Es vienu laiku arī biju liela pokemonu fane, tad kad tā tiktiko parādijās. 80% no manas klases par viņiem fanoja!
Anime agrāk likās interesanta, bet tagad liekas pliekana, bet pikachu tikuntā kawaii. Jugioh man nepatīk, nav interesanta, jo sižets ir tik pazīstams, ka zini, kas notiks tālāk, neesmu gan diezko daudz skatījusies, tikai pirmās 5 sērijas. digimoniem izsaku publisku fui!
man liekas, ka tas ir normāli, ja kādam patīk Pokemoni, gaume tak atšķiras. Un man liekas, ka Rudoru san ir ļoti drosmīgs, ja spēja pateikt, ka Pokemonus nenoniecina, zinot apkārtējo atieksmi. Respect.
QUOTE(Tigra2 @ Nov 1 2005, 21:11)
Es vienu laiku arī biju liela pokemonu fane, tad kad tā tiktiko parādijās. 80% no manas klases par viņiem fanoja!
Anime agrāk likās interesanta, bet tagad liekas pliekana, bet pikachu tikuntā kawaii. Jugioh man nepatīk, nav interesanta, jo sižets ir tik pazīstams, ka zini, kas notiks tālāk, neesmu gan diezko daudz skatījusies, tikai pirmās 5 sērijas. digimoniem izsaku publisku fui!
man liekas, ka tas ir normāli, ja kādam patīk Pokemoni, gaume tak atšķiras. Un man liekas, ka Rudoru san ir ļoti drosmīgs, ja spēja pateikt, ka Pokemonus nenoniecina, zinot apkārtējo atieksmi. Respect.
kaads briinums? saliidzinot ar padomju laiku multfilmaam, vai disneja produkciju, kaads var atrast kaut ko baudaamu arii pirmajaa pie mums pa tv raidiitajaa beernu animee. niciigaa attieksme rodas peec tam .. kad ir redzeets daudz kas daudz patiikamaaks no shii maakslas veida.
lastguru
Nov 1 2005, 22:38
veel viens topiks aizgaaja sviestaa... davai tauta runaajam pa teemu... na ja taa sheit ir bijusi kaut kad tad par to vajag runaat. otrkaart es cienu gan padomju multenes, gan pokemonus. te jau dazhi ir lieli un vinjiem taas beernu anime liekas crap, bet padmaajiet ka varbuut tam sauktajam "crap" ir cita meerkjauditorija... emm... beerni kaut vai
. pashi par sevi pokemoni uztaisiiti labi, tikai varbuut ne prieksh 20+ gadiigiem onkuljiem
taa kaa beidzam neproduktiivu diskusiju, katrai animei ir sava meergkjauditorija un katram no mums ir sava gaume.
Nu es arii domaaju ka do 10 dadiigam skatiities kaut vai to pashu PAranoia Agent nebuutu tas praatiigaakais, seviskji zinot, ka dazhs labs 15 gadnieks Gunsinger Girl uztveera kaa galju. Paredzeetajai auditorijai arii patiik taa lieta. Ir iznjeemumi. Bet tapeec nevajadzeetu uzskatiit ka 20+ gadiigs cilveeks 10 gadiigu pokemoinu fanu uzskatiis par liidzveertiigu, jo vinjsh skataas savam vecumam paredzeetas animes. Taa jau taa saukaashana par pokemoniem arii varetu buut ceelusies, kaa nekaa taa lielaakajaa daljaa gadiijumu tiek veersta uz gados jaunaakiem.
Veelos piebilst, ka apziimeejums "pokemons" nav izceelies otaku viduu. Reizeem shkjiet, ka dazhi to piemirst un ir aciimredzams, ka dazhi to pat nezin. Senaakaa izcelsme, ko zinu es, ir Latvijas weblogos, un taa ir saistiita tieshi ar melnajiem "neviens mani nemiil, jaaiet giezt veenazzz" pokemoniem. Lai no kurienes shis apziimeejums pashaa saakumaa buutu izceelies, tam vismaz saakotneeji nebija nekaada dizhaa saistiiba ar anime.
QUOTE(edg @ Nov 1 2005, 20:51)
Viens no iemesliem, kaapeec Yugioh tiek zemu noveerteeta ir tas, ka taa ir veidota maziem beerniem
Yu-gi-oh ir veidota, lai bērni gribētu pirkt to kāršu spēli, kura, savukārt, ir MTG vienkāršots variants. Īsi sakot - komerciāla anime, pēc būtības reklāmas klips.
Tas pats ir ar Pokemoniem, digi- u.c. moniem.
Tomēr ir arī jaukas animes bērniem, kuras nebrēc ik pēc minūtes - "Pērciet mūsu produktus!"'
-nDigo-
Nov 2 2005, 19:16
es pats nekad nebiju saskreejies ar sho izteicienu, nekad pats to lietojis neesu.. bet uzskatu ka par pokemonu vareetu nosaukt jebkuru cilveeku kursh atshkiras peec areejaa paskata, interseem un domaashanas no tevis..
kaa piemeeru : te mani daudzi uzskatiitu par pokemonu, jo neklausos anime sound trak'us, metaalu, pop muuziku vai ka nedzeru alu,jo negarsho!! vai kas cits..
QUOTE(-nDigo- @ Nov 2 2005, 19:16)
: te mani daudzi uzskatiitu par pokemonu, jo neklausos anime sound trak'us, metaalu, pop muuziku vai ka nedzeru alu,jo negarsho!! vai kas cits..
nu nau jau ta ka tagat visus to vien dra ka sauc par pokemoniem, tad jau mes visi esam pokemoni. pokemons- tas ir vienkars ne(rupš) lamuvards. un katru ta var nosaukt. jaatu palasitu to kas raxtits saprastu ka vardam "pokemons" nav 100% izskaidrojuma. jo katrs kadu citu nosauc par pokemonu savu iemeslu vadits.
+Chibi+
Nov 2 2005, 20:52
QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2005, 11:26)
Saistībā ar pokemoniem vismaz viena lieta ir skaidra "gotta catch'em all"
es laikam esmu pārmācījusies, vai arī ts ir profesionālais debīlisms, bet izlasot šo lielisko teikumu man acu priekšā projecējās īpašās pokemonu koncentrācijas nometnes.. pkemonu izsūtīšana uz Grenlandi... pokemonu geto.....
-nDigo-
Nov 2 2005, 21:47
QUOTE(sipps @ Nov 2 2005, 20:01)
jaatu palasitu to kas raxtits saprastu ka vardam "pokemons" nav 100% izskaidrojuma. jo katrs kadu citu nosauc par pokemonu savu iemeslu vadits.
es biju izlasijis visu, pirms postoju savu atbildi shajaa jautaajumaa.. es tikai izteicu savu viedokli!
QUOTE(+Chibi+ @ Nov 2 2005, 19:52)
es laikam esmu pārmācījusies, vai arī ts ir profesionālais debīlisms, bet izlasot šo lielisko teikumu man acu priekšā projecējās īpašās pokemonu koncentrācijas nometnes.. pkemonu izsūtīšana uz Grenlandi... pokemonu geto.....
un chibi - SM teerpaa, esesieshu cepuriitee ar paatagu rokaas blakus marsheejoshai ieslodziito pokemonu kolonai ;>
+Chibi+
Nov 8 2005, 01:58
QUOTE(Church @ Nov 2 2005, 22:26)
QUOTE(+Chibi+ @ Nov 2 2005, 19:52)
un chibi - SM teerpaa, esesieshu cepuriitee ar paatagu rokaas blakus marsheejoshai ieslodziito pokemonu kolonai ;>
briesmīgi.. labi. XD Priecājieties, dārgie pokemoni, ka man nav dota vara... jo manai fantāzijas NAV robežu... XD
ES ESMU POKEMONS !!!! (nedaudz gan viaraak wanabee pokemons:( (bet tas taa
))
es tiessaam briinos ka tiessi juus nezinat kaa un kur ir ceelies ssis vaards (nu labi ceelies protams no animes) pareizaak kaa radies ssis stils
tas ir radies japaanaa vai pareizaak tur ir konstateejams tas vistiessaak peec savas buutiibas pokemons ir 13-14 gadus vecs beerns kuram dziivee nekas neruup jo vinnss ir pilns ar pozitiivismu vinnss ir pilniibaa materiaali nodrossinaats lloti komunikabls draudziigs un atveerts ar savaa veidaa izteiktu stila izjuutu uz ggeerbssanaas stilu kura pamataa ir siltie kraasu tonni sarkans zallss dzeltens un tamliidziigi visbiezzaak taccu iisteniibaa ietverot visas kraasu gammas no melnaas liidz baltajai taadejaadi radot preteejo pusiiti pokemoniem respektiivi pandas kuras ir tiessi tikpat pozitiivas savaa buutiibaa
taccu pandas tiessi kraasu gammmas deell ir paguvusas laikaka gaitaa sapluust ar gotismu taadeell arii vanabee gotus arii sauc par pokemoniem jeb es personiski par pokegotiem
latvijaa sso vaardu izmanto katrs kaa veelaas un 98 procenti kuru vidu iekllaujaties arii (ja neskaita sso cilveecinnu Forgotten*Memory kas gandriiz preciizi raksturoja kas ir pokemoni
) juus tiessaam nezin ko tas noziimee taadeell interpretee to kaa veelaas jo ssis vaards ir izteikts meinstriims no kura ikdienaa itsevisskki jauniessiem ir gruuti izvairiities
vienaa teikumaa sakot pokoemons peec buutiibas ir cilveeks kam nav dziives ruupju kas ir optimists un kam patiik staigaat kraasainam
jaatziist ka es paziistu tikai vienu iistu pokemonu latvijaa
taccu par pokemoniem es saucu pilniigi visus cilveekus jo es varu teoreetiski pieraadiit kaadell juus taadi esat
aa jaa vispokemoniskaakaa sseit ir ssaisuke kas mani lloti priecee
un vislabaak man patika teksts ka vinna neveeloties redzeet otaku tusaa nekaadus kurbijkurnes pokemonus kad es vinnu ieraudziiju man tiessaam bija diezgan liela smieklu leekme protams pozitiivaa noziimee
aa nu jaa paaugoties cilveekam ir lloti gruuti saglabaat pokemonismu diemzzeel taa nu tas ir taccu sirdii es noteikti esmu visiistaakais pokemons
viena no manaam iesaukaam ir pokemonu pavelnieks
QUOTE(Sephiroth @ Oct 30 2005, 10:22)
Pokemoni, manuprāt, ir kādas, teiksim, grupas apakšgrupa, kuru pamatgrupa dažādu iemeslu dēļ neciena, piemēram, metālisti=pamatgrupa, nu metālisti=apakšgrupa=pokemoni.
Dziļi sirdī mēs visi esam pokemoni.
tu nesi vienigais kurs doma par to ka pokemoni iedalas apaksgrupas tas viss ir vel sarezditak neka tu doma.
Homo neanderthalensis dzīvojuši apmēram pirms 40 tūkstošiem gadu, saukti arī par neandertāliešiem, dzīvoja kādu laiku līdzās mūsējiem homo sapiens, līdz tos, nevienu neatstājot, lēnām izretināja. Varam to saukt mūsdienīgā vārdā rasisms, vai arī varam saukt vienkārši par kanibālismu, jo tajā laikā nevienam ētika netika mācīta. Kas zina, varbūt neandertālieši tika iznīcināti tikai tāpēc, jo bija citādi...
Esmu nopietni satraucies, godātie pilsoņi! Lai gan mūsdienu zinātne klusē par homo sapiens citu rasu atzaru izveidošanos, zināms, ka mūsu sabiedrībā ir vēl vismaz divi atšķirīgi homo sapiens veidi:
- homo urla
- homo poke
Esat dzirdējuši teicienu vēsture atkārtojas? Nu, lūk, tāpēc arī esmu satraucies, jo zinot, cik mūsdienu cilvēks spēj būt nežēlīgs un savtīgs, nebūtu nekāds pārsteigums, ja augstāk minētos homo veidus, tas sāktu iznīcināt.
Šie no homo sapiens krasi atšķirīgie homo urla un homo poke, manuprāt, ir pelnījuši nopietnāku zinātnieku uzmanību un papildus izpēti, jo, ja izpētes laikā mēs konstatētu, ka šie, pagaidām vēl necilie, homo veidi ir potenciāls drauds homo sapiens eksistencei, tad gan mums noteikti no tiem būtu jāatbrīvojas.
Jo īpaši izpētes vērts ir tieši homo urla atzars, kas vistiešāk līdzinās izmirušajiem homo neanderthalensis. Līdzīgi kā neandertālieši, kas bija pielāgojušies sūrajiem laika apstākļiem un izcēlās ar atlētisko miesas uzbūvi, arī homo urla veiksmīgi tiek galā ar dabas uzliktajiem pārbaudījumiem un iemācoties gan ekstrēmās, gan ikdienas situācijās izdzīvot ar saulespuķu sēkliņām, nostreļītām cigaretēm un atņemtu naudu.
Ņemot vērā tā jau sarežģīti sadalāmo valsts budžetu un iespējamu finanšu līdzekļu trūkumu, homo poke atzara izpēti pagaidām var atlikt uz noteiktu laiku. Vienīgais, kas zinātniekiem pagaidām par šo homo veidu ir zināms, ka tas izdzīvošanas ziņā ir samērā līdzīgs homo urla. Ja homo urla pastāvēšana ir atkarīga no homo sapiens labklājības un ķermeniskām lietām, tad homo poke ir atkarīgi no homo sapiens uzmanības un to izdzīvošanu smagi var traumēt uzmanības trūkums.
Pagaidām šie ir tikai mani subjektīvie zinātniskie spriedelējumi, tomēr ceru uz valsts struktūru iejaukšanos šajā jautājumā un adekvātu naudas līdzekļu piesaisti tālākai homo sapiens atzaru izpētei.
ņemts no
http://klizma.lv/2005/09/2...
Blackout
Dec 10 2005, 12:57
Mani skolā
visi saukā par pokemonu -.-+ Tikai tāpēc, ka viņu debīlais prāts nezin, kas ir anime.. Visi domā ka tie ir tikai pokemoni, tā kā jau daudziem pokemoni ir pieriebušies, mani tā visu laiku saukā... Bet man ir vienalga, jo pokemoni taču arī ir anime. Un es neatteikšos tos skatīties.
QUOTE(Tsukama @ Dec 10 2005, 11:57)
Mani skolā
visi saukā par pokemonu -.-+ Tikai tāpēc, ka viņu debīlais prāts nezin, kas ir anime.. Visi domā ka tie ir tikai pokemoni, tā kā jau daudziem pokemoni ir pieriebušies, mani tā visu laiku saukā... Bet man ir vienalga, jo pokemoni taču arī ir anime. Un es neatteikšos tos skatīties.
es gan nesapsapratu kada sakara tu to visu pateici un kam visar tas bija vajadzigs?
tad nemaz nebrinos ka skola visi tevi sauc par pokemonu jo vienigais ko tu vai izdarit ir atnakt un pazeloties foruma
QUOTE(sipps @ Dec 10 2005, 11:26)
Ja homo urla pastāvēšana ir atkarīga no homo sapiens labklājības un ķermeniskām lietām, tad homo poke ir atkarīgi no homo sapiens uzmanības un to izdzīvošanu smagi var traumēt uzmanības trūkums.
Blackout
Dec 10 2005, 14:52
es gan nesapsapratu kada sakara tu to visu pateici un kam visar tas bija vajadzigs?
tad nemaz nebrinos ka skola visi tevi sauc par pokemonu jo vienigais ko tu vai izdarit ir atnakt un pazeloties foruma
Nu bet, lieta ir par pokemoniem. Kā es redzu, te nemaz neiet runa burtiski par pokemoniem. Pažēloties. A ko citu? Tā ir vienkār$i izsmie$ana uz anime faniem. Ir cilvēki, kuri uzskata, ka anime "parit mozgi" ... >_> nu ja viņiem tā liekas, tad vismaz kāpēc ir jāsaukā par pokemoniem.................
Tas ka visaa tekstaa tiek izmantotas garumziimes un miikstinaajuma zziimes, liecina par to, ka tev nav iisti slinkums taadas lietot, kaa arii tev ir uzinstaleets kkaads softs, kas taas atljauj lietot pietiekoshi briivi. No taa var izdariit secinaajumu, ka miikstinaataa š vietaa dolaara ziimi $ tu lieto apzinaati, speciaali. Taa kaa tas ir pokemonu valodas ieziime (un visi zina ka pokemonu valoda ir adapteeta no n00bu valodas [n00bish], kas savukaart ir vaaji adapteeta no haxoru valodas), var secinaat, ka tu tomeer esi kaut vai pa daljai pokemons.
Plus veel 17punktes normaalu 3punktu daudzpunkshu vietaa. Kaa arii tieksme pazheeloties. Citu cilveeku uzskatiishana par sliktaakiem tikai taapeec, ka vinjiem tu nepatiic, aizmirstot to, ka pasham arii vinji nepatiik. Bljins, te nav ko turpinaat - Tsukama var likt zoodaarzaa aiz ziimes "Pokemona spilgts paraugs".
Blackout
Dec 11 2005, 13:55
Nu bet.. Miiljie cilveeki.. Kaapeec tad nevar izmantot miikstinaajuma vai garumziimes? Nee softa man nekaada nav. Vienkaar$i esmu pieradis likt SH vietaa $ ... >_> kas tad tur ir. ŠŠŠ š š - nu nav nekaada softa... Bez garumziimeem un miikstinaajuma ziimeem ir vienkaarshi aatraak uzrakstiit.... >_> Ir arii vaardi kurus vareetu nesaprast neliekot taas miikstinaajuma vai garumziimes. .... Neteiksim piemeeru!.... Nu bet ja esmu pokemons, kas tad tur taads ir? topiks jau arii iet par to, vai es vai tu esi pokemons??? nu taadad esmu! Jau sen biju sapnjojis buut par taadu, tikai tas nekad nerealizeesies. Vairaak gribeetos buut kakjveidiigais pokemons...
paklau un juus redz tagad juuta ties nenormaali kruti un baigi pavelkaties ka varat kaadu nolikt jo redz tas tak ir kruti buut krutaakam un kur nu veel vairaak pacelt savu passapzinnu kaa noliekot klaadu par ko juusupraat var pannirgaaties
nez vai kaads vispaar lasiija manu postu sskkiet ka nee
es tur mineeju veinu lietu ka varu pieraadiit ka esat taadi passi kaa pokemoni ja par jums zinaamos faktus pastaasta ""normaaliem cilveekiem"" izraujot no konteksta taapat kaa juus to izdariijaat ar tsukama
juus skataaties japaannu muultenes hello ""normaalajam homo sapiens"" tas neliekas normaali un tiessi ssii nodarbe juus jau automaatiski pievieno pokemonu sarakstam nemaz neskatoties un nemekleejot neko citu jo ssii nodarbe anime skatiissanaas ir balstiita dzilli sleeptaa infantilismaa kas saglabaajies no beerniibas kad bija tik patiikami skatiities muultenes un fantazeejot iziet no pastaavossaas realitaates taadejaadie dzilli sevii juus esat pokemoni gribat vai nee
nju jaa tas par etm un edg
sipim arii gandriiz tas pats vieniigais vinnss mazinnss vairaak speeleejaas ar zaldaatinniem......
aar to gribu teikt ka esat saglabaajaussi savas beerniibas dienu bezruupiigaas iluuzijas vismaz kautkaadaa meeraa
aivvv, normaalaa gadiijumaa es teiktu, ka tev ir shaurs skatiens uz buutiibu. Bet, cik zinu tevi, shis nav tas gadiijums. Tu vienkaarshi esi ieciklojies. Tas, ka tu muusu postos saskati veelmi buut krutaakiem, liecina kaut ko par tevi pashu. Jo shis gadiijums bija savaadaaks. Seko staasts:
Laikaa, kad forumaa plosiijaas zheeloshanaas par visaam teemaam, visiem tiem, kas pieradushi pie normaalaam teemaam, radaas ieksheejs riebums. Tsukama atnaaca ar savaam zheelabaam un mees vinjai uzreiz to gruudaam atpakalj. Bija taads riebums pret visiem tiem, kas uz forumu naak savas beedas izsuudzeet, ka vienkaarshi tika rakstiiti taadi posti, kas vienkaarshi uzbruuk rakstiitaajam. Ar domu - lai vinjsh beidz rakstiit savas nelaimes te. Mees neesam nekaadi "bebriishi" vai aviize "Mana".
Jaa, kaadreiz man bija speeka ar vinjiem njemties katru individuaali. Shis forums bija mazaaks un katram jaunpienaaceejam tika staastiits, kaa pareizi uzvesties, ko vajag, ko nevajag rakstiit. Bet man vairs nav veeleeshanaas aarsteet pasauli. Bet tajaa pashaa laikaa paliek veeleeshanaas, lai forumaa tiktu rakstiitas lietas, kas kaadam buutu interesantas lasiishanai. Visus zheeloshanaas postus, brutaali noliekot, tiek ieguuts rezultaats. Skumja metode, bet straadaa.
Tas ir tikai mans skats uz notikusho.
mans skats atkali ir taads ka tsukama izstaastiija to kas vinnam saistaas ar pokemonismu lai arii kaa tas tika pasniegts taccu tai passaa laikaa sipis bija iemetis pilniigu spamu ignoreejot visu ieprieksseejo diskusiiju kuraa vieniigais kas saistiijas ar pavedien virsrakstu bija paaris reizes piemineets teksts poke
jaa tiessam esmu laikam traki iecikleejies....
runaajot par iecikleessanos arii tu nepieveersi nemazaako uzmaniibu kopeejai teksta domai tu vienkaarssi uztveeri tikai to ko gribeeji uztvert un attieciigi arii riikojies kaa sskkiet tu to dari parasti jaa taa jau laikam nesaucas iecikleessanaas uz kautko
jaa un vispaar peectam taccu tika apdirsts vinna rakstiibas stils kaads tur sakars ar zzeelabaam vai ko taadu ????
Blackout
Dec 18 2005, 11:59
QUOTE(aivvv @ Dec 18 2005, 10:34)
mans skats atkali ir taads ka tsukama izstaastiija to kas vinnam saistaas ar pokemonismu lai arii kaa tas tika pasniegts taccu tai passaa laikaa sipis bija iemetis pilniigu spamu ignoreejot visu ieprieksseejo diskusiiju kuraa vieniigais kas saistiijas ar pavedien virsrakstu bija paaris reizes piemineets teksts poke
Tsukama izstaastiija, ka skolaa vinju sauc par pokemonu, nosauca iemeslus. Tajaa pashaa laikaa posts bija pilns zheelabu, ko Tsukama arii veelaak apstiprinaaja. sipps taapat kaa man aciis griezaas shiis zheelabas, taapeec posta saturiigaa dalja tika vienkaarshi ignoreeta.
jaa tiessam esmu laikam traki iecikleejies....
Tu esi iecikleejies uz cilveeku tieksmeem buut krutaakiem. Taa rezultaataa tu nepamaniiji iisto postu jeegu.
runaajot par iecikleessanos arii tu nepieveersi nemazaako uzmaniibu kopeejai teksta domai tu vienkaarssi uztveeri tikai to ko gribeeji uztvert un attieciigi arii riikojies kaa sskkiet tu to dari parasti jaa taa jau laikam nesaucas iecikleessanaas uz kautko
Jaa, es iecikleejos. Man vajadzeeja paciest zheeloshanos, taa vietaa uztverot posta informatiivo dalju. Prieks, ka aizstaavi jaunaakos daliibniekus, un man paarmet. Jo man konkreeti besii cilveeki, kas man nepiekriit, bet patur to sevii.
Tajaa pashaa laikaa man konkreeti besii zheeloshanaas dalja un caur PM man veel aizvien buutu slinkums ar Tsukama skaidroties, ka forumaa nevajag zheeloties.
jaa un vispaar peectam taccu tika apdirsts vinna rakstiibas stils kaads tur sakars ar zzeelabaam vai ko taadu ????
Izlasi, ko es teicu: "Visus zheeloshanaas postus, brutaali noliekot, tiek ieguuts rezultaats." Nolikts tiek viss, ieskaitot rakstiishanas stilu un burtu skaitu tajaa. Galvenaa doma ir panaakt, lai rakstiitaajam negribeetos vairs neko rakstiit. Taatad buutu mazaaka iespeeja, ka vinjsh zheelosies veel.
Pie tam, tas tika dariits publiski, lai neuzrastos jauni posti ar tekstiem: "Jaa, mani arii sauc par pokemonu", "Mani klasesbiedri arii ir taadi pashi debiili" u.tml. Cilveeki negrib rakstiit tuuliit peec uzbruukoshiem postiem.
Blackout
Dec 18 2005, 12:05
Ko Man Var piekasīties
Jā, es pažēlojos! Bet ja mani nolikt, es nemainīšos, tāda ir vienkārši mana daba, es nebiju domājis žēloties, bet ja tā skaitās žēlošanās tad labi.. Topiks ir par Pokemoniem, un es
PASTĀSTU vai es esmu pokemons vai ne, kāpēc, paskaidroju, un kā tas ir būt pokemonam....Tad jau etm posts arī bija žēlošanās, par manu rakstīšanas stilu. Rakstu es kā man ērtāk. Bet jēgu uz šo topiku par rakstīšanas veidu, es pilnīgi neredzu
THIS HAS BEEN EDITED!
Tikai tāpēc, ka viņu debīlais prāts nezin, kas ir anime..
Ir cilvēki, kuri uzskata, ka anime "parit mozgi" ... >_> nu ja viņiem tā liekas, tad vismaz kāpēc ir jāsaukā par pokemoniem.................
stulbie inkompetentie babuiini..
Es nezinu, kaa citaadi noskaukt shaadus tekstus, kaa vien par veelmi izstaastiit mums, cik tavi klasesbiedri ir slikti (=zheeloshanos). Var teikt, ka manis mineetais 2. citaats ir informatiivs. Bet atbilde uz to ir "taa vienkaarshi ir", taapat kaa kokiem lapas ir zaljaa kraasaa.
Blackout
Dec 18 2005, 12:15
Tur ir arī tā kļūda. Neizlasi Tu vai Jūs visu. Izņemat dažas frāzes=nogriežat visu pārējo kā žurnālisti, un tad jau tur var sanākt nezin kas. Bet atkal. Kā jau teicu es PASTĀSTU kā tas ir, un kā pret to attiecas citi, ka esmu 'pokemons'
nezinu kādā valodā vēl pateikt....
šā šī šo šai... >_>
Blackout
Dec 18 2005, 12:21
Jā, nu protams. Es vēl joprojām esmu šokēts, ka etm posts arī nebija žēlošanās. Nu nenoliks viņš mani.
Panākt lai raksta mazāk? wth.
Es jau tāpat esmu tikai aktīvs offtopic un art. Un ja es mazāk rakstīšu, tad vispār neko nerakstīšu. wth...
*dies*
QUOTE(Tsukama @ Dec 18 2005, 11:15)
Tur ir arī tā kļūda. Neizlasi Tu vai Jūs visu. Izņemat dažas frāzes=nogriežat visu pārējo kā žurnālisti, un tad jau tur var sanākt nezin kas. Bet atkal. Kā jau teicu es
PASTĀSTU kā tas ir, un kā pret to attiecas citi, ka esmu 'pokemons'
nezinu kādā valodā vēl pateikt....
šā šī šo šai... >_>
Tur jau taa lieta, ka bez taam fraazeem viss buutu kaartiibaa. Tieshi, lasot shiis fraazes, kaa, piemeeram, "imkompetentie babuiini", galvaa iesitas doma "Kaapeec tu to mums staasti?". Tieshi sheit paraadaas doma, ka tu veelies pazheeloties. Un tieshi tas nokaitinaaja.
QUOTE(aivvv @ Dec 18 2005, 11:16)
Cik suudiigi tu gribi, lai es juutos?
Darboshanaas, kaadu mees veicaam, bija brutaala visu slikto emociju, kuras sakraajaas, uzgaashana vienam jauninjajam. No manas puses taa bija nespeeja emocijas patureet sevii. Bija tik ljoti noriebusies visa veida zheeloshanaas forumaa. Jaa, doma bija - panaakt, ka Tsukama mazaak rakstiis (mazaak zheelosies). Toreiz man taa likaas pareizaakaa riiciiba. Tu gribi, lai es vienmeer buutu ideaals? Veelreiz: Cik suudiigi tu gribi, lai es juutos?
QUOTE(Tsukama @ Dec 18 2005, 11:21)
Jā, nu protams. Es vēl joprojām esmu šokēts, ka etm posts arī nebija žēlošanās. Nu nenoliks viņš mani.
Panākt lai raksta mazāk? wth.
Es jau tāpat esmu tikai aktīvs offtopic un art. Un ja es mazāk rakstīšu, tad vispār neko nerakstīšu. wth...
*dies*
ETM posts bija nevis zheeloshanaas, bet uzbrukums tev.
Kad es runaaju par pagaatni, es runaaju par pagaatni.
Blackout
Dec 18 2005, 12:49
Pacenties gan tu. Bet jēgu es neatradu. Uzbrukums man, un žēlošanās par to. Tieši viņa posts atbilst žēlošanās=uzbrukums. Labi, es žēlojos. Bet tieši man uzbrūkat. Tas varbūt nokaitināja tikai tevi. Un es domāju, ka nevajadzētu spriest par citu viedokļiem, kamēr tie nav izteikti. Otaku ir 1000+ memberu, un tu nevari teikt, ka pilnīgi visus 1000+ tas nokaitināja.. Nē - nevari. Mans viedoklis. To pašu frāzi es tagad varu ņemt.
tu gribi, lai es vienmeer buutu ideaals?
to pašu jautājumu tagad varu es uzdot.
t3h editz0rzatbilde kāpēc es to Jums vai tikai Tev stāstu:
Topiks ir par pokemoniem... Bija jautājums vai es uzskatu sevi par pokemonu. Es atbildēju jā, vai mani uzskata citi par tādu, kādēļ, kā viņi reaģē, tāpat arī es par viņu attieksmi: kā es reaģēju uz to visu, mans viedoklis. un piu-piu-piu....
Tas nokaitinaaja vismaz, mani, sipps un ETM. Mees pashi arii riikojaamies. Ja kaads uzskata, ka riikojamies nepareizi, vinjam buutu jaarunaa pretii. Kaa aivvv arii dariija.
Tu to staasti visiem foruma lasiitaajiem. Ja es domaatu, ka tevis teiktais ir nekam nederiigs, dzeestu tavu postu. Mana riiciiba bija mana viedoklja rezultaats.
ShinChan
Dec 18 2005, 15:21
Apžēlojies
Lūk, kas notiek, kad katrs vēlas paturēt pēdējo vārdu. Pašiem maz ir skaidrs par ko strīdaties?
Tsukama atnāk uz izbļauj savu pārejas vecuma bēdu (klasisks nesaprastā skolasbiedra variants, domāju, katram klasē tādi ir bijuši), bariņš vecūkšņu uzbrucina nabadziņam virsū, un mūžīgais pasaules lāpītājs un nesaprasto advokāts Aivv metas frontālā uzbrukumā izmantojot argumentus, kam ar realitāti maz sakara. Un tad vēl edg, mēģina skaidrot savas un unsavu biedru rīcības motīvus.
Nesaprotu kāpēc šis viens gadījums pacelts tādos augstumos? Pāris topikus atpakaļ, ja nemaldos Tjien, laida vēl lieklāku puņķi sakarā ar to, ka špikotāji dabūn augstāku balli, kā viņš godīgais. Tur gan bija žēlošanās un ņaudēšana piepinot klāt arī atšķirīgos maku biezumus.
Pat nezinu ko ieteikt...
Redz, Shinchan, tu pats arii izskaidroji, par ko mees striidamies. Taa nu vinjsh ir. Un, ja pareizi sapratu, tad aivvv beidzot shos motiivus saprata. Vinjsh neatbalsta muusu riiciibu. Un arii es pats to neatbalstu.
Kad es Tjen aizraadiiju, ka vinjsh tikai zheelojas, vinjsh saprata (vismaz es ceru), ka tas ir bezjeedziigi un vairs taa nedariis. Turpretii, Tsukama paliek pie domas, ka vinja izteiktaas iebildes par to, cik vinja klasesbiedri ir kakaini, ir pieljaujamas piebildes pie vinja informatiivajiem postiem. Es tieshaam nezinu, ko domaat.
lastguru
Dec 18 2005, 16:20
OMG!
enough of this spam!
Taa kaa pokemoni kaa multene nav vainiiga pie taa, ka visi pa labi un pa kreisi tiek saukaati par "pokemoniem", tad viens cilveeks pameta ideju saukt vinjus savaadaak. Visvairaak vinjus apziimeejoshs man likaas izteiciens "mazie barometri", jo vinji ir ljoti emocionaali cilveecinji ar tieksmeem shiis emocijas strauji mainiit. Es jau censhos paariet uz vaarda "pokemons" aizvietoshanu ar "barometrs".
lastguru
Feb 12 2006, 16:05
a kaapeec ne traktors?
QUOTE(edg @ Feb 12 2006, 14:53)
Taa kaa pokemoni kaa multene nav vainiiga pie taa, ka visi pa labi un pa kreisi tiek saukaati par "pokemoniem", tad viens cilveeks pameta ideju saukt vinjus savaadaak. Visvairaak vinjus apziimeejoshs man likaas izteiciens "mazie barometri", jo vinji ir ljoti emocionaali cilveecinji ar tieksmeem shiis emocijas strauji mainiit. Es jau censhos paariet uz vaarda "pokemons" aizvietoshanu ar "barometrs".
bet vai tavam piemēram sekos citi?
a kas adminiem warnus liek?
QUOTE(lastguru @ Feb 12 2006, 15:05)
Pamato, kaapeec tieshi "traktors", un saukshu par traktoriem! Nezinu, ko tu gribeeji pateikt tieshi ar shii vaarda izveeli, un domaaju vissliktaako, kameer nezinu. Paldies tev!
QUOTE(Seila @ Feb 12 2006, 15:07)
bet vai tavam piemēram sekos citi?
Kam man tas vajadziigs? Lai tachu dara kaa grib. Es vienkaarshi iesaku kaartiigiem anime faniem nevalkaat vaardu "pokemons" nevietaa.
Psycholog
Feb 13 2006, 06:13
Izlasiiju liidz 3 lappusei, un man apnika. Bet nu...kas attiecas uz manu personiigo viedokli...
Manupraat sho vaardu vajadzeetu ar likumu aizliegt popularizeet. Kaapeec? Taapeec ka ir vienkaarshi nozheelojami skatiities, kaa pa pasauli skraida apkaart pokemoni, kuri pashi neapzinaas, ka taadi ir, un veel piedevaam nepaartraukti saukaa apkaarteejos par pokemoniem, nemaz neizprotot shii vaarda noziimi...no pieredzes spriezhu...
Savukaart, janu gadiijumaa kaads no shiem pashiem pokemoniem uzzina, ko iisti noziimee shis vaards, tad atkal ir probleema ar to, ka vinjus noteikti saak mociit kautkaadi kompleksi...jo reti kursh gribees akcepteet to, ka vinjsh ir pokemons...varbuut ka peec taa uzzinaashanas vinji uzvedas cilveeciigaak, bet katraa gadiijumaa laimiigaaki vinji no taa noteikti nevar palikt...
Turklaat, kaads te veel iemineejaas, ka shii vaarda izgudroshana pati par sevi ir kautkaads idiotisms (vai kautkaa taa) - es pilniigi piekriitu...lai gan tomeer ir labaak, ja kaadu saukaa par pokemonu, nevis vienkarshi par idiotu vai dalb**bu vai veel kautkaa tamliidziigi...
Un atcerieties, ka kaadreiz mees visi esam bijushi pokemoni...un lielaakaa dalja no mums, neatkariigi no taa, cik veci mees buusim, kautkur buutiibaa arii paliksim taadi...
Kautko paaraak daudz es filozofeeju.
QUOTE(Psycholog @ Feb 13 2006, 06:13)
Izlasiiju liidz 3 lappusei, un man apnika. Bet nu...kas attiecas uz manu personiigo viedokli...
Manupraat sho vaardu vajadzeetu ar likumu aizliegt popularizeet. Kaapeec? Taapeec ka ir vienkaarshi nozheelojami skatiities, kaa pa pasauli skraida apkaart pokemoni, kuri pashi neapzinaas, ka taadi ir, un veel piedevaam nepaartraukti saukaa apkaarteejos par pokemoniem, nemaz neizprotot shii vaarda noziimi...no pieredzes spriezhu...
Savukaart, janu gadiijumaa kaads no shiem pashiem pokemoniem uzzina, ko iisti noziimee shis vaards, tad atkal ir probleema ar to, ka vinjus noteikti saak mociit kautkaadi kompleksi...jo reti kursh gribees akcepteet to, ka vinjsh ir pokemons...varbuut ka peec taa uzzinaashanas vinji uzvedas cilveeciigaak, bet katraa gadiijumaa laimiigaaki vinji no taa noteikti nevar palikt...
Turklaat, kaads te veel iemineejaas, ka shii vaarda izgudroshana pati par sevi ir kautkaads idiotisms (vai kautkaa taa) - es pilniigi piekriitu...lai gan tomeer ir labaak, ja kaadu saukaa par pokemonu, nevis vienkarshi par idiotu vai dalb**bu vai veel kautkaa tamliidziigi...
Un atcerieties, ka kaadreiz mees visi esam bijushi pokemoni...un lielaakaa dalja no mums, neatkariigi no taa, cik veci mees buusim, kautkur buutiibaa arii paliksim taadi...
Kautko paaraak daudz es filozofeeju.
tu taa un nepateici ko tavupraat noziimee pokemons
bet peec tava teksta var spriest, ka tas noziimee idiots utt. Bet probleema ir tur, ka daudz lieto vaardu pokemons pavisam nepareizaa noziimee, tas nemaz nav nekas slikts
Luuk vaarda pokemons noziime :
QUOTE(aivvv @ Nov 11 2005, 08:49)
es tiessaam briinos ka tiessi juus nezinat kaa un kur ir ceelies ssis vaards (nu labi ceelies protams no animes) pareizaak kaa radies ssis stils
tas ir radies japaanaa vai pareizaak tur ir konstateejams tas vistiessaak peec savas buutiibas pokemons ir 13-14 gadus vecs beerns kuram dziivee nekas neruup jo vinnss ir pilns ar pozitiivismu vinnss ir pilniibaa materiaali nodrossinaats lloti komunikabls draudziigs un atveerts ar savaa veidaa izteiktu stila izjuutu uz ggeerbssanaas stilu kura pamataa ir siltie kraasu tonni sarkans zallss dzeltens un tamliidziigi visbiezzaak taccu iisteniibaa ietverot visas kraasu gammas no melnaas liidz baltajai taadejaadi radot preteejo pusiiti pokemoniem respektiivi pandas kuras ir tiessi tikpat pozitiivas savaa buutiibaa
taccu pandas tiessi kraasu gammmas deell ir paguvusas laikaka gaitaa sapluust ar gotismu taadeell arii vanabee gotus arii sauc par pokemoniem jeb es personiski par pokegotiem
latvijaa sso vaardu izmanto katrs kaa veelaas un 98 procenti kuru vidu iekllaujaties arii (ja neskaita sso cilveecinnu Forgotten*Memory kas gandriiz preciizi raksturoja kas ir pokemoni
) juus tiessaam nezin ko tas noziimee taadeell interpretee to kaa veelaas jo ssis vaards ir izteikts meinstriims no kura ikdienaa itsevisskki jauniessiem ir gruuti izvairiities
vienaa teikumaa sakot pokoemons peec buutiibas ir cilveeks kam nav dziives ruupju kas ir optimists un kam patiik staigaat kraasainam
jaatziist ka es paziistu tikai vienu iistu pokemonu latvijaa
taccu par pokemoniem es saucu pilniigi visus cilveekus jo es varu teoreetiski pieraadiit kaadell juus taadi esat
aa jaa vispokemoniskaakaa sseit ir ssaisuke kas mani lloti priecee
un vislabaak man patika teksts ka vinna neveeloties redzeet otaku tusaa nekaadus kurbijkurnes pokemonus kad es vinnu ieraudziiju man tiessaam bija diezgan liela smieklu leekme protams pozitiivaa noziimee
aa nu jaa paaugoties cilveekam ir lloti gruuti saglabaat pokemonismu diemzzeel taa nu tas ir taccu sirdii es noteikti esmu visiistaakais pokemons
viena no manaam iesaukaam ir pokemonu pavelnieks
Ghoul, taa ir tikai aivvv interpretaacija. "Nedaudz" paarspiileeju, bet ja 99% cilveeku sho vaardu uztver kaa "idiots", tad taa 1% viedoklis vienalga buus nepareizs, lai arii vinji perfekti balstiitos uz vaarda izcelsmi.
QUOTE(edg @ Feb 13 2006, 20:42)
Ghoul, taa ir tikai aivvv interpretaacija. "Nedaudz" paarspiileeju, bet ja 99% cilveeku sho vaardu uztver kaa "idiots", tad taa 1% viedoklis vienalga buus nepareizs, lai arii vinji perfekti balstiitos uz vaarda izcelsmi.
99% iedziivotaaju vaardus idiots un kretiins lieto nemaz nezinot ko tie noziimee, lito tos ar noziimi muljkjis, tas nemaina to vaardu noziimi
QUOTE(Ghoul @ Feb 13 2006, 20:20)
99% iedziivotaaju vaardus idiots un kretiins lieto nemaz nezinot ko tie noziimee, lito tos ar noziimi muljkjis, tas nemaina to vaardu noziimi
Pilniigi preteeji! Tas tieshi maina to noziimi! Ja tevi kaads nosauks par "kretiinu", tu zinaasi, ka tas noziimee kaut ko apmeeram "riebeklis". Vaarda noziime ir tas, kaa vaardu uztver. Taa atkariiga no konteksta. Jebkursh tiesnesis to apstiprinaas.
Psycholog
Feb 14 2006, 03:05
QUOTE(Ghoul @ Feb 13 2006, 16:28)
tu taa un nepateici ko tavupraat noziimee pokemons
bet peec tava teksta var spriest, ka tas noziimee idiots utt. Bet probleema ir tur, ka daudz lieto vaardu pokemons pavisam nepareizaa noziimee, tas nemaz nav nekas slikts
Luuk vaarda pokemons noziime :
To, kaapeec es nemineeju, ko iisti shis vaards noziimee un ko ar to meedz apziimeet, tev vajadzeetu saprast pasham, ja tu pietiekoshi uzmaniigi izlasiiji pirmo teikumu otrajaa rindkopaa, manaa ieprieksheejaa postaa...
Un starp citu, reiz arii kaadaa aviizee tika publiceeta shii vaarda izcelsme un izskaidrojums.
Daudzas tendences valodas attīstībā, bet drīzāk gan regresā, kas pēdējā laikā parādījušās sakarā ar interneta ienākšanu katrā mājā, man liek sērās turpat vai apraudāties. Rīgas Laikā bija publicēts neliels, bet precīzs skaidrojums vārdam "pokemons". Tieši šie pokemoni ir arī lielākie valodas izvarotāji. Tāpēc es uzskatu, ka jācīnās pret pokemonismu daudz ņiprāk nekā pret anglicismiem datorterminoloģijā vai transliterāciju.
Pokemoni, kas atrodas vēl tikai sākotnējā degradācijas fāzē, ir viegli atpazīstami pēc izteiktā riebuma pret v un s burtiem. Tā vietā viņi izmanto w un z, W un Z. Piemēram varētu minēt vārdu salikumu "reāls vieplis", kuru katrs kārtīgs pokemons uzrakstītu kā "ReAAlZZzzZZ WiepliZZ". Kā redzams piemērā, pokemoniem ir arī neskaidrs priekštats par mazo un lielo burtu lietojumu.
Pokemoniem ļoti raksturīgas ir arī pārspīlētas un nekontrolējamas emocijas, kas laužās ārā visnepiemērotākajos brīžos. Piemēram, pokemons, kas uzzinājis, ka atstāts 8. klasē uz otro gadu par to saviem draugiem čatā pziņos šādi: "Yahzz uchene sssukA mAnI atztaaja uz owtro gAdu. LOL?????? =====]]]]]] :DDDDD ;P
".
Ļoti nelielās devās šāds pokemonisms ir pieļaujams, lai izdaiļotu kādu tekstu un tādā veidā piešķirtu rakstītam vārdam tikai sev raksturīgu stilu. Diemžēl apetīte rodas ēdot un pokemons, kas sācis savu ceļu un latviešu valodas iznīcināšanu, tik drīz vis neapstāsies. Ātri vien visi vārdi tiks izvaroti, vēlāk jau rindkopas un viss teksts, vēl pēc tam pokemons sāks arī tāpat runāt un tad jau varam uzskatīt, ka konkrētais pokemons ir iegājis jaunā stadijā jeb sasniedzis nākamo līmeni.
Visu manu sāpju piepildījums bija TVNET anketa,
.
Church
Feb 14 2006, 13:24
sipps: cilveeki ir ar truukumiem. dazhi, - kaa redzams, - ar ljoti lieliem. bet visvairaak mani shausminaatu info ka kaads no maniem pazinjaam uz shaada chika shaadu anketu atsauktos. pat ja daudzos gadiijumos citu gaume ir vienaldziiga, neizpratne/liidzjuutiiba/uzjautrinaajums par shaadu gadiijumu nekad vairs neljautu cieniit shaadi izveeleejushos viirieti ;>
P.S.
ceru, ka nekljuudiijos aatri paarskrienot ar aciim anketai - tas tachu bij chiks? ;DD
ja ta bija sieviesu kartas butne un ta iepazisanas ankta ir pavisam reala/vimaz bija.
tad nu velkautkas par pokemoniem ko atradu klejojot pa bezgaligo i-netu
Tad nu dažas iezīmes:
Numur 1 -> Apģērbs
Parasti melns. Tie ir tā sauktie melnie pokemoni, citu saukti arī par pokemonu karaļiem, jo ir visļaunākie. Ļaunuma iespaids ir radies no viņu apģērba un papildaprīkojuma. Viltotiem asiņainiem stāstiem arī ir liela nozīme, viņiem "asinis ir garšīgas" (9/10 speciāli nav pagaršojuši) un neaizmirsīsim arī Gotu kultūras piekopšanu/pielūgšanu.
Tad, protams, nāk klāt parastie jeb košie pokemoni. Visdažādāko krāsu sajaukumi, zaļš ar zilu, rozā, dzeltenu.. Strīpainas zeķubikses (es nerunāju par maziem bērniem, kuriem tādas lietas vēl ir pieņemamas). Godīgi sakot, man brīžiem liekas, ka viņi vēlas atēlot, t.s., mākslinieku tipus, kuri dzīvo paši savā pasaulē un ļoti vienkārši ir atšķirami no pārējā pūļa. Pokemoni vēlas, lai viņus ievēro.. Koša krāsa vai melns apģērbs - kā kurš grib, lai viņu redz. Visi mēs tiecamies pēc uzmanības, arī tu (pat ļoti).
Numur 2 -> Papildaprīkojums (pričendāļi) apģērbam
Spaiki, durkļi, zīmējumi (papildaprīkojums?), krusti, ķēdes, iespējami arī nevajadzīgi apģērba gabali u.c. neuzskaitītās lietas. Citiem cilvēkiem ikdienišķas lietas, pokemonu īpašumā izskatās pilnīgi savādāk, visbiežāk apkrāsotas ar marķieri un/vai mīļāko grupu nosaukumiem, reliģiskiem un sātaniskiem izteicieniem. Bieži vien mantas ir saplēstas (speciāli, ne dēļ nabadzības vai to vecuma..)
Numur 3 -> Pats galvenais pokemonu raksturojošais lielums - smadzeņpods.
Uff.. Viņiem izdodas, pokemonu skaits strauji sāk palielināties (īpaši to var redzēt internetā, pat tavā blogā
face.lv un
dragiem.lv veltītajos rakstos un, protams, vecais labais Laimas pulkstenis vēljoprojām rulz), līdz ar tādu daudzumu pokemoni sāk grupēties (ir jāgrupē) pa grupām. Vieni ienīst otrus un neuzskata sevi par pokemonu (kaut arī mēs visi zinam, ka tā nav:). Daudz dažādu kastu, kur pokemoniem ir savas tiesības (Piezīme sev: Interesanti patiesībā.. Gluži kā dzīvnieki. Varbūt vajadzēs veikt Zinātniski Pētniecisko Darbu par šo tēmu?), savi kopējie viedokļi (interesants termins), kopīgais pokemonu stils un domas..
"Pašnāvnieki".. Ja kāds no viņiem būtu spējīgs uz ko tādu saņemties.. Nē, nē.. Es saprotu, ka mamma nelaida uz tik foršā HIM koncertu. Traki. Jāmeklē virve. Par depresiju gan tev varu piekrist, šī sliktā pasaule, neviens viņus nemīl, tādēļ ir bezjēdzīgi jāpielejas kādā no ikmēneša Fabrikas vai Mūzikas Video koncertiem ar lētu alu (po, galvenais, ka galvā dod kā vajag). Pie rakstura varam pieskaitīt arī pokemonu spēju rakstīt praktiski citā valodā. Galu galā, man trīsreiz grūtāk ir rakstīt ViNju StilZaa nekā ik pa brīdim nospiest ALT pogu. Arī viņu "dialektos" var iedziļināties... (Piezīme sev: Svītrojam dzīvniekus, sāk parādīties primitīvas kultūras iezīmes)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.