Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Budisms Latvijā
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
Blackout
Nesen klausos televizoru un tur iet kaut kāds murgs par budismu Latvijā. Vai tiešām tas var būt, ka budisms Latvijā izplatīsies ātri? Un vai tas vispār notiks? blink.gif Vai nu esmu zaudējis prātu, vai kā? Kāda ir jūsu attieksme pret budisma izplatīšanos Latvijā. Es personīgi labprāt uzņemtu šo ticību Latvijā, un arī to pieņemtu - lai vai kā es neesmu kristīts. Bet tad cik daudz ir tādu vietu priekš budistiem, un kur var kļut par tiem? -.- blink.gif
Kikyou
Man vienalga, kamēr man kāds nemēģina uzspiest savu reliģiju.
Divas nedēļas atpakaļ redzēju kā kautkādas no 8. klases meditē pie skolas durvīm. o_ō
Blackout
Bet Latvijā... Budisms... Tas vispār kādreiz var piepildīties?
nekodzuki
es nezinu vai budisms izplatīsies, vai būs populārs... bet kas to zin!
ar vēdisko reliģiju, kuras piekritēji Latvijā jau 10 gadus cenšas ieinterisēt, bet, lai arī ir piekritēju, tās skaits nelīdzinās kristietības piekritēju skaitam!
kahi
sarežģīti ir ar tām ticībām, bet, manuprāt, nav vērts uztraukties, jo, zinot mūsu letiņu konservatīvismu un ''šķībo aci uz visa cita ne tāda kā ir bijis vienmēr'', nedomāju, ka latvijā ienāks tādas ticības kā budisms, hinduisms, u.c. ir jau mums te daži indivīdi skūtām galvām(patiešām sakarīgi cilvēki!), tomēr viņi vārās savā sulā tāpat kā viņu priekšteči austrumos, un ''briesmas'' līdzšinējai reliģijas sistēmai diezin vai tuvākajā laikā maz domā radīt. un, diez vai mūsu pareizticīgie, luterāņi, kalvinisti,katoļi, u.c. ar pujatu priekšgalā ļaus te kam tādam maz ienākt (nez, vai vecāki(pārliecināti katoļi) laidīs savus bērnus viņiem klāt).
Šigeru
ja Dieva nebūtu, tad viņš būtu jāievieš.

Vienalga vai Dievs ir Buda kāds jūds vai pats nelabais, kamēr to var pielūgt.

Way to go Budismam, bet laiks rādīs ko tas izdarīs.
aivvv
lol budisti latvijaa ir jau gadiem briinums ka kaadam tas ir paarsteigums....
lastguru
QUOTE(Shumins @ May 25 2006, 16:08)
Tagad religjija ir modes lieta, visaadi krustinji, tas pats ar saatana simboliku...Un domaajams otakieshi jau arii nav labaaki  laugh.gif

piemeeram, kaadu saatana simboliku? simboli ir apaugushi ar tik daudzaam noziimeem, ka reti kad var pateikt iisto, simboli noziimee to ko shii simbola nesaataajs grib lai tie noziimee. bet ja njemt veeraa ka tie kas shos simbolus izmanto, pashi nezin iisteniibaa ko tie simboli dod, tad nu pateikt reti kad kko var tongue.gif galu galaa, gan labais, gan ljaunais ir viena un taa pasha divas izpausmes kas nevar eksisteet viena bez otraas.

ak jaa, un veel, ne visi kas neesaa simboliku tam tic... pat ne visi kas deklaree ka tic tieshaam taadi ir tongue.gif

kas attiecas uz budismu, tad daudzos gadiijumos es pieturos pie Zen-Buddisma idejaam, bet nez vai sho var nosaukt par religjiju, driizaak filozofija tomeer
Storm
Manupraat budisma ideologija ir way better nekaaa kautaada biibele XD!!! biggrin.gif (No budisma var sho to labu iemaaciities, bet ne to vietu kur tew jaapieluudz kautkaads neeksisiteejshs (vai nepieraadiits) "DIEVS".. tongue.gif

censored by lastguru
Church
un? man teiksim dazhas dogmas islamaa simpatizee, neskatoties ka "itkaa" esmu kristietis. jebkuraa gadiijumaa tas ir im_h_o. katrs pie religjijas nonaak pats. visdazhaadaakajos celjos. un atbilstoshi dazhaadaam personiibaam un dziives pieredzei - pa dazhaadiem celjiem, un pie dazhaadaam religjijaam. ateismu pieskaitu pie vienas no. ;> galvenais - nemeegjinaat fanaatiski boreet citiem savus subjektiivos uzskatus.
ShinChan
Piekrītu lastguru, ka budisms un ar tā atariem vairāk ir filosofija un dzīves uztvere, ne reliģija, ar stingri izstrādātām dogmām, liturģiju u.c. reliģijai absolūti nepieciešamām lietām. Šī iemesla dēļ (kaut arī pats to neprkatizēju) budisms man šķiet simpatiskāks par kristietību un kur nu vēl vēl zīdaiņa autiņos esošo un mātes pienu sūcošo islamu.
Budisma un citu tālo austrumu reliģiju izplatība Latvijas sabiedrībai varētu būt diezgan veselīga, jo liela daļa šejieniešu ir tendēti domāt melnbaltās kategorijās (tās pašas kristietības un padomju laiku nopelns).

Piekrītu arī Shumiņam, ka reliģijas un, jo īpaši to atribūti nenobriedušiem prātiem vairāk kalpo kā sava stila (viņuprāt oriģināla, bet realitātē — ne īpaši) izpaušanas veids. Teoloģiskos sīkumos "fišku nerubī", bet nokārties un notetovēties ar reliģijas simboliem (bieži vien sakompilējot no vairākām, pat savstarpēji naidīgām reliģijām) tas, lūk, nozīmē būt patiesam ticīgajam un sitot roku pie krūts bļaut, es esmu krišnaīts, budists, dievturis utt.
Kaede
Nu nezinu, es kaut kā nedomāju, ka Budisms Latvijā būtu kāda slikta vai kā tamlīdzīgi lieta. Galu galā katram cilvēkam ir savi uzskati un lai jau seko tai reliģijai, kura piesaista visvairāk. Man, piemēram, patīk Budismā daudzas lietas. Kaut vai tā pati meditācija. Gāju uz jogas nodarbībām un sapratu, ka mani viss tas piesaista. Esmu mēģinājusi neduadz meditēt- riktīgi nomierinoši, relaksējoši!
Ja nu kādam arī patīk, ta var google pameklēt gayatri mantru. rolleyes.gif
Sushi
Man liekas, ka tādu RIKTĪGO budistu Latvijā jau nemaz nav. Ir tādi, kas sevi uzskata par tādiem.
man liekas, ka budisms Latvijā varētu izplatīties tāpat, kā viss pārējais. Un.. jā- mūsdienās jau tas sāk kļūt vairāk par stila lietu. (man tas īpaši nepatīk)
Man pašai nebūtu nekas pret to visu, jo budisms, cik es par to zinu, liekas diezgan simpātisks priekš manis (ja tā var teikt). Kā nekā dažreiz pameditēju! biggrin.gif
kahi
it kā visiem nav nekādu iebildumu, ka viņi tei ir vai nav, bet, nez kāpēc daudzi no viņiem staigā riktīgi atštaukāti...
bladez
Vispār es arī piekrītu, ka budisms ir vairāk dzīves uztvere. Un pie tam Budisms man liekas vienīgā labākā reliģija (skaitās jau reliģija), kas neuzspiež savu ticību un nekad vēsturē naw uzspiedusi, atšķirībā no Katoļiem, kam bijuši tik daudz krusta kari.

S.c. man ļoti patīk viņu domas. Piem. par reinkarnāciju. Ka cilvēks pēc nāves pārvēršas par to, ko ir pelnījis. Ļoti laba doma, kautgan pats tai neticu.
lastguru
hmm... kopsh kura laika reinkarnaacija ir budistu domas? jaa, tibetas budismaa ir taads jeedziens, bet tas ir diez gan ierobezhots. Tu piedeevee budismam hinduisma iipashiibas. Tas kas teicaas ka meditaacija ir budistu ieviesums, arii maldaas - saknes ir hinduismaa (lai gan budisti to arii praktizee). Yoga kaa taada, un pats vaards arii, naak no indijas un to var pieskaitiit pie hinduisma sastaavdaljaam. man liekas vnk ka viss kas naak no aazijas tiek cilveeku praatos automaatiski pieskaitiits pie budisma.
kahi
gan hinduismu gan budismu- tos ir ļoti viegli sajaukt un noturēt vienu par otru(atšķirība:budistiem-buda, hinduistiem-šiva, brahma...) tāpēc nevajag domāt, ka viens uzskats atbilst tikai vienai vienīgai reliģijai. kaut vai tas pats ''dievs''- visām reliģijām viņi ir, bet to kkā pieskaita un atzīst vienīgi kristiešiem.

nepiekrītu lastguru - bieži pieskaita arī pie daoisma, u.c. turienes rel., nu bet žēl, ka tiek izdalīta tikai viena reliģija un pie tās pieskaitītas visas citas.
lastguru
taada jeedziena ka dievs budismaa nav vispaar, taapeec saliidzinaat Budu ar piemeeram Shivu ir nekorekti

kas attiecas uz daoismu, tad ja njemt taa filozofisko aspektu, tad tas ir diez gan tuvs Zen Budismam.
Sigfa
Man gan liekaas, ka zeltiitu o-papu ar kaklarotu un lielaam ausiim nevar sajaukt ar daudzrokainu sievishkji ar jociigu aadaskraasu. Vieniigais, kas vinjiem ir kopiigs ir chakra uz pieres :/

neredzu kaa taas divas religjijas kautcik izgliitots cilveeks vareetu sajaukt.

PS. jaa, religjijas. Savaadaak to nosaukt nevar. Gribeetu redzeet, kaa kaads saka `un budisma filosofija strauji izplataas pasaulee,piesaistot sev arvein vairaak atdeviigus skuutgalvjus un apaatiskus melanholikjus.`
aivvv
pilniigi piekriitu sigfam kas par mullkkibaam kaadas veel filozofijas tiiraaka religgija un latvijaa jau pasen un jaa iisti nevis kaa dazzi tur izsakaas kautkaadi lol
bet protams lloti nieciigi un ja neklluudo snav nemaz 12 oficiaalo konfesiju saraksta var jau buut ka klluudos bet neesmu paarliecinaats taadeell palikssu vien pie taa ka pagaidaam tikai un vieniigi sekta kaa lloti daudzas citas....
Janus
Nezinu saubos ka kas tads latvija varetu izplatities mes esam parak maza valstina un viniem nav daudz iespeju iegut lidzeklus tadam lietam tongue.gif Nezinu pacik latvija ir loti loti daudz pareizticigo utt atri vien nolikvidetu tongue.gif
Tadel man vienalga neko tadu vini nevar izdarit tongue.gif Pacik man pasam savi uzskati mani tas neuztrauc un jus tas ari nebutu jauztrauc tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.