Help - Search - Members - Calendar
Full Version: kā pareizi rakstīt ar japāņu klaviatūru?
Anime forum > Ņihonbunka . 日本文化 > Japāņu valoda
karuna
konichiwa!

Mans kaimiņš ir precējies ar japānieti un viņa man paprasīja, vai nevar datorā uzlikt japāņu valodu. Gribēju pajautāt, vai kāds nezina, kā vislabāk rakstīt ar japāņu klaviatūras draiveri? unsure.gif

Aprīkojums standarta: angliskais WindowsXP un parastā angliskā klaviatūra un ir uzlikts Microsoft IME japanese klaviatūras draiveris. Bet ko nozīmē visas tās opcijas man galīgi nav skaidrs. Atradu vienīgi IME pad, kurā var ar peli zīmēt tos kanji utt. un iespraust izvēlēto zīmi. Meitene tagad tos cītīgi zīmē, bet process ir diezgan lēns. Vienreiz kaut ko nospiedu un rakstot Wordā burti sāka paši konvertēties uz japāņu. Kaut ko pat izdevās uzrakstīt. Bet pēc tam šī iespēja atkal pazuda. Kā to atjaunot un kāda tur ir konvertācijas sistēma? Mēģināju lasīt help, bet tur stāstīts par kaut kādu katakanas klaviatūru, kuras nav. Vai nav kāda vienkāršāka sistēma, piemēram, romaji --> kanji, hiragana, katakana? blink.gif

karuna
bubu
Moš šitais noder:
http://newton.uor.edu/Departments&Programs...anese_write.htm
(tur parādīts kā to automātisko romanji->kanji sataisīt, lai darās)
Pašam tagad nav laika pētīt, lai arī atceros, ka bija tā sanācis arī.

Te vēl:
http://www.msu.edu/~bellbri2/ime.html#_Usi...e_Japanese_Text
http://www.declan-software.com/japanese_ime/
Šigeru
es lai rakstītu japāniski izmantoju programu JwPc, tā atļauj rakstīt romanji un uz ekrāna izvada hiragana, vēlāk izmanto funk. kanji konverter un atpazīstamos hiragana pārvērš par kanji.

P.s. Freeware, un lieliska ķanji vārdnīca, un viegli tos atrast, gan pēc svītrām, gan pēc sastāvdaļām. cool.gif
Blackout
Eh? Es vienkaarshi ielieku windows disku CD-Rom'aa tad ieeju My Computer>>Control Panel>>Regional And Language Options>>Languages>>Details>>Add>>Input Language - Japanese..
Tad dators uzinstalee language apakshaa maini valodu, kaadas tur ir.. ALT+Shift vai kas jums ir. Tad paraadaas taada bloknota lapinja ar pildspalvu.. Uzspied uz to bloknota lapinju un tur buus iespeejas, Full width katakana, vai full width hiragana.. Vienkaarshi, tu raksti latiinju burtiem piemeeram Tsukama.. vinjsh tev paarveido uz katakana vai hiragana simboliem.. happy.gif Cerams, ka paliidzeeju! btw, nespiediet Space kad gribat atstarpi, tur ir jaaspiezh enter, lai noraadiitu datoram, ka vaardu beidz.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.