standby
May 20 2004, 13:25
QUOTE |
veel tikai anime vajdzeetu iepiit ieksjaa
|
Ha ha ha - varam pamegjinat
Ir interesanti palasit arzemnieku viedokli par musu valsti. Divainas lietas gadas lasiit - sac domat kaa tad ir - ta ka Tu to redzi, jeb taa kaa to redz no malas.
Paskaidroshu par ko es - nav noslepums ka iipashi miilja teema japanju anime un manga autoriem ir kristietiba. Angel Sanctuary, Helsing un milzums daudz citu anime, kura visas dogmas, teli, idejas, tezes un antitezes ir samudzhinati tada jucekli, ka bail.
Sac domat, ka tad tas izskatas no malas?
Tagad par samaitaatiibu:
Par nozheelu redzu, ka iespeejams neviens no jums nav sapratis, ko es domaaju ar vaardu "samaitaats". Centiishos izskaidrot. Hmm... Piemeers. Mazs beerns iemaacaas, kursh no visiem cilveekiem vinjam apkaart ir vinja mamma. Ar sho beerns tiek samaitaats - pienjem stereotipu, ka taa un tikai taa ir vinja mamma. Sho samaitaatiibu var groziit, ja mamma nomirst, un beernam paraadaas "jauna mamma" aka pamaate. Sho samaitaatiibu nevar izdzeest. Tikliidz tu iestaastiisi beernam, ka nekas nav 100% droshs, ka vinjsh nekad nezinaas, kas ir vinja mamma, vienalga beerns paliks samaitaats, bet shoreiz ar pashu ideju, ka nekas nav 100% droshs. Kaa redzat, samaitaatiiba manaa uztveree saakas jau ar pashu cilveeka atminju. Tomeer, taa samaitaatiiba, kas liek cilveekam zinaat, kas ir beerzs, kas mashiina, ir saliidzinoshi nieciiga. Lielaakaa samaitaatiiba ir cilveeka ticiiba lietaam (piedodiet ticiigie). Ja cilveeks kaut kam patieshaam tic, tad vinja domas it kaa iestreegst shajaas lietaas, kuraam vinjsh tic - vinjsh nekad negroziis savu ticiibu, un ticiibas stereotipi ir iekshaa cilveeka praataa dzilji iesaknjojushies. Kad ar cilveeku, kursh kaut kam tic, runaa par lietu, kurai vinjsh tic, tad vinjsh vairsh nebuus atgriezhams pie neticiigajiem. Cilveeks par kaadu lietu ir nesamaitats tad, kad speej, nevadoties uz savaam ieprieksheejaam zinaashanaam, veerteet sho lietu. To neviens cilveeks nevar izdariit, jo cilveeka praats uzbuuveets taa, ka vinjsh iespaidosies no taa, ko zin liidz shim. Kaapeec cilveekam buutu jaaspeej veerteet, nevadoties no taa, ko vinjsh jau zin - lai speetu veerteet objektiivi. Lai cilveeks speetu veerteet objektiivi, vinjam jaaprot balstiities tikai uz faktiem, kurus vinjam iedod, un tikai uz tiem, un to neviens nevar, jo ir samaitaats. Mazi beerni ir minimaali samaitaati, jo par ljoti maz lietaam kaut ko zin, maz lietaam tic. Es uzziimeeshu piemeeru.
Maza beerna faktam piekrishanas noslieces skice:
Ir taadas kaa kaapnes, par to, cik ljoti beerns kaut kam piekriit. Ir kluciitis, kursh apziimee to, cik ljoti beerns kaut kam piekriit. Ja grib, lai beerns kaut kam ticeetu, vajag kluciiti biidiit pa labi vai pa kreisi. Ja grib, lai beerns mainiitu savu ticiibu, tad jaastumj kluciitis atakalj, un uz augshu to izdariit ir mazliet gruutaak.
Pieaugusha cilveeka faktam piekrishanas skice:
Pieaugusham cilveekam ir tikpat viegli kaut ko iestaastiit kaa beernam, ja vinjam pirms tam nav par to lietu nekaadas nojeegas. Tomeer, groziit viedokli peec tam ir manaami gruutaak. Aa, jaa, taas kaapnes, jo vairaak prom no centra (jo speeciigaaka ticiiba), jo staavaakas paliek.
Ceru, ka mans saliidzinaajums uzskataami paraada, kaapeec beerns, kas, kaut arii jau pienjeemis stereotipus, ir mazaak samaitaats - vinjsh viegli var mainiit savus uzskatus. Mazs beerns, ieraugot uz trotuaara kakaajoshu cilveeku, neteiks "fui!". Mazs beerns nedomaa, ka zeme ir apalja. Mazs beerns neuzskatiis, ka spljaut cilveekiem uz galvas no piektaa staava loga ir slikti. Juus varat domaat, ka tas ir slikti, bet es nevaru ciest, ka parasti cilveeki jebkuru no shiim lietaam uzreiz uzskatiis kaa neapgaazhamu faktu bez iebildumu pieljaushanas iespeejaam. Lielaakaa dalja cilveeku ir tik sasodiiti samaitaati, ka vinjiem jau viss dziivee skaidrs, kas labs, kas slikts, un kam kaa buutu jaanotiek. Sasodiitie cilveeki, viss tachu ir balstiits uz pienjeemumiem... kaapeec tos neiemaaciities groziit?
keitaro
May 20 2004, 13:28
QUOTE |
Sac domat, ka tad tas izskatas no malas? |
man tas izskatās vienkārši pretīgi
hellsing it īpaši. sviesc riktīgs!
keitaro
May 20 2004, 13:29
aj, baigais psihoanalītiķis tu esi, edg....
ShinChan
May 20 2004, 13:30
QUOTE (keitaro @ May 20 2004, 12:19 PM) |
kā redzu, te cilvēki ir par 'kristīgajām vērtībām', par morāli, ko kristietība sniedz. visi jūsu iebildumi ir tieši pret institūciju - Baznīca, kas ir lielais ļaunais bubulis, liekēžu bars, visa ļaunuma sakne utt. utjpr..... ok, ja jums kaut kas nepatīk baznīcas organizācijā, tad varbūt varat izdomāt kaut ko līdzvērtīgu? |
kristiigo veertiibu realizaacija praksee daudz izteiktaaka ir virknee citu religiju, nekaa pasjas kristiigaas Bazniicas iistenotajos pasaakumos.
Raadaas, ka galvenaa problema muusu diskusijaa ir ta, ka viens veelas bazniicu kaa instituutu skatiit atseviskji no ta "juridiskaas baazes" proti Biibeles, kurpretii otrs (tb es) redz to tikai un vieniigi kaa vienotu "kjermeni". Pie kaa tad mees beigu galaa nonaakam? ja "smadzenes" mums ir gaisjas un tikumiigas, tacju kroplais kjermenis nespeej ar taam sadziivot un riikoties atbilstosji tad ir jaaveic radikaali pasaakumi. Vai nu jaadara gals visai buusjanai (kaa jau augstaak mineeju, tas pasjreizeejos apstaakljos izraisiitu lielu sociaalu katastrofu, jo kristiesjiem ir sakusie abstinance (izmantojot narkologu terminologiju)) vai nu gaisjais praats jaaievieto citaa kjermenii. Kaa to iistenot nezinu, bet pasjreizeejaa situaacijaa man daudz pievilciigaakas izskataas virkne citu religiu kaa kristietiiba.
Jaa, savaa postaa par samaitaatiibu aizmirsu piebilst vienu noziimiigu fenomenu. Ja mazam beernam kaut ko dzilji iestaasta taa, ka tas kluciities aiziet ljoti taalu, tad vienalga to ir viegli peec tam groziit, tomeer, ja tas taa netiek dariits, un paiet laiks, cilveeks pieaug, vinjam kluciisha atrashanaas vieta paliek taada pati, tad peec tam to ticiibu groziit jau ir nenormaali gruuti... Un tas ir atkal sasodiits stulbums
keitaro
May 20 2004, 13:33
QUOTE |
mani arii sajusmina, ka tu aistaavi Vanagu, kas principaa riikojas preteeji pasja sludinaatajam. |
man jau šausmīgi nepatīk, ja cilvēki sāk runāt par lietām, kur viņiem ir maza nojausma...
Ooooo... kaads topiks. Es atpalieku no dziives, var man luudzu divoes teikumos pastaatsiit kas te notiek, jo paarshkirstot tos visus memuaarus, es nebiju speejiiga to izlasiit...
Piekriitu faktam, ka ir virkne citu religjiju, kuras ir daudz daudz labaakas par kristiigo taadaa zinjaa, ka vinjaas ne pashaa idejaa nojaushama vardarbiiba, ne arii tikusi dariita shiis religjijas deelj.
ShinChan
May 20 2004, 13:41
QUOTE (keitaro @ May 20 2004, 12:33 PM) |
QUOTE | mani arii sajusmina, ka tu aistaavi Vanagu, kas principaa riikojas preteeji pasja sludinaatajam. |
man jau šausmīgi nepatīk, ja cilvēki sāk runāt par lietām, kur viņiem ir maza nojausma...
|
Cik nopratu no tevis rakstiitaa vinsj tev simpatizee vairaak kaa "liberaalis" caaliitis. Un ko es par vinju nezinu? To, ka vinsj ir politski angazjeets? To, ka striidos par bazniicas iipasjuma atsavinaasjanu vinsj ir nelokaams? Pastaasti tu man...
ShinChan
May 20 2004, 13:43
QUOTE (Yume @ May 20 2004, 12:36 PM) |
Ooooo... kaads topiks. Es atpalieku no dziives, var man luudzu divoes teikumos pastaatsiit kas te notiek, jo paarshkirstot tos visus memuaarus, es nebiju speejiiga to izlasiit... |
Divos teikumos? Tu par mums njirgaajies?
Nu kaa tu taa vareeji uz mani padomaat.. es..par jums...
Nu vari triijos teikumos...
Nu man vaaedusakot lietas kursaa var kautkaa ievirziit.. es esmu slinka un nelasiishu, tuuliit kaa saakshu ne-po-temu raxtiit... pasham noriebsies...
ShinChan
May 20 2004, 13:53
QUOTE (Yume @ May 20 2004, 12:48 PM) |
Nu kaa tu taa vareeji uz mani padomaat.. es..par jums... Nu vari triijos teikumos... Nu man vaaedusakot lietas kursaa var kautkaa ievirziit.. es esmu slinka un nelasiishu, tuuliit kaa saakshu ne-po-temu raxtiit... pasham noriebsies... |
Tu prasi no manis neiespeejamo, bet nu labi. Man ar keitaro izcelaas vaardu divkauja par Bazniicas lietaam. Un edg pa vidu ieblieza apcerejumu par psihi, beerniem un samaitaatiibu. Comprende?
rakstiit vari jebkuraa gadiijumaa, mums te viss ir ne pa teemu
keitaro
May 20 2004, 13:53
QUOTE |
Nu man vaaedusakot lietas kursaa var kautkaa ievirziit.. es esmu slinka un nelasiishu, tuuliit kaa saakshu ne-po-temu raxtiit... pasham noriebsies... |
nu es jau otro dienu te apgrozos (uzdūros šim topikam un konstatēju, ka neesmu neko iepostojis)
mans skatījums, pirms sāku te kaut ko rakstīt bija - sanākuši te visādi, lamā Baznīcu, kuru principā nepazīst un kritizē Bībeli, kuru neviens nav izlasījis. drusciņ ironiski...
keitaro
May 20 2004, 13:54
QUOTE |
rakstiit vari jebkuraa gadiijumaa, mums te viss ir ne pa teemu |
okaerinasai - offtopicā, Yume!
ShinChan
May 20 2004, 13:56
QUOTE (keitaro @ May 20 2004, 12:53 PM) |
mans skatījums, pirms sāku te kaut ko rakstīt bija - sanākuši te visādi, lamā Baznīcu, kuru principā nepazīst un kritizē Bībeli, kuru neviens nav izlasījis. drusciņ ironiski... |
Obizjaesj, esmu ilzasiijis Bibeles izdevumu beerniem, taapeec juutos tiesiigs pilnveertiigi liidzdarboties debatee
keitaro
May 20 2004, 13:59
QUOTE |
Obizjaesj, esmu ilzasiijis Bibeles izdevumu beerniem, taapeec juutos tiesiigs pilnveertiigi liidzdarboties debatee |
tad jau tu vari arī izlasīt avīzē īsu anotāciju par filmu un rakstīt lielas recenzijas par viņu, ko?
Es izlasiiju jauno deriibu, vairaak nekaa nepaveicu...
Man te taktisks jautaajums, pacel rokas tie kas ir lasiijushi Biibeli...
keitaro
May 20 2004, 14:11
QUOTE |
pacel rokas tie kas ir lasiijushi Biibeli... |
kaut ko jau daudzi te ir lasījuši. tāpēc jau es te uzsāku tā diezgan asi iebilst, jo cilvēki salasījušies visādas druskas gudri spriedelē...
ShinChan
May 20 2004, 14:12
QUOTE (keitaro @ May 20 2004, 12:59 PM) |
QUOTE | Obizjaesj, esmu ilzasiijis Bibeles izdevumu beerniem, taapeec juutos tiesiigs pilnveertiigi liidzdarboties debatee |
tad jau tu vari arī izlasīt avīzē īsu anotāciju par filmu un rakstīt lielas recenzijas par viņu, ko?
|
Vai tad praksee taa arii nenotiek?
Labi jokus pie malas, raadaas, ka tu mani uzskati par turpmaakas diskusijas necieniigu. Taa jau dziivee notiek, juus neesat kompetenti spriest par lietaam, kuras juus it kaa neizprotiet, tacju ar sekaam (sjajaa gadiijumaa negatiivajaam) jums buus jaasadziivo tik un taa, esi tu teologs vai neesi. Taa sanaak? Bet muusu diskusija jau nav tikai par Biibele, lai arii es apsjaubu to pienjeemumu, ka izbrienot cauri tiai 90% nevajdziigaas Biibeles info daljai es guutu kaadu mentaalu labumu vai savaadaaku izpratni kaada taa man ir sjobriid. Iegaumee ka mees nerunaajam par debesu valstiibu, bet gan par miesiigu kjermenju riiciibu te pat uz greeciigaas zemes, lai kaadi ideaali buutu ietverti Biibelee, ir skaidri redzams, ka praksee notiek pavisam kas cits.
manupraat, Biibeles izlasiisjana no vaaka liidz vaakam nav pretarguments visaam manis izteiktajaam atzinjaam, bet kaa veelies.
ShinChan
May 20 2004, 14:13
QUOTE (keitaro @ May 20 2004, 01:11 PM) |
QUOTE | pacel rokas tie kas ir lasiijushi Biibeli... |
kaut ko jau daudzi te ir lasījuši. tāpēc jau es te uzsāku tā diezgan asi iebilst, jo cilvēki salasījušies visādas druskas gudri spriedelē...
|
Tipiska snobiska teologu nostaaja, kaa peec rokasgraamatas
keitaro
May 20 2004, 14:20
QUOTE |
lai kaadi ideaali buutu ietverti Biibelee, ir skaidri redzams, ka praksee notiek pavisam kas cits. manupraat, Biibeles izlasiisjana no vaaka liidz vaakam nav pretarguments visaam manis izteiktajaam atzinjaam, bet kaa veelies.
|
ok, labi - sorry ka es te cenšos runāt cilvēkiem nesaprotamā valodā. man bija jāsaprot, ka tas, kas man ir pašsaprotams, citiem nav tik pašsaprotams. biju jau piemirsis kā tas ir - skatīties uz to visu no ārpuses. tu runā par ideāliem, bet - ne Bībeles ne arī Kristīgās Baznīcas uzdevums nav moralizēšana. un ne tikai kristietībā tā tas ir. Reliģijas pats galvenais uzdevums ir grēcīgā cilvēka pestīšana. cilvēki, kas skatās no ārpuses vienmēr ierauga tikai ārējo, būtiskais viņiem paliek svešs. tur jau ir mūsu nesaprašanās avots!
ShinChan
May 20 2004, 14:29
QUOTE (keitaro @ May 20 2004, 01:20 PM) |
bet - ne Bībeles ne arī Kristīgās Baznīcas uzdevums nav moralizēšana. un ne tikai kristietībā tā tas ir. |
bet kaa viens taa otrs sjo uzdevumu veic tiiri labi jau 2000 gadu.
Rodas iespaids, ka tu kaa strauss veelies iebaazt galvu smiltiis un ne redzeet ne dzirdeet, to, par ko kristietiiba ir paarveertusi pati sevi. Sanaak, ka jaaskataas ir Biibeles tekstos, nevis tajaa, ko piesedzoties ar Biibeli dara bazniicteevi un bazniiceeni. Bet tie jau ir tie, kas liidz mums nogaadaa kristiigaas atzinjas un ja vinu riiciiba neatbilst prieksjrakstiem un taadu ir nospiedosj vairaakums, tad par kaadu kristietiibas pozitiivo efektu var buut runa.
keitaro
May 20 2004, 14:42
QUOTE |
bet kaa viens taa otrs sjo uzdevumu veic tiiri labi jau 2000 gadu. |
nu tad jau lieliski! kādas tad vēl problēmas?
QUOTE |
Rodas iespaids, ka tu kaa strauss veelies iebaazt galvu smiltiis un ne redzeet ne dzirdeet, to, par ko kristietiiba ir paarveertusi pati sevi. |
nu atkal tas pats! vai tiešām tu neredzi atšķirību starp izmantotāju un upuri? iztēlojies skaistu meiteni, kuru ierauga viens maniaks un izvaro! vai skaistā meitene bija vainīga, ka viņu izmantoja viņas skaistuma dēļ? vai tiešām tu teiksi ka šī meitene savi padarījusi par mauku? piedošanu par tik brutālu līdzību, bet tas vislabāk raksturo esošo situāciju
ShinChan
May 20 2004, 14:54
QUOTE (keitaro @ May 20 2004, 01:42 PM) |
QUOTE | bet kaa viens taa otrs sjo uzdevumu veic tiiri labi jau 2000 gadu. |
nu tad jau lieliski! kādas tad vēl problēmas?
|
kas labi? Tas, ka bazniica moralizee, un strikti noraada, kas ir melns un kas ir balts neatziistot, to ka ir arii peleeks? Neko pozitiivu tur nesaskatu.
Taa upura un izmantotaaja liidziiba iisti liidz manai apzinjai neaizgaaja(varbuut esmu stulbs) , kuru tu asociee ar upuri un kuru ar izmantotaaju?
keitaro
May 20 2004, 14:57
QUOTE |
Taa upura un izmantotaaja liidziiba iisti liidz manai apzinjai neaizgaaja(varbuut esmu stulbs) , kuru tu asociee ar upuri un kuru ar izmantotaaju?
|
pasēdi, padomā.... var jau arī vecos postus pārskatīt ja nav ko darīt...
ok, tad līdz vēlākam. nevar jau visu dienu pavadīt forumā.
ShinChan
May 20 2004, 15:01
QUOTE (keitaro @ May 20 2004, 01:57 PM) |
ok, tad līdz vēlākam. nevar jau visu dienu pavadīt forumā. |
Viedi vaardi
Keitaro, ja manos postos ir bijis kaut kas, kaa domas patiesumu vai jeegu var apshaubiit, jo neesmu izlasiijis Biibeli, luudzu, dari man zinaamu kur!
Keitaro(veelreiz):
QUOTE |
iztēlojies skaistu meiteni, kuru ierauga viens maniaks un izvaro! vai skaistā meitene bija vainīga, ka viņu izmantoja viņas skaistuma dēļ? vai tiešām tu teiksi ka šī meitene savi padarījusi par mauku? |
Ceru, ka sapratu pareizi. Paareejais teksts balstiits uz to, ka sapratu.
Ja shii meitene iet pa pljavu, vinjai seko bars pieluudzeeju (par spiiti smiekliigajam skatam), kur peekshnji vinja pamet acis uz pljavas malaa augosho simtgadiigo ozolu un vinjas sejaa paviid ilgoshanaas izteiksme. Dalja no pieluudzeeju bara to interpreteeja taa, ka meitene grib paseedeet uz kreesla, kas izgatavots no shii ozola, taapeec vinji tuuliit pat "izvaro" ozolu, lai uztaisiitu kreeslu.
Gan shajaa gan tevis piemineetajaa piemeeraa meitene nes dalju vainas. Bez vinjas (skaistuma) nebuutu sho nodariijumu. Vislielaako ljaunumu nodara tie, kuri nepareizi interpretee ticiibu.
Vispaar saakumaa bija runa par Bazniicas nodariito, nu taa ir par Kristietiibas nodariito. Kristietiibas nodariitais neaprobezhojas ar taas pamatidejas un taas izplatiitaaju nodariito. Kristietiibas nodariitais ir pashas Bazniicas eksisteeshana un liidz ar to arii Bazniicas nodariitais. Hmm... kaapeec es to saku? Labi, tas, ko es gribeeju teikt saakumaa ir - tieshi cilveeki, kas nepareizi uztveerushi Kristiigo ticiibu, ir tie, kuri izdariijushi vislielaako ljaunumu! Un taa ir Kristiigaas ticiibas vaina, ka taa eksistee taada, ka vinjas deelj shaads ljaunums tiek nodariits, un tas arii ir Kristiigaas ticiibas ljaunums. Skaistaa meitene var ruupeeties, lai nebuutu tik skaista, vinja var izdariit sev galu arii galu galaa, bet vinjai jaanes vaina par to, kas vinjas deelj nodariits vai nu vinjai vai citiem. Kristiigo ticiibu mainiit ir praktiski neiespeejami, bet vienalga tai jaanes vaina par savu ljaunumu. Tas patiesiibaa ir tas pats, ko es teicu, runaadams par nazi.
ShinChan
May 20 2004, 18:52
beidzot tu nonaci liidz sjiis striida jeegai un tiesji to es visu laiku meegjinu izvilkt no keitaro. Un proti, ja no kristietiibas ir vairaak ciesjanu, tragjeediju, nelaimju un posta, tad dabiski rodas jautaajums, vai kristietiibu vajag. mees zinaam, ka labiem noluukiem ir brugjeets celsj uz elli. Es nebuut neapsjaubu Biibeles ideju veertiibu un iespeejamo labumu, ko taas vareetu nest, tacju grozies kaa gribi, no taa ir ceelies vairaak slikta kaa laba.
Bet viss ko es sanjemu pretii ir tas, ka esmu par neapteestu, lai saprastu Biibeli. Tas nav pretarguments un kaa taads tas arii nedarbojas.
Es jau jutu, ka tu to arii meegjinaaji pateikt, tomeer bez tevis iemiiljotaas runaashanas mazliet aplinkus, traucee tevis veel vairaak iemiiljotaa runaashana par paaraak daudz teemaam uzreiz. Atbildeetaajs vienmeer izveeleesies teemu, kur tu esi vaajaaks, kur vinjsh pats juutas stipraaks. Tiiri no diskutiivaa viedoklja ir divas speeciigas iespeejas: 1. runaa tikai to, ko tieshaam veelies pateikt; 2. par to, ko veelies pateikt, izsaki tikai kodoliigas fraazes, summeejumu no visaam tavaam domaam, tad pretinieks jutiisies paaraaks par tevi tajaa jomaa, jo redzees tikai dazhus teikumus (kas stereotipiski noziimee - tev nav ko teikt), taapeec vinjsh runaas pretii shai lietai, bet tu peec tam pretii taadu sacereejumu uzlaidiisi, ka vinjam nebuus, kur sprukt.
ShinChan
May 20 2004, 19:18
Viena lieta ko es no sava citadi nekam nederiigaa dekaana esmu iemaaciijies ir tas, ka oponents ir jaanospiezj ar informaacijas blaakji un nav pat tik svariigi vai taa tiesji vai netiesji skar apspriezjamo tematu.
Runaajot par konkreeto Biibeles tematu jaaska, ka taa vairaak ir filosofijas kategorija un taapeec te buus 101 taisniiba un nevienas patiesiibas.
QUOTE (ShinChan @ May 20 2004, 06:18 PM) |
Viena lieta ko es no sava citadi nekam nederiigaa dekaana esmu iemaaciijies ir tas, ka oponents ir jaanospiezj ar informaacijas blaakji un nav pat tik svariigi vai taa tiesji vai netiesji skar apspriezjamo tematu. |
Tu esi nepareizi sapratis tava -sensei gudriibu. Man kaut kaa liekas, ka tevis priekshaa staadiitaa metode straadaa tikai runas maakslaa dialogaa, kuraa nav iespeejama izstaastiitaa siika analiize (vismaz ne normaalam cilveekam). Pie tam nosaciijums ir taads, ka tas, ar ko runaa, nedriikst buut nekauniigs un jaukties pa vidu, liidz sakaamais tiek beidzot nobeigts ar triis neapgaazhamiem faktiem, kuram piekriit arii tas, ar ko runaa. Jaa, tas, ar ko runaa, atcereesies tikai peedeejos teikumus, un faktu, ka runaats tika daudz un gudri
ShinChan
May 20 2004, 19:56
Abriinoju tavu speeju liet uudeni un reizee pateikt arii ko praatiigu. Man diemzjeel izdodas tikai liet uudeni. Un savam -sensei es labpraat visus zobus izdauziitu, bet tas laikam sjajaa dziivee paliks nerealizeets.
Shinchan, edg, keitaro un Yume - man no jums ir bail. juus gadiijumaa zhdanokas vietaa kaapt uz tribiines negribat
?
ShinChan
May 20 2004, 20:25
QUOTE (Outlawz @ May 20 2004, 07:08 PM) |
Shinchan, edg, keitaro un Yume - man no jums ir bail. juus gadiijumaa zhdanokas vietaa kaapt uz tribiines negribat ? |
man pasjam biezji vien no sevis ir bail
A Zjdanokas vietaa laikam nesanaaks, neesmu nacionaali kreisu uzskatu piekritejs.
keitaro
May 20 2004, 20:27
QUOTE (edg @ May 20 2004, 06:13 PM) |
Es jau jutu, ka tu to arii meegjinaaji pateikt, tomeer bez tevis iemiiljotaas runaashanas mazliet aplinkus, traucee tevis veel vairaak iemiiljotaa runaashana par paaraak daudz teemaam uzreiz. Atbildeetaajs vienmeer izveeleesies teemu, kur tu esi vaajaaks, kur vinjsh pats juutas stipraaks. Tiiri no diskutiivaa viedoklja ir divas speeciigas iespeejas: 1. runaa tikai to, ko tieshaam veelies pateikt; 2. par to, ko veelies pateikt, izsaki tikai kodoliigas fraazes, summeejumu no visaam tavaam domaam, tad pretinieks jutiisies paaraaks par tevi tajaa jomaa, jo redzees tikai dazhus teikumus (kas stereotipiski noziimee - tev nav ko teikt), taapeec vinjsh runaas pretii shai lietai, bet tu peec tam pretii taadu sacereejumu uzlaidiisi, ka vinjam nebuus, kur sprukt. |
taisni vai apbrīnot var tavu loģiskumu un analītiskumu, edg!
QUOTE |
oponents ir jaanospiezj ar informaacijas blaakji un nav pat tik svariigi vai taa tiesji vai netiesji skar apspriezjamo tematu. |
vai diskusijas mērķis tiešām ir nospiest? diskusija nav ekvivalents vārds strīdam. cik es zināju, diskusijai ir jābūt auglīgai un jānoved pie kaut kādas sapratnes. šim piemērotāks jēdziens būtu 'polemika'.
QUOTE |
Ja shii meitene iet pa pljavu, vinjai seko bars pieluudzeeju (par spiiti smiekliigajam skatam), kur peekshnji vinja pamet acis uz pljavas malaa augosho simtgadiigo ozolu un vinjas sejaa paviid ilgoshanaas izteiksme. Dalja no pieluudzeeju bara to interpreteeja taa, ka meitene grib paseedeet uz kreesla, kas izgatavots no shii ozola, taapeec vinji tuuliit pat "izvaro" ozolu, lai uztaisiitu kreeslu. |
tā jau domāju, ka kāds (piemēram, edg) mēģinās no manas līdzības izvērst kaut kādu plašāku līdzību. bet mani pārsteidz tas, ka tik loģiski domājošais edg izdomāja šādu turpinājumu. vai tas ir loģiski - labās īpašības padarīt par vainu?
QUOTE |
ja no kristietiibas ir vairaak ciesjanu, tragjeediju, nelaimju un posta, tad dabiski rodas jautaajums, vai kristietiibu vajag. |
protams, ka vajag. tu neesi vienīgais cilvēks šajā pasaulē. kamēr pasaulē būs kaut viens ticīgais, kristietība pastāvēs. jūs jau varat teikt, ka Baznīca ir nespēcīga un vārguļo. bet nav nemaz tik slikts tas stāvoklis. es droši varu apgalvot, ka ne mūsu paaudze, ne arī mūsu bērni un bērnu bērni utt... nepiedzīvos brīdi, kad par kristietību varētu lasīt vienīgi vēstures grāmatās. jūsu subjektīvais viedoklis par kristīgās baznīcas vērtību nevar ietekmēt tās pastāvēšanu. kamēr kaut viens keitaro pastāvēs....
keitaro
May 20 2004, 20:28
QUOTE (ShinChan @ May 20 2004, 07:25 PM) |
QUOTE (Outlawz @ May 20 2004, 07:08 PM) | Shinchan, edg, keitaro un Yume - man no jums ir bail. juus gadiijumaa zhdanokas vietaa kaapt uz tribiines negribat ? |
man pasjam biezji vien no sevis ir bail A Zjdanokas vietaa laikam nesanaaks, neesmu nacionaali kreisu uzskatu piekritejs. |
es arī ne! lūdzu ždanoku šeit iekšā nepīt.
no sevis man bail nav, bet no ždanokas...
Man politika nepatiik, neintereseejos, neko nezinu, arii ne, kas iisti ir taa Tatjana Zhdanoka. Kas vinja iisti ir?
ShinChan
May 20 2004, 20:35
Tici man, sjajaa diskusijaa es spiesjanu ar info. veel neesmu pielietojis, jo tad baidos, ka mani izbanotu laukaa jau peec pirmaa posta. Man diskusija noziimee argumentu sacensiibu, kur uzvar speeciigaakie argumenti. Tava stipraa ticiiba bazniicas veertiibaam un kristietiibas nemirstiibai, pret manu bazniicas "nedarbu" uzskaitiijumu. Raadaas, ka neviens no mums nav speejiigs objektiivi no malas paraudziities uz sjo lietu. Man liekas, ka turpmaaka probleemas (ja taada pastaav) iztirzaasjana buus neaugliiga, jo neviens no mums negrasaas piekaapties. Un raadaas, ka tu tiesjaam esi stiprs savaa ticiibaa, par ko tevi var tikai apbriinot
QUOTE (keitaro @ May 20 2004, 07:27 PM) |
vai tas ir loģiski - labās īpašības padarīt par vainu? |
Pilniigi noteikti "jaa!". Mees esam pieradushi, ka lietas dalaas labajaa un ljaunajaa. Tieshi Kristiigaa ticiiba ir lielaa meeraa pie taa vainiiga. Kristiigaa ticiiba visu laiku maaca, kas ir labs, kas slikts. Vinja muusos ir ieviesusi stereotipu, ka kaut kas buus labs vai ljauns vai neveerteejams. Cilveekiem buutu jaasaprot, ka nav tiira labaa, ne arii tiira ljaunaa. Jebkuraa lietaa var saskatiit gan labo, gan ljauno. Nav izteikti labu iipashiibu, nav izteikti ljaunu - jaaprot tikai no dazhaadiem viedokljiem saliidzinaat to, cik ljoti ir labaa, cik ljaunaa.
keitaro
May 20 2004, 21:25
QUOTE (ShinChan @ May 20 2004, 07:35 PM) |
Tici man, sjajaa diskusijaa es spiesjanu ar info. veel neesmu pielietojis, jo tad baidos, ka mani izbanotu laukaa jau peec pirmaa posta. Man diskusija noziimee argumentu sacensiibu, kur uzvar speeciigaakie argumenti. Tava stipraa ticiiba bazniicas veertiibaam un kristietiibas nemirstiibai, pret manu bazniicas "nedarbu" uzskaitiijumu. Raadaas, ka neviens no mums nav speejiigs objektiivi no malas paraudziities uz sjo lietu. Man liekas, ka turpmaaka probleemas (ja taada pastaav) iztirzaasjana buus neaugliiga, jo neviens no mums negrasaas piekaapties. Un raadaas, ka tu tiesjaam esi stiprs savaa ticiibaa, par ko tevi var tikai apbriinot |
paldies, paldies! *klanās*
tieši tā. var redzēt, ka ne es ne tu nevienā punktā nepiekāpsies. (īstenībā es jau sākumā nojautu, ka ShinChan nepiekāpsies - aplausi). man patīk tādi stingri, pārliecināti cilvēki. tas ir labi. kas attiecas uz objektivitāti no malas - kurš gan uz to būtu spējīgs? parādiet kaut vienu cilvēku, kam nav itin nekādas pārliecības, kas varētu vārda tiešā nozīmē skatīties no malas ar objektīvu skatījumu. medālis tam, kas to varēs!
ShinChan
May 20 2004, 21:34
Dzirdu atviegotas nopuutas no virknes foruma daliibnieku, kas sekoja liidzi sjim vaardu duelim un nu saprot, ka tam buus pienaakusjas beigas....tacju vai tiesjaam?
labi jau labi nespiidzinaasju juus vairs, vismaz sjodien. Praats vairs nenesas uz garu paarspriedumu rakstiisjanu. Gribu pateikties saviem oponentiem, man kopsj piedaliisjanaas debasju turniiros nav bijusji tik labi oponenti kaa edg un keitaro.
Seven_of_zero
May 20 2004, 21:46
Varbūt parunāsim par Korānu.........? Māri Bergholdu. Tuvajiem austrumiem, AL -kaida. Osamu bin ladenu u.c
keitaro
May 20 2004, 21:49
QUOTE |
Dzirdu atviegotas nopuutas no virknes foruma daliibnieku, kas sekoja liidzi sjim vaardu duelim |
vai kāds sekoja? kad redzi, ka topiku ir aizsituši 3 cilvēki, tad gandrīz šķiet, ka neviens cits bez tiem 3 cilvēkiem nelasa. bet laikam jau tā nav. realitātes šova princips...
QUOTE |
labi jau labi nespiidzinaasju juus vairs, vismaz sjodien. Praats vairs nenesas uz garu paarspriedumu rakstiisjanu. |
es arī mēģināšu noturēties nerakstīt nevienu rindiņu šeit. bet nezinu vai izdosies. es teiktu tā - ja kāds pasaka tev, ka tava mīļākā anime s...cks, tad noteikti tev spuras būs augšā. ticību nostādu augstāk par anime, tāpēc, ja kāds grib atkal pacelt iepriekš cilāto tematu (bet neiesaku - būs neauglīgs strīds), tad to ir viegli izdarīt piemetot šeit savu repliku par Baznīcu vai Svētajiem Rakstiem
QUOTE |
Gribu pateikties saviem oponentiem, man kopsj piedaliisjanaas debasju turniiros nav bijusji tik labi oponenti kaa edg un keitaro. |
paldies tev arī! būs šis topiks jāiekopē kādā failā un kaut kur labi jānoglabā! vecumdienās varēs izvilkt un aiz gara laika palasīt....
tad nu līdz nākamajam disputam!
keitaro
May 20 2004, 21:54
QUOTE |
Varbūt parunāsim par Korānu.........? |
šis man patīk! nākamais disputs - lai top!
Seven_of_zero
May 20 2004, 21:57
Interesanti vai kāds šeit no mums ir viņu lasījis?
keitaro
May 20 2004, 22:06
QUOTE (Seven_of_zero @ May 20 2004, 08:57 PM) |
Interesanti vai kāds šeit no mums ir viņu lasījis? |
hmmm,
negribas radīt par sevi traku iespaidu (ShinChan mani jau nodēvēja par teologu, snobu un vēl šo to), bet es esmu lasījis.
bet neceļiet paniku. neesmu nekāds uz visām pusēm skrienošs sinkrētisks fanātiķis. no manis nesagaidīsiet Korāna aizstāvības postus. bet arī zaimus no manis par Korānu nedzirdēsiet.
ShinChan
May 20 2004, 22:08
QUOTE (Seven_of_zero @ May 20 2004, 08:57 PM) |
Interesanti vai kāds šeit no mums ir viņu lasījis? |
pieljauju, ka tu esi, pie tam orgjinaalvalodaa.
Baidos, ka ja saaksju runaat par islamu tad naaksies lietot veel baisaakus epitetus,par augstaak biibelei veltiitajiem. Taapeec izdomaa labi vai ir veerts saakt diskusiju. Varbuut parunaasim par kaadaam mazaak kontraversaalaam lietaam?
Seven_of_zero
May 20 2004, 22:08
Labi parunāsim par Al - kaida
QUOTE |
parādiet kaut vienu cilvēku, kam nav itin nekādas pārliecības, kas varētu vārda tiešā nozīmē skatīties no malas ar objektīvu skatījumu. medālis tam, kas to varēs! |
Es jau teicu, ka nav taadu cilveeku (pie runaashanas par beernu samaitaatiibu). Taa nu cilveeks ir iekaartots.
QUOTE |
Gribu pateikties saviem oponentiem, man kopsj piedaliisjanaas debasju turniiros nav bijusji tik labi oponenti kaa edg un keitaro. |
Man bija iespeeja pieteikties debashu klubinjam, vadiitaaja bija pieredzeejusi diskusijas ar mani, bet slinkums njeema uzvaru - slinkums ir mans ljaunaakais ienaidnieks, ar kuru es tagad beidzot meegjinu ciiniities.
QUOTE |
Varbūt parunāsim par Korānu.........? Māri Bergholdu. Tuvajiem austrumiem, AL -kaida. Osamu bin ladenu u.c |
Peec gada pilniigi droshi. Tagad veel neesmu lasiijis. Biibeles lasiishana pirmajaa vietaa, jo vairaak ticiigo.
QUOTE |
būs šis topiks jāiekopē kādā failā un kaut kur labi jānoglabā! vecumdienās varēs izvilkt un aiz gara laika palasīt.... |
Ceru, ka Roze taisa kaartiigu backupu shitam forumam un neko nedzeesh. Un, piemeeram, reizi gadaa jaataisa kopija uz nepaarrakstaama datu neseeja, piem., CD.