QUOTE(Shinobi-sama @ Nov 11 2004, 13:08)
Atceros vecos laikus kad kraajaam fantikus kads atceras "donaldenju" bumus un ta veel "pembo" bija "tip-top", kaa atceros nostalgjija paarnjem........
Taks pamatskolaa visas palodzes bija apseettas ar to fantiku sishanu.. atceros dazh pat pieziimi noraava jo peedeejos solos izceelaas triids par virsinjaam. Kaad tik komercija negaaja.. vaajpraats taisni atceros "bombi-bomb" automashiiniites pa rubli(vecais labais krievijas rublis) pat gaaja. Toreiz tak nebija datoru un smeekjeeshaana tika publiski nosodiita,, kaa rii narkotiku nebija, jaunatne juka praataa par visu rietumniecisko... 3. klasee mees no skaudiibas vai nosmakaam kad mums bija viens klasesbiedrs pabijis vaacijaa un vinjam bija vesela donaldenju fantiku kolekcija gliiti sakaartota pastmarku albumaa.. .kaa atceros no smiekliem jaaklepo
Mees laukos nelietojaam krieviskojumus, taapeec nevaru buut iisti droshs, vai ar "fantiki" tu domaaji "koshljenju papiiriishus", bet taa nu gan izskataas, ja jau figureeja taadi vaardi kaa "virsinjas", "sishana", "bombi-bom". Es tieshi shopirmdien rakaajos pa plauktu, kuraa saglabaaju visaadus suudus no dziives, un atradu chupinju tos papiiriishus - taadas atminjas... Atceros, reiz es pat ar draugu pamatiigi sapleesos, jo vinjsh bija pie manis ciemos un veselu chupinju nospeeera
Baac, laikam Turbo bija pashi labaakie papiiriishi... Ja pareizi atceros, pret vienu Turbo papiiriiti divas citi (kaa vinjus tur sauca - iekshinas vai? stulbi izklausaas), bet pret vienu taadu papiiriiti divas virsinjas. Man, btw, ir viena DragonBallZ virsinja - ja kaadam interesee, par lielu naudu varu paardot
Es veel aizvien nepaziistu vairaak kaa divas lozeeshanas sisteemas - akmens-shkjeeres-papiiriits, vai stipraakaas kaarts vilkshana (peec zoles skalas, protams...). Reiz mees pamatskolaa bijaam aizbraukushi uz Riigu orkjestris speeleet, un tur dzirdeejaam, ka kaut kaadi saka "aams triis" (vismaz taa izklausiijaas), un taa shamos izreecaam par debiilu saiisinaajumu (mums, protams, likaas debiils, jo neko taadu nebijaam veel dzirdeejushi), bet veelaak mees pashi to izteicienu paarnjeemaam, jo vienai muusu skolotaajai bija iesauka "kaamis", un mees saakaam teikt "kaamis triis". Baac... tik maza daljinja palikusi un taa pati pashas suudiigaakaas virsinjas. Kur es paareejo nobaazu?