Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Par varžu barošanu
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
Pages: 1, 2
Taka
Eu nu beidziet takš, es no smiekliem aizrijos un gandrīz nosmaku! mad.gif
edg
QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 20:38)
Laikam neuztvēri manu domu. Es nevēlos lai bojā aiziet daļa cilvēces, vai arī lai tas notiek ilgstošā procesā. Es nevēlos kaut kādu stulbu kodolkaru, kur izdzīvo sauja cilvēku un mitinās kaut kādās post-nuclear megapolēs pamazām mutējot. Es vēlos visu un uzreiz. Viens acu mirklis, nekādu sāpju nekādu ciešanu - bija Zeme un vairs nav. Kaut kāds punkts visumā. Nekādus absudrus grēku plūdus, kur rescue team izlābj visas sugas un visi pēcāk dzīvo un vairojas laimīgi. Sauc to par absolūtu iznīcību.
*

Tu laikam nepieljauj domu, ka cilveece no taada attiistiibas scenaarija var izvairiities?
Un vispaar, atljauj tachu cilveecei saakt attiistiities arii uz citaam planeetaam, jo vienmeer pastaavees vecais labais choms melnais cokjis, kas panjems Saules sisteemu par uzkodaam brokastiis.
edg
QUOTE(Taka @ Nov 1 2004, 20:45)
*

Negribi -> nelasi -> izglaabsi savu dziiviibu!
Gribi -> lasi -> apzinies, kaa postus lasi, un reekjinies ar sekaam...
ShinChan
Nē, tomēr jūsu abu piedāvājumos ir viena nepārvarama pretruna. deBUGa par pamatu varžu kultam grib izmantot to pašu veco labo patērētājsabiedrību, tobiš, to kas ir tagad Rietumos. Kurkuļmoni, apdrukāti Tkrekli un krūzītes, japāņu tūristi ielenkuši Svētdīķi kur vardes nārsto. Turpretī edg vēlas radikāli mainīt gan sabiedrisko domu, gan ekonomisko saimniekošanas bāzi, kas jau ir daudz grūtāk izdarām un tu paies gadu desmiti ja ne simti. Hmm, kuram flangam man pieslieties?
edg
QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 20:41)
Tas par ko jūs abi runājat sasaucas ar Platona funktieri. Vinš to vēlējās attiecināt uz valsti un sabiedrību, taču derēs arī mūsu gadījumā. Taču šī smadzeņu skalošana ir jāveic pārdomāti, nekādas paviršības te nedrīkst pieļaut kā tas bija gadījumā ar komunisma celšanu. Metodēm ir jābūt radikālām.
*

Radikaalas metodes nebuus iistais panjeemiens. Radikaaliem jaabuut meerkjiem, radikaaliem jaabuut celjiem, kaa pie meerkjiem nokljuut, bet metodeem, kaa pa shiem celjiem paarvietoties ir jaabuut taadaam, lai cilveece uzskatiitu, ka attiistiiba ir notikusi pati no sevis, neviena iipashi nevirziita.
Ja metodes buus radikaalas, tad cilveekaa radiisies pretestiibas speeks. Ja veelies par sho teemu parunaat, varu tev iedot manis rakstiitu specially for Crash apcereejumu par nacionaalisma teemu.
ShinChan
QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 20:47)
[Tu laikam nepieljauj domu, ka cilveece no taada attiistiibas scenaarija var izvairiities?
Un vispaar, atljauj tachu cilveecei saakt attiistiities arii uz citaam planeetaam, jo vienmeer pastaavees vecais labais choms melnais cokjis, kas panjems Saules sisteemu par uzkodaam brokastiis.
*

Nezinu kā ar melno cokji, bet Saulei pashai resursa pietiks vēl kādiem 100 miljoniem gadu, tas mani galīgi neapmierina. Un visas sugas iznīkst, kāpēc, lai cilvēks būtu izņēmums? Vēl jo vairāk, ka tas ir pelnījis iznīkt, jo pats uz to mērķtiecīgi iet. Tad kāpēc, lai tas nenotiektu ātri un nesāpīgi? Hmm, tomēr beigu galā esmu humānists smile.gif
deBUGa
QUOTE(Taka @ Nov 1 2004, 20:45)
*
NOSMACINI CILVEEKU - IZGLAAB VARDES!!!
deBUGa
QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 20:51)
Nē, tomēr jūsu abu piedāvājumos ir viena nepārvarama pretruna.
*
Nav nekaadu pretrunu es tik veicu brainstorming shai aktuaalajai probleemai - gjenereeju idejas, bet edg veic padziljinaatu ideju izpeeti... mees darbojamies, kaa vienota kommanda! Lai dziivo vardes!!!
edg
QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 20:51)
Nē, tomēr jūsu abu piedāvājumos ir viena nepārvarama pretruna. deBUGa par pamatu varžu kultam grib izmantot to pašu veco labo patērētājsabiedrību, tobiš, to kas ir tagad Rietumos. Kurkuļmoni, apdrukāti Tkrekli un krūzītes, japāņu tūristi ielenkuši Svētdīķi kur vardes nārsto. Turpretī edg vēlas radikāli mainīt gan sabiedrisko domu, gan ekonomisko saimniekošanas bāzi, kas jau ir daudz grūtāk izdarām un tu paies gadu desmiti ja ne simti. Hmm, kuram flangam man pieslieties?
*

Tu vienkaarshi nesaproti - deBUGa runaa par tuvu meerkju sasniegshanu, bet es par shiis idejas taalupejosho domu. deBUGa staasta, kaa muusdienu kultuurai izveidot varzhu kultu. Es staastu kaa sho izveidoto religjiju miilosho sabiedriibu paarveest par vispaareeji ekologjiski pashos pamatos (fundamentaali, ja jums labaak patiik sveshvaardi) daudz daudz pretimnaakoshaaku sabiedriibu. Es vieniigi pirmiit piemineeju arii dazhaadas savaadaakas metodes, kaa nonaakt pie galeejaa meerkja, bet es pilniibaa atbalstu deBUGa variantu, ka jaasaak ar tuuliiteejo labumu, ko var paarveest naakotnes labumaa.
edg
QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 20:54)
QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 20:47)
[Tu laikam nepieljauj domu, ka cilveece no taada attiistiibas scenaarija var izvairiities?
*

Nezinu kā ar melno cokji, bet Saulei pashai resursa pietiks vēl kādiem 100 miljoniem gadu, tas mani galīgi neapmierina. Un visas sugas iznīkst, kāpēc, lai cilvēks būtu izņēmums? Vēl jo vairāk, ka tas ir pelnījis iznīkt, jo pats uz to mērķtiecīgi iet. Tad kāpēc, lai tas nenotiektu ātri un nesāpīgi? Hmm, tomēr beigu galā esmu humānists smile.gif
*

Cilveeks ir iznjeemums, kas redzams no cilveeces attiistiibas. Tarakaani ir izdziivojushi baigi baigi ilgi. Un tas, ka cilveeks meerkjtieciigi iet uz izniiciibu, ir tikai tavs pienjeemums.
ShinChan
QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 20:53)
Radikaalas metodes nebuus iistais panjeemiens. Radikaaliem jaabuut meerkjiem, radikaaliem jaabuut celjiem, kaa pie meerkjiem nokljuut, bet metodeem, kaa pa shiem celjiem paarvietoties ir jaabuut taadaam, lai cilveece uzskatiitu, ka attiistiiba ir notikusi pati no sevis, neviena iipashi nevirziita.
Ja metodes buus radikaalas, tad cilveekaa radiisies pretestiibas speeks. Ja veelies par sho teemu parunaat, varu tev iedot manis rakstiitu specially for Crash apcereejumu par nacionaalisma teemu.
*

Dod tik šurp. Man ar viņu ar bija par sho tēmu saruna.
Ja reiz mēs uzstādām tādu mērķi, pag, kāds tas bija, ak jā, vardes rullzzz, tad jārēķinās ar zināmu opozīciju vienalga vai tu lieto pātagas vai burkāna metodi (vai abus kopā).
Mans piedāvājums varētu būt'bērnu atšķiršana no mātēm jau uzreiz pēc dzimšanas un audzināšana īpašās iestādēs, kas speciāli paredzētas smadzeņu skalošanai. Efekts būtu vienreizējs (Orvela "1984" un filma "Equilibrium" varētu kalpot par paraugu).
edg
QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 20:59)
QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 20:53)
*

Dod tik šurp. Man ar viņu ar bija par sho tēmu saruna.
Ja reiz mēs uzstādām tādu mērķi, pag, kāds tas bija, ak jā, vardes rullzzz, tad jārēķinās ar zināmu opozīciju vienalga vai tu lieto pātagas vai burkāna metodi (vai abus kopā).
Mans piedāvājums varētu būt'bērnu atšķiršana no mātēm jau uzreiz pēc dzimšanas un audzināšana īpašās iestādēs, kas speciāli paredzētas smadzeņu skalošanai. Efekts būtu vienreizējs (Orvela "1984" un filma "Equilibrium" varētu kalpot par paraugu).
*

Ir ljoti liela atshkjiriiba, vai lieto paatagas vai burkaana metodi.
Ja lieto paatagas metodi, ir ljoti liela opoziicija, jo opoziicija ir pret visu, ko uzspiezh.
Ja lieto burkaana metodi, tad taa no aarpuses neizskataas peec uzspieshanas, taa izskataas peec taa, ka tu pats esi izdariijis izveeli. Un ja jau tu pats izveeleejies - pret ko opozicioneesi?

Taapeec burkaana metode ir vieniigaa atbalstaamaa, nekur neder paatagas metode.
ShinChan
QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 21:04)
Ja lieto paatagas metodi, ir ljoti liela opoziicija, jo opoziicija ir pret visu, ko uzspiezh.
Ja lieto burkaana metodi, tad taa no aarpuses neizskataas peec uzspieshanas, taa izskataas peec taa, ka tu pats esi izdariijis izveeli. Un ja jau tu pats izveeleejies - pret ko opozicioneesi?

*

Bet kā? Kā tu no brīva prāta bez lielas propagandas un represīvā aparāta spēsi cilvēkos ieviest apziņu ka jārīkojas ir tieši tā un ne citādi. Pārliecināšanas metodēm pašām ir jābūt pārliecinošām gan idejiski gan, ja nepieciešams fiziski. Ar vienu pašu burkānu te būs par maz, jo cilvēki redzēs, ka tiem nākas atteikties no daudzām līdzšinēām savas dzīves kvalitātēm tikai tamdēļ, lai vardes varētu dzīvot laimīgi. Ar pātagu, ar pātagu viņus.
deBUGa
*
Ar burkaana metodi ir taa probleema, ka vienmeer atrodas izleceeji, kas grib atshkjirties no visiem. Piedaavaaju saakumaa veikt sabiedriskaas domas izpeeti. Un tad popularizeet katrai cilveeku gruppai savu atbilstosho varzhu sugu. Nu piemeeram tautai pietiktu ar zaljajaam ezera vardeem - izleceejiem kraasaini-indiigaas muuzhzaljo tropu mezhu sugas.

QUOTE(ShinChan)
Ar pātagu, ar pātagu viņus.
Mees dziivojam demokraatiski/kapitalistiskaa (vai kapitaaliski/demokraatiskaa kaa nu kuram labpatiikas) valstii. Jaaciinaas ir ar "godiigaam" un "demokraatiskaam" metodeem. Iesaakumam vareetu veelreiz gaazt valdiibu, lai budzhetaa atveel liidzekljus iepriekshmineetajam sociologjiskajam peetiijumam.
edg
QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 21:10)

*

Bet kā? Kā tu no brīva prāta bez lielas propagandas un represīvā aparāta spēsi cilvēkos ieviest apziņu ka jārīkojas ir tieši tā un ne citādi. Pārliecināšanas metodēm pašām ir jābūt pārliecinošām gan idejiski gan, ja nepieciešams fiziski. Ar vienu pašu burkānu te būs par maz, jo cilvēki redzēs, ka tiem nākas atteikties no daudzām līdzšinēām savas dzīves kvalitātēm tikai tamdēļ, lai vardes varētu dzīvot laimīgi. Ar pātagu, ar pātagu viņus.
*

biggrin.gif

"Cilveeki redzees, ka tiem naakas atteikties no daudzaama liidzshineejaam savas dziives kvalitaateem tikai tamdeelj, lai vardes vareetu dziivot laimiigi"

Muusdienu sabiedriibai (taadiem kaa tu) tas tieshaam ir "tikai tamdeelj", tieshi taapeec jau es uzskatu, ka jaamaina cilveeku attieksme, vinju veertiibu modelis. To es iesaku dariit ar religjijas ievieshanu. Un religjiju VAR ieviest pakaapeniski, bez represijaam. Protams, tas buus process ar laiku 50-200 gadi, bet cerams, ka veel nav par veelu, un rezultaats var buut pirms cilveece sevi izniicina. deBUGa ieteica labas metodes kaa ar burkaana metodi vilkt cilveeci uz miermiiliibas pusi pie esoshaas kultuuras - jaaizmanto meedijus, lai tie, uz eshoshaa kultuuras modelja balstiitas izpeetes, veidotu cilveeku pasaules uztveri mums vajadziigaa virzienaa (meediju ietekme ir miiiilziiga). Un lai tiktu pie meediju kontroleeshanas arii nav obligaati jaaizmanto radikaalas metodes, kas novestu pie cilveeces pretestiibas meediju ticiibai. To jaadara ar viltu, galvenais ir apvienot meediju lielaakos magnaatus, paareejie sekos. Un shos magnaatus nav obligaati jaaapvieno kaa shiis idejas sekotaajus ar lozhmeteeja paliidziibu - var to dariit aroii patieshaam vinjiem liekot noticeet, vai arii vienkaarshi panaakot vadiibas mainju (tas nav iipashi radikaali - taa nav napaleona gaashana). Lai jaunaa vadiiba buutu muusu cilveeki, ar mums nepietiks, jaaveido atbalstiitaaju sekta.
edg
Ar burkaana metodi ir taa probleema, ka vienmeer atrodas izleceeji, kas grib atshkjirties no visiem. Piedaavaaju saakumaa veikt sabiedriskaas domas izpeeti. Un tad popularizeet katrai cilveeku gruppai savu atbilstosho varzhu sugu. Nu piemeeram  tautai pietiktu ar zaljajaam ezera vardeem - izleceejiem kraasaini-indiigaas muuzhzaljo tropu mezhu sugas.

Taa vienalga buus burkaanu metode, tikai uzlabota, pilnveidota.

Iesaakumam vareetu veelreiz gaazt valdiibu, lai budzhetaa atveel liidzekljus iepriekshmineetajam sociologjiskajam peetiijumam.

Shaadai radikaalai metodei uzradiisies pretinieki, kas teikts: "Naudu nedod muusu algaam, bet dod kaut kaadu stulbu varzhu izpeetei!!!"

To visu vajag dariit daudz leenaak, ar meeru, lai pretestiiba buutu nenoziimiiga.
ShinChan
QUOTE(deBUGa @ Nov 1 2004, 21:20)
Ar burkaana metodi ir taa probleema, ka vienmeer atrodas izleceeji, kas grib atshkjirties no visiem. Piedaavaaju saakumaa veikt sabiedriskaas domas izpeeti. Un tad popularizeet katrai cilveeku gruppai savu atbilstosho varzhu sugu. Nu piemeeram  tautai pietiktu ar zaljajaam ezera vardeem - izleceejiem kraasaini-indiigaas muuzhzaljo tropu mezhu sugas.
*

Doma interesanta, taču vai cilvēki ir pietiekami informēti par vardēm un to sugu daudzveidību? Vai nebūs tā, ka vienkāršļaužiem būs grūti atbildēt'uz šo jautājumu, jo vairums viņu nebūs bijuši Zoo tropu mājā un redzējuši lāsumaīnās kokpiržvardes vai Amazones lielkārpu krupi? Laikam jau tā informatīvā kampaņa tomēr papriekšu būtu jāveic. Iesākumā varētu izsludināt Varžu dienu vai pat nedēļu ar īpašu šai tematikai atvēlētu programmu: informatīvi semināri, zoo eksponātu demonstrējumi, zoologu lasījumi skolās un augstskolās, akcija "Vardēm būt" utt. Taču tam visam jānotiek nevis spontāni bet gan centralizēti, nezinu vai valdība ir gatava atvēlēt tam līdzekļus, varbūt Starptautiskais dabas fonds vai kāda cita NVO ir gatava uzņemties iniciatīvu?
ShinChan
QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 21:21)
Muusdienu sabiedriibai (taadiem kaa tu) tas tieshaam ir "tikai tamdeelj", tieshi taapeec jau es uzskatu, ka jaamaina cilveeku attieksme, vinju veertiibu modelis. To es iesaku dariit ar religjijas ievieshanu. Un religjiju VAR ieviest pakaapeniski, bez represijaam. Protams, tas buus process ar laiku 50-200 gadi, bet cerams, ka veel nav par veelu, un rezultaats var buut pirms cilveece sevi izniicina. deBUGa ieteica labas metodes kaa ar burkaana metodi vilkt cilveeci uz miermiiliibas pusi pie esoshaas kultuuras - jaaizmanto meedijus, lai tie, uz eshoshaa kultuuras modelja balstiitas izpeetes, veidotu cilveeku pasaules uztveri mums vajadziigaa virzienaa (meediju ietekme ir miiiilziiga). Un lai tiktu pie meediju kontroleeshanas arii nav obligaati jaaizmanto radikaalas metodes, kas novestu pie cilveeces pretestiibas meediju ticiibai. To jaadara ar viltu, galvenais ir apvienot meediju lielaakos magnaatus, paareejie sekos. Un shos magnaatus nav obligaati jaaapvieno kaa shiis idejas sekotaajus ar lozhmeteeja paliidziibu - var to dariit aroii patieshaam vinjiem liekot noticeet, vai arii vienkaarshi panaakot vadiibas mainju (tas nav iipashi radikaali - taa nav napaleona gaashana). Lai jaunaa vadiiba buutu muusu cilveeki, ar mums nepietiks, jaaveido atbalstiitaaju sekta.
*

Tu esi nelabojams utopists biggrin.gif Uz šo lietu ir jāskatās daudz pragmatiskāk. Teikšu tieši - bez radikālām metodēm būtisku uzlabojumu šajā jautājumā nebūs, jo cilvēks savā būtībā ir savtīgs, melīgs, zaglīgs egoists (ar ļoti retiem izņēmumiem).
deBUGa
QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 21:24)
Taa vienalga buus burkaanu metode, tikai uzlabota, pilnveidota.
Es tikai noraadu uz potenciaalajiem risinaajuma truukumiem un piedaavaaju iespeejamos maarketinga apakshrisinaajumus.

QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 21:24)
Iesaakumam vareetu veelreiz gaazt valdiibu, lai budzhetaa atveel liidzekljus iepriekshmineetajam sociologjiskajam peetiijumam.
Shaadai radikaalai metodei uzradiisies pretinieki, kas teikts: "Naudu nedod muusu algaam, bet dod kaut kaadu stulbu varzhu izpeetei!!!"
*
Valdiibas gaashana t.i. pavisam klusi un nemanaami, jeb demokraatiski - pikjis paardesmit kabataas. Budzhetaa nav obligaati jaabuut punktam "Varzhu izpeetei". Tur var figureet punkts "Pabalstu palielinaashana truuciigajiem". Es domaaju, ka 100% varzhu populaacija var tikt pieskaitiita pie truuciigajiem, jo sanjem mazaak par minimaali noteikto algu, turklaat straadaa drausmiigos - veseliibu gandeejoshos apstaakoljos. Var noformeet arii kaa "Pabalstus daudzbeernu gjimeneem". Jaaizmanto pilniibaa visas iespeejas, ko piedaavaa demokraatijas salaulaashana ar korupciju.

edg
QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 21:29)
vai cilvēki ir pietiekami informēti par vardēm un to sugu daudzveidību?
*

Ja iestaastiisim snowbordistiem, ka vinju varde ir baltaa deeljmugurvarde, tad vinji pashi paintereseesies par to, kas tas ir par zveeru, jo kaa tad nezinaasi, kas tas ir, ja tas ir tikai tev un ir kruti, ka tev tas ir. Un lielaakajai daljai kaadas sabiedriibas grupas daliibnieku ir tieksme par savu grupu izzinaat peec iespeejas vairaak, tas ieskaitiis grupas vardi-talismanu.
deBUGa
Doma interesanta, taču vai cilvēki ir pietiekami informēti par vardēm un to sugu daudzveidību? Vai nebūs tā, ka vienkāršļaužiem būs grūti atbildēt'uz šo jautājumu, jo vairums viņu nebūs bijuši Zoo tropu mājā un redzējuši lāsumaīnās kokpiržvardes vai Amazones lielkārpu krupi?
*
Tur jau taa ideja, ka parastai tautai nav jaapiepuul savas smadzenes un jaadomaa, kaadu sugu izveeleeties. Meediji vienmeer var paruupeeties par cilveeku un piedaavaat populaaraako tautas klases risinaajumu. Bet "inteligjenci" taapat vien "nenopirksi" naaksies piedaavaat eksluziivos variantus kautvai taas pashas "lāsumaīnās kokpiržvardes" (Tikai maarketingam naaksies piestraadaat pie sugas nosaukuma. Iespeejams, ka naaksies atstaat latiinisko (Plankumsis Pirdulus) - izgliitotai tautai patiik sveshvaardi)
ShinChan
QUOTE(deBUGa @ Nov 1 2004, 21:47)
Doma interesanta, taču vai cilvēki ir pietiekami informēti par vardēm un to sugu daudzveidību? Vai nebūs tā, ka vienkāršļaužiem būs grūti atbildēt'uz šo jautājumu, jo vairums viņu nebūs bijuši Zoo tropu mājā un redzējuši lāsumaīnās kokpiržvardes vai Amazones lielkārpu krupi?
*
Tur jau taa ideja, ka parastai tautai nav jaapiepuul savas smadzenes un jaadomaa, kaadu sugu izveeleeties. Meediji vienmeer var paruupeeties par cilveeku un piedaavaat populaaraako tautas klases risinaajumu. Bet "inteligjenci" taapat vien "nenopirksi" naaksies piedaavaat eksluziivos variantus kautvai taas pashas "lāsumaīnās kokpiržvardes" (Tikai maarketingam naaksies piestraadaat pie sugas nosaukuma. Iespeejams, ka naaksies atstaat latiinisko (Plankumsis Pirdulus) - izgliitotai tautai patiik sveshvaardi)
*

Mjā, mjā, laikam sāku saprast uz kuru pusi tu deķi velc smile.gif Varde kā sava statusa apliecinājums, varbūt pat varde kā mājdzīvnieks. Kā gan cilvēks pēc tam būs spējīgs pret viņu izturēties kā pret vienkāršu abinieku? Nu nekādi. Manas lielākās bažas šajā jautājumā saistās tieši ar plašsaziņas līdze\ļiem, jo tie kā zināms vistiešāk piedalās sabiedriskās domas veidošanā. Kā lai viņus piedabū pie ši varžu fetiša popularizēšanas. Jābūt kādiem ļoti spēcīgiem trumpjiem. Ja mēdiji būs kabatā tad tālākais būs tikai bērnu spēle. bet kā lai šos dabū kabatā?
edg
QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 21:34)
Tu esi nelabojams utopists biggrin.gif Uz šo lietu ir jāskatās daudz pragmatiskāk. Teikšu tieši - bez radikālām metodēm būtisku uzlabojumu šajā jautājumā nebūs, jo cilvēks savā būtībā ir savtīgs, melīgs, zaglīgs egoists (ar ļoti retiem izņēmumiem).
*

Es divreiz (man likaas, ka triisreiz, bet tresho reizi kaut kaa neatminos vairs) savaa dziivee esmu veicis konkreetaa ljauzhu grupaa (100-200 cilveeku) radikaalas paarmainjas, kuras abaas reizees uztveera izteikti preteeji. Bija cilveeki, kas bija par, bija kas radikaali pret, bija, kas nogaidiija. Tie, kas par, tie neveeleejaas izteikties publiski, jo baidiijaas no taa, ka var atgriezties vecaa sisteema, un vinji buus zaudeejushi savu reputaaciju. Tupretii tie, kas bija pret, tik ljoti iespiiteejaas pret radikaalo, ka galu galaa izmainjas tik tieshaam nebija ilglaiciigas. Cilveeks, grib lai viss buutu labaak, bet tajaa pashaa laikaa neveelas neko mainiit. Stulbs paradokss. Reaals paradokss.

Nav veerts riskeet ar kritiski radikaalaam metodeem, jo to neizdoshanaas gadiijumaa buus stingri negatiiva attieksme pret to, ko sludinaaja shiis metodes pielietotaaji. Labaak neriskeet un leenaam. Ekonomikas naudas ieguldiishanas princips: "Neliec visas olas vienaa grozinjaa!" Buus lielaaks labums, ja pratiisim speet atrast kompromisu starp risku un pateereeto laiku.

Un es neesmu nekas nelabojams. Manas smadzenes ir ljoti uzskatmainiigas, un es ruupeejos, lai taa buutu arvien. Es vieniigi mainu uzskatus, ja man pieraada preteejo. Un visi uzskatu, ko es, kaa droshi vien izskataas, aizstaavu taa, it kaa buutu pilniigi paarliecinaats par to pareiziibu, ir manaas aciis tikai visreaalaak(parasti) iespeejamie risinaajumi starp ljoti daudziem, kurus es nevienu nenoliedzu.
edg
QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 21:54)
Ja mēdiji būs kabatā tad tālākais būs tikai bērnu spēle. bet kā lai šos dabū kabatā?
*

Man liekas, ka tu ignoree manus postus... dry.gif
Es jau teicu, ka vajag riikot varzhu miiljotaaju sektu, kuras paarstaavjus arii iedabuusim galveno meediju magnaatu kreeslos. Tas, kaa vinjus tur dabuut jau ir ljoti vispaarzinaams jautaajums: "Kaa tikt augstaa amataa?" To var dariit ar varbadriigaam metodeem (piemeeram, piespiest magnaatu parakstiit attieciigos papiirus un nomirt dabiskaa naavee), ar radnieciibas metodeem (piemeeram, ieprecinaaties ar magnaata meitu, lai paarnjemtu vinja uznjeemumu peec vinja dabiskaas (vai "dabiskaas") naaves), ar naudas metodeem (uzpirkt meediju magnaatu ir gandriiz neiespeejami, bet var uzpirkties liidz meediju magnaata tieshaa padotaa vietai, un tad pielietot pakaljaa liishanas vai, "es negulju, tik straadaaju firmas labaa" metodi, u.c.), var arii kaadu citu, ko aatrumaa nevaru iedomaaties.
deBUGa
QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 21:54)
Varde kā sava statusa apliecinājums, varbūt pat varde kā mājdzīvnieks. Kā gan cilvēks pēc tam būs spējīgs pret viņu izturēties kā pret vienkāršu abinieku?
*
Pirmkaart: Ir jaaizniicina stereotipi, ka vardiite ir pretiigs, slapsh un negliits dziivnieks. Taa sakot nost ar melno PR. Sheit paliidzees tikai reklaamas kampanjas - paziistami aktieri/modeles/politikji paraadaas publikaa ar saviem miiljaakajiem maajdziivniekiem (uzmini ko!). Vardei maajdziivniekam jaabuut tikpat izplatiitai un tikpat kraasainai, kaa muusdienu mobiilajam telefonam. Var iesaakt ar Japaanu - galu galaa jamiem tur juutams maajdziivnieku truukums (tamagochi, aibo u.t.t. to pieraada) tikai saakumaa laikam naaksies izmantot elektroniskaas vardes un tad leenaam paariet uz dziivajaam, motiveejot ar atgriezshanos pie senteevu tradiicijaam. Amerikaanji pashi "nospers" ideju no japaanjiem, bet taalaak tas ies kaa laviina...

Otrkaart Tad jaatiek valjaa no shiem pretiigajiem kakjeeniem/sunjukiem/kaamiishiem un citiem evoluucijas paarpalikumiem (Mums kaa jaunaakajam (un sapraatiigajam) atzarojumam pirmaamkaartaam jaaruupeejas par "vecaakiem" un tikai tad par "muusu mazaakajiem braaljiem"). So sheitan liidzees biezs antireklaamas slaanis: visi paareejie - slimiibu (sheit var figureet saraksts saakot ar AIDS kaamiishiem un beidzot ar putnu gripu papagailjiem) un paraziitu (blusas papagailim liidz pat triismetriigie lentenji kaamiitim) paarneesaataaji.

Treshkaart Neaizmirstam par beerniem. Tieshi vinji ir muusu naakotne - tie, kas izpaltiis un saglabaas muusu idejas. Sheit tikai smadzenju skaloshana.
edg
Kas pie velna ir Melnais PR?
deBUGa
QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 22:14)
*
QUOTE(Google)
"Black PR" is information spread about another, (or a group) that are lies to try to make others think less of someone.

Updated:
Atradu veel sekojosshu informatiivi-izgliitojoshos linku: http://www.gerryarmstrong.org/50grand/cult...efinitions.html

P.S. Cieniijamais otaku.lv foruma lasiitaaj, es no sirds dziljumiem apbriinoju tavu "dzelzhaino" pacietiibu!
Un tagad ar klusuma briidi... kopiigi... aizvadiisim vinjsaulee... taas smadzenju shuunas, kas gaaja bojaa meegjinot izlobiit kaut kripatinju logjikas no shii 'topic'a postiem un shii konkreetaa teikuma. sleep.gif
ShinChan
QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 22:03)
Man liekas, ka tu ignoree manus postus...  dry.gif
*

Nebūt ar ne, vienkārši tās metodes man neliekas...īsti realizējamas. Te vajag ko rafinētāku. Jāsāk ar pāris žurnālistu apstrādi. iesākumā jāpārliecina divpusējās sarunās un tad lai viņš ņemas iekšēji savā kolektīvā un tad jau ne čiku ne grabu tas kļūs par avīzes oficiālo viedokli. Taču apstrādei jābūt rūpīgai un labi argumentētai. Demagoģijai jālīst kā no pārpilnības raga un vecais Gēbelss ar savām pamācībām te būtu īsti vietā.
Atklāti sakot mēdiju pārvilkšana savā pusē man lekas tas smagākais posms šajā cīņā un uzvara iepriekš nav paredzama sad.gif
edg
QUOTE(deBUGa @ Nov 1 2004, 22:21)
P.S. Cieniijamais otaku.lv foruma lasiitaaj, es no sirds dziljumiem apbriinoju tavu "dzelzhaino" pacietiibu!
Un tagad ar klusuma briidi... kopiigi... aizvadiisim vinjsaulee... taas smadzenju shuunas, kas gaaja bojaa meegjinot izlobiit kaut kripatinju logjikas no shii 'topic'a postiem un shii konkreetaa teikuma. sleep.gif
*

Man, piemeeram, nebija paaraak lielu probleemu ar shii topika lasiishanu, jo nebija jaalasa pasha posti wink.gif

Aizsaulee jaaaizvada nevis smadzenju shuunas, bet aarpraatiigais laiks, ko mees esam pavadiijushi visu shito lasot un rakstot...
edg
QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 22:41)
Atklāti sakot mēdiju pārvilkšana savā pusē man lekas tas smagākais posms šajā cīņā un uzvara iepriekš nav paredzama sad.gif
*

Pietiktu paarvilkt kaut vienu daudzmaz zinaamu meediju, ja shim meedijam izdotos varzhu teemu paarveest par modes lietu.
ShinChan
QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 22:14)
*

Man par kaut ko līdzīgu tieši kursa darbs bija jāuzbliež (pa partiju līniju). Oficiāli par melno PR sauc tādu, kur vairāk par 60% no kampaņas kopējās informācijas ir negatīva (oponentus, konkurentus nomelnojoša, kritizējoša).
deBUGa
QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 22:42)
Man, piemeeram, nebija paaraak lielu probleemu ar shii topika lasiishanu, jo nebija jaalasa pasha posti wink.gif
*
Redz taadaa zinjaa mees trijataa katrs sanjemam tikai 2/3 no tas graujoshas postu iedarbiibas, ko sanjems parasts lasiitaajs.

Aizsaulee jaaaizvada nevis smadzenju shuunas, bet aarpraatiigais laiks, ko mees esam pavadiijushi visu shito lasot un rakstot...
*
Tur man naaksies tev piekrist... pa sho laiku vareeja pabarot kaadas 20 vardes (profesionaals varzhu eedinaataajs pat vairaak)...
ShinChan
QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 22:43)
Pietiktu paarvilkt kaut vienu daudzmaz zinaamu meediju, ja shim meedijam izdotos varzhu teemu paarveest par modes lietu.
*

Jābūt diferencētai pieejai pret katru mēdiju. Piem., nelietosim tos pašus argumentus runājot ar Latvijas avīzes un Dienas žurnālistiem. Auditorijas uz ko šie laikraksti virzīti ir krietni atšķirīgas. Bet mēdijam tik tiešām jābūt ietekmīgam, nav vērts ķēpāties ar mazām reģionālajām avīželēm un raidstacijām.
ShinChan
QUOTE(deBUGa @ Nov 1 2004, 22:48)
*
Tur man naaksies tev piekrist... pa sho laiku vareeja pabarot kaadas 20 vardes (profesionaals varzhu eedinaataajs pat vairaak)...
*

man pa šo laiku bija jāuzbliež kādas 3 esejas politiskajā psiholoģijā. Ak, es, forumatkarīgais unsure.gif
edg
QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 22:48)
QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 22:43)
*

Jābūt diferencētai pieejai pret katru mēdiju. Piem., nelietosim tos pašus argumentus runājot ar Latvijas avīzes un Dienas žurnālistiem. Auditorijas uz ko šie laikraksti virzīti ir krietni atšķirīgas. Bet mēdijam tik tiešām jābūt ietekmīgam, nav vērts ķēpāties ar mazām reģionālajām avīželēm un raidstacijām.
*

Reekjinies ar ierobezhotaam iespeejaam (lielus meedijus gruuti ietekmeet) un resursu truukumu (nevar uzreiz veselu kalnu meediju izveeleeties, jo nav taads ietekmeetaaju bars).
edg
QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 22:49)
QUOTE(deBUGa @ Nov 1 2004, 22:48)
*
*

man pa šo laiku bija jāuzbliež kādas 3 esejas politiskajā psiholoģijā. Ak, es, forumatkarīgais unsure.gif
*

Ar tavaam speejaam muldeet nevajadzeetu buut probleemaam uzcept 3 esejas politiskajaa psihologjija. Politika tev patiik, psihologjija ir viena patiikami elastiiga lieta, stresa nav...
ShinChan
QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 23:17)
Ar tavaam speejaam muldeet nevajadzeetu buut probleemaam uzcept 3 esejas politiskajaa psihologjija. Politika tev patiik, psihologjija ir viena patiikami elastiiga lieta, stresa nav...
*

Kā tas nākas, kad pa tukšo jāmuld vai arī jāpalīdz kādam kaut ko izdarīt tad viss nāk tik viegli, bet kad kaut ko pa "ģēlu" vajag tad kā ar knīpstangām jāvelk no sevis laukā? Tas nav taisnīgi...
Batou
ak dies, jums ka tik piespamot topiku, aizgāju uz darbu bija 4 lapas, atnāku jau 6 laugh.gif
edg
QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 23:31)
QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 23:17)
*

Kā tas nākas, kad pa tukšo jāmuld vai arī jāpalīdz kādam kaut ko izdarīt tad viss nāk tik viegli, bet kad kaut ko pa "ģēlu" vajag tad kā ar knīpstangām jāvelk no sevis laukā? Tas nav taisnīgi...
*

Tas taa taapeec, ka tad, kad gribi kaut ko pa "gjeelu", tad gribi baigi ideaali visu uztaisiit. cool.gif
Iesaku nevis rakstiit eseju, bet meetaat idejas par teemu, pierakstiit visas rindinjaa. Peec tam izveersiisi idejas un uzmochiisi eseju veesaa mieraa.
edg
QUOTE(Outlawz @ Nov 1 2004, 23:32)
ak dies, jums ka tik piespamot topiku, aizgāju uz darbu bija 4 lapas, atnāku jau 6  laugh.gif
*

Jaa, dienas laikaa gandriiz 5 lapas...

Tur jau jaapriecaajas, ka mums pashiem savs piespamojamais topiks, nevis spamojamies citu izveidotajos topikos wink.gif
edg
Es tikko ieveeroju, ka pateicoties shim topikam, esmu ieguvis vairaak kaa 400 postus, pakaapies par 1 kluciiti uz augshu un kljuvis par Hakushaku! Uraa! laugh.gif
ShinChan
QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 23:36)
Tur jau jaapriecaajas, ka mums pashiem savs piespamojamais topiks, nevis spamojamies citu izveidotajos topikos wink.gif
*

Runā tikai savā vārdā... esmu vainīgs visā par ko mani apsūdz tongue.gif
Jāatzīst, ka šādu marasmu vairāku stundu garumā biju malis... pat neatceros kad.
Bet tēma ta it kā aktuāla, kā tu nerakstīsi?
deBUGa
QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 23:42)
Bet tēma ta it kā aktuāla, kā tu nerakstīsi?
*
Vakardienas veiktajaa peetiijumaa noskaidroju, ka teema vairaak nav aktuaala (nu vismaz liidz naakoshajam pavasarim).

P.S. Cieniijamais otaku.lv foruma lasiitaaj... tu veel aizvien lasi sho topicu?.. taatad tev ir nepiecieshama steidzama kvalificeeto specialistu paliidziiba! Tu vari izmantot otaku.lv psihoterapeitu pakalpojumus! Jebkuraa threadaa, topicaa un laikaa ShinChan un edg atbildees uz visiem taviem filozofiskas dabas jautaajumiem.
Uzmaniibu: Nav ieteicams cilveekiem, kas slimo ar hronisko oftopiju, tas var saasinaat slimiibas simptomus.
Siriuss[FN]
Vai kas maz to lai atceras kādu zāļu iedarbībā biju kad šo topiku uzsāku, droši vien bija auksta ziema ar ledu un sniegu un nostaļģija par laukiem vasarā kur neatņemama sastāvdaļa ir varžu korītis.
Daudzi organismi ir atkarīgi no citiem organismiem un nedrīkt pieļaut kādas ķēdes posma iznīkšanu, bet ja tas notiek, tiek veikta pielāgošanās kas rada kaut kādas anomālijas, mutēšanās. Gribot negribot, cilvēks ir ideāla iznīcināšanas mašīna. Ja pēd pāris tūkst gad laikā zemes stāvoklis nau uzlabojies, vai tas spēs tagad? Neticu smile.gif
Nebūs ne kari, ne megapoles, ne citu planētu kolonizēšana, cilvēks ir par dumju lai sakārtotu savu planētu, un kamēr tiešām neiestāsies librium sistēma ka visi darīs vienu, nekas nemainīsies.
So, priecājieties par zilajām debesīm un zaļo zāli pagaidām, kamēr spējat, vardes, hm, viņas tāpat neēdīs no rokas, ja nu vienīgi mājās turamās kuras ēd mazus dzīvnieciņus, peles, kāmīšus utml.

(F)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.