties citas anime.
Tikai ar cenzēšanu tā ir kā ir. Laikam pa TV vēl ļoti ilgi nevarēs normāli paskatīties anime, ja nedzīvo Japānā. Tad nekas cits neatliek kā turpināt vilkt pa netu un skatīties original stuff.
Japānā anime jau gadus 50-60 attīstās. Amerikā tikai labi ja kādus 10. Principā tikai pēc 2000. gada sāka strauji izplatīties pa Ameriku. Latvijā principā varētu teikt vēl nekā nav. Vienkārši jāpagaida...
Būšu optimists. Tad jau vēlāk redzēs kas būs.
QUOTE(Klokjvaarpsta @ Feb 20 2007, 01:51)
Deja Vu! Nepamet sajuuta, ka shaadai topika teemai jau esam gaajushi cauri un skaidri zinu, ka ne pie kaada objektiiva viedoklja te neviens arii nenonaaks, jo nevienam nav ne laika, ne veeleeshanaas kaut ko vilkt kopaa. Shitaas teemas vienmeer noved pie kaarteejaa paaudzhu konflikta (taa shkjiet bija vecaa teema).
Tomeer arii es esmu spiests iejaukties, jo uzskatu, ka konkreeti muus intereseejoshaa probleema ir taadu Narutardu skaita pieaugums, kas var sev pieshjirt neadekvaatu vietu sabiedriibaa un uzmesties shinii forumaa par lietprateejiem visaas jomaas un piesaarnjot muusu forumu ar taada veida "intelektuaalu" domu apmainju kaadu juus jau pamaniijaaties nodemonstreet (Yume, ir teikumi, kurus labaak atstaat neizteiktus)
Ceru, ka nedusmosieties par to, ka esmu dusmiigs uz jums un par to, ka man nav globaala probleemas raksturojuma un risinaajuma, jo shaadu probleemu mums neizbeegt, atliek sakost zobus un gaidiit, kad paaries, nesaodusi asinis
jautajums-
kaapeec tu meegini so topiku paveerst taa, itaa te buutu prblema un to ciitiigi meeginaatu atrisinaat, jo taa liekas vareetu nvest liidz pasaules galam.
Miilum,taa tas nemaz nav. Es biju vienkaarshi paarsteigta, un nolemu padaliities ar sho amizanto faktu ar paareejiem.
Bet viss paareejas te ir vienkaarshi miermiiliiga diskusija par un ap.
Neviens neko te nenosoda vai neveertee..
Bet par to naivo ceriibu, anime attistiibai Latvijaa.
Miilie draugi, muus gaida ameerikanizaacija sajaa zinjaa. Un tas nenovediis ne pie kadiem iipashi pozetiiviem rezultaatiem, principaa buus taa - tie kas agraak fanoja par visaadiem crap'iem ko raadiija Jetix, tipa Marvel seriaal, peecaak paaries uz animeem, bet uztveres liimenis nemainiisies, a tas savukaart noziimee, a nekaadas japanizaacijas or what so ever mums nespiid.
Man izskataas ka tas ir vieniigais celsh ko piedaavaa Latvijai nakotne. Jo piemeeram Vaacijaa anime un mangas industrija ir milziig un labi sena, tachu no turienes netika paarnemts nekas, nedz egmonts izdotaas mangas, nedz kaadi seriaali..tas pats ir ar Angliju-Franciju-Spaaniju, tachu liidz Latvijai tass viss vienkarshi nenonaak. Ne sudba znachet.
Yume, Vācijā animi un mangas PĒRK.
Pie mums animi un mangas reāli ieka4a no neta 4evā!
Līdz ar to neviens te nekad neko īpaši netirgos. Nu mazliet animefestos ko piedāvās un viss. Dažus Mijadzaki megahitus, kurus tāpat visi jau sen novilkuši, varbūt. That's it. Redzēju grāmatu par mangas zīmēšanu - virs 20Ls. Kurš pirks?
Un beigās mazs jautājums modiem - ja Shumins kādu nosauc par pensi, viņa posti paliek, manējie - kur es izrēķinu, ka viņš ir zīdainis, ja jau 25+ gadīgie viņam ir pensionāri - pazūd. Dubultmorāle?
Rociel
Feb 20 2007, 16:44
Mazs offtopics (tapat topiks sevi izsmeela lidz ar pirmo lappusi)
japazuud manuprat buutu abiem postiem, nevis tikai no vienas puses rakstitajiem. vismaz es taa parasti kad esmu moders daru - ja kaads saak kasiities, tad sodu abus, nevis tikai vienu (jo nav jau atkariigs no taa, kas saaka kasiities, jo otram bija iespeeja vinju vienkarshi ignoreet)
hmm, es Takas postu nemaz neredzeeju. Manupraat gan nebuutu jaadzeesh, nedz Shumina nedz Takas posti. Shii ir offtopic sadalja- here you come to have fun, ja tas nav iisti ne flame ne spam, tad lai tak dziivo.
btw- Yumei nav 25+.. Yumei ir 20 ^__________^ un Stasei ir 21..hehe.. iistais pensijas vecums.. bet morali laikam mees visi esam jau piedzimushi par pensionaariem..
Rociel
Feb 21 2007, 03:48
Faktiski taa ir shii posta probleema - krasaa atshkjiriiba star to paaudzi, kurai pashlaik ir 17-25 un to, kurai ir 10-16 t.i. to kaa vinji ir augushi un kaadaa vecumaa ko ir dariijushi un kaadas stulbiibas ir naakushas galvaa pokemona laikos
mha, ;pokemona laikos' saki.. bet miilum, kad tad tie laiki bija? temins 'pokemons' naaca apgroziiba paaris gadus ieprieksh, ja tieshaak 3-4 gadus ieprieksh, un pat tad to lietooja tikai notiktu intereshu kopdomataaji.. principaa.. man visvairaak ar sho terminu naacaas sastapties kurbijkurnee..
taapeec, vaardu salikums 'pokemonu laki' man liekas augstaaka meeraa amizants..
btw- man vienkaarsh palika interesani- Rociel, cik tev gadu?
Rociel
Feb 21 2007, 12:20
Nu tas nav atkariigs no taa, kad tas termins ir radies. Nebuutu taada termina, es vareetu arii teikt, piemeeram, laiki, kad mees visi uzvedaamies kaa aitas, bet taa kaa taads termins tomer ir ienaacis apgroziibaa, man uz doto briidi ir eertaak un jums saprotamaak, ja es lietoshu to
Neteikshu
+Chibi+
Feb 21 2007, 12:37
Kā jūs no mušas izpūtāt ziloņu koloniju... Sēžat un priecājaties, ka animes aiziet masās, nevis bubinat.. Hehe.
Un pa anime un mangu ienāšanu ikdienas apritē..Tas nav neiespējams. Pēc eksperimentiem un novērojumiem ar maniem darbabiedriem, viņu interese par mangām ir ļoti augsta tieši estētiskā ziņā - bija vēlme izlasīt un iepazīties ar tām, jo vizuāli, mākslinieciski, tās esot pietiekami saistošas. So - jesho ne vsjo poterjano. Ja Latvijā sāks tirgot mangas, kuras ne tikai sižetiski, bet arī vizuāli ir baudāmas, tad tām viennozīmīgi būs sava publika un savas mērķauditorija, kas gatava maksāt.
Kikyou
Feb 21 2007, 14:37
QUOTE(kaiva @ Feb 20 2007, 08:03)
Par cenzūru es varu atbildēt. Izcenzējuši vairāk kā pietiekami. Mani arī ļoti interesēja cik daudz būs izgriests, tāpēc kādas četras sērijas noskatījos, ja neņem vērā to, ka teksts vietām ir pārakstīts tad:
episodē kur Naruto nejauši noskūpsta Sasuki, skūpsts ir izgriests, palikusi tikkai skaņa
episodē kur Naruto pārvērtās par Sasuki un brīdī kad viņam piemetās caureja, puse no poda ainas ir izgriesta
sērijā kur viņi dodas izpildīt savu pirmo misiju, Naruto tiek saindēts un pārējie saka, ka viņiem būs jāatgriešas ciemā, lai aizvestu Naruto pie ārsta, viss gabals kur Naruto iedur rokā kunai, lai atbrīvotos no indes ir izgriests, atstāts tas ko viņš teica pirms tam un pēc tam nāk gabals kur Kakashi saitē viņa roku.
Bija vēl kaut kas, pavisam noteikti bija, bet es vairs neatceros, saigraizījuši viņi ir diezgan pamatīgi.
Un Naruto pārvēršanās par pliku skuķi nav izcenzēta? Well damn.
Āa nu bet vairāk par tēmu, lai tak nāk, mums ta' gabals nenokritīs. No narutardiem atbrīvosimies tāpat, kā mēs atbrīvojamies no Jurģiem un viss jau atkal būs cool.
Candyhunter
Feb 22 2007, 01:02
Vidusmēra latvietis ar vārdu pokemons saprot multene. Un ar Naruto arī sapratīs multene. Jāpaiet daudziem jo daudziem gadiem, lai publikas lielākā daļa spētu nodefinēt atšķirību starp piemēram, Cartoon Network un anime, vai tad ne? Un, vidusmēra latvietim skaidrojot anime definīciju, pielietojot vārdus "japāņu multene" atbilde ir vienkārši "multene, kurā tēliem ir lielas acis".
Tātad - reti kurš to uztvers kā "anime ienākšanu Latvijā". Visiem pārējiem tā būs vienkārši kārtējā multene.
Rociel
Feb 22 2007, 01:10
Nez, man saviem vecakiem izdevas diezgan viegli izskaidrot, kaada ir atshkjiriba starp padomju laiku multenem un anime
Vieniigi vienam sturgalvigam bijushajam klasesbiedram nepieleca, bet vinjam jau es nekad neko nevaru ieskaidrot :|
Da i vispar esmu parliecinats, ka ja tas tieshaam saks tik plashi izplatiities arii Latvijaa, tad noteikti tam sekos vairaakas...hmm... reportaazhas ( ? ) dokumentaalajos raidiijumos par to, kas tad iisti ir anime ar ko tie atshkjiras no parastajaam beernu multenem un piemetinaas klaat, ka japaanaa jau ilgu laicinju pastav tadi otaku. Bet nu vienalga taa buus taada kaa pokemonu lieta (es to jau ilgaku laicinju veroju, ka pie anime pieliip daudzi pokemoni). Kaa jau es teicu - taa bija ar pankiem, taa bija ar gotiem, taa ir ar emo un taa buus ar anime. Aamen muzhigajam modes mainiigumam.
Johaidi, es jau palieku kaa juus, visu laiku malju vienu un to pashu, tikai ar dazhadiem teikumiem
QUOTE(Rociel @ Feb 22 2007, 00:10)
Johaidi, es jau palieku kaa juus, visu laiku malju vienu un to pashu, tikai ar dazhadiem teikumiem
Var arii teikumus, kam piekriit, vienkaarshi quoteet, nemainot neko.
Par "padomju multeneem" runaajot, arii padomju laikos bija multiplikaacijas filmas pieaugushajiem, un ir cilveeki, kas taadas speej atshkjirt no beernu multeneem. Probleema paraadaas ar taam multeneem, kas domaatas pusaudzhiem, kur par spiiti mazaak beernishkjiigam sizhetam, ir lielas acis, tizlas sejas izteiksmes utml. Klasificeeshanas leemums viennoziimiigs - kaut kas manam 8-gadiigajam... nee, tomeer, nee, tas tikai perversiem kjiinieshu beerniem! Karoch, es labaak uzziimeeshu.
Edit: tagad varbuut labaak var saprast.
Rociel
Feb 22 2007, 04:10
Neko tu nedabusi, man butu vieglak izlasiit izklaastiijumu pa A4 lapu neka saprast, kas tev tur saziimeets
Church
Feb 22 2007, 05:47
edg: cepuri nost. ljoti origjinaala psihodeelisko vielu iedarbiiba. <bow>
Es gribu dabūt, to ko edg's šņauc! ASAP! Bakalaura darbam noderēs
Klokjvaarpsta
Feb 22 2007, 12:58
Edg, bet tu domaa, ka tie zhanri liidz tam vecumam vai arii peec, jo par hentai pie 15 gadu vecuma nepiekritiishu, jo eksistee tik slimi hentai, ka beerns vienkaarshi sajuktu. Nee, nu, man jau patiik, ka tu Cheburashkus skaiti pie 10 gadiigajiem, bet, kad vinjus taisiija meerkjauditorija, bija virs 10. Bet tie jau siikumi, kaut gan par siikumu nesauktu Animatrixa iedaliijumu virs 25 kaa kaut ko gruuti saprotamu vai briesmiigi maaksliniecisku) Par paareejiem gan nenjemos spriest, bet tas taapeec, ka es esmu peec tava iedaliijuma pie norm un nav iistas saprashanas par to, kur ko iedaliit (pats sevi gan esi pacenties iedaliit pie virs norm, jo kaa gan edg nebus paaraaks) Par maz iedaliijumu...
Bet taa vispaar kopumaa skaists, vienkaarshs iedaliijums tikai gliitaakas liinijas vajadzeeja un sakaartotaakus tekstus ar preciizaakaam atrashanaas vietaam un noraadeem. Skjiet, ka es esmu viens no retajiem, kas pilniibaa saprot tavu prezentaaciju (bet ar shitaadaam prezentaacijaam pie eiropas naudas netikt)