soirvakt
Apr 6 2005, 08:26
staastiet par to saviem draugiem radiem pazinnaam teetiem un maaminnaam
daudz veel kas ir neskaidrs taccu ir zinaams ka speele buus un visticamaak otrajaa augusta nedeellaa
taapat ir zinaams ka taas buus visu laiku labaakaas trollu naktis jo
ir grandioza GM komanda
ir grandioza velme uztaisiit grandiozu speeli
un galvenais ir grandioza velme dariit to atkal un izbaudiit no sirds
Tad nu, gaidām jūs visus, lai kas arī jūs nebūtu - piedzīvojumu meklētāji, ceļotāji, kareivji vai intrigu vērpēji - uz jauno TroļļuNakšu spēli augustā. Mēs gribam, lai jaunajā sērijas spēlē ikvienam spēlētājam būtu iespēja nodarboties ar to, ko viņš grib darīt RPG un iejusties TroļļuNakšu pasaulē. No savas puses varu apsolīt un visā TN GMu komandā - cik man nācies redzēt - valda vienota attieksme, ka spēlei jābūt daudzpusīgai. Viens no spēles pamatkonceptiem- tā ir balstīšanās uz četriem vaļiem, kuri aptuveni ieskicējami, manuprāt, šādi -
iespēju tapt ierautam interesantos grāmatu, filmu un galda RPG cienīgos piedzīvojumos un ceļojumos, iespēju attīstīt savu tēlu (tieši tā!), iespēju plecu pie pleca cīnīties varenās kaujās, kas ieies pasaules vēsturē, iespēju kļūt par pelēko kardinālu - iegūt varu un manipulēt ar visu spēles pasauli bez zobina, tik asu prātu. Bet pats galvenais - to darot nenozaudēt piekto elementu - Holy phun jeb spēles prieku.
ir ari ediena zaksana:
Bet mēs apdomājam variantus, kā tev tikt pie rijamā, ja viss nozagts. Viens variants - ir banka, kurā pirms spēles tu noglabā kaut kādu savu ēdienu. Banka ir nepieejama, aizslēgta, pieeja ir tikai GMiem un tirgoņu klases pārstāvjiem. Ja spēlē tavus sākotnējos ēdiena resursus nolaupa, tu vari lūgt tirgonim atnest TAVU ēdienu no bankas. Par konkrētu samaksu spēles naudā tas ar prieku to izdarīs
spele bus bofed zobeni (mikstinati zobeni)
Taatad saaksim ar parastajiem zobeniem, max garums kaa tika izlemts, lai gan viss kaut kas var veel mainiities, buus lietotaajam liidz plecam, attieciigi uz katru cm buutu jaabuut aptuveni 10gramu svaram, lai netiktu uztaisiiti aarkaartiigi gari un ljoti nereaali viegli zobeni. Taatad 1,5m garam zobenam buutu jaasver puotru kilogramu.
Ak jaa pashlaik tiek domaats, ka zobeniem jaabuut veersumam, kas nav paaraak gruuti radaams, lai tie neizskatiitos peec ljoti aizdomiigiem bomjiem. Pamaaciiba kaa taisiit zobenus noteikti veelaak veel sekos.
Par aizdomiiga izskata un citaadiem ekstreemiem ierochiem. Nu atljauts shos buus izmantot atkariibaa no to izskata un droshiibas, iipshi stulbu verkju izgudrotaajiem droshi vien tiks uzsveerta iespeeja nogriezt pasham sevi. Vispaar visi ierochi tiks paarbaudiiti vai tie ir gana droshi un vai atbilst prasiibaam.
Shkjeepi veel jo projaam banoti.
Visbeidzot - Ja izdodas kādu pierunāt, tad var šamejo ņemt līdzi?
Teiksim tā - es varētu izsludināt balvu (individuāli) tam, kas uz spēli ataicinās visvairāk cilvēku:). Es ceru, ka kļuva skaidrs, ka aicināt var un mēs būsim ļoti priecīgi, ja jūs piesaistīsiet spēlei arvien jaunus un jaunus cilvēkus. Akcija "Paņem līdzi radus un draugus uz TN" turpinās.
ShinChan
Apr 6 2005, 09:31
Šī noteiktu būs lieta par kuru steigšos stāstīt saviem daraugiem
A būs iespēja kā NPC novērot spēli no malas?
soirvakt
Apr 6 2005, 11:36
ka npc vares piedalities bet tas nu isti nebus ka noverot no malas bet drizak jau ka spelet dazadas lomas kurtas teu vairak vai mazak pazino gm ja grib skatities tiri no malas tad tas isti iespejams nebus bet tu vari uzrakstit neparak sarezgitu legendu uztaisit terpu un sedet ciemata skatities kas notiek protams var gadities ka ar tevi neaks runaties cilveki bet to jau var piespelet jebkura laika
ja to fiminu par lightning bolst lightning bolst esmu redzejis un ari otro dalu vina tas ir vienkarsi kautkas kriminals
Shinobi-sama
Apr 6 2005, 15:41
man lieaks ka te notikusi smaga aloshanaas.. shis forums ir prex anime un hentai miiljotaajiesm un respektiivi muus LARP briivdabaa izpaudiisies teixim taa:
meitenes savilksies sailor/school uniformaas ar iisiem svaarcinjiem taa lai uzshkaudot var redzeet apenes.
dzheki savukaart nezheelos ketchupu tecinaadami to no naasiim
veel viens varianc buutu dabuut nozhogotu diikji/baseinu un meitenes savelkas skolas v ai aarkaartiigi sexiigus swimsuit un tad dzheki aiz zhoga **t k**a*aa jo kaarteejo reizi kapilaari pliist un samdzenes miglojas ko taadu redzot
tad mecha fani vareetu noteerpties kartona kastees lai dabuut nedaudz robustaakas formas... ideaals avrianc buutu ja dabutu kaadu automashiinas vraku un tad spariigi izlikties piloteejam fighter no yukikaze/macros zero
ja pareizi atminos tad anime nebija trollju dominaacija vai sazin veel kaadu moshku existence.... j taadi arii existeej atad to loma parasti bija uzmaakties/iz****t meiteneem ar sliktu veiksmes koeficentu
j apiebilst par ierochiem tad katr sevis cienosh chars no shejine spar zobenu izveeleesie skatanu kura gan vizuaali gan saturiski buus veeraa njemams steks/dzelzis no kura sitiena naaksies uzmaniities....
aprunaat to gaami man nav iekshaas kaa iesaak teikumu taa juut ka neapstaahso un no smiekliem nosmakshu un gala tam teikumam nebuus
var jau te saakt kult ka man redz neesot iekshaas bet es kaut kaa neredzu tam jeegu.. ja tam buutu sportiska noziime eun buutu kaartiiga zobenu izvicinaashnaas vai teixim replejot kaadu veesturisku battle....
sorz nu bet redzot kaa tiek mests "littningbolt" un kaa vinjiem tur viss notiekaas, baigos shermuljus skopaa ar njirdziigu *grin grimasi tas viss man uzdzen.....
ja grib izjust ko noziimee cirtiesn ar zobenu kaa ri pasham cirst tad lai iet uz doujou velk brunjas, njem bokken > vicinies. varu garanteet ka gandariijums buuus nesaliidzinaams ar to aakstiishanos ko es redzeeju ieksh taa vidika.... lai arii ats vis sprotams daudz saapiigaaks tomeer kaifs ir neatsmeljams.... nav jaaizliekas ka esi ievilcis ar "XXX" levelja skilu nabaga trolliitim kursh arii tanii vidikaa peec izmeeriem ir taacs ka labaak netuvoties...
iespeejasm ka r arii daudz daudz advanceetaaki fight kur notiek ariii reaalistiska zobenu krustoshana kur arii speeks un reaals skills prasas apieties ar zobenu un vairugu nevis shitaa smagaa parodija
Es labpraat piedaliitos ( es jau kurbijkurne !!! pieteicos !!!'aa gribu piedaliities bet neviens neiepostto laikus kad shonedeelj notiek, taa kaa pie i-net'a reti tieku var buut ka netikshu ( ja laiki tiks pazinjoti peedeejaa briidii...........) varbuut tu zini?????) Un Shinobi taa jau nu nav shei ppapilnam fantasy fanu daudzi jau bijushi uz larpiem piem. Jushiro ( bija uz TN) un esmu dzirdeejis ka Yume arii ir LARP'istem.
soirvakt
Apr 6 2005, 16:12
sorz nu bet redzot kaa tiek mests "littningbolt" un kaa vinjiem tur viss notiekaas, baigos shermuljus skopaa ar njirdziigu *grin grimasi tas viss man uzdzen.....
nu tas kas tani filmina bija redzems tas ari man uzdzen sausmas ieks TN nebus nekadi ittningbolt tur mes esam ateikusies praktiski no virtuala vismaz censamies to darit ta ka es drosi varu apgalvot ka ar zibeni vai ugunsbumbam neviens nemetasies
ja grib izjust ko noziimee cirtiesn ar zobenu kaa ri pasham cirst tad lai iet uz doujou velk brunjas, njem bokken > vicinies. varu garanteet ka gandariijums buuus nesaliidzinaams ar to aakstiishanos ko es redzeeju ieksh taa vidika.... lai arii ats vis sprotams daudz saapiigaaks tomeer kaifs ir neatsmeljams.... nav jaaizliekas ka esi ievilcis ar "XXX" levelja skilu nabaga trolliitim kursh arii tanii vidikaa peec izmeeriem ir taacs ka labaak netuvoties...
nu bet seit jau sit ari pa istam seit nebremze sitienus un zobeni ir mikstinati tapec lai tas nebutu traumatiski pievisa neesmu redzejis kad ar koka ierociem cirstu specigi tur tie sitieni ir bremzeti un cinas notiek daudz nerealakas. sini sakara varu ieteikt atnakt uz kadu bufed treninu kuri notiek sesdienas ziepniek kalana meza satiksanas pie stacijas pulkstena pulksten 11:00 no rita sis pedejais trenins kas bus notiks svedien zinamu apsverumu del ari pulcesanas 11:00 pie stacijas pulkstena
j apiebilst par ierochiem tad katr sevis cienosh chars no shejine spar zobenu izveeleesie skatanu kura gan vizuaali gan saturiski buus veeraa njemams steks/dzelzis no kura sitiena naaksies uzmaniities....
nu bet kurs tad teica ka nevar taisit katanu uz to speli tikai galvenais lai vina izskatas labi un ir pietiekami drosa
Es labpraat piedaliitos ( es jau kurbijkurne !!! pieteicos !!!'aa gribu piedaliities bet neviens neiepostto laikus kad shonedeelj notiek
nu tas notiek nevis sonedel bet gan augusta otraja nedela ta ka laiks vel lidz tam ir talu
Man liekas ka tu mani paarprati ( vai arii es sen kurbijkurne nebiju) !!! tach notiek shonedeelj???????????????????????????????
soirvakt
Apr 6 2005, 18:16
bufed trenini notiek bufed trenini bet TN notiek augusta otraja nedela
Es domaaju !!!, un pie kaa var pasuutiit boofed zobenus ??????????
Jaladin
Apr 7 2005, 11:05
Taisi pats!!! Neslinko! Un, ja tu iesi uz TN, tad ne pie Soirvakta...
soirvakt
Apr 7 2005, 11:24
principa jau mes gribejam lai pasi cilveki vinus taisa jo vienkarsi ja mums butu jaizgatavo prieks visiem cilvekiem katram par zobenam tad tas mums vienkarsi fiziski butu diezgan neiespejami bet ja loti negribas pasam taisit nu var meiginat sarunat ar mani gan jau kaut ka varesim to visu sabidit vismaz dazus es varetu uztaisit lidz spelei
esmu diezgan par, un ja buus veel detalizeetaaks izklaasts, atvilkshu baru kareiviigu orku!
...
hmmmz, lai gan Tador bija muusu vadonis/varonis, kas apvienoja daudzas zemes vienaa milziigaa orku naacijaa...
bet tas nu taa.
tu esi iipashi izteikts cirvis... tu vismaz apzinies, ka tie nav datoraa ziimeeti personaazhi, bet gan lomu speeles briivaa dabaa? laikam jau nee... zheel, ka taadi indiviidi veel atrodas shajaa forumaa.
Par speeli, es ar GameMaster domaaju piedaliities itkaa jau ar kamazu ir sarunaats, buusim ziemeljnieku karadraudze.
QUOTE(Sigfa @ Apr 7 2005, 21:17)
tu esi iipashi izteikts cirvis... tu vismaz apzinies, ka tie nav datoraa ziimeeti personaazhi, bet gan lomu speeles briivaa dabaa? laikam jau nee... zheel, ka taadi indiviidi veel atrodas shajaa forumaa.
Es vienkaarshi domaaju, ka lightning bolt kas iemiesots nelielas bumbinjas izskataa ir nedaudz nenopietni.. vispaar shis proces ir diezgan interesants!
Emm, Mārīt.. a ko tik ilgi līdz TN gaidīt? Hmm, bet OK, varēs savākt vairāk cilvēku.
man ir drausmīgs slinkums lasīt, kas un kā ir sarakstīts iepriekšējos postos, bet nu ceru ka nebūs offtopic jautājums-
kas ir ar maģijām un rasēm šajā gadījumā? *Un klusē, es jau zinu ka Troļļi ir augstākā rase *
taa kaa es zinu kaada ir mana slava te
tad es luugssu nenoveersties no ssii tikai taadeell ka es te rakstu vai ari pareizaak ka arii es ar to nodarbojos......
luudzu aizmirstiest laightning ball laightning balll
nekaa taada trollu naktiis nav
kaujas maggiju nav vispaar un arii taas kas buus tie buus tikai sava veida ""ssamaniski"" rituaali taccu veel nav konkreeti izlemts ko tiessi ar tiem arees panaakt taccu visticamaak teiksim dabuut maizes kukuli ja paveiksies vai kabatas lukturiiti
nekaadaa gadiijumaa neko uuberkrutu
speeles pasaule ir sameeraa labi nostraadaata un to visu var lloti deta;lizeeti atrast kurbijkurnes briivdabas lomuspeellu sadallaa
taccu es pastaastiissu arii sseit...
speeles darbiiba norisinaas starp trollu un ziemellzemes cilveeku zemeem preziizaak tiessaa robezzzonaa (reaalajaa dziivee netaalu no aadazzu poligona
) buus divas pamatrases trolli un cilveeki katrai noraseem buus triis ciemi (tas var mainiities no cilveeku skaita kas piedaliisies speelee) domaajams ka p[ats minimaalaakais cilveeku skaits kas piedaliisies speelee buus 100 cilveeki (maksimaalaas prognozzes ir 600
...bet tas nu taa kaa buutu bisskki paarspiileeti
) speelee varees speeleet ccetra veida teelus katraa no naidiigajaam puseem
karotajus kas pa lielaakai dallai buus trollu vai ziemellnieku karadraudzees (kaukas liidziigs regulaarajai armijai robezzsardzei vai policijai)
explorerus taadus kaa sava veida cellotaajus gidus vieteejo parazzu un apkaartnes zinaataajus piedziivojumu mekleetaajus
sociumus jeb tso kas dziivosies pa ciemiem aktiivi nnmesies ar sabiedrisko dziivi ieksseejaam intrigaam ciiniiisies par amatiem un uz vietas dabuujamiem labumiem
un veel level uperi cilveeki kas nodarbosies ar teelu attiistiibu pildot visdazzaadaakos uzdevumus un censsoties sasniegt savus dziives meerkkus vai ko tamliidziigu teiksim noorganizeet laupiitaaju bandu un klluut par taas vadoni....
mieriigi uzdodiet jautaajumsus centiissos atbildeet cik speeka
aa kurbijkurnee var esdeet arii ieprieksseejo pasaakumu bildes jo ssiis jau buus 4 trollu naktis kas notiks un nav gandriiz neviena kas buutu suudzeejies un gaudies par to ka ir piedaliijies.....
aa by te way trolli ir daudz attiistiitaaka un paaraaka rase un mee sar soirvakt vinnu snoteikti paarstaavam kaa arii trolli nav nekaadi veel orki.....
soirvakt
Apr 11 2005, 08:27
ar maģiju tās lietas ir nedaudz miglainas, bet kā būs realitātē, to redzēs nedaudz vēlāk. Maģija šeit un tagad ir taa, kaa tas ir plaanots un visticamāk notiks, bet šamanim ir jārēķinās ar to, ka viņam vajag, lai ziņa par rituālu nonāk līdz "dieva" ausīm un viens no veidiem ir pulcināt daudz cilvēku ap rituālu cerot uz to, ka starp tiem būs kāds, kas nonāks kontaktā ar "dievu" un aiznesīs ziņu par rituālu. Ja rituāls neizdodas, tad šamanis var rēķināties ar to, ka pārāk neliels bija sekotāju skaits. Ja viņš grib, lai rituāls noteikti izdodas, viņam ir variants kaut kādā veidā piesaistīt "dievu" nedalāmu uzmanību. Piemēram, rīkojot grnadiozus svētkus tam par godu un uzaicinot visvisādus ļaužus. Vai arī - kā jau minēju, noķerot kādu konkrētu pārdabbisku būtni, par kuru ir zināms, ka tā nonāk kontaktos ar "dieviem". Tai tad piespiestu - kaut vai vardarbīgi, noskatīties rituālu.
Tas principā ir tas pats, ko tu saki, tikai ar atrunu, ka nevajag brīnīties,ja rituāls, kas rīkots trim četriem cilvēkiem meža vidū piepeši neizdodas.
par rasem ir divas rases ziemelnieki un troli kuri sava starpa nekontaktejas un atrodas kara stavokli gan troliem ir 3 ligzdas(ciemi) gan ziemelniekiem ir 3 ciemi katrai rasei ir sava armija kas nodrosina mieru gan starp ciematiem kas sava starpa varetu nesadzivot ipasi labi gan ari aizsarga no iebrukumiem sirojumiem ziemelnieku armijai ri viens generalis kurs noriko cilvekus ko tagad iesakt un katrai grumpinai pasaka kas vina ir lideris protams nau obligati jakausa ko vins sacis bet ir tikai jareikinas ar sekam troliemiju parvalda kara kunigi kas vienlaikus ir ari ciema vecakie un katram no viniem ir sava kara draudz
Naktspukjiite
Apr 11 2005, 17:18
Pati esmu piedalījusies TN(nu protams - toļļa ādā) un saku atklāti: nenožēloju un veltīšu visas pūles, lai piesaistītu šajam larpam pēc iespējas vairāk cilvēku.
Ja kāds vēlas iegūt ļoti vienkāršotu izklāstu par TN (kas tas par zvēru, ko ēd brokastīs), tad sūtiet PZ.
Hmm, man pašlaik izklausās baigi labi. Abas rokas par, un galvā jau pat nezpriekškam tik agri, sāk formulēties chara leģenda. Tomēr infas par maz.
kamaza lapa vēl ir online? par TN pasauli utt? Es kurbijkurnē vairs netieku iekšā.. vecias stāsts ar balto logu.
soirvakt
Apr 14 2005, 15:23
Rases Troļļu Nakšu Hronikās (TNC).
Šajās TN vienas no lielākajām pārmaiņam būs tādas, ka spēlētājiem ispējams parstāvēt vienu no DIVĀM rasēm: troļļus vai ziemeļniekus.
Troļļi.
Ieskats vēsturē: Troļļi ir senākie šo zemju iemītnieki un to valdnieki. Pirms simts gadiem šajos apvidos vēl bija slavenais Madaras ciems un apmāto un zimeļnieku apmetes. Bet troļļi tos iznīcināja, tagad par tiem palikuši vairs tikai nostāsti. Šķiet, ka troļļi ir vienīgie, kas spējīgi izdzīvot šai mežonīgajā apvidū. Laika gaitā viņi ir paplašinājuši savas teritorijas un apliecinājuši savu varu pār tām.
Spēles nosaukums vien norāda uz troļļu lomu TN. Troļļi raksturīgi ar savu impulsīvumu. Nav zināms, kas notiksies, ja nāksies satikties ar trolli, tie, kas par to varētu pastāstīt, ir jau aizsaulē. Cilvēki bīstās no šamiem. Gan troļļu raksturs, gan ārējais izskats ir atbilstošs mežonīgajai videi, kurā tie mitinās. Kaut arī troļļi nīst un nicina visu cilvēcisko, nav zināms, kādu iespaidu uz troļļiem ir atstājusi agrākā cilvēku klātbutne.
Troļļu apvidos ir izvietojušis triji ciemi, kurā katrā ir savs kara pulks ar savu kara kunigu.
Ziemeļnieki.
Gan Ziemeļu zemes robežas, gan troļļu pārvaldījumi kopš Madaras ciema laikiem ir pārvietojušās tuvāk veins otram. Spēle notiks šai robežu apvidū. Ziemeļu pusē šai apvidū ir trīs ciemi ar saviem iedzīvotājiem un ciema vecākajiem. Šie zimeļnieki zina par Troļļu zemju tuvumu, bet vai viņiem ir par ko baidīties? Viņus tak sargā Ziemeļu zemes armija. Cieminieki ieročus izmanoto vien, lai apkoptu savus laukus un lai nomedītu kādas gaļas gabalu, nevis, lai dotos kara gājienos pret citiem zimeļniekiem vai, vēl jo vairāk, pret troļļiem.
Šajos rajonos ir izvietota arī zimeļnieku armija, kas rūpējās par kārtību šai robežu rajonā. Armijai ir savs karavadonis. Karavīriem ir jāpakļaujas karavadoņa pavēlēm vai pavēlēm no augšas. Ja viņi to nedara, tad jāatdod savs ekipējums, rezultāta viņi var kļūt par dezertieriem, kas rada dažādas problēmas un apgŗutinājumus turpmākajai dzīvei, piem., rodās problēmas ar atdzimšanu un izpatiku. Iespējams, ka viņiem jāturppina eksistence kādā zemākā dzīvibas formā, piem., kā čieplim. Bet, ja tu vēlies būt dezertieris, lūdzu, bet rēķinies, ka pasaule uz to kaut kā reaģēs. Ziemeļnieku armijai pastāv iespējas sazināties ar Ziemeļu zemes karali vai citām tās armijas daļām, piem., lai papildinātu kara spēku nepieciešamības gadījumā.
Parastajam ziemļniekam, tas ir, ciematniekam nav īsti nepieciešams ierocis. Viņš ar zobenu uzrakņās savu dārzu vai? Tāpēc TNC:
1) būs prasības attiecībā uz ieročiem;
2) ieroči maksās kilogramāžas punktus. Tas nozīmē, ka TN pastāvēs kilogramāžas punkti, tas neattiecās uz karavīriem un troļļiem. Par kilogramāžas punktiem būs iespējams iegādāties arī naudu un citas ekstra finchas. Tā kā zimeļniekiem būtu vērts padomāt, kā viņi izmantos savus kilogramāžas punktus. Ja kas ziemeļnieki naudu varēs iegūt kādu aplaupot, strādājot vai varbūt kvestos.
Turklāt iespējams iegūt ieroci spēles laikā. Tas nozīmē, ka visi, kas nemāk pagatavot ieroci vai ir slinkums to darīt, vai jel kādu citu iemeslu dēļ nav ierocis, var ierasties spēlē bez tā. Zobins nav vienīgais veids, kā panākt sev vēlamo
Tātad pastāv iespēja uzsākt spēli, ka piederīgam vienam no troļļu/ ziemeļnieku ciemam vai Ziemeļu zemes armijas karavīram. Nav iespējams spēles laikā pārtroļļoties vai pārzimeļniekoties. Cilvēks + Trollis ir paranormāli. Tas nav iespējams. Troļļi nīst un nicina cilvēkus, cilvēki nesaprot Troļļus. Iespējams vēl uzsākt spēli kā tirgotājam. Tirgotājs ir cilvēks. Viņiem raksturīgi košas, krāsainas drānas un plašas zināsanas par visu kaut ko. Jārēķinās, ka šajā mežonīgajā apvidū tirgotājam, lai arī viņš ir ļoti noderīgs, ir visai bīstami nēsāties apkārt. Ja vēlies būt par tirgotāju, tev būs nepieciešams algot apsargus. Turklāt rēķinies, ka tie arī var nelīdzēt, tāpēc jābūt arī labam diplomātam. Vai varbūt jāmāk ātri skriet?
Izpatika - spēlētāja vērtēšanas sistēma. Izpatiku mainīsies atkarībā no spēlētāja darbībām - tā varēs celties, ja GM'i uzskatīs, ka spēlētājs rīkojās, kā viņiem patīk , bet mazināsies, kad GM'iem nepatīks, kā spēlētājs izdarīja tad un tur . Piem, novāca kādu neaizsargātu tirgotāju, lai apmierinātu savu ēstrgribu. Izpatikas punkti būs kā sava veida pasaules reakcija uz spēlētāja darbību. Tāpēc spēlētājioem nebūtu jābrīnās, ka kaut kas piepeši notiek tieši tā un ne savādāk Piemērma, peipēsi nav iespējams atdzīvoties, vai nekādi nesanāk panākt, lai tirgotājs pārdod viņam ēdienu par zemāku cenu, vai piepeši saņemt naudu. GM is watching you!
Plānots, ka pirmjā spēles dienā paši spēlētāji cels ciematu - jau ir tapušas dažādas skices, kā varētu izskatīties būdas - teltīm līdzīgas celtnes, kas satāv no brezenta un egļu/priežu/ kāda cita koka zariem. Ciematus varēs ieņemt, bet šīs celtnes nedrīkstēs nojaukt!
Ēdienu vēl joprojām varēs laupīt. Bet pastāvēs tāda lieta kā "banka", kurā spēlētājs varēs nodglabāt sev noderīgas lietas un pasītīt tās spēles laikā tirgotājam, par to maksājot. Tātad kādam, kurš vēlēsies kādu lietu no bankas iegūt, lai reiz paēstu, viņam nāksies kaut kādā veida pasūtīt, lai tirgotājs, to sagādā un jāmaksā par to. Jārēķinās ka nelūtotās lietas maksās dargāk, nekā lūtotās. Bet lūtotās var ņemt jebkurš.
Lokācija - visiem būs zināms, kur atrodās Prizda, bet pārējais apvids jāiepazīst pašiem. Pašlaik nav zināms, kur īsti notiks TNC, mēs domājam, ka vēl ir daudz laika. Varbūt kāds piepeši zina kādu piemērotu vietu TNC? Piemēr, varbūt kāda vectēvam pieder liels zemes gabals kādas stundas pusotras brauciena attālumā no Rīgas. Un vectēvs vēl izrādā ir dedzīgs TN fans, kas izlasījis, visu, kas publicēts par TN. Ja nu gadījumā, dod man PZ un mēs varētu aizbraukt iečekot! Bet pagaidām pastāv daži varianti, kur viss varētu notikt.
par majas lapu cik man iznams ir vel ieprieksejs bet tur nekas jauns nau un nebus bet tiek veidota jauna majas lapa kura vares atrast visu vajadzigo infu
soirvakt
Apr 18 2005, 16:45
nedaudz par to kapec ir kruta but par troli un kas tie tadi ko tie ed un ko dara
jo troļļi ir pagaidām mazāk populāri kā ziemeļnieki, līdz ar to TN GMiem ir pret tiem ir labāka attieksme
jo troļļi ir izturīgāki kā cilvēki - arī ar 0 dzīvībām tie var kustēties, skriet, bēgt un turpināt cīņu, praktiski spēlē tas nozīmē +1 hitpointu
jo troļļi ir tehnoloģiski attīstītāki - ja gribēsiet spēlē tehnoloģiskus brīnumus - piemēram arbaletu, kompasu, taalskati - jums derēs tikai šī rase
jo troļļi ir dabiski impulsīvi, tas nozīmē, ka tāpat vien nogalinot kādu jūs nezaudējat izpatiku (kā tas ir cilvēkiem).
NB! Tas nenozīmē, ka atklātas slepkavības - vai cilvēku vai citu troļļu - paliks nesodītas! Ir arī armija, upura radi, draugi, kuriem tas var nepatikt.
jo spriežot pēc iepriekšējās sērijas spēlēm, troļļi ir krutāki:) un jaunās spēles settingā, pirms spēles sākuma, troļļi ir izdevīgākā politiskā, ekonomiskā situācijā
Ja kādam nepatīk troļļi, jo tie automātiski asociējas ar ļaunajiem, tumsas spēkiem, tad ziniet - tās ir pilnīgas muļķības. Gan troļļi, gan ziemeļnieki patiesībā ir vislielākās pakaļas, nelieši un maitasgabali - abas rases vienlīdz nekaunīgi paplašina savas teritorijas un ieņem zemes, pakļauj neatkarīgās valstis un nogalina. Tas, ka troļļi ir impulsīvi ir iemesls, kāpēc viņi tiek attēloti kā ļaunie, patiesībā ziemeļnieku ļaunums slēpjas tajā apstāklī, ka viņi ir divkosīgi slepkavas, kas nogalina praktisku apsvērumu dēļ, kamēr troļļiem tas ir vienkārši raksturs.
Bet tas ir vispārīgi par abām rasēm, jo katrā pusē ir gan labi, gan ļauni tēli - jūs varat būt gaišais paladins trollis vai tumšais DorkUnderlord ziemeljnieks vai otr'adi, j'us varat b'ut kaut kaut kas pa vidam. Iespeejas ir gandriiz neierobezhotas shajaa zinjaa, atkariibaa no rases tikai mainaas dazhas ieziimes.
Ja k'adam nepatiik trollji, jo tie shkjiet negudri, truli un neinteligjenti, taas atkal ir mulkiibas - patiesiibaa trollu kultuura, tehnika, zinaatne ir daudz attiistiitaaka kaa ziemeljniekiem, trollji ir tiiriigaaki kaa ziemeljnieku vairums. Ziemeljnieki ir taadi tipiski eiropas viduslaiku tipini, bet trolli - kaut kas uz kjiinieshu pusi (saliidzinaajums ir ljoti vispaariigs ar domu, ka kjiinieshiem bij kompass, shaujampulveris, visaadi tur kjiinas muuri un cits kraps, kameer Eiropaa kaavaas ar utiim un citu krapu, Kedrik, es zinu, es droshi vien barbariski izvaroju veesturi, bet tas taa, aptuvena skice, stereotipi) vai romieshu, tikai inteligjentaaki. Tas, protams, jums neliedz buut trulam trollim vai gudram ziemeljniekam, tachu ir mulkiigi iedomaaties, ka visi trolli ir bezgaliigi atdzimstosha un stulba biomasa.
Viena no galvenajaam trollju pamatieziimeem laikam tomeer ir tieshums, vienkaarshiiba un neuzspeeleetiiba - ja ziemeljnieku augstmanji meedz runaat vienu un domaat citu " Cik jums skaista kleita!" (Ak tu nelaimiigaa resnaa govs, kaut kodes sagrauztu tavu kuutsmeitas prakji!), tad trollji parasti pateiks tieshi to ko domaa. Protams, ir arii trollji, kas izliekas, ir uzspeeleeti un nav tieshi, bet lielaakais vairums tomeer ir taadi, kaadus tikko aprakstiiju.
p.s ta nu noteikti nau nekada tur agitesana ka jabut trolim jo es nu nekad ta nerikotos
p.p.s ja ir kadi jautajumi drosi uzdodiet tos un es centisos atbildet ja ir kritika vai ari jums kautkas nepatik vai ari jums ir kadas idejas tad drosi sakiet tas un varbut kautkas no ta tiks nemts vera vismaz ar to gm reikinasies
soirvakt
May 19 2005, 11:27
latkona
Sestdiena 21. maijs
16.30 - 16.55 Brīvdabas lomu spēles Troļļu Naktis prezentācija lekciju vada (Mārtiņš Ceplis)
soirvakt
May 24 2005, 11:51
izpatika
Ne velti es norādīju, ka uz šo spēli lūdzu negatavojiet sarežģītas leģendas. Tas, ka
jūs esat kaut kāds ziemeļnieks vai trollis, nekas īpašs, patiesībā atsien jums rokas. Jūs varat darīt pilnīgi visu, ko vēlaties. Ja jūs būtu rakstījuši leģendā ka nākat no bagātas, labi audzinātas dzimtas, mēs uzreiz prasītu attiecīgu uzvedību, runasstilu un būtu nedabiski, ja šāds tēls piepeši mestos pie laupītājiem. Bet tā nav - sākot spēli jums ir pilnas tiesības iesākt ko vēlaties, jums nav pagaatnes, kas uzspiestu savu ziimogu. Juus esat vnk chars. Balta lapa, kuru speeles laikaa jaaaizpilda.
Ko nozīmē šis paziņojums "nedabiska rīcība samazina izpatiku"? Un kamdēļ tas vajadzīgs?
Kā parasti, tas ir domāts tikai vienam mērķim - uzlabot spēles kvalitāti. Mēs negribam, lai spēlē visi būtu vienā lielā barā, mēs gribam, lai katram tēlam būtu individuāla spēle, individuāls piedzīvojums, kur apkārtējie kalpo kā fons. (lieki piebilst, ka ikviens ar savu individuālo piedzīvojumu veido fonu citiem) Mēs arī gribam, lai cilvēkiem būtu dažādi piedzīvojumi - trollim troļļa, ziemeļniekam ziemeļniekam. Vai jūs gribat, lai visi būtu vienādi? Nē tak. Tāpēc arī ziemeļniekam tusējot ar trolli, abi cieš izpatikas zaudējumu. Aizliegts tas nav, bet ir nepieciešams kaut ko darīt, lai kaut kā akcentētu to, ka tās ir divas dažādas rases, kur katrai mēs gribam savu geimpleju. Ja ne, kamdēļ tad tā pūlēties ieviešot rasi troļļi? varēja tad tak visus vienā katlā. Bet to tak jūs negribētu? Nu tad palīdziet mums veidot spēli dažādu, akcentējiet rasu pat ciemu atšķirības. Iedomājieties, cik kruta tas būs gan jums, gan citiem. Vai tad ir forši samesties pirmajā dienā, lai izsistu otrus? Un viss? Spēle beidzas. Jūs "uzvarējāt". To jūs gaidījāt no spēles? Ja tā, tad "ņe po adresu".
Tālāk, par atšķirībām būtu izrunāts. Ko nozīmē uzvesties nedabiski? Vai to, ka es, parasts ziemeļzemes zemnieks uzvedīšos nedabiski, ja ņemšu zobenu un iešu karot? Vai ka es ignorēšu sarga pavēles, lekšos viņam augumā? Neizrādīšu cieņu bijību pret augstmani? Nē, par to izpatika nekritīsies, esiet mierīgi, jūs varat reaģēt pret augstmani, karavīru, zemnieku kā uzskatat par labāku. Varat karavdoni uzrunāt "Puņķutapa" un tamlīdzīgi - tas būs normāli. Tikai nesūdzieties, ja viņš jūs sāk sist:).
Tālāk. Par izpatikas būtību. Tā nenozīmē jūsu kā tēla rīcības pareizumu. Tas ir tikai skaitlis, kas eksistē pierakstos. Zaudēt izpatiku nenozīmē uzreiz būt sliktam spēlētājam. Patiesībā, dažkārt labs spēlētājs zaudēs izpatiku, lai padarītu spēli interesantāku. Piemērs?
Ikviens tak zina, ka tusēt ar trolli - izpatikas mīnuss. Bet lūk, Vaņa, izdomā, ka sametīsies ar Igooooru (trolli). Viss, kad GM uzzina, viņš nedomājot samazina izpatikas līmeni abiem. Bet tajā laikā abi paveic pamatīgu kvestu, kuru nespētu atsevišķi, viens bez otra palīdzības paveikt. Bams! Viņi abi saņemt piz.dato izpatiku. Un beigās viņi ir ieguvuši vairāk nekā zaudējuši.
Lūk, lieliski spēlētāji.
Ko no tā mācīties? To, ka izpatika nav jāuztver kā labuma/sliktuma rādītājs, bet kā vienkāršs parametrs, kas ietekmē spēles pasauli. Un to var izmantot. Tas ir risks, protams, jo jūs varat lielo izpatiku nesaņemt, bet tas jau piedod dzīvei/spēlei asumu - risks, ne tā?
kopsavilkums
Izpatika nenozīmē to, cik labi spēlētājs rīkojas GM pa prātam, tā ir vienkāršs parametrs, skaitlis, kas mainās atkarībā no spēlētāja rīcības un kas ietekmē spēles pasauli.
Izpatiku pieliek un atņem par konkrētām, definētām lietām:
pieliek -
par kvestu izpildi
atņem -
par nomiršanu
par tusēšanu (kopā būšanu draudzīgās attiecībās/sadarbību) ar pretējās rases pārstāvi
karavīram - par dezertēšanu
Izpatiku var atņemt par settingam būtiski neatbilstošu rīcību, jeb, citiem vārdiem, pārāk izteiktu out-of-geimu.
Atņemot izpatiku GMs negrib pateikt, ka spēlētājs ir rīkojies ne tā kā vajag. Vienkārši tiek izpildīti konkrēti nosacījumi un noteikumi paredz samazināt izpatiku. Viss. Spēlētājam ir brīva izvēle, ko darīt, izpatika ir tikai papildus apstāklis, ar ko jārēķinās pieņemot kādu lēmumu.
ps sory par kartejo garo rakstu sakara ar tn c
sasparojatie ssasparojaties gan cilveeki gan torollii jo ssie ir druumi laiki kad tiessaa robezza starp abaam zemeem ir novilkta un lieli notikumi gaidaami
QUOTE(aivvv @ Jul 22 2005, 05:38)
sasparojatie ssasparojaties gan cilveeki gan torollii jo ssie ir druumi laiki kad tiessaa robezza starp abaam zemeem ir novilkta un lieli notikumi gaidaami
beidz mees buusim kaads bars vienaa ciemaa un taisiisim ritiigu trolju dzimtu
neveelies piedaliities partijaa pagaidaam es yume un maariitis
cilveeki kuri domaa buut vienaa ciemaa ar mani vai buut vienaa ciemaa ar Raini
tip zachux, tip gramozeks
veel tauta teicaas piedaliities
gramozeks
Jul 25 2005, 15:38
jo taa vien liekas ka tur piedaliisies 14 otakie6i???!!! a kaa tur buus ar teerpiem vai pa6iem buus jaataisa vai kaa???
tā, tagad man īsumā, līdz kuram drīks iesūīt leģendas? Cik garas, emm.. pieņemu ka ne īpaši. Kā būut nodot pēdējā dienā?
Un vēl.. kuro reizi girbu prasīt-kas ir ar cilvekiem dzīvojošiem pie troļļiem?
QUOTE(Yume @ Jul 25 2005, 16:01)
tā, tagad man īsumā, līdz kuram drīks iesūīt leģendas? Cik garas, emm.. pieņemu ka ne īpaši. Kā būut nodot pēdējā dienā?
Un vēl.. kuro reizi girbu prasīt-kas ir ar cilvekiem dzīvojošiem pie troļļiem?
mums tak taa dzimta jaauztaisa
*Yume sitās ar galvu pret sienu* bet es n-e-g-r-i-b-u būt trollis, gļuks man, negibās man. <.< taisīsim dzimtu ar cilvēku.
A troļļi skaitās advancētāk un gudrāki par cilvēkiem, ja kas..
pag pag stop kurss te kaadu spiezz buut par trolli?
normaali speeleetaaji taadi kaa juus
var izveeleeties divus variantus trollis vai cilveeks un cilveeku vienmeer ir viaraak ja kas pat daudz vairaak taa kaa vienaa mieraa
teerpus protams darina passi nnemat veeraa ka ir vasara trolliem taadi ekstravagantaaki uz visaadiem ccigaaniem suunu ruukkiissiem un bandiissiem
cilveekiem mieriigi var domineet kas liidziigs muusu senccu baalinniem un tamliidziigi bet katrs protams var varieet
luudzu tikai aizmirstiet botas firmas ziimes utt
es pats teiksim parasti atrodu vecu aizkaru izpleessu triis caurumus pannemu linu taadus kaa svaarkus/gurnautu apsienu kauko ap galvu sataisu druumu feisu un esmu gatavs trollis jo mani taa teerpu taisiissana besii laukaa
citi protams atkal pat taisa istus ringmailus (rinnkkiissbrunnas) ssuj apmetnnus utt tas ir peec katra izveeles vienk passam prieks ka izskaties kruts
protams ja tu tiessaam staipi apkaart iistas brunnas tu sannem bonusus
arii par leggendaam nav traki jaaiespringst ja nav slinkums var jau aizsuutiit
bet galvenais ir braukt un piedaliities
nezinu vai tas te jau ir rakstiits taccu visi trollu vadonni jeb saucamie kara kunigi ir atrodami arii ssajaa forumaa viens ir maariitis jeg soirvakt otra ir raine jeb te naktspodinnss(ui naktspukkiite vai kaukaa taa
) un es aivvv mees katrs vadam pa vienam ciemam un vienai armijai un taa daliissanaas pagaidaam nav tik obligaata sadaliisies tiessi pirms speeles aa ziemellniekus savukaart vada viens augstaakais virspavelnieks un sskkiet kaukaadi ciemu vecaaki kuri tiks ieveeleeti speeles laikaa via kukas taads iisti neatceros taa kaa uz lielaakaam politiskaam intrigaam savaa zinnaa var cereet cilveeku nometnee nevajag klausities paaraak ko staasta maariitis jo vinnss reklamee tikai trollus
(njaa trolli gan protams ir labaakie
)
...JAUTAAJIET VEEL BET GALVENAIS BRAUCIET TAS BUUS LABAAKAIS LARPS SSOVASAR.....
gramozeks
Jul 28 2005, 12:29
nu man tas buus pirmaa reize!!!
nezinu bet es gribeetu buut cilveeks (laikam???
)!!! un ja taa, tad kur ir jaa piesakaas par kondidaatu (cilveeks vai trollis, vai veel kaut kas) ???
ssajaa kurbijkurnes dallaa var uzzinaat visu par trollu naktiim kurbijkurnee taam ir atveeleets viens mazinnss apakssforuminnss
kas saucas TNC jeb trollu nakssu hronikas
OMG beidzot ir atveerta oficaalaa TNC maajaslapa
skatiit sseit
soirvakt
Aug 2 2005, 17:09
aivvv nedauddz nepareizi izteicas par ziemelniekiem viniem ari pirms speles ir ieveleti ciemu vecakie varu pazinot ka viena ciema bus jekabs karadraudzi vadis kurbads un velviena ceima bus kad s no gm puses ka ciema vecakais
soirvakt
Aug 3 2005, 10:52
vel ko aizmirsu laikam pieminet ir tas ka ja tu esi ziemelnieks respektivi cilveks tu nevaresi tuseties pa trolu nometni jo vini tevi vienkarsi sitis protams ja velesies varsi meiginat
un tas pac atiecas ari uz troli ja vins tusesies pa ziemelnieku ciematu visticamakais ka vinu ari sitis
ja kaads veel tiessaam nezinaaja tn ir uz nenoteiktu laiku paarceltas peec ugunsdrossiibas sezonas beigssanaas
taa kaa visi joprojaam var pieteikties un taisiities datums tiks pazinnots cik driiz vien buus iespeejams.....
soirvakt
Sep 28 2005, 09:16
tn notiksoes 22 23 oktobri
One winged angel
Sep 28 2005, 10:58
Jau trīs gadus esmu LFFB biedrs, bet uz Troļļu naktīm tā arī neesmu aizgājis... Būs kādreiz jāpiedalās..... Bet tieshi shajos Chronicles nepiedzliiishos...
Patiesībā, es drausmīgi gribēju tikt troļļu naktīs. Gita piedāvāja, bet es netikšu, jo man tajās dienās nebūs gaļīgi laika un tagad man ir riktīgi žēl, ka netieku...
Tigra2
Sep 30 2005, 22:14
Vai tas notiks 2006 gada 22vai 23 augustā? Var atvest visu ģimeni? Par ieeju būs jāmaksā?
Naktspukjiite
Oct 1 2005, 01:28
Tigra. Vai tu kārtīgi lasi visus postus pirms uzdod jautājumus?