Labi, pietiks man muljkjoties. Juus paaraak viegli noticeejaat, ka man taada istaba...
Vai ta juus mani nepaziistat veel? Negribeeju ticeet, ka noticeesiet, ka man var buut taada istaba. Taa visnotalj man ir sapnju istaba, bet reaali savas istabas nekad nav bijis. Tomeer, man liels prieks, ka juus mani uzskataat par pietiekami lielu friiku, lai man taadas istaba vareetu buut. Un arii liela beeda, ka negribat skatiities paari realitaatei un saskatiit, ka kaads var arii kaut ko taadu noviltot.
1. Atcerieties manu postu "Jun 1 2005, 11:32", kursh saka: "Es esmu paaraak askeetisks, lai istabu, kuraa dziivoju, buutu jeegas kaut aprakstiit."
2. Taa istaba tachu ir aizdomiigi paarbliiveeta ar stuff. Vai tad neizskataas, ka viss ir vienkaarshi samests vienaa kaudzee, jo vairaak, jo labaak?
3. Tas gan ir veiksmiigaa kaartaa nosleepies, bet ir virkne aizdomiigu lietu. Piemeeram, ar "krokodiliem" sasleegta ir lielo flpoju diskiekaarta un skanjas pastiprinaataajs (zem kompja).
4. Par nelaimi tas nav redzams nevienaa bildee, bet kreesla labajaa pusee ir lenshu atskanjotaajs, uz kura ir veca radio graamata atveerta uz rakstu "Lenshu atskanjotaajiem jaakljuust muusdieniigiem".
5. Un paskatieties zem galda: kaadaa jeegaa manaa istabaa taads stuff? Un taa burcinja, ko aizmirsu nonjemt...
6. Un kreisajai tumbai priekshaa esoshaa graamata ar sheemaam - vai nav redzams, ka atshkjirta TIESHI taa lapa, kur visvairaak sheemu?
7. Kaapeec, ne bildees, ne video nav pat mazlietinj redzama 4. siena?
Visaadaa gadiijumaa projekts "Viltus istaba" tapa kaadaas 4 stundaas. Novaakshana veel kaadu stundu. Kaa jau reiz teicu, beidzot esmu ticis pie fotoaparaata. Tad nu nagi niezeeja kaut ko extra uzbildeet.
Origjinaali taa ir mana teeva darbistaba (vinjsh ir izbijushais radio meistars un visaadu liidziigu lietu labotaajs):
Saakumaa es gribeeju tikai uzlikt teeva lapiiti uz pastiprinaataaja, nofotograafeet un uzdot to par savu izstabu. Bet tad mees ar braali saakaam uzchiniit to istabu labaaku un labaaku. Tika sanests stuff no visas maajas, arii pazhobeleem un rakts aaraa no aizgulteem. Radiotehnikas graamatas tika vilktas aaraa no plauktiem, CD nesti shurp no visas maajas (tas viss laukos notiek). Lietas no citaa istabaa esosha datora tika skruuveetas nost masveidaa: Pele, vadi, mikrofons, tumbas, printeris. Aa, jaa, printeris nemaz nav redzams. Zheel. Saakumaa CD bija izmeetaati pa visu galdu, bet es noleemu, ka tas jau nu buus paaraak aizdomiigi, taapeec ir tik smukaas kaudziitees. Braalis kaut kur izraka lielo diskmashiinu, taatad klaat vajadzeeja disketes. Uz neejoshaa datora kastes blakus pelei ir viena Microsoft oficiaalaa maaciibu graamata par velnszinko (mana teeva, vinjsh tas gjeenijs, ne jau es), bet aiz taa kreesla ir vairaakas un biezaakas (video var redzeet). Un beigaas vajadzeeja uzchiniit to visu. No laadeem izraku vecus speelju krakoshanas papiirus, jo uz tiem ir sarakstiitas atminjas adreseses un baigi gudri izskataas (diemzheel to nevar redzeet). Taapat hiragana, kur esmu maaciijies (zem hiraganas lapaam uz laptopa ir kaut kaada gjeometrijas graamata, kuru izvilku no plaukta iipashas gudriibas piedevai). Un galu galaa cilveeciibu tam visam piedod neparastais ziimulju traucinjsh, maize (turpat netaalu), medaljas un basketbola grozs. Varbuut bez shitaam lietaam juus nenoticeetu. Zem kreesla esoshaas alus pudeles diemzheel neredz. Pavisam piemirsu: Bildees kaut kaa nav gadiijusies, bet video bez istabas puses, kuraa ir galds (1), ir redzamas arii durvis (2) un 3. siena - uz kuras ir plakaati. Diplomi (atkal par nozheelu jaaatziist, ka nav iisti labi salasaams, ka viens no tiem ir "par izciiniito 1. vietu 1. iknedeeljas 12.a klases mobilajaa speelee "piezvani man pirmais"", bet otrs ir "par nopelniem bagaataa titula "Divpirkstu pieriite" ieguushanu" (vai liidziigi). Man vispaar ir vairaaki taadi diplomi - klasesbiedri taadus daliija par iipashi stulbu lietu dariishanu, piemeeram, saluuzushas pilspalvas liimeeshanu ar papiira liimi vai biologjijas stundaa pilnaa nopietniibaa termina "spljaudeklji" lietoshanu. Baarts tika izrakts no kaut kaadas plakaatu kaudzes. Ieveerojiet bildi virs diplomiem un plakaata - taa ir kanzaki, paarziimeeta no GTO speciaali, lai vareetu tikt pielikta tur pie sienas un vismaz kaut kas liecinaatu par to, ka esmu otaku. Un, vispaar, taa plakaatu "siena" patiesiibaa ir gultas paarvalks paarlikts paari pusatveertaam durviim, aiz kuraam ir... . Aa jaa, istabai tachu ir 4 sienas. Visaas bildees un arii video tas ir veiksmiigi nosleepts, bet tur, kur ir 4. siena ir klaat pliits un izlietne. Bija jau doma to arii iekljaut fotograafijaas, jo iists otaku skataas anime 24/7, eest gatavo un mazgaajas, no kreesla nepieceldamies. Bet tas jau nu buutu paaaraak aizdomiigi.
Diemzheel, 32mb atminjas kartee salien tikai dazhas bildes, taapeec arii vairaak nekas nav. Ja buutu vairaak, vareetu dot jums pa vienai arvien aizdomiigaakai bildei, liidz juus bljautu: NEVAR BUUT!
Un nosleegumaa - zheel, ka nevareeju to istabu patureet. Visaadaa gadiijumaa, tuvaakaa gada laikaa mekleeshu darbu, dziivokli, varbuut izdosies uztaisiit reaali kaut ko veel labaaku...