Nu ko lai saka tauta kjiiveejeeas paarsvaraa principu deelj.
Vienam drausmiigi vajag sizheta dziljumu, kursh itkaa ir mangaa, bet nav animee, vienam vajag kustiigu bildu utt.
Nevaru neko bilst par labu kaadam. Visvairaak man smieklus izraisa tie breeceeji, kuri breekuljo par sizheta nesakritiibu. Veel jo smiekliigaak, ja tas notiek par taadiem trendiem kaa Naruto vai Bleach.
Es gribu redzeet kaut vienu kursh seezhot uz fansubed mangaam ir iemaaciijies pamatus japaanju valodai, kaa arii kaut cik tuvaak nokljuvushi japaanju kultuurai. Viss, ko juus zinaat par parazhaam un visas taas fraazes ko juus esat iegaumeejushi, naak tieshi no animeem. Jaamin arii tas ka ir pietiekoshi daudz shedervu kuriem manga nav kaa source, bet gan kaada novele vai speele, vai vienkaarshi rezhisora iecere.
Par piemeeru var mineet Ghost in the shell, cik man gadiijies redzeet mangu, tad tur ne tuvu nav taada spriedze kaada ir radiita animee. Visi tie ieskanjotie char ir vienkaarshi 'uber'. Neviena manga nemuuzham neatsveers veiksmiigi ieskanjota personaazha skaneejumu. Piemeeram, Monster anime ir ieskanota LJOTI labi, esmu pakonsulteejies ar tiem kas lasiijushi mangu un starpiibas nav, bez maz vai absoluuti nekaadas, neshaubos, ka emocionaalaaka bauda un lielaaks paardziivojums var tik ieguuts skatoties tieshi anime. Par Monster anime vareetu staaveet un krist, taapat kaa arii par Gits, Juuni Kokki, Crest of the Stars saagu, nevar aizmirst par City Hunter ar visu vinja MOKKORI. Ir pietiekshoi daudz shovu kuri ir izanimieeti taadaa liimenii ka vinjus noskatoties liekas ka ir lasiita manga, taadi shovi kaa KareKano un Hachimitsu to Clover.
Nu mangaa laikam tomeer vairaak var mekleet detalizaaciju ziimeejumaa un vienmirklja emocijaas, lai gan es vai beidzos nost aiz smiekliem meegjinot atrast ahuunaas emocijas bleach mangaa, animee tas viss ir ielikts balsii, bet mangaa tur tie mistiski stilizeetie gjiimi ir kaa no konveijera.
Protam ir ljoti daudz mangas kuras ir ljoti sakariigas ar saviem sizhetiem un diezvai jelkad piedziivos anime variantu, vienkeersh deelj liideklju truukuma. Viens no pateiciigaakajiem sektoriem kursh var lepoties ar smuku detalizaaciju vairumaa gadiijumu ir tieshi shoujo mangas, un nevajag domaat ar to joti shauru liidz bezgaliibai saldu, daljinju no taa, ko aptver shii kategorija.
Manga taa ir izteeles pasaule, kur animaacija notiek lasiitaaja praataa, kur katrs var idealizeet katru personaazhu pa savam.
Iisak sakot, nosodiit vienu vai otru deelj saviem principiem, kuri ir visai sekli un pat ljoti smiekliigi biezhi, pieraada nemeegjinaashanu saprast un pieredzes truukumu ar otru paveidu.
Man personiiigi anime kalpo preksh japaanju valodas, tapeec es, iespeejams, guustu lielaaku baudu no animes, nekaa citi, kuri aardaas un bljaustaas par leenajiem suberiem.
Kas zin iespeejams es arii kaadreiz patulkoshu kaadu mangu, jo nav jau nemaz tik sarezhgiiti kaa liekas
. Mangu tulkot ir nesaliidzinaami vienkaarshaak nekaa anime, kaa arii ar manu pinkjereejoties kanji tiek iegaumeeti aizvien vairaak