QUOTE(Tador @ Oct 21 2004, 22:19)
Gribeetu teikt ka man vienkaarshi nepatiik cilveeki, kam slinkums izprast.
Nav runa par to, kas tev nepatiik - runa ir par to, ka tu nesaproti cilveekus, taapeec uzreiz pieliec vinjiem "bumbas".
Pirmkaart, tu jau saakumaa piedeeveeji cilveekiem iipashiibas no zila gaisa, nosaucot tos par taadiem, kam "smadzenju nepietiek" un izsakot varbuutiibu, ka shams ir "paaraak jauns, vai arii infantiils". Tu pilniigi nemaz nepadomaaji, cik milziigi daudz ir iemeslu, lai kaada anime nepatiktu: gaume. Saprati? Gaumee ietilpst nepatika pret animeem, kuras ir "plikas" (man arii nepatiik, bet izbeegt jau nav kur
), gaumee ietilpst nepatika pret kaadiem ziimeeshanas stiliem (Dzonim nepatika "taas acis").
Tagad par to, ko es tur augshaa no tevis izciteeju. Nav jaabuut gjeenijam, lai saprastu, ka to sakot tu atkal esi domaajis taisnaa virzienaa, pieliekot cilveekiem iipashiibas, nemaz nepadomaajot par bezgala daudz iespeejaam, kaapeec. Taa kaa taa bija atbilde (man taa izskatiijaas) uz ShinChan komentaaru
"Ne visi ir gatavi skatiities anime; filmu; izrādi tikai dēļ "fiškas". ", tad gribu, lai tu padomaa: ir daudz iemeslu kaapeec cilveeki nav gatavi anime skatiities tikai deelj "fishkas". Visbiezhaak tas ir laika truukums - biezhi cilveeks nevar atljauties skatiities anime tikai deelj fishkas, jo milziigaa laika periodaa, ko vinjsh pavada, skatoties visas seerijas un ciinoties ar nepatiku pret "fishkas" izpildiijuma veidu (peec vinja gaumes sliktu animaaciju u.c.), vinjsh labaak buutu noskatiijies kaadu citu anime, kas vinjam patiks vai arii izlasiis kaadu klasisku graamatu ar daudz lielaaku "fishku", bet kas vinjam neriebs.
Nosleegumaa gribeetu piebilst, ka tava tieksme cilveekus iedaliit peleekaas masas kategorijaas, pieshkjirot vinjiem kaut kaadas stereotipizaacijas iipashiibas, ir iemesls tam, ka tu nespeej cilveekus pareizi saprast - taapeec tev arii visi vinji liekas peleekaa masa, ka tu pats vinjus taados iedali. Es, atshkjiriibaa no tevis, saakumaa katru cilveeku uzskatu par gjeniaalu un individuaalu, un tikai peec ilgas paziishanaas pienjemu, cik ljoti kljuudos vai nekljuudos, un taa ir daudz labaak, jo tad cilveeks otraa pusee juut, ka vinju noveertee, un arii attieciigi cieniis tevi. Nav jautaajums, vai tu to gribi. Galvenais, saproti, ka cilveeki nav steretipizeejami, un katru reizi, kad kaads cilveeks grib citu cilveeku steretipizeet, man zhnjaudzas kaklaa un roka stiepjas peec nazha... Visa pamataa ir tava neizpratne par to, ko cilveeks domaa, par vinja iemesliem.
Piebilde: Peleekaa masa ir cilveeki, kuri lielaakajos vilcienos atbilst "parasta cilveeka" kriteerijiem. Parastus cilveekus var viegli ieklasificeet, ko cilveeki arii dara, taadeejaadi radot stereotipiskas klasifikaacijas, kuraas meegjina "ievietot" arii tos cilveekus, kuri tajaas neiekljaujas. Peleeko masu es, personiigi, atpaziistu peec taa, vinju riiciiba ir aarkaartiigi viegli paredzama, balstoties uz pieredzi par citiem peleekaas masas cilveekiem, kas ietilpst taadaa pashaa kategorijaa kaa apskataamais cilveeks (nu jau kaa par priekshmetu
).