Help - Search - Members - Calendar
Full Version: x264 kodeks
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
Pages: 1, 2
Taka
QUOTE(Church @ May 13 2006, 20:41)
taka: runaajot par wasted disk space on orig. dvd-s .. man patika izraaviens no 110 epu ovas Legend of Galactic Heroes batcha boxtorrentos .. tjip "maz kas varees atljauties par 1200$ nopirkt full setu" ;>
*

Japāņu stils, viņiem tādu boxsetu ir daudz. happy.gif
Revol
@Taka
Protams taa dvd kvalitaates padariishana starp R1 un R2 dvd ir principiaali jaaskataas katram dvd atsevishki, un varu mineet vairaakus dvd kur R2 ir labaaki par R1 [piem - NGE renewal dvd R2 ir ideaali progresive video, kameer R1 ir telecine'ots, Scrapped Princess un DNAngel R1 ir shausmiigs dotcrawl, kas nav R2], bet noteikti ir dvd kur R1 ir kvalitatiivaaki par R2, un biezhi vien atshkiriiba starp tiem var buut ljoti nieciiga, bet ljoti vispaarinot jaasaka ka gandriiz visi encoderi izveeleetos R2 dvd, ja tas vinjiem buutu pieejams.
bez tam, studio Ghibili materiaalus pieminot jaasaka ka Disney ljoti labi izturas pret sho materiaalu un izdod ljoti labus dvd.

QUOTE(Shinobi-sama @ May 13 2006, 21:40)
Ar savietojamiibu ir domaats, ka es uz fullscrean nospiezhot labo pogu varu normaali switchot audio/subu stream'us, NEVIS lienot uz tray un caur turieni mekleet kaut kaadas funkcijas (fddshow tieshi tas pats). Man nekad nav bijushas probleemas ar jakobi iebuuveeto subu switcheri, tur var izdariit visu un veel vairaak nekaa vajag. Visi subi lai kaadi arii tie buutu, ja vinji bez bug'iem un pareizi noformateeti, bez kljuudaam, tad iebuuveetais MPC subu switcheris ir ideaals.
*

lietojot ZoomPlayer nekas taads nav noveerots un viss audio un subu mainja notiek vienaa vietaa neatkariigi no ffdshoe vai haali, runaajot par MPC - audio mainja ir kur vienmeer, subtitri gan tur nemainaas, tomeer peec maniem testiem tas shkiet nav saistiits ar haali media spliter, jo neatkariigi no taa vai vinjsh tiek izmantots vai iebuuveetais gabesta spliters rezultaats ir tas pats [un lai arii MPC neizmantoju kaa primaaro media player to iisti neatceros vai kaut kad esmu redzeejis ka ietu subtitru izveele], manupraat tas ir saistiits ar to ka tiek izmantots aareejs vsfilter, nevis iebuuveetais[kaut arii abi ir praktiski vienaadi, kaa nekaa gabesta veidoti]
QUOTE(Shinobi-sama @ May 13 2006, 21:40)
Jaajautaa tad kamdeelj fddshow un haali media spliter nedara to kas vinjam jaadara, bez atsevishkjas aplikaacijas starpnieciibas, bet  gan visu to atljaut integreet ieksh MPC un/vai kaada cita player, taadeejaadi aiztaupot resursus un palielinot reizee integritaati?
*

te jaasaka ka ffdshow un haali media spliter ir directshow komponenti, kas vismaz directshow playerii ZoomPlayer darbojas pilniigi transparenti un ne reizi nav naazies izmantot tray, taadeelj mans mineejums buutu ka probleema driizaak sleepjas mpc.
bez tam sheit nu visa atbildiiba gulstas uz gabestu [MPC devs] jo ffdshow/ffmpeg ir open source un gabest var ja grib integreet ko vajag, un runaajot par haali tad vinjsh un gabest abi ir sadarbojushies gabesta matroska splitera atjaunoshanaa, kad vienu briidi peec mkv muxera izmainjaam bija periods, kad mpc iebuuveetais spliters nespeeja atskanjot jaunos mkv failus, pie tam haali ir uzrakstiijis mpc uz shaderiem balstiito bicubic resizeru, taa ka vinji abi ar gabest darbojas pietiekoshi cieshi un vinjiem gan jau vajadzeetu zinaats ja ir kaadas probleemas ar haali splitera sasvietojamiibu ar mpc [manupraat tevis noveerotaas probleemas nav saistiitas ar haali media spliter]

Note: The Audio and Subtitle submenus are greyed out here - they only control MPC's internal filters, and CCCP doesn't use those.

te arii viss ir izteikts, shii nav nedz ffdshow, nedz haali vaina, bet gan tikai gabesta izveele shiem menu darboties tikai ar iebuuveetajiem filtriem, taa ka te ir atrasts vainiigais kam suudzeeties.
edg
QUOTE(Taka @ May 13 2006, 07:23)
QUOTE(edg @ May 12 2006, 22:24)

*

CCCPā kā reiz jebkurš postprocessings ir izslēgts jo labuma no viņa ne tik cik melns aiz naga. Un kā jau visi ūberie datoristi ne edgs ne Hikaru sevi neapgrūtina ar manuāļa/FAQ lasīšanu. Visi pārējie kodeki ir jāatinstalē. Puse no CCCP foruma "man neiet" keisiem atrisinās ar šo. Un protams tas ir zem jūsu goda aizdoties uz CCCP forumu padomu prasīt.
Ja Win95 spēles raustās, tad ko vēl gribēt no datora?
Pie tam vēlreiz saku - CCCP fddshows un parastais ir divas dažādas lietas.
Kad man iegribēsies hardcore kvalitāti, pāriešu uz HD DVD, no fansubiem es kā reiz neko īpašu neprasu, bet atšķirība starp xvid un h264 ir pamanāma ar neapbruņotu aci. Vēlreiz iesaku palasīties forum.zhentarim.net kāpēc viņi pārgāja uz h264. Ak jā - to viņi izdarīja speciāli tāpēc lai paņirgātos par nabaga hikaru un edg'u! To pašu darīja KAA, Anime-Kraze un citi! Pus animes pasaules saberu to vien domā kā par jums paņirgāties. Nabadziņi jūs.
*

Tu stulbs vai akls? Kur es teicu, ka man kaut kas neiet? Kur es vispaar iemineejos par h264? Es teicu, ka man likaas, ka vecie, suudiigi kodeetie divx un xvid neiet tik gludi kaa pirms CCCP install. Tas arii viss. Ne vaarda par neieshanu, probleemaam vai h264. Ja gribi kasiities, varbuut kasies logjiski?
Taka
Ar tevi kasīties? loģiski? Pasag 'dies! Nekad neesmu vēlējies noslīkt bezsakara runas plūdos. Pietaupi tos citiem topikiem.
Visi pēdējā laikā tādi nervozi, pavasaris laikam...
edg
Protams, ka man jaakljuust nervozam, kad njirgaajies par mani pashizdomaatu iemeslu deelj. Tu mani ne vien nepatiesi apvaino, bet arii njirgaajies, un man ir paaraak vaaji nervi. Protams, ka taadaa gadiijumaa kasos pretii. Un tas ir aciimredzami, ka kasiishos, un, to apzinoties, tu vienalga taa rakstiiji. Taatad veeleejies kasiities vai arii neesi tik taalredziigs, kaa tevi veerteeju.
Btw, manis teiktajaa nav nekaa nesakariiga, ja vien tas nav aciimredzami.
Taka
edg, ar tādu attieksmi no manis turpmāk arī rēķinies, ja īdēsi (vai atbalstīsi šādu īdēšanu) kā vecs vecis, ka viss ir slikti.
Ja neesi piefiksējis - šeit nav vispārināta filozofēšana "kāpēc zāle zaļa", bet gan samērā tehniska diskusija kāpēc H264 kodeks nav lielākais ļaunums uz šīs zemes un kāpēc ar šo kodeku nāksies rēķināties arī turpmāk. Ja vari ko sakarīgu pievienot šai diskusijai - laipni lūdzu.
Taka
Atpakaļ pie tēmas...

@Revol - kuru NGE R1 relīzi tu domāji? Veco vai jauno? Man bija vecā un Zhentarim ripi no jaunās izskatījās daudz labāk nekā mani vecie DVD. Diez vai jaunā relīze ir telecin'ēta.

Shinobi - kāpēc tu nevari MPC ar peles labo pogu slēgt trekus? Man CCCP visas tray ikonas ir atslēgtas un es slēgāju tikai ar right-click, viss notiek.
Paldies par to MP4 HDTV treileri. Labs. Mājas dators nav kritērijs tur viss iet (CPU noslodze fullscreen 53-57%), uzlikšu uz darba laptopa, kur ir tikai 1.4GHz P4 tad jau redzēs.

Kas tad vispār ir šis H264?
H264 ir jaunās paaudzes standarta kodeks, tas tiek izmantots HDTV, HD DVD un Blu-Ray DVD. Jau ir nVIDIA draiveri ar H264 decoding atbalstu. Tiesa plugins pagaidām ir tikai priekš MS Media Player 10 bet tas ir tikai laika jautājums, gan jau parādīsies arī citi dekoderi, kuri izmantos videokaršu atbalstu H264 dekodēšanā, kas savukārt pazeminās prasības pret CPU.
Ir jau apsolīti pirmie DVD pleijeri ar H264 atbalstu - Kiss un Xoro jau pieteicās. Gan jau arī .MKV atbalstu pieliks.
Divx sākotnēji ir cēlies no uzkrakota Microsoft MPEG-4 kodeka, nu vismaz versijas 3.x. Tālākais jau ir viņu pašu attīstība, tēmējot uz standartu, ieviešot Divx audio, sertificējot aparatūru utml. Bet Divx nekad nav bijis oficiāli atzīts video encoding standarts ("bastardiskās" izcelsmes dēļ, Microsoft savulaik pat tiesāties gribēja) un nekad tāds nebūs. MPEG grupa viņu nekad nav iekļāvusi standartu sarakstā un arī neiekļaus. Divx 6 vispār ir... kaut kāds sānsolis.
Xvid ir Divx variācija ar zemāku faila izmēru un samērojamu kvalitāti. Pie tam Xvid ir tikai video kodeks, standarts nekad nebūs. Ļoti populārs encoderu vidū, taču ar pietiekamu daudzumu blusu. Galvenais pluss, ka mazāk CPU patērē kā Divx, īpaši tagad, kad Divx6 nav savietojams ar iepriekšējām versijām un vairums encoderu izmanto tieši Xvid.

Tas ko dara CCCP autori ir mēģinājums ieviest kaut kādu kārtību animes un vispār video atskaņošanas bardakā. Pārāk daudz to kodeku, kodekpaku u.c. sviesta. Par to arī viņus cienu.
Revol
QUOTE(Taka @ May 15 2006, 11:15)
Atpakaļ pie tēmas...

@Revol - kuru NGE R1 relīzi tu domāji? Veco vai jauno? Man bija vecā un Zhentarim ripi no jaunās izskatījās daudz labāk nekā mani vecie DVD. Diez vai jaunā relīze ir telecin'ēta.
*

Es domaaju jauno, R2 - saucaas renewal, R1 - laikam skaitaas platinium, un ZX ripi ir veikti no R2 renewal diskiem, un anglju audio un subtitri tika pievienots no vecajiem R1 dvd [attieciigi kur vajadziigs retaimojot].
Read here: zx.eva.renewal.nfo
R1 vs R2, kinda [izskataas, ka atminja ir mani pieviilusi un vinji nav telecinoti, bet interlaced]
Taka
Aha! Domāju, ka ZX ir ripojis R1. Nezināju.
Par to HDTV mp4 failu - darba laptops vilka, bet "līdz ar nagiem". Ja visu aizver pat nebremzēja. Te būs datora infa no CCCI:

System Information
Operating System: Windows 2000 Professional (5.0, Build 2195) Service Pack 4
Processor: Intel® Pentium® M processor 1400MHz, ~1.4GHz
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)

Video Information
Physical RAM: 511MB
Virtual Memory: 2047MB
Video Card: ATI Technologies Inc. ATI MOBILITY RADEON 9600 Series
Video Memory: 32.0 MB
Chip Type: ATI MOBILITY RADEON 9600/9700 Series AGP (0x4E50)
Driver Filename: ati2dvag.dll
Driver Version: 6.14.0010.6542 | 6/7/2005 23:20:10
Disp Settings: Default Monitor | 1280 x 1024 (32 bit) (70Hz)

Audio Information
Audio Device: SoundMAX Digital Audio
Driver Name: smwdm.sys
Driver Version: 5.12.0001.5250 | 10/13/2004 15:25:54
Default Sound Playback: true
Default Voice Playback: true

Par CoreAVC - dabūt var šeitan:
http://coreavc.corecodec.org/download.html

Hardware prasības - super!

CoreAVC™ for Windows
800 MHz Intel Pentium class or faster processor
At least 256MB of RAM
Windows 98, 2000 or XP

CoreAVC™ for Windows @ 480p video at 24 frames per second
1.4 GHz Intel Pentium 4 or faster processor
At least 256MB of RAM
64MB or greater video card
Windows 98, 2000 or XP

CoreAVC™ for Windows @ 720p video at 24-30 frames per second
2.2 GHz Pentium 4 or faster processor
At least 512MB of RAM
128MB or greater video card
Windows 98, 2000 or XP

CoreAVC™ for Windows @ 1080p video at 24-30 frames per second
2.8 GHz Pentium 4 or faster processor
At least 1GB of RAM
256MB or greater video card
Windows 98, 2000 or XP

Bet! Viņi par to prasa naudu, pat vienkāršākā versija maksās $9.95
Tas jau it kā nebūtu daudz.
Bet jau tagad var redzēt, ka tas būs lielisks H264 dekoderis datoriem ar vājiem procesoriem ap/zem 1Ghz, un ja vēl videokarte palīdzēs tad būs pavisam labi.
Vismaz viņi sola GPU pielikt pie H264 dekodēšanas darba.
Church
QUOTE(Taka @ May 15 2006, 13:57)
...
Bet! Viņi par to prasa naudu, pat vienkāršākā versija maksās $9.95
Tas jau it kā nebūtu daudz.
Bet jau tagad var redzēt, ka tas būs lielisks H264 dekoderis datoriem ar vājiem procesoriem ap/zem 1Ghz, un ja vēl videokarte palīdzēs tad būs pavisam labi.
Vismaz viņi sola GPU pielikt pie H264 dekodēšanas darba.
*

summa tieshaam neliela, un pamat probleema - lv tautas inertums maksaat par softwaari ;>. bet domaaju, arii piraatiskaas versijas kodekam driizumaa buus pilns siets. ;D
pasham gan vairaak interesee kodeku efektivitaate zem linexsha / MPlayer. defaulti IIRC tika izmantots h.264 suports no ffdshow sourceem. mineetais testa klipinjsh uz T42 ar mp 1.7 ar r7000 zem linexsha iebremzeeja. nu, tas laptjaps. darbaa kaa nekaa p4 3.0, maajaas amd64 X2 3800 ;>
Taka
Linuxam tak ir VideoLAN playeris, jebšu tas neiet/neder?
Church
QUOTE(Taka @ May 15 2006, 17:08)
Linuxam tak ir VideoLAN playeris, jebšu tas neiet/neder?
*

shaubos ka buus labaak optimizeets par custom compiled MPlayer ;>
Revol
Jaa CoreAVC ir tieshaam aatrs un efettiivs, kad vinji piedaavaas alternatiivu paypal apmaksai domaaju arii iegaadaaties

te var redzeet nelielu testinju kur tiek saliidzinaats coreavc ar paaris citiem komerciaaliem h264 dekoderiem kuri izmanto GPU h264 dekodeeshanas akseleraaciju, zheel ka nav testeets neviens no ffmpeg/ffdshow baazeetiem dekoderiem, coreavc jau sit pushu gandriiz visus komerciaalos produktus kuri izmanto hardware acceleration, vieniigais kas pashlaik ir aatraaks ir cyberlink kopaa ar GeForce 7900 GTX izmantojot GPU acceleration [ar citiem GPU kopaa jau tiek zaudeets coreavc], kad driizumaa arii coreavc ieguus GPU acceleration, esmu paarliecinaats, tas buus neapstriidaams liideris.
runaajot par linux, CoreCodec puishi ir apstiprinaajushi ka agri vai veelu tiks piedaavaats arii risinaajums shai publikas daljai.
Church
nu un ja atradiisies chinksteetaaji arii tad un negribees maksaat 10$ lai izvairiitos no hw upgreida .. taa buus tikai un vieniigi vinju pashu probleema.
Taka
Čīkstēšana ir īstu (tīrasiņu) letiņu dabā. Pietuka Krustiņš un Ķencis mūžam dzīvi. Galu galā čīkstētāji var parakt netu un iehavot CoreAVC pa kluso.
Revol: tu paskatījies viņu saitā? Tur ir iespēja maksāt ar kredītkarti - pa tiešo bez PayPal.
Un kad viņi vēl arī GPU supportu ieliks, tad vispār viņiem slavas dziesmas dziedās.
bladez
Mjā.... Stulbi sanāk. Ja visi subberi pāries uz šito kodeksu man sanāks lieli sūdi. Tieši 2 mēnešus atpakaļ nopirku SPECIĀLI animes skatīšanais DVD pleijeri, bet tagad atkal būtu jāpērk jauns :'( . Vai būs kāda iespēja nākotnē izņemt no viņiem visus liekos streamus un pārkonvertēt uz XviD???

P.S. Cik es zinu, tad iPOD Video pašlaik atbalsta h.264 kodeksu. Pieslēdz pie teļļuka un aiziet biggrin.gif . (neņemot vērā, ka iPOD Video maksā ~250Ls).
Taka
Inetā ir pietiekami daudz instrumentu, domāju ka atradīsies arī kāds šādam darbam. Bija Divx-to-DVD, gan jau būs (moš jau ir) H264-to-DVD.
Revol
QUOTE(Taka @ May 15 2006, 20:01)
Revol: tu paskatījies viņu saitā? Tur ir iespēja maksāt ar kredītkarti - pa tiešo bez PayPal.
*

Es esmu gan tur paskatiijies, un tur nav taadas iespeejas, cik man zinaams, lai vareetu noreekinaaties ar nePayPal iespeeju buus jaagaida liidz vinji ieviesiis savu taa saukto "Core Account" sisteemu.
QUOTE(bladez @ May 15 2006, 20:14)
Mjā.... Stulbi sanāk. Ja visi subberi pāries uz šito kodeksu man sanāks lieli sūdi. Tieši 2 mēnešus atpakaļ nopirku SPECIĀLI animes skatīšanais DVD pleijeri, bet tagad atkal būtu jāpērk jauns :'( . Vai būs kāda iespēja nākotnē izņemt no viņiem visus liekos streamus un pārkonvertēt uz XviD???

P.S. Cik es zinu, tad iPOD Video pašlaik atbalsta h.264 kodeksu. Pieslēdz pie teļļuka un aiziet biggrin.gif . (neņemot vērā, ka iPOD Video maksā ~250Ls).
*

Manupraat ieguldiit jebkaadaa standalone dvd playerii ar domu tur skatiities no neta novilktus failus nav dizhaakaa ideja, vinji nekaadi netur liidzi digitaalaa video attiistiibai, un atskanjo vismaz pashlaik ljoti ierobezhotu formaatu daudzumu, pagaidaam cik man zinaams vieniigi kaut cik atbalstiitie conteineri ir .avi un .divx[nedaudz piehackots avi vien ir] un avi sen jau vajadzeeja mirt un dot celju normaaliem konteineriem kaa .mkv vai .mp4, un izredzes ka tuvaakajaa naakotnee kaut kas strauji mainiisies nav iipashi lielas, tad jau labaak ir noziedot bishki naudu prieksh HTPC, vai vismaz nopirkt garaaku S-Video vadu un izmantot TV-Out pakalpojumus
Taka
Viens Xoro modelis atbalsta .ogm cik zinu. Un viņi solīja kaut ko par H264 tēmu arī.
H264 dekodingu teorētiski vajadzētu atbalstīt jaunās paaudzes DVD pleijeriem, jo H264 ir Blu-Ray DVD un HD DVD kodeks de fakto
Revol
QUOTE(Taka @ May 15 2006, 21:54)
Viens Xoro modelis atbalsta .ogm cik zinu. Un viņi solīja kaut ko par H264 tēmu arī.
H264 dekodingu teorētiski vajadzētu atbalstīt jaunās paaudzes DVD pleijeriem, jo H264 ir Blu-Ray DVD un HD DVD kodeks de fakto
*

Tas tiesa next-gen playeriem ir jaatbalsta shkiet h264 main profile level 3.0-4.1 un high profile level 4.0-4.1, bez tam var buut arii shaadi taadi citi kriteeriji kas jaaieveero, tamdeelj netiek garanteets ka pashreiz encodeetie h264 faili tiks atskanjoti.
Bez tam paliek atklaati jautaajumi, kad shie playeri buus pieejami par sapraatiigu cenu, un kaadu konteinera formaatu tie atbalstiis, jo, lai arii uz sitienu neatradu, tomeer shkiet ka kaut kur lasiiju, ka mp4 nav specos noteiktais konteiners, bet gan tiks izmantots kas no taa atvasinaats vai arii mpeg 2 transport streem [.ts], liidziigi kaa tagad dvd izmanto .vob konteineru, nevis parastu .mpeg. Tomeer domaaju ka agri vai veelu vismaz .mp4 tiks atbalstiits uz shiem playerie [varbuut ne pirmajos modeljos, bet kas gan no mums tos iegaadaasies tongue.gif ], it iipashi ar ahead [nero] stingro atbalstu aiz mp4 formaata.
Taka
Pirmo HD DVD un Blu-Ray DVD pleijeru cena ASV ir ap 1000$...
Revol
Nav gluzhi preciizi... tongue.gif
Vieniigie pashlaik nopeerkamais next-gen playeri ir HD-DVD atskanjotaaji - Toshiba HD-A1 pa ~$500 un TOSHIBA HD-XA1 pa ~$800
Leetaakie standalone blu-ray playeri kas driizumaa paraadiisies paardoshanaa solaas buut uz ~$1000, vismaz no sony. Tomeer visdriizaak leetaakais variants blu-ray atskanjoshanai paraadiisies novembrii un tas buus PlayStation3 leetais variants pa ~$500, kaut arii labaaks variants buutu PlayStation3 variant pa ~$600, jo leetajam PS3 nebuus HDMI izejas, bez kuras, ja studijas izveelas izmantot sho iespeeju, varees liegt pilnas izshkitspeejas hdtv signaala padevi.
Niks
QUOTE(bladez @ May 15 2006, 19:14)
Mjā.... Stulbi sanāk. Ja visi subberi pāries uz šito kodeksu man sanāks lieli sūdi. Tieši 2 mēnešus atpakaļ nopirku SPECIĀLI animes skatīšanais DVD pleijeri, bet tagad atkal būtu jāpērk jauns
Nesaki, ka es tevi nebrīdināju, tā tev arī vajag par Nika neklausīšanu. mad.gif
lastguru
QUOTE(Revol @ May 15 2006, 19:10)
Jaa CoreAVC ir tieshaam aatrs un efettiivs, kad vinji piedaavaas alternatiivu paypal apmaksai domaaju arii iegaadaaties

a kaapeec tev sagaadaa probleemas paypal? mans lieto bez probleemaam vairaakus meeneshus...
Revol
QUOTE(lastguru @ May 16 2006, 01:26)
a kaapeec tev sagaadaa probleemas paypal? mans lieto bez probleemaam vairaakus meeneshus...
*

Man vienkaarshi nav iistas vajadziibas peec shaada servisa, jo visaadi citaadi pagaidaam ar CC maksaajumiem bez probleemaam tieku galaa [un shajaa gadiijumaa man nav gruuti pagaidiit liidz tiks piedaavaats shaads variants]. Bez tam par paypal nevienaa vietaa vien ir dzirdeetas ne spozhaakaas atsauksmes, lai arii shis nav primaars iemesls manai paypal neizmantoshanai, tomeer lapas kaa shii ar savu informaaciju nebuut nemudina kljuut par paypal lietotaaju - http://www.paypalsucks.com/
Taka
Revol, ja tu izvēlies maksāt ar PayPal, nākamajā solī parādās arī otra alternatīva - maksāt "pa tiešo" ar karti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.