Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Gads Japana!
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
Shoune
taaa Sveiki visiem!!! =)

Nesen es atradu sito Otaku.lv majas lapu un biju tik laimigs, ka pat ar vardiem izsteikt nevar, jo esmu atradis kaut nemaz lidzigos cilvekus heh =)))
ta ta ta, Sogad Janvara beigas es brauksu dzivot uz Japanu uz VESELU GADU, heh esmu laimigs, bet vel jauns tikai 16 gadi, bet forsi, ka cilveki ir teikusi, -izbaudi dzivi kamer vel vari- =))!
Skatoties Romance, Schools, utt. parejas anime secinu too, ka to ko rada ir tikai paradits viss no labas puses, es pat iegaju adreses, zurnalus sasutijos no amazon.com, visu iespejamo ko vien var par Japanu meiginu uzzinat, es vel + macos Japanu valodu, man ir jamacas, jo man buss apmeram 1000 cilveku prieksa jasaka runa, vot tad buss totala pi.... =))))
Taa, bisku palielijos, jaatgriezas pie viena konkreta jautajuma
Pasakiet ludzu visu ko jus pa REALO Japanu zinat, nemurgojat ar anime, es tikai ludzu lai jus pastastat, visu ko zinat par Japanu LUDZU =))), es zinu ka te foruma ir pat vecaki pa 25 gadiem, varu saderet ka kaut viens no viniem jau ir bijis aizbraucis uz Japanu kaut uz nedelu atpusties heh =)))
Atvainojiet ka es no sakuma tadas stulbas mulkibas sarunaju, bet kaut kadigi jaiesak teikums =)))
Paldies! =)
Sigfa
sheit forumaa ir arii vecaaki par 30. un pireks ka esi atradis "kaut nemaz liidziigus" cilveekus.

Faktiski, man situaacija ir taada pati, es arii kautkad ap marta saakumu maucu uz japaanu uz gadu, kaa apmainjas students. Faktiski tev vajag iet un runaat ar cilveekiem kas jau japaanaa ir bijushi.
Shoune
heh forsi, varesim satikties, varbut alu iedzert, un iet uz anime party katru svetdienu, tikai digitalai kamerai vajadzes 2gb cipu nopirkt =)))
Apmainas programma, buss ta ka tu brauc pie vinas gimenes, un ka vina dels/meita brauks dzivot pie tavas gimenes ja ?
Kima
prieks, ka esi sanjeemies (usies(?)) braukt, pati veel nekaadi nevaru izlemt, totaali negribaas izlaist gadu >< , jo japaanju izgliitiiba te Latvijaa netiek atziita sad.gif (varbuut atradi kaadu alternatiivu?)
Man draugs bija sanjeemis stipendiju uz Japaanu, bet nu jau februaarii bija atpakalj, man ir sarakste ar vinju, ja tev ir kaut kas ko tu tieshi gribi zinaat varu, jau uzrakstiit..tikai es pati maz zinu, tik no citu staastiitaa!!
Shoune
Ne nu ja, bet apnik man klausities visu laiku vienu un to pasu, "klausies tev tur nebus neka, tur ir pavisam savadaka kultura, nebrauc, nozelosi," murgs...
Nu ja, bet kapec nevar izbaudit dzivi, kamer vel neesmu pilngadigs, tapat musdienas ar augstako izglitibu pat normalu darbu nevar dabut, ta ka anime ir mani aizravis, ta ka buss vien jabrauc uz Japanu heh... =))
Es vispar gribu zinat, ka man, ka eiropietim ies tur, es gribu zinat ka pret mani izturesies citi, vai vares dzerstities ar draugiem...(joks) =)) utt., es nesaprotu visi sitos "cibacainos visu laiku kritize," nezinu kapec, varbut tapec ka bails murgs vienkarsi, es pat uztraucos, ka es vinu gimenei iepatiksos heh =))
Faplo
Mjā Shoune tev nu gan ir paveicies =p grībētos man arī šitā uz gadu aizbraukt uz japānu...
āāāāāāāāāā =/
rebel
es domaaju,ka par gjimeni nu gan naw ko uztrawkties,jo tad,ja dod kaadus cilweekus winjiem tur izmitinaat,tiem jaabuut jaukiem ljaudiim ar interesi un/waj kkaadu izpratni par eiropu. happy.gif wismaz taa bija,kad manz wiena muuzikas festiwaala ietwaros bija Hamamatsu. maacies japaanju walodu? tad cerams,ka Tew winja pietiekami awgstaa limenii,laj wareetu ar cilweekiem wiegli kontakteeties,jo anglju waloda wideejam japaanim ir briesmiiga (par sawu waardu patiesumu un atbilstiibu negalwoju,taa ir wnk personiskaa pieredze.taa bija.) ja jaw runa jaasaka,tad saprotu,ka buutu jaabuuut labinjaj walodaj.
un apswejcu ar shaadu iespeeju! dziiwi tieshaam wajag baudiit,kameer weel war. peecaak,kad buus pasham par sewi jaauznjemas pilniiga atbildiiba,buus gruutaak shitaadas atrakcijas tajsiit. laugh.gif
lastguru
QUOTE(Shoune @ Aug 21 2005, 10:53)
Es vispar gribu zinat, ka man, ka eiropietim ies tur, es gribu zinat ka pret mani izturesies citi, vai vares dzerstities ar draugiem...(joks) =)) utt., es nesaprotu visi sitos "cibacainos visu laiku kritize," nezinu kapec, varbut tapec ka bails murgs vienkarsi, es pat uztraucos, ka es vinu gimenei iepatiksos heh =))

APSVEICU! un ceru ka zini japaanju valodu, savaadaak buus gan pagruuti jo visticamaak daudzi anglju valodu nezinaas, nerunaajot jau par citaam valodaam. shaubos gan ka japaanji piekritiis ar tevi iedzert, kameer tu nebuusi pienjemts vinju grupaa (un tas tik viegli nenaak). ko tu vari gaidiit ir ka japaanji centiisies izskatiities ljoti laipni (uzmeklee terminu "uchi-soto"), un jo sliktaak tu zini vinju valodu jo vairaak dzirdeesi komplimentus par to cik labi to tu paarvaldot. savukaart ja zini japaanju valodu labi, japaanji uz teviim skatiisies kaa uz diivaini un sauks par "hen-gaijin" (diivains sveshinieks).
Kima
zini nezini valodu, tas neko daudz nedos, maaciisies pa jaunam!!!
Kaa kukuli vareetu aizvest tai gjimenei rupmaizi, vinjiem nav un baigi fano (ne visi) vispaar jau japaanji ir draudziigi uz atsauksmeem, tomeer viena meitene staastiija, ka ar gjimeni sadraudzeejaas tik ne ar teevu...taa nu vinji vienmeer kluseeja.
Veel ko zinu, ka no saakuma gruuti ar laiku, atshkjiiriiba stundaas. Un ar paartiku, tomeer savaadaak. Tomeer man draugs vnk riisus nemiil, varbuut buus vieglaak. Toties noteikti zinu, ka teeja ir uz katra stuura par simbolisku samaksu, ja ne bez maksas.
Ko veel?
lastguru
QUOTE(za4peedinja @ Aug 21 2005, 20:25)
zini nezini valodu, tas neko daudz nedos, maaciisies pa jaunam!!!

kaapeec vajag pa jaunam maaciities? es gribeetu zinaat vairaak par to, luudzu pastaasti...

laikam jau maaciishanas vaina - savu kursu es gribu izveidot taa lai nav jaapaarmaacaas smile.gif
Kima
es to domaaju, vairaak kaa pat ja mees maacaamies un mumsh shkjiet ka pareizi, tik un taa var sanaakst ka japaanji nesapratis. Lai kaadas buutu zinaashanas.Taa tak ir ar jebkuru valodu. Liekas kaa zini, bet aizbrauc uz to valsti un izgaazies.
Taapeec tagadeejaas zinaashanas vairaak dod pamatus, lai kaadas buutu. Un vieglaak saprast pakaarteejo izkaartojumu(tai valstii), bet sazinaashanas valod atikun taa buus jaamaacaas, ne?
(tas vairaak ir taads kaa mans skatiijums)
Sigfa
QUOTE(Shoune @ Aug 21 2005, 09:09)
heh forsi, varesim satikties, varbut alu iedzert, un iet uz anime party katru svetdienu, tikai digitalai kamerai vajadzes 2gb cipu nopirkt =)))
Apmainas programma, buss ta ka tu brauc pie vinas gimenes, un ka vina dels/meita brauks dzivot pie tavas gimenes ja ?
*

Jaa, nu kaadu alu vareetu kautkad iedzert.

Apmainjas programma ir taa ko tu aprakstiiji, es gan neko nezinu, vai kaads brauks uz latviju, jo mani senchi negrib njemt.
Kima
shito apmainju nekad nespeeju saprast. Latvija tak nav populaara, ja taa skaties...kaa vinji nolemj te braukt?
Un kaa iespeejams, ka tu brauksi apmainjaa, bet tavi nenjems pretii (ja buus) otru beernu? Tas tak ir vienoshanaa.
Un kapee brauc martaa? kaut kaada savaadaak programma? Maaciibu gads tak saakas Janvaarii....(jeb ne uz gadu?)
hah, nu jau esmu ljoti ieintereseeta ^^
Sigfa
maaciibu gads nesaakas janvaarii, bet martaa. Dazhi brauc jau janvaarii, lai iepaziitos ar gjimeni, un baudiitu briivo laiku, varbuut arii dabuut darbu.

Apmainjas students nebuut nenoziimee, ka obligaati kaadam ir jaabrauc manaa vietaa, apmainja starp skolaam, nevis gjimeneem, taa es to uztveru.
Faplo
Sigfa pastāsti kas jādara lai rastos šāda unikāla iespēja?
Shoune
Taa, buss viss ok, velak ar jauno gimeni sazvanisos, bisku iepazisos, un gan jau viss buss labi, es nezinu man ta liekas ka ar tevu tiesi labak sapratisos neka ar parejiem, es jau no bernibas viss labak ar viriesu parstavju cilvekiem saprotos daudz labak neka ar meitenem =)))(nedomajiet neko jokainu) =))
Sigfa, jap ja mums nebus 300km atskiribas no musu dzives vietam tad varesim saskrieties =))), man Japanu valoda, nav tik laba limeni, bet macos, vienigais + kas vel ir tas ka maku gitaru spelet heh =D...
Nu vot!Ne nu paldies par informaciju, bet taka esmu + vel Otaku dabusu draugus vismaz kaut tos divainus, bet draugi buss to es zinu 100% =)))
Ja kads zin, varat ludzu ieteikt iepazisanas teikumus kursu vissbiezak lietu, es nevaru nekadigi saprast kad lietot istos, istaja laika murgs =))) ?
un ja kads zin, varat pastastit par skolas dzivi Japana ? =)))

aaa, un ko vel apsolit 100%, tiesi tad kad atbrauksu uz Japanu, attaisisu galeriju, kur liksu bildes, gan ar sevi, gan ari bildes, piem. gimeni, sakuras kokus utt. =D
Revol
Vareetu buut interesanti palasiit shos resursus:
Notes from Tsutsuji-cho
I am a Japanese School Teacher
tie ir no JET [The Japan Exchange and Teaching] programas daliibniekiem, taa ka tur ir tiiri daudz info par skolas buushanaam, un vispaar shis tas par sadziiviskaam lietaam.
Sigfa
Faplo: YFU Birojs Latvija
Yanka_ronin
USD 7000...
Faplo
Cenas iespaidīgas wink.gif Ew shoune un Sigfa jūs maksājat vai jums stipendija or kka savādāk?
Sigfa
mm, es maksaaju. Senchi pateica, ka grib mani kautkur aizsuutiit, es pateicu, ka uz japaanu. Pats daargaakais variants, bet uz gadu- domaaju, ir to veerts.
Hikaru
...Sugoi! Sugoi!...
Aardark
QUOTE(Faplo @ Aug 23 2005, 13:14)
Cenas iespaidīgas wink.gif
*

Cena ir ļoti neliela, ja ņem vērā, ka tajā ietilpst ceļa izdevumi, dzīvošana ģimenē un maksa par mācībām.
Shoune
Es samaksaju 4200LS u gadu, bet tas ir leeti, jo tur ietilpst viss iznemot kabatas nauda un vel kaut kadi mazi sudini, ta ka tas ir forsi =))
Sigfa
hmm, nu ar patreizeejo valuutas kursu man sanaak 4039 LS

Shoune, ar kaadiem starpniekiem tu brauc?
ShinChan
Savelkot visu kopā tas nav nemaz tik dārgi un ja līdzekļ atļauj tad kāpēc gan nē?
Lai gan viena lieta ir fantazēt galvā, kas un kā tur būs, pavisam cita nonākot uz vietas un iespējams piedzīvojot kultūršoku, aklimatizācijas problēmas un nespēju normāli sadzīvot ar vietējo ģimeni, ko protams nevienam nenovēlu.
Mans ieteikums jums abiem un arī citiem kas gatavojas turp doties, mācieties valodu (tagad un tūlīt), kā arī meklējiet visu iespējamo informāciju par to vietu, kur jūs izmitinās.
Shoune
Sigfa es ar AFS firmu braucu, bet man ir forsi tass ka, pirms brauksanas uz Japanu man buss it ka nometne menesi, kur mes visi satiekamies(kas brauc ar AFS firmu), un tad mes it ka + macamies + atpusamies forsi =)))
ShinChan es jau macos to valodu, bet nu protams lidz Janvarim neiemacisos perfekti runat, bet galvenais man jaatceras ka ir ataa, labrit utt. =D
Sigfa
mnjaa, man tas pats.

ShinChan- braucu ar domu, ka tieshi kultuurshoks man ir vajadziigs smile.gif manai biezajai aadai nez vai tiks cauri ar lieliem damage.
lastguru
QUOTE(Shoune @ Aug 23 2005, 16:45)
ShinChan es jau macos to valodu, bet nu protams lidz Janvarim neiemacisos perfekti runat, bet galvenais man jaatceras ka ir ataa, labrit utt. =D

mmm... muusu kursu arii ismanto, vai vnk internetaa kkur mekleejies?
Shoune
aaa ja parezi, kursi tavjie ups aizmirsu =DDDD, man draugs stastija ka siten ari kaut kadi pastaisito kursi(kaut kas tamlidzigs), vot Lasguru tu vari ludzu speciali prieks manis sadabut visas svarigakas iepazisanas vardus vai teikumus ? =)))
es nezinu vai man shoks buss vai nebus, bet zinu vienu lietu 100%, tur buss jautri =DD

P.S es uz kursiem gaju, partraucu, man vienkarsi lapas palika no kursiem, no septebra saksu atkal iet kursos... =)
Faplo
Kursos. smile.gif emm kkur pa šamiem var dabūt info? Ja nē tad stāsti pats rolleyes.gif
Shoune
es gaju uz kursiem, bija tikai 50 LS pa trijiem menesiem, tad bija vienkarsi ideali, + vel skolotajs no Japanas, viss bija ideali, kamer vins aizbrauca prom un velak nevareja vizu dabut =(((
Tagad es iesu kaut kur Rupniecibas iela... pats isi nezinu kur tas ir, vel ar vecakiem septembri buss japabrauka uz jaapskatas...
Pazvani uz 118 un tur visu pastastis =))), piem. rupniecibas iela Kursi maksa 660LS uz gadu ,es panemu uz pusgadu un jamaksa tikai 330 LS, 2 reizes nedela stundas kuras it ka iet 2h ta ka viss noramli, galvenais nauda ir vajadziga =))
Shaisuke
QUOTE(Sigfa @ Aug 22 2005, 11:26)
maaciibu gads nesaakas janvaarii, bet martaa. Dazhi brauc jau janvaarii, lai iepaziitos ar gjimeni, un baudiitu briivo laiku, varbuut arii dabuut darbu.

Apmainjas students nebuut nenoziimee, ka obligaati kaadam ir jaabrauc manaa vietaa, apmainja starp skolaam, nevis gjimeneem, taa es to uztveru.
*

Apmainja ir taa ka tu maini vidi kuraa dziivo un maacies.
One winged angel
Vecīt, kā tu rullē!!! Es vienmēr esmu gribējis nokļūt Japānā, tikai nesanāk... Kā tev veicas.... unsure.gif
Shoune
=))), zinu zinu, vecaki vel te ik pa laikam iebilst, ka es bez vecakiem tur neko neizdarisu utt. a man pofig =DD, izradas ka ne uz gadu, bet uz trijiem, jo biju aizgajis uz Japanu vestniecibu, un velak uz kaut kadu h...u kur par diplomiem interesejos, izradas ka ar to Diplomu ko es dabusu Japana(pabeidzot videni), varu mierigi atbraukt uz Latviju un man parakstits, ka esmu dabujis Videjo izglitibu, un velak domaju braukt uz Osakas Universitati, tur macas Draudzene, un viena Radiniece ta ka viss jau ir izlemts, uhu tagad esmu loooti laimigs, kad pateica ka uz trijiem gadiem, vienigi Tevs treso, "kas tu traks, brauksi pastavigi dzivot uz Japanu uz Trijiem gadiem??" bet gan jau, mammai nekas preti vispar nav, lai es braucu un lauju vinai no manis atpusties 3 gadus =DDD... Esmu viens no laimigakiem cilvekiem =DD
Kazuki
apskatiijos vienreiz kaadas cenas ir japaanju val. kursiem. man pateica vienaa firmaa ka 23ls par 90min. man zhoklis atkaaraas liidz zemei.
pilniigi pazuda viss entuziasms un veelme maaciities.... wacko.gif
Shoune
ta ir normala cena, kapec soklis atravas ? tas taks viss ir normali, LAtvija taks Japanu val. kursus maz cilveki ir iecienijusi, tapec ari ir tik dargi, nu nezinu man liekas ka ir normali, piem. ir kursi 660Ls uz gadu divreiz nedela pa 1.30...
Kazuki
nee to ka tas ir normaali prieksh latvijas es saprotu.... jaa bet tomeer maxaat 92 ls meenesii, pienjemot ja man buutu 1 maac stunda nedeeljaa es tomeer neesu gatava. + veel japaanju valoda ir biku sarezhgjiitaaka par frnchu vai itaalju valodu taas pashas hieroglifikas deelj. shaubos ka es piem. 4 nodarbiibu laikaa daudz vareetu apguut taapeec toreiz noleemu labaak neiet uz kursiem. prieksh manis taa buutu lieki izdota nauda. wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.