Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Anime: Made in latvia?
Anime forum > Anime > Anime: made in Latvia
Pages: 1, 2
FuschichO
Tā pa īstam mīlēt, protams, var tikai princese un princis.
Saspamojam idejas!!!

Kā pirmo draņķību piedāvāju psiholoģisku un ētiski- morālu trilleri par bendi.

Iesākumam, jāizpēta, kāds ir bijis bendes statuss dažādos laikos un valstīs. Jāizvēlās to variantu, kur bende ir sabiedrības ienīsts cilvēks, kas vislabākajā gadījumā manto šo amatu no paaudzes paaudzē.
Es esmu lasījusi par kaut kādiem prikoliem ar to, ka, ja bendes logā stāv cimds, tad viņš strādā (vai nestrādā, neatceros). Šādi sīkumi ir patīkami.

Šim cilvēkam, protams, ir mazvērtības komplekss. No viņa rokas katru dienu mirst cilvēki, un viņš tur neko nevar padarīt, jo tāds ir viņa darbs. Viņš vēl ir jauns un šo darbu pārņēmis tikai nesen, un nespēj ar to samierināties. Viņš, protams, ir dievbijīgs (jo lūdz žēlastību par saviem grēkiem un ļoti jauki, ja var iepīt kristietību, kur vien var), un uzskata, ka neviens nekad nespētu viņu, bendi, mīlēt.

Tātad ciešanas. Daudz ciešanu. MOAR!!!

Tad viņš iepazīstas ar čigānmeiteni, kura nezin, kas viņš ir. Viņš ir kautrīgs, nepārliecināts, un atturīgs, bet viņa ir droša, skaista un ar tiem laikiem nepiemēroti brīvu domāšanu. Viņas attieksme pret augstākiem spēkiem uzskatāma par mūsdienīgu un no malas raugoties, ķecerīgu. Viņu tas mulsina. Tomēr meitene viņa dienas dara priecīgākas, parāda tam daudzus ikdienas "brīnumus". Viņa apgalvo, ka baidās no meliem un nāves, jo dzīve ir par daudz skaista, lai to tā bojātu. (Tas, protams, liek puisim justies vainīgam) Saprotams, ka viņi iemīlas viens otrā.

UN TAGAD CIEŠANAS!!!!

Kā jau visas skaistas un nedumjas meitenes (Kur nu vēl vientulīgas čigānietes ffs!!!), arī viņu apsūdz par to, ka viņa ir ragana.

Tad ir tādi varianti.
Mazāk ciešanu: viņš vienkārši spiests viņai izpildīt nāvessodu.

VAIRĀK CIEŠANU
Viņam arī viņa jāspīdzina, lai viņa atzīstas savā grēkā (liek- pienākums tāds). Viņš varētu arī kā citādi, netieši būt iesaistīts šajā lietā, piemēram, liecinot pret viņu.

Beigas varat izdomāt paši.
Suggestions? Var visādus jautrus, neprātīgus nobeigumus izdomāt.

PIEMĒRAM VAIRĀK CIEŠANU!!!

Viņš varētu pieņemt un atbalstīt meitenes uzskatus, atteikties no sava pienākuma, un par to tikt spīdzināts (te var krāšņi aprakstīt visus vikipēdijā atrodamos spīdzināšanas paņēmienus) un notiesāts reizē ar viņu!!!!

HAHA!!!!!! SADEDZIET!!!! biggrin.gif

Gomen.
Tamashi
Super, labaas idejas.
Varbut kadam ir padoma ari kads scenarijs ari kaut kas no "horror genre"? =D
Tamashi
Eh, neva mind.
Man ir jautajums, ka jus vispar domajat to animi uztaisit(uzzimet), kuri butu tie makslinieki?
edg
QUOTE(FuschichO @ Jul 25 2009, 02:13) *

Kā pirmo draņķību piedāvāju psiholoģisku un ētiski- morālu trilleri par bendi.
...

Domāju, ka tas ir izcils stāsts tādā formā, kā tu to pasniedz, bet anime no tā uztaisīt ne tikai nav reāli, bet arī ir pārāk prognozējama un lēna.

P.S. Bende, kas pats tiek spīdzīnāts ir nevis vairāk ciešanu bet mazāk, jo pašuzupurēšanās ir patīkama. Vienlaicīga notiesāšana vēl ļauj pastiprināti uztvert to misionāristisko upuri, tāpēc galīgi nekam neder.

Pēc spīdzināšanas bende astāj meiteni sakropļotu karcerī, lai drebošām kājam, gandrīz jucis pavēstītu par atzīšanos tautai. Viņš nespēj pārdzīvot nodarīto un naidā pret sevi nocērt sev labo roku. Īpašam efektam viņš to var darīt pakāpeniski - sākot ar plaukstu. Bende atgriežas karcerī, lai parādītu ka sakropļojis sevi viņas dēļ, par mīlestības apliecinājumu, bet no izvārgušās meitenes saņem nosodījumu skaļa "Es tevi ienīstu!" veidā, pēc kura meitene atklepo asinis un gandrīz nomirst, tomēr saņem spēkus šo teikumu atkārtot vēlreiz - skaļi, lēnām un nepārprotami - "Es tevi ienīstu!!!". Viņa ir sašutusi, ka bende veicis bezjēdzīgu goda aktu, kurus viņa tik ļoti un atklāti ienīst. Bende ir šokā, pievīlis meiteni, neredz dzīvei jēgu, izrauj nazi un piespiež sev pie rīkles. Tomēr viņam nepietiek drosmes, un viņš nazi atlaiž, ko tajā brīdī paķer meitene un ar niknu skatienu atvēzējas, lai iedurtu pati sev rīklē. Bende saļimst, savelk rokas dūrēs un sāk bimbambuļot. Fin.
FuschichO
Nu ja reiz paredzams, tad no tiesas neder. Jāsadomā kas cits.

O, šodien es iedomājos par komēdiju, kurā parādās eņģelis. Un katram cilvēkam tas parādās viņam vēlamā dzimumā un izskatā un ar atbilstošām īpašībām. Tur var veidot dažādas misēkļepizodes, bet - vai kaut kas tāds jau nav izdomāts?
edg
Ko tu āksties, neviens taču neko nezīmēs. Mangu neviens nevar uzzīmēt, dažs ar grūtībām AMV mēģināja, kur uzreiz anime būvēt augšā?
FuschichO
Bet vai tad kāds cer uz pretējo- ka zīmēs? Es tikai bārstos ar idejām.

Es gribu zīmēt, bet tā ir mana darīšana un tā nebūs anime, bet varbūt kādreiz, kad es būšu 40 gadus veca meita bez vīra un ar trim dubultzodiem...
Tigra2
Tie trīs dubultzodi tev būs jau pēc desmit gadiem XD Tā kā vari jau sākt zīmēt, pirms ierodas tavs true love un nesataisa kādus piecus bērnus.

(tas, protams, nebija nopietni, tomēr norāde uz to, ka, ja nedarīsi tagad, arī pēc trīsdesmit gadiem tev būs kas labāks, ko darīt)
FuschichO
Es ar to biju domājusi, ka man anime zīmēt ieinteresēt varētu tikai tad, kad vispār nekā dzīvē ko darīt nebūs- aka no nekā nedarīšanas uzauguši trīs dubultzodi biggrin.gif (And I've met lots of love already. And I also think the "Real One" is bullshit) biggrin.gif

Tāpēc, lai sāk darīt tie, kuriem gribās un kuriem vajag. I'm out.
Haikis
Nedzēsiet to uzbrukumu pagaidām, lai var Drošības policija izmeklēt šo lietu. biggrin.gif
Church
eku no blakuslielzemes gaidaama darba teasers [RNM] I Love You... - English teaser [1080p,XviD,PCM] Russian anime.
Un joprojaam esmu paarliecinaats, ka shejienieshu animaatoru wannabies netiks taalaak par latvieshu literaaro klasikju parodiju flash animaacijaam vai verbaalu ljurkaashanos shurp-turp-atpakalj par "buutu labi ja"
observer_forever
kur tad ir ievietoti jauni anime ziimeejumi?vai arii kur tos var ievietot?es neesmu nekaads ziimeetaajs bet...
var jau kaads uzziimeet ,bet es uztaisiit kaa gif anime!:)protams free
FuschichO
IPB Image
anti
Mēs jau te gadiem gaidam, kad tas mistiskais Kāds sazīmēs mums animes, bet nu kā nav, tā nav.
shinigami666
Animes jau veido tikai japaanji. (veel var buut sadarbiibaa ar citu valstu studijaam) Un taa kaa muusu valstii ir vaaja anmaacijas industrija, par riktiigi labu animaacijas filmu var tikai sapnjot pagaidaam. XD
FuschichO
QUOTE(shinigami666 @ Sep 28 2009, 02:05) *

Animes jau veido tikai japaanji. (veel var buut sadarbiibaa ar citu valstu studijaam) Un taa kaa muusu valstii ir vaaja anmaacijas industrija, par riktiigi labu animaacijas filmu var tikai sapnjot pagaidaam. XD

Varbūt industrija arī ir vāja. Es pat varu pastāstīt, kāpēc. BET nav tā, ka mums nav labu animācijas filmu. Vairums no tām vienkārši netiek piedāvātas plašākai sabiedrībai, jo nelielās intereses dēļ tas ir finansiāli neizdevīgi. Praktiski vienīgais veids, kā tās paskatīties, ir iegādāties DVD variantā.

Un ffs- anime jau nav nekāds kvalitātes standarts.
Tamashi
Myaa.. Latvijā tik tiešām nav daudz labu multiplikaciju, pārsvarā šādas te-

http://www.youtube.com/watch?v=5DsgOEqETHE

Vai kāds vispār māk un zin kā tās anime taisa? Par to kāds varētu bišku pastāstīt(vismaz kāds sākums)
FuschichO
QUOTE(Tamashi @ Nov 19 2009, 15:14) *

Myaa.. Latvijā tik tiešām nav daudz labu multiplikaciju, pārsvarā šādas te-

http://www.youtube.com/watch?v=5DsgOEqETHE

Vai kāds vispār māk un zin kā tās anime taisa? Par to kāds varētu bišku pastāstīt(vismaz kāds sākums)

Ak, mans dievs. Latvijā IR. Viņas nav pieejamas masāmi- tas gan. Es tak teicu. Nevajag runāt par to, ko nezin. Aizej uz Dauku, paprasi, lai tev parāda kādu animāciju.
edg
QUOTE(FuschichO @ Nov 19 2009, 16:28) *

... Aizej uz Dauku, paprasi, lai tev parāda kādu animāciju.

Cilveeks droshi vien runaa par jaunajaam. Taa kaa nav gan. Mums visas vai nu ir baigie meesli, vai high production quality very slow very serious shit. Ja normaals cilveeks grib katru nedeelju ieraudziit un pie vakarinjaam skatiities savu miiljaako kjeemu Konkulons, kas ciinaas pret zemes ienaidnieku Demaklonu, taadi razhojumi mums nav. Vismaz es neesmu uzduuries kaut kam skataamam un seriaalveidiigam kaa kaadreiz mums bija Fantadroms, tas tirlinjsh Dilli Dalli vai pat Avaarijas Brigaades. Kur ir?

Tobish, piekriitu, ka runaat par to, ka Latvijaa netaisa labas animaacijas filmas, ir savu mekleeshanas speeju apsmieshana, bet ir taada interesanta industrija, kas prot cept saliidzinoshi leetas produkcijas multfilmas, kuras biezhi vien ir pat veerts skatiities kaut kaadaas kondiicijaas un alkohola iespaidaa - Japaanji taadas pat masveidaa eksportee! Neizskataas, ka kaads Latvijaa prastu un buutu gatavs uznjemties leeti taisiit skataamu stuff. Seriaalus tachu mees saakaam filmeet, vieglaam un tizlaam multfilmaam arii buutu jaanaak, bet kad?

P.S. Nu, baac, aizmirsu pashu labaako - Peedu dzineejs Caps! Vot shitaas leljlju filmas ir visreaalistiskaak par leetu naudu, bet daudzi oponees, ka taadas neskaitaas, un vajag ziimeet vai CG. Bet tad jau arii Dienvidparks neskaitaas. Vismaz pirmaa seerija, ja kaads var pamaniit atshkjiriibu...
FuschichO
QUOTE(edg @ Nov 19 2009, 21:09) *

QUOTE(FuschichO @ Nov 19 2009, 16:28) *

... Aizej uz Dauku, paprasi, lai tev parāda kādu animāciju.

Cilveeks droshi vien runaa par jaunajaam. Taa kaa nav gan. Mums visas vai nu ir baigie meesli, vai high production quality very slow very serious shit. Ja normaals cilveeks grib katru nedeelju ieraudziit un pie vakarinjaam skatiities savu miiljaako kjeemu Konkulons, kas ciinaas pret zemes ienaidnieku Demaklonu, taadi razhojumi mums nav. Vismaz es neesmu uzduuries kaut kam skataamam un seriaalveidiigam kaa kaadreiz mums bija Fantadroms, tas tirlinjsh Dilli Dalli vai pat Avaarijas Brigaades. Kur ir?

Tobish, piekriitu, ka runaat par to, ka Latvijaa netaisa labas animaacijas filmas, ir savu mekleeshanas speeju apsmieshana, bet ir taada interesanta industrija, kas prot cept saliidzinoshi leetas produkcijas multfilmas, kuras biezhi vien ir pat veerts skatiities kaut kaadaas kondiicijaas un alkohola iespaidaa - Japaanji taadas pat masveidaa eksportee! Neizskataas, ka kaads Latvijaa prastu un buutu gatavs uznjemties leeti taisiit skataamu stuff. Seriaalus tachu mees saakaam filmeet, vieglaam un tizlaam multfilmaam arii buutu jaanaak, bet kad?

P.S. Nu, baac, aizmirsu pashu labaako - Peedu dzineejs Caps! Vot shitaas leljlju filmas ir visreaalistiskaak par leetu naudu, bet daudzi oponees, ka taadas neskaitaas, un vajag ziimeet vai CG. Bet tad jau arii Dienvidparks neskaitaas. Vismaz pirmaa seerija, ja kaads var pamaniit atshkjiriibu...

Seriāli mums nav. Bet mus IR IR iR iR (RAGE) jaunas multfilmas. Tās ir eksperimentālas un vairāk velk uz studio 4c. pati vēl pagājušogad redzēju. I DID SAW IT.
IPB Image
Sigfa
QUOTE(FuschichO @ Nov 19 2009, 22:38) *

Seriāli mums nav. Bet mus IR IR iR iR (RAGE) jaunas multfilmas. Tās ir eksperimentālas un vairāk velk uz studio 4c. pati vēl pagājušogad redzēju. I DID SAW IT.

YOU LIE! Es zinu, ka mums ir vismaz paaris nopietnas animaacijas studijas, un kaadu gadu atpakalj pat esmu kko redzeejis, bet tas bija standarta multjiks beernu riitam or smt. Nospriedu, ka latvijaa animaacija tiek lietota tikai beernu piesaistiishanai (jo beerniem tiek ieskaidrots, ka animaacija ir beerniem i tak daljshe ad infinitum), kko uz 4c pusi pat ljoti labpraat redzeetu.

link or gtfo.
FuschichO
buy a cd. Nav man souce.

Bija pie mums ciemos cilvēki no animācijas studijām un rādīja savus DVD un ko vēl ne, sūdzējās, ka visi slinki un negrib ieguldīt darbu. Bijām arī paši uz studijām, skatījāmies, ko taisa un protams vēsturi papētījām. Man liekas, ka Aija Zariņa, piemēram, uztaisīja īsu animācijas filmu par govi un mēnesi un vēl kaut ko. Es nezinu, kāda ir domāta mērķauditorija, bet laikam jau minēju, ka Latvijā animācija tiek uztverta vairāk kā izteiksmes līdzeklis nevis produkts, ko pārdot.
edg
QUOTE(FuschichO @ Nov 19 2009, 22:38) *

Bet mus IR IR iR iR (RAGE) jaunas multfilmas. Tās ir eksperimentālas un vairāk velk uz...

QUOTE(FuschichO @ Nov 19 2009, 23:30) *

...vairāk kā izteiksmes līdzeklis nevis produkts, ko pārdot.

Manupraat, tieshi tas, ko es teicu.
FuschichO
jā.

te ir vienas kursabiedrenes diplomdarbiņš. Viens cilvēks, divas rokas, daudz papīra. Tā, eksperiments
http://www.youtube.com/watch?v=chG5wzSTwY4

a kā šeit ievietot video vispār?
Sigfa
QUOTE(FuschichO @ Nov 20 2009, 00:20) *

jā.

te ir vienas kursabiedrenes diplomdarbiņš. Viens cilvēks, divas rokas, daudz papīra. Tā, eksperiments

a kā šeit ievietot video vispār?

http://otaku.lv/index.php?showtopic=5401

EDIT: trippy.
FuschichO
QUOTE(Sigfa @ Nov 20 2009, 00:42) *

Paldies
Tamashi
Nu labi, animaciju studijas ir, bet vai no vinam kada jega ir?
Vai kads saja saita mak to (vai vismaz basic stuff) ka jataisa animacijas? Vai palidzibu vajadzetu meklet animaciju studijaas (protams, tur nekadu dizo palidzibu dabut noteikti ka nevar, ja nu vienigi tuturialu, kaa atrak aizvakties no vinu acim)?

QUOTE(FuschichO @ Nov 20 2009, 00:20) *

jā.

Ka ta meitene to darbu dabuja gatavu(nevis zimesanu, bet ierakstisanu)?
FuschichO
QUOTE(Tamashi @ Nov 22 2009, 12:43) *

Nu labi, animaciju studijas ir, bet vai no vinam kada jega ir?
Vai kads saja saita mak to (vai vismaz basic stuff) ka jataisa animacijas? Vai palidzibu vajadzetu meklet animaciju studijaas (protams, tur nekadu dizo palidzibu dabut noteikti ka nevar, ja nu vienigi tuturialu, kaa atrak aizvakties no vinu acim)?

Ka ta meitene to darbu dabuja gatavu(nevis zimesanu, bet ierakstisanu)?

Bļe, šitā negativitāte. Paši neko nedara un citus nodirš.
Dažas animācijas studijas piedāvā kursus un lekcjias. Pat darbu- strādāt par starpanimācijas zīmētāju, bet neviens jau to negrib, visi grib būt lieli mākslinieki un beigās neviens neko nedara. Protams, ka pie tā arī vainīgs finansējums, bet tas ir tāds apburtais aplis.

Animāciju taisīt ir salīdzinoši viegli. Šī, kā redzams, zīmēta ar roku, kadru pa kadram. Salikt to var vairākās programmās un tas ir viens pīpis salīdzinot ar zīmēšanu. Kā piemēru var minēt Adobe Premiere, kur vienkārši importē still image sequenci, pataisot atsevišķus zīmējumus par animāciju.

Un es domāju, ka šajā forumā ir ne mazums cilvēku, kuriem ir kaut aptuvena nojauta, kā jāveido animāciju. Man grūtības varētu radīt pareiza kustības ātruma novērtējums, bet tas laikam nāk ar pieredzi.
Sigfa
QUOTE(FuschichO @ Nov 22 2009, 13:45) *

Man grūtības varētu radīt pareiza kustības ātruma novērtējums, bet tas laikam nāk ar pieredzi.

This. Kaadu laiku atpakalj iemeegjinaaju roku un konstateeju, ka kustiibas aatrums ir vissarezhgjiitaakais moments visaa tajaa lietaa. To var risinaat divos veidos - kamera kustaas, rotee (sheit aatrumu noteikt ir daaaaudz vieglaak), vai aizvietot animaaciju ar still frame biidiishanu, kas arii ljauj ziimeet daudz mazaak kadrus, bet rada baigo leetuma iespaidu (plashi lietots animees).
edg
Treshais risinaajums: uztaisi animaaciju ar sliktu taimingu, izmet internetaa un ceri, ka kaads gribees paliidzeet un sagraiziis smuki. Open-source stilaa.
FuschichO
QUOTE(edg @ Nov 22 2009, 19:43) *

Treshais risinaajums: uztaisi animaaciju ar sliktu taimingu, izmet internetaa un ceri, ka kaads gribees paliidzeet un sagraiziis smuki. Open-source stilaa.

Ja tā ir klasiskā animācija, tad nebūtu prātīgi zīmēt par daudz freimus. Kinda do not want. Noteikti internetā ir pieejama kāda pamācība šai sakarā. Labāk izlasīt to, nekā lieki ieguldīt darbu.
Google izmet 9000+ pamācības par šo lietu. Piemēram šī
Tamashi
Citiem vardiem - Ceriba par "Anime made in Latvia" nospraga sheit.

R.I.P.
Pikis
QUOTE(Tamashi @ Dec 1 2009, 12:13) *

Citiem vardiem - Ceriba par "Anime made in Latvia" nospraga sheit.

Mmm nezinu vai nospraaga, es kaut ko cepju leenaa garaa, nebuus gara apmeeram 2min. biggrin.gif bet vienalga shis tas top ... daudz mas skataams mans projekts buus naakamgad.
foni ir, puse animacija uzanimeeta, palika vel puse un izeenot. smile.gif
taada anime amatiera liimenii buus smile.gif
Tamashi
Kruta, vismaz kaut kas notiek! Par ko taa buus?
Pikis
QUOTE(Tamashi @ Dec 8 2009, 13:12) *

Par ko taa buus?

par sirdsapzinju.
UndaMors
Būtu labi kaut vai sākt tulkot anime uz LV valodu, kur vēl zimēt.
Tamashi
Domaju ka taa tik un taa nav laba doma-tulkot anime latviski, ja nu vienigi subtitrus. Paklausoties taas multenes kuras ir partulkotas un ierunatas, tu apjedz ka labak nevajag, pietiktu ar subiem. dry.gif
Pikis
Nu re ir jau gatavs smile.gif
patīkamu skatīšanos .

http://www.youtube.com/watch?v=WQAfOF4yxyU
Sigfa
heh, negaidiiti labs, it iipashi prieksh viena cilveeka projekta. kudos!
zenofex
Nu, ko, kāmēr te vairāki guru gadu garumā mēģināja uzveidot animāciju, Pikis to paveica viens, un daudz īsākā laikā.

Un, patiešām pārsteidzoši laba sanākusi.
FuschichO
jā, forši
Kikyou
Man patīk!
Tenma
fantastiski! man ļoti liels prieks redzēt kaut ko jaunu no Piķa smile.gif
Tamashi
Super!
Tiktiesam labi iznacis, un tas asinis kruta izcelas uz fona. tongue.gif
Ka tu vinas taisiji? Caur skeneri visus zimejumus laidi?
Nolaapiits, man ari gribas! biggrin.gif
Pikis
QUOTE(Tamashi @ Feb 22 2010, 15:20) *

Ka tu vinas taisiji? Caur skeneri visus zimejumus laidi?

Jup, caur parasto skeneri, un tad apstrādāju zīmējumus photošopā.
Tamashi
QUOTE(Pikis @ Feb 23 2010, 17:41) *

Ah, bet ka kustigu animaciju tu vinu photo shopa ari uztaisiji?
piu, sak rasties ari pasam iedvesma animei, lol. ... bet jauzik kas un ka vispirms.
Pikis
QUOTE(Tamashi @ Feb 24 2010, 12:35) *

QUOTE(Pikis @ Feb 23 2010, 17:41) *

Ah, bet ka kustigu animaciju tu vinu photo shopa ari uztaisiji?
piu, sak rasties ari pasam iedvesma animei, lol. ... bet jauzik kas un ka vispirms.

1. saziimeeju kustiibas- pa ainaam.
2. saskaneeju
3. apstrade Fotoshopaa (iznjemu balto fonu, lai paliktu tikait linijas)
4. man bij 24 epizodes. taatad katru epizodi atsevishki liku Flesh programa, parveidoju jau kustiga flesh formata.
5. pec tam visas epizodes savacu kopa Adobe Afterefektaa
6. skanu pievienoju Adobe Premjera

un viss mulchiks gatavs smile.gif
Isteniiba viss ir vienkarshi, tik tas ka pachakaeetirs nacas bishku biggrin.gif
FuschichO
Skaņu arī iekš AE var ielikt, kāpēc tas jādara AP?
Tamashi
QUOTE(Pikis @ Feb 24 2010, 15:48) *

1. saziimeeju kustiibas- pa ainaam.
2. saskaneeju
3. apstrade Fotoshopaa (iznjemu balto fonu, lai paliktu tikait linijas)
4. man bij 24 epizodes. taatad katru epizodi atsevishki liku Flesh programa, parveidoju jau kustiga flesh formata.
5. pec tam visas epizodes savacu kopa Adobe Afterefektaa
6. skanu pievienoju Adobe Premjera

un viss mulchiks gatavs smile.gif
Isteniiba viss ir vienkarshi, tik tas ka pachakaeetirs nacas bishku biggrin.gif

Oho.. nemaz tik vinkarshi neizklausas.. nolapits, jasak krat naudu prieks datora..
Bet thx par paskaidrojumu
aruka_sei
Izskatās ka "Anime made in Latvia" sen jau nospraga. R.I.P.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.