Shumins
Jan 18 2006, 02:44
Te bija tēma, ko Shumins izdzēsa.
tsk, nez, kad es te ieluukojos un taa ar nereghistreejos(man liekaas) kaadu gadu atpakalj, shitas forums bija tikpat miris kaa pashlaik....
bet nu ja kas, tad tas ir jebkura fouma liktenis - vinji mirst kaa mushas peec diklafsa izpuushanas( dikafos veel ir atljats???, bet ja nu, kas tad te vinjsh ir liela daudzumaa laikam gadiijies)....
labi this person is a n0000b and go to hell from this tread
zenofex
Jan 18 2006, 10:00
Nu viens no iemesliem varētu būt daudzu jaunu jūzeru ieplūšana forumā, kuri nav spējīgi aizsākt kvalitatīvas diskusijas, bet tikai iesaistīties. Un daži citi vispār tikai lasīt un spamot
Tas neskatoties uz to, ka dauzi šeit animi skatās daudz lielākos apmēros, nekā, piemēram, es.
Tagad jau pārliecinoši jauno postu skaita ziņā forumā ir uzvarējis Offtopic.
Viens no veidiem, kā atdzīvināt foruma ontopic sadaļu laikam ir pabrīdināt visus, ka šis tomēr it otaku.lv forums, nevis spama ģenerisks forums, un uzlikt katram par pienākumu dalīties iespaidos un domās par redzēto vai par kādiem jaunumiem ar animi un mangu saistītiem jautājumiem.
Uzlikt šo pienākumu, diemžēl, var tikai formāli, jo piespiest nevaram nevienu šiet, un arī nevēlamies.
kaarleens
Jan 18 2006, 11:08
Nezinu man favoriitaa sadalja vienmeer ir bijusi animju apsprieshna, bet laikam citiem shis ir izveidojies par taadu chata vietinju. Vispaa es uzskatu, ka tas varbuut nav nemaz tik slikti ja paraleeli shie cilveeki skataas arii anime. Man personiigi netracinas tas ka forumaa lielaakaa ir oftopic sadalja =)
Jāpiekrīt vien zenofex. Nav patīkami tomēr ka vispopulārākā sadaļa ir Offtopic. Vai tiešām to visu nevar apspriest kur citur? Ir taču tam visam paredzēti dažādi citi forumi - gan reliģijai, gan visam pārējam.
Pēc būtības visapmeklētākajai ir jābūt TV, OVA & Movies sadaļai. Vai tiešām neviens neskatās anime, bet tikai reģistrējas šajā forumā, jo redz, esmu redzējis sailor moon, tapēc esmu piederīgs šim forumam un varu mierīgi iet piespamot offtopic sadaļu. Bet vajadzētu dalīties ar iespaidiem par tiko noskatīto šovu, iesaistīties diskusijā.
Vai ieejot forumā tu iegūsti jaunāko informāciju kādu lai animi noskatās? Par to šaubos, kaut gan domāju ka tai ir jābūt foruma pamatfunkcijai.
Un vecie forumieši mazāk raksta jo forumā ar vien vairāk rodas jaunas sejas ar kuriem atrast kopēju valodu ir grūti.
Bet skatoties uz to visu no gaišās puses, drīz reģistrēto lietotāju skaits jau būs sasniedzis 2000.
Tur jau ir taa nelaime, ka dazhi uzskata, ka visu offtopiku vajag neciest un niideet, bet citi domaa, ka foruma gaisotnei vajadziiga veel lielaaka briiviiba. edg jau nu toch nezin, ko dariit. Un nedomaaju, ka aptauja buus pareizas leemuma spriedeejs. Driizaak jaauzcelj jautaajums: "Kas ir shis forums, un ko mees no taa veelamies sagaidiit?" Un, nee, tas nav tikai anime forums, un daudzi no taa sagaida interesantas diskusijas par dazhaadaam teemaam, taapat daudzi sagaida vietu, kur likt savus ziimeejumus utml. Un, pat, ja mees njemam tikai foruma vecajos par spriedeejiem - arii vinju domas dalaas! Esmu tupikaa. Un tad nu forums arii svaastaas pa vidu starp spama bedri un kaut ko. Kaadreiz offtopikaa taapat notika spams. Vieniigi bija vairaak ontopic. Cilveeki, manupraat, sho uztveera primaari kaa anime forumu, bet tikai otraa vietaa kaa offtopic. Tagad ir savairojies tik daudz offtopic, ka cilveeki jau sho forumu saak uztvert kaa offtopic forumu, taapeec pat neaizdomaajas liidz tam, ka buutu jaaliek topikus par teemu. Tas taads mans mineejums. Zaales vareetu buut tas, ka cilveeki saak postot par teemu. Shumins pats vareetu postot par teemu. Kaads vareetu!
Soore, man ir interesantāki laika pavadīšanas veidi, nekā KATRU vakaru dalīties forumā ar iespaidiem. Kad ir kas interesants, tad pasaku.
Neskatos arī animi tādos daudzumos, lai man katru vakaru būtu kas jauns sakāms. Bez tam mana anime "specialitāte" LV ir samērā ... khmm... neaktuāla, tāpēc gluži vienkārši neredzu jēgu dalīties infā, kura 80% forumiešu ir neinteresanta.
tsk, ja paskataas uz visiem anime forumiem kur manc i bijis, tad offtopic sadalja, kuru gan parasti iedala kaa "spam" vaishu "chatter" sadalju ir visaktiivaakaa
Bet jaapiekriit vien ir - anime sadalja ar i krietni aktiivaaka kaa te, tiesa vinjaa tiek apspriests ne vien anime, bet vinjaas parasti netikai apspriezh anime, bet vinjaas ir visa veida teemas par anime, piemeeram - jautaajums kaa sauc to un to anime, kaada anime ir liidziigai tai vai citai anime etc, bet te jau laikam tadas lietas tiekas i viens no jucegliigaakajiem anime forumiem kur es jelkag i bijis
kaa arii ir taads sadaljas kaa Hentai, kuraa tiek iekljautas ne vien bildes bet iespaidu daliishanaas pa anime, bet ja skaita, kas notieka ar lolicon tread, tad drosh, ka te to nevar ieviest taakaa vinjas noteikti nebuus beerniem baudaamas un kaadam radiisies aizdoma, ka tas ir pretlikumigi un vinjas buus sleegtas...
Un arii jaapiekriit Taka teiktajam, kaada jeega daiities iespaidos par anime, kuru labi ja kaatru 10 no sheit esosho interesee
tsk, labi es jau teica, es te buut n000b persona un man nu naf nekaada zinaashanas pa anime forumu
aigarius
Jan 18 2006, 16:17
QUOTE(harpy @ Jan 18 2006, 14:52)
Un arii jaapiekriit Taka teiktajam, kaada jeega daiities iespaidos par anime, kuru labi ja kaatru 10 no sheit esosho interesee
Internets ir tāda savāda lieta - pat ja tevis teiktais interesē tikai kādus 3-4 cilvēkus no Talsiem, tad vienalga to ir vērts izteikt. Nav jau tā, ka pārējiem būtu grūti to izlasīt vai ka viņiem tas vispār ir jālasa. Ja kāds negribēs neko zināt par īpatnībām tentakļu teksturizācijā kādā noteiktā zīmētāja animē vai mangā, tad lai nelasa, es palasīšu
ShinChan
Jan 18 2006, 16:25
Es ar vēl dzīvs
Forums nav miris, taču nīkuļo gan. Nevaru runāt visu vārdā tāpēc runāšu savā. Man ir neinteresanti tāpēc arī nepostoju. Negribu nevienu vainot, jo vaina ir manī pašā. It kā interesantu topiku skaits palicis aptuveni iepriekšējā līmenī, taču tie bieži vien noslīkst ar bezjēdzīga spama pārpilnās tēmās. Biedru skaita pieaugums, manuprāt, nav nesis neko pozitīvu (ja neksaita Anime festu publikas peiaugumu).
Oftopika sadaļu nav ko lamāt. Jau veidojoties šim forumam oftopiks bija populārāks par ontopiku (ne tik izteikti kā šobrīd, taču tomēr). Kas ir gluži loģiski, jo cilvēkiem, kas stāvēja pie foruma šūpuļa anime bija tikai kā saistelements saskarsmes punkts, ja vēlaties. Anime nenodarbināja mūsu prātus 24h diennaktī. Reti kad sarunas gan par, gan ne par anime izgāja uz kvantitāti nevis kvalitāti. Un tas bija tas pozitīvais. Bija (%uāli) mazāk smailiju, mazāk divvārdu postu un zemas kvalitātes attēlu.
Manas izjūtas šobrīd ir līdzīgas, kā kādam upes krastā mītošam iedzīvotājam, kurš bezpalīdzīgi noraugās, kā viņa nama pagrabu pārpludina palu ūdeņi un viņam ir jādzīvo neziņā, vai ūdens kāps arī līdz dzīvojamajām telpām un vai viņam nenāksies vienīgo glābiņu meklēt bēniņos (respektīvi, spēki, kurus es nespēju ietekmēt sašaurina manu dzīves telpu vai arī apgrūtina uzturēšanos tajā). Protams saglabājas arī iespēja izvākties un pārvākties, taču šo alternatīvu es neapskatu.
Tās ir tikai manas pārdomas
QUOTE(aigarius @ Jan 18 2006, 16:17)
QUOTE(harpy @ Jan 18 2006, 14:52)
Internets ir tāda savāda lieta - pat ja tevis teiktais interesē tikai kādus 3-4 cilvēkus no Talsiem, tad vienalga to ir vērts izteikt. Nav jau tā, ka pārējiem būtu grūti to izlasīt vai ka viņiem tas vispār ir jālasa. Ja kāds negribēs neko zināt par īpatnībām tentakļu teksturizācijā kādā noteiktā zīmētāja animē vai mangā, tad lai nelasa, es palasīšu
manc jau runaa pa to, ka tas vinjus pilniibaa neinteresee un vinjiem tas riebjeeas, bet taakaa tur ir uzrakstiits un taakaa tas ir tik pretiigi, tad vinji to pasaka( nu man naf zheel lai saka), bet redz vinji aizskrien pie adminiem vai nu moderaatoriem(hvz) un pasuudzaas un tema tiek izdzeesta...tsk, bet nu vienalga
Ja skaita visus torrent trackers kuros es i paskatiijies( ieksh latvija) tadaam Hentai tur i vislielaakais pieprasiijums, taapeme a nesaprot kapeem te naf taada pat sadalja kaa ir anime arii prieksh hentai...aaarpus Art sadaljas, bet vienalga dar kaa grib Im a n000b person here
tsk un man liekaas, anime sadalja te neatdziivosies tapeem , ka ir taada sajuuta, ka dazhiem i kauns paprasiit ja vinji kautko naf redzejeushi etc vaishu ja nesaport kautko ieksha anime ko i noskatiijushies, jo shausminjas - citi taksh i redzejeushi un sapratushi un kaa gan es taads muljkjis raadiishu savu idiotismu
shitaa persona uzreiz atklaasies vinja ir stuulba ieksh ecchi comedy zhanra anime, nu nesaportu kaada jeega vinju skatiities - neskatos, kauns kauns
EDITL un veel es nemakau rakstiit
aigarius
Jan 18 2006, 16:40
QUOTE(ShinChan @ Jan 18 2006, 15:25)
Manas izjūtas šobrīd ir līdzīgas, kā kādam upes krastā mītošam iedzīvotājam, kurš bezpalīdzīgi noraugās, kā viņa nama pagrabu pārpludina palu ūdeņi un viņam ir jādzīvo neziņā, vai ūdens kāps arī līdz dzīvojamajām telpām un vai viņam nenāksies vienīgo glābiņu meklēt bēniņos (respektīvi, spēki, kurus es nespēju ietekmēt sašaurina manu dzīves telpu vai arī apgrūtina uzturēšanos tajā). Protams saglabājas arī iespēja izvākties un pārvākties, taču šo alternatīvu es neapskatu.
Uz visu var noskatīties arī no pozitīvas puses - tagad tavā pagrabā ir stilīgs baseins un vēl pa viņu jaukas meitenes plunčājas. Tā skan labāk?
Kikyou
Jan 18 2006, 16:51
Vaina ir tajā, ka offtopicu nogrūda pašā lapas apakšā - grrr! >.<
Diez vai. Bet tik un tā man labāk patika tad, kad offtopics bija augstāk. >.>
Visos forumos laiku pa laikam tādi klusumi gadās. Varbūt tie forumieši, kas ar ķepām drukā, aizgāja ziemas miegu gulēt.
Gan jau drīz atkal viss būs kārtībā. XD
Lieta taada, ka taniis retajos briizhos, kad gribas kaut ko ierakstiit par kaadu animi, tad tu ielien attieciigaa topikaa, nobrauc liidz apakshai, palasi dazhus peedeejos postus, lai neaibrauktu pilniigaa berzsakaraa... "Man patika, esmu ticis liidz 7. seerijai.", "es tiku liidz 32. Baigi forshi!", "es gan tikai liidz 24 esmu. pagaidaam interesanti", "es nupat 5. noskatiijos."... peles kursors aizbiidaas liidz linkam uz forum index un tad tiek mekleets kur veel kaads posts ir offtopikaa uz kuru vareetu normaali atbildeet.
Kaads domu uztveera?
Tigra2
Jan 18 2006, 18:10
ETM man tas nav iemesls, Es cenšos atturēties no postošanas, jo man pārāk daudz postu priekš tik īsa laika.
Tātad cilvēki domā, ka esmu super Spamer.(es jau nenoliedzu, bet tik un tā nepatīkami) Tāpēc tagad es bieži vien ielogojos ar savas māsīcas niku(lai nerastos kārdinājums postot) un staigāju pa forumu ar trīcošiem pirkstiem...(tā gribas postot...)
Nju re...atkal iepostoju *sit sev pa galvu*
ETM - nju tad kapeec neiuztaisi vienu konstruktiivu postu par to anime ja jau visi i taadas nejegas, aks izsaka savas domas noskatoties dalju seriaala un peec tam (cerams) noskatoties visu vinju? Manc nebuut sparast kas tur slikts, man liekaas forums ir paredzeets lai cilvekei izteiktu savas domas par noteikto teemu shaja agdiijumaa anime....nu laikam maldiigs iespaids...
Tigra2 - nju un ka tu buutu spam queen? ja tu taisa postus, kas citiem patiik vai paliidz kaada atshkjiriiba?
QUOTE(Tigra2 @ Jan 18 2006, 18:10)
ETM man tas nav iemesls, Es cenšos atturēties no postošanas, jo man pārāk daudz postu priekš tik īsa laika.
Tātad cilvēki domā, ka esmu super Spamer.(es jau nenoliedzu, bet tik un tā nepatīkami) Tāpēc tagad es bieži vien ielogojos ar savas māsīcas niku(lai nerastos kārdinājums postot) un staigāju pa forumu ar trīcošiem pirkstiem...(tā gribas postot...)
Nju re...atkal iepostoju *sit sev pa galvu*
es tikko paskatiijos uz tavu postu skaitu... OMFG SPAMERE ( nenjem galvaa, joks
).
Ehhh nu vienkaarshi viss ir paarpludinaats ar "anti spamu" kaa "iespamo" tevi nolamaa. LOL bezteemaina nolamaashana par spamu arii ir spams
bet tas taa...
Ehh, nedomaaju, ka cilveeki tik daudz skatas anime lai katru dienu veidotu masiivas diskusijas TV OVA Movies sadaljaa.. lol Es piemeram sheit naacu tikai lai papljaapaatu ar "sev liidziigiem" cilvekiem, bija patiikama atmosfeera, bija jautri... Tagad pat miiljajaa offtopikaa nav ko dariit...
taapeec arii reti ko iepostoju, pat ziimeejumus vairs nelieku...
aa jaa kas slikts spamaa? tip kas ljauns notiek. Piem. tradeMAAK, visi vinju sauc par spameri ( kas vinjsh arii ir), bet ir jautri lasiit vinja postus...
QUOTE(harpy @ Jan 18 2006, 17:13)
ETM - nju tad kapeec neiuztaisi vienu konstruktiivu postu par to anime ja jau visi i taadas nejegas, aks izsaka savas domas noskatoties dalju seriaala un peec tam (cerams) noskatoties visu vinju? Manc nebuut sparast kas tur slikts, man liekaas forums ir paredzeets lai cilvekei izteiktu savas domas par noteikto teemu shaja agdiijumaa anime....nu laikam maldiigs iespaids...
vai tavuprat pateikt ka tadu un tadu ANIME esmu noskatijies 4,9 15 serjijas man patika/skatisos vel u.t.t ir baigi skarigas atsauksmes? lielakoties ir ta ka uztaisa kads topiku par konkretu ANIME uztasa mazu spoileru,padalas savas domas un viss, tomer talak seko "superigi" komentri "noskatijos pieko seriju man patika" kas tad tas par domam un kuru gan intrese cik serijas tu esi noskatijies? kads prieks lasit par to cik kurs talu ticis?
QUOTE(sipps @ Jan 18 2006, 18:40)
QUOTE(harpy @ Jan 18 2006, 17:13)
vai tavuprat pateikt ka tadu un tadu ANIME esmu noskatijies 4,9 15 serjijas man patika/skatisos vel u.t.t ir baigi skarigas atsauksmes? lielakoties ir ta ka uztaisa kads topiku par konkretu ANIME uztasa mazu spoileru,padalas savas domas un viss, tomer talak seko "superigi" komentri "noskatijos pieko seriju man patika" kas tad tas par domam un kuru gan intrese cik serijas tu esi noskatijies? kads prieks lasit par to cik kurs talu ticis?
tsk, es jau neietca, ka tas ir normalai, es pamudinaaju ETm lai tad vinjsh uztaisa, kaadu saturiigu postu par to anime
Un vispaar jau, jaa, kapeec cilvekei nevar izteikt domas, vienam vinajs i saturiigaakas citam ne tik saturiigas
Un pamataa ja iepaziist cilvekeus un vinju gaimi, tad izlasot postu - noskatiijos 5 serijas un manc vinjas patika - var jau secinata vai taa anime ir skataama vai nee....
Un veel jau ir tie gadiijumi( mani gadiijumi), ka noskataas paara ep un nolemj, ka vinjsh i galiigs dranjkjis un izdzeesh taadas anime esamiibu no smadzeneem - kapeec lai es to nepateiktu citiem?
______
Labinji es sapratu to dalju kur bija teikts, ka te cilvekei saak savus garadarbus likt iekshaa etc, man liekaas, tam ir kastnieku forums vai kas taads, ne? Labi fanarts, bet kautkaadi gari gari "nefilozofiski"teksti...bet nu labi....
X_Kamui
Jan 18 2006, 18:52
QUOTE(Shumins @ Jan 18 2006, 01:44)
Vai atradushi kaadu citu vietu domu publiceeshanai...
Nu vispar jau jaa, pat divas...
Es ienaaku šeit katru dienu, skatos - zimeejumi vai bildes, un uzreiz to aizveru, jo nav intersanti(dazreiz proti ienaaku, paskatos un ielieku kaadu bildi, bet reti) un nav ko rakstiit... man piemeraam. Bet nu tik un taa es šeit ienaaku katru dienu.. ja nu kaut kaads man intersants topiks atradiisies^^
Vo, Hikaru, šodien daudzus jaunus anime topikus ielika anime sadaļaa - respect!!!!
QUOTE(Kikyou @ Jan 18 2006, 15:51)
Visos forumos laiku pa laikam tādi klusumi gadās.
Pilniigi piekriitu...
gan jau tas paaries....
QUOTE(harpy @ Jan 18 2006, 17:51)
tsk, es jau neietca, ka tas ir normalai, es pamudinaaju ETm lai tad vinjsh uztaisa, kaadu saturiigu postu par to anime
tad paskaties so
http://otaku.lv/index.php?showtopic=2315&hl=manuprati loti labs un konstruktivs topika sakums.
QUOTE(ETM @ Jan 18 2006, 16:36)
"Man patika, esmu ticis liidz 7. seerijai.", "es tiku liidz 32. Baigi forshi!", "es gan tikai liidz 24 esmu. pagaidaam interesanti", "es nupat 5. noskatiijos."... peles kursors aizbiidaas liidz linkam uz forum index un tad tiek mekleets kur veel kaads posts ir offtopikaa uz kuru vareetu normaali atbildeet.
tas ir iemesls kapec dazs labs raksta tikai OFFtopic, jo vienkarsi nav ko izteikties pec sada posta
noskatiijos kaadas 5-7 ep un taalaka netikshu....laikam a nekad netikshu....
QUOTE(sipps)
tad paskaties so
http://otaku.lv/index.php?showtopic=2315&hl=manuprati loti labs un konstruktivs topika sakums.
Un man savukaart neliekaas, ka es teicu, ka vinjsh taisa tos nesaturiigos postus, es tik pamudinaaju, lai vinjsh taisa saturiigus postus, man prieks, ka vinjsh to dara
QUOTE(ETM)
"Man patika, esmu ticis liidz 7. seerijai.", "es tiku liidz 32. Baigi forshi!", "es gan tikai liidz 24 esmu. pagaidaam interesanti", "es nupat 5. noskatiijos."... peles kursors aizbiidaas liidz linkam uz forum index un tad tiek mekleets kur veel kaads posts ir offtopikaa uz kuru vareetu normaali atbildeet.
Savukaar lasot sho rodas iespaids, ka vinjsh neposto ieksh anime sadaljas...kaa jau teicu es te buut n00b person un nezinu ko nu kursh rakstiija es vados peec taa, kas i pateikts tagad
QUOTE(harpy)
noskatiijos kaadas 5-7 ep un taalaka netikshu....laikam a nekad netikshu....
tsk - laikam lasiishanas starp rindaam naf tava stipraakaa puse
nekas nekas, mums visiem taa gadaas
prieksh tevis speciaali paskaidroshu - "..noskaiijos 5-7 ep.." - kas manaa skaiijumaa ir apmeeram tik lai speeu spriest vai veerts skatiities anime taalaak vai nav, domajau, ka mums visiem ir apmeeram taads pats raadiitaajs lai to noteiktu anime skataamiibu.
"..taalaak netiku..." - nu noskatiijos sapratu ka shii anime naf prieksh manis
"...laikam taalaak nekad netikshu..." - patiesiibaa shii anime ir pilniigs dranjkjis.
Tik gruuti bija?
Es kkad tieshi liidziigi domaaju. Man bijaa taada doma, ka offtopicaa nav jaaliek kkaadas probleemu diskusijas utt, bet vienalga kas, kas saistiits ar animi, Japaanu vai mangu! Vnk tas, kas neideraas paareejajaas diskusijaas. Tachu ja tas ir OTAKU forums jaarunaa par teemu jebkuraa diskusijaa. Man liekas, ka vajadzeetu likvideet tos topicus, kas te galiigi neideraas... Tas bija pirmkaart.
Otrkaart- tieshaam jaasaak rakstiit un postot sakariigi interesanti utt. Jaataisa labi topiki, kas iipashi nenovirziisies no teemas utt.
Labi, es pati otaku.lv iipashi ilgi neesmu, bet tomeer ljoooti negribeetu foruma beigas.
Umm... ceru, ka neatkaartoju kko ieprieksh teiktu...
nu ta luk intresanti kur tad tu liktu so postu ja vis butu jaiedala pec kaut kadiem standartiem un tikai par ANIME. JAPANU UN AP TO SAISTITAJAM LIETAM? ja nebutu offtopc tas cilveki vienakarsi rakstitu citos topikos. vienmer jau varet atrast vietu kur kautko ierakstit nu un kas ka pa temu?
un kadel lai forums beigtu pastavet, tikai tadel ka loti daudzi cilveki (ieskaitot mani 50% no visiem postiem ir offtopic? saubos
Sheit runa ir par otaku naakotni.
Savas domas jaaizsaka, par cik taads likums nav!
Manuprāt vienīgais no vārdiem uz darbiem pārgājis Hikaru - uztaisījis vairākus topikus par animēm, kuras noskatījies. Tā būtu vispareizākā rīcība
It kaa postu skaits ir pietiekosh, bet tie vairs nesatur nekaadas diskusijas, bet tendeeti vairaak uz ziimeejumu un staastu rakstiishanu...
Jāņem vērā ir fakts, ka bez šī foruma pa šo laiku samērā daudz kas ir mainījies.. Kamēr forums pastāv jau ir bijuši X anifesti, hvz cik pasēdēšanas un animju lūrēšanas u.c. eventi lai pietiekami normāli diskutētu citos veidos..
Tagad vairs nekaa nesaprotu ko lasiit, liekaas, ka visi vecie labie postotaaji pa vienam meegjina kaut kur shmaukt prom
Piemēram?
tsk, nez, kad es te ieluukojos un taa ar nereghistreejos(man liekaas) kaadu gadu atpakalj, shitas forums bija tikpat miris kaa pashlaik....
Šis resurs nekad nav bijis domāts kā masu vai ļoti dzīvelīgs pasākums.. proti ļoti pietiktu arī ar 3-4 cilvēkiem kas nedēļa iemestu vienu postu par jaunu showu / mangu vai kādu citu dzīves gudrību..
Līdz ar to tas kas nekad nav dzimis vai arī tam nav lemts dzimt nespēj arī mirt.. atklāti sakot ne puse ideju kas bija/ir plānotas vienkārši laika trūkuma un slinkuma dēļ nav realizētas..
bet nu ja kas, tad tas ir jebkura fouma liktenis - vinji mirst kaa mushas peec diklafsa izpuushanas( dikafos veel ir atljats???, bet ja nu, kas tad te vinjsh ir liela daudzumaa laikam gadiijies)....
Tas nav ne foruma ne kāda citu, bet gan cilvēku liktenis..
Atliek tikai īdēt ..
Lai es arī pavisam cilvēkus nezinu tad:
alt ---> šķiet par kaut ko apvainojās kaut kad attiecībā uz kādu moderatoru..
ShinChan ---> nu kvalitāte noteikti atsver kvantitāti
Shinobi-sama ---> aktīvi ņemās pa ircu
+Chibi+ ---> nu neņemās ar Kaigan?
Tador ---> nez ar tām reālās dzīves aktivitātēm un pasākumiem manuprāt ļoti ok
-Kai- ---> vai viņš vienmēr nav bijis citur?
lastguru ---> nujā kādam jau melnais darbs ar jāuzņemas
bet tas nu tā .. cilvēki dara ko vēlas un būs labi kā būs, tākā nav ko iespringt..
ja arī visi pazudīs paliks vismaz ieraksti vēsturei
deleted-ray
Jan 19 2006, 01:30
Es domāju, ka galvenais iemesls ir cilvēku slinkums un vēlme nekā nedarīt, sak - citi gan jau izdarīs. Tomēr normāla posta uzrakstīšana arī aizņem laiku. Kādam laiks ir nauda.
Vēl jau varētu minēt to, ka tēmu varbūt paliek mazāk, jo nedrukās par to, kas jau reiz ir bijis.
Kaudze citu sīkāku iemeslu...
Es atdzīšos, man ir slinkums - domāju citiem tāpat :/ Bet es pēc dabas esmu slinks (lētā "atmazka"
).
Atraduši arī par ko satraukties. Jebkurā forumā offtopic sadaļa lielā mērā ir noteicošā, ja vien foruma tematika nav tik plaša, ka ir iespējas ieslīgt neskaitāmu tās nozaru apspriešanā.
Pati otaku.lv būtība, proti, anime, jau nosaka, ka sarunu loks var būt visai šaurs - "kā jums patika tas/cits muļķiks?", "ko jūs domājat par maniem zīmējumiem/stāstiem/fan fiction/citu figņu?", "kāpēc šī manga spārda pakaļu, bet tā, lūk, nemaz nespārda?" un paralēli vēl kaut kādi iestarpinājumi par japāņu kultūru, kurā zināšanas lielākjai daļai apmeklētāju būs pārāk mazas, lai tur bieži paviesotos, un japāņu rokmūziku, kura vienkārši pati par sevi ir pārāk bezgaumīgs, netalantīgu cilvēku radīts crap's, lai to vēl diži apspriestu.
Attiecīgi offtopic ir vienīgā vieta, kur cilvēks var aprunāt plašu tēmu klāstu, nebaidoties, ka viņš nepārzin visus Tokugavas dinastijas locekļus, vai nav dzirdējis kārtējo saldo japošku pseidorokeri. Tā tas ir visur - gan te, gan gamez.lv, gan kurbijkurnē un nu jau arī superfantasy, par ārzemju forumiem nemaz nerunasim. Tāpat visai izpaltīta ir parādība, kad vecie kadri ir spiesti aiziet, jo viņiem vairs nav kur postot, un viņus nomaina jaunā postotāju paaudze. Šādam procesam gadus divus apakaļ izgāja cauri gamez.lv un nevarētu teikt, ka no tā kāds diži cieta. Nu labi - aizies lastguru no šejienes, nepostos vairāk un iestāsies kaut kādā aktīvā vegānisma sludinātāju partijā. So what? Viņa un pārējo vietā nāks kāds cits. Šaubos, vai jūsu dzīvei zudīs jēga, ja forumā notiks paaudžu nomaiņa.
ShinChan
Jan 19 2006, 01:38
QUOTE(Roze @ Jan 19 2006, 00:17)
bet tas nu tā .. cilvēki dara ko vēlas un būs labi kā būs, tākā nav ko iespringt..
ja arī visi pazudīs paliks vismaz ieraksti vēsturei
Tā jau gan, nekur mēs nepazudīsim, sliktākajā gadījumā šo forumu atcerēsies kā vienu no anime kultūras veidotājiem un celmlaužiem Latvijā. Darbs, kas neviennozīmīgi uztverams, taču foruma aktīvā ierakstāms.
Ja runājam par zudušajiem biedriem, tad visvairāk izjūtu deBUGa's un arteck'a trūkumu Batou (Outlawz) arī agrāk īpaši nepostoja, taču rādās, ka tagad slinkumā palaidies vēl vairāk. Sava veida klimaks ir piemeklējis vecbiedrus (mani tai skaitā).
Grūši jau nākas samierināties ar situāciju, kad forums no dažiem anime interesentiem (nekad neesmu īpaši mīlējis vārdu otaku, galvenokārt tā nozīmes dēļ), kas diezgan šaurā lokā sprieda te par bērnu samaitātību, te atkal par baznīcas un Bībeles vietu mūsdienu sabiedrībā, vai (un tas ir viens no maniem iemīļotākajiem topikiem) par varžu barošanu un tās izraisītajām sekām, protams, neaizmirstot pa starpām apspriest arī anime, ir izaudzis par tūkstošgalvainu monstru. Taču tā ir gluži dabiska foruma evolūcija un tikai mans egoisms un patmīlība liek klusi pukstēt par to, ka zāle zaļāka bij 2004. gadā nevis tagad.
Otaku forums ir paarpildiits ar spamu - vienkaarsi paarpildiits!
vienkarsaakais piemeers:
cilveekam, kas iestaajies veel 2004.gada pavasarii ir labi ja paari 500 postiem
un cilveekam, kas iestaajies 2005.gada rudenii ir jau ap 1000!!
un lielaakaa dalja sastaav no spamiem kas vienkaarsi ir kaitinosi...
(neko neteiktu par profesionaalu un gaumiigu spamu)
atziisos ka lielaakoties kad iestaajaamies forumaa bija veelme kontakteeties ar cilveekiem kam ir tadas pasas intereses... tacju tagad lielaakoties jau sos pasus cilveekus sastopi ikdienaa un vari aci pret aci paarunaat visu...
protams paliek arii alternatiivs variants kaa piemeeram MSN un tur var uzreiz parunaat ar cilveekiem kas tev ir vajadziigi...
Otaku foruma beigas??? No... nedomaaju gan... galvenie cilveeki tepat vien ir. tepat vien lasa... tepat ik pa postam ieposto... so ceriet un gaidiet, ka pa vidam spama paradiizei radiisies arii kaads nobriedusaaks posts...
ShinChan uzceela tik daudz atminju... Jaa, tieshi foruma aktiivo biedru skaita lielaa skaita deelj, sheit sarunas ir kljuvushas gruuti kontroleejamas / biezhi vien haotiskas un nesakariigas. Bet no taa laikam nevar izvairiities, ja vien nesaak modereet pa labi un pa kreisi.
P.S. Respect, GameMaster!
Tad kādi ieteikumi? Jebšu kur beidzās profesionāls / gaumīgs spams un sākas standarts?
QUOTE(Roze @ Jan 19 2006, 12:10)
Tad kādi ieteikumi? Jebšu kur beidzās profesionāls / gaumīgs spams un sākas standarts?
man liekas ka daudzi man piekritiis ka visu standartu standarts un spamu spams ir nevietaa un vietaa ielikti posti kas sastaav no vaardu kombinacijaam un kuraas galvenie vaardi ir - buusu/nebuusu, patiik/nepatiik, stulbi/forsi...
lielaakoties šie posti pat nevienam neinteresee, es personiigi nemaz nepieveersu uzmaniibu kas so postu ir raxtiijis...
+Chibi+
Jan 19 2006, 17:10
Jāatzīst, ka es piekrītu Shuminam par to, ka forumam gals klāt. It's SO boring. Es atveru, ieraugu, ka nekas nenotiek, izbesos, un aizeju prom. Gargh. Es neatceros pēdēju rezii, kad pavadītu šeit viarāk par 4min. BORING.
Un, manā skatījumā, boring sākās tanī mirklī, kad parādījās tie warni. Jo cilvēki tagad kaut kā bremzē ar jaunu topiku/ atbilžu raxtīšanu, jo tie, kas kaut ko filmē, parasti vinekārši noskipo, padomājot, ka tāpat nav jēgas, visticamāk, ka izdzēsīs. Man, piemēram, ļoti grūti express myself cenzūras draudos. Nav jau tā, ka man kaut kas nenormāli draudētu, taču tomēr... Nu neviens vairs neuztasīs topiku par to, ka ārā ir nenromāli auksti, kurā otakieši varēs kopīgi pabesīties par ziemas pretīgumu un izplānot globālās sasillšanas paātrināšanas mehānismu, jo "tas taču spams" un "tas taču nav par animēm". Nu, ja runāt var tikai par animēm, tad jau nav ko brīnīties, ka forums mirst. Nav jau mūsu dzīvi tikai no animēm sastāvoša.
Vinelaicīgi, no otras puses, pieļaujot spama brīvību, tiks pieļauta arī newbie aktivitāte, kas var būt pat biedējoša, taču šādam gadījumam jau eksistē modi, kuriem jāiegrožo jaunā paaudze, nevis sirmgalvji, i mean, old school. Us. ^^
zin, vajag samazināt modu skaitu, jo viņi ir pārāk aktīvi. Kamēr nav pārlieku milzīga pārkāpuma, a la posts, kas sastāv no smilija, nav ko iejaukties. Brīvības trūxt, eh. Un nebrīvē viss nonīkst. (Es neatceros, kad pēdējo reizi kaut ko tik garu esmu uzraxtījuse)
Neeeeeeee!!! Dariet kaut ko! Nedriikst dot galu shim forumam!
Nu labi, varbuut te vairs nav tik forshi kaa saakumaa, bet kaut kaa tachu vajag labot! Un jaunie paraadiisies ar vien vairaak un vairak. Taa jau notiek jebkuraa forumaa. Varbuut kaut ko mainiit sakaraa ar warn system... ?
Da kas jums tanii warn sisteemaa nepatika? vai tieshaam joms interesee tikai topiki kur visi baraa besaas par auksto laiku? Neesat apsveerushi doties uz kurbulja pusi taadaa gadiiijumaa?
Warnus tak liek tikai par taadiem briinumiem, kuri vienkaarshi kaitina, neko nedod un ir pilniigi nevajadziigi (sisteemaa bez warniem taapat shaadus postus nebuutu veerts lasiit un vinjus skipotu). Mazaak postu? Tas nav noteicoshais. gribat lai visu laiku kaut kas jaalasa buut: laipni luudti uz kurbuli, tur ir par ko vaariities cauru dienu (protams, ka bezjeegaa).
Vareetu arii teikt ka ir samazinaajies sakariigo, lasaamo postu skaits. Nu varbuut ir taa. Pa lielai daljai tas tieshaam ir taadeelj ka cilveeki saak kontakteeties (paskataamies uz edg, kaa mainiijushies posteeshanas paradumi kopsh izliidis no savas alas). Tomeer ir izsmeltas daudzas teemas par ko runaat. Neizsmeltas palikushas tikai dazhas. Piemeers: nu uztaisiiju es kaadu laiku atpakalj topiku par Initial D, nu un kas sanaaca. 3 cilveeki tur kaut ko ierakstiijushi un viss. Kapeec tad tr nav diskusijas? Gandriiz visiem vienmeer ir kaut kas ko pateikt par sho seriaalu, kad es saaku par to runaat dziivajaa, bet argumenteeti rakstiski to neviens nedara...
Nav ko palasiit interesantu? Nesanaak forumu 4ekot ilgaak par 4 minuuteem dienaa? Nes kaa tur uzradiisies kaut kas ko lasiit, ja pashi neko neraksta, bet visi gaida kad buus ko lasiit? Es jau neapgalvoju ka es buutu tas sveetais, kursh baigi te raksta. Nee, tieshi otraadi, neesmu. nav iisti laika un gribeeshanas. Bet es ta vismaz nesuudzos ka kvalitatiivu raktu nav.
Saaciet normaalu argumenteetu diskusiju. tieshaam argumenteetu. Newbi (ne n00bi) vareetu pamaaciities no taa, ka "dat iz r0xx0rz!" un kaudze smailjiku nav arguments. Lai kaa arii negribeetos to teikt, bet pat Goldija uzsaaktajaas filozofiskajaas paardomaas viedoklji bija argumenteeteeki kaa dazhaa labaa "normaalaa diskusijaa" (Goldijs taapat uzsaaka to visu tizli un vinjsh pats atbilst savu postu satura kvalitaatei).
KOPSAVILKUMS SLNIKAJIEM:
(tiem pashiem kas suudzas ka nav ko lasiit, bet nelasa visu postu)
Ja nav ko lasiit, tad Varbuutu uzraksti kaut ko lai buutu. Nepatiik spams, veido argumenteetu diskusiju!
Tigra2
Jan 19 2006, 20:14
Es domāju, ka varētu izveidot kādu topicu par Yaoi un Shounen ai apspriešanu(nevis centrēti par kādu animi), man liekas, ka tur argumentu netrūktu. Vīriešu kārtas pārstāvji noraktu, būtu jautri. Par šitādām tēmām vienmēr interesanti parunāt. Vismaz, cik atceros, šādas tēmas nekad nav atstātas bezšā, vienmēr ir tādi, kas pret un kas par. Pat tad ja laiki mainās.
Varētu jau visvisādus šāda veida topicus izveidot. Ieprekšminētais bija tikai piemērs.
Tikai šādus topcus neviens neveido....
Atvainojos par to globālās sasilšnas topicu, bet neviens neko jautru neposto, tāpēc jāposto, kas stulbs. Es vismaz tur pastāvīgi postoju un par laiku labi žēlojos...
Kagome
Jan 19 2006, 21:16
nu jaaatdziist forumaa ir palicis garaliaciigaak, bet sheit ir arii skoleeni kuriem jaagatavojas exaameniem (iipashi tiek kas maacaas 9.klasee)un vinjeim nav arii iipashi daudz laika lai seedeetu pie datora kur nu veel internetaa.... skolotaaji arii visu laiku tirda skoleenus....... daudziem arii ir darbs.... kaa arii biezji slinkums njem virsroku.......
un par tiem warn jaapiekriit +Chibi+ , jo kursha ta gib lai ieliek warn, pat ja ir spamojis neapzinaati............
QUOTE(Tigra2 @ Jan 19 2006, 20:14)
Es domāju, ka varētu izveidot kādu topicu par Yaoi un Shounen ai apspriešanu
un man skiet ka par yaoi un shounen ai jau bija topiks
Kikyou
Jan 19 2006, 21:25
QUOTE(+Chibi+ @ Jan 19 2006, 16:10)
Un, manā skatījumā, boring sākās tanī mirklī, kad parādījās tie warni.
No shit. o_O Pa priekšu noteikumi, tad warni.
Lamāties ar vairs nedrīkst... T_T
Taisnība, ir te viss nedaudz apspīlētāks palicis, bet tas tāpēc, ka mumzzz te naak wien ar wairaaaak mazinnie kuriem patiiik sjaadas multeniites...................
Nenoliegšu, es arī esmu sīks, stulbs, kaitinošs četrpadsmitgadnieks.
Bet kā jau teicu pirmstam, viss būs ok! Pēc ši topika vien redzam, ka vēl ir cilvēki, kas posto, tā kā...
P.S. Zefīrs GameMasteram.
Tigra2
Jan 19 2006, 22:13
QUOTE(Kagome @ Jan 19 2006, 21:16)
un man skiet ka par yaoi un shounen ai jau bija topiks
Tas bija tai senajā tumsības laikmetā manā dzīvē, kad nebiju šai forumā.
Es to domāju kā piemēru, bet ja manas idejas nepatīk, tad iesaki tač kautko. Es nedrīkstu pieļaut šī foruma nomiršanu, ...tas viss paliks uz manas sirdsapziņas, kā traips, kuru no manas dvēseles nespēs izmazgāt pat rīta rasa... Ariel arī ne...
Un varētu to nosaukt arī tā, lai nerastos atkārtošanās:
''Es mīlu Yaoi''
- Kā ar jums?-
''ES DIBINU JAUNU BIEDRĪBU!!!''
- Yaoi un Shonen ai fanklubs
-
''Par un ap Shounen ai''
-neaizmirstam Yaoi
-
''Mūsu forumam draud bojājeja, tāpēc taisu šo topicu''
-Par Yaoi, jo nekas cits nenāca prātā
-
Labi, pašlaik nevaru neko vairs izdomāt. Bet jebkurā gadījumā lai arī kāds būtu topics, ja kautko jēgšu no tā par ko tur runāts postošu no visas sirds. Argumentēti.
Tak cilvēki pasniedziet risinājumu piemērus , nevis žēlojieties un attaisnojieties kāpēc viss ir tā kā ir.
Tigra.. Tu aizmirsi viireishu kaartas paarstaavjus
Yuri yuri yuri...
bet par forumu runaajot...
Man shobriid raadaas paaraak daudz sadalju...
forums ir papleties un ir slinkums ko vairaak lasiit par outdooru, skatiities kaut ko vairaak par paaris bilzju galerijaam, vai atbildeet nu jau uz taam nedaudzajaam PM, kas meedz atnaakt...
es neteiktu ka forums mirst..
vnk cilveecinjiem darbs paraadiijies
nav diez cik liela veelme ilgi seedeet ieksh otaku, kaut ko ciitiigi rakstiit un diskuteet par visaam iespeejamajaam teemaam...
lai buutu par ko diskuteet, jaatrod piemeerots topiks, teema un jaacer ka tas nebus spams...
es par otaku
tas ne kas ka daudzus zinu dziivee.
ir veel mezjonju barinjsh kurus neesmu satikusi, nezinu vai vajag.. te ir daudz biedru ieksh otaku..
kadri ies un naaks, bet otaku.lv paliks
ja ROZE atljaus
Heh, otaku paliks, nekur neviņš negrasās iet un ķepas ar neatstieps.
Par tiem vecajiem kadriem. Es uzskatu kapēc viņi mazāk posto ir dēļ divām lietām:
1) tas pats kas jau iepriekš tika teikts - jaunā paaudze šo forumu pārņem ar saviem postiem (un protams starp tiem arī spams)
2) ar laiku tas otaku bums pāriet, un dzīvē tomēr atrodas svarīgākas lietas par otaku.lv, cītīgu topicu un postu studēšanu un atbildēšanu uz tiem. Vienkārši redz ka viņi savu darbu te ir padarījuši, un tagad ir jauna paaudze kas to turpina.
Tigra2
Jan 19 2006, 23:48
QUOTE(alt @ Jan 19 2006, 23:04)
es neteiktu ka forums mirst..
Ļaunā, sabojāji visu prieku.
Saproti, visi tagad te posto un forums paliek ne tik tukš, šis topics lika cilvēkiem aizdomāties, ka vajag forumā vairāk postot (man arī).
Ja kāds te būs, kas uztraucas par šo forumu, tas nekad neiznīks, es to zinu, bet vajag taču to cilvēku atbalstīt!
Shumin is the best! Forum savior!
(un ne tikai Shumin, bet visi, kas kaut ko dara)
QUOTE(JurCHiX @ Jan 19 2006, 23:43)
1) tas pats kas jau iepriekš tika teikts - jaunā paaudze šo forumu pārņem ar saviem postiem (un protams starp tiem arī spams)
Ja jūs atstāsiet šo forumu tad nebūs vairs labi, uzradīsies vēl kādi 10 dumji kāmīši, kā es un forums pārvērtīsies par... labāk nemaz nedomāt...
Par warniem. Nelaime ir taa, ka juus warnus uztverat paaraak dramatiski. Jaa, reizeem gadaas kaadu warnu ielikt tur, kur vareeja iztikt, un reizeem tiek noguleets, kur noteikti vajadzeetu, tomeer kopumaa viss tachu ir ok. Es apsolos no shiis dienas (patiesiibaa jau vakardienas) visiem saviem warniem pierakstiit publiski postaa, par ko bija warn, lai cilveeki var izlasiit un spriest: kas tomeer ir par daudz spams un kas nee. Kaa es to nosaku? Parasti jau pats esmu paaraak briivsirdiigs, bet, ja cilveeki man baksta, ka rekur tas te toch ir spams, tad es saaku skatiities, vai ir vai nav. Kopsavilkums: jums buus redzeet manu warnu paskaidrojumus publiski no shiis dienas. Liidz ar to vareesiet bljaustiities publiski utml par to, kaapeec un vai vajadzeeja. Nav tachu tie warni tik biezhi. Nelaime ir taa, ka juus neredzat, cik iisti biezhi, taapeec aiz melnaas sienas saskataat briesmoni.
Papildinaajums:
Dazhi cilveeki baidaas no warn. Tad nu manas riiciibas plaans:
1. Ja tu esi sakariigs cilveeks (njemiet veeraa, ka arii Trademaak ietilpst shajaa kategorijaa manaa veerteejumaa) un spams nav vienkaarshi drausmiigs, tad es tev nosuutu PM ar zinju, ka nevajadzeetu mosh spamot, ko vinsh dara nepareizi un ieteikumus, kaa dariit pareizi vai kur izvelt savas spamoshanas tieksmes.
2. Seko diskusija par to, kas ir ok un kas nav.
3. Ja cilveeks mani galiigi negrib saprast un turpina spamot (vai spams ir drausmiigs), tad edg ieliek warn, uzrakstot garu PM, kuraa izskaidro visu liidziigi kaa 1. punktaa. No shiis dienas sho izskaidrojumu redzees visi publiski.
4. Ja shis cilveeks turpina taisiit tieshi taadus pashus spamus, tad es uzskatu, ka uz vinju neiedarbojas, ne warn, ne PM, taatad paluudzu vinju aiziet no foruma.
5. Vinjsh no foruma prom neiet un turpina spamot => ban.
Vai veel aizvien bail no warn?
QUOTE(Shumins @ Jan 19 2006, 20:07)
Vispaar patika puukainaa Yume ar savu stilu...
taa par sito tu negribi ar mani zem cetraam aciim parunaat???
kas par uzbraucieniem manai sievai!!!
1) ja forums nenomirs labpraatiigi.... paliidzesim - noraksim... tikai neuztraucieties
2) warn sisteema... kam taada vajadziiga ja vienalga kontakti ir adminos... so ja arii procenti uzlikti tie tiks tapat nonjemti un no ofence bet neviens taapat to neredz...
3)to ETM par Initial D topiku - es jau tev teicu...
4) to Tigra2 par Yaoi biedriibu - nemaz neceri... mums jau pietiek ar Kaigan... ar to pasu veel ilgi un dikti jaanemaas...
5) to Jurcix otaku bums nepaariet, jo kaa jau noskaidrojaam (kaut kur) par otaku ir jaapiedzimst... so tas vienkaarsi paarveidojaas citaa forma...
QUOTE(Shumins @ Jan 20 2006, 01:08)
QUOTE(Lija @ Jan 20 2006, 02:01)
QUOTE(Shumins @ Jan 19 2006, 20:07)
taa par sito tu negribi ar mani zem cetraam aciim parunaat???
kas par uzbraucieniem manai sievai!!!
???
Kas tad nu par uzbraucieniem...Pati jau kaadreiz teica, kaadiem admini ir...
Skaties pati postu...Nekas netiek izdomaats...
paga tu ne taa saprati - es saliksu uzsvarus... vaardam puukains te nav nekada dariisana... vinja taapat ir kawaii-o neko-chan...
so saadaa uzsvaraa ir saprotama??
VINJA NAV MIRUSI un pameegini teikt ka TEV VINJA VAIRAAK NEPATIIK!!!
pirmie triis piemineklji kas tiks celti vinjai par godu jau taapat buus Briiviibas piemineklja vietaa...
Shumin - vai tu lūdzu nevarētu pateikt ko tu šņauc/osti/pīpē?
Nu vismaz kur to var dabūt. Varen iedarbīga manta, skatos.
Man kā reiz kursadarbs jāraksta, iedvesma bezskara ūdens ģenerēšanais noderēs.
Cik no tevis saprotu, visas animes, izņemot Naruto - vecas.
Lai tev būtu "interesanti" forumā ir jābūt sakarīgiem postiem vismaz par 3 tēmām:
1. Naruto
2. Naruto
3. Naruto
Un pēc tā visa, kādas ir tās kopīgās tēmas par kurām mēs varētu runāt?
P.S. Nevienam nav ienācis prātā, ka Yume neraksta tāpēc, ka viņai darbu pāri galvai?