Nu tad gribeeju visu to aprakstiit no sava skatu punkta.
Saaksim no saakums, tobish no taa, ka mees domaajam kas kaa brauks. Peec neilgas apspriedes, kuras siikumos es neiedziljinaashos, tika nonaakts pie sleedziena, ka vajag 4 stundas, lai nokljuutu galaa. Taa kaa galaa muus 12:00 soliija gaidiit kaiminju tautas paarstaavis (lai mees tiktu uz mangu veikalu), jaaizbrauc bija 0800, par ko arii vienojaamies. Veelaak edg pasvieda briinumainu domu, ka vajag visiem pateikt, ka satikshanaas ir 0730, lai neviens nenokaveetu, kaa arii tika izdariits. Pavisam veelu peedeejaa vakaraa pirms izbraukshanas mani saaka tirdiit ar luugumu pabraukt pretii, kas galu galaa tika novests pie kompromisa: es nekur nebraucu, satiekas manaa seetaa.
Pirmaas dienas riits, 0630, man zvana modinaataajs. Pasktos uz mobilo, nokonstateeju ka esmu guleejis veselas 4 stundas un ar puuleem izveljos no gultas. Taalaak seko celjojums uz vannasistabu ar meerkji izniicinaat miegu galvas mazgaashanas procesaa. Svariigaa, es pat teiktu vitaalaa, procesa viduu man zvana telefons. uzmetu aci, ka zvans ir no Chibi un atbildu, jau diezgan mozhaa balsii (lai rastos iespaids, ka esmu pilniigi pamodies un nekas nenotiek peedeejaa briidii, jeb kaa parasti). Sarunai beidzoties, tiek nonaakts pie sleedziena, ka Chibi jau ir celjaa un buus peec 15 minuuteem un ka man jaamazgaa galva aatraak. Veelreiz uzmetot aci telefonam, peekshnji ieveeroju ka ir tikai 0705, taatad Chibi ieradiisies aatraak nekaa vajag. Zvanu, lai izteiktu savu saapi par to ka buutiibaa izbraukt plaanots bija 0800, bet adresaats necelj klausuli. Neko dariit, steidziigi pabeidzu mazgaat matus, sapakoju somu un dodos celjaa.. lejaa pa trepeem. Savedu kaartiibaa mashiinu, Chibi jau ir klaat, mashiina, man par briinumu, tiek iedarbinaaata no startera, viss izskataas spozhi... zinjemot to luuzhnju kaudzi kas ir pielikta manai daargajai transporta ieriicei tieshi aizmuguree un kuru kaads sauc par savu mashiinu. Peedeejie sagatavoshanaas darbi ir malkas uzneshana (lai dziivoklja saimniece nenosalst), kuras laikaa piekliist arii edg, kursh ir sapratis atskjiriibu starp Briiviibas un Barona ielu.
Saakas mashiinas izvilkshanas process. vieta man atstaata ir dikti maz, tapeec naakas vairaakkaarteeji manevreet uz priekshu un aptakalj. peec kaadiem 50-100 shaada veida manevriem un daudziem ljoti miiljiem vaardiem otraas mashiinas saimniekam, kursh visticamaak kaut kur saldi gulj, tomeer izkaarpos aaraa no slazda un aaraa no seetas. Tiek nolemts aizbraukt pie Chibi savaakt karti (baigaa jeega bija naakt aatraak par visiem, piedod), kad braucam atpakalj, tad jau pie Laachpleesha ielas gaida Yume, kura kaveejaas. Varam doties taalaak.
Buutiibaa brauciens saakas sheit. Stipri noveeloti. Pulkstenis jau sen raada paari astonjiem. Veel iebraucam Statoilaa, lai paarbaudiitu spiedienu riepaas, izstriidoties nonaakam pie secinaajuma ka paartiku tuveejaa veikalaa nepirksim, tad dodamies taalaak. Nekas dizshs nenotiek. Yume, kura vieniigaa zina kur jaasavaac Lija (kur buutu jaapstaajas) biki noveeloti pasaka ka taa vieta ir tas pagrieziens kuram nuopat brauksim garaam, bet nekas traks. Lija jau ir klaat, esam pilnaa sastaavaa, celjsh turpinaas. Braucot taalaak ieraugu milziigu ziimi kas ilustree to ka uz Kaunjas shosejas tiek veikti remonta darbi, un kura ilustree apvedcelju. Es nolemju braukt mekleet apvedcelju (preciizi kaa noraadiits), bet labu laiku braucot, netiek konstateeta nepiecieshamaa kreisaa pagriezienas eksistence, tapeec tiek nolemts atgriezties saakotneejaa staavoklii un turpinaat celju pa remonteejamo shoseju. Braucot taalaak, redam _aizklaatu_ apvedcelja ziimi. Paldies celja apsaimniekotaajiem, ka aizsedz tikai dazhas no taam ziimeem, kuras sniedz maldinoshu informaaciju. Shii pabraukaashanaas prom no marshruta atkal maksaa mums laiku un peec apreekjiniem mees kaveesim pusstundu.
Celjsh tik tieshaam tiek remonteets un mums tiek sagaadaatas izklaides trampliinu, neliidzenumu un siiku apvedcelju loku izskataa. Jautri. Edg kaut ko niid par vinja cieto disku izskaidiishanu somaa, kuru vinjsh ielika bagaazhniekaa. Vinjam arii, aciimredzot, patiik trampliini. Esmu apradis ar yaoi trijotnes konstantu reekshanu. Otru mashiinu sazvaniit neizdodas, bet mees arii ne paaraak censhamies. Kaut kad mees pietureejaam pie rimiisha, lai... nu jaa un devaamies taalaak.
Robezha paraadiijaas daudz aatraak nekaa es biju gaidiijis. Nav pierasts ka var izbraukt no valsts stundas laikaa, kad brauciens ar autobusu uz v-pili aiznjem triis stundas. Ierodamies robezhpaarejas punktaa, neviens nav sagatavojis pasi, edg taa ir somaa, kura ir bagaazhniekaa. kameer savaacam visus nepiecieshamos dokumentus, robezhsargas paspeej sapiikt (fakts ka kaads reeca, ignoreejot manu luugumu uzvesties klusu nepaliidzeeja), kaa rezultaataa mees labu laiku gaidaam muusu passportu atgriezhanos. Beidzot tiekam aaraa no no muusu banaanu republikas un iekshaa citaa valstii (miniet kuraa). Lietuvas celjsh ir daudz labaaks. Liidz briidim kad arii vinjiem saakas remonta darbi. Vinji gan anv mums sagaadaajushi tik briiniskjiigus rampliinus kaa Teevijas autocelju straadnieki, bet toties, ik pa laikam vinji ir paarrakushi celju skjeersaam un aizbeerusji ar skjembaam rakumu. bremzeet dabuu tik un taa, bet taas jautriibas, kaada ir uz trampliiniem, vairs nav. Toties muus sagaida cita atrakcija. pagaidu celjsh vienas joslas platumaa ar luksaforu. Luuk shaadi luksafori sarkano gaismu raada ljoooti ilgi, bet taadi tomeer izraadaas tikai divi. peec veel dazhiem paarraktiem celjia posmiem, tiekam aaraa no remonta zonas un atkal var braukt normaali.
sarunas ir briizham interesantas, briizham neinteresantas (man), bet kopsummaa ir jautri. Tuvojoties galameerkjim, arvien driizaak tiek atskaarts, ka kaveejam. Apreekjini liecina, ka taa vietaa, lai ierastos 1200, galaa buusin 1230.
Nonaakam Kaunjas tuvumaa. tad saakas varenaa navigaacija un celja uz pilseetas iekshieni mekleeshana. Tiek nolemts izmantot drosho variantu un nevis mesties uzreiz pilseetaa, bet gan izmantot apvedcelju, lai nonaaktu pie cita celja uz pilseetas centru, kursh ir lielaaks, taisnaaks, un dorishaaks taadaa zinjaa, ka gruutaak apmaldiities. Taa kaa karti pats neesmu redzeejis, naakas uzticeeties baram, kas pateiks kad jaagriezhas. Droshiibas peec pirms katra atzara uz pilseetas pusi paarprasu vai nevajag nogriezties. Atbilde ir negatiiva, bet kad pabraucam atzaram garam, tiek izvirziita hipoteeze par to ka tas celjs (kuram esam garam) vareetu buut labaaks, kas man ne paaraak patika. Tad ieraudziijaam ziimi ka naakamajaa atzaraa mums buutu jaanogriezhas pa labi. uzreiz aiz ziimes ir celjsh pa labi, aiz taa pagrieziena, staav policija. Taa kaa mees tuliit buusim pagriezienam garam, es, nepeetot ziimi tuvaak, uizpildu manevru un atklaaju ka taa ir nobrauktuve uz benziintanku. Izbraucam cauri benziintankam un kaadu laiku smejamies par faktu, ka kljuudas peec esam apbraukushi policijas ekipaazhu caur gegvielas uzpildes staciju. Naakamajaa griezhamies pa labi (kaa arii vajadzeeja). Nonaakam uz lielas ielas, kas izraadaas iistaa. Braucam taalaak, braucam taalaak, braucam taalaak... taa iela ir daudz garaka nekaa biju iedomaajies. Visbeidzot tiek pazinjots ka driiz buus ljoti ass kreizais pagrieziens, kuraa mums vajadzeetu nogriezties. pagriezienu atrodam, izpildam manevru un... braucam tani virzienaa no kurienaes naacaam, tikai pa citu ielu. Saak rasties shaubas kaada navigaacijas speejaas. Tomeer peec kaada laika, nogriezhoties pa labi, priekshaa ieraugaam ielu, pa kuru mums jaabrauc liidz muzejam. Meegjinu saskatiit kaa tur jaagriezhas un nokonstateeju ka... taa ie gaajeeju iela. mashiinu atstaat nav kur, braucam taalaak. nogriezhamies, izmetam lielu liikumu, kura laikaa man nebija ne jausmas kur mees atrodamies, liifdz nonaakam gandriiz turpat, pirmas taa krustojuma, kur var atstaat mashiinu (briivdienaas bez maksas). Aizsleedam mashiinu un dodamies taalaak kaajaam. Gaajeju ielas galaa nonaakam pie bazniicas, kuraa mums lietuvietis piekodinaaja necensties iet iekshaa). Mekleejam muzeju. Ejam pa kreisi, peetot eekas un virzoties apkaart baziicai, liidz nokonstateejam ka muzejs bija turpat pa _labop_ roku no bazniicas. Veel viens lieks aplis, izskataas laimiiga diena. Mees kaveejam jau stundu, ir nopietnas shaubas vai tas cilveeks, kursh muus sagaida veel ir uz vietas. Papriecaajamies par plika viiriesha statuju un ejam iekshaa muzejaa, kur peec neilgas diskuteeshanas ar apkopeeju (kuras laikaa mees meeegjinaam noskaidrot valodu kuraa mees vareetu komuniceet), paraadaas cilveeks, kursh atbilst muusu lietuvieshu biedra aprakstam ar jautaajumu "Are you latvians?"
Pirmaa faaze ir galaa. Turpinaajums sekos.
Teaser:
QUOTE(Lija)
un tad bija pareejais un braucaam maajas