Tigra2
Sep 30 2005, 21:22
Ir tāda lieta, kadaudz mani uzskata par nenormālu, dēļ tam ka es ticu tam, kam citi netic.es gribētu zināt kam tu tici un kam vari noticēt un kāda ir tava atieksme pret cilvēku, kas nav tāds kā tu. Es gribu zināt vai man ir jāārstējas, jo es redzu pārāk daudz. Un tas ir tik grūti, ja kāds tevi atstumj tikai tapēc, ka esi savādāka. Es esmu tik apjukusi, jo ir tik grūti neticēt tam ko tu redzi, es esmu neziņā,vai tiešām neviens mani nevar saprast. Ja netici nekam no minētā tad pasaki kam tu tici
Trūkst varianta "tam, ko var/varu pierādīt". Bet nu es nobalsoju nekam, ja tas bij domāts kontekstā "nekam no iepriekšminētā".
Ā un kāpēc vairums variantu ir visādas pārdabiskas/mītiskas lietas?
Kāpēc nav vienkāršu un ikdienišķu, piemēram, draugiem, mīlestībai, dzīvei, priekam, u.t.t.
Tigra2
Sep 30 2005, 21:35
Tev vajadzēja balsot, tam ko es redzu
Nobalsoju dēmoniem, jo pats tāds es. Vienmēr prātā kāda ļauna lieta.
A kā lai citi zin ko tu redzi?
To ko tu redzi, to redzi tikai tu. Citi var uzzināt ko tu redzi, ja tu to pastāsti. Bet vārdi ne vienmēr spēj precīzi attēlot to, ko tu redzi.
Citi pasauli redz savādāk, tāpēc katram ir savi uzskati par to. Visiem vienādi tie nevar būt.
Bija tāda bilde kautkur, kur uzzīmēts, kā cilvēki sazinās:
viens cilvēks redz A, ko grib pateikt citam cilvēkam. Viņš pasak kautko B (nu tas tā ar vārdiem grūti uzrakstāms, bildē bij labāk uzzīmēts), tas otrs cilvēks atkal sadzird kautko C, taču domās to saprot kā D. Tāpēc saziņa ir liela problēma, ne-digitālā pasaulē ;)
Tigra2
Sep 30 2005, 21:40
Nuin, vai tu animefestā kādu dēmonu nevarētu cospleyot?
Tas ir kaut kas interesants. Par tiem digitālajiem cilvēkiem.
Ja var jautāt kāda ir jūsu visu attieksme pret cilvēkiem,kuru ticība jums liekas absurda, vai jūs cenšaties pārliecināt cilvēku, ka viņa ticība ir blēņas?Kā dažs labs. es visstulbāk laikam izdarīju tad kad centos saprast to ko man cenšas ieskaidrot, bet man no tā ka es centos neticēt, tam kam es ticu, uznāca histērija, un tā sāpēja galva.
Ticu zinātnei jeb
QUOTE(bubu)
tam, ko var/varu pierādīt
Shaisuke
Sep 30 2005, 22:22
Nu ir taads neo-pagaanisma novirziens kaa Wicca. Nobalsoju par Senajiem Dieviem, jo tas pats vien ir.
~BN~
Rudoru-san
Sep 30 2005, 22:37
Dažiem no iepriekš minētajiem... Gariem, Demoniem un citplanētiešiem, jo uz marsa ir atrastas primitīvas dzīvības pazīmes, tātad citplanētieši eksistē...
Nu ne jau tādi "zaļie cilvēciņi", bet tomēr...
Par Gariem un Demoniem runājot, ir vien jātic, it īpaši tad, ja tie, pašam nemanot, ietekmē Tavu dzīvi...
P.S. Ticu jau arī Dievam, bet tas nav viennozīmīgi... Drīzāk cilvēks ir radījis Dievu, nekā Dievs cilvēku... Dievs, manuprāt, ir kāda augstāka būtne, bet Viņš nav cilvēkveidīgs...
P.P.S. Jā, Bībele ir interesanta, to gan es atzīstu...
P.P.P.S. Winged-creatures are awesome!
Shaisuke
Sep 30 2005, 22:38
Luugshu veersties pie manis ar PM par sho teemu. Lai netiek PIESPAMOTS forums. Tu bez taa ieprieksheejaa posta tiiri labi vareeji iztikt.
Lai nebuutu ne pa teemu - www.religioustolerance.org ; tur var izlasiit netikai par tradicionaalajaam bet arii par netradicionaalajaam religjijaam.
~BN~
Shoune
Sep 30 2005, 22:53
ehmm nu labi negribas atkal ar kadu sanaidoties, ta ka soreiz nerunasu ar skarbiem vardiem! =))
Taa, es nobalsoju par spokiem =)), nu nezinu,bet ir raditas documentalas filminas par spokiem un vispar gariem, es pats nesaprotu, bet cilveku gari paliek uz zemes dzivojot, bet nevis ka dzivi, bet atkartojas visu laiku, viena laika, viensu n tas pats, piem. katru nakti 1 vins iet virtuvi pakal maizitem, un ta katru nakti...
Man Brackas Draygs stastija, ka vins kojas dzivojot(10 gadus atpakal), ka vins sajuta spoku,(to izstastisu Tusa) =)))
Runajot par Dieviem, katram ir savs viedoklis par Dievu, viens saka ka vinu nav, viens saka ka ir, tresais kaut ko citu, bet isteniba intrasanti, man Vecaki stastija ka vini doma par Dievu...
"Tada ka Dieva nav, bet ir tads(augstu kosmosa(kautkur)) kamols, kur visas mirusas dveseles saiet kopa un veido lielu Bumbu, kur viens no Augstakiem Spekiem rada katrai jaunajai dveselei kur iet, kur iemiesoties, Karo4e kur sakt jaunu dzivi, tapec ir cilveki kuri aizraukusi uz Kadu valsti(kaut vini tur nekad nav bijusi) stasta ka te ir bijis tas un tas, un pec sajutas, parada ka te agrak bija tas un sitas, un izradas ka ta ari ir bijis... =)))
Istneiba baigi intrasanti, jap Ciplanetiesi ari eksiste, bet cik liels ir Kosmos ? vai vina figura ari ir tik apakal ka zemei ? Murgs varbut tas Galatikas ir tuksosiem, varbut mes ejam ka mazas dalinas(mikrobi), kurus peta kads augstaks speks ? =DD
sorry sorry aizravos... =)
Lasot par Relegijam, ka saku lasit, ta nevaru beigt lasit vel ilgi, baigi intrasanti, gan par vecakiem diviem, gan apr sitiem Satanistiem.. =D
Neticu gariem. Dzīvība ir sarežģīts bioloģisku, ķīmisku procesu rezultāts. Kur tur kautkādam nemateriālam garam vieta?
A tas dejavu ir normāla lieta. Neatceros precīzus terminus, un nemācēšu izskaidrot, bet tas radās no kolektīvisma atmiņas/apziņas/pārdzīvojuma. Tas ir tāds pats iemesls kā gājputni zina, kur katru rudeni lidot uz siltajām zemēm, kaut arī tie vēl tur nekad nav lidojuši.
Shaisuke
Sep 30 2005, 23:00
Piekriitu Shounem, lasot par religjijam ari es aizravos. Daudz un dikti jau kaadus 5 gadus interesejos par budismu un neopaganismu/druidismu/rgaganismu utt. Bija arii kaads pusgads kas daudz interesejos par satanismu, bet satanisms nav tik daudzpusigs ka parejas religjijas.
~BN~
anishuara
Sep 30 2005, 23:02
Atbildeju ka dazhiem no minetajiem, jo ticu gan buddai gan dievam gan demoniem.. utt. xe xe tikai citplanietieshiem un sev es neticu. Neinu kapec bet ta nu tas ir...
CloudX
Sep 30 2005, 23:12
QUOTE(Niks @ Sep 30 2005, 22:22)
Ticu zinātnei jeb
QUOTE(bubu)
tam, ko var/varu pierādīt
Man tas pats.
Ganjau ticeeshu gariem un citplanetieshiem ,ja pats tos redzeeshu .
------<*>{}....<>~##^__--CloudX--__^##~<>....{}<*>------
QUOTE(Tigra2 @ Sep 30 2005, 20:22)
es gribētu zināt kam tu tici un kam vari noticēt un kāda ir tava atieksme pret cilvēku, kas nav tāds kā tu.
Triis lieliski jautaajumi!
Kam es ticu?Ticiiba ir ljoti stiepjams jeedziens. Bet, ja vajag iisi, tad - nekam un reizee visam. Es nenoliedzu neko, kas nav pretrunaa ar logjiku. Bet taa kaa patiesiibu nevar pieraadiit, tad nekam arii neticu 100%. Viss kas var buut. Tomeer, lai vareetu normaali dziivot, es "piesienos" ticiibai zinaatnei, moraalei, eetikai u.c. vispaarpienjemtiem principiem.
Kam varu noticeet?Jebkam un nekam. Tu man staastiisi, ka sunji ir citplaneetieshi, kas muus noveero, un es noticeeshu. Kaapeec gan ne? Uzreiz izveidojas atsevishkja pasaules aina, kuraa sunji ir citplaneetieshi, ar daudzaam varbuutiibaam, kaapeec mees to neesam pamaniijushi, vai dazhi ir, citi nav u.t.t. u.t.jpr. Interesanti. Tajaa pashaa reizee es neatdoshu savu galvu par kaadas konkreetas lietas patiesuma nenoliedzamiibu.
Kaada ir mana attieksme pret cilveeku, kas nav taads kaa tu?Nezinu nevienu cilveeku ar labveeliigaaku attieksmi. Tu vari ticeet cilveeku slepkavoshanai un es tevi uzklausiishu kaa cilveeku, meegjinaashu saprast, diskuteet. Tajaa pashaa laikaa cieniishu tavu viedokli, ja tas nebuus nelogjisks. Aizspriedumu ir maz.
Tigra2Iesaku tev veelreiz izlasiit,
ko jau tev rakstiiju. Arii, ja tev liekas, ka tas uz tevi neattiecas, padomaa.
Es, personiigi, neredzu neko pret sarunaashanos ar kokiem vai buutneem, kuru klaatbuutni redz vai kaut tikai sajuut tuvumaa. Gluzhi otraadi - tas ir ljoti interesanti un es cienu speeju dariit ko tik neparastu citu cilveeku tuvumaa.
Cilveeku neizpratnei pret tevi ir daudz iemeslu, kuri paarsvaraa, diemzheel, ir gruuti mainaami. Ar to var meegjinaat ciiniities shauraa personu lokaa, tas arii viss. Taatad - sadziivo ar to vai atsakies no gariem. Aa, jaa - vai atrodi savu domubiedru kompaaniju, kuru viduu tad arii uzturies, ignoreejot paareejo sabiedriibu. Tev ir jaaizveelas. Ko tu no savas dziives veelies, kaa tu izteelojies? Kas notiks, ja tavas domas veelaak dziives gaitaa mainiisies? Kaadas buus tavas iespeejas normaali dziivot, ja tu mainiisi savus uzskatus? Ko tu veelies izdariit savaa dziivee, ko veelies ieguut? Kaa tu to domaa ieguut? Kaa tavas attieciibas ar gariem tev var trauceet? Ko tu vari dariit lietas labaa? Atrodi atbildes un jautaajumiem un viss buus kaartiibaa. Tikai tu pati zini, ko veelies no savas dziives un cik daudz esi speejiiga dariit, lai to piepildiitu. Un, ja nezini, tad izdomaa. No taa arii izrietees paareejaas atbildes. Ceru, ka izlasiiji
Bitter_me
Sep 30 2005, 23:33
Nu bet kapeec neviens netic mazo zaljo viirinju teorijai???
lastguru
Oct 1 2005, 00:27
QUOTE(edg @ Sep 30 2005, 23:25)
Kaada ir mana attieksme pret cilveeku, kas nav taads kaa tu?
Nezinu nevienu cilveeku ar labveeliigaaku attieksmi. Tu vari ticeet cilveeku slepkavoshanai un es tevi uzklausiishu kaa cilveeku, meegjinaashu saprast, diskuteet. Tajaa pashaa laikaa cieniishu tavu viedokli, ja tas nebuus nelogjisks. Aizspriedumu ir maz.
tagad zini - man ir apbriinojami labveeliiga attieksme. Sho punktu lielaa meeraa var attiecinaat arii uz mani. varbuut es neesmu ieguldiijis shajos autaajumos tik daudz laika kaa Shaisuke, bet sho to esmu papeetiijis, un esmu ljoti atveerts...
QUOTE(edg @ Sep 30 2005, 23:25)
Tigra2
Cilveeku neizpratnei pret tevi ir daudz iemeslu, kuri paarsvaraa, diemzheel, ir gruuti mainaami. Ar to var meegjinaat ciiniities shauraa personu lokaa, tas arii viss. Taatad - sadziivo ar to vai atsakies no gariem. Aa, jaa - vai atrodi savu domubiedru kompaaniju, kuru viduu tad arii uzturies, ignoreejot paareejo sabiedriibu.
es labpraat buutu shajaa domubiedru kompaanijaa, jo kaa jau teicu, par shiim teemaam man diskuteet patiik visvairaak. kaut gan veel neesmu izdomaajis vai taadas diskusijas vispaar iederas shajaa forumaa, pat offtopic sadaljaa...
QUOTE(bubu @ Sep 30 2005, 23:00)
Neticu gariem. Dzīvība ir sarežģīts bioloģisku, ķīmisku procesu rezultāts. Kur tur kautkādam nemateriālam garam vieta?
A tas dejavu ir normāla lieta. Neatceros precīzus terminus, un nemācēšu izskaidrot, bet tas radās no kolektīvisma atmiņas/apziņas/pārdzīvojuma. Tas ir tāds pats iemesls kā gājputni zina, kur katru rudeni lidot uz siltajām zemēm, kaut arī tie vēl tur nekad nav lidojuši.
Par dejavu arī neatceros, bet gājputniem tas, šķiet, bija iekodēts RNS, taču neesmu pārliecināts, vai kolektīvo zemapziņu var ar to izskaidrot.
P.S.
NetSec.lv pirms kāda laiciņa bija diskusija par mākslīgo intelektu, kura tevi varētu interesēt.
X_Kamui
Oct 1 2005, 06:16
Kam es ticu.. nu protams mazlietiņj dievam, vairaak ticu sev +mani aizrauj visaadi demoni tapeec ticu demonem(dažreiz ari juutos ka demons hahaha) un galiigi neticu spokiem
un staasti par spokiem un paši spoki ir smiekliigi!!! Neticeešu kamer neredzeešu pats ar savaam aciim
QUOTE(lastguru @ Sep 30 2005, 23:27)
kaut gan veel neesmu izdomaajis vai taadas diskusijas vispaar iederas shajaa forumaa, pat offtopic sadaljaa...
Es esmu ar visaam kjepaam par to, lai offtopic sadaljaa iedereetos arii shaadas lietas, kas ar anime nav saistiitas. Kaapeec ierobezhoties ar to, ka teemas ir anime-related? Jebkura otaku intereseejosha teema iederas sheit, ja nav pretrunaa ar citiem foruma noteikumiem. Bet tas neattiecas uz sho topiku.
ShinChan
Oct 1 2005, 09:21
QUOTE(Tigra2 @ Sep 30 2005, 20:22)
Ir tāda lieta, kadaudz mani uzskata par nenormālu, dēļ tam ka es ticu tam, kam citi netic.es gribētu zināt kam tu tici un kam vari noticēt un kāda ir tava atieksme pret cilvēku, kas nav tāds kā tu. Es gribu zināt vai man ir jāārstējas, jo es redzu pārāk daudz. Un tas ir tik grūti, ja kāds tevi atstumj tikai tapēc, ka esi savādāka. Es esmu tik apjukusi, jo ir tik grūti neticēt tam ko tu redzi, es esmu neziņā,vai tiešām neviens mani nevar saprast. Ja netici nekam no minētā tad pasaki kam tu tici
Ir tāda lieta, ka tu daudz ko uztver pārāk saasināti. Cik noprotu es esmu līdzvainīgs pie šī topika rašanās un nupat kā iesvaidīts pie radikālajiem konservatīvajiem un neiecietīgajiem.
Tigra, tava problēma ir tā, ka tev pārāk rūp citu teiktais. Ja rūpīgi caurskatīsi manus un savu komentārus topikā 'par savu stāstu tad atklāsi, ka uzstadījumi par to, ka tu esi nenormāla vai slima nāk no tevis pašas. Es runāju par pavisam citām lietām. Mani ieteikumi un viedoklis kopumā ir tāds kāds tas i, taču tas ir mans un tas ir tikai viena cilvēka viedoklis. Kāpēc tev tik ļoti rūp viena cilvēka domas? Vai tik ļoti alksti publiskas atzīšanas? Vai tik ļoti tev nepieciešams, lai visi tev ticētu? Te nav tiesa un neviens par saviem uzskatiem netiek tiesāts mēgini aprast ar to.
Un kāpēc jautājums par tevis saprašanu ir nolikts vienā līmenī ar ticēšanu tev? Es tevi ļoti labi saprotu, lai kāds maldīgs iespaids tev par mani ir radies, varu teikt, ka pats esmu atvērts brīvdomājošs cilvēks (domāju daudzi foruma biedri to apliecinās), taču pagaidām es tev noticēt nespēju. Tajā pašā laikā es nevēlos, lai tu pārstāj rakstīt, jo labi saprotu cik būtiski tev tas ir.
Es varu tikai atkārtot to, ko es vienreiz tev jau ieteicu. Tā ir tava dzīve un dzīvo to pēc saviem ieskatiem, neņem pierē ne mani ne kādu citu, kas tev netic un jā, meklē domubiedrus, taču neiegrābies kādā aptaurēto pulciņā.
Kaut kur es jau šādu līdzīgu topiku esmu redzējis.
Nu tad uzrakstīšu vēlreiz:
(nobalsoju es par dažiem minētajiem)
Es varu pateikt, kam es 100% neticu. Es neticu, ka tādā milzīgā kosmosa plašumā ir apdzīvota tikai viena planēta - Zeme. Noteikti citā galaktikas pusē (vai kaut kur pa vidu) jābūt vēl kaut kam.
Tā kā mūsu Saules sistēma atrodas galaktikas malā, tad mūs vēl ilgi neviens neatradīs (un varbūt pat labi ka tā).
Vēl protams ka es ticu sev.
Tsukino
Oct 1 2005, 10:33
Miiljie... kapee es neredzeeju taadu ticiibu kaa Anime? Atkariigais me. Tad es gribeeju pajautaat- Tigra2, kam iisti tu tici- tam nereaalajam, ko redzi, vai taadiem muudziem kaa Piikja daama, Ruukjiitim, kas nes veiksmi utt. vai mosh creepy stuff, kas nava redzeets? un last... vai tu visp zini ko redzi... *ne-uzbrauciens* sorry, ja likaas ka uzbraucu...
Xexe.. nobalsoju, ka ticu "visam iepriekš minētajam" jo taa tas tieshaam ir... es negrasos noliegt kkaa pastaaweeshanu tikai taadeelj ka pati to nekad neesmu maniijusi/redzeejusi ^^... Un tomeer ir kkas kam es neticu - tam, ka wisa tauta reiz buus wienota...
One winged angel
Oct 1 2005, 11:54
Es arī nobalsoju, ka ticu visam iepriekš minētajam. Es neko nevaru noliegt. Es ticu, ka pastāv citplanietieši, dēmoni, dievs(taa mazaak). Es itkaa visam ticu, bet reizee arii nekam, jo pats savām acīm neesmu redzējis, bet kaa jau teicu arii noliegt es to nevaru
ar to ticiibu ir diezgan pasarezhgjiiti, jo manupraat, ja tu tici ka ir demoni un saatans, tad tev ir arii jaatic ka ir dievs, jo visam shajaa pasaulee ir jaabuut liidzsvaraa.
ja tu tici ka ir tikai saatans, kaapeec pasaulee nedziivo tikai slepkavas? ja tu tici ka ir tikai dievs, kaapeec visi nav labi?......tas liek aizdomaaties....
bet tas taa mans subjektiivais viedoklis....
Pīķa dāmai un laimi nesošajiem rūķīšuiem? tas ir kas interesants, neesmu redzējusi, bet domāju, ka viņi varētu pastāvāt. Vispār es ticu ļoti daudz kam. Visam minētajam. Un daudz kam citam. Man tā liekas , ka tomāti slepkavas nepastāv. Toties tomātu slepkavas pastāv, tapēc iespējams, ka pēc vairākiem miljoniem gadu tomātiem evolūcijas rezultātā var izveidoties pašaizsardzības spējas un tad tomāti slepkavas pastāvēs.
Es vienmēr esmu domājusi, vai tas ir godīgi, ka cilvēki iznīcina augus, ja tieši augi dod cilvēkam un dzīvniekiem ēdienu. Cērt kokus, ja tieši koki sensenos laikos deva cilvēkam paslēptuvi no lietus. Iespējams dabai ir tiesības atriebties cilvēkam par to, ko mēs esam tai nodarījuši. Vai esi redzējis filmu - Tomāti slepkavas? Man tie tomāti likās mīļi un es uzskatīju, ka cilvēki ir paši vainīgi, ka tomāti uzbrūk.
.. me uztaisa garshiigus kreejuma-tomaatu salaatus .. mmm
.. bet tieshaam. vai nau aizgaajis threads galiigaa offtopicaa?
Nē, te iet runa par to vai mēs ticam, ka tomāti ir pelnijuši atriebties
Jā, tie astoņi kustoņi bija kas pretīgs, es raudāju , jo man bija žēl nabaga siventiņus, un tā riebīgā cūka, kas tos pārdeva, es murgos redzēju, kā mamma mani pārdod.
Es ticu Dievam, taču ne kristiešu. Drīzāk Budai vai kam tādam (vēl īsti neesmu sapratusi, kam tieši). Ticu visādiem mošķiem (dēmoniem, majas gariņiem.)
Esmu sākusi cticēt asrī citplanētiešiem...
dmonster
Oct 12 2005, 18:26
Es ticu... 1.Gariem; 2.Citplaneetieshiem; 3.Dieviibaam(Bet ne taadaam Kristieshu vai Budai, vai Saatanam, vai veelkautkam, bet gan Dieviibaam, kas ir vairaak uz taadiem piem. Mezha maates gljukiem (Tas jau ar driizaak uz gariem)); 4.Ticu paardabiskaam buutneem, kas vienlaikus ir vienas no manaam miiljaakajaam buutneem; 5.Elfiem, dwarfiem 'n that kind of crap.
So iznaak es ticu, kam es ticu, bet cienu citu civeeku ticiibu, kameer taa nav paaraak traka man un kaut kaadaa veidaa citiem uzspiesta (A bit like Christianity X((( ).
Kazuki
Oct 12 2005, 20:18
nu vispaar jau ja runaajam par kristietiibu tad taa netiek nevienam uzspiesta taapat kaa jebkura cita religjija. gribi tici, gribi netici. galu galaa neviens tachu nekjer aiz kraagas otru un nesaka tev jaatic tam un shitam.
QUOTE(dark_angel @ Oct 12 2005, 20:18)
nu vispaar jau ja runaajam par kristietiibu tad taa netiek nevienam uzspiesta taapat kaa jebkura cita religjija. gribi tici, gribi netici. galu galaa neviens tachu nekjer aiz kraagas otru un nesaka tev jaatic tam un shitam.
jaa bet tas tikaa dariits
Es esmu viens no chetriem, kuri balsoja par "Sev"......
Kazuki
Oct 12 2005, 20:55
labi sud par viduslaikiem nerunaasim..... mees nedziivojam viduslaikos... tagad pastaav katra cilveeka briiva izveele kam un vai vispaar ticeet.
ShinChan
Oct 12 2005, 21:34
QUOTE(dark_angel @ Oct 12 2005, 19:18)
Kāds naivums tavos gados, laikam avīzes nelasi un TV ziņu un analītiskos raidījumus nemaz neskaties? Protams, nokaitētu iesmu dibenā nesprauž un nagus vairs nemauc, tā teikt esam iekātojuši modernajā laikmetā un kristietība tāpat, taču smadzeņu skalošana, savstarpēja rīdīšana un neiecietības veicināšana iet vaļā uz pilnu klapi.
Kazuki
Oct 12 2005, 21:46
labi shin chan es palikshu pie sava viedoklja bet tu pie sava. man nav ne mazaakaas veelmes ar tevi par to diskuteet.
ShinChan
Oct 12 2005, 23:29
QUOTE(dark_angel @ Oct 12 2005, 20:46)
labi shin chan es palikshu pie sava viedoklja bet tu pie sava. man nav ne mazaakaas veelmes ar tevi par to diskuteet.
bet kā gan citādi ja ne diskutējot mēs nonāksim pie pārliecības par lietu patieso iedabu? Tur jau ir tā kristietības problēma, savas pašsaglabāšanās vārdā tā noliedz jebkādu racionālu diskusiju, kurā tiek apšaubīti kristīgās ticības pamatpostulāti un iesīkstējušās dogmas. Kā nesen noskaidrojās luterāņi un katoļi pat neatzīst atsevišķus Bībeles tekstus (jo tie redz rada pretrunas ar citiem tekstiem, sekošana kuriem ir daudz nozīmīgāka).
Uzskatu, ka ja cilvēks kaut kam tic, tad vismaz ir jābūt sajēgai, kaut vai intuitīvā līmenī, par savu ticības objektu. Turpretī kristietībā mēs ticam renesanses mākslinieku radītam Dievam un Kristum (vizuāli), kā arī dažu ebreju sarakstītiem tekstiem, kuri līdz mūsdienām ir piedzīvojuši neskaitāmus pārizdevumus un korekcijas. Padomājiet taču paši, vai skatoties dublētu vai subotu anime jūs saņemat kaut vai 50% no tās informācijas (ne tikai tekstuālās) kāda tā ir oriģinālā, stipri apšaubu, ja vien jūs neesat japānis vai tuvu tam. Tā pat ir ar Bībeli, apžēliņ, mēs taču joprojām lietojam Ernesta Glika 17. gs. tulkojumu, kurš pats bija vācietis un kāds vēl tajā laikā bija latviešu valodas vārdu krājums.
Manā apziņā ticība Dievam un ticība kristīgajai baznīcai ir sen jau kļuvušas par strikti škiramām lietām. Nekad nespēšu izprast tādas lietas kā iedzimtais grēks, vai to, ka sods par vecāku grēkiem piemeklēs bērnus vēl līdz septītajam augumam, vai arīt o, ka vienā salīdzinoši nelielā škirstā var iestūķēt visus dzīvnieku sugu pārstāvjus un vēl tad panākt, ka tie bez problēmām vairoties. Tie, kas kaut ko jēdz no ģenētikas sapratīs, cik liels ir procents, ka šādi radīsies normāli pēcnācēji. Protams, var jau ērti aizbildināties, ka Dievam nekas nav neiespējami, tācu mēs redzam, ka dabā viss notiek pēc zināmiem liekumiem un nobīdes tikai apstiprina esošās likumsakarības. Manuprāt, pati Bībele ir viens liels spļāviens sejā Dieva jēdzienam, pataisot to par kaut kādu kumēdiņu un neizlēmības pārpilnu personu, lai piedod man ticīgie kristieši.
Es ticu paardabiskiem speekiem un gariem. Neticu Dievam (bet tik un taa rakstu ar lielo burtu). Patiik budisms.
Vieniigi... Dievs katram ir savs. Katrs sev taadu tur, un to pat var arii saukt par sargengjeli.
Neticu tam, ka kaads ir sveets. Ja ir, tad pasaule ir negodiiga, ka taa vnk izveelaas.
Neticu sveetajiem. Tas nav tikai iespaids no Da Vinchi koda.
Ticu, ka katram ir neredzami spaarninji... kaadus nu kursh iedomaajas...
Ticu sapnjiem...
dmonster
Oct 13 2005, 07:39
QUOTE(ShinChan @ Oct 12 2005, 22:29)
bet kā gan citādi ja ne diskutējot mēs nonāksim pie pārliecības par lietu patieso iedabu? Tur jau ir tā kristietības problēma, savas pašsaglabāšanās vārdā tā noliedz jebkādu racionālu diskusiju, kurā tiek apšaubīti kristīgās ticības pamatpostulāti un iesīkstējušās dogmas. Kā nesen noskaidrojās luterāņi un katoļi pat neatzīst atsevišķus Bībeles tekstus (jo tie redz rada pretrunas ar citiem tekstiem, sekošana kuriem ir daudz nozīmīgāka).
Uzskatu, ka ja cilvēks kaut kam tic, tad vismaz ir jābūt sajēgai, kaut vai intuitīvā līmenī, par savu ticības objektu. Turpretī kristietībā mēs ticam renesanses mākslinieku radītam Dievam un Kristum (vizuāli), kā arī dažu ebreju sarakstītiem tekstiem, kuri līdz mūsdienām ir piedzīvojuši neskaitāmus pārizdevumus un korekcijas. Padomājiet taču paši, vai skatoties dublētu vai subotu anime jūs saņemat kaut vai 50% no tās informācijas (ne tikai tekstuālās) kāda tā ir oriģinālā, stipri apšaubu, ja vien jūs neesat japānis vai tuvu tam. Tā pat ir ar Bībeli, apžēliņ, mēs taču joprojām lietojam Ernesta Glika 17. gs. tulkojumu, kurš pats bija vācietis un kāds vēl tajā laikā bija latviešu valodas vārdu krājums.
Manā apziņā ticība Dievam un ticība kristīgajai baznīcai ir sen jau kļuvušas par strikti škiramām lietām. Nekad nespēšu izprast tādas lietas kā iedzimtais grēks, vai to, ka sods par vecāku grēkiem piemeklēs bērnus vēl līdz septītajam augumam, vai arīt o, ka vienā salīdzinoši nelielā škirstā var iestūķēt visus dzīvnieku sugu pārstāvjus un vēl tad panākt, ka tie bez problēmām vairoties. Tie, kas kaut ko jēdz no ģenētikas sapratīs, cik liels ir procents, ka šādi radīsies normāli pēcnācēji. Protams, var jau ērti aizbildināties, ka Dievam nekas nav neiespējami, tācu mēs redzam, ka dabā viss notiek pēc zināmiem liekumiem un nobīdes tikai apstiprina esošās likumsakarības. Manuprāt, pati Bībele ir viens liels spļāviens sejā Dieva jēdzienam, pataisot to par kaut kādu kumēdiņu un neizlēmības pārpilnu personu, lai piedod man ticīgie kristieši.
Crap
Laikam ja mazaak rakstiishu buus mazaak Oftopic, bet Kristitiiba ir arii dazhaas valstiis uzspiesta
. Jaatic ir tam, kam grib ticeet un nav jaabuut kaa skabargai pakaljaa tiem, kas nepienjem tavus uzskatus.
QUOTE(ShinChan @ Oct 12 2005, 22:29)
Tev pilniiga taisniiba, ka biibele latviski stipri atpaliek no origjinaala. Bet, ja tu gribi siikas nianses uztvert, tad nekaads tulkojums nebuus gana labs. Tad tev jaamaacaas ivritu valoda, jaastudee ebreju kultuuras tradiicija...
Intuitiivo liimeni dod arii Glika tulkojums. Ko parastam cilveekam vairaak vajag kaa intuitiivu priekshstatu par Dievu. Lai spriedeleeshana paliek teologiem. Ja tev kaa parastam cilveekam interesee kaads jautaajums, griezies pie sava maaciitaaja
Bet kaa es skatos, tavi jautaajumi skar veco deriibu, taapeec maaciitaaja atbilde diez vai buus gudraaka par "Taa ir, jo Dievs ir". Ideaali buutu nodibinaat kontaktus ar kaadu rabiinu, jo vinji veco deriibu "kozh" kaa peerno zaali. Bet, ja slinkums mekleet rabiinu, varbuut pameegjini kaadu forumu internetaa, piemeeram,
http://www.eblaforum.org/main/QUOTE(ShinChan @ Oct 12 2005, 22:29)
Kas tur ko nesaprast iedzimtajaa greekaa? Tev vinjsh iedzimst un tev shrobe
Par tiem dziivniekiem... es meegjinaashu otrdien noskaidrot, kad man buus lekcija "Biibeles legjendas". Tas ir par to izmeeru. Bet gjeneetika sheit tieshaam nebuus vietaa, tevis pasha mineetaa iemesla deelj.
QUOTE(ShinChan @ Oct 12 2005, 23:29)
vai arīt o, ka vienā salīdzinoši nelielā škirstā var iestūķēt visus dzīvnieku sugu pārstāvjus un vēl tad panākt, ka tie bez problēmām vairoties. Tie, kas kaut ko jēdz no ģenētikas sapratīs, cik liels ir procents, ka šādi radīsies normāli pēcnācēji.
Ilgākā laika posmā konkrētās sugas izzustu, jo sugas izdzīvošanai minumus ir 100 unikāli gēnu komplekti, bet arī tad kļūdaino gēnu skaits būtu uber (mums katram ir līdz 8 defektīviem gēniem, taču normāli apaugļošanās laikā tie tiek atklāti un, ja iespējams, aizstāti ar veseliem gēniem no otra gēnu komplektā, taču, ja starp abiem gēnu komplektiem ir maza atšķirība, pastāv daudz lielāka iespēja, ka nebūs pareiza gēna). Protams, tas neattiecas uz tiem, kas vairojas bināri.
Tigra2
Oct 16 2005, 23:08
QUOTE(ShinChan @ Oct 12 2005, 21:34)
QUOTE(dark_angel @ Oct 12 2005, 19:18)
Kāds naivums tavos gados, laikam avīzes nelasi un TV ziņu un analītiskos raidījumus nemaz neskaties? Protams, nokaitētu iesmu dibenā nesprauž un nagus vairs nemauc, tā teikt esam iekātojuši modernajā laikmetā un kristietība tāpat, taču smadzeņu skalošana, savstarpēja rīdīšana un neiecietības veicināšana iet vaļā uz pilnu klapi.
Ir tāds žurnāls Sargtornis, kur ir baigi labi pateikts ka ar citas ticības civēkiem draudzēties nevar, jo viņi ir slikti pagāni un kaut kas tādā garā, ka tad šie draugi var ievilkt savā pagānismā, vispār pamatīgs uzbrauciens tiem kas netic Jehovam
QUOTE(ShinChan @ Oct 12 2005, 23:29)
Nu dievam es ticu...vecā derība ir tāda drusku jocīga, bet nekas traks, jaunā derība ir totāls blefs, ja kārtīgi izpēta daudz ko ar to saistītu var uzdurties tādām lietām, ka kristiešiem mati ceļas stāvus un neticīgie ņirdz, es to esmu nedaudz papētijusi un jau tagad esmu ar muti vaļā, interesanti kas būs tālāk?
Iesaku nedaudz papētīt. Tas ir tāds ņirdziens!
QUOTE(Missy @ Oct 13 2005, 00:20)
Es ticu paardabiskiem speekiem un gariem. Neticu Dievam (bet tik un taa rakstu ar lielo burtu). Patiik budisms.
Vieniigi... Dievs katram ir savs. Katrs sev taadu tur, un to pat var arii saukt par sargengjeli.
Neticu tam, ka kaads ir sveets. Ja ir, tad pasaule ir negodiiga, ka taa vnk izveelaas.
Neticu sveetajiem. Tas nav tikai iespaids no Da Vinchi koda.
Ticu, ka katram ir neredzami spaarninji... kaadus nu kursh iedomaajas...
Ticu sapnjiem...
Tā ir sasodīti laba grāmata, izlasi vēl par Konstantīna lielā iepriekšējo ticību un varēsi pasmieties.
Asferot
Oct 23 2005, 13:48
Kam es ticu? Hmm...
Es ticu tam ka pasaulee pastaav labais un ljaunais.
Diievam kaa taadam neticu, vismaz ne biibeles dievam. dievs katram ir jaatrod sevii nevis jaapievienojas fanaatisku aitu baram
anishuara
Oct 23 2005, 13:58
QUOTE(Asferot @ Oct 23 2005, 13:48)
Kam es ticu? Hmm...
Es ticu tam ka pasaulee pastaav labais un ljaunais.
Diievam kaa taadam neticu, vismaz ne biibeles dievam. dievs katram ir jaatrod sevii nevis jaapievienojas fanaatisku aitu baram
Sheit es tev pilnigi piekritu
. Jo man liekas, ka dievs ir tas kas ir musos ieksha, musuapzinja (var teikt ari sirdsapzinja). bet ja pat pastav kada augstaka vara, nju ka saka dievs debesis... ta gan man neliekas reala, pat ja ir dievs tads ka speks tad vinsh jau sen par mumz visiem ir aizmirsis, jo citadak vinsh nepielautu visas shis katastrofas... bat ja tomer pielauj tad par kadu milestibu pret cilvekiem var runat???
Bibele teikt ka dievs mil visus gan launos, gan labos... un ja vinsh soda gan tos, gan tos tad no ta var secinat, ka tas ir farss jo ja mil tad nesoda ar navi... tapec domaju ka dievs ir musos.. tikai ta ir savaicigi jaatrod...
ticiiba ir katram-Dievs ir tikai nosaukums un ja kas kristietiiba tika ieviesta ar karu,nažiem...utt. ja kas es ticu bet tas jav ir pats galvenais un ir gandriiz vienalga kam...neesmu nekaada rasiste runaaju ar kristieshiem taapat kaa ar hmmm... citplaneetieshiem ticiigajiem
Es neticu nekam, un ar nekam es domaaju tiessaam neko, sevi ieskaitot. Ja man kaut kam jaatic, tad tam jaapakllaujas manai loggikai. Agraak uzskatiiju ka ticu zinaatnei, bet kad atklaaju, ka pusi dabasziniibu likumus varu apgaast (patiesiibaa - cilveeku teorijas, kas tiek uztvertas par likumiem (tie cilveeki ir tik slinki - visu meeggina uztaisiit tik vienkaarssu)), paarstaaju ticeet. Reiz sensenos laikos ticeeju kristietiibas dievam, bet ka man vienreiz meegginaaja izdziit deemonus..., tuuliit atmetu. Un tagat saaku ticeet lloti gudram dievam, kuram, pilniigi iespeejams, par cilveekiem ir nospllaities (peec idejas - mees tacc, iespeejams, neesam vieniigie visumaa - un kaapeec vinnam jaapaliidz tiessi mums), vai arii viss ssis (viss, kas notiek ar cilveekiem) ir vislabaakais (visaatraakais, vismazaak varmaaciigaakais (lai cik jociigi tas izliktos, jo kas zin - varbuut, ja nebuutu bijis 2. pas. karss, tad cilveeki, nedaudz veelaak, buutu uztaisiijussi taadu karu, ka nekas paari nepaliktu), vai veel kaa labaakais) veids, kaa tikt liidz kaadam, vinnam vien zinaamam meerkkim. Tikpat labi vareetu buut liidziigi kaa '13. staavs'.
vvs saak likties, ka juudzos nost.
AA, gandriiz aizmirsu - kameer mani nesaak maaciit dziivot, pret citiem esmu sameeraa iecietiigs.
Ticu tikai senču dieviem.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.