QUOTE(TomoyaChan @ Jul 15 2012, 01:04)
Njaa, cik žēl ka cilvēki ir tik neizglītoti par anime un tādējādi to uzskata par bērnišķīgu. Neredzu tur neko bērnišķīgu, katrā animē ir sava mācība, pārsvarā katrā >_>
Nu tev arī labie secinājumi.
Informācijas trūkums par tām padara tās bērnišķīgas + tev tās nešķiet bērnišķīgas, jo atrodi tur noderīgu mācību. Tu man iedevi pozitīvisma devu visai dienai.
Lielākā daļa Shounenu ir bērniem līdz 12 gadiem, kā arī tagad jau Seineni ir zaudējuši savu dziļumu un tos vairāk ieteiktu tikai līdz 18.
Viens no pēdējiem un labākiem bērnu animucīšu piemēriem varētu būt Guilty Crown
Pumpainais tīnis, kurš visu dienu pavada lūkojoties savā "Iphone veidīgā" mobīlā, pēkšņi iegūst draudzeni, kurai mugurā nekā faktiski nav. Un kļūst par pasaules centru, kura lēmumi noteiks tālākās cilvēces eksisteni.
C'mon, skaties un smaidi
Nemaz necilāšu Pedo gabalus. Varbūt šos kāds virs 20 varētu skatīties.
Tāpēc arī zinot, kas ir Anime, atļaušos to nodēvēt par bērnu izklaidi. + Vēl klāt daži otakieši, kuri kā es vēl bērna prātā arī tuvu pensijas vecumam. Normāliem cilvēkiem šo nesaprast.
Tagad par iegūstamo mācību. Arī latviešu bērnu pasakās par velnu un ganiņu ir daudz gudru mācību. Kaut tā par cepuri, kuru velns solījās piepildīt ar zeltu. Ganiņš uztaisīja tajā caurumu, un zem tās izraka lielu bedri, bet velns tiks stiepj no elles zeltu un nevar piepildīt.
Gudra mācība ir vispār kāda stāsta, pasakas vai dzejoļa jēga. Kāds indivīds pēc kāda pārdzīvojuma iegūst kādu pieredzi un vēlas ar to padalīties. Bet notikuma atstāstīšana parasti nav tik interesanta. Aizgāju uz staciju un čigāni mani apzaga. Cool, ļoti interesanti.
Parasti, lai ideja sasniegtu auditoriju, tiek izdomāti dažādi mistiskie varoņi, situācija padarīta traģiskāka nekā ir. Un tad par šo notiku tiek uzrakstīta grāmata vai uztaisīta filma, ja liels success
Secinājums no šīs visas muldēšanas:1. Anime ir bērnu (dažu lielu bērnu) izklaide.
2. Sniegtās mācības un gudrības ir analogas bērnu pasakām, ir arī nopietnākas pasakas (mans mīlākā "Meitenīte ar sērkociņiem").
Lai gan pa lielam, pamazām arī pats sāku vilties Anime pasaulē. Kaut kā vairāk sāku aizrauties ar jauniem USA seriāliem, kaut pēdējais kuram noskatījos 2. sezonu (The Walking Dead). Tuvāks dvēselei.
Pēc Hayao Miyazaki aiziešanas, Jap modernā kultūra smird pa gabalu. To arī zina televīziju programmu viedotāji, tāpēc to ignorē. Atliek tikai gadīt jaunu pavērsienu. Jaunas un radošas idejas. Citādi vēl Anime bankrotēs kā Jap elektrotehnikas ražotāji