Help - Search - Members - Calendar
Full Version: poligloti otaku???
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
Pages: 1, 2
Saki Hanajima
diezgan standarti:
krievu, latviešu - var teikt dzimtās
angļu - gandrīz brīvi

vācu - iesācēja līmenī, bet neskaitu to kā zinu
un tagad mēģinu šo to sagrābstīties no japāņu, bet tie vairāk plāni nākotnei
un diezgan tuvi plāni, jo tas man būs jāmācās ar izvēlētajām studijām ir latīņu
Pikis
NU man ir taa

latvieshu-dzimtaa
krievu-neesmu ciitiigi maacijies ,bet kaukaa no draugiem iemaacijos :/
lietuvieshu-taapeec ka pa lietuvas TV dazhreiz raada anime
anglu-visai suudiigi itkaa nevareetu ieskaitiit, nu bet ja pa teluku kauko raada no ang. ta kauko jau var saprast biggrin.gif
Shoune
heh... taaa

Latviesu- dzimta
Anglu valoda- jau no 7 gadu vecuma macos, un saprotu pat labak neka latviesu valodu heh =)))
Japanu valoda- es gaju kursos, nogaju 3 menesus, bet tad skolotajs aizbrauca prom (vins bija japanis), un velak kad vins gribeja braukt atpakal, kaut kadas problemas bija ar vizu, un tapec kursi beidzas, sudigi, be nekas es Sogad Janvari pec Ziemassvetkiem brauksu uz gadu, uz Japanu, macitgies un attistit savu iekaroto sapni =)))), taka Japana valodu var pieskaitit pie tresas valodas =)))
Lietuviesu- bisku runaju,(parsvara lamajos) ta ka pieskaitit nevar..
Igaunu- kaut man radi ir, bet valodu ne parak saprotu =)
Polu- kaut man liek macities, bet negribas,(atvainojos par lamasanos, bet stulba valoda heh) =)
Vacu val. - ujjj tur man problemas es to valodu skola macijos 4 gadus, ne nu runat varu, varbut dazus sakarigus teikumus pateikt varu, skatoties anime ari saprotu, bet kad lasu tad ir pilnigi nesaprotami heh =)
ta ta,
Italu- macos lenam, jo pa satelitu rada TV Tokyo un ari Italu anime kanalu tape saku macities Italu valodu, bet nevar pieskaitit pie zinajamam valodam
taa laikam viss, Krievu valodu nesaprotu, jo berniba maz pa aru skraidiju heh =(
taa laikam viss =)))
Niks
Nobalsoju par trijām:
  • latviešu - dzimtā;
  • angļu - kopš bērnudārza;
  • vācu - mācos jau trešo gadu.
Nepieskaitīju:
  • krievu - agrāk pratu labāk par latviešu, jo uzaugu krievu rajonā, taču tagad praktiski neko vairs neatceros, bet kirilicu nekad neesmu pratis;
  • franču, japāņu - tikai šovasar sāku mācīties.
Shaisuke
Somu val. - dzimtaa
latvieshu - kops paarvaacos uz LV t.i 2 g/v
krievu - kops 3.klases
anglju - kops sagatavoshanas
zviedru - 4 gadus

BN
rebel
taaksh..

letinju - dzimtaa
anglju - advanced liimeniic..pashaj liekas,ka werii labi,jo naw nekaadu probleemu ne ar komuniceeshanu,ne raxtiito textu. maacos jaw kopsh 5 gadu wecuma (saakotneeji kkaadi mulkjiigi pulcinji ar speeleem un ne iipashi lielu jeegu. kaa skolotaaja war no gandriiz 6gadiiga beerna prasiit maaciities raxtiit anglju burtus,ja winch weel iisti latwieshu nemaak?). mamma staastiija,ka tad,kad manam bij 3arpus,skatiijos pa tw tajaa lajkaa ljoti populaaraas teleapmaaciibas,kur anglju walodu maaca. taapeec man logopeec paraxtiija,ka es shljupstu,jo biju wnk sajuusmaa par anglju 'th' .
es runaaju briesmiigi dzwdz,taapeec waardu truukums un sazinjas nespeeja buutu katastrofa,kas nowestu mani kapaa. un anglju walodaa es speeju izpausties aptuweni tikpat labi kaa latwieshu walodaa.
kriewu - beerniibaa pagalmaa mani dazhrejz wieteejie notureeja par sawreejo,tb kriewu. es gan nerunaaju dawdz,jo waardus nezinaaju,toties bez akcenta. weelaak tas izbeidzaas,jo es sapratu,ka man shii waloda nepatiik. un tad winju skolaa wajadzeeja maaciities. nju..lasiit waru,saprotu gandriiz perfekti,runaat nepatiik,bet waru.
waacu - mamma ir waacu un latwieshu walodas skolotaaja,tas jaw kkaa asiniis. apmeeram 2 gadus peec mammas weeleeshanaas apmekleeju kursus,apnika. turpmaakaa izgliitiiba caur tv un tagad,peedeejo 2,5 gadu lajkaa - cawr zhurnaaliem (anime zhurnaaliem,protams) un manga (kaac zhurnaalinch tas ar lajkam). bet pagaajushaas nedeeljas lajkaa awstrijaa secinaaju,ka man gruuti runaat,jo bail teikt kko galiigi garaam,tb sajawkties un runaat kropliigi.

taalaak walodas,kuras neieskaitiiju pie protamajaam -
franchu - maaciijos,kad man bija 11,12 gadu. grupaa biju jaunaakaa (kas prieksh walodas maaciishanaas naw slikti),bet to nenoweerteeja. ecaakie beerni par mani dazhrejz njirgaajaas,kad nomainiijaas skolotaaja,arii winja atljaawaas dazhaadus ne iipashi patiikamus izgaajienus,noraadot uz manu wecumu, un taadeejaadi izraisiija manii nepatiku un skumjas. tad,diemzheel,skolaa kljuwa wajraak stundu un dziedaashana prasiija sawu lajku,un franchu waloda tika atmesta..skumiigi..bet weelos to atsaakt. btw - laikaa,kad maaciijos,teetis weel straadaaja francijas weestnieciibaa.
spaanju - maaciijos. skolotaajs bija..taac..aizdomiigs. ko war padomaat par cilweeku,ja winch wakaraa,kad Tu gaidi sawu awtobusu, pienaak klaat un saak staastiit,ka winja pietura esot,luuk,tur,uz priekshu,winch brawcot ar troleejbusu,saak prasiit,kur Tu dziiwo,tad prasa,cik Tew gadu,16,17? (neteikshu,ka man tad bija 13)utt. un bejgaas wajraakkaart atkaarto 'take care' meegjinot uzsist Tew uz pleca (waj dariit weel whatever kko,ko es nekaadaa zinjaa neuzskatu par wajadziigu).. diemzheel es secinaaju,ka shii waloda (un skolotaajs) man nesimpatizee.
japaanju - zinu atsewishkjus,ljoti wienkaarshus waardus. maaku pateikt kaa mani sawc.

taac garsh stoorijs gan sanaaca,atwajnojiet...sen nebiju neko nekur raxtiijusi..

un mazinch offtopics weel - protams,ka wieglaak iemaaciities ir mazam esot,jo beerna awss un smadzenes taa weidotas,ka sawaadaak uztwer apkaarteejo. beerni jaw ir domaati,laj maaciitos,winjiem tas ir dabiski. shii lieliskaa iespeeja beidzas kkad (baidos sameloties,bet man shkjiet) ap pubertaati. waj bishk pirmstam. peectam tad cilweex war tikaj maaciities,winjaa wajrs naw iipasho smadzenju pashmaaciibas speeju.
ReD_FoXy
Latvieshu - dzimtaa...
Krievu - no mazotnes hvz kura vecuma bet kr4 zinu labi... Sarunvalodas limeni pieprotu perfekti dry.gif happy.gif
Anglju - taapat kaa ar krievu val... biggrin.gif
Franchu - no 1. klasiites... bet ne iipashi izcila esmu... biggrin.gif
Japaanju - minimaali pashmaaciibas celjaa bet es ljoooooooooti censhos! smile.gif

Palasot visus postus ruupiigaak tad veel ziniet pieskaitiisim...
Vaacu -sarunvalodu liimenii (Iht libe diht... Tu iest grose shvaine rolleyes.gif )
Meksikaanju - seriaali... (nunka nunka.. Antonio porque?? biggrin.gif)
Pupinjvaloda - epes gripibupu epest kapartupupepelupus blink.gif biggrin.gif dry.gif laugh.gif
rebel
P.S. latgalju skaitaas?
Yanka_ronin
Nee, tas ir dialekts (it kaa)
Hikaru
QUOTE(Yanka_ronin @ Jul 31 2005, 18:07)
Nee, tas ir dialekts (it kaa)
*

Nevis it kaa, bet IR dialekts.
Kikumi
Tad tā, kārtīgi zinu 4 valodas: latviešu (dzimtā), krievu, angļu un vācu. Vēl zinu poļu valodu, bet lieta ir tā, ka man var visu ko stāstīt poļu valodā un es sapratīšu, bet pati runāt es māku nu ļooooooooooti minimāli. Japāņu valodu vispār knapi zinu... blink.gif
aruka_sei
zinu tikai 4 valodas: latviešu (dzimtā), latgaliešu (tikai sarunvaloda), krievu, angļu (lasu, rakstu nedaudz) biggrin.gif
FuschichO
Oi, oi, nedaudz sasmējos par Red Foxy "vācu valoda sarunvalodas līmenī". Vai nu izpratne par to, kādam jābūt sarunvalodas līmenim, ir ļoti zema (neapskaužu sarunubiedrus) vai par vārītēm gribās minēt katru valodu, kurā māk pateikt pāris vārdus.

Jāsaka, esmu pārsteigta, ka 4 valodas ir vairākumā.

Es ar šķīstu sirdi varu kā lasīšanas līmenim atbilstošas nosaukt tikai trīs raksturīgākās "lv, eng, rus". Pārējās- vācu, norvēģu, japāņu un franču- kārtojas straujā ģeometriskā progresijā aizvien sliktākā līmenī biggrin.gif
kaiva
Lasīt varu 3. Ar runāšanu gan krieviski tik labi neveicas (tāpat kā rakstīšanu).
Lasīšana ir pirmā prasme, kuru es attīstu, tādēļ tas tā. Nevienā citā valodā nezinu pietiekami, lai saprastu vairāk par pāris vārdiem/elementāriem teikumiem.
maitenieks
Valodas ko zinu tādā līmenī lai lasītu grāmatas bez problēmām: Latviešu, Angļu, Vācu + Turku(ja grāmata nav rakstīta Osmaņu laikos un/vai tajā nav pārāk daudz specifiskas terminoloģijas un sarunvalodas)

Kaut ko papīkstēt varu arī krieviski.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.