QUOTE(anti @ Feb 10 2010, 20:09)
Kas attiecās uz Tigras teikto - tev nepatika, ka modi netiek ievēlēti (tb, visi balso pollā or smthn?) vai tas, ka modi nav no parasto lietotāju vidus?
Nu, man jau viss it kaa patiik, nav pretenziju, domaaju, ka ja notiktu ar poll'iem buutu galiigs murgs. Neatceros, ko iisti tolaik domaaju, bet taa laikam bija taapat bezsakaraa klaat piemesta doma, ka nu ''tik ideaali jau nav, lai nebuutu uz ko tiekties'', vai kaut kaa taa.
Un jautaajums Sigfam, kaa savaadaak var aprakstiit sisteemu, kuraa viens cilveeks izveelas vadoshos amatos seedoshas personas, kuraam tad arii tiek dota visa riiciibas vara? Monarhija(?) ne gluzi.
Mono-viens, Oli-dazji, Monarhija - viena vara, Oligarhija - dazju vara. Vismaz taa es saprotu sho terminu.
arhs (ἄρχων) no griekju valodas vadiitaajs, liideris;
Tad skatoties abstrakti, nevar vilkt paraleeles?
Logjiski, ka sheit nav ne kaada valsts, ne reaali esosha teritorija (tikai vieta uz kaada cietaa diska), kur vareetu reaali eksisteet kaada no paarvaldes formaam, taa kaa, tas buutu tikai logjiski, ja jebkuram buutu skaidrs, ka domaats paarnestaa noziimee.
Paraleeles mees katrs velkam savaadaak, liidz ar to, ir starpiiba tajaa, kaa mees to redzam. Tu vari teikt, ka nepiekriiti tam, ko es saku, tomeer, kursh saka, ka mana ''ponja'' ir nepareiza, bet tava pareiza? Liela dalja terminu, ko lietojam, ir vaardu speeles no sengriekju valodas, tas, ka uztveru vaardus taa kaa tie ir rakstiiti, neliecina, ka uztveru nepareizi termina jeegu.
Viss paareejais jau ir interpretaacija un interpretaacija ir subjektiiva, liidz ar to taa nevar buut nepareiza savaa buutiibaa.
Ja tu piekriiti tam, ka Oligarhija noziimee dazju vara sfeeraa(kaa to maaca pat pamatskolaa, ekonomikas stundaas), tad tas, ko tu uzskati par nepareizu ir mana interpretaacija. Un interpretaacijai nav nekaada sakara ar ''ponju''.
Praktisks piemeers: Divi cilveeki skataas debesiis, abi piekriit, ka debesis ir zilas un ka tur ir maakonji, viens maakonii saskata zakjiiti, otrs neredz neko.
Tad analogi: Es saskatu oligarhijas ieziimes(kaa zakjiiti maakonjos, apzinoties, ka zakjiisha reaali nav), tu neskaties manaa virzienaa liidz ar to, neredzi kaa es to biju domaajusi.
Lai vai kaa, viskolosaalaakaa lieta shai forumaa ir taada, ka pat galiigs bezsakars rada spamu, ko var interesanti palasiities. XD I love otaku.lv