Man te nesen ienaaca praataa doma ko vareetu apspriest shinii forumaa..
Taatad.. kaapeec cilveeki vispaar skataas anime? Kas viniem dariit nav ko? Nepietiek ar parastaam rietumu multeneem un filmaam?
Kas liek cilveekam noseedeet pie monitora/ TV ekraana vairaakas stundas, aizmirstot par apkaarteejo pasauli? Varbuut tieshi arii tas ir nepiecieshams: aizmirst visu paareejo un iegrimt kraasainajaa (reizeem arii ne tik loti) un fantastiskajaa anime pasaulee...
Vai varbuut cilveeks ilgojas peec kaut kaa savaadaaka, peec kaut kaa ne tik loti sabojaata un paarpildiita ar kaari peec naudas un varas.. peec kaut kaa tiira, iista, patiesa..?
Kas? Un kur ir shii magija, ka dazus apbur un paarnem savaa varaa, bet visus paareejos atstaaj vienaldziigus?
Nu sakiet svas domas...
ShinChan
Jun 15 2004, 12:46
Labs topiks. Nu tad padaliisjos ar. Mani anime visvairaak piesaista taa emociju sakaapinaatiiba, teeli ir radikaali savaas izpausmees un uzvediibaa. Reti kad ir kaads peleeciigs teels. Ne iipasji patiik fantasy (lai gan ja labi grib tad fantasy var saziimeet visaas anime). Vairaak piesaista tiesji sociaalas anime, kur tiek apspeeleeti dazjaadi sociaalie slaanji, to mijiedarbiiba, kaa teeli savstarpeeji komunicee un kaada ir to veertiibu uztvere, patiik mekleet atsauces uz reaaliem cilveekiem un reaaliem notikumiem (samuraju muuvji). jaasaka, ka dazjreiz piegriezjas stereotipiskais Eiropiesju un amerikaanju atteelojums, kaa arii dazjaadu kultuuru elementu tizla apvienosjana, kas interesanta vareetu likties vien pasjiem japaanjiem. Tracina arii dazja laba frizura un teerps, aariskjiibas bez kuraam lieliski arii vareetu iztikt. Veel man likeas interesanti, ka japaanji speej tik vaajpraatigi apspeelet savas veestures dizjaakos personaazjus. Tie kas ir redzeejusji Samuarai Deeper Kyo zinaas par ko ir runa (Oda Nobunaga un Tokugava Iejasu kaa kaut kaadi mutanti, he, he, tik pat labi mees vareetu Valteru fon Pletenbergu atainot kaa asinsuuceeju vampiiru, vai pazemee dziivojosju kurmi, nekaadas cienjas).
Rezumeejot teiksju, ka anime valoda ir pateiciiga, lai atteelotu lietas, ko zinaamu iemeslu deelj ir gruuti izpaust kino, un ko vairumaa gadiijumu neveelas pateikt Rietumu animatori (ir protams iznjeemumi).
Shackal
Jun 15 2004, 13:09
mani Anime piesaista ar visu pardabisko, kura nav musu pasaule.dazreiz man liekas ka man vajadzetu but kautkur cita pasaule, nevis sini. Un sava zina es savu pasauli meginu sameklet anime pasule ..............
Eh... kaapeec..ne viena vien stunda ir pagaajusi par to domaajot. Un es taa arii nenonaacu pie vienotas atbildes - patiik, un viss te!..
Isteniiba, no psihologiskaa viedokla tas ir izskaidrojums, kaa tiekshanaas peec kautkaa kas nav pieejams visiem. Tiekshanaas peec nezinaamaa. Japaanju kultuura, lai cik ilgi vinju studeetu vai maaciitos, mums jebkuraa gadiijumaa paliks svesha, bet taa kaa katraa anime/mangaa/ japaanju filmaa ir ieklauta vinju filosofija un domaashanas stils, tad mums tomeer tas paliek daleeji miiklaini, un cilveeka dabiskaa zinkaare dzen uzzinaat vairaak..[t.i. skatiities, lasiit utl.]
Satrp citu, cienijamie, tie kas postoja ieprieksh, juus atbildeejaat vairaak uz jautaajumu kas piesaista, nevis kaapeec...
IIsteniiba, man liekas to nemaz taa nevar, pateikt iisti, kaapeec... paaraak sarazhgiiti jaarokaas savas emocijaas.
QUOTE |
dazreiz man liekas ka man vajadzetu but kautkur cita pasaule, nevis sini |
I know exactly what you mean...
ShinChan
Jun 15 2004, 13:45
QUOTE (Yume @ Jun 15 2004, 12:37 PM) |
Satrp citu, cienijamie, tie kas postoja ieprieksh, juus atbildeejaat vairaak uz jautaajumu kas piesaista, nevis kaapeec... |
Atbilde ir ljoti vienkaarsja - skatos taapeec, ka ir lietas, kas mani anime piesaista. Daljeeji es taas apluukoju savaa ieprieksjeejaa postaa.
Lasot juusu postus man visu laiku jaakrata galva piekriitoshi, apstiprinot, ka galvenajos vilcienos anime piesaista diezgan kopiigu iemeslu deelj. Tomeer, iekrita praataa, ka netika piemineeta kaada, manupraat, noziimiiga lieta - japaanju valoda. Man vispaar patiik multiplikaacija kaa taada - bet arii pashvaku anime skatos labaak kaa parastu citzemju multiplikaacijas filmu, jo tiikami klausiities valodaa.
again im going to repeat myself: sci-fi. no mechas, no green aliens, no small boys with superpowers (aka harry potter), but sci-fi at its best. vai arii kaukas, kursh ir pietiekami crazy.
Spectre
Jun 15 2004, 18:03
Njaa varu tikai piekrist ieprieksheejiem postiem...
Patika Yumes posts..... ieklaava sevii maneejo. Patiik taa noslepumainaa un daleeji neizprotamaa Japaanu kultuura.
Bet arii tas fakts, ka anime ir iespeejams viss a shajaa pasaulee i 1/2 no taa nav iepeejama ....
kuchieris
Jun 16 2004, 14:12
QUOTE (edg @ Jun 15 2004, 02:14 PM) |
Tomeer, iekrita praataa, ka netika piemineeta kaada, manupraat, noziimiiga lieta - japaanju valoda. |
Ja 'Nu Pogodi' arii buutu japaanju valodaa, Tu skatiitos???
ShinChan
Jun 16 2004, 14:48
QUOTE (kuchieris @ Jun 16 2004, 01:12 PM) |
Ja 'Nu Pogodi' arii buutu japaanju valodaa, Tu skatiitos??? |
Viennoziimiigi
- A nu ka davai ka plesjatj vihodji!!!
- Njet Djed Moroz, njet Djed Moroz, njet Djed Moroz njemogu!!!
zenofex
Jun 16 2004, 15:02
Netradicionaalas, svaigas idejas, humors, speeja par visu ko pasmieties un visu sajaukt ar kaajaam gaisaa, daljeejs patriotisma truukums, biezhi vien smukie gjiimiishi, kraasas, muuzika, nopietna pieeja shim zhanram.
Kaut gan shiis iipashiibas nav nebuut ne visaam animeem. Un taapeec, nepatiik - hentai, netiiri jocinji (aka puke&fart, toilet humor), paaraak daudz fanservisa, sakariiga sizheta truukums, vairaak vai mazaak visa taa, kas patiik, truukums
kaarleens
Jun 16 2004, 15:39
a man patiik un viss nez kapeec vislaabaak laikam patiik pa schoolkids animes mosh taapee ka moka nostalgjija peec skolas
QUOTE (kuchieris @ Jun 16 2004, 01:12 PM) |
QUOTE (edg @ Jun 15 2004, 02:14 PM) | Tomeer, iekrita praataa, ka netika piemineeta kaada, manupraat, noziimiiga lieta - japaanju valoda. |
Ja 'Nu Pogodi' arii buutu japaanju valodaa, Tu skatiitos??? |
Es diskaa ierakstiitu un visiem saviem draugiem raadiitu!
Hah.. es iedomaajos ..
:Usagi, machikaneru!!!
QUOTE (Yume @ Jun 18 2004, 03:26 PM) |
Hah.. es iedomaajos .. :Usagi, machikaneru!!! |
nesaprotu...
lastguru
Sep 24 2005, 15:16
Es domaaju uztaisiit topiku par anime vs. kino, bet atrau sho, un padomaaju ka buutu atbilstoshi turpinaat diskusiju sheit (es negribeeju turpinaat fleimu topikaa par vecumu, jo shii teema tur noteikti neiederas). Taatad: ir labi zinaams ka otaku nav bezpraata speeljmanji un multenju fani kas aizkaveejaas beerniibaa , bet gan vienkaarshi celveeki kam patiik ziimeetas filmas (kaa pretstats speeleetajam kino, vai teaatrim) un kas uzskata ka ziimeetaas filmas dod scenaaristiem lielaaku izpausmes briiviibu, taadejaadi paceljot maakslu taadaa liimenii kaadu nebuutu iespeejams sasniegt speeleetajaas filmaas. Discuss.
Church
Sep 24 2005, 16:01
erm. es pat neteiktu ka man patiik tieshi ziimeetas per se. vienkaarshi pieriebies holivudas klishejiskums. animees pamataa saista tieshi sizheti un characteri, ko negadaas biezhi redzeet citur. neesmu apgalvojis, ka man nepatiik kino vispaariibaa. ir retas amiishu filmas, kas patikushas. eiropieshiem daudz kas labs gadaas. un, protams, - SU movies ;>
Jarmusha darbi, Gattaca, Kindzadza, Andrey Rublev, Tarkovska Stalker, Tas Pats Minhauzens, Nogalinaat Puukji, Nebesa Obetovannie, Pokrovskie Vorota .. ir daudzas filmas kas man ljoti patikushas ..
lastguru
Sep 24 2005, 16:14
Uzskatu ka speeleetaas filmas kaa popkultuura nodziivo savus peedeejos gadus. driiz taas tiks pieliidzinaatas teaatrim (no offense teaatriem - tikai saku ka tie nav tik populaari pashlaik kaa TV). liidz ar datoru jaudas augumu, jau tuvaakajos gados tiks radiitas filmas kas buus pilniig CGI (Computer-Generated Imagery, tobish datorgjenereeti) un kurus nevarees atshkjirt no filmaam ar dziivajiem aktieriem. Tobish visa filmas industrija totaali paaries uz animaaciju, atshkjirsies tikai stili:
- animaacija ar realitaatei-liidziigu stilu
- animaacija ar veco kinofilmu stilu
- animaacija ar rietumu multenju stilu
- animaacija ar japaanju anime stilu
QUOTE(lastguru @ Sep 24 2005, 16:14)
Tobish visa filmas industrija totaali paaries uz animaaciju, atshkjirsies tikai stili:
- animaacija ar realitaatei-liidziigu stilu
- animaacija ar veco kinofilmu stilu
- animaacija ar rietumu multenju stilu
- animaacija ar japaanju anime stilu
njaa taa vareetu buut, vieniigi showu veidoshanaa piedaliisies aktieri. tb aktieri teelos uz zaljaa fona un maajas, baari un paareejais tiks pievienots ar datora paliidziibu. Kaa tas jau ir dariits taadaas filmaas, kaa: SinCity, Star Wars 2 un Star Wars 3. Shaada veida filmas ir jauns ieviesums taapeec kaadu laiku tas paliks modee. Anime gan driiz vareetu nodaliities uz klasisko animaaciju, kura buus ar roku zimeetaa anime un 3D anime ( piemeeram FFAC ). Shaadu paveersienu arii paredz GitS: SaC scenaarists.
Varbuut, ka parasts kino kljuus par kko teaatra veidiigu, bet shaubos, ka tas notiks driiz, jau ir izveidots filmu filmeeshanas plaans daudzus gadus uz priekshu, bet filmu, kur netiks izmantota datorgrafika ir ljoti maz.....
Man jums visiem ir jaapiekriit (tiesa gan visi nerunaajat vienu un to pashu). Man anime ljoti patiik! Gruuti spriest pilniigi visus iemeslus. Man shausmiigi nepatiik, kad cilveeki saka, ka anime nav maaksla utt. Mees ar maasu (Shatako) esam vieniigaas gjimenee, kam patiik anime. Teetis pats vairaakas reizes, kad ziimeeju savaadaakaa (ne anime) stilaa, saka: ''Man prieks, ka tu neziimee tajaa japaanju stilaa.'' Veel vinjsh saka, ka japaanji lielas acis ziimee taapeec, ka paarspiileejot censhas uzziimeet eiropieshu acis utt. Vispaar japaanju kultuura un anime mani ljoti piesaista. Man gandriz viss tajaa saak likties taads kaa ideaals... Cilveeki liekas tik skaisti, valoda arii. Anime... tur vnk nav ko piebilst.
Jaa... dazjreiz pashai gribeetos dziivot iistaa anime pasaulee...
QUOTE(Missy @ Sep 25 2005, 00:29)
Veel vinjsh saka, ka japaanji lielas acis ziimee taapeec, ka paarspiileejot censhas uzziimeet eiropieshu acis utt. Vispaar japaanju kultuura un anime mani ljoti piesaista. Man gandriz viss tajaa saak likties taads kaa ideaals... Cilveeki liekas tik skaisti, valoda arii. Anime... tur vnk nav ko piebilst.
Jaa... dazjreiz pashai gribeetos dziivot iistaa anime pasaulee...
Well, pastaasti teevam, ka lielas acis tiek ziimetas taapeec, ka : paarsvaraa anime varonji ir jauni, un jauniem chariem acis tiek ziimeetas lielas, taapec, ka beerna, jauniesha skatapunkts uz pasauli ir plashaaks kaa pieaugushajiem, beerni sapnjo un tic briinumiem. Pieaugushiem chariem nav lielas acis, tiem ir stilizetas, normaalas acis.
Tu esi skatiijies par daudz anime, ja tev liekas, ka japaanaa viss ir ideaali, cilveeki ir skaisti un valod arii skaista, un tu veelies dziivotanime pasaulee
Vipaar... neliekas jau, ka viss ir ideaali, bet mani tas vnk fascinee... Laikam mazliet jaapiebremzee ar animi... Bet par to animes acu ziimeeshanu es tev tochna piekriitu, tachu vinjam to neesmu teikusi, jo nav iipashi iespeejas ar vinju sazinaaties. Bet vispaar buutu smiekliigi uzziimeet vecu japaanju vechinju ar lielaam @,@ anime aciim. Izskatiitos peec hibriida...
Church
Sep 25 2005, 03:04
atceros kautkur lasiijis, ka tieshaam, viens no vairaakiem lielo acu iemesliem manga/anime drawing stilaa bij japaanju pietaate pret eiropieshiem, kas nedaudz saknjojaas sakaavee ieksh WW2. ja ieveerosi, vinjiem arii eiropeiskus seju vaibstus ziimeet ir diezgan populaari. bet shaadas tradiicijas imho ir tikai ljoti neliela dalja no tradiicijas aizsaakumiem. ne mazaak buutiski ir tas, ka acis ir viena no izteiksmiigaakajaam lietaam emociju atteeloshanai. pietam lielas acis i sameeraa kawaii ;> - nebriinos, ka beerni/sievietes, kaa vairaak kawaiaaniskas buutnes tiek ziimeetas ar lielaakaam aciim nekaa vecaaki cilveeki/viirieshi. ;> Vairaakaas animees tiek piekopts arii sameeraa reaalistisks ziimeeshanas stils. eg. paskaties Juuni Kokki vai Jin Roh to name some.
Lielas acis - japaaniskas? teevs disneja/cartoon network radiijumus nekad nau redzeejis? ;> lai noluur kautvaj powerpuff girls, esnez ;DD
Starpcitu, paprasi teevam, kaapeec daudziem eiropieshiem sekss ar neegjerieteem/austrumnieceem liekas eksotisks/iekaarojams? cerams nesamulsiis. ;>
P.S.
shie peedeejie posti, sho ieskaitot, laikam vairaak iedereetu nevis shajaa topicaa / bet kautkur pie Art u.tml.
Hikaru
Sep 25 2005, 09:03
QUOTE(xikes @ Jun 15 2004, 11:33)
Taatad.. kaapeec cilveeki vispaar skataas anime? Kas viniem dariit nav ko? Nepietiek ar parastaam rietumu multeneem un filmaam?
Skatos anime, jo rietumu filmas jau sen ir apnikušas (līdz kaklam).
Pēdējā interesanta rietumu filma bija pirms 5 gadiem. Nebūtu animes, būtu garlaicīgi dzīvot. Jo priekškam tad vispār televizors būtu vajadzīgs? Kaut gan var arī tagad iztikt. Pietiek arī ar datoru un internetu.
Paldies, ka ir tāda anime, vismaz ir ko skatīties.
Anime sižeti un humors ir interesantāks, kas atšķiras no rietumu filmām, tāpēc arī skatos anime.
QUOTE(xikes @ Jun 15 2004, 11:33)
aizmirst visu paareejo un iegrimt kraasainajaa (reizeem arii ne tik loti) un fantastiskajaa anime pasaulee...
Šitais notiek katru reizi, kad sāku skatīties anime. Var forši atpūsties no realitātes un pasapņot, cik forši būtu, ja būtu tā kā animē.
zenofex
Sep 25 2005, 14:51
Sākumā likās, ka kaut kur jau esmu šādu te topicu redzējis, tad pārlasīju šito un uzdūros uz sava posta
Nu jā, skatos arī aktierkino. Šad tad aizeju uz Coca Cola Plaza un noskatos kārtējo holivudas grāvēju, dažos arī kaut ko atrodu (pēdējais bija Sala - laba mūzika filmai!), dažreiz interneta plašumos atrodu to, ko vēlos noskatīties. Patiesībā jau holivudas grāvēji tik sliktas filmas nemaz nav - viņi ir līdz ārprātībai noslīpējuši spēju izklaidēt. Viņu filmas ir kā konfektes, lai gan lielākā daļa bez pildījuma. Eiropas, Krievijas un Āzijas filmas liek domāt, pārdomāt to, kas filmā noticis. Šajās filmās bieži kāds sižeta pavediens netiek līdz galam novests, lai mudinātu skatītāju domāt. Katrā ziņā smadzeņu podam noderīgāki notekti ir ne-holivudas ražojumi.
Bet par aktierkino vs multiplikācija.
Manuprāt, pagaidām vēl parastais tradicionālais aktierkino neizzudīs, taču robežas starp šiem mākslas veidiem un tehnikām gan pakāpeniski izzudīs. Taču šeit jāpiebilst, ka mainstrīma skatāmo materiālu gan arvien biežāk veidos uz jaudīgiem datoriem. Jo tas būs vislētākais paņēmiens.
Visforšākais tomēr tajā visā ir tas, ka vienmēr būs kaut kas, ko skatīties un ko baudīt.
QUOTE(Church @ Sep 25 2005, 03:04)
atceros kautkur lasiijis, ka tieshaam, viens no vairaakiem lielo acu iemesliem manga/anime drawing stilaa bij japaanju pietaate pret eiropieshiem, kas nedaudz saknjojaas sakaavee ieksh WW2. ja ieveerosi, vinjiem arii eiropeiskus seju vaibstus ziimeet ir diezgan populaari. bet shaadas tradiicijas imho ir tikai ljoti neliela dalja no tradiicijas aizsaakumiem. ne mazaak buutiski ir tas, ka acis ir viena no izteiksmiigaakajaam lietaam emociju atteeloshanai. pietam lielas acis i sameeraa kawaii ;> - nebriinos, ka beerni/sievietes, kaa vairaak kawaiaaniskas buutnes tiek ziimeetas ar lielaakaam aciim nekaa vecaaki cilveeki/viirieshi. ;> Vairaakaas animees tiek piekopts arii sameeraa reaalistisks ziimeeshanas stils. eg. paskaties Juuni Kokki vai Jin Roh to name some.
Lielas acis - japaaniskas? teevs disneja/cartoon network radiijumus nekad nau redzeejis? ;> lai noluur kautvaj powerpuff girls, esnez ;DD
Starpcitu, paprasi teevam, kaapeec daudziem eiropieshiem sekss ar neegjerieteem/austrumnieceem liekas eksotisks/iekaarojams? cerams nesamulsiis. ;>
P.S.
shie peedeejie posti, sho ieskaitot, laikam vairaak iedereetu nevis shajaa topicaa / bet kautkur pie Art u.tml.
Jaa jaa! Vinjsh par Powerpuff girls jaw ir paspeejis shausminaaties.
Vinjam (man shkjiet), taa riebjas veel vairaak nekaa anime. Vinjsh mani vienreiz gribeeja pieteikt k-kaadam anime konkursam, bet taa arii nekas nenorisinaajaas.
Hehe, nedomaaju, ka teikshu vinjam k-ko par eksotisko seksu...
Bet vinjsh noteikti samulstu.
Tigra2
Sep 27 2005, 22:40
Anime mani aizrauj tapēc, ka anime ir kas īpašs, nenovērtējams, burvīgs, noslēpumains, pasakains un vienlaicīgi tik ļoti skaists. Anime - tas ir pasales redzēšanas veids. Un es esmu no visas sirds pateicīga par to , ka anime ir - sākot no pokemoniem, beidzoties ar nezinu ko. Anime tā ir jauna pasaule, pasaule kas mīt manos sapņos
Mmm... pasaule, kas mīt otakiešu sapņos!
Anime ir super!
Pievienošos Tigra2 - anime ir tas, ko gribas izbaudīt, lai izrautos no pelēkās ikdienas, kaut kas pasakains, aizkustinošs un aizgrābjošs, kas paliek atmiņā uz ilgu laiku. Bērnībā lasīju pasaku grāmatas, tagad šim nolūkam baudu anime - laikam var nojaust, ka visvairāk man patīk fantasy un sci-fi sižeti, citas pasaules, piedzīvojumi... un, protams, varoņi, varoņi, kuru pārdzīvojumi izraisa daudz spēcīgākas un īstākas emocijas par lielāko daļu rietumu filmu.
Tāds ir mans - cienītāja, bet ne otaku - viedoklis.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.