QUOTE(ShinChan @ Feb 16 2006, 21:00)
Es laikam neesmu gluži standarta cilvēks, taču neizjūtu (nevarētu teikt ka arī agrāk būtu izjutis) īpašu vēlmi kļūt par kaut kādu tipoloģizētu subkultūras pārstāvi, kas ģērbjas, klausās, skatās un dzīvo atbilstoši priekšrakstiem. Tas ir nosacīts rāmis sev pašam.
Mani sajūsmina bieži lietotā argumentācija "Vēlos būt atšķirīgs/a no "pelēkās masas", "pūļa", "ikdienišķā"". Tad man savukārt rodas vēlme teikt "Tak paskaties spogulī! jūs to vien darat kā viens otru kopējat. Paniskās bailēs bēgot no "pelēkās masas" jūs vispār zaudējat jebkādu personisko identitāti un kļūstiet par niecīgiem gabaliņiem subkultūras mozaikā".
Vai tad ģērbšanās stils vai dzelžaina pieturēšanās konkrētam mūzikas stilam izsaka cilvēka būtību? Protams, redzot krēpojošu skūtgalavi, sporta apavos, "trenuškās" un dermatīna jakā man būs zināms priekšstats gan par viņa socializācijas pakāpi, vērtību sistēmu un daudzām citām lietām. Arī viņš ir subkultūras pārstāvis un nodalīts no publiskās masas pēc konkrētām pazīmēm.
Šādu grupēšanos pēc savā būtībībā nenozīmīgām pazīmēm es vērtēju kā baiļu un iekšēju kompleksu (visbiežāk slimīgas vēlmes tikt atzītam) motivētu procesu. Taču tas ir pārejoši.
Hipiji nopīpējušies, nošņaukušies un nopacifistikojušies pēc pāris gadiem uzvilka tās pašas "nīstās" žaketītes un tās pašas "nīstās" sabiedrības ietvaros strādāja tos pašus "nīstos" juristu, grāmatvežu un pārdevēju darbus nevis nodibināja lielu komūnu kur domubiedru ieskautiem dzīvot saskaņā ar sevi un dabu līdz nāves stunda sitīs. Šis process tikai pierāda, ka lai kā marginālo grupu radītās subkkultūras mēģinātu pretstatīt sevi "pamatmasai" to idejas reti izrādās dzīvotspējīgas nonākot saskarē ar reālās pasaules nežēlību, kas arī izskaidro to, ka pamatā visi pokemoni, emo, goti utt. ir cilvēki kas paši nestrādā un sevi neuztur. Nāk vecums, nāk sajēga, lai gan tas arī nav akmenī kalts.
Personīgi ja es sevi kaadreiz meedzu nosaukt kaa kaadas subkultuuras paarstaavi, tad tas nav taapeec, ka es censtos tai subkultuuras grupai liidzinaaties, bet gan taapeec, ka es taads vienkarshi esmu....neredzu iemeslu noliegt aciimredzamo
Man sanaak smiekli, kad es redzu 100% gotiskas meiteniites, kuras apgalvo, ka nav gotes, tikai taapeec, ka uzskata, ka gotu visas gotu meitenes ir govis
(tas taa, piemeers tik)