Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Joko Hodžo koncerts
Anime forum > Ņihonbunka . 日本文化 > Notikumi
lastguru
Saņēmu šādu info:
QUOTE
Esiet mīļi aicināti uz japāņu pianistes Joko Hodžo solo koncertu svētdien, 10. septembrī, Mazajā Ģildē. Ieeja brība. Laipni lūdzam

Būtu protams jauki ja kāds uzzinātu ko vairāk par šo koncertu un par to pianisti ...
Seila
Uz doto brīdi šī ir informācija kura ir oficiāli pieejama internetā par pašu koncertu:

Japāņu pianistes Joko Hodžo koncerts Mazajā Ģildē

Pianiste Joko Hodžo (Yoko Hojo, Japāna) rīko Rīgā klavieru solo koncertu svētdien, 10. septembrī, 18: 00, Mazajā Ģildē.

Koncertā skanēs pianistes repertuārs, kā arī japāņu un latviešu komponistu skaņdarbi.

Ieeja brīva! Laipni lūdzam!

Programma:
Fr. Ks. Dušeks (František Xaver Dušek, 18, gs., Čehija) "Sonāte Re-mažorā"
K. Debisī, no 1. preludijām . . . "Meitene ar linu krāsas matiem", "La danse de Puck"
Haru Nakadžima (Japāna), Fantāzija "Tumšie mati"
G. Pelēcis, "4. svīta"
Musorgskis, Izstādes gleznas



Winry
Repertūrs labs, itsevišķi K.Debisī "meitene ar linu krāsas matiem",jāsaka, ka laikam aizstaigāšu, gribētos izglītoties,sen neesmu nekur bijusi uz šada veida
pasākumiem, so klausīšanās vērts....
Dero
Es labrāt brauktu tikai gribu zināt apmēram cik ilgi tas viss notiks?
Sushi
Sushi, izmantojot, ka tas par brīvu, taisās iet! ^^
Es, kā jau māksliniece... varētu būt interesanti...
Tigra2
Es arī iešu, ceru vien, ka atradīšu mazo ģildi, manas navigation skills vietās, kur neesmu bijusi ir totaly crap, bet ja reiz esmu bijusi, tad atceros uz mūžu. Lieliska iespēja atklāt mazās Ģildes atrašanos ^^ Kā arī paklausīties mūziku, repertuārs arī patīk, it īpaši "Izstādes gleznas''.
Sērfijs
Mans jautājums visiem, kas taisās uz šo koncertu iet, vai jūs spēsiet to izbaudīt? Būtībā cilvēks, kurš neko nezin par mūzikas teoriju, klavierspēli vai akadēmisko mūziku kā tādu, šādu koncertu noklausīties līdz galam nespēs, tāpēc, es ceru, ka tie, kas tomēr aizies, koncerta vidū nepametīs zāli, vai nesāks traucēt tos, kas mūziku izbauda, ar savām nenozīmīgajām sarunām, kuras noteikti var pagaidīt līdz nākamajam Zen apmeklējumam.
GM
QUOTE
Būtībā cilvēks, kurš neko nezin par mūzikas teoriju, klavierspēli vai akadēmisko mūziku kā tādu, šādu koncertu noklausīties līdz galam nespēs


Es gan vispār šaubos, ka tur būs iespējams kaut ko reāli baudīt pat diplomētam akadēmiķim, par cik tas, ka koncerts ir absolūti par brīvu, automātiski nozīmē vien to, ka ģilde kļūst par savdabīgu caurstaigājamo telpu. No sērijas "ieskrēju, apskatījos, kas spēlē, nepatika - aizgāju uz Makdonaldu".
Varētu saprast, ja tur zāģētu kaut kādi japāņu bezdzimuma rokeri, bet klavierkoncerts tomēr ir intīmāks (un klusāks) pasākums. Plus, ieejas maksas neesamība neattur no ierašanās visādus pokemonus, kas dodas turp tikai tāpēc, ka tam ir kaut kāds sakars ar Japānu. Jēga šajā gadījumā apmeklēt ir tikpat liela, cik klausīties kā nēģeris čīgā vijoli Ņujorkas centrā darbadienas vidū.
Sushi
Nu jā, tik tiešām, GM, tev var būt taisnība. Nē, patiesībā, tev IR taisnība.
Man patiešām patīk mūzika, it īpaši instrumentāla vai kaut vai tāda, kuru klausoties var iedomāties veselu stāstu. Tiesa gan vairāk es par to neinteresējos, kā vien tikai klausos.
Ai, kas es vispār stulba esmu? Man tak nav jāaizbildinās XD
Tigra, ejam kopā? laugh.gif
Sērfijs
QUOTE(GameMaster @ Sep 1 2006, 18:25) *




Ģildēs koncerti par velti ir gandrīz vienmēr, jo šos pasākumus sponsorē valsts, būtībā līdz šim tas nav žanra cienītājiem traucējis baudīt mūziku. Pie tam šie koncerti parasti ir tik slikti reklamēti, ka par viņiem parasti zin tikai "Kultūras Rondo" vai vispār LR (Latvijas Radio) klausītāji. Mani uztrauc tas, ka šoreiz var būt savādāk, jo koncerts tika izreklamēts šajā forumā un foruma jaunākas publikas kalni, kuri noteikti nezin uz ko iet, taisās šo koncertu apmeklēt.
Faplo
QUOTE
Būtībā cilvēks, kurš neko nezin par mūzikas teoriju, klavierspēli vai akadēmisko mūziku kā tādu, šādu koncertu noklausīties līdz galam nespēs,

Nesaprotu kāds sakars teorijai un zināšanām ar vēlmi klausīties ko ausīm tīkamu?
GM
QUOTE
Nesaprotu kāds sakars teorijai un zināšanām ar vēlmi klausīties ko ausīm tīkamu?


Vēlme ir viens. Izpratne un māka novērtēt pavisam kas cits. Vēlme mēdz izplēnēt, kad tu sēdi zālē un nesaproti, nafig esi vispār atnācis.
Winry
Izcils koncerts...klavierspēle bija izcila, kā viņai roku pirksti manevrēja pa taustiņiem, ar kādām izjūtām(gan parastām,gan stila)....pats galvenais tas, ka viņai dragāšana nesagādāja nekādas problēmas.... tas vnk bija tāds jūtu uzliesmojums spēles laikā, kad to nevar nemaz vārdos izteikt....viņa klavieres mācijās pie slavenās Yoko Kanno, un to varēja just stila izjūtā....kad tika izpildīta G. Pelēča "4. svīta", es gandrīz apraudājos....burvīgi, vnk burvīgi...klausoties skaņdarbus nāca prātā Honey & Clover II, kaut kāda iemesla dēļ! biggrin.gif Pilnīgi neko nenožēloju, pilnīgi!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.