Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 10 meeneshi Japaanaa
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
Pages: 1, 2
Sigfa
Tagad, kad esmu iedzeeris pietiekoshi daudz sakee, un juutos taa itkaa dziivee buutu viena vieniiga laime un prieks, varu uzrakstiit turpinaajumu avam `staastam` un atbildeet uz dazhiem jautaajumiem.

Church, ja buutu, es to izmantotu.

Kahi, taakaa to anime ar muljkjiigo nosaukumu neesmu redzeejis, nezinu kas ir burumas, bet sporta stundaas meitenes valkaa shortus un t-kreklu attieciigaa gada kraasaas (1. gads- zaljsh, 2. gads- zils, 3.gads- sarkans).
Par sushi atbildeet netaisos, jautaajums paarlieku stulbs.

edg, skolaa mangas stundu laikaa tiek lasiitas zem galda- atklaatiibaa, starpbriizhos. Populaaraakais- naruto. Stundas visi maacaas kaa japaanjiem pienjemts- klusi kaa nakts, uzciitiigi kaa... mmm... japaanji. Ko tu domaa ar `neparasti` ?

Hikaru, nu, piemeeram, pienaak pie manis meitene no tresha gada, peec skata ne vainas, tiiri populaara meicha, vaicaa, kas un kaa pa dziivi, saakam runaaties, apkaarteejaas meitenes vaicaa, vai mees buutu paariitis, un izsaka pieziimes par maniem matiem, vai cik `kruta` ir mana poza. man, pats par sevi saprotams, paliek tiiri neeerti, bet nekas, turpinu runaaties. Turpat blakus esoshais kekss uzmaniigi klausaas ko es saku. Dazhas meitenes pieziimee, ka ir izbriiniitas, ka es runaaju japaaniski, un kamdeelj gan nerunaaju angliski. Tikko atbraucu no go sacensiibaam, kur dabuju 1 dan (jaapaspeelee kiseido, lai paskatiitios, kaads liimenis tur ir 1 danam), kur vienu nakti pavadiiju kopaa ar to meichu, pat ja liidz patiikamaam nakts izklaideem netiku (lai nolaadeets japaanju kautriigums), tomeer sho dabuuju gatavu wink.gif .

skolaa otaku kluba nav, bet ir `manga kenkjuu bu` (mangas izpeetes klubs) kur ljoti augstaa liimenii zimee mangu un skataas/ paarspriezh animes.

Te matemaatika ir dovos liimenjos- vienkaarshota un advanseeta. Advanseetaa ir ljoti liidziiga 1. gjimnaazijas liimenim. vienkaarshota ir tieshaam vienkaarsha.

Fizikaa labaratorijas darbu nav, bet skolotaajs visu ko maaca paraada arii ar fiziskiem un praktiskiem piemeeriem, par to kaa luuzt gaisma, kapeec gaisma ir viljnji, kaa straadaa viljnji/ vibraazijas ar losteegtu galu, kaa ar briivu, kaa praktiski paraadaas njuutona likumi (inerces nezuudamiibas princips, divi diegi, pa vidu smagums, pakaarti pie griestiem. Ja apaksheejo diegu rauj aatri, apaksheejaais diegs paarpliist, ja leenaam, augsheejais diegs paarpliist- pieraada to ka lietaam ir tendence palikt taadaa staavoklii kaa taas ir, tobish, pieliktais speeks, ja rauj aatri, paguust iedarboties tikai uz apaksheejo diegu un smagums pa vidu veel nav ieguvis inerci, citiem vaardiem, efekts ir taads pats, ja tas diegs buutu piesiets pie greistiem, ja leenaam, tad smagums ieguust inerci liidz ar ko spriegums uz apaksheejo diegu ir mazaaks nekaa uz augsheejo) un citas forshas lietas. Skolotaajs uzsver, ka svariigi ir izprast logjiku aiz maaciitaas vielas, savaadaak, fizika ne ar ko neatshkjiroties no algebras.

Naakamajaa postaa- turpinaajums (peec veel vienas glaazes sakee).
Sigfa
Nu, tad arii turpinaajums. (rakstu dzerot, taakaa piedodiet par kljuudaam, centiishos labot rakstot).

Par bildeem runaajot, vieksmiigi padirsu kameru, taakaa, liidz es vinju dabuuju atpaklaj (ceramas, ka vispaar dabuushu atpakalj) buus kaada nedeelja jaapagaida. Bet par Japaanas apkalposhanas sfeeru jau buus cits staasts, par kuru, ja man atgaadinaas, pastaastiishu siikaak citu reizi.

Ieprieksh beidzu staastiit ar to ka radaas iespeeja apbraukt Wakayamas piekrasti, apciemojot gjimenes pazinjas.

Ielecis viesteeva milzoniigajaa minivannaa (vinjiem shajaa rajonaa sporta un kompaktaas mashinas ir milziigs retums (par intial D cieniigiem piedziivojumiem citu reizi (ja man atgaadinaas tongue.gif))) iekaartojos cik vien labi vareeju, piespraadzeejos, un tad vareejaam doties celjaa. Liidz pirmajaam juuras paziimeem naacaas braukt divas stundas, bet arii tas nebija tas sliktaakais piedziivojums. Skaisti, zalji kalni, gari, vienmulji tunelji, biistami kalnu celji, kur iespeeja novelties lejaa, un izbaudiit kalnu upes patiikamo veesumu, ir visai reaala, un citaadi patiikami dabasskati paliidzeeja aizvadiit laiku liidz atlikusho brauciena stundu vareeju veltiit trulai blenshanai okeaana dzidri zilajos viljnjos. Piestaajam kaadaa vekalinjaa, lai uzpiipotu un iegaadaajaamies shokolaades pimpjus, kurus uzdaavinaat paziistamaam meiteneem (kuras peecaak ljoti priecaajaas par garshiigo daavanu). Tikushi liidz viesteeva maates maajaam kalnos (nezheeligi mitrs gaiss, izkaapjot no mashiinas, taada sajuuta kaa peldot) aizgaajaam apciemot resnaa izvirtulja teeva kapu, uz kura, pa japaanju parashai, nolika vinjam (teeva teevam) tiikamo paiku un alutinju, suslacinju. Paiku, ejot prom no kapa nostreljija vaarna, par ko teeva maate bija shokaa, un viesteevs teica, ka alu veelaak izdershot kalnos miitoshie meerkakji, vienu no kuriem man bija taa laime redzeet, kaa vish gaaja gar shosejas malu, ne probleemas nomaakts. Shaads rituaals tika atkaartots pie vairaakiem kapiem dazhaadaas lokaacijaas. Laikam vecaasmaates visur ir vienaadas- runaa bez apstaajas un uzstaajiigi skaljaa balsii. Ar beigtiem nerviem nonaacaam atpaklaj teeva maates maajaas, kur atvadiijaamies no izkaarneejushaa sunja un alus-veederiigaa pseido-vecteeva (vecaasmaates otraa lauliiba), kursh izskatiijaas dzilji sashutis, ka viiriesha dzimuma paarstaavis valkaa garus matus, bet taakaa es esot eiropietis, vinjsh man piedeva. un taa veelviens piedziivojums bija galaa un man beidzaas sakee, eju peec alutinja -suslacinja.... Taa nu turpinaaju dziivot savu garlaiciigo dziivi savaa interesantajaa alaa, liidz sanjeemu zinju no vieteejaa YFU paarstaavja, ka esot jau cik tur meeneshi pagaajushi, un ka esot apmainjas studentu sanaaksme. Kur? Vieteeja kalna galotnee, kur atrodas leils templis, kur mums piesoliija nezheeliigi garshiigu templja eedienu. Ar viesteevu aizbraucaam liidz tam kalnam un tam templim un taa pasaakums vareeja saakties. Templis. Protams, templim blakus- kapseeta. Bet ne shaada taada kapseeta, shajaa kapseetaa ne tikai esot bijusi pirmaa Tokugawa Iejasu (Sengoku dzhidai(karojosho valstu eeras) uzvareetaaja) atdusas vieta, bet te arii respektablas firmas izvieto kapakmenjus (par milzu naudu) darba ietvaros mirusho darbinieku pieminjai (es gan domaaju, ka taa vnk ir reklaama). Lai vai kaa, apskatiijushi kapseetu un templi, devaamies uz templja ieksheejo eestuvi (kaa veelaak uzzinaaju, taa bija jauki sarunaata pa blatu, lai tas nevienam neko neizmaksaatu) un tikaam pie soliitaas debesu mannas. Neko tik bezgarshiigu savu muuzhu nebiju eedis. Protama lieta, visa templja paika sastaav no daarzenjiem un sakneem un juuraszaaleem. Apeedis visu no piedaavaataa, nejutu pilniigi nekaadu saata sajuutu, tikai nepatiikamu peecgarshu mutee, no sojas ar kautkaadu bezgarshiigu baltu masu, ko vinji te deevee par Tofu. Lai vai kaa, atpakaljceljaa, iemineejos viesteevam, ka esmu nezheeliigi izsalcis, un iebraucaam makdonaldaa pamieloties ar daudz pilnveertiigaaku paartiku. Chetri chiizburgeri, un jutos kaa niilzirgs- niilaa, labi un resni.
Atbraucot majaas pljaavaam sakee un smeejaam par muukiem, kuri to paartiku eed katru dienu un riitu un vakaru.

Pirms shovakar nosleedzu staastu, bik pastaastiishu par pashiem muukiem un vinju dziives aizkuliseem. Japaana braucot pa shoseju nav briinums sastapt muukus (skuta galva, templja dreebes..) uz skuutera. Tas varbuut ir smeikliigi, bet pienjemami. Bet. Taakaa muusdienaas templjus apmeklee ljoti daudz tuuristu un arii pashu japaanju, tad templja ienaakumi ir ljoti lieli. Ne tikai vinjiem pietiek templja restauraacijai, bet pashiem muukiem pietiek pengaalijas kaadam riktiigi labam mersim ko tureet savas savrupmaajas/mansiona divstaaviigajaa garaazhaa, kurai blakus reegojas apgaismots privaats baseins. Pengas tik daudz nevis no ieejas biljeteem, bet gan no ziedojumiem. Vinjiem te ir taa, ka ja tu ej uz templi tad tev ir jaaziedo vismaz 10 Y (5sant.), savaadaak tu ne tikai piesauc nelaimi, bet arii esi nezheeliigi nepieklaajiigs. Veel jaasaka, ka muuki te lielaakoties ir aarpraataa iedomiigi. Veel katram templim itkaa esot arii eenu aizmugure. Katram yakuzu grupeejumam esot savs templis, kur apglabaat saveejos, aizluugt par veiksmi biznesaa un tml.

Labi, shoreiz pietiks.
Shinobi-sama
Mmm, kuru meichu tad tu tur piesmeeji? blink.gif Nevareeja saprast iiisti, to populaaro, vai kaut kaadu Go adiktiivo.
Runaajot par tavu japaanisko, vai tieshaam tu esi tikai 80 (optimistiski) kanji iemaaciijies? Vai vari skatiities zinju paaraides? Vai tevi vispaar spiezh uz rakstiibu skolaa. Kaa tu testus pildi? Shaubos, ka tur viss buutu furiganaa.
Tiiri intereses peec uzraksti kaadu rakstinju japaaniski, BET lieto kanji kurus tu pats saproti, kaa arii vari lietot sarunvalodas zhargonu sleep.gif.

Runaajot par Buruma. Ibio, Buruma ir japaaniski Bloomer, respekstiivi, pieguljoshi sporta shorti. Kaa gan to vareeja nezinaat. Jautaajums, vai japaanietes tur Wakayama sporta dreebes velk zem dreebeem, lai nebuutu jaapaargjeerbjas skolaa? Cik zinu tad Toukyou taa ir biezha paardiiba redzeet zem iiisajiem skolas brunchiem Buruma happy.gif.
Kaa sastaav ar Loose Socks? Vai tur jums pastaav ietekmes sfeeras skolnieku starpaa? Skukjes paardaliitas?

EDIT: Vai tur ir Morning Musume ietekme manaama?

P.S. Laika veel gana, es veelaak izchekoshu price 'B' mangai un paraveeshu amazon.co.jp.
Sigfa
rakstiit japaaniski nav veelmes, paarlieku chakariigi.

Iemsls par shortiem zem dreebeem ir nevis lai nav jaapaargjeerbjaas, bet gan lai pantsu nereegotos, it iipashi vilcienos u.tml. un jaa, to dara arii sheit. loose socks topaa. ietekmes sfeeres, kaa jau valsts skolaa, protams ir. Krutie un ne tik krutie.

Ko tu domaa ar Morning Musume ietekmi?

Un nevienu neesmu piesmeejis veel ._O Ar `pavadiiju nakti kopaa` nedomaaju `paarguleeju`, lai gan taalu nebija. Meitene ir populaara un speelee go (no apseestiibas gan taalu).
Ragana
pasaki, kāda Japānā ir attieksme pret homoseksualitāti?
Vai tiešām tāda pati kā animē?
Sigfa
J rockeru popularizeets, homoseksuaalisms te ir ljoti normaala paraadiba. skolaa dzheki seezh viens otram kleepi, mieriigi baazh rokas viens otra kabataas un citaadi aiztiekaas, meiteneem tas ir mazaak izteikti. Taa te ir taada kaa modes lieta.
GM
Jrockeru popularizeets, homoseksuaalisms te ir ljoti normaala paraadiba. skolaa dzheki seezh viens otram kleepi, mieriigi baazh rokas viens otra kabataas un citaadi aiztiekaas, meiteneem tas ir mazaak izteikti. Taa te ir taada kaa modes lieta.

Skaties, ka nepielīp.
Taka
QUOTE(Sigfa @ Nov 5 2006, 15:05) *

J rockeru popularizeets, homoseksuaalisms te ir ljoti normaala paraadiba. skolaa dzheki seezh viens otram kleepi, mieriigi baazh rokas viens otra kabataas un citaadi aiztiekaas, meiteneem tas ir mazaak izteikti. Taa te ir taada kaa modes lieta.

Sargi savas kabatas, un pirms pieliecies - atskaties! laugh.gif
Shinobi-sama
Ar Morning Musume ietekmi domaaju, vai tas ir populaars shovs tanii nostuurii, vai meitenes skrien pakalj vinju modei un paarunaa jamo shovu.
kahi
nu, bļ*n, sigfa. jautājums ne par to, vai tev garšoja, vai nē. es gribu zināt, vai tur garšo tāpat, vai man te cenšas iesmērēt vietējos rietumu sū*us! beidz mani ignorēt.
Sairasu-kun
ahh ja Sigfa, kad tev beigsies sis apmainas studentu kampana, tu doma braukt atpakal uz Japanu un dzivot talak pie viesvecakiem, ka neka tu tev ir draugi un pa so gadu esi iepazinis daudz cilvekusm ta ka man liekas tev tur nebutu problema vel uz paris gadiem aizbraukt un palikt... Vai ari kadreiz aizbraukt ar sievu un berniem ekskursija kaut kur tuvaka nakotne ? smile.gif

vienkarsi, man draugs ari aizbrauca uz Japanu uz gadu dzivot caur AFS un atbrauca atpakal, vinam tiesi 18 palika, un nebija vajadziga nekada vecaku atlauja lai varetu braukt un dzivot talak Japana, un ta vins ari aizbrauca un dzivo jau 2 gadus pie tiem pasiem viesvecakiem kur dzivoja taja studentu apmaina un bez raizem smile.gif

tev tada iespeja laikam ar ir, vienkarsi intereses pec paprasi saviem viesvecakiem, vai vini atlautu tev pie viniem padzivot vel paris gadus... ? smile.gif
Winry
Visnotaļ interesants apraksts.....atbildes uz jautājumiem, kurus vēlējos jautāt, jau ir sniegtas...
Bet tikai viens jautājums, which is buging me a long time.....tie vīriešu kārtas pārstāvji tiešām ir vairāk, viens pret otru, ieinteresēti -> nekā pret meitenēm?.....Lasīju nesen tādu rakstu par Japānu, kur lielu daļu vīriešu kārtas pārstāvjus nolika par gejiem, bet sievietes kā cietējas, tāpēc arī gribu zināt...
Church
sievietes var arii nebuut cieteejas. vienkaarshi iepirkt violeto draugu veikalaa "Labi" ;>
edg
Juutu, ka sake tev ir iegarshojies.

Ew, man taksh bija jautaajums. Vai tieshaam neviens japaanis neprot dziedaat? Jums tur muuzikas stundas kaadas ir, vai kaut kas taads?
+Chibi+
QUOTE(GameMaster @ Nov 5 2006, 16:12) *

Jrockeru popularizeets, homoseksuaalisms te ir ljoti normaala paraadiba. skolaa dzheki seezh viens otram kleepi, mieriigi baazh rokas viens otra kabataas un citaadi aiztiekaas, meiteneem tas ir mazaak izteikti. Taa te ir taada kaa modes lieta.

Skaties, ka nepielīp.

Ooo, kā es gaidīšu, ka pielīp!!!!
baseboalbatboy
Godiiigi sakot shitas ir labaakais topiks ko ilgaa laikaa esmu redzeejis...(visu neesmu izlasijis(pagaidaam))....Te Jaagaida katra jaunaa zinja takaa No latvijas izlases hokjii vai basii utt. kas jauns ? kas notiek?!Varu saprast kaa ir dziivot un maaciities japaanaa(aarzemees)! Jo pats arii nedziivoju un nemaacos tur kur vajadzeetu wink.gif

P.S.
Redzeeju to bildi ar anime-manga veikalinju gribeetu tur dziivot!
Sigfa
Hmm, varbuut sanjemshos un pabeigshu staastu, kameer jau galiigi nav aizmirsies.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.