Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mūsdienu Bērni
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
Pages: 1, 2
GoldLeader
Kad mēs augām, tad tā nebija. Smieklīgi skan, bet tā nu ir rūgta patiesība. Ideja rakstīt man ienāca galvā, sēžot autobusā, un braucot uz Taurupi, kad man aizmugurē 1.5 stundas sēdēja divi piektklasnieki (Laikam. Varbūt sīkāki) no Suntažiem un braši apsprieda to, kā labāk ar sūdiem apsmērēt meiteņu tualetes sienas, un vai to darīt ar rokām, jeb kaut kur dabūt lāpstu. Kaut ko tik daiļu vienkārši nevarēja palaist garām.

Tātad – pirmkārt, sīkie maitas ir iedomīgi, izlutināti pakaļas, kas domā, ka viņiem visu dzīve liks uz paplātes, un, ka viņi tādēļ ir pasaules naba. Ļaunākais, ka šiem 8 – 13 (ar iespējamām izmaiņām gan uz augšu, gan uz leju vecuma robežās) gadus vecajiem kretīniem liekas, ka tas ir pilnīgi normāli.

Reiz, kādā tusā man sagadījās ar vienu tādu sadzert. Tur bija jauka metālistu kompānija, un šī meitene. Viņa sākumā likās tīri normāla, cik nu normāls var likties piecpadsmit (or whatever – vecumam šobrīd tiešām nav nozīmes) gadus veca, patoloģiski sadistiska būtne, kas tā vien meklē brīdi, kad tev iekost. Mēs runājām par dzīvi, par problēmām, dzērām alu un tamlīdzīgi.

Viņa iesāka savu domu daudzmaz loģiski : „Mani vecāki mani nemīl, jo man ir cukura diabēts! Viņi man nenopirka istabai tādas tapetes, kā es vēlējos, un par manu pabalsta naudu nopirka brālim uz ziemassvētkiem rotaļu garāžu ar mašīnām, kas izmaksāja 30 latus! Un tā bija pabalsta nauda!” Mēs, kā līdzjūtīgi un, par nelaimi, loģiski domājoši cilvēki nodomājām, ka viņai tiešām ir problēmas, un centāmies viņu uzmundrināt. Kādi stulbeņi mēs bijām, ka tā darījām. Atgādiniet man būt jaukam tikai pret cilvēkiem, kuru galvā ir kaut pāris grami smadzeņu, savādāk es nobeigšos.

Tagad ir laiks pieturēties pie krēsla. Kad es viņai pajautāju: „Nu, un vai vecāki tev kaut ko uz ziemassvētkiem nopirka?” šis perversais izdzimums, kuru sātans nelaistu ellē, jo viņa tur vienkārši nogalinātu visus dēmonus ar savu nekaunīgo stulbumu atbildēja: „Jā. Datoru. Par 600 ls.” D’oh. Stab, STAB, Stab!

Un arī tapetes. Šī....radība, redz, bija gribējusi oranžas, bet veikalā neesot bijis. Viņas vecāki (kuri ir vai nu a) stulbi, b)izmisuši vai c) fano par Parisas Hiltones dziesmām) ir staigājuši pa citiem veikaliem, safotografējuši tapetes viņas istabai, un bildes rādījuši viņai. Šai, izlutinātajai būtnei, kuras eksistence ir dabas brīnums, kaut vai dēļ tā, ka viņa nav aizmirsusi elpot, esot patikušas tādas, ar horizontālām baltām strīpām. Kad viņas vecāki devās tās iegādāties, tādu tur nebija, un viņi nopirka tapetes ar vertikālām baltām strīpām. Un lūk – tādēļ viņas „ļaunie, riebīgie” vecāki viņu nemīl. Can you imagine that?

Lielais vairums to pretīgo mazo kverpļu ir audzināti pēc „bērnu tiesību normām” kur jebkāds sods par izdarīto ir vardarbība ģimenē. Yah right. Es nesaku, ka bērnus vajadzētu sist, bet drūmā tonī paskaidrot, ko viņi ir izdarījuši nepareizi, kāpēc viņi jāsoda, un uz cik ilgu laiku viņi a) nedabūs kabatas naudu, cool.gif netiks laisti tusēties vai c) nevarēs spēlēt kompi vai kko tamlīdzīgu, ko pavada viegls „slap on a head, just to prove the point” tomēr gan vajadzētu. To nu viņi ir nopelnījuši točna. Ar attieksmi: „Ak nē! Tu izdauzīji logu, nogriezi kaķim galvu, piekāvi 3 klasesbiedrus, un apvainoji skolotāju! Kas tev šeit pietrūkst? Vai tu mājās izjūti neapmierinātību? Vai tev palielināt kabatas naudu, un kaut ko iegādāties?” izaug tikai deģenerēti kretīni, kas uzgrūžoties vecākam cilvēkam nolamājas, un nodirš tevi no piektā stāva.

No, really, vislabākā izeja būtu vienkārši visus viņus par katru debīlismu, ko tie izdara, uz gadu nosūtīt uz ogļu raktuvēm, kur puse no viņiem nosprāgtu, bet tie, kas atgrieztos varbūt būtu labāki cilvēki. Mums jau tā pietiek mazgadīgo urļiku, kas diršās uz nebēdu! Citējot piecgadīgu urlēnu: „Ei, pidoras jobanutij! Daj pjaķ kopejek na sigareti! A to tak pa mordu dam!”
Un tad vēl kāds tāds kretīns māca, kā man pareizi dzīvot, un skaidro savu attieksmi pret dzīvi, jo viņam, lūk, esot „Dzīves pieredze”

Jā, gan, pieredze, kā izdīkt māmiņai naudu, lai klausītos vēl vairāk notrulinošās pusdolāra dziesmas. (Interesanti, ja tam idiotam piedzims bērns, kā viņš to nosauks? 25 centi, vai?) Man kāds no mazajiem stulbenīšiem skaidroja, ka „dziesmā” (kaut gan es to tik lepnā vārdā nesauktu) „Candy Shop” ir iekļauta baigā jēga, jo tur dzied par bordeli. OH NOES! Par bordeli. Un jēga? Mācām 10–gadīgajiem krutajiem „Nigga Pimps” pirkt vēl viņa albūmus, jo diženā dziesma par to, kā viņš ved kaut kādu, ne mazāk debilu, čiksi uz bordeli ir abnormāli kruta, ja?

Par visādiem 11-gadīgiem pankiem, gotiem un EMO, kas mums te ir lielās varzās pateicoties nolādētajam Tokio Hotel: „Bils! JĀ!! ES VIŅU MĪLU!” Visdebīlākais par šo tēmu bija problēmvēstule žurnālam Sīrups: „Mīļais Sīrup! Es nevaru dzīvot! Esmu iemīlējusies zvaigznē! Sūtu viņam vēstules katru nedēļu, bet viņš neatbild. Es dēļ viņa graizu rokas. Šī zvaigzne ir ģeniālais mūziķis Bils no Tokio Hotel. Ko man tagad darīt? Esmu izmisumā!” Pēc šāda teksta izlasīšanas, rodas sajūta, kas līdzīga tai, kuru iegūstam izsrāpējot sev acis, blenderī tās sajaucot ar divas nedēļas veca, puvuša kaķa līķi, un tad to visu izdzerot. Pat jāsāk lamāties mongoļu stilā: Lai nolādēta tā sēkla, no kuras izdīga tas koks, no kura galdnieks uztaisīja to gultu, kurā Bilu ieņēma.

Un tagad iedomājieties, ka šīm unikālajām dabas būtnēm, kas ir spļāviens civilizācijas sejā, arī būs bērni. Un ka Latvieši ir viena, no gudrākajām tautām (pēc vidējā IQ rādītāja) pasaulē. Tas nozīmē, ka, piemēram, ASV ir vēl debīlāki sīči. Man rodas vēlme nopirkt bisi, un piespiest valdību atļaut stulbo, nē, stulbo nebūs īstais vārds – izcili degradēto un kretīniski stulbo „mazo mīļumiņu” medības.
Beigsim uz priecīgas nots: vismaz labi ir tas, ka kaut kad viņi visi nomirs.

Ja jums mans raksts nepatika, tās ir tikai jūsu problēmas. f.ck Off. Komentāros aizstāvēšu savu viedokli ar visrupjākajiem lamuvārdiem, kādus zinu. biggrin.gif Ja patika, super, supportojiet mani, un sūtiet man naudu. Peace Out. GoldLeader.

Ragana
Mwah, man nepatika.
Tu izklausies pēc kaut kāda večuka(piedod, man nav tik ģeniāls salīdzinājumu krājums kā tev - varu tikai pielietot yaoi mangās salasītus sfx.), tikai večuki tā sūdzas par bērniem...
Vispār jau tev piekrītu, sīkie ir drausmīgi, ja netiek maigi izvaroti(tad viņi ir cute), bet... man pašai ir trīspadsmit gadu.
Ah, es vispār nezinu, ko gribu pateikt. Jo jaunāki, jo drausmīgāki, bet sūdzēties nevar, neētiski liekas.
Sigfa
es, kaa par lielu paarsteigumu shoreiz piekriitu goldijam. atliek tikai cereet, ka vismaz muusu pashu Taka audzinaas beernu taa, lai shams izaug par cilveeku. Man te japaanaa diemzheel iz jaadziivo ar tieshi taadiem siichiem.

Pasaulei taisniibu!
Seila
Njā viena no retajām reizēm, kad nākas piekrist Goldijam gandrīz par simts punktiem. Kāpēc gandrīz? Nu kaut vai tāpēc, ka neviens pagaidām nevar būt pilnīgi pārliecināts, ka sīkie izaugs par sabiedrībai nederīgiem elementiem.
GM
Man, turpretī, šķiet tīri interesnats fakts, ka visi šie deģenerāti, dzīves pabērni un citi frīki vienmēr pulcējas un spieto tieši ap Goldiju. Now ain't that funny.
Seila
QUOTE(GM @ Jan 5 2007, 18:08) *

Man, turpretī, šķiet tīri interesnats fakts, ka visi šie deģenerāti, dzīves pabērni un citi frīki vienmēr pulcējas un spieto tieši ap Goldiju. Now ain't that funny.

Vai arī pats goldijs vienmēr patrāpās tā netīšām viņu tuvumā laugh.gif rolleyes.gif
Taka
QUOTE(Sigfa @ Jan 5 2007, 14:46) *

es, kaa par lielu paarsteigumu shoreiz piekriitu goldijam. atliek tikai cereet, ka vismaz muusu pashu Taka audzinaas beernu taa, lai shams izaug par cilveeku. Man te japaanaa diemzheel iz jaadziivo ar tieshi taadiem siichiem.

Pasaulei taisniibu!

Datoru par 600Ls toč nepirkšu (pašam tāds noderēs), un oranžas tapetes arī. Problēmas rodas no tā, ka senči normāli ar bērniem nekomunicē, neko kopīgi nepasāk, bet aizstāj to visu ar dārgām mantām. Stunda kopā uz slēpēm ir daudz noderīgāka nekā oranžas tapetes.
Ray
Piekrītu, kaut vai tāpēc, ka braucot sabiedriskajā transportā nu TĀDAS lietas var saklausīties, ka vienkārši žoklis atkaras. Vecāki sīkos nepieskata bet dod tik piķi un pērk viskautko, lai tikai netraucē, kā rezultātā veidojas visatļautība mājās, skolā, uz ielas un jebkur. Un sīkie domā ka tas ir normāli. Īsāk sakot vecāki pārāk maz laika velta bērnu audzināšanai. Nah tad taisīt bērnus, ja netaisās audzināt?
Shumins
QUOTE(GoldLeader @ Jan 5 2007, 16:16) *

Un tagad iedomājieties, ka šīm unikālajām dabas būtnēm, kas ir spļāviens civilizācijas sejā, arī būs bērni. Un ka Latvieši ir viena, no gudrākajām tautām (pēc vidējā IQ rādītāja) pasaulē. Tas nozīmē, ka, piemēram, ASV ir vēl debīlāki sīči.

Nabdzinjsh uzkjeeries uz valsts veidotaas propogandas dry.gif
Tu tieshaam domaa, ka tas taa ir? Pamodies no sapnja...Vai aizbrauc uz kaut kurieni aarzemees...Mees te dziivojam kaa sunji...Neviens nekaa negrib dariit un visi tikai niid, ka nemaacoties un nestraadaajot nevienam nav naudas...
Kaadreiz kad veel bija PSRS, tad beerniem veertiibas un audzinaashana tika iekljauta skolas un beernudaarza programmaa. Taapeec veel mazliet skjita, ka beerni ir kaut cik veel saprotami un ko veel meegjina savaa dziivee sasniegt.
Un nevajag tik slikti izrunaaties par ASV un aarzemu siichiem...
Labaak dereetu apskatiities uz muusdienu jaunatni...IIpashi Latvieshiem...Tie patieshaam paarspeej visus...Gjeerbshanaas...domaashana...uzvediiba...Ir lietas ko apbriinot ph34r.gif
Galiigi bez jekaada meerkja...tikai kaadu izdraast...fanot ar kaadu grupu...iemiileeties kaadaa zvaigznee...Iespaidiiga pateereetaaju kultuura, kur aarvalstis naakonee varees paardot visus savus meeslus, jo visi buus palikushi tik stulbi, ka neviens vairs nekaa nerazjos un negribees dariit...Tagad vienkaarshi ir citas veertiibas.
Taapeec man savaa zinjaa aizvien vairaak saak iepatikties Krievi. Kaadreiz kad es maacijos skolaa, tad bija citaadaaka vide, kad cilvekus, ja tas bija resns vai tam nebija pareiza garuma mati, vai leetais apgjeerbs muguraa kaa bomzim, tad to konkreeti toaletees piekaava. Asinis peec stundaam aiz skolas stuura teceeja straumeem un visiem tas skjita interesanti.
Tachu Krieviem shaada izdariiba ir kultuuras sastaavdalja un tie reti pieljauj taadas perveersiibas un uzvediibu. Un tie izaug par kaut ko. Atceros sevi, kad saaku maaciities augstskolaa. Briiniijos, kad grupaa visi tikai Sergeji, Ivani u.c.
Tachu tagad kad saaku straadaat izraadaas, tieshi elektriibas jomaa, ka priekshaa visur tikai Krievi, protams arii Latvieshi, bet domaajat vadoshos Amatos? Vieniigi ja kaadam Latvietiem ir sava firma, citaadi visi galvenie inzjenieri un domaataaji ir Krievi. Buuvnieiibaa projekteeshaana un celtnieciiba, kaa arii pasuutiitaaji - tikai Krievi. Jo tie kaut kaadaa veidaa speej sevi shaajaa apkaart notiekoshaa bardekaa saorganizeet un tomeer nepazust, kaa to dara Latvieshi. Paskataas pashi kaadu darbu Latvieshi dara Riigaa. Visi nabadzinji tikai valsts iestaadees un apkalposhanas sfeeraas. Un tie tavupraat ir tie gudrie Latvieshi. Nekljuusti smiekliigs.
Latvieshi pamazaa atgriezjas savaa iistaa formaa - maza nieciiba, kas nekaa negrib un neprot. Taa ir latvieshu iistaa forma. Un taa veesturee izsenis ir bijis. Arii pirmas Latvijas laikaa. Veesture atkaartojas laugh.gif
Taaka nav ko skumst. Nevajag njemt piemeeru no saveejiem un vaig meegjinaat, neskatoties uz citu teikto, savaa dziivee ko sasniegt. Kaut vai iedraudzeeties ar tiem pashiem Krieviem, ja juti ka tev apkaarteejie ir vieniigi neveiksminieki.
Bet Latvieshi kaa vienmeer pieraadiis, ka tie neizmirs...Tie tikai eksistees muuzjiigi...Nevis dziivos.
Taaka diez ko nenjemies skumt par saveejiem un meegjini savest kaartiibaa savu dziivi. Meegjii shaa raibaa savieniibaa atrast savu vietinju. Un paareejie lai sitas kaa gribas, arii tiem bija dota iespeeja.
Pats atceros sevi, kad gaaju augskolaa un apkaarteejie draugi bija laimiigi, jo bija briivaa laika un naudas no haltuuraam. Ehh mees te krute vechi, katru dienu tusojam un sapaziistam visaadus cilveekus. Katru dienu kaada jauna meitene ko panjemt priekshaa. Bet tu kaa idiots seedi pie graamataam un maacies.
Vai atnaak ciemos kaada draudzene un staasta, cik tai dziive skaista...Tik daudz puishu ar kuriem guleet, visi mani grib un esmu laimiiga, buushu jau paarguleejusi ar visu savu klasi pamatskolaa.
Bet uz jautaajumu ko dariisi veelaak, atbilde parasti ir aatri kur nomirt pie 30, jo tad tachu dziive ir galaa.
Un tad kad pasham jau driiz tuvojas 30, tu jau saac ar zjeelumu skatiities uz tiem nabadzinjiem, kam nav darba, kas visu savu dziivi velta alkaholam un bezjeedziigiem tusinjiem. Arii tie vareeja tagad straadaat labi atalgotu darbu un buut neatkariigi no visa apkaarteejaa. Tagad ir kaads arods, tu juuti, ka ir kaut kas ko labi proti un to ka tevi kaadam vajag. Tas man dziivee bija svariigi. Tachu to kaadu dziivi izveeleeties, der atstaat katra pasha zinjaa.
Tagad man ir daudz maz eksistencei pietiekosha nauda un ceriibas. Nav vairs to nacionaalistisko ideju, kad izaugshu liels un buushu noderiigs Latviesu tautai, iniidiishu Krievus & stuff. Bet zinu aptuveni kaada ir dziive un meegjinu tajaa ko sasniegt. Iesaku tev arii mazaak skumt par citiem un meegjinaat ko vairaak izdariit pasham. Dabiskaa atlase panjems savu dalju un to beernus cool.gif

Jedem das Seine! Von Hermann Klenner

LAIN - Death Song - Marilyn Manson
IPB Image
Seila
QUOTE(Ray @ Jan 5 2007, 18:43) *

Piekrītu, kaut vai tāpēc, ka braucot sabiedriskajā transportā nu TĀDAS lietas var saklausīties, ka vienkārši žoklis atkaras. Vecāki sīkos nepieskata bet dod tik piķi un pērk viskautko, lai tikai netraucē, kā rezultātā veidojas visatļautība mājās, skolā, uz ielas un jebkur. Un sīkie domā ka tas ir normāli. Īsāk sakot vecāki pārāk maz laika velta bērnu audzināšanai. Nah tad taisīt bērnus, ja netaisās audzināt?

Nu nav jau tikai vecāki pie visa vainojami. Vainojama ir valsts kura nemaksā vecākiem pietiekami, lai tiem būtu laiks ko pavadīt kopā ar bērniem. Bieži vien bērna vecāki raujas divos darbos, lai tikai būtu tā nauda ko iedot bērnam un veltīt arī sev. Un tā laika jau nav vairs. Vakarā vecāki pārnāk no darba noguruši. Un viņiem ir ērtāk iedot naudu bērnam, ja tas lūdz. Pie tam nav jau tā, ka tikai bagātie un izlutinātie bērneļi irrupji un neciešami. Lielākai daļai no viņu nav ne tās naudas ne vecāku, kuri iegrimuši darbā tos pieskatītuun tad arī rodas mazie urļiki kuri par pusdienu naudu pērk cigaretes un alkoholu un tusējas apkārt pa naktīm, jo viņus vienkārši neviens nepieskata. Goldija minētais patiesībā ir mūsdienu jaunatnes viena no redzamākajām aizberga pusēm.
Kikyou
Haha, lai gan es pati vairāk vai mazāk piederu pie tā izlutināto kverpļu bara, nevaru nepiekrist. Atvainojiet, piedodiet, lai gan es tekoši runāju divās valodās un lamāties māku vismaz četrās, man goda vārds trūkst lamu vārdu, lai aprakstītu to, cik stulbi un aprobežoti viņi ir.

Nu ko, ielikšu arī piecas kapeikas no savām kartupeļu smadzenēm.

Tagad jau ir par vēlu visu mainīt. Ko ta šamiem padarīs - ja pa vecai modei iedos pērienu, tad sāks brēkt, ka tas ir pret bērnu tiesībām, rezultātā tevi iesūdzēs tiesā par vardarbīgu izturēšanos. Ja viņiem sāc kā pieaugušiem cilvēkiem (kādi viņi domā, ka viņi ir) skaidrot, ka, velns parāvis, kaut kur tak ir robeža, tad šamie tev tikai pasmiesies sejā un paķers vēlvienu šņabja pudeli no ledusskapja.

Vaina ir gan pieaugušajos, gan bērnos. Pieaugušie pārāk naivi uzskata, ka nu viņu bērns jau nav tāds kā pārējie. Un bērni? Viņi vienkārši tādi ir un to neapzinās.

Un nē, es neapgalvoju, ka pati būtu tā gudrā, kas visu saprot. Pret saviem vecākiem izturos kā pilnīga maita, ar to nelepojos, bet man ir slinkums savu attieksmi mainīt.

Ā un par tām tapetēm runājot... Kas nevarēja vienkārši krāsojamās tapetes nopirkt un pofig kādā tonī nokrāsot? Tādā veidā es pie savām sarkanajām sienām tiku.
Sērfijs
Sakarā ar šo tēmu, manuprāt, kā naglai uz galvas būs raksts no kāda plaši pazīstama interneta portāla Latvijā -
http://krutums.nemirst.lv/index.php?c=kom&rid=307
Keydan
Es pats skola palidzeju dažreiz vadit stundas... 1, 2, 3 un 7 klase.
Ja nu 7 klase vel ir normali berni...
Treša sava vairuma ir idioti...
Es atceros, kad macijos 1 klase, man bija teicami matematika, otra klase mes jau zinajam reizinašanas tabulai, trešaja... es aizmirsu ko mes jau zinajam...
Bet viņi pat trešaja klase ar grutibam salik un atņem.
GM
Es atceros, kad macijos 1 klase, man bija teicami matematika, otra klase mes jau zinajam reizinašanas tabulai, trešaja... es aizmirsu ko mes jau zinajam...
Bet viņi pat trešaja klase ar grutibam salik un atņem.

Vot tu mums točna nes prieku sirdī, veļikij inteļigent. Es pat uzdrīkstētos tavu reizināšanas un skaitītprasmes spēju dēļ nosaukt tevi par tikpat gudru vīru kā Ēriks Stendzinieks... vai vismaz Dudels Zilberšteins...
Niks
Diemžēl Keydan ir pilnīga taisnība - par izglītības līmeni Latvijā jau vairs nav pat jāsatraucās - to pakāpi esam jau palaiduši garām, tagad jāsaķer galvas un jāmeklē šaujamie un duramie, lai to cienīgi piebeigtu.
Taka
Cik zinu no saviem kolēģiem - pirmajās trijās klasēs atzīmes bērniem vairāk NELIEK! Tikai kaut kādus "apguvis", "nav apguvis", "nepilnīgi apguvis", kaut ko tādu. Jo redz sīkajiem kompleksi būšot, ja atzīmes likšot tik maziņiem blink.gif
Nez, man šķiet ka visiem klātesošajiem atzīmes lika jau 1. klasē un tāpēc neviens morālu traumu uz mūžu nav saķēris.
Labi, es neesmu kritērijs, kad mācījos 1. klasē kalkulatoru PSRS vēl nebija smile.gif
Dero
QUOTE(Taka @ Jan 5 2007, 21:41) *

Cik zinu no saviem kolēģiem - pirmajās trijās klasēs atzīmes bērniem vairāk NELIEK! Tikai kaut kādus "apguvis", "nav apguvis", "nepilnīgi apguvis", kaut ko tādu. Jo redz sīkajiem kompleksi būšot, ja atzīmes likšot tik maziņiem blink.gif
Nez, man šķiet ka visiem klātesošajiem atzīmes lika jau 1. klasē un tāpēc neviens morālu traumu uz mūžu nav saķēris.
Labi, es neesmu kritērijs, kad mācījos 1. klasē kalkulatoru PSRS vēl nebija smile.gif

Personīgi man atzīmes ar cipariņiem, kas mums visiem tik ļoti patīk sāka likt tikai no piektās klases, laikam tā paša iemesla, ko tu minēji. Līdz tam bija tādi kā labi, ļoti labu, izcili u.tml. Trauma man nav, vismaz es pats tā domāju. smile.gif Kā šodien ir pamatsskolā, man ir aizdomas, ka viss tagad tiek balstīts uz "Ainas" šovu, kur, ja tu tu bēram neļausi darīt visu, ko viņš grib tu vari tikt atlaists no skolas, apmēram tāda politika, bet vabūt es maldos.?
Niks
Ļoti šaubos - tagad jau dažviet, cik dzirdēts, māca pirmā kursa studenti, tāpēc skolotāju neviens neatlaidīs.
Dero
QUOTE(Niks @ Jan 5 2007, 22:14) *

Ļoti šaubos - tagad jau dažviet, cik dzirdēts, māca pirmā kursa studenti, tāpēc skolotāju neviens neatlaidīs.

Starp citu tev taisnība, es mācos profenē un man daži skolotāji ir dažus gadus vecāki par mani, viena pat no manas vecās skolas smile.gif par skolotāju viņi strāda, jo tā viņiem mazāk jāmaksā no kredīta, kas paņemts. Patiesībā valsts viltīgi izdomājusi, lai piesaistītu jaunos skolotājus. ph34r.gif
Kaede
Izlasīju rakstu. Piekrītu par visiem simts, jo nav ne ko pielikt ne atņemt. Tā nu ir un ar manu nopūtu viss šeit nepietiek. Tas ir vērojams kaut vai tepat- manā pagalmā. Skumdina jau tas mani ļoti, taču es neko ar to nevaur padarīt, reiz jau mēģināju, neklausījās, protams. dry.gif

Un tad vēl kāds tāds kretīns māca, kā man pareizi dzīvot, un skaidro savu attieksmi pret dzīvi, jo viņam, lūk, esot „Dzīves pieredze”
Wā, par šito gan es nosmējos. Par to viņu lielo dzīves pieredzi. Bāc, būtu jel padzīvojuši tā, kā man daži labi pazīstami cilvēki, uzreizaizvērtos uz gadiem 10. dry.gif

Un par tiem TH, neciešu viņus, taču cilvēki tiešām ir galīgi sapi*** savas smadzenes ar viņiem.

Tagad jau ir par vēlu visu mainīt. Ko ta šamiem padarīs - ja pa vecai modei iedos pērienu, tad sāks brēkt, ka tas ir pret bērnu tiesībām, rezultātā tevi iesūdzēs tiesā par vardarbīgu izturēšanos. Ja viņiem sāc kā pieaugušiem cilvēkiem (kādi viņi domā, ka viņi ir) skaidrot, ka, velns parāvis, kaut kur tak ir robeža, tad šamie tev tikai pasmiesies sejā un paķers vēlvienu šņabja pudeli no ledusskapja.

skarba patiesībā, tāpēc ir jāmaina likumi! smile.gif
Ziniet, es arī gribētu, lai atļauj tādas šo &*^% medības. Es nejūtos nekāda sadiste vai vēl kā, dies pas, bet labprāt vēlētos pāris šitādiem atgādināt, lai nelec augstāk par to vietu, kurā uzkāpt nevar. dry.gif

Keydan
QUOTE(GM @ Jan 5 2007, 18:55) *

Vot tu mums točna nes prieku sirdī, veļikij inteļigent. Es pat uzdrīkstētos tavu reizināšanas un skaitītprasmes spēju dēļ nosaukt tevi par tikpat gudru vīru kā Ēriks Stendzinieks... vai vismaz Dudels Zilberšteins...

Es saku vispariga nozime, izglitibas brograma s u c k s! dry.gif
Ginta
Tiesa, tā vien liekas, ka cilvēki ar katru paaudzi arvien vairāk degradājas.. bet tas jau nav nekas jauns. Kā tad, Jūsu prāt, tas teiciens 'kad mās augām..' vispār radās?? Tāpēc, ka arī mēs saviem priekšgājājiem likāmies izlaisti, nekam nederīgi un sazin kādi vēl (nerunāju par konkrētiem indivīdiem, bet gan vispārēji).
Arī manā laikā vienaudži un klasesbiedri darīja visādas idiotiskas lietas kā piem. skolas toletes podu spridzināšana, baložu dedzināšana, jēgas pārdzeršana, neplānotas jaunas paaudzes radišana, par slavenībam fanošana, vēnu graizišana viņu neesošas pretmilas deļ u.c. Šie piemeri nak no laika, kad macījos pamatskolā, kura nebūt nebija dumjajiem un/vai prāta atpalikušajiem. Bet nez kāpec man tomēr bija vairāk saprāta nepievienoties šo labo bērnu nevainīgajiem izklaides pasākumiem. (Laikam jau vecāki nepielietojot vardarbību mani tomēr ir normāli izaudzinājuši (no viņiem ne reizi pat pļauku neesmu saņēmusi(!)) Laiks, kad likās, ka esmu beidzot nonākusi starp kaut cik normāliem bija citas skolas vidusskolas klases. Un, lai gan varētu būt, ka tas tieši tāpēc, ka tā bija cita skola, ja ta labi padoma, varbut vienkarši tas apmeram ir laiks, kad var pamanit cik loti tie jaunie ir no mums atškirigi- (jo arī tur, kā likās, līdz ~8-9 klasei mācījās varen daudz mazgadīgo deģenerātu)
..lai nu kā, ja tas viss Jums tik ļoti ķeras pie sirds, vienīgais, ko varu ieteikt ir mēģinat savus bērnus normāli audzināt. (lai gan tas tāpat varetu nedot pietiekami labus rezultātus, jo arī viņi ar laiku sāks iet skolā, sabiedrība un kā ārpus ģimenes esošā vide viņus iespaidos- nav zināms)

Edit: Starpcitu, ja labi grib, varētu piesieties pat to, cik ļoti degredējušies ir šī foruma biedri.. Liela daļ tak' pieauguši cilvēki, bet skatās multenes, kas nereti ir vardarbības, visažādāko perversību un nesakarību pilni.. +šeit apgrozas arī mazie un viegli ietekmējamie bērni. (jau aizmirsāt, par ko tika runāts šajā topic-ā??)
lastguru
njaa... reto reizi jaapiekriit goldijam... un keydanam ar... izgliitiiba ar katru gadu paliek arvien stulbaaka, un beerni liidz ar to. vecaaki ari nav diez ko atbildiigi...

nesen biju shokeets ka ar trim nesekmiibaam lieciibaa var tikt uz naakamo klasi... ... ... kad es maaaciijos, uz otro gadu vareeja atstaat arii bez nesekmiibaam cik atceros, un par nesekmiibaam gadaa nevareeja buut nekaadas runas, un jau par pozitiivaam, bet zemaam atziimeem vareeja dabuut ilgu sarunu kopaa ar vecaakiem ar klases audzinaataaju... dazhreiz arii ar direktoru...

par siikiem kverpljiem un origotiem neizteikshos - goldijs ir pateicis pietiekami.
Niks
QUOTE(Ginta @ Jan 6 2007, 02:14) *
vienīgais, ko varu ieteikt ir mēģinat savus bērnus normāli audzināt. (lai gan tas tāpat varetu nedot pietiekami labus rezultātus, jo arī viņi ar laiku sāks iet skolā, sabiedrība un kā ārpus ģimenes esošā vide viņus iespaidos- nav zināms)

Edit: Starpcitu, ja labi grib, varētu piesieties pat to, cik ļoti degredējušies ir šī foruma biedri.. Liela daļ tak' pieauguši cilvēki, bet skatās multenes, kas nereti ir vardarbības, visažādāko perversību un nesakarību pilni.. +šeit apgrozas arī mazie un viegli ietekmējamie bērni. (jau aizmirsāt, par ko tika runāts šajā topic-ā??)
Ir jau tāda lieta, kā privātas skolas, protams, nekur nav teikts, ka tās ir labākas. Turklāt arī tas, cik ļoti viņus iespaidos līdzcilvēki (gadījumā ar skolu - līdznezvēri), ir atkarīgs no audzināšanas un vecuma, lai gan tad jau var runāt par personības izveidošanos, tātad diezgan pieaugušu un nobriedušu personu, kuru vairs nevar saukt par bērnu.
P.S. Vismaz man multenes vienmēr ir saistījušās ar kaut ko bērnišķīgu, tāpēc man labāk patīk vārds animācija. Starp citu, manuprāt, šinī forumā var sastap diezgan inteliģentus cilvēkus, turklāt ir arī tādas anime, kuras ir daudz nopietnākas un vērtīgākas par lielāko daļu Holivudas drazas (ja kāds vēlas šo tēmu turpināt, lūdzu, veidojiet jaunu tēmu).
GM
Es saku vispariga nozime, izglitibas brograma s u c k s!

Nu izglītības sistēmas trūkumus tu, tā starp citu, tā arī neminēji. Tikai to, ka sīči ir nemotivēti, slinki p.idari. Kas nav dižs arguments, jo cilvēki pēc definīcijas ir nemotivēti, slinki p.idari.
Pakkun
nu vispār ļoti trāpīgi. es pirms kādiem 4 gadiem vēl tiem mazajiem briesmoņiem tā nepiegriezu vērību, bet kad skolotāju dienā vadīju stundas 5. klasei, sapratu, ka ir galīgas šausmas ph34r.gif un tagad bieži atkārtoju vecumlabo frāzi - kad mēs augām, tā nebija. rodas tāda sajūta, ka viņiem nav nekāda cieņa ne pret ko, nekādas saprašanas par dajebkādām vērtībām. no lielākiem "bērniem" ar nebaidās vispār, jo viņiem ir iestāstīts, ka lielāks mazam neko nedrīkst darīt. un tad nu šie mazie baros kā uzmācīgas piranjas ēd nost visu, kas ceļā.
GM
Varēji jau nu, jurc, pirms dzēst postus paskatīties, lai kopā ar veselīgu fleimu neizdzēšas arī attiecīgā posta pārējā vulgāri izteiktā, bet visnotaļ dziļā doma...

un tagad bieži atkārtoju vecumlabo frāzi - kad mēs augām, tā nebija.

Jā, man kak raz arī šī frāze ir visai mīļa. Kad mēs augām nebija ne latento geju, ne "vīriešu" kārtas pārstāvju ar nokrāsotiem nagiem un pomādē izmērcētām lūpām, ne fag-jrock frīku, ne arīdzen citu klaunu. Labas bija dieniņas...
Taka
... turpinot GM'a domu - un arī repa praktiski nebija. Cilvēki klausījās dažādu mūziku, nevis visi vienu un to pašu...
Shumins
Ieprieksh sarakstiiju galiigo sviestu, ka itkaa kas ietu uz grunti un vairaak nekaa laba nebuus...Gomen smile.gif
Tachu tai paishaa laikaa aizmirsu vienu svariigu lietu, ko es savaa zjargonaa saucu "palikshanu par dinozauru".
Ko noziimee palikt par dinozauru? Tas noziime iecikleeties kaadaa savaa dziives posmaa, atpaliekot no dziives. Vienalga vai tu iespruusti 70-tos, vai 90-tos. Bet tu pamzaam vairs nesaproti dziivi un domaa, ka jaunie pazuud no taa saucaamaa "patiesaa dziives celja". Laigan shamais sviests dziivo tavaa galvaa un vieniigais, kas neitiek vairs kaartiibaa ar dziivi esi tu pats.
Jau sen atpakalj akmens laikmetaa vecie alu cilveeki shausmiinaajaas par jaunajiem, jo redzi tie vairs negrib izgatavot taadus pashus akmens cirvjus, kaa ir tiem, bet shamie meegjina konstrueet tos vieglaakus un stiliigaakus, lai labaak vareetu mediit.
Domaaju, ka sheit izreitoshaa probleema buutu vairaak saistiita ar naakotnes progresu un paaudzju mainju.
Taapeec jau tie vecie cilveeki izmirst, lai atbriivotu vietu jaunam. Jaunaam idejaam un jaunai pieejai dziivei. Citaadi jau mees no alas laukaa nebuutu tikushi.
Shdien staavot pieturaa gaidot trileijbusu pie katedraales un klausoties fantastiskaas zvanu skanjaas ienaaca galvaa taada doma. Vai tikai pats neesmu jau kaadaa laikaa iestreedzis un nesaaku jau atpalikt no dziives. Viss apkaart mainaas un tieshaam saaku shaubiities vai es vairs maz starp tiem iederos, vai arii es jau piederu veesturei kaa diznozaurs, kas vair nekaa no sevis nespeej dot apkaarteejiem. Un atcereejos par kjildaam, kas te valda shajaa topikaa. Kad es biju jaunaaks, vecaakie skolnieki skolaa par mani teica to pashu, ko juus tagad sakaat par tiem mazajiem. Kad tieshi muusu paaudze esot taa stulbaakaa, un kad mees izaugshot, tad gandriiz iestaasies pasaules gals. Tachu beigaas tomeer nekaa taada nenotika. Mees izaugaam un izraadiijaas, ka tishi mees esam tie, kas visvairaak ir nepiecieshaami. Jo neksakatoties uz muusu toreiz jauno domaashanaas veidu, mees bijaam ar jaunaam zinaashanaanaam, kas muusdienu Latvijaa ir tik ljoti nepiecieshamas.
Jauni cilveeki vienmeer naak ar jaunaam idejaam un meegjina pagriest pasauli savaadaaku. Un vajag prast speet noveerteet. Domaaju, ka ko teikt sliktu par sevi jaunaakiem buutu patieshaam aprobezjoti. Taapat ka es ceru, kam paliekot man 40 gadu, daudz kas buus mainiijies, jo izmirs visas padomju paliekas domaashaanaa. Un veel peec laika ar tikpat lielu prieku no pasaules aizietu, kad mani nomainiis tagad apsmietaa jaunatne, kuru pasauli gribees izmainiita taa, ka tajaa vairs neiedereeshos.
Protams, ka gribas, lai muusu beerni dziivee izaugtu taadi pashi kaadi esam mees. Bet tas nekad nebuus iespeejams, jo beerni vienmeer grib ko vairaak, ko labaaku. Apsteigt muus, izdariit to ko daraam mees aatraak un labaak. Taa tajaa dziiviitee ir iekaartots. Jaunie naak ar svaigu un tiiru zobenu, nogriezjot pamaazaam atmirstoshos vecos vechus. Un taa arii labaak.
Vieniigais, kas ir muusu speekos, ir ieaudzinat jaunajos tikai pozitiivo iipashiibu. Miilestiibu vienam pret otru. Meerkjtieciibu, lai tie speetu dziivee ko sasniegt. Un sapratni pret citaadaak domaajoshiem, jo citaadi tie izaugs un smiesies par visu jauno kaa mees.
Un protams pashu galveno. Mazaak njemt galvaa citus un vairaak klausiit savu sirdi. Un dziivee censties veerteet visu peec savas dveeseles. Tas noziimee to, ka ja tev liekas ka tas ir nepareizi, tad tas arii taa ir, neskatoties ko par to domaa citi laugh.gif
Un tad jau gan jau buus labi. Un ar neviltotu prieku skatos naakotnee, jo zinu ka vairs var buut tikai labaak.
Un beidziet apsmiet nabaga Pakkun. Nav jau vinsjsh no tiem briesmiigaakiem spamotaajiem, shat tad pat ieposto ko interesantu. Liekas, gandriiz, ka juus speciaali to kaitinaat, lai arii ko vinjsh neteiktu. Vairaak miilestiibas vienam pret otru cool.gif

Dark Side ni tsuitekite

IPB Image
Taka
Galvenais lai cenšas kaut ko dzīvē sasniegt, lai tas būtu brauciens uz Japānu, miljona nopelnīšana vai uzvara adīšanas olimpiādē. Nevis dzīves noraušana podā, vienlaicīgi raudot ka viss ir slikti un neviens nemīl.
Church
ja dziives noraushana podaa attieciibaa uz zelta emo jaunatni noziimee suiciidu, esmu par. "to make world better place". tikai ceru, ka pashnaaviiba buus veiksmiiga, nevis kaarteejais meegjinaajums piesaistiit uzmaniibu / "protests", peec kaa aarsti reanimee. <g>
zeloco
Vecaakiem ir jaasaprot, ka siikie kljuus par veel lielaakiem suudabraaljiem nekaa vinji jau ir, ja viss, ko vinjiem maaciis buus naudas un mediju veertiibas :/

es laikam savus beernus audzinaashu mezha viduu bez elektriibas biggrin.gif

ps. iesaku par sho teemu noskatiities Chumscrubber. Ir taa veerts.
aivvv
nez izklausaties juus kautkaa sasodiiti nozzeelojami.....

nju apmeeram taa kaa buutu pazaudeejussi "beernu" sevii lol (it sevisskki ssumins)

es uzskatu ka viss ir pilniigi normaali mees visi bijaam nenormaali rupji dariijaam stuulbiibas un lietojaam vaardu salikumus kaadus tagad iedomaaties nespeetu kaa arii muusu vecaaki mums paaraak daudz laika nemaz arii neveltiija(buusim godiigi darbs kolhozaa vai ruupniicaa vai veelaak savu biznessu radiissanaa un it sevisskki paarejas posma paardziivossanaa nav tas kas pannemtu maz laika....)

+cik tad juus esat ar tiem beernim runaajussies nevis noklausiijussies vinnu sarunas kas citiem nav domaatas??? pamanaami jau ir tikai sliktie piemeeri.....

juus priekss vinniem esat lieli garlaiciigi un apniciigi mullkki taapat kaa jums agraak bija vecaaki cilveeki ar saviem "taa nedriikst" "tas nav pareizi" utt
tad kaadeell lai vinni censtos iztureeties savaadaak kaa pret lieliem apniciigiem mullkkiem ja juus vinniem taadi sskkietat???

skolaas visatllautiiba lol tas ir tikai un vieniigi atkariigs no pasniedzeeja kas notiek klasee ja tu proti radiit kaartiibu stundaa tad taa buus ja nee nu taa jau ir tevis passa vaina lloti labi atceros ka bija uccenes pie kaa seedeejaam klusi kaa peliites a citas kuraas vispaar absoluuti neklausiijaamies
(atziimes gan vajadzeetu likt bet paklau tie taccu ir "eiropas un pasaules standarti" (tagad nokaunas visi tie kas balsoja par ES laugh.gif ) lol paskatieties cik izjaata ir skolu sisteema vaacijaa un tad gribeessu redzeet ko juus teiksiet par muusseejo smile.gif )

protams ir jau jums arii dalla taisniibas tikai es nu gan neuzskatu ka tas buutu kaukas traggisks kaa juus to pasniedzat...

ak jaa shumin vai esi kaadreiz papeetiijis cik liels ir krievu iipatsvars bomzzu viduu vai teiksim Straupes jaukajaa un maajiigajaa iestaadiijumaa? tas taa pretsparam man ar nav nekas pret krieviem ja neskaita ka vinnus nevar nodzert dry.gif
Taka
aivvv tu mani fascinē smile.gif
Es krievu valodu iemācījos jau bērnudārzā, ieskaitot arī to, ko uz sienām raksta...

Savukārt Šumins būtu pelnījis smagi pa ausi par savas tautas (kas tu esi - marsietis vai?) nolikšanu. Nezinu, no kurienes letiņiem šis te lūzeru komplekss - mēs nabaga reņģēdāji, kalpu tauta, etc. Tā ir sevis nolikšana, un tad jau protams, nekas nebūs. Neesam ne sliktāki par citiem, tikai neprotam normāli strādāt, bet nekas - atgriezīsies no īrijas tie, kuri tur brauca naudu sava biznesa sākšanai pelnīt, tad aizies. Izaugs cita paaudze, kura nebūs augusi šajā pārejas periodā.
Klokjvaarpsta
Kopumaa ljoti jauki palasiit tos naivos viedokljus, kas neatziist jaunatnes samaitaatiibu, bet tomeer naaksies... Skjiet izskaneeja viedoklis par "kljuushanu par dinozauru", kursh skaidri noraadiija uz uzskatu, ka cilveeka skjietamaa samaitaatiiba par labu tapusi, but heres a news-flash for you - tas tikai taapeec ka mees esam shiis paaudzes turpinaajums un visi kopsh akmens laikmeta tapushie slinkumu veicinoshie gadzheti mums ir shkjietami neaizstaajami. Cilveece samaitaajas ar katru paaudzi un nu jau ir taa samaitaata, ka saak smirdeet.
Sakiet, ja vasaraa rodas normaala situaacija, kad gribas aizbraukt uz juuru, ko juus mekleesiet - riteni, lai pavadiitu lielisku dienu celjaa ar iespeejams jautriem atgadijumiem un vakaraa nedaudz nogurushaam kaajaam un lielu devu atsvaidzinosha uudens vai arii mashiinu, lai iesleegtu radio, atveertu logu un ar trulu skatienu sejaa paarvietotos no punkta A uz B un slinki nopeldeetos ar domu "vareeja buut labaak". Lielaakaa dalja tomeer izveelas otro variantu un shaadi es iespeejams neveiksmiigi tomeer censhos noraadiit uz to, ka pashi esam samaitaati un tagadeejie siichi ir muusu naakoshaa versija ar upgreidotu slinkumu

Un runaajot par izgliitiibas sisteemu, vai juus zinaat, kas shobriid notiek mazajaas lauku skolaas? Taas censhas savilkt galus kopaa, lai katru gadu pirmajaa klasee savaaktu noteikto skoleenu skaitu (ja nemaldos 6 skoleeni) un tas noziimee, ka shiis mazaas skolas ir spiestas ciiniities par katra skoleena palikshanu un ja lielaas skolas nevar atljauties zaudeet skolotaaju, jo tas kaadu aizticis, mazaas skolas ciinaas par savu pastaaveeshanu. Driiz tas noved pie veel lielaakas visatljautibas (nesaprotu, kas tiem sichiem iemaaca to, ka vispaar ir taada lieta kaa cilveektiesiibas?) un vieniigais veids kaa skoleeni tomeer pavisam pamet shiis skolas ir policijas automashiinaa (patiess staasts).

Un lai nosleegtu muusu pasaules bojaaejas teoriju, balstiitu uz muusu jaunatni noraadiishu, ka muusdienaas ir veel normaalaak kaa savulaik padomju laikos saakt smeekjeet un dzert pirmajaa klasee. Taa patieshaam notiek, pats esmu uz ielas njeemis nost alkoholu siicim, kursh iet augstaakais otrajaa klasee. Un es nevaru apsleept izbriinu, kad siicis (bet nu jau arii 5 klasi vareetu dot) droshi naak klaat uz prasa uzpiipeet. Jaaatziist, ka es esmu viens no nelieshiem, kas veicina smeekjeeshanas reklaamas akciju siichu aciis pats to dariidams, bet es sevi par paraugu neatziitu - garmatainam zimulim ar smeekji zobos buutu vinjus jaaatbaida, bet nekas nemainaas. Es saaku 16 gados vidusskola stresa paarnjemts, bet for f.ck sakes, kas spiezh bezruupiigam pirmklasniekam kjerties pie smeekjiem un pudeles?

Kopsavilkums: Muusu senchi bija samaitaati (ak dievs, tu ar taam graamataam nojuugsies, ej aaraa pastraadaat), mees esam samaitaati (tu ar to datoru nojuugsies, labaak palasi graamatu), bet tagadeejie siichi ir kronis visam (jaa, droshi speelee savas speeliites cik gribi, tikai paliec maajaas, negribu, lai taa pat kaa tavs piecgadiigais braaliitis tu attaptos slimniicaa ar alkohola saindeeshanos) Ja mums paveiksies, tagadeejie siichi dabiigi apmirs no sava stulbuma, bet taa kaa mees aizpildot skjietamo samaitaatiibas truukumu savaa jauniibaa ar masiivu daudzumu perversijas, to uzgruuzham arii siichiem, skjiet, ka vairoshanaas buus (un iespeejams jau ir) viena no taam retajaam lietaam, kuras vinji tomeer pieprot.

Iesaku noskatiities filmu "Kids"
GM
Kopumaa ljoti jauki palasiit tos naivos viedokljus, kas neatziist jaunatnes samaitaatiibu, bet tomeer naaksies...

Jaunatnes samaitātība jau sen ir apzināta. Un visi, kam tas ir svarīgi, jau ar to ir samierinājušies. Tagad vienkarši tiek konstotēts fakts. So what's your point...

Lai nu kā ir visai muļķīgi pāris simtu retardu dēļ vilkt kaut kādas paralēles ar cilvēces attīstības apstāšanos. Neviens jau nenoliedz progresu, jaunas modes tendences, sūdīgas mūzikas klausīšanos un citas jaukas (vai mazāk jaukas) lietas. Bet starp cildināmu novatorismu un klaju idiotismu tomēr ir iezīmējama diezgan manāma robeža.
Shumins
QUOTE(Taka @ Jan 7 2007, 12:34) *

Savukārt Šumins būtu pelnījis smagi pa ausi par savas tautas (kas tu esi - marsietis vai?) nolikšanu. Nezinu, no kurienes letiņiem šis te lūzeru komplekss - mēs nabaga reņģēdāji, kalpu tauta, etc.

Var jau buut, ka kaadam vajadzeetu iedot man kaartiigi pa ausiim, lai beidzot pamostos no taa murga, ko sauc par dziivi. Protams, ka gribas jau lai saveejie ko arii sasniegtu un vareetu ar tiem lepoties, ka piederu pie taadas lielas un forshas tautas kaa Latvieshi. Tachu dziive raada pavisam ko citu un naakas samierinaatiees ar to, ka nekas neesam.
Dimiteram ir forshas dziesmas, kur tas pasmejas par vieteejiem, laikam taa saveejo aplikshana buus pielipusi no vinja. Bet arii tas ir vajadziigs, lai neuzkjertos uz cuukmena soliijumiem un shizofreeniju par kaut kadiem septinjiem trekniem gadiem.
Nez varbuut kaa to saprot saprot citi, bet man taa ir sava veida motivaacija, jo parasti tikai tad kad esmu sev iestaastiijis cik tas viss ir bezjeedziigi un neiespeejami - varu saakt kaut ko dariit lietas labaa. Jo ja uznaak sajuuta, ka viss apkaart ir labi, tad manii iestaajas taada poh...ska apmaatiiba un zuud motvaacijas ko uzsaakt cool.gif
Buus jau labi wink.gif

K. Dimiters "Tāda dzīve, ko lai dar'"

Latviet's sāpi nevar saprast-
Kas vēl būs un kas vairs nē,
Un ar sāpi nevar aprast
Svešumā un dzimtenē.

Noriet saule, uzlec saule,
Arājs svešu vagu ar,
Iet tas svešu maizi kaulēt
Tāda dzīve, ko lai dar.

Kūpi, zeme, zeme, vāries,
Akmens, cilvēk' balsī sauc!
Kamēr svešai vagai pāries,
Sviedrus sūkt no mums tik daudz

Baltās māmuļas un tēvi,
Saviem bērniem iemāciet
Darbu to, ko vecvectēviem
Nācās divtik sūri iet

Un kad klusīs senie vaidi,
Senču kapi atvērsies,
Skanēs atkal ridi raidi,
Latvju tauta saulē ies.
Cilveeks
bet for f.ck sakes, kas spiezh bezruupiigam pirmklasniekam kjerties pie smeekjiem un pudeles?

Vinji vnk njem piemeeru no mums(jums) "gudrajiem" un "stiliigajiem". Pashi mees vinjus samaitaajam un tad puxtam par to ka vinji ir taadi pashi kaa mees tikai ar mazaak smadzeneneem.
Arts
Izskatās ka vienīgais risinājums ir aizbēgt no Latvijas,aprecēt krievu skaistuli un nodzīvot skaistu mūžu bez bērniem.
Am i right?

Lielu daļu jaunatnes var saukt par pok3moniem also known as fanboys,fangirls.
Paldies par posta lasīšanu un nelasīšanu.
Nemetiet mani sārtā,jo esmu 15 gadus vecs.
Seila
QUOTE(Arts @ Jan 7 2007, 20:51) *

Izskatās ka vienīgais risinājums ir aizbēgt no Latvijas,aprecēt krievu skaistuli un nodzīvot skaistu mūžu bez bērniem.
Am i right?

Lielu daļu jaunatnes var saukt par pok3moniem also known as fanboys,fangirls.
Paldies par posta lasīšanu un nelasīšanu.
Nemetiet mani sārtā,jo esmu 15 gadus vecs.

Tas ka tev ir 15 ir redzams pēc tava posta. (Sory par nenoturēšanos)
Nē tev nav taisnība. Labāk preci amerikāņu blondīni ar lielām krūtīm. Moška nebūs tik gudra kā krievu.
Te par pokemoniem varētu pateikt: "Sory pirms vismaz trim gadiem pokemoni bija normālāki."
Njā un vispār citās valstīs problēma ar jaunatni nav labāka.
Cilveeks
pokemoniem un citaam multeneem nav ne vainas... es arii no pirmaas liidz ceturtajai klasei fanoju par multeneem(dazhaadaam) un tagad veel normaals esmu...
Church
QUOTE(Cilveeks @ Jan 7 2007, 19:50) *

pokemoniem un citaam multeneem nav ne vainas... es arii no pirmaas liidz ceturtajai klasei fanoju par multeneem(dazhaadaam) un tagad veel normaals esmu...

nepareizi saprati vaarda 'pokemons' lietojumu konkreetaa posta kontekstaa.
Taka
Šumin, tu sāc runāt kā emo, kaut gan pēc vecuma neatbilsti...
"pamosties no tā murga ko sauc par dzīvi" - nu kā vispār pieaugušam cilvēkam šitādas muļķības var nākt prātā???
Runa neiet par dzīvi bet gan par pašcieņu. Par latviešu, kā tautas pašcieņu. To nevar iepotēt, tai ir jābūt katrā pašā. Nu nevar sevi nolikt zemāk par zāli, par tepiķi nogulties, kurā visi atslauka kājas...
Vajag sevi cienīt. Un ja runājam par sīkajiem - neskatījies TV3 raidījumu "Latvijas lepnums"? Būtu redzējis daudz ko, tai skaitā 13-gadīgu meiteni, kura izglāba no ugunsgrēka savus brāļus un māsas, kā arī kaimiņus. Ir Latvijā cilvēki, kuri sasniedz lietas, ar OSCAR autiņiem piedalās rallijā Parīze-Dakāra, rīko hoķa čempjus (nu labi - tie vairāk ir tīra komercija), burā apkārt pasaulei (katamarāns "Kaupo", jahta "Milda"), iekaro kalnu virsotnes, ievāc zeltu sportā un izstrādā unikālus biotehnoloģiskus risinājumus. Nu neesam mēs tāda lūzeru tauta, kā liekas. Vienkārši čīkstētāji ir vairāk pamanāmi.
edg
Un tie, kas chiikst par chiiksteetaajiem... arii ir chiiksteetaaji.
Shumins
QUOTE(Taka @ Jan 7 2007, 23:19) *

Šumin, tu sāc runāt kā emo, kaut gan pēc vecuma neatbilsti...
"pamosties no tā murga ko sauc par dzīvi" - nu kā vispār pieaugušam cilvēkam šitādas muļķības var nākt prātā???

Njaa...
Visi tikai grib, lai tie pieagushie saka tikai gudras lietas. Vienmeer zin ko un kaadaa veidaa to izdariit, vienmeer var dot kaadu padomu, nu izlikties par to kruto un nesalauzjamo iisto veci uz kura pleca var atlaisties un neuztraukties par sevi. Tai pashaa laikaa no jaunaakiem neviens negrib nekaa domaat un klausiit. Darbaa visi grib paarmeeriigo atbildiibu, precizitaati, padotie gaida risinaajumus un darba kaartiigu sadali, apvainojoties par katru aizraadiijumu un miseekli leemumu pienjemshanaa.
Arii pieagushiem shad tad uznaak vajiiba paniideet un pachiiksteet. Kad negribas nemaz domaat, bet izlikties par nabadzinju, ka nekaa neprot un nerib dariit unsure.gif
Izmantoju izdeviibu, jo bija labs offtopics cool.gif
Njus jau palikaas labaak blink.gif (Thanks par iespeeju pagaudot, protu noveerteet...)

QUOTE(Taka @ Jan 7 2007, 23:19) *

Un ja runājam par sīkajiem - neskatījies TV3 raidījumu "Latvijas lepnums"? Būtu redzējis daudz ko, tai skaitā 13-gadīgu meiteni, kura izglāba no ugunsgrēka savus brāļus un māsas, kā arī kaimiņus.

TV3 neskatos, ja iesleedzu TV, tad parasti uz Panoraamu, vai kad kaads karo or nemieri CNN. Un Sorasa sponsoreeto DE FACTO. Tieshaam nezinaaju par taadu raidiijumu.
Bet vienu zinu, ka augsti veerteeju tevis aprakstiito meiteni. Tajaa vecumaa noteikti buutu kritis panikaa un raudaajis. Cepuri nost par tiem, kam taada uznjeemiiba. No savas puses ar taadu nevaru lepoties, esmu no tiem miikstiem, kas tikai skataas un nepaliidz. Gandriiz kaa tai Anime Gantz pirmaa ep. , kad visi tikai staaveejaa pie sliedeem un gaidiija briinumu.

Un par tiem maziem nav ko uztraukties. Ja izdomaas ko sasniegt savaa dziivee un saaks maaciities augstskolaa, tad pasniedzeeji, taapat kaa veelaak darba deveeji darbaa mazos izmaaciis kaa vaig. Buus jau labi. Leilaakaa dalja beernu beerniibaa ir dumji, bet tomeer dziive tos paspeej izmaaciit. Un paareejie jau ar kaut kaa tiek uz priekshu.

Labi baigshu iideet shodien, tieshaam izskataas smiekliigi laugh.gif
mdr7
vispār manuprāt, problēma ir komunikācijā, ka jau daudzi to minēja. un ja vecāki gribēs, viņi atradīs laiku arī starp trim darbiem ,ko pavadīt kopā ar bērnu. zinu pāris piemērus. tikai jautājums ir: vai viņi to grib? daudz kas ir atkarīgs arī no vecāku (kad viņi bija bērni) audzināšanas, tas jau nāk līdzi cauri paaudzem.
Seila
QUOTE(mdr7 @ Jan 8 2007, 14:11) *

daudz kas ir atkarīgs arī no vecāku (kad viņi bija bērni) audzināšanas, tas jau nāk līdzi cauri paaudzem.

Te nu patiesībā varētu pastrīdēties. Tieši mūsdienu bērnu vecāki ir tikuši audzināti stingrībā, bet viņu vecāki vēl lielākā stingrībā. Drīzāk vecāki tieši negrib, lai viņu bērniem būtu tāda pati bērnība kā viņu pašu.
Starp citu, jo tingrāk bēnu turēt grožos un viņam neko neatļaut, jo lielāka iespējamība, ka viņš tieši to arī darīs.
mdr7

Starp citu, jo tingrāk bēnu turēt grožos un viņam neko neatļaut, jo lielāka iespējamība, ka viņš tieši to arī darīs.

tieši šeit trūkst komunikācijas, jo var arī bērnam izskaidrot, ka tā vai šitā nav pareizi darīt. un ja ar bērnu ir runāts arī pirms tam, tad viņš to ļoti labi saprot.
Seila
QUOTE(mdr7 @ Jan 8 2007, 17:32) *

tieši šeit trūkst komunikācijas, jo var arī bērnam izskaidrot, ka tā vai šitā nav pareizi darīt. un ja ar bērnu ir runāts arī pirms tam, tad viņš to ļoti labi saprot.

Bet tā ir bijis daudzus gadus. Palasi Upīti, palasi Jaunsudrabiņu kā kādreiz apgājās ar bērniem, bet izauga labi cilvēki sad.gif Laiki protams mainās, bet vērtības par nelaimi arī. Lielākā vecāku kļūdas,ka nemāca bērniem vērtībes dzīves.
Storm
Manupraat liela dalja probleemu ir apstaaklii ka tie beerni par kuriem ir runa ir VNK STULBI - beerniibaa ar galvu pa prieksu no gultas izkritushi, ar kiegeli pa galvu dabujushi vai kops dzimsanas naw apveltiiti ar nekaadu iipasho intelektu - tapeec tur kko aarsteet naw iespeejams, es tikai balsoju pat to idiotu vardarbigu ierobezoshanu. Par visiem 100% piekriitu arii par tiem draugiem.lv pamanaamajiem indiviidiem - pasam man kaadu laiku ir izdevies par to "papriecaaties". biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.