Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Jauniešu apmaiņas programma uz Japānu
Anime forum > Ņihonbunka . 日本文化 > Notikumi
jurc
Ikviens Latvijas jaunietis var piedalīties Starptautiskajā jauniešu apmaiņas programmā, kura 2007. gadā notiks starp Latviju un Japānu. Apmaiņas ietvaros Japānas un Latvijas jaunieši dosies savstarpējās vizītēs ar mērķi veidot labāku sapratni un draudzīgas attiecības abu valstu jauniešu starpā. Par šīs apmaiņas programmas dalībnieku var kļūt ikviens Latvijas jaunietis vecumā no 18 līdz 30 gadiem, kam ir motivācija piedalīties programmā, pietiekošas angļu un/vai japāņu valodas zināšanas, lai piedalītos diskusijās ar Japānas jauniešiem, programmas ietvaros un kas vēl nekad nav bijis Japānā.

Starptautisko jaunatnes attīstības apmaiņas programmu īsteno Japānas valdība sadarbībā ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministriju un valsts aģentūru „Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra” (JSPA). Apmaiņas programma notiks no 2007. gada jūlija līdz septembrim.

Lai pieteiktos dalībai programmā, ir jāaizpilda pieteikuma veidlapa un līdz 2007. gada 24.maijam plkst. 17:00 jānosūta uz e-pastu: rasa.reinholde@jaunatne.gov.lv. Pieteikuma veidlapa un apmaiņas programmas sīkāks apraksts ir pieejams IZM interneta mājas lapā www.izm.gov.lv sadaļā „Aktualitātes” un JSPA interneta mājas lapā www.jaunatne.gov.lv, sadaļā „Jaunumi”.

Apmaiņas programmas ietvaros abu valstu jaunieši piedalīsies dažādos jaunatnes pasākumos Japānā no 11. līdz 31. jūlijam. Pasākumu programmā ietverta starptautiska jaunatnes konference, kurā piedalīsies jaunieši no 11 valstīm, un diskusiju forums, kurā programmas dalībnieki runās par savstarpējās sapratnes veidošanu un Latvijas un Japānas turpmāko sadarbību.
Savukārt atbildes vizītes laikā no 10. līdz 17. septembrim abu valstu jaunieši apmeklēs dažādas Latvijas valsts un pašvaldību iestādes, piedalīsies brīvprātīgā darba pasākumos un iepazīs Latvijas kultūru un vēsturi.

Dalība programmā ir bez maksas (Japānas valdība sedz visus ceļošanas un uzturēšanās izdevumus)
GhostOfMateel
Es piedalījos! Lūk. ko man atsūtīja

Sveiki!

Paldies par Tavu iesūtīto pieteikumu dalībai Starptautiskajā apmaiņas programmā ar Japānu!
Mēs saņēmām rekordlielu pieteikumu skaitu - 472, taču, lai kā mums gribētos, visus šajā programmā iesaistīt nevaram, - izvēlējāmies tikai 5. Mūsu vērtēšanas komisija vērtēja gan potenciālo dalībnieku motivāciju, gan iesaisti jaunatnes jomas pasākumus, gan citus aspektus, un diemžēl Tava kandidatūra netika apstiprināta. Tomēr zini, ka programmas veiksmes gadījumā, tu nākamgad varēsi pieteikties atkal.

Jau šogad Tev ir iespēja rakstīt projektus programmā "Jaunatne darbībā" un iegūt līdzfinansējumu tā īstenošanai vai doties brīvprātīgo darbā saņemot pilnu finansējumu. Ja vēlies uzzināt par visu to plašāk, tad izmanto savu iespēju iegūt plašāku informāciju jau Eiropas Jaunatnes nedēļas laikā, kas notiek no 4. līdz 10.jūnijam. Tās laikā ikviens Latvijas jaunietis tiek aicināts piedalīties dažādos pasākumos - izstādēs, fotorientēšanās sacensībās, Atvērto durvju dienās un Eiropas Jaunatnes nedēļas noslēguma tusiņā ar "h2o" un "Double Faced Eals". Noslēguma pasākums notiks 8.jūnijā 16:00, Dzelzceļnieku muzejā.


V/a "Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra" piedāvā dažādas iespējas piedalīties arī citos pasākumos jauniešiem - apmācībās un semināros, kas ir domāti tieši jauniešiem! Ja vēlies uzzināt par šīm un citām iespējām pirmais - pieraksties un
regulāri saņem JSPA ziņu lapu savā e-pasta kastītē! Skaties vairāk mūsu mājaslapā www.jaunatne.gov.lv.

Lai veicas turpmāk!





Bļāviens, kādas man bija dusmas! Aizbraukt uz Japānu vismaz uz 2 mēnešiem ir viens no maniem dzīves lielākajiem sapņiem! Kādā sakarā viņi tā var darīt? Kāpēc uzreiz nevarēja pateikt, ka tikai piecas vietas ir brīvas??? Es juūtos šausmīgi izčakarēts, jo biju jau naivi rēķinājies ar šo braucienu! sad.gif PIECAS VIETAS! Es laikam būšu pārāks cinisks, ja pateikšu savas domas - tās vietas jau drōši vien bija aizblatotas pirmajā dienā vai atrāk sad.gif Un manas angļu valodass zināšanas ir ļoti labas! Eksāmenos tikai 10! Ko viņi cerēja sagaidīt no manas anketas???

Bet sapnis vēl nav izsapņots. Nolēmu vairs nerēķināties ar šitādām lietām, tāpēc pats painteresējos par izmaksām, biju pārsteigts, ka tik pozitīvi būs smile.gif Tātad, biļete turp un atpakaļ ir manīgā summā - aptuveni 900ls. Kāds paziņa vēl ieteica lētāko vietu, kur pirkt, tāpēc būs vēl lētāk. Viesnīcas tur arī ir dažādās cenās, bet vienu man ieteica - tuvu Tokijas centram un 500 ls pa divām nedēļām. Varu mēģināt rī sarunāt ar Tokijas draugiem par nakti palikšanu, lai ir kautkāds piedzīvojums. Ideja ir tur aizbraukt uz REĀLI ilgu laiku biggrin.gif Kurš būtu ar mieru braukt man līdzi? smile.gif Lūdzu izsakiet savas domas!
edg
Tev ir Tokijas draugi? biggrin.gif
ShinChan
par ko tik cilvēki savu reizi nesapņo?!
Pakkun
asia trip! wink.gif neaizmirsti safilmēt visu, ja aizbrauc. varēs kļūt par galveno kāda kārtējā otaku tussa atrakciju tongue.gif
marca1
Nu, tad, lai tev veicas. Atved daudz, daudz suvenīrus priekš ši foruma memmberiem un protams iepazīsties ar kādu pievilcīgu japānieti un galveinais izpriecājies ph34r.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.