Nee.. runaajot par Ultramen'u man tas bija pirmais iespaids par anime dramatismu..
Un daargie forumieshi.. pa Vivu arii raada neteikshu ka sliktus anime..
Tagad pa VOX veel anime raada ?
Pasakiet laikus luudzu!
Ja es nemaldos tad neraada. Vinjiem bija reizi meenesii anime nights.. bet jau sen nedzirdeets ir.. Bija arii seriaali reizi nedeeljaa.. bet shkiet tie arii apklusushi...
Ladykiller
Apr 11 2004, 15:34
Anime es jau skatos no 4 vai 5 gadu vecuma tagad man ir 16 gadi, tad es vel nenojautu cik daudz tas mana dzive mainis un vispar ko es isti skatos. Pirmais anime serials kam es sekoju liidzi katru seeriju bija dragonball, visu laiku man likas ka man vienk. patik ka vini tur kaujas un visi superiigie spradzieni, bet izraadiijas ka ta bija vieta kur es nemu savu pasparliecibu un macibas dzivei.
Seven_of_zero
Apr 11 2004, 21:00
Pa vox vel 2 nedelas atpakal bija anime "Dragon knight 4-ever"
AlexMak
Apr 12 2004, 00:39
Jaaa... Pateicoties Voxam es atsaaku skatiitiesa anime. Vinji raadiija Evangelion un mani pamodas sen aizmirsta interese par anime. Paldies shim kanaalam!
phe...man tulinj būs 20...citi rēc ka es anime boķīju a es visus tikai pasūtu...he,he,he...
P.s.ultramens man liekas bija arī mans pirmais anime cik atceros, ja neskaita zaķīšu pirtiņu...he,he,he
karlik
Apr 12 2004, 23:26
Biku esmu noguleejis topiku:) skat. user infu, for details.
Skatos kopsh sevi atceros. Intensiiva ka4aashana saakaas pirms ~4 gadiem, paldies prodius, par neapzinaatu ftp (ar animeem) hostoshanu
, savlaik vieniigaa source:)
ShinChan
Apr 13 2004, 12:54
Ultramens
Tas nu gan bija viens zviedziigs gabals. Atceros peec tam skolee meedzaam apreekt puisja izgaajienus un izbljaavienus chwaaa!!! tudo!!! swoshhhh!!! un kaa kaartiigam pionierim pienaakas roka pie zvaigznes
Tas noteikti nebija mans pirmais anime muuvis, jo ja taa buutu bijis, tad es buutu visai taals sjai padariisjanai. Man skjiet ka pirmais bija "graamatu graamata", ko raadiija pa LTV1 kaut kad 198X gadaa (vairaak uz beigaam). Tad man vareeja buut kaadi 5 vai 6 gadi, biju mazs duraks un skatiijos visu ko raadiija kantainaa kaste. Atceros ka piesaistiija izbriinaa paveertaas milziigaas mutes un acis, kaa karii diivainaas sliidosjaas kustiibas paarvietojoties (liels kontrasts gleznainajaam, dabiigajaam krievu animatoru multeneem). bet nu tajaa laikaa es sjo multeni nekaadi nesaistiiju kopaa ar kaut kaadu mistisku anime. viss nopietnaakais jau naaca veelaak....
ehh jauks ekskurss pagaatnee sanaaca, agraak tomeer vissbija jaukaak, zaale zaljaaka un labaak piipeejama...
Jaa es arii atceeros taadu lietu kaa "Graamatu Graamata" man shkiet ka veel "Hallo Kitty" gaaja pa toreizeejo "Mirazha", bet tas jau bija 90-91gads.
Hwaa. El Hazard. Zheel ka vaacu val
QUOTE (Robik @ Apr 15 2004, 03:42 PM) |
Hwaa. El Hazard. Zheel ka vaacu val |
jaa gan ... labaak vaacu nekaa krievu ..
Nuu... krievu valodaa es katru 3. vaardu arii saprotu, bet vaacu... katru 300.
Taa kaa - es piekriitu, ka vaacu val ir slikti
Vaacu valodaa nav prieka skatiities gabalus, kur ir romantika. Galiigi neko nesaprotu. Kad ilgaak paskatos kaadu anime vaaciski, tad vismaz saprotu kas un kaa, bet tikai no teoreetiskaa viedoklja. Taa kaa nav prieka shito skatiities vaaciski.
Fatalis
Apr 16 2004, 20:48
Uzskatu, ka vācu valodai nav ne vainas.
Hideki
Apr 16 2004, 21:36
QUOTE (Fatalis @ Apr 16 2004, 07:48 PM) |
Uzskatu, ka vācu valodai nav ne vainas. |
... Ja vinju saprot
Fatalis
Apr 16 2004, 21:48
QUOTE (Hideki @ Apr 16 2004, 09:36 PM) |
QUOTE (Fatalis @ Apr 16 2004, 07:48 PM) | Uzskatu, ka vācu valodai nav ne vainas. |
... Ja vinju saprot |
Visās valodās tā ir.
Nu nee... kad es jap valodaa ne suu** veel nesapratu, jau iefanoju, pat, kad veel par pashu anime neko nerubiiju
Pie tam vaacu valoda man vienmeer izklausiijusies samaakslota un jeela...
Taapat kaa krievu valoda man izklausaas taada rupja (preciizaak buutu "raupja"), gruuti man liekas krieviski taa, lai man miilji izklausiitos, parunaat.
Taa kaa - valoda pati par sevi nosaka daudz, nevis tikai tas, vai vinjas zini vai nee.
Tas viss arii ir ljoti svariigs iemesls, kaapeec man nepatiik dubota anime, pat, ja tas ir ljoti labs dubs - pati vaardu izruna piedod vajadziigaas emocijas, un citaa valodaa parasti taas nedaudz, bet noziimiigi sabojaajas.
ShinChan
Apr 17 2004, 00:04
QUOTE (edg @ Apr 16 2004, 09:36 PM) |
Nu nee... kad es jap valodaa ne suu** veel nesapratu, jau iefanoju, pat, kad veel par pashu anime neko nerubiiju Pie tam vaacu valoda man vienmeer izklausiijusies samaakslota un jeela... Taapat kaa krievu valoda man izklausaas taada rupja (preciizaak buutu "raupja"), gruuti man liekas krieviski taa, lai man miilji izklausiitos, parunaat.
Taa kaa - valoda pati par sevi nosaka daudz, nevis tikai tas, vai vinjas zini vai nee.
Tas viss arii ir ljoti svariigs iemesls, kaapeec man nepatiik dubota anime, pat, ja tas ir ljoti labs dubs - pati vaardu izruna piedod vajadziigaas emocijas, un citaa valodaa parasti taas nedaudz, bet noziimiigi sabojaajas. |
He, he
Zinu, ka daudziem cilvjiem vaacu valdoa liekas rupja un kokaina. Man gan skjiet, ka vaacu dublaazja ir viena no labaakajaam, cik man naacies redzeet vinji anime liek ieksjaa visu emociju gammu. Protams, ja cilveeks no vaacu val. ne ku kuu, tad gruutiibas var rasties, tacju es animes pa vaacu kanaaljiem skatiijos veel tad kad drosji biju paarliecinaats vien par guten tag un auf wiedersehen noziimi (un lielu diskomfortu neizjutu).
Ja tu skatiijies daudz anime vaacu valodaa, tad diezgan saprotami, ka tev ar attieciigo valodu saistaas labas atminjas
He... NU un ja tu esi pārmācijies par 2 pasaules karu un vācu krustnešiem utt tad loģiski vācu val nevar patikt.
ShinChan
Apr 17 2004, 19:21
QUOTE (Smogs @ Apr 17 2004, 04:28 PM) |
He... NU un ja tu esi pārmācijies par 2 pasaules karu un vācu krustnešiem utt tad loģiski vācu val nevar patikt. |
Savulaik veesture bija mans miiljaakais prieksjmets. Zinu diezgan daudz faktu par tevis piemineetajiem periodiem (vaaciesjiem ar taam izdariibaam tiesjaam lepoties nevajadzeetu), tacju mani kaut kaa vairaak ir saistiijusi vaacu nevis krievu kultuura. Pat beernudaarzaa, kad siicji speeleeja karinju es kaut kaa vienmeer meegjinaaju vaacu flangam piekonekteet, arii skatoties krievu kara filmas man vairaak just liidzi gribeejies vaacu kareivjiem, nevis dubljos grimstosjajiem un banaali mirstosjajiem krievu "cjapajeviem". nedomaaju, ka skatoties anime buutu pie sjaadam lietaam jaapiedomaa, bet aciim redzot kaadam tas tomeer ir svariigi
P.s. bet krievu valodu tomeer zinu labaak kaa vaacu, paradokss
tautietis
Apr 17 2004, 22:09
QUOTE (ShinChan @ Apr 17 2004, 06:21 PM) |
QUOTE (Smogs @ Apr 17 2004, 04:28 PM) | He... NU un ja tu esi pārmācijies par 2 pasaules karu un vācu krustnešiem utt tad loģiski vācu val nevar patikt. |
Savulaik veesture bija mans miiljaakais prieksjmets. Zinu diezgan daudz faktu par tevis piemineetajiem periodiem (vaaciesjiem ar taam izdariibaam tiesjaam lepoties nevajadzeetu), tacju mani kaut kaa vairaak ir saistiijusi vaacu nevis krievu kultuura.
|
hmm.. par veesturi runaajot.. japaanji tajaa pasjaa karaa bija veel lielaaki maitas kaa vaaciesji.
par valodaam ir kaut kaa diivaini.. itkaa latviski kaut kas nav skaniigs, bet teiksim angliski, krieviski tas vaards ir jauks, noziimee kaut ko labu, vai to izrunaa citaadi.. nezinu.. - skaniigi.. vaacu valoda iipasji manaam ausiim nav patiikama, bet kad pirms paaris gadiem to maaciijos kaut kaa tiiri labi gaaja pie sirds. pie valodaam pierod.
Khem, es protams negribu trauceet juusu intrigeejosho sarunu, bet.. cienijamie, palasiet par ko ir sadalja!
ShinChan
Apr 18 2004, 00:43
QUOTE (Yume @ Apr 17 2004, 10:02 PM) |
Khem, es protams negribu trauceet juusu intrigeejosho sarunu, bet.. cienijamie, palasiet par ko ir sadalja! |
Peec tavas logjikas sjajaa sadaljaa vjadzeetu aprobezjoties vien ar viencipara, divcipara vai triiscipara skaitlja iepostosjanu?
ja buus veel kaads posts, kas neattiecas uz anime skatiitaaja vecumu, tad topiku sleegsim. <c> Outlawz
slay3r
Apr 22 2004, 22:31
Man 19
Skatos tikai nesen.
Kārtīgi izbaudīju Hellsing, un tagad esmu autā par NGE, Roze mani sapratīs.
slay3r, nu runaajot par NGE, domaaju tevi daudzi sapratiis, ieskaitot arii mani...
heh .. njaa.. saprotu...
Man liidziiga sajuuta ir pret krievu val ... Pats iisti nezinu kaapeec, bet kaut kaa man nepatiik vinu valoda... nepatiik un viss..
Nu es nazinu cik īsti es ilgi jau skatos animi tā kā man īpašu iespēju nav lai noskatītos visas anime kuras es gribētu, nu es esmu redzējis DB ganrīz visas sērijas, tad vel skatosk kur Kenšis cinās par taisnību. Man jau ir 19, bet tomēr es esmu mazs redzējis anime.
darknight
Jun 21 2004, 04:08
Man jūnija pēdējā dienā paliks 21
Anime... *aizdomājas*
Bērnībā visādas multenes skatījos (arī pa KS Video), bet anime kā anime manā apziņā ieperinājās, kad kādu laiku atpakaļ Arsenālā noskatījos "Metropoli". Pāris gadus laikam gremoju un pirms mēneša sāku skatīties visu pēc kārtas.
Maijs bija Mijazaki mēnesis. Tagad jāsāk ar sērijām iepazīties, citādi pat slaveno "Cowboy Bebop" neesmu redzējis... Tāda pirmā apzinātā/ar nolūku anime man bija "Gariem Līdzi" ("Sen to Chihiro no Kamikakushi") - still my favourite
Maijā noskatījos kādas desmit reizes, ja ne vairāk...
Anime skatos apmēram no 14 g.v., pašlaik man ir bik vairāk pa 20
Mans pirmais anime mūviks bija aizvēsturiskā SailorMoon
Vēl joprojām patīk; esmu pat visas sērijas ierakstijusi iekš CD
Neesmu anime fanāte, bet, ja tieku klāt kam jaunam un interesantam, tad noteikti neatsakos
kaarleens
Jun 21 2004, 10:23
hehz spirited away man ir vieniigais licenzeetais anime dvd =)
Spectre
Jun 21 2004, 18:57
Unmei
Chau .......
Nu es ir taads 20 gadiigs, kautgan parasti cilveeki dod 25 peec izskata
Anime, anime, anime kautkad loti sen atceros ka biju redzeejis un dazhaadas, nu ik pa laikam. Bet taa nopietni esu keries klaat ehh kaadus 4/5 meeneshus atpakal ...
tihiro
Jun 22 2004, 11:18
Man 20,laikam neizkatas.......
Anime skatos jau sen un skatishos veel ilgi
Mans pirmais(ka puisis
)SailorMoon,redzu ka daudziem........bet paar parejam gribertos parunaat kad tiksimies(ja tiksimies)...................it ka piedavajums
xikes,es jau saprotu ka shet labaak rakstiit latv-val(atvaino par kluudam),bet ir nepatikami taadu dzirdeet par savu valody.Tas tachu nav svariigi
ShinChan
Jun 22 2004, 21:05
QUOTE (tihiro @ Jun 22 2004, 10:18 AM) |
Tas tachu nav svariigi |
Tiesji taa, tas nav svariigi.
man 21, pirmo anime neatceros, drosji vien tas bija kaads murgains seriaals, kas man mazam esot visticamaak patika. Sailor Moon neesmu redzeejis un nav arii taadas veelmes, absoluuti kretinee taada stila anime, bet gan jau par spiiti manai burkskjeesjanai tai piekriteeji atradiisies. Tas viss...pagaidaam
man 16
animi skatos, kaa shkjiet, pusotru gadu, varbut mazaak. saaku ar NGE. Sweet...
aya-angel
Jun 22 2004, 22:39
Nu tad taa: man driiz buus 18; anime skatos laiku pa laikam jau no 6 gadu vecuma
Pirmais anime bija par ziedu feju princesi vaardaa LuLu(nesen atklaaju, ka man tas anime uz kasetes ir!
Teetis bija speeleejies ar vidjiku un netii$aam ieraxtijis. ) Tad sekoja pirmais anime seriaals Latvijaa- Candy, Candy. Peec tam- SailorMoon. Un tad es atklaaju RTL2, Pro7 un Vox
Pirms diviem gadiem I took a break un kaadu laiku anieme neskatiijos, bet tad sapazinos ar Yume un tagad jutu, ka viss atsaaksies no jauna
Ivi, pilniigi tevi atbalstu- Spirited Away var skatiities daudzas reizes un katreiz tu saproti un ieraugi, ko citu. Plus, tam piemiit loti reta iipa$iiba- tas nekad neapnik!
Par krievu valodu- taa ir mana dzimtaa valoda, so pat nemeginiet to apcelt!!!!!!!!!!!!!! Vaacu val.- skaniiga un "maajiiga" valoda!!!! Latvie$u valoda- mana otraa dzimtaa valoda, so esmu par to tikai labaas domaas, tomeer taa neisklausaas dauz "maigaaka" par krievu valodu. Japaanu valoda- eksotiska&"miila". Kaapeec neviens neapcel anglu valodu??
anglju? tapeec, ka veigli lietojama un eerta
Krievu val. es gan nenosauktu par maigu. Krievu valoda man tieshi liekas taada masiiva un gudra(biezhi, rupja)...
ehh, skjiet, ka muuzhos palikshu kopaa ar naruto un vinja celjojumu
aya-angel
Jun 23 2004, 08:37
Tas taapec, ka neesi krievu valodaa iedzilinaajies. Man anglu valoda no pa$a saakuma arii likaas jociiga, rupja un neskaniiga, bet ar laiku pieradu un sapratu, ka neskaniigas un nesmukas valodas nav! Visas taas ir skaistas, tikai taam ir jaamaak atrast pieeju un nekaadaa gadiijumaa taas neniicinaat un nebuut naidiigam pret taam. Taadas nu ir taas valodnieciibas gudriibas
Pr Vox runaajot, liekaas, ka $o piektdien plkst. 01:50 tur ir paredzeeta kaarteejaa anime night. Tiks raadiits "The Irresponsible Captain Tylor (OmU)"
http://www.vox.de/27465_28031.php?artikel=45918
tihiro
Jun 23 2004, 09:01
Es arii piekritu par vaalodam,bet tikai neka nevaru atrast pieeju daudzim no tiem
aya-angel
Jun 23 2004, 09:08
Lai saprastu valodu ir jaaiedzilinaas konkreetaas tautas kultuuraa(es runaaju par muusdienu kultuuru), jaasaak skatiities TV programmas tajaa valodaa.
Par to "The Irresponsible Captain Tylor (OmU)", kaads kaut ko taadu jau redzeejis?
ShinChan
Jun 23 2004, 09:48
Sjo topiku jau vienreiz graiziija, raadaas, ka driiz tas notiks atkal
Ko juus ar taam valodaam njematies? Drizz jau saaksie mezjdunacionaljnaja roznj. Katrai valodai ir svas iipasjiibas un taas nosaka, galvenokaart, katras tautas kultuura un veesturiskie uzslaanjojumi. Latviesju valodas probleema ir taa, ka tai i9r diezgan ubadziigs vaardu kraajums, kas ir raksturiigi mazu tautu valodaam, taapeec mums ir ljoti daudz aizguvumu un visa veida barbarismu, ko mee jau esam pienjeemusji kaa normu. Pats arii sjai zinjaa smagi greekoju, bet neko dariit.
Kas saistaas ar krievu valodu (cik noprotu forumaa ir paarstaaveets pietiekams skaits sjiis tautiibas paarstaavju, iipasji dailjais dzimums
) tad taa vairs nav taa valoda kuraa rakstiija krievu domas dizjgari. Tagad taa ir valoda kuraa runaa taadu seriaalu kaa"Sarkano likturu ielas", "Menti" varonji un cilveeki sab. transportaa. krievu valodai ir tik bagaatiigs vaardu kraajums, tacju tas tik maz tiek izmantots sadziivee, ka pilniigi jaabriinaas. Aa un veel, kas krievu valoda ir vienkaarsji perfekta, lai lamaatos, te jaadomaa daudzi piekritiis
ok, tas bija mans peedeejais offtopic sjajaa sadaljaa
aya-angel
Jun 23 2004, 09:57
Ar ShinChana teikto sleedzam $o valodu teemu!
Nju, man augustaa 16
Skatos no kaadiem 5/6 gadiem. Taa iisti neatceros...
Saakaas wiss ar Candy Candy un Sailor Moon, tad atkal aizmirsu un 10 gadu wecumaa atkla ieraudziiju Sailor Moon pa TNT un tad atkla Candy Candy, tad piesleedza RTL2 un man aizgaaja...
Prieks iepazīties
Shito topicu tiko tikai pamaniiju, bija taa nosleepies
Man 16.
Nu es pat nezinu kas bija pirmaa anime ko skatiijos, liidz 6im domaaju ka sailormoon bet taa palasot te rekstiito izraadijaas ka arii Ultramen kaadreiz skatiijos tikai neapjautu ka arii tas ir anime, tobriid neko taadu nezinaaju,un pat biju aizirsusi
Un pirms sailormoon pie draudzenes gaaju Kickers skatiities, man futbols vienmeer ir paticis
Nu tas ap gadiem 6 taa bija tad maajaas ievilka kabeli un tad gaaja valjaa.
Cik stundas es nobastoju lai redzeetu kaarteejaas anime seerijas pat ja taas gaaja atkartojumaa jau 4 reizi.
Referaata Beigas
Kikumi
Jul 12 2004, 00:01
Man augustā būs 15. Anime skatos no 10 gadu vecuma, tā kā nemaz tik ilgi nav. Njā, Ultramens ir redzēts, bet es arī neapjautu, ka tā ir anime (tas bija, kad man bija kādi 5 gadi). Nu tad tā, pirmā anime bija Sailormoon, kura vēljoprojām atrodas manos favorītos. Tad vēlāk aizgāja viss pārējais...
Shim topicam vajadzeetu nosaukumu "Kaa tas viss saakaas"
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.