Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Tests
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
Sigfa
ZPD laiks jau sen ir klaat, un man pariit jaanodod taads psihologjijaa un es vinja aizvakar saaku rakstiit... taa ir ka slinko visu meenesi.. lai vai kaa, atbildiet, luudzami, uz jautaajumiem, lai es cilveeks varu sev normaalu atziimi dabuut.

Atbildi. var pievienot komentaarus. Man vajag subjektiivu viedokli.

Latvieshu valoda ir sarezhgjiita un to ir gruuti iemaaciities. [ ]

Vai tu saproti vairaak kaa 3 valodas. [ ]

Vai tu maaki rakstiit un lasiit vairaak kaa 3 valodaas. [ ]

Kura valoda ir vissarezhgjiitaakaa? [ ]

Kura valoda ir visvienkaarshaakaa? [ ]

Vai vajadzeetu vienkaarshot latvieshu valodu? [ ]

Vai tu runaa/raksti/lasi angliski? [ ]

Vai tautas mentalitaatei ir sakars ar valodas skaniigumu? [ ]

taads pavisam iis testinjsh.
bubu
Latvieshu valoda ir sarezhgjiita un to ir gruuti iemaaciities. [jā, protams pašam liekas, ka vienkārša, bet tas jau tikai tāpēc, ka pats to jau zinu. dzirdēts tiešām, ka mācīti vīri saka, ka tā ir diezgan sarežģīta valoda, gan izrunā (visādi divskaņi, platie/īsie e), gan arī gramatikā (locīšana, pilns ar izņēmumiem, utt)]
Vai tu saproti vairaak kaa 3 valodas. [nē, tikai latviešu/krievu/angļu (nu ja neskaita programmēšanas valodas wink.gif]
Vai tu maaki rakstiit un lasiit vairaak kaa 3 valodaas. [nē, tikai tajās kas iepriekš]
Kura valoda ir vissarezhgjiitaakaa? [ķīniešu]
Kura valoda ir visvienkaarshaakaa? [iespējams ka angļu, bet nemāku spriest, jo nezinu daudz valodu]
Vai vajadzeetu vienkaarshot latvieshu valodu? [nē, priekškam gan? kura gan valsts ņemtu vienkāršotu savu valsts valodu, tas tak nav normāli]
Vai tu runaa/raksti/lasi angliski? [jā/jā/jā]
Vai tautas mentalitaatei ir sakars ar valodas skaniigumu? [jā]

-- ok, papildināju atbildes.
Sigfa
pladies par atbildi. Jo vairaak pamatosiet atbildes, jo lietderiigaakas taas buus.
jurc
Latvieshu valoda ir sarezhgjiita un to ir gruuti iemaaciities. [Pašam jau lekas ka viegla valoda, bet nu gudrāki cilvēki mēdz teikt ka latviešu valoda ir viena no visgrūtākajām(ja nemaldos) ]

Vai tu saproti vairaak kaa 3 valodas. [nē.. tikai latviešu, krievu, angļu ]

Vai tu maaki rakstiit un lasiit vairaak kaa 3 valodaas. [nē.. tikai latviešu, krievu, angļu]

Kura valoda ir vissarezhgjiitaakaa? [šķiet ka latīņu ]

Kura valoda ir visvienkaarshaakaa? [japāņu tā šķiet ]

Vai vajadzeetu vienkaarshot latvieshu valodu? [nevajag, man ir labi kā ir ]

Vai tu runaa/raksti/lasi angliski? [runāju maz, rakstu daudz vairāk, lasu vēl vairāk (pie vianas anime subtitri kas liek lasīt) ]

Vai tautas mentalitaatei ir sakars ar valodas skaniigumu? [atkarībā no kāda viedokļa to skatās, bet es domāju ka nē.... valodas skanīgumam ir sakars ar tautas mentalitāti ]
luster dragon
Latvieshu valoda ir sarezhgjiita un to ir gruuti iemaaciities. [nee ]

Vai tu saproti vairaak kaa 3 valodas. [nee ]

Vai tu maaki rakstiit un lasiit vairaak kaa 3 valodaas. [tikai 2 ]

Kura valoda ir vissarezhgjiitaakaa? [kiniessu ]

Kura valoda ir visvienkaarshaakaa? [latvieshu taa es domaaju. ]

Vai vajadzeetu vienkaarshot latvieshu valodu? [nee man nekas netraucee latvieshu valodaa ]

Vai tu runaa/raksti/lasi angliski? [citreiz,bet nejau izcili ]

Vai tautas mentalitaatei ir sakars ar valodas skaniigumu? [es domaaju ka jaa. ]
SheWr
Latvieshu valoda ir sarezhgjiita un to ir gruuti iemaaciities. [protams ka nee]

Vai tu saproti vairaak kaa 3 valodas. [labi saprotu tik divas sveshvalodas - anglju, vaacu ]

Vai tu maaki rakstiit un lasiit vairaak kaa 3 valodaas. [ja latvieshu ieskaita, tad - jaa ]

Kura valoda ir vissarezhgjiitaakaa? [manupraat - krievu laugh.gif ]

Kura valoda ir visvienkaarshaakaa? [laikam jau anglju...]

Vai vajadzeetu vienkaarshot latvieshu valodu? [protams nee]

Vai tu runaa/raksti/lasi angliski? [jap/jap/jap]

Vai tautas mentalitaatei ir sakars ar valodas skaniigumu? [Ja apskata dazhus piemeerus, tad manupraat - jaa]

deleted-ray
Latvieshu valoda ir sarezhgjiita un to ir gruuti iemaaciities. [jaa, laikam uzskatu taa taapeec, ka tur jaamacaas visaadas nederiigas lietas, piemeeram - teikumu sheemas, paliigteikumu veidi. Man vajaga tikai to, lai es zinaatu pareizi pieturziimes salikt. Lai paareejo maacas tie, kas ies par valodniekiem ]

Vai tu saproti vairaak kaa 3 valodas. [nu taa vareetu buut (eng, lat, rus) ]

Vai tu maaki rakstiit un lasiit vairaak kaa 3 valodaas. [eng, lat, rus (rakstiit nemaaku, tikai lasiit) ]

Kura valoda ir vissarezhgjiitaakaa? [vaacu (bessii aaraa, kaadus 6 gadus maacos un neko neesmu iemaaciijies ") ]

Kura valoda ir visvienkaarshaakaa? [ anglju (varbuut taapeec, ka patiik)]

Vai vajadzeetu vienkaarshot latvieshu valodu? [tagad vienalga, jo driiz taapat beigsies skolaa shis priekshmets]

Vai tu runaa/raksti/lasi angliski? [jaa, lai gan runaat sanaak mazaak]

Vai tautas mentalitaatei ir sakars ar valodas skaniigumu? [varetu buut ]

dmonster
Latvieshu valoda ir sarezhgjiita un to ir gruuti iemaaciities. [Nē]

Vai tu saproti vairaak kaa 3 valodas. [Tieši trīs mācos 4]

Vai tu maaki rakstiit un lasiit vairaak kaa 3 valodaas. [Lat. v. un Angļ. v. Vācu nemāku rakstīt]

Kura valoda ir vissarezhgjiitaakaa? [Krievu, mācos, mācos, bet tā patās tikai nedaudz zinu]

Kura valoda ir visvienkaarshaakaa? [angļu, cause tā ir viena baigi izplatīta valoda un ir arī saistīta ar citām valodām]

Vai vajadzeetu vienkaarshot latvieshu valodu? [Ēēē, lābāk ne]

Vai tu runaa/raksti/lasi angliski? [Jā/jā/jā]

Vai tautas mentalitaatei ir sakars ar valodas skaniigumu? [Vai valodas skanīgums atkarīgs no tautas mentalitāti? Mentalitāte=? ja Mentalitāte=attieksme, uzvedība. Tad jā]
edg
Latvieshu valoda ir sarezhgjiita un to ir gruuti iemaaciities. [ Jaa! Cilveeks, kas maacaas valodas, meegjina taas kaut kaa saistiit ar vinjam jau zinaamajaam valodaam (kaut vai maates valodu). Taa kaa latvieshu valoda ir viena no retajaam Baltu saimes valodaam, tad maaciities to ir taapat kaa latvietim maaciities japaanju valodu vai nigeerieshu valodu. Tiesa, jaanjem veeraa lielais latvieshu valodas piesaarnjojums. Krievam, vaacietim, anglim, francuuzim (taadaa seciibaa) vareetu buut visvieglaak, jo daudz vaardi ir no shiim valodaam paarnjemti. Pietiks par leksiku, parunaasim par foneetiku. Kaa mees zinaam, latvieshu valodaa ir taadas briesmiigas skanjas kaa "ch", "kj", "dzh" un "o"(divskanis o), kas normaalam rietumeiropietim ne paaraak patiik. Zviedrijas (u.c) valodaa ir daudz taadu skanju, kas mums liekas jociigas, taapat vinji domaa par muuseejo, tomeer, kaa esmu ieveerojis, zviedram vai daanim muusu valodas vaardi izrunaajas daudz labskaniigaak nekaa mums vinju valodas vaardi. Shitaas shnjaacoshaas skanjas droshi vien iipashi netruacee kjiinietim... Gramatika latvieshu valodaa it kaa esot liidziiga vaacu valodas gramatikai (esmu taa dzirdeejis), taapeec vaacietim taa nevareetu buut liela probleema, bet kopumaa latvieshu valodas gramatika esot gruuta. Darbiibas vaardu lociishana latvieshu valodaa ir briesmiiga (daudz lociijumu, konjugaacijas). Reti kura tauta tik vaajpraatiigi loca lietvaardus. Liidzskanju mijas biezhi ir probleema pat latvietim. ]

Vai tu saproti vairaak kaa 3 valodas. [ Nee. Latvieshu dzimtaa, anglju cieshami, krievu extra vaaji, japaanju - ir milzu gandariijums saprast par ko ir runa japfilmaa veselu minuuti no vietas. smile.gif Programmeeshanas valodas neskaita? Man vispaar ir gruuti maaciities valodas, jo gruuti iet ar vaardu iekalshanu. Skolaa dzejoliishus ar puuleem mociiju. ]

Vai tu maaki rakstiit un lasiit vairaak kaa 3 valodaas. [ Nee. Lat, ang. Var lasiit krievu, bet tai jaabuut tehniskai vai beerniem domaatai literatuurai, lai saprastu (dailjliteratuuraa cita valoda). ]

Kura valoda ir vissarezhgjiitaakaa? [ Nezinu. Kjiinieshu valodaa var kaa normaalaa valodaa iemaaciities runaat, bet rakstiit ir murgs. Japaanju valodaa ir vieglaak - vieglaak runaat, vieglaak rakstiit. Primitiivu cilshu valodaam vajadzeetu buut saliidzinoshi primitiivaam. Manupraat, krievu valoda ir gruuta. Mums kaa latvieshiem ir vieglaak augstaak mineeto iemeslu deelj, bet rietumeiropieshiem vareetu buut gruuti. Nezinu par austrumniekiem. ]

Kura valoda ir visvienkaarshaakaa? [ Esperanto/anglju. It kaa jau esperanto izgudroja, lai taa buutu viesvienkaarshaakaa. Bet jaanjem veeraa, ka leksika balstiita uz eiropieshu valodaam, taapeec austrumniekam, kas nezin nevienu eiropieshu valodu, buus visi vaardi jaaiekalj. Esperanto gramatika esot elementaara, un skanjas daudz neatshkjiroties no latvieshu valodas skanjaam (sh un zh esot, mosh veel kaut kas). Tagad par anglju valodu. Taa kaa pasaulee ljoti daudz runaa angliski, tad anglicismi ir ieviesushies aarpraatiigi daudz valodaas. Ja tavaa valodaa ir anglju celmes vaardi, tad tu vari guut priekshstatu, kaa izrunaat anglju vaardus, rast liidziibu ar tev zinaamiem vaardiem, piu piu piu aka tev ir vieglaak iemaaciities. Japaanim anglju valodu ir daudz vieglaak iemaaciities kaa latvieshu, jo pashaa valodaa jau ir aarkaartiigi daudz anglju izcelsmes vaardi. Anglju valodas gramatika arii nav paaraak sarezhgjiita (neblaujiet, nav), jo anglju valodaa runaa tik daudz dazhaadu tautu un izcelsmes cilveeku, ka tajaa cuukkuutii, ko sauc par anglju valodu, nekaada dizhaa gramatika netiek ieveerota, un neviens neuzskata, ka buutu iipashi jaaieveero. Savaadaak ir tad, ja tu veelies anglju valodaa rakstiit nopietnu darbu. Bet biezhi vien ir ceriibas, ka angliski uzrakstiitam tekstam buus pat mazaak kljuudu, nekaa latvieshu valodaa uzrakstiitam. Galvenais ir runaashana. Aa, veel. Taa kaa tie, kam anglju valoda ir dzimtaa, ir atklausiijushies visaadu anglju valodas neprashu runaashanu un atlasiijushies rakstiishanu, tad vinji nesmiesies par tavu diivaino akcentu (ja vien tas nebuus izcili diivains), un tas ir ljoti svariigi valodas apguvee (diez vai tu veeleesies runaat ar kjiinieti, kursh vaaljaajas gar zemi, klausoties tevi meegjinaam runaat kjiiniski). Kopsavilkums: esperanto kaa valoda sit anglju valodu viegluma zinjaa pushu, bet vieglaak iemaaciities ir anglju, jo daudz daudz praktiska pielietojuma var atrast. ]

Vai vajadzeetu vienkaarshot latvieshu valodu? [ Nee! Nekaadaa gadiijumaa! Latvieshu valdoas cuukoshana latvietim ir asiniis. Pie taa lielaa meeraa vainiigi jaunlatvieshi. Ja mana atminja par veesturi nevilj, tad vinji centaas izskaust krieviskojumus, vaaciskojums un visaadus citaadus iskojumus, to vietaa atjaunojot senaak lietotus latvieshu vaardus. Un vinjiem bija sekmes. Pie tam, ir Latvijaa dziivojushi taadi cilveeki, kaa Rainis, kuri diezgan sekmiigi ir ieviesushi sakariigus jaunvaardus. Kas tur slikts? Muusdienaas latvietis skumst par savas valodas izkropljojumu, vai arii veelas "vienkaarshot latvieshu valodu", un aizdomaajas liidz "a kaapeec ne, jo ir tachu taadas lietas dariitas agraak un cilveeki (Murmulogjias komisija) veel aizvien cuukojas pa valodu". Valodai ir jaaljauj pluust savu gaitu. Ja cilveekiem patiik lietot "maniim" un "mumsiim", tad vinjiem tas ir jaaljauj. Ja cilveekiem patiik lietot "vot", tad vinjiem tas ir jaaljauj. Tauta pati veido valodu taadu, kaa vinjai to vieglaak ir lietot un saprast. Nu jaa, mees izskauzham iisto latvieshu valodu, bet nu sorry - visiem latvieshiem piespiest dziedaat tautasdziesmas tikai taapeec, ka taa ir kultuuras veertiiba, nevar. Cilveeks var saglabaat kultuuras veertiibu sirdii, ja pats to veelas. Nevar iebarot patiku pret kaut ko ar karoti. Galu galaa, valoda pati jau nekur neizzudiis - paliek "senie" latvieshu raksti. Vienu lietu gan es nepiemineeju, un taisos piemineet. Ir taada lieta kaa "veelme runaat latviski ar citiem cilveekiem". Ja tu esi kaa esperanto zinaataajs, kur nevari zinaat, kursh no taviem sarunu biedriem speej runaat tavaa iemiiljotajaa valodaa, tad tev jaarunaa tajaa valodaa, kuru visticamaak sarunu biedrs zinaas. Ja izzudiis latvieshu valoda, bet tu to sevii kopsi un lietosi kaa naakas, tad vareesi runaat ar spoguli. Domaaju saliidzinaajumu... Gribi braukt par riigu ar zirgu? Gribi vest salmu vezumu no lauka uz shkjuuni cauri Riigai, sveicinaat pretimbraucoshos draugus, iepaziities ar blakus tev braucoshaa zirga iipashnieku? Patiik zirgu smaka, riebjas automashiinu troksnis? Nu tad brauc! Tomeer nekas jeedziigs nesanaaks. Bet, ja satiksmes noteikumus iebiidiitu taa, ka visiem naakas braukt ar zirgiem, tad tu vareesi braukt ar zirgu! Bet kaadi te labumi un kaadi sliktumi? Atbilde: ljoti subjektiivi. Mums ir subjektiivs veerteejums par vareeshanu runaat dzimtajaa valodaa taa, kaa literaari ir ierasts. Tiesa, valodas mainiishanai nav speeciigu ekonomisku truukumu, bet ir citi truukumi. Atgriezhoties pie teemas smile.gif veelos mineet, ka latvieshu valodas vienkaarshoshana ir veids, kaa panaakt, ka vairaak aarzemnieku iemaaciitos latvieshu valodu. Ja aarzemnieki samaaciitos latvieshu valodu, tam buutu "labais" efekts, jo visas aarzemnieku ordas sanestu te savus jauninaajumus. Tas ir tas pats, kas notiek, ja latvieshi samaacaas aarzemnieku valodu. Tas novestu pie latvieshu valodas notrulinaashanaas liidz kaut kaadam sviestam. Protams, man ir savs subjektiivs viedoklis par to, cik lielaa meeraa buutu "jaauztur latvieshu valoda pie dziiviibas un veseliibas". Tagad man smadzenees ir overload un es vairs neatceros, par ko iisti runaaju... Nu ja. Gan jau shito izlasot, var aizdomaaties (nevis izdariit gala secinaajumus, bet guut idejas, par ko vajag padomaat!) par teemu. ]

Vai tu runaa/raksti/lasi angliski? [ Runaaju. Sen nav gadiijies, bet nevajadzeetu buut probleemaam. Rakstu. Gramatiku diez ko nejeedzu (komatus ne buu ne bee), bet rakstiit varu. Lasu. Lasiit ir visvieglaak smile.gif ]

Vai tautas mentalitaatei ir sakars ar valodas skaniigumu? [ Jaa. Tautas mentalitaatei ir milziiga noziime valodas muuzhiigaas mainjas (veidoashanaas un uztureeshanaas) procesaa. Ja tauta ir impulsiiva, tad asajaam emocijaam ir jaabuut aatri izsakaamaam vaardos. Ja tauta ir miermiiliiga, tad vaarda izrunaashanas aatrums nav svariigs. Gluzhi otraadi, cilveeks aiz gara laika pats saak muljljaat vaardu pa muti, lai ieguutu, vinjapraat, labaaku skaneejumu. Svariigi ir tas, cik ljoti cilveeks steidzas izteikt savu fraazi. "Maniim" ir garaaks nekaa "mani", jo reti kad tiek lietots steigaa. "Piedo" norauj "d", jo biezhi tiek lietots steigaa. "Paga" "pagaidi" vietaa tiek lietots liidziigi. Ja latvieshu tauta buutu steidziiga, tad nebuutu ieseedusies seerga "ka" aizvietot ar "kad". "kad tu" ir gruutaak izrunaajams kaa "ka tu". Visaadaa gadiijumaa tam visam ir liela noziime. Es ticu arii, ka valodas skaniigumam ir ietekme uz tautas mentalitaati. Ja valodaa tipiski ir gruuti, liidz ar to leeni izrunaajami vaardi, tad tu vairaak piedomaa pie taa, ko teiksi, lai iisaa laikaa pateiktu preciizi, ko veelies (man liekas, ka kjiinieshiem shitaa ir). Ja valodaa vaardi ir viegli izrunaajami, tas atljauj tev vaariities daudz un dikti taa, lai kopumaa izteiktaa doma buutu aptuveni nojaushama. Ta nezinu iisteniibaa, tas viss uz punjkjiem balstiits... ]

Viss te rakstiitais ir manas subjektiivaas domas un nepretendee uz patieshumu.

Ceru, ka komentaari ir pietiekami...
Sigfa
briinishkjiigi un izcili biggrin.gif Edg atbildes tiks ievietotas uz goda pjedestaala 'aptaujas subjektiivie rezultaati un komentaari'
Yume
Sorry, laika nava, tāpēc īsi, konkrēti un ļoti subjektīvi, atbildot tikai par sevi visos jautājumos. Ieskaitot par valodu grūtību utl.

Latvieshu valoda ir sarezhgjiita un to ir gruuti iemaaciities. [ nē ]

Vai tu saproti vairaak kaa 3 valodas. [jā ]

Vai tu maaki rakstiit un lasiit vairaak kaa 3 valodaas. [jā ]

Kura valoda ir vissarezhgjiitaakaa? [ atkarībā no pamatvalodas, personīgi atbildēt uz šo jautājumu nevaru , jo uzskatu ka visas vienādas, galvenais jāmācās ]

Kura valoda ir visvienkaarshaakaa? [ dzimtā ]

Vai vajadzeetu vienkaarshot latvieshu valodu? [ nē, to jau ir darījuši 20-jos gados, un nekas labs nesanāca]

Vai tu runaa/raksti/lasi angliski? [ jā ]

Vai tautas mentalitaatei ir sakars ar valodas skaniigumu? [ ja nu vienīgi zemabziņas līmenī, bet faktiski- nē]
Kima
hehehehe weel wiens nabaga zweers... wink.gif es ar tikai peedejaa mirklii uzraxtiiju!!! wink.gif

[i]Latvieshu valoda ir sarezhgjiita un to ir gruuti iemaaciities. [ jā, ja nezini pamatus, bērnībā, līdz 3.klasītei, apmeklēju krievu skolu, vēl tagad jūtu sarežģijumus gan runājot gan rakstot. Kauns, bet tikai nesen apguvu/sapratu pagātnes tagadnes garumzīmju lietojumus. Nu un vēl ja mēs runājam atsevišķi par gramatiku....man tur sliktas atzīmes! ]

Vai tu saproti vairaak kaa 3 valodas. [saprast jā, runāt arī jā ]

Vai tu maaki rakstiit un lasiit vairaak kaa 3 valodaas. [ar gramatiskām kļūdām arī vairākās, bet domāju, jo vairāk valodu mācies, jo...grūti pateikt, nevis putrojies, bet citādi...jebkurā gadījumā šat tad pieķeru sevi domājot un veidojot dialogus svešvalodās, bet īstenībā kādu valodu sadzirdu tādā sāku domāt/runāt ]

Kura valoda ir vissarezhgjiitaakaa? [nezinu, patiešam, man tās patīk un labprāt mācos arvien jaunas, jo katra šķiet skaista, tomēr ja tā padomā tad laikam arābu vai uz to pusi, tā rakstība man šķiet neērta. Un visas zīmes izskatās līdzīgi....lai gan tā pat es domāju par Japāņu kanji...]

Kura valoda ir visvienkaarshaakaa? [ l;aikam jau dzimtā, tomēr ja prasīts tieši par mani, nevaru atbildēt noteikti, ne latviešu, ne krievu valodā nemāku pareizi runāt (domāju bez stila kļūda, krievu valodā drausmīgi vispār, bet latviešu šad tad sanāk "krieviskot" dažus teikumus), nedz arī gramatiski pareizi rakstīt ]

Vai vajadzeetu vienkaarshot latvieshu valodu? [ manuprāt latviešu valodas bez tā arī ir vienkāršota un pat nedaudz aprobežota, pārāk maz sinonīmu, ja raksti domrakstus un zini arī citas valoas ar to var saskarties ]

Vai tu runaa/raksti/lasi angliski? [ jā, tas tagad ir norma, katram cilvēkam jāzin dzimtā, valsts(ja nav pilsonis, vai mūsu gadījumā krievs) un angļu valoda un tikai pārējās valodas nāk plusā ]

Vai tautas mentalitaatei ir sakars ar valodas skaniigumu? [ šeit (runājot tieši par mantalitāti) laikam pilnīgi ar visām četrām un ļipu piekrītu Edgam (?) tomēr diezvai valodas saknīgumam ir ietekme tautas mentalitātei.
Bet vispār šis ir ļoti strīdīgs jautājums. Man vairāk liekas ka civēka tieksme bū indivīdam vairāk ietekmē un maina viņa valodu (lai gan to pašu var teikt par tautas mentalitātes ietekmi wink.gif ), ja paklausīsies tirgū, stacijā, vecrīgā un kaut kur centrā (uz brīvības un tērbatas pusi) var dzirdēt pavisam dažādus valodu veidus, lai gan tā pati latviešu valoda ir. Ja vērot dažādu slāņu cilvēku sarunā var pamanīt, ka dažreiz nesaprotot ko teica otrs vairāk min pēc intonācijas (te es nedomāju iedzimto intelektu!!!!!) ]

oki, hope dabuusi labu atziimi!!!! laugh.gif

Ella
Latvieshu valoda ir sarezhgjiita un to ir gruuti iemaaciities. ['Man jau liekas ka viegla, bet ja tā padomā nemaz nav tik vienkārša kā šķiet jo man tā ir dzimtā! ]

Vai tu saproti vairaak kaa 3 valodas. [Jā, Vācu, Krievu, Angļu,Latviešu un bikīt Spāņu ^^ ]

Vai tu maaki rakstiit un lasiit vairaak kaa 3 valodaas. [Emm nē tikai 3 ( LV, Eng, DE) ]

Kura valoda ir vissarezhgjiitaakaa? [ Man vispār sarežģīta liekas krievu valoda, jo tā ir vienīgā kuru mācījos divus gadus un tā arī neko neiemācījos ]

Kura valoda ir visvienkaarshaakaa? [Kā dzimtā protams latviešu, bet tā vienlīdz vienkāršas man šķiet Angļu un Vācu valodas. ]

Vai vajadzeetu vienkaarshot latvieshu valodu? [Noteikti nē!!! Priekš kam būtu jākropļo valoda? Tas būtu tas pats kas sākt saukt Kimono par neērtu halātu...]

Vai tu runaa/raksti/lasi angliski? [Jā runāju/ jā raxtu/ jā lasu ^^ ]

Vai tautas mentalitaatei ir sakars ar valodas skaniigumu? [ Domāju ka jā!]
X_Kamui
Latvieshu valoda ir sarezhgjiita un to ir gruuti iemaaciities. [Ne, ne un ne]

Vai tu saproti vairaak kaa 3 valodas. [Ja]

Vai tu maaki rakstiit un lasiit vairaak kaa 3 valodaas. [Ja]

Kura valoda ir vissarezhgjiitaakaa? [Nu nezinu... man gandriz visas valodas liekas tadas pagrutas]

Kura valoda ir visvienkaarshaakaa? [Latviešu]

Vai vajadzeetu vienkaarshot latvieshu valodu? [Ne viņa tapat ir vienkarša]

Vai tu runaa/raksti/lasi angliski? [Ja]

Vai tautas mentalitaatei ir sakars ar valodas skaniigumu? [Ne]

Hehe nu gan isas atbildes biggrin.gif laugh.gif
edg
QUOTE(Sigfa @ Apr 20 2005, 19:49)
briinishkjiigi un izcili biggrin.gif Edg atbildes tiks ievietotas uz goda pjedestaala 'aptaujas subjektiivie rezultaati un komentaari'
*

Uff... Tad jau man vajadzeeja otrreiz paarlasiit to visu un rakstiit sakariigaakiem teikumiem. Ja tu izmanto shito, tad tikai anoniimi!

QUOTE(za4peedinja @ Apr 20 2005, 21:11)
manuprāt latviešu valodas bez tā arī ir vienkāršota un pat nedaudz aprobežota, pārāk maz sinonīmu, ja raksti domrakstus un zini arī citas valoas ar to var saskarties
*

Pashkjirsti aiz gara laika kaadreiz latvieshu valodas vaardniicu - no ikdienas valodas izskaustie sinoniimi guuzmaas gaaziisies pretim. Latvieshiem sarunvalodaa kaadreiz ir bijushi ne tikai vairaak un dazhaadi vaardi, bet arii taadi skaisti sveetki kaa "Appljaaviiba", kuros "... kas pirmie appljaavushies, gaajushi paliigaa tiem, kam darbs mazaak veicies. ... Pabeigushi shos darbus, pljaaveeji dziedaadami gaaja uz maaju... Alus jaadzer liidz dibenam, lai buutu bagaatiiga razha." (Latvieshu Konversaacijas Vaardniica) Diemzheel, neparasta latvju meele vientiesha latvietim shkjiet janciiga. Ja runaasi uz kaadu nestandarta izteiksmees, vinjsh spriediis, ka tu jokus dzen. Kaut gan varbuut tas ir labi - gruutaak ieviesties jauninaajumiem, ja uz tiem skataas ar skepsi.
Kima
QUOTE(edg @ Apr 21 2005, 07:48)
Pashkjirsti aiz gara laika kaadreiz latvieshu valodas vaardniicu - no ikdienas valodas izskaustie sinoniimi guuzmaas gaaziisies pretim. Latvieshiem sarunvalodaa kaadreiz ir bijushi ne tikai vairaak un dazhaadi vaardi, bet arii taadi skaisti sveetki kaa "Appljaaviiba", kuros "... kas pirmie appljaavushies, gaajushi paliigaa tiem, kam darbs mazaak veicies. ... Pabeigushi shos darbus, pljaaveeji dziedaadami gaaja uz maaju... Alus jaadzer liidz dibenam, lai buutu bagaatiiga razha." (Latvieshu Konversaacijas Vaardniica) Diemzheel, neparasta latvju meele vientiesha latvietim shkjiet janciiga. Ja runaasi uz kaadu nestandarta izteiksmees, vinjsh spriediis, ka tu jokus dzen. Kaut gan varbuut tas ir labi - gruutaak ieviesties jauninaajumiem, ja uz tiem skataas ar skepsi.
*

ja tagad tomeer runaajam par neatkariigiem wiedokljiem....Esmu shkjirstiijusi latvieshu valodas waardniicu (bet diemzheel ne manu) bet tik un taa nepiekriitu par sinoniimiem, zinu ka ljoti daudzi latvieshi (Latvieshu valodas skolotaaji, piemeeram) ir sajuusmaa par waardu "iet", bet tas arii wiss...es tik un taa uzskatu ka latvieshu valoda ir nabadziiga un homoformu ir ljoti daudz.
Par to jauninaajumu iewieshanu...newisai piekriitu..mnanupraat lwaloda ir sasodiiti zhargonizeeta!!!shad tad es izsaku savas domas angliski, wai arii ir wienkaarshi tie waardi ko cilweeks izmanto ikdienaa un tie ir zhargoni, ja tautas mentalitate ietekmee walodas skaniigumu, tad latwieshu walodai palika dziiwot pawisam nedaudz.
Wiper
QUOTE(kamui21 @ Apr 21 2005, 08:25)
1.Latvieshu valoda ir sarezhgjiita un to ir gruuti iemaaciities.
[Nu es teiktu, ka probleemas ir vieniigi slaavu paarstaavjiem, kam zems intelekts, pareejie visi var iemaciities ]

Vai tu maaki rakstiit un lasiit vairaak kaa 3 valodaas.
[Nu to jrievu rakstiibu neesmu nekad sapratis]

Ahem, kas tur par to zemo intelektu bja teikts...

Kas attiecaas uz pashiem jautaajumiem - pilniigi piekriitu edg vispaariigajos punktos. Par valodas prashanu - mana atbilde ir lat/rus/eng * lasiit/runaat/rakstiit
(shis tas labaak, shis tas sliktaak. Atziistu, ka krievu valodaa neesmu neko rakstiijis kopsh skolas laikiem - tikai crazy russian).
Roze
Latvieshu valoda ir sarezhgjiita un to ir gruuti iemaaciities. [ Jā. Latviešu valoda tiek uzskatīta par vienu no grūtākajām pasaulē. Jo īpaši grūti ir apgūt pareizas valodas lietošanu. ]

Vai tu saproti vairaak kaa 3 valodas. [ Jā. Latviešu, angļu, vācu, krievu un nedaudz zviedru. ]

Vai tu maaki rakstiit un lasiit vairaak kaa 3 valodaas. [ Jā. ]

Kura valoda ir vissarezhgjiitaakaa? [ Jau minētā latviešu. ]

Kura valoda ir visvienkaarshaakaa? [ Angļu. ]

Vai vajadzeetu vienkaarshot latvieshu valodu? [ Nē, jo valodas burvība ir arī tās daudzveidībā un izspausmes iespējās. Un tu vari būt lepns ka proti to. ]

Vai tu runaa/raksti/lasi angliski? [ Jā. ]

Vai tautas mentalitaatei ir sakars ar valodas skaniigumu? [ Ja jautājums ir domāts kā vai mainās skanīgums no tā vai runātājam tā ir dzimtā vai nē, tad protams. Taču manuprāt nekorekti to saistīt ar mentalitāti. ]
edg
QUOTE(za4peedinja @ Apr 21 2005, 07:23)
ja tagad tomeer runaajam par neatkariigiem wiedokljiem....Esmu shkjirstiijusi latvieshu valodas waardniicu (bet diemzheel ne manu) bet tik un taa nepiekriitu par sinoniimiem, zinu ka ljoti daudzi latvieshi (Latvieshu valodas skolotaaji, piemeeram) ir sajuusmaa par waardu "iet", bet tas arii wiss...es tik un taa uzskatu ka latvieshu valoda ir nabadziiga un homoformu ir ljoti daudz.
Par to jauninaajumu iewieshanu...newisai piekriitu..mnanupraat lwaloda ir sasodiiti zhargonizeeta!!!shad tad es izsaku savas domas angliski, wai arii ir wienkaarshi tie waardi ko cilweeks izmanto ikdienaa un tie ir zhargoni, ja tautas mentalitate ietekmee walodas skaniigumu, tad latwieshu walodai palika dziiwot pawisam nedaudz.
*

Jaa, tas tieshaam kaitinoshi, ka latvieshu valodas skolotaajiem ir tieksme sajuusminaaties par "iet" un nejeegt vairaak neko. Pirms rakstiiju iisti nepadomaaju, ko rakstu. Latvieshu valodas vaardniicaa paskaidrotie vaardi paskaidro tikai to noziimi, noraadot sinoniimus kaa garaamejot. Neesmu droshs, bet attaalinaati sinoniimi kaa "plankumains" un "aabolains" tur netiek pat piemineeti. Ir taada sinoniimu vaardniica - tur ir sinoniimi. Esmu tikai vienreiz taadaa ieskatiijies, tachu, shkjiet, ka sinoniimu bija diezgan. Tad kaapeec es pirmiit mineeju latvieshu vaardniicu? Vinjaa ir daudz taadu vaardu, kurus vareetu "iefiltreet" muusdienu valodaa kaa kaadu citu vaardu sinoniimus. Lielaakaa dalja tautu ar to nodarbojas - vinji jaunus vaardus izgudro, izrokot savas valodas vecos vaardus, kombineejot savas valodas vaardus, kropljojot savas valodas vaardus. Latvietis aizguust no citaam valodaam... Iemesls tam, visdriizaak, ir savas valodas vaajaa zinaashana, kaa arii tas, ka valoda jau ir pilna ar sveshvaardiem un ieviest jaunus liekas pashsaprotami. Taatad - latvieshu valodas vaardniicaa ir pa pilnam taadi vaardi, kurus vareetu lietot muusdienaas, bet tie netiek lietoti.
Par jauninaajumu ievieshanu... latvieshu valoda tik tieshaam ir sasodiiti zhargonizeeta! To es nekaadaa gadiijumaa neapstriidu. Ne visa neparastaa valoda latvietim liekas jociiga. Ja tu runaa lieto anglicismus, tas izklausaas formaali un nopietni. Ja tu runaa lieto krieviskojumus, tad tas liekas pavisam normaali, jo visi taa dara. Ja tu runaa lieto latvieshu valodas vecvaardus, tad, vai nu tu njirgaajies par valodu, vai arii esi nedaudz diivains. Ja tu lieto ne anglju, ne krievu, bet, piemeeram, itaalju vai japaanju valodas vaardus vai arii izgudro pats savus kreisos vaardus, tad tu esi nedaudz diivains. Uz skepsi skataas tieshi uz "diivainajiem" jauninaajumiem. Paareejos gadiijumos tas nepaliidz.

[Nu es domaaju programmeshanas valodas, paareejaas visas var iemaaciities ]
*

Programmeeshanas valodas ir elementaaras. Tik maz vaardu! Nekaadas lociishanas! Tik primitiivas teikumu konstrukcijas! Pirmaa valoda veel liekas gruuta, otraa arii, retos gadiijumos arii treshaa, bet paareejaas ir taadas pashas kaa pirmaas divas, tikai ar siikaam nianseem.

QUOTE(Wiper @ Apr 21 2005, 09:50)
1.Latvieshu valoda ir sarezhgjiita un to ir gruuti iemaaciities.
[Nu es teiktu, ka probleemas ir vieniigi slaavu paarstaavjiem, kam zems intelekts, pareejie visi var iemaciities ]

Ahem, kas tur par to zemo intelektu bja teikts...
*

Varbuut kamui bija domaajis "ka probleemas ir vieniigi tiem slaavu paarstaavjiem, kam zems intelekts".
Kima
QUOTE(edg @ Apr 21 2005, 13:18)
QUOTE(za4peedinja @ Apr 21 2005, 07:23)
*

Jaa, tas tieshaam kaitinoshi, ka latvieshu valodas skolotaajiem ir tieksme sajuusminaaties par "iet" un nejeegt vairaak neko. Pirms rakstiiju iisti nepadomaaju, ko rakstu. Latvieshu valodas vaardniicaa paskaidrotie vaardi paskaidro tikai to noziimi, noraadot sinoniimus kaa garaamejot. Neesmu droshs, bet attaalinaati sinoniimi kaa "plankumains" un "aabolains" tur netiek pat piemineeti. Ir taada sinoniimu vaardniica - tur ir sinoniimi. Esmu tikai vienreiz taadaa ieskatiijies, tachu, shkjiet, ka sinoniimu bija diezgan. Tad kaapeec es pirmiit mineeju latvieshu vaardniicu? Vinjaa ir daudz taadu vaardu, kurus vareetu "iefiltreet" muusdienu valodaa kaa kaadu citu vaardu sinoniimus. Lielaakaa dalja tautu ar to nodarbojas - vinji jaunus vaardus izgudro, izrokot savas valodas vecos vaardus, kombineejot savas valodas vaardus, kropljojot savas valodas vaardus. Latvietis aizguust no citaam valodaam... Iemesls tam, visdriizaak, ir savas valodas vaajaa zinaashana, kaa arii tas, ka valoda jau ir pilna ar sveshvaardiem un ieviest jaunus liekas pashsaprotami. Taatad - latvieshu valodas vaardniicaa ir pa pilnam taadi vaardi, kurus vareetu lietot muusdienaas, bet tie netiek lietoti.
Par jauninaajumu ievieshanu... latvieshu valoda tik tieshaam ir sasodiiti zhargonizeeta! To es nekaadaa gadiijumaa neapstriidu. Ne visa neparastaa valoda latvietim liekas jociiga. Ja tu runaa lieto anglicismus, tas izklausaas formaali un nopietni. Ja tu runaa lieto krieviskojumus, tad tas liekas pavisam normaali, jo visi taa dara. Ja tu runaa lieto latvieshu valodas vecvaardus, tad, vai nu tu njirgaajies par valodu, vai arii esi nedaudz diivains. Ja tu lieto ne anglju, ne krievu, bet, piemeeram, itaalju vai japaanju valodas vaardus vai arii izgudro pats savus kreisos vaardus, tad tu esi nedaudz diivains. Uz skepsi skataas tieshi uz "diivainajiem" jauninaajumiem. Paareejos gadiijumos tas nepaliidz.

Labi, pacentīšos pareizi, ja jau runājam par valodu, var mēģināt izrādīt cieņu.
Piezīme: ironija, bet tagad runājot(rakstot) par valodu, caur visu topiku ir stila kļūdas wink.gif

Šķiet par sinonīmiem esam daudz maz izrunājuši, bet tā sinonīmu vārdnīca, 7. klasē rakstīju referātu par sinonīmiem...tās visas vārdnīcas (atšķirīgas atradu tikai trīs) viņas ir patukšas(ne jau pēc biezuma, bet notiek tā, ka vairāki vārdi ir tie "senie" un ikdienā nelietojami).
Tad par Latviešu Vārdnīcu, personīgi Tu esi centies atdzīvināt kādu no vārdiem izmantojot ikdienas teikumos? Manuprāt neiespājami, ir jābūt ļoti ieinteresētam lai kaut ko tādu darītu. Kādu laiku, kad studijā Runas Māksla bija obligāta (tagad šis offtopic liek ļoti padomāt par atkārtojumu), man nācās to apmeklēt...Teiksim tā, tik tīru valodu nebiju izmantojusi nekad, lai gan vairāk mēs runājām par pašiem
vārdiem, laikam tikai tur bija runāts par to nozīmi (skolās latviešu valodā arī to vajadzētu, ja latvieši negrib, lai viņu valoda pazūd), ļoti interesanti. Bet par tēmu, lai "iefiltrētu" kaut kādus aizmirstos vārdus, pašiem tie jāizmanto un jāizmanto pareizi, noteikti zinot vārda nozīmi (un bez 'cismiem un 'ojumiem). Ja izmanto "pareizos vārdus", bet turpina runāt žargoniski, valoda ir pagalam. Ja gribi iefiltrēt paīstam, jārunā pareizi, bet pat dienu tā norunāt ir ļoti grūti. Tev vienmēr ir jādomā, ko saki, bet ja steidzies izteikt savu domu...vārdi tiek saīsināti, valoda tiek žargonizēta. Tas ir nebeidzams aplis.
Kagome
Latvieshu valoda ir sarezhgjiita un to ir gruuti iemaaciities? [nevareetu taa teikt]

Vai tu saproti vairaak kaa 3 valodas? [ Jaa, anglju, vaacu, krievu, un biski japaanju]

Vai tu maaki rakstiit un lasiit vairaak kaa 3 valodaas? [Jaa]

Kura valoda ir vissarezhgjiitaakaa? [vaacu, it seviski ja mums pirmajaa gadaa bija TAADA skolotaaja, no kuras neko nevareeja saprast]

Kura valoda ir visvienkaarshaakaa? [anglju]

Vai vajadzeetu vienkaarshot latvieshu valodu? [jaa, vajadzeetu mazaak komatu]

Vai tu runaa/raksti/lasi angliski? [jaa]

Vai tautas mentalitaatei ir sakars ar valodas skaniigumu? [jaa]
edg
Pats neesmu dzilji ieintereseets latvieshu valodas uztureeshanaa vai uzlaboshanaa. Man ir citas intereses. Vieniigais veids, kaa valodas cuukoshana mani skar, ir - ja kaads runaa greizaa latvieshu valodaa, man par vinja intelektuaalajaam speejaam izveidojas attieciigs priekshstats. Ja kaads lieto neikdienishkjus un latviskus vaardus (vecvaardus vai apvidvaardus, vai vienkaarshi ljoti reti izmantojamus vaardus), tad man rodas ljoti pozitiivs iespaids par taa cilveeka praata speejaam. Patiesiibaa, tas skar nevis mani, bet tos citus cilveekus, kaut vinji to reti kad apzinaas (jo parasti cilveeki nepiekasaas valodai).

Gribeetu apmekleet taadu pasaakumu (kursus vai dajebko), kur staasta par vaardu noziimi, izcelshanos... Pirms paaris meeneshiem, lasot par senlatvieshu mitologjiju, uzduuros faktam, ka vaards "ragana" ceelies no vaarda "redzeet", uzreiz var aizdomaaties, kaadi bija saakotneejie latvieshu uzskati par raganaam (aka gaishregjes) (sk. te). Valoda noteikti pilna ar visaadaam taadaam interesantaam lietinjaam. Bet konversaacijas vaardniicas shkjirstiishana noteikti nav visinteresantaakais shitaa visa uzzinaashanas veids...
rebel
Latvieshu valoda ir sarezhgjiita un to ir gruuti iemaaciities. [protams,kaa cilweekam,kuram taa ir dzimtaa waloda,man latwal neshkjiet gruuta,bet citu tautu paarstaawjiem - noteikti,mana mamma ir skolotaaja un maaca waacuwal latwieshiem un latwwal waacieshiem..winjiem,piemeeram, ir lielas probleemas saprast wisu,kas saistiic ar miikstinaajuma ziimeem,jo winju walodaa daudzas no taam skanjaam neweido. latwieshu walodaa ir daudz iznjeemumu un tsa walodas apguwi nekaadaa zinjaa neatwieglo..jaa,latwieshu waloda ir smeeraa gruuta,lai gan,protams,ir daudzas walodas,kuras ir daudzreiz gruutaakas ]

Vai tu saproti vairaak kaa 3 valodas. [ jaa, runaato - noteikti 4 labi /kriewu,anglju,waacu,latwieshu/ un bish 2 /franchu,spaanju(hehe..skolotaajs bij wnk briesmiigs!!)/aa,un weel nedaudz latiinju.
ar raxtito bish sliktaak,bet, ja saprashana noziimee sarunwalodas liimeni,tad jaw protams,ka saprotu krietni daudz..pie tam,zinot kriewu walodu, daudzas no slaawu walodaam war apmeeram izdomaat. ne wisu,bet taa kaa ir liidziiba,tad ir wieglaak]

Vai tu maaki rakstiit un lasiit vairaak kaa 3 valodaas. [pilnweertiigi - nee,tikai 3jaas,bet, ja runa ir par wnkaarshaamm fraazeem un wnkaarshiem nepapl. teikumiem par ikdienishkjaam un mulkjiigaam teemaam, tad jaa ]

Kura valoda ir vissarezhgjiitaakaa? [wareetu buut,ka kaada no mirushajaam, piem,senpruushu..pie tam to jaw arii taa normaali maaciities newar...bet raxtiit,manupraat,gruuti iemaaciities aazijas walodaas,kur raxta ar hieroglifiem,jo jaaiemaacaas briesmiigi dauzd wisaadu ziimju un to kombinaaciju]

Kura valoda ir visvienkaarshaakaa? [spaanju ir wiegla un tizla,kaa wisaadu zinaamu walodu sajaukums..manupraat - jo logjiskaak,jo wienkaarshaak, taa ka latiinju waloda itkaa ir gandriiz pati pilniiba. ]

Vai vajadzeetu vienkaarshot latvieshu valodu? [ nee,kaapeec? latwieshu waloda ir laba taada,kaa taa ir,taada,kaa gadu gaitaa izweidojusies un cilweekiem naw tiesiibu tagad kautko mainiit. arii wisi tie jauniewedumi, kaa piem,ideja par /dzheinu/eiru ir galiigi garaam. ok,newajag latwal piesaarnjot ar wisaadiem no sweshwalodaam patapinaatiem un neiztulkotiem waardiem,bet newaig arii ta aizrauties,ka wienkaarshoshana/latwiskoshana kljuust par absurdu apseestiibu ]

Vai tu runaa/raksti/lasi angliski? [100% jaa ]

Vai tautas mentalitaatei ir sakars ar valodas skaniigumu? [ jaa,jo karsasiniigaaka tauta,jo wijiigaaka un skaniigaaka waloda,tajaa paraadaas wairaak izsaucienu/izteicienu,kas taa pamatiigi izpauzh emocijas. nosleegto tautu walodas arii ir taaadas aprautas, kodoliigas. /ziemeljos auxti,taapeec ,jo mazaak muti tajsa waljaa,jo labaak.. laugh.gif / ]
edg
Es vienaa chanaa panesu bazaru par gruutaakaas valodas teemu. Kopumaa jau tas pats vien sanaak - kjiinieshu, korejieshu, japaanju, araabu. Viens kautkas teica, ka vaacu gramatika vinju nobeigshot. Viens kjiinietis teica, ka visas esot vieglas. Viens cits kjiinietis teica, ka izruna visgruutaakaa esot korejieshu valodai, bet saprast visgruutaak ir anglju valodu, jo milzums anglju vaardu ir aizguuti no citaam valodaam, taapeec gruuti saprast, kaa vinjus iisti izrunaat. (Neaizmirsiisim veel par dazhaadajaam anglju valodas izloksneem... austraalieshu izruna ir vaajpraats (un krokodilu medniekam, ko raada pa tv3, izruna ir saliidzinoshi briinishkjiigi saprotama)) Latvieshu valoda taadeelj ir daudz normaalaaka - kaa raksta, taa izrunaa. Protams, ja nedomaa kaads braukt uz Latgali...
ShinChan
Interesants disputs, trūkst tikai kāda speciālista viedokļa no slavenās Valodas komisijas, kas mūs aplaimo ar virkni jaunvārdiem, izskaužot esošos barbarismus un aizguvumus.
Bet ja runājam nopietni, man liekas dziļi aizvainojoš apgalvojums, ka latviešu valoda ir sekla - bez košuma un bagātīgas vārdu izvēles. Ja tā var apgalvot, tad tas liecina tikai vienu - slikti esat mācījušies, vai slikti ir mācīts. ļoti labi saprotu, ka pašreizējos kosmopolītisma un globalizācijas uzplūdos viss ved uz lietu novienkāršošanu un vieglāku apguvi, taču tā jau ir paša cilvēka izvēle vai viņš lieto bagātu valodu, vai izvēlas ar aizguvumiem piebāztu (kas dažkārt atvieglo saskarsmi ar cittautiešiem), bet tas nedod iemeslu apgalvot, ka valoda ir nabadzīga, jo tā tas nebūt nav.
bubu
QUOTE(Kagome @ Apr 21 2005, 15:08)
Vai vajadzeetu vienkaarshot latvieshu valodu? [jaa, vajadzeetu mazaak komatu]

Ak dies, tā jau tagad grūti saprast, ko viens otrs raksta, nelietojot komatus/punktus, bet ja visi tā sāks darīt, tad taču sāksies viens liels bezsakars!
Taka
Latviešu valoda ir sarežģīta un to ir grūti iemācīties.
Ja ticam Latvijā dzīvojošajiem krieviem - briesmīgi sarežģīta laugh.gif ja spriež pēc pārējiem, ne vairāk kā jebkura cita Eiropas valoda

Vai saproti vairāk kā 3 valodas?
lat,eng,rus - perfekti, de - nu tā, 30%, vai latgaļu dialekts arī skaitās? tongue.gif

Vai māki rakstīt un lasīt vairāk kā 3 valodās?
Nē, tikai augstāk minētajās trijās

Kura valoda ir vissarežģītākā?
No tām, kuras puslīdz zinu? Vācu, ja vispār tad ķīniešu un japāņu

Kura valoda ir visvienkāršākā?
Angļu, praktiski nekādas gramatikas.

Vai vajadzeetu vienkāršot latviešu valodu?
Nu noteikti ne ar translita palīdzību, tā ir valodas kropļošana. Vispār - diez vai.

Vai tu runā/raksti/lasi angliski?
Jā, darbā. Katru dienu.

Vai tautas mentalitātei ir sakars ar valodas skanīgumu?
Noteikti. Visskanīgākās ir latviešu un gēlu (senie Īrijas iedzīvotāji) valodas.
edg
QUOTE(ShinChan @ Apr 22 2005, 10:57)
Interesants disputs, trūkst tikai kāda speciālista viedokļa no slavenās Valodas komisijas, kas mūs aplaimo ar virkni jaunvārdiem, izskaužot esošos barbarismus un aizguvumus.
*

Padomaa, ko runaa! Kaads gan var buut Valodas komisijas viedoklis? Ljaut valodai pluust briivu gaitu?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.