QUOTE(Church @ Apr 2 2005, 08:43)
Yukikaze OVA .. vai nau nekas dzirdams par 5.to epu? viens no miiljaakajiem showiem.
In production. Gaidām...
par .rm LQ tv/vhs ripiem .. taa kaa saaku ar animi njemties saliidzinoshi nesen, tad pamataa viss manis vilktais i DTV/DVD ripi, un tik retus showus esu njeemis LQ tikai labaa kontenta peec, kas vinjiem atsveera nekvalitatiivo formaatu.
Ne reizi vien esmu teicis jaunajiem otaku - jūs iesiet laimīgi, jo jums nav jādzīvo uz šiem .rm, vienmēr ir kas labāks. Bet tajā laikā nekā cita nebija.
nenoliedzu maksimaalistiski, ka visi dvd ir nebaudaami, neapgalvoju maksimaalistiski ka visi fansubi nevaldaami sper. vienkaarshi ir liidz shim ir izveidojies iespaids, ka statistiski vidusmeera dvd manaas aciis ir sliktaak tulkoti/suboti par vidusmeera fansubiem. bez mineetajaam speedsuberu grupaam
Es nedzirdēju no tevis neviena pamatota fakta šim apgalvojumam. Kurus tieši DVD (oriģinālos) tev ir sanācis salīdzināt ar fansubiem? Nosauc lūdzu. Iespaidam jābūt balstītam uz faktiem nevis "viena tante teica"
ir tachu vairaakas, kur kvalitaate ir diezgan liimenii? mani saliidzinoshi apmierina teixim AonE/Lunar/L-E/A-Keep/A-E/ vairaakas citas.
Jā, šīs ir no tām retajām grupām, kuras tiešām veic savu darbu kvalitatīvi un kontrolē kvalitāti. Bet ja seriālu nolicenzē, viņi to momentā pārtrauc subot.
Vēl varētu minēt tādas grupas kā ANBU un DVD ripotājus - Zhentarim un KAA kuri spiež uz max kvalitāti. Bet viņi visu pēc kārtas neripo, jo kvalitāte prasa pamatīgu darbu, uz kuru vairumam speedsuberu un speedriperu pietrūkst pacietības.
Zhentarim vispār savas relīzes "izlaiza". Kvalitatīvs rips netop ar GordianKnotRipPack un viena pogas piespiediena palīdzību.
jaa, esmu vainiigs, dvdr formaata ripus liidz shim esmu vilcis minimaali, un iespaids par dvd subojumiem pamataa veidojies no vairaakiem dvd ripiem, kur fansuberi vienkaarshi ieliek origjinaalos no dvd kaa softsubus. un shaadu subu kvalitaate man vienmeer likaas mazaak baudaama par kaut vai mineeto grupu reliizeem.
Kā tu no novērtēji?
Kādi vērtēšanas kritēriji tika izmantoti?
Tu tā arī neatbildēji uz šo jautājumu pirmo reizi:
Kāds ir tavs japāņu valodas zināšanu līmenis, ir beigti kaut kādi oficiāli kursi, kārtoti eksāmeni, saņemti sertifikāti, jebšu "čitaju so slovarem"?
Fansaberi bieži vien mēdz savu tulkojumu "izpušķot" līdz ar to viņš var likties sulīgāks par oficiālo. Bez tam oficiālais tulkojums nereti tiek apstiprināts pie animes autoriem
Un pirmais teikums mani vispār nobeidza - "dvdr formaata ripus liidz shim esmu vilcis minimaali"
Tavuprāt DVD-R imidžs vienmēr ir korekta oriģinālā DVD kopija? Vienkārši vāks...
Iespējami 3 varianti:
1. Vispozitīvākais. Oriģinālais DVD bija DVD-5, tad DVD-R būs 1:1 kopija, ja vien kopētājam nav bijuši savi apsvērumi tur ielaist savus nagus. Krievi mēdz aizvietot kādu audioceliņu ar tulkojumu krievu valodā.
2. Oriģinālais DVD bija DVD-9 (divslāņu) bet ir dabonams divās DVD-R (DVD-5) matricās. Arī ir cerība, ka būs tuvu oriģinālajam, bet 8.5GB downloads. Sastopams reti.
2a. DVD-9 arī dabonams kā DVD-9 imidžs. Arī samērā rets gadījums, jo 8.5 GB matricas ir dārgas (pie mums lētāk par 6Ls/gab. pagaidām nav).
3. Visdraņķīgākais un, diemžēl, arī visbiežāk sastopamais - DVD-9 pārspiests vienā DVD-5 matricā. Pārspiests ar zemāku bitreitu lai ietilptu. Ja movītis oriģinālā aizņēma savus 7GB tad kvalitāte ir briesmīga - īpaši jau pie straujām kustībām redzami MPEG-2 kompresijas artefakti. Lai pietiktu vietas bieži vien tiek izmesti ārā atsevišķi audio celiņi un visas ekstras. Tad jau labāk fansabus vilkt...
par jautaajumu Nr.2 - vai tu nevareetu nosaukt iipashi kvalitatiivi nosubotas tavaas aciis anime titles uz origjinaalajiem dvd prieksh piemeera, es labpraat paarbaudiitu savu, liidz shim izveidojushos, viedokli.
Vai tu man, idiotam, mazliet neapskaidroku, kā ar ripu palīdzību to var pārbaudīt?
Ja tu nevari uz datora vienlaicīgi palaist oriģinālo DVD un fansabu, šādai "pārbaudei" ir nulles vērtība.
Piemēram?
Visas Mijadzaki filmas, pie tam viņām ir kolosāls dubi - Disney Co. cenšas. Jā, es skatos dubus, jo man patīk animi skatīties, nevis lasīt.
par Nr.3 - ja es skatos pusmetra attaalumaa uz 21", vai tas i ljoti sliktaak par 32" 3 metru attaalumaa? <g> (some random mumbling par relativitaati)
Atvaino manu franču valodu, bet tu p***i ar pirkstu arī salīdzināsi?
Vairums ripu ir "optimizēti" 17-19" ekrāniem un uz daudz lielāka (29-32" vai lielāka) izskatās briesmīgi - "zāģis", kompresijas artefakti utml.
Jā ir kvalitatīvi ripotāji (sk. augstāk) bet viņu ir mazums. Un bez tam, kā jau teicu, ir diezgan liela riperu grupa, kura ripo Hongkongas brīnumus, kur DVD ražo no visa, kas pa rokai pagadās. Un tad top tie superīgie, ziepjainie "DVD" ripi.
DVD ir tikai nesējs, un nesējs, tāpat kā papīrs, pacieš visu. Vietējās videonomās ir dabonami uz DVD ierakstīti screeneri ar stereo/mono skaņu. Arī "DVD", meh.
P.S. taa kaa mani abi posti sheit tieshaam i saliidzinoshi offtopic prieksh shii thread-a, tad aizdomas, ka iespeejams uguniigs flamewar turpinaajums labaak iedereetos vai nu privaati, vai kaa atsevishkjs thread.
Tavi posti ceļas no šī topica neizprašanas. Šis topics tika veidots, lai tas mikroskopiskais Latvijas otaku %, kuri tomēr pērk animi uz DVD, apzinātu viens otru un apmainītos ar informāciju. Izskatās ka tev vienkārši skauž.
Bez tam - cik daudzi ievēro gandrīz visos fansabos esošo īso frāzīti "please buy DVDs as soon they are available in your region" vai "if you like this anime, please support it and buy DVDs"? Droši vien noņirdzas par to un turpina skatīties.