Ir nu gan metodes....
Bet nu lab....es pieņemsim uzskatu, ka nevar teikt tagad uzreiz ''es nebaidos no nāves''(protams tie kuri saskārušies ar to jau varētu zināt !), jo nevar zināt reakciju tajā brīdī kad tas notiks, tu jau vnk nezini kā tu reaģēsi!!....Es arī tagad saku,ka nebaidos, jo reāli es ari nebaidos, betes tik un tā nezinu kāda būs tā mana sajūta, reaģēšana uz manas nāves tuvošanos!!
ShinChan
Nov 19 2005, 20:58
QUOTE(Tjen @ Nov 19 2005, 19:11)
Nokonspektejot trigun galveno varoni es ari secinaju ka ...Vash... nebaidijas no naves
Bet es tev dotu laiku lai tu panervozetu taja telpa tumshaja tu vinakshi mani neredzetu es tev dotu 5 min ja tu esi tik ciets tad tavs cietums nojietu kad es launi pasmietos 2minute.... un tad pec 3min
hajaaaaaaaaaa Urrrrr soooooo....dead..........
Muļķības. Ne jau nāve būtu tā lieta, kas mani šādā situācijā uztrauktu, bet gan nezināmais. Varbūt tu man nocirtīsi kājas, vai ritināsi zarnas, pirms nomušīt?
Shoune
Nov 19 2005, 21:27
ehh, nave,nave kur tu esi...
Es no naves nebaidos, jo ta jau man lenam, lenam nak, jo man ar sirdi ir "tragiskas" problemas, un man nav nevairak palicis dzivot ka 5 gadus, ehh es par navi vispar nebaidos, jo vina tik un ta dirz man pienaks, bet isteniba no sakuma domaju ka 5 gadi ir daudz un ilgs laiks, bet heh ka mamma teica, ka tas paies nepamanot =))), murgs isteniba..
ja godigi nevaru vien sagaidit kad varesu nomirt, miers un klusums, kas vel labaks varetu but...
bet tiesam nesaprotu ka var baidities no naves, ne par jums runajot, bet vispar, visi stasta ak dievs es negribu mirt... piu... piu... piu...! ?
lastguru
Nov 19 2005, 22:31
tev droshi vien ir bail dziivot nevis mirt...
P.S. YAY! mans 700-tais posts!
Tomoko
Nov 19 2005, 23:06
Naave.. Vai es no taas baidos? Vai varbuut tomeer nee?.. To es nevaru pateikt. Dazjreiz, es ljoti veelos mirt, aatri, un nemanaami, taadas sajuutas biezji pienaak, bet parasti nee. Es censhos dziivi izdziivot, jo dziive ir dota tikai vienreiz. Vienreiz gan
gandriiz nolecu no sava dzivoklja jo bija galiigs besis, un veel vecaaki striideejaas.. Bet tomeer savaa zinjaa no naaves nebaidos, katrs mirst, un taa buus muzjiigi muuzjos. Tas nu ir pieraadiits *saak raudaat*. Bet tomeer, par to re-taalaak-aizmirsu-ko... Taas manupraat ir muljkjiibas (tad jau sen buutu viens no tiem re-aizmirsu-kaa uzrakstijis un pateicis, ka ir re-sorry-aizmirsu-kas.. nu, manas domas ir galiigi sviestainas, un nesaprotamas, bet tomeer uzrakstiiju
P.S. Latsuru, shis ir mans 1 ne-spama/gara posta neveiksmigais meegjinaajums!
Nu labi, neapvainojies, jox!.. (I sometimes really like to be annoying..
)
One winged angel
Nov 19 2005, 23:23
hmmm.... hmmm... Jaa, te Shinchans mineeja par kaaju nocirshanu un iekshu ilaishanu pirms naaves, no taa es arii baidos- no saapeem un mociibaam. Veel es baidos no taa, kas seko naavei, mees neviens to iisti nezinaam tikai sekojam kautkaadai dogmai par paradiizi un elli, veel saistiibaa ar to bail zaudeet visu, kas dziivee ieguuts- visas atminjas, draugus, mantas, u.c. , bet par pashu naavi tur veel jaapadomaa un jaaizfilozofee, itkaa nav bail...
lastguru
Nov 19 2005, 23:27
tev nav bail no naaves kaa taadas vecas tantiites? jaaskataas gan uz naavi kaa taadu, gan uz to kas tai seko ^^
Pēc nāves viss beidzās - nav nekā. Domāšana apstājas un cilvēks vairs nekā ne jūt, ne domā.
One winged angel
Nov 19 2005, 23:42
QUOTE(bubu @ Nov 19 2005, 22:32)
Pēc nāves viss beidzās - nav nekā. Domāšana apstājas un cilvēks vairs nekā ne jūt, ne domā.
Tiiri logjiski, bet ja mees njemam no gariiga viedoklja... Kur nokljuust muusu dveesele? Vai varbuut ticiiba dveeselei arii ir izdomaajums, lai cilveeki nebaidiitos un visu laiku neskumtu, ka viss reiz beigsies? Ir dazhi cilveeki, kas ir pieredzeejushi kliinisko naavi, man pat vienreiz piedaavaaja pameegjinaat. Vinju staasti arii ir dazhaadi- viens redz sevi, viens skrien pa gaiteni, cits redz gaismu tunelja galaa, cits nostaajas dieva priekshaa... Varbuut tie ir vienkaarshi sapnji? Es nezinu, un mees nezinaam...
lastguru
Nov 19 2005, 23:49
Muusu smadzenes daudz ko var sastraadaat, pat tad kad esam nomodaa (es piemeeram iemaaciijos neticeet tam ko dzirdu, kad LJOTI ilgi uzskatiiju ka vienaa dziesmaa vaardi ir PAVISAM citi, nekaa tur iisteniibaa ir... un es nerunaaju par nelielaam variaacijaas, bet gan par pilniigi citaam skanjaam, vaardiem, intonaaciju)... ko tur tunaat par to ko taas var pastraadaat kad sapnjo vai mirst - tur taadi gljuki var saakties...
Uh... kapec visi(nu labi ne visi) doma ka kautkada situacija kura liecina par to kad tu busi miris saistisies viniem ar kautko citu tu vienkashi mirsi un tas ari viss tadejadi tavam pratam nebus laika domat vel par kautko citu ka piemeram nezinju u.t.t. tev vienkashi visa dzive noskiposies un tad ari ta skipa beigas tu iekliegsies sevi (ES NEGRIBU MIRT) .... tas ari viss .... kas var notikt ... to es secinaju tikaj pec gramatam pec spelem un pec pasha pieredzes (kad man piedraudeja nogalinat) bet ka redzt es vel dzivs
bet par to nevaidzetu smieties
QUOTE(One winged angel @ Nov 19 2005, 22:42)
Tiiri logjiski, bet ja mees njemam no gariiga viedoklja... Kur nokljuust muusu dveesele?
Dvēseles arī nav. Tie ir tikai termini no reliģijkas.
Vinju staasti arii ir dazhaadi- viens redz sevi, viens skrien pa gaiteni, cits redz gaismu tunelja galaa, cits nostaajas dieva priekshaa...
Daudzko cilvēki stāsta. Vieni izdomāja, citi dzirdēja un atstāsta tālāk un tā tik baumas rodās..
lastguru
Nov 20 2005, 00:07
bubu, vot tu visu laiku saki ka dveeseles nav... luudzu pieraadi ka vinjas nav... vai arii ka vinja ir... tu to nezini, vai nee?
Nu tāpēc ka nav, tāpēc ar to saku. To visu tikai reliģija izdomājusi. Šitādu te līdzīgu iemeslu dēļ:
http://otaku.lv/index.php?showtopic=2275&v...indpost&p=63615Ja jau dvēsele būtu, tad kāpēc tas nav noskaidrots un pierādīts. Ar ko vispār tiek saprasts vārds dvēsele, ja kas? Cilvēka personība, būtība?
Cilvēks ir tikai staigājoša, bioloģiska mašīna, kura sapūst beidzoties dzīvības procesiem. Dvēsele ir tikai kautkas, kas liek domāt, ka cilvēks ir pārāks pār kautkādām citām dzīvām būtnēm.
Pie tam, kā tad tā dvēsele izpaužas, ja jau viņa ir. Tb kur var redzēt viņas esībamības sekas?
Huh...soul...dvesele...neviens nevar pieradit ka dveseli ir bet vel kas neviens ari nevarr pieradit ka vinja nav...
Cilveki izdomaja dveseli tikaj tadelj lai pamatotu savas domas piemeram lai izskaidrotu (senajos laikos) ka cilveks saslimst senie cilveki domaja ka cilveks nevar saslimt dvesele saslimst un tapec ari saslimst kermesis vinji to izdomaja tikaj tapec ka.... nezinaja ka uz pasaules ir virusi
Kas ta tada dvesele ir mes vinju neredzma un nav tadas dveselju kordiogramas
u.t.t.
Bet man viena tada lieta brina dzirdeju daudz gadijumus kad cilveku iedvesmo un vinsh klust specigaks... varbut mes piemanam savu dveseli(es nesaku ka vinja ir un nesaku ka ari nava).......kura kontrole visu cilveka fiziologiju...
Kāpēc iedvesma saistīta ar dvēseli? Iedvesma ir tikai kautkāds apziņas stāvoklis, kuru rada sakairināts/uzbudināts noteikts smadzeņu reģions.
Un kāpēc dvēselei jākontrolē cilvēka fizioloģija? Cilvēka ķermeni taču kontrolē cilvēka smadzenes, vai tad tas nav pierādīts?
A kas saka ka vinja nav saistita
Cilvekam tad pec logikas dvesele paklaujas un tadejadi iedvesmojot sevi notiek kautkas nelogisks... un pietam smadznes nau tik atklata lieta zinatnieki tikaj zin 35% no visam smadzju stavokliem funkcijam u.t.t.
Pieradits tas ir bet diemzel ne viss....
Nu tas, ka smadzeņu darbības funkcijas/nozīmes nav pilnībā apzinātas, to es saprotu. Bet kā tas saistīts ar dvēseli?
One winged angel
Nov 20 2005, 00:43
Ljoti vienkaarshi, padomaa: Smadzenes- centraalais nervu sisteemas orgaans, visu vada, bet kaapeec iet shis process, kas vinju darbina, kaapeec cilveekam darbojas kjermenis, smadzenes, galvaaraisaas domas, atminjas, raadaas sapnji- taapeec, ka vinjsh ir dziivs un tieshi shii dziiviiba var teikt, ka ir dveesele, kas visu dzen uz priekshu.. Ja taa aizdomaajas... Ehh...
heh paldies ka aiztaupiji man laiku uzraktot to pashu ko es gribeju vinjam uzraktit One winged angel
THX!
Ja un kas cilveka ir loti daudz kas...kas nav atklats! (sapni ir loti labzzz piemers)
Pag.. nu tam piekrītu, ka dzīvības process/eksistēšana vēl nav izskaidrota. Cik nu patreiz zināms (par to tavis teikto procesa iešanu) - ir tas, ka notiek ķīmiskas/bioloģiskas reakcijas. Bet kāpēc tās notiek, tas iemesls ir laikam neizskaidrots (vismaz cik man zināms). Cilvēks ir sarežģīts objekts, par to nešaubos.
Taču - sapņi, atmiņas, domāšana? Kāpēc dvēsele? Tie taču neironu sarežģīti stāvokļi, kombinācijas, kompozīcijas smadzenēs.
Bet dvēsele? Tad iznāk, ka pēc dvēseles atdalīšanas no ķermeņa reakcijām būtu jāapstājas. Nu labi, tā ir. Bet vai tad nav tā, ka tad sāk notikt citas reakcijas. A kāpēc tās var notikt bez dvēseles?
Un vai tad ar dvēseli netiek uztverts tas, kas ir iekš cilvēka - nu viņa personība, kas domā, kas jūt, kas analizē? Nevis tas "maģiskais" spēks, kas liek rasties dzīvībai.
lastguru
Nov 20 2005, 00:58
vnk intereses peec palasiet:
http://www.snopes.com/religion/soulweight.asp . jaa, nekas nav pieraadiits, un ir daudzi gadiijumi kad zinaatnieki savu peetijumu "rezultaatus" viltoja un manainiija sev par labu, es to apznos.
Kikyou
Nov 20 2005, 01:02
Nāve? Tā mani neb-... Tfu tu... tā ir Shinchana dzeja. @_@
Anyway, nezinu īsti vai baidos, vai nē. Zinu tikai to, ka es vēl gribu dzīvot. Tāpēc laikam jau skaitās, ka man ir no nāves bail.
Laiku pa laikam es iedomājos, kā būtu, ja kāds tuvs vai pazīstams nomirtu. Gribās raudāt uzreiz. ._.' Tāpēc laikam jau skaitās, ka man patiešām no nāves bail.
Hm. Laikam man ir no nāves bail. :3
aigarius
Nov 20 2005, 02:19
QUOTE(lastguru @ Nov 19 2005, 23:07)
bubu, vot tu visu laiku saki ka dveeseles nav... luudzu pieraadi ka vinjas nav... vai arii ka vinja ir... tu to nezini, vai nee?
Man patika šī jautājuma risinājums vienā fantasy grāmatā:
Bija pieņemts ticēt, ka visiem cilvekiem ir dvēsele.
Bija pieņemts ticēt, ka dzīvniekiem nav dvēseles.
Pie dižā Informācijas Burvja atnāca kentaurs (pus-cilvēks, pus-zirgs) un jautaja: "Vai man ir dvēsele?"
"Tas ir sarežģīts jautājums, " atbildēja burvis, "Lai dabūtu atbildi uz sarežģītiem jautājumiem, jautātājam ir jānokalpo manā paklausībā vienu gadu, vai tu esi uz to gatavs?"
"Jā", atbildēja kentaurs.
....
pagāja gads, pienāca laiks Atbildei
....
"Vai man ir dvēsele?" jautāja kentaurs otro reizi.
"Dvēsele ir katram, kas uztraucas par to vai viņam tā ir" atbildēja visu zinošais burvis.
Vienkārša un tajā pašā laikā neapstrīdama atbilde. Protams, neviens viņam neprasīja, kas tieši ir dvēsele, bet tas jau ir pavisam cits jautājums, ar atsevišķu samaksu
ShinChan
Nov 20 2005, 02:42
QUOTE(bubu @ Nov 19 2005, 23:52)
Pag.. nu tam piekrītu, ka dzīvības process/eksistēšana vēl nav izskaidrota. Cik nu patreiz zināms (par to tavis teikto procesa iešanu) - ir tas, ka notiek ķīmiskas/bioloģiskas reakcijas. Bet kāpēc tās notiek, tas iemesls ir laikam neizskaidrots (vismaz cik man zināms). Cilvēks ir sarežģīts objekts, par to nešaubos.
Mūsdienu zinātne ir tālu no pilnības, tā nespēj dot atbildes ne tikai šajā gadījumā vien. Zinātnieki ir tikai cilvēki un viņu apziņa un zināšanas ir ierobežotas. Mēs apdzīvojam vienu nelielu planētu uz kopējā visuma fona, mūsu centieni apgūt visumu ir vārgs "pirdiens" un līdzīgi ir ar paša cilvēka apgūsanu. Mēs esam izpētījuši fizioloģisko uzbūvi un daudz maz arī funkcijas, taču garīgais satvars ir palicis neatminams. Tamdēļ arī ir reliģijas, ezotēristi, radikāli materiālisti un visdažādākie domas virzieni. Tie visi uz kaut ko pretendē taču galīgu atbildi nespēj sniegt, jo pārliecinošu pierādijumu nav nevienam. Zinātnes, vismaz klasiskās ir materiālas, emīriskas, mums ir process to mēs novērojam, analizējam atkārtotajam un spējam ielikt kaut kādos rāmjos un struktūrā, taču diemžēl, ne vienmēr šādas metodes der. Un bieži vien gadās tā, ka lietas, kas zinātnei nav pa spēkam, tā ir tendēta labākajā gadījumā nerisināt vispār, vai siktākajā gadījumā dzīvot pašu pieņemtos māņos, vienlaicīgi noliedzot citu piedāvātos risinājumus. Starp citu, šī iemesla dēļ daudz brīvdomājoši zinātnieki ir atmetuši savus pētījumus vai arī paši aizgājuši skuju taku, jo akadēmiskajā vidē tevis un tava darba atzīšanai ir liels svars, bet ja leksies ar esošo eliti tad pie atzinības netiksi (Latvijā, kā nosacīts piemērs varētu būt profesors Buiķis, kuru vienu laiku vietējie zinātnieki apprēca).
Katra zinātnes nesniegta atbilde ir sprungulis tās riteņos, kuru pārlauzt tai parasti nav spēka.
X_Kamui
Nov 20 2005, 11:27
QUOTE(bubu @ Nov 19 2005, 14:51)
Nu pret translitu man nav nekas pretī, vēl nesen tā bija normāla lieta, kad nebij universāla un vienota kodējuma netā. Un kļūdas atšķirībā no v->w tu taču speciāli neielaid, ne?
Translits O_o kur tu translitu redzeeji....ja atrod suuti man uz PM
QUOTE(Ghoul @ Nov 19 2005, 18:57)
manupraat jautaajums bija par to, vai tu baidies no dabiigas naaves. Kursh degjeneraats nebaidiitos, ja kaads degjeneraats meegjinaatu paartraukt vinja dziivi priekshlaiciigi??????
Nu vienkarši vaards vaardaa, ko es gribeju pateikt... XDDDDD
tikai varda degjeneraats vietaa, es izmantotu ko citu bet lidziigu
Righorn
Nov 22 2005, 08:49
Nave? Naave ir dziives sastaavdalaa, ja nenomirsi neizdziivosi pilniigu dziivi! Jamirst buus tik un taa, bet kad, kur,kaa, vairaak vai mazaak vari izveeleeties TU!
Man atkal liekas kur un kā tieši pats tur nevari izvēlēties...
Wow. Interesanta diskusija te.
Pirmkārt daži mēģināja runāt par to vai ir kaut kas pēc nāves vai nav - bezjēdzīgi. Kad pienāks laiks uzzināsiet.
Zinātne, khe khe, ir vēl bērna autiņos, un iespējams ka nākotnē būs pat jāatsakās no līdz šim atklātā. ShinChan`s no nepareizā gala ķērās pie zinātnes un reliģījas. Bija laiks, kad pastāvēja tikai reliģiskais uzskats, un visu zinātni kura kaut cik fukcionēja varēja ierakstīt pāris biezās grāmatās. So apgalvojums ka " ir reliģijas, ezotēristi, radikāli materiālisti un visdažādākie domas virzieni"(kuri vairums radās vēl pirms mūsdienu zinātnes rašanās) tikai tāpēc ka zinātne nav spējiga atrisināt tos jautājumus ir aplams. Jā, zinātne nav spējīga vēl atrisināt. Bet gan jau iemācīsies uzdot pareizos jautājumus, un gan jau arī visi neatrisināmie jautājumi tiks atrisināti. Un pietam, varbūt atbilde ir kvantu mehānikā, ar kuru nodarbojās pašlaik zinātnieki.
Nāve. Es domāju ka nāves jēdziens ir cieši saistīts ar mūsu eksistenci. Un es brīnos kāpēc neviens vēl nav izteicis budistu-style viedokli. Dzīve visa ir illūzija. Atsakoties to jūs atgriežaties pie lielā miera. Tādat atteikšanās ir nāve mūsu izpratnē. Neviens nav spējīgs atteikties no illūzijas(atskaitot, kuri neredz veidu kā tālāk dzīvot), so loģiski - ka visiem ir bails no nāves. Bailes no nāves(atteikšanās) ir galvenais dzīvības esamības nosacījums.
Spriežot pēc aptaujas rezūltātiem te lielākais vairums cilvēku balancē starp ok un not-so-ok dzīvi. Vai arī ir meļi(sev vai apkārtējiem - tas nav svarīgi)
ps Buiķis ROCK`S
Nē nebaidos. Kāpēc gan baidīties no tā, kas ir dabisks? Kāpēc baidīties no tā, kas musm ir apkārt? Nāve tas ir tikai sākums jaunai dzīvībai. Vienā vietā kāds cilvēks nomirst otrā vietā piedzimst. Es nebaidos no savas nāves. Jo kāpēc, lai cilvēks baidītos no nāves, ja bieži vien par to domā...? Es vairāk baidos no sev tuvu cilvēku nāves. Lūk no tās gan man ir patiešām bail.
ShinChan
Nov 22 2005, 12:55
QUOTE(mapet @ Nov 22 2005, 10:38)
So apgalvojums ka " ir reliģijas, ezotēristi, radikāli materiālisti un visdažādākie domas virzieni"(kuri vairums radās vēl pirms mūsdienu zinātnes rašanās) tikai tāpēc ka zinātne nav spējiga atrisināt tos jautājumus ir aplams. Jā, zinātne nav spējīga vēl atrisināt. Bet gan jau iemācīsies uzdot pareizos jautājumus, un gan jau arī visi neatrisināmie jautājumi tiks atrisināti. Un pietam, varbūt atbilde ir kvantu mehānikā, ar kuru nodarbojās pašlaik zinātnieki.
Kur es esmu rakstījis, ka visi šie domas virzieni radās tikai tāpēc, ka zinātne nespēj sniegt atbildes? Runa ir par to, ka gan zinātnieki, gan ezotēristi (mūsdienās aizvien biežāk vienas un tās pašas personas), gan ticīgie (visā savā daudzveidībā) meklē atbildes uz jautājumiem. Katrs ejot savu ceļu. Problēmu es saskatu apstāklī, ka vienas grupas pārstāvji mēģina uzurpēt tiesības uz vienīgo pareizo viedokli. Biežāk gan tas ir tieši no zinātnieku un reliģisko darboņu puses.
Tu runā par to, ka zinātne kaut kad kaut kur uz visu atbildēs, bet redzi, mēs dzīvojam 2005. gadā un zinātne ir tādā līmenī kādā tā ir un ir diegan sarežģīti bez liela finansējuma brīvdomīgi spirināties esošās paradigmas ietvaros. Jā, ļoti ticams, ka visi Ņūtona likumi tiks apgāzti vienā vakarā. Tikai uz to ies ilgi un sāpīgi. Cik asiņu vajadzēja izliet, lai reformētu katoļu baznīcu (un arī ne parāk veiksmīgi)? Nedomāju, ka ar zinātni ies vieglāk. Vēl jau arī paliek jautājums, vai cilvēki spēs pieņemt zinātni, kas ir pretēja viņiem skolā mācītajai? Cilvēki, kā likums ir konservatīvi.
Beidzot izlasiiju arii sho pavedienu.
Jaasaka, ka nebaidos no naaves (nu vismaz sev lieku taa domaat). Kaads jau izteicaas, ka nevar zinaat, kas buus taalaak, mosh veel kaada dziive .. vai vairaakas => no taa izriet ka ticu dveeseles paardzimshanai. Naave? ta labi.. atnaaks, atnaaks.. nav jau tik daudz ko zaudeet, lai vareetu baidiities
Iespeejams, ka materiaali bagaati cilveeki (materiaalisti) gan vareetu domaat savaadaak.. Jaa, aizdomaajos jau senaak par teemu: `kas notiek peec naaves?`. Taada sajuuta, ka iedegtos lampina `access denied`.. `Jums nav vajadziigaas privileegijas, lai piekluutu shai informaacijai`.. Un tad tik aatri atrodas kaada cita lieta (ikdienishkaaka) par ko padomaat.. Liidziigi bija, kad meeginaaju aizdomaaties, kas ir aiz visuma robezaam (nu nav tak bezgaliigu lietu..visam materiaalam ir saakums un gals, tad kas ir aiz gala? offt..)
Hmm.. shiis diskusijas man lika aizdomaaties, kas gan ir dveesele. Manos uzskatos valda priekshstats, ka dveesele ir katra cilveeka default personiiba. Meeginaashu izskaidrot. Katram cilveekam (nee, dveeseles lietotaajam) saakumaa tiek iedota dveesele, katra atshkiriiga ar savaam saakotneejaam ieziimeem. Cilveeki dziives laikaa, iespaidojoties no apkaarteejaas pasaules un sazin veel kaa aplipina sho default dveeseli ar dazaadaam citaam formaam, tb veidojas raksturs, personiiba, ieradumi, hobiji. Protams cilveeka iipashiibu veidoshanos savaa zinaa ietekmee arii shii galvenaa forma, tachu reizeem gadaas, ka apkaarteejaas pasaules spiediens ir paaraak liels un originaalaas dveeseles spozums tiek aizkepinaats ar `dubljiem` pavisam. Peec cilveeka naaves dveesele tiek atiiriita no visiem tiem aplipinaajumiem un iedota naakoshajam lietotaajam. Reizeem gadaas, ka neizdodas to pilniibaa attiiriit un tad naakoshais sanem sho dveeseli sanem ar kaut kaadaam paliekaam (diivaini atminu uzplaiksniijumi, deja-vu sajuuta vietaas, kur skaidri zinaams, ka nekad neesi bijis, u.c.). Nu taa luuk..
Pilniigi shermuli paarskrien paar kauliem. Es neesmu lasiijis nekaadas gudraas graamatas par Hinduismu vai austrumu religijaam, bet tomeer arii man ieshaavaas reiz praataa ideja, ka visa shii dziive, visa shii pasaule, viss visums un eksistence kaadu mees to saprotam ir kaadas citas, augstaak pozicioneetas buutnes domas un fantaazija. Pienemot shaadu uzskatu viss neizskaidrojamais peekshni kluust izskaidrojams. Zuud jeega vaardam anomaalijas (tas viss tachu ir tikai domas.. ).
Shitaa ideja radaas peec tam, kad biju izlasiijis Zenofex annotaacijas
virsrakstu (virsrakstu, tikai virsrakstu.. pashu textu taalak nelasiiju, jo sho seriaalu tad vel nebiju redzeejis un negribeeju saspoileroties) par Fushigi Yuugi..
" Fushigi Yuugi - vai esam tikai stāsts grāmatā? "
Righorn
Nov 22 2005, 15:15
hmmm...
ja savaaktu visus uzrakstiitos postus no topika tad iznaaktu loti dzildomiiga graamata, bet kurs taad taadus suudus lasiitu.....
Asferot
Nov 25 2005, 13:55
Hmmm..............
Naave!
Es nebaidos no taas! Es par to daudz ko zinu.Taada ir manas ticiibas prieksrociiba!Bet zinu ka daudzi klusiibaa baidaas tikai neizraada.
Savaadi ir baidiities no kaut kaa tik pashsaprotama. Tikpat labi vareetu baidiities no susajaam brokastiim vai lietus piemeeram
Un shitais topiks ir izveersies iistaa ezoteeristu diskusijaa. manas domas
visi tik parliecinosi runa ka nav bail no naves , ka saproti kadi drossirtigi ir ta letinu tauta. kads no jums ir bijis tik tuvu navei ka redzi ka vis tava dzive passkrien tev gar acim? sjut nav diesko patikama. tad tu saproti ka tev ir bail bail ka tu nomirsi bai lka dzive neko lagam nesi izdarijis. un tu centie darit visu lai paliktu dzivs. cilveku passaglabasanas instnktis ir viens no pasiem stirakajiem. un jo vecaks tu klusti jo mazak tev gribas mirt.
Righorn
Nov 25 2005, 15:12
Tev taisniiba! kursh gan vels paraavis grib mirt???? (nekad neesmu teicis ka no naaves nebaidos)
No naves nav jabaidas ta ir jagaida, jo agrak vai vēlak tā atnaks pie katra. Agrak vai velak tas ir tikai laika jautajums. Dažreiz gribas mirt ta vienkarši nomirt. Esu parliecinats ka katrs par to ir domajis, esu parliecinats par 97,34%. Runa iet par tiem, kas apzinas par ko doma.
no naaves naw ko baidiities visi reiz nomirs, kurš nonaaks aukšaa kurš lejaa. par naavi es esmu domaajusi kaa ir nomirt un es sepratu nav ko domaat pirms nav pienaacis laiks mirt. tapeec es tagad nedomaaju par to un nebaidos.
Cilveeki saak domaat un baidiities tad kad tuuliit mirs, vai jau ir uz naaves liinijas!
Righorn
Nov 27 2005, 20:14
Kaa teicis ir kaads gudrs cilveeks-"Cilveeki baidaas no taa ko neizprot un nezin"
Blackout
Nov 27 2005, 23:20
es nebaidos no nāves, ja vajadzētu es izdarītu pašnāvību... >_>
Righorn
Nov 27 2005, 23:25
Visi laikam teelo baigi drosmiigos!!! Tagad varbuut visi- "Naave ir dabiiga" ! Vai mirt ar lodi pieree ir dabiigi???? VAi ar dunci muguraa???? vai Dievs/Daba izdomaaja ka cilveekiem vienam otru vajadzeetu apslakteet?????
QUOTE(Tsukama @ Nov 27 2005, 22:20)
eJ4m gr1eZZZzz1 v33nazZzzz?
Nju nju... pašnāwība jau ir gļēwulība no dzīwes... Protams šinī brīdī cilwēks nebaidās no nāwes (wismaz ne tik ļoti ka no dzīwes ja jau jātaisa pašnāwība), taču šajā brīdī cilwēks padodas un (kā kādam paziņam patīk teikt domājot par pašnāwību) "krīt ceļos wisu grūtību un ienaidnieku priekšā, zaudē sawu pašcieņu"..
sorre par offtop, ja tas tāds ir.
Sērfijs
Nov 28 2005, 16:01
QUOTE(Righorn @ Nov 27 2005, 22:25)
Visi laikam teelo baigi drosmiigos!!! Tagad varbuut visi- "Naave ir dabiiga" ! Vai mirt ar lodi pieree ir dabiigi???? VAi ar dunci muguraa???? vai Dievs/Daba izdomaaja ka cilveekiem vienam otru vajadzeetu apslakteet?????
A kas tev nepatīk nāvē ar lodi pierē vai dunci mugurā, man personīgi šāda nāve patiktos labāk nekā, teiksim, mocīties ar vēzīti vai kādu interesantu vecuma kaiti, piemēram Alchaimeru.
Kikyou
Nov 28 2005, 17:20
QUOTE(bubu @ Nov 27 2005, 22:27)
eJ4m gr1eZZZzz1 v33nazZzzz?
Haha! XDDD
Un Tsukama, ko tu domā ar "ja vajadzētu"? Domā tā kā "izdari pašnāvību un dabūsi cēneri"? XD
Righorn
Nov 28 2005, 17:30
QUOTE(Sephiroth @ Nov 28 2005, 15:01[/quote)
A kas tev nepatīk nāvē ar lodi pierē vai dunci mugurā, man personīgi šāda nāve patiktos labāk nekā, teiksim, mocīties ar vēzīti vai kādu interesantu vecuma kaiti, piemēram Alchaimeru.
vai arii mirt 90 gadu vecumaa, gultaa,saldaa miegaa! ko tu izveeleetos...(no shaadas naaves visi nebaidaas pat es..) bet kaa buutu ar baileem manaa, ieprieksh mineetajaa gadiijumaa...?
re tavaa gadiijuma izeja buutu pashnaaviiba(laikam) ! te jau dazji paashnaavnieki ir...
QUOTE(Righorn @ Nov 27 2005, 23:25)
palasot dazus postus, treshajaa ( laikam ) shii topika lapaa, pamaniisi, ka tiek runaats par dabiigu naavi, nevis naavi ar lodi pieree vai dunci muguraa....
Bet citaadi, es piekriitu Sephiroth teiktajam!!!
QUOTE(Sephiroth @ Nov 28 2005, 16:01)
man personīgi šāda nāve patiktos labāk nekā, teiksim, mocīties ar vēzīti vai kādu interesantu vecuma kaiti, piemēram Alchaimeru.
Righorn
Nov 28 2005, 17:49
sorry tauta!
vienmeer topikam izlasu saakumu un beigas... taadeelj laikam arii briiniijos ka visi saka ka nebaidaas no naaves...
Nebaidos no naaves.
Negribu dziivot paaraak ilgi. Vareetu liidz kaadiem 75 gadiem. Bet biezji domaaju par to, ka negribeetos, lai cilveeki (kad es nomirshu) atcereetos kaa vecu ķoķiņu, kas prasa tramvajaa peec briivas vietas.
Taa kaa driizaak vareetu teikt, ka man ir bail novecot. Bet tas diemzjeel ar jebkuru normaalu cilveeku notiek.
Gribeetos nomirt galiigi bez saapeem, bet tas laikam tuvaaks katram cilveekam.
Vispaar sheit es gandriiz visaa piekriitu Zenofex!
Baidos no naaves?..shobriid nee bet ar laiku jau laikam saakshu bet tomeer dziive veel priekshaa..un nebaidos arii novecot, bet gan baidos kljuut galiigi vecs un pastulbs..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.