QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 21:34)
Tu esi nelabojams utopists
Uz šo lietu ir jāskatās daudz pragmatiskāk. Teikšu tieši - bez radikālām metodēm būtisku uzlabojumu šajā jautājumā nebūs, jo cilvēks savā būtībā ir savtīgs, melīgs, zaglīgs egoists (ar ļoti retiem izņēmumiem).
Es divreiz (man likaas, ka triisreiz, bet tresho reizi kaut kaa neatminos vairs) savaa dziivee esmu veicis konkreetaa ljauzhu grupaa (100-200 cilveeku) radikaalas paarmainjas, kuras abaas reizees uztveera izteikti preteeji. Bija cilveeki, kas bija par, bija kas radikaali pret, bija, kas nogaidiija. Tie, kas par, tie neveeleejaas izteikties publiski, jo baidiijaas no taa, ka var atgriezties vecaa sisteema, un vinji buus zaudeejushi savu reputaaciju. Tupretii tie, kas bija pret, tik ljoti iespiiteejaas pret radikaalo, ka galu galaa izmainjas tik tieshaam nebija ilglaiciigas. Cilveeks, grib lai viss buutu labaak, bet tajaa pashaa laikaa neveelas neko mainiit. Stulbs paradokss. Reaals paradokss.
Nav veerts riskeet ar kritiski radikaalaam metodeem, jo to neizdoshanaas gadiijumaa buus stingri negatiiva attieksme pret to, ko sludinaaja shiis metodes pielietotaaji. Labaak neriskeet un leenaam. Ekonomikas naudas ieguldiishanas princips: "Neliec visas olas vienaa grozinjaa!" Buus lielaaks labums, ja pratiisim speet atrast kompromisu starp risku un pateereeto laiku.
Un es neesmu nekas nelabojams. Manas smadzenes ir ljoti uzskatmainiigas, un es ruupeejos, lai taa buutu arvien. Es vieniigi mainu uzskatus, ja man pieraada preteejo. Un visi uzskatu, ko es, kaa droshi vien izskataas, aizstaavu taa, it kaa buutu pilniigi paarliecinaats par to pareiziibu, ir manaas aciis tikai visreaalaak(parasti) iespeejamie risinaajumi starp ljoti daudziem, kurus es nevienu nenoliedzu.