bypass
Feb 21 2005, 21:29
Robeža ir sasniegta, vairs uz HDD nav vietas. Neesmu kolekcionārs vai tamlīdzīgi, bet tomēr žēl dzēst ārā sakrājušos "normālos" seriālus.
Esmu skatījis vairākās vietās un lētākais par parastu 200gb cietni ir ~75ls or so, mazāku pirkt nav vērts. Arī ātrums, galu galā, nav būtisks ar 7200rpm/8mb kešu ir pilnīgi pietiekoši.
Respektīvi, gribētu uzzināt no otaku publikas,
* cik GB animes uz HDD
* cik liels cietnis ( + cietņa izstrādātājs, ieteicams)
* kur tika pirkts
* par cik tika pirkts
* etc.
Pašlaik man ir 4 dažādu izmēru seagate cietņi, visi strādā perfekti.
* uz HDD ir ~160GB Anime + ~5GB Lossless Anime OST +~2GB citas ar anime saistitas lietas
* HDD1 - WD1200JB [120GB] + HDD2 - WD2000JB [200GB]
* pirmais ir vecs taadeelj neatceros kur un pa cik pirkts, otrais pirkts
www.yes.lv pa ~100+LVL
Es, ja tagad pirktu, izveeleetos Seagate, esot klusi un dod 5 gadu garantiju, un tureetos pa gabulu no IBM/Hitachi.
* Anime ap 40GB+vismaz 20 DVD matricas ar animi
* HDD - 120GB, Seagate SATA 7200rpm ar 8MB buferi, kluss
* pie MA-1 skrūvētājiem
* 68Ls, tas bija apm. gadu atpakaļ.
* priekš kam pirkt HDD, ja par Ls40-45 var nopirkt DVD rakstekli?
Tas uz kaa man viss glabaajas:
WDC WD800BB-22JHA0 (aka raptor) 10000rpm 8mb cache
ietilpiiba, 80 GB (pilniigi pietiekoshi)(anime- 50GB)
pirkts, ja nemaldos, chehijaa ~120 eiriki
deBUGa
Feb 22 2005, 09:33
* Anime/Manga kopumaa ap 80Gib (kas ir mazaak nekaa briivaas vietas patreiz
) paareejais viss uz DVD
* triis HDD diski:
Maxtor 4K060H3 - 60 Gb
Seagate
Barracuda ST380011A - 80Gb
WD
Caviar WD1200JB - 120Gb
* Prikti tika ieksh Proline (ja nekljuudos visi)
* Cenas gan nepateikshu un jeegas nebuus nekaadas, jo jaunaakajam cietnim jau pusotrs gads...
P.S. Liidz shim nekaadu probleemu ar jamiem nav bijis.
P.P.S. Ar kolekcioneeshanas maaniju neslimoju (kopsh laikiem, kad "dziivoju" uz 8Gb cietnja kopaa ar sisteemu). Peedeejaa pusgada laikaa bez sirdsapzinjas paarmetumiem tika padzeesti ~ 120Gib "datu" (lielaakoties animes)...
* anime, manga un saistiitas lietas uz HDD ~80GB
Cietie:
- Western Digital 80GB, leens, izdod briesmiigas skanjas, neatceros ne cenu, ne zinu kur dabuuts.
- MAXTOR DIAMONDMAX 10 200GB DMA133 7200RPM 8MB
Pirkts M79 pa 72Ls ar 3 gadu garantiju.
P.S. Slimoju ar kolekcioneeshanas maaniju smagaa formaa, jo abi cietie ir pilni un gandriiz neviena no kolekcijaam veel nav pabeigta.
QUOTE(Sigfa @ Feb 22 2005, 08:16)
Tas uz kaa man viss glabaajas:
WDC WD800BB-22JHA0 (aka raptor) 10000rpm 8mb cache
ietilpiiba, 80 GB (pilniigi pietiekoshi)(anime- 50GB)
pirkts, ja nemaldos, chehijaa ~120 eiriki
Tev tur gadiijumaa nav kaada kljuuda iegadiijusies, jo Raptoru model nr. ir WD740GD [74GB versija] un WD360GD [36.7GB versija] bez tam nav 80GB raptori, nemot veeraa HDD razhotaaju pienjemto izmeeru skaitiishanu 1000KB=1Mb nevis 1024KB=1MB gan jau jaasanaak reaalai vietai ap 70GB. Modelis WD800BB noraada uz parastaako 80GB Caviaaru.
@visi citi
Jaa vaakshanas maanija ir smaga slimiiba kura man izpauzhas arii smagaa formaa, ja pieskaita veel CD un DVD kas ar anime sarakstiiti tad veel naak klaat ~130GB
Uz diska(iem) man glabaajas tik vien kaa share, ejoshie seriaali, kas veel nav ierkastiiti uz matricaam, anime OSTi, manga.
Anime daljai ir atveeleeti 100-150 gb no 2x120 gb diskiem. Preciizus disku modeljus neatceros (un iekshaa neliidiishu skatiities), bet diski ir samsunga, 7.2k rpm, satas interfeiss, 2mb cache laikam, 5 gadi garantija. Tika pirkti kaut kur gadu atpakalj, galvenais uz ko skatiijos bija garantija.
Bet principaa man HDD ir tikai kaa cache kur anime glabaajas kameer veel nav ierakstiita DVD.
zenofex
Feb 22 2005, 11:58
... iznjemot kaudzi CD un DVD ar animi uz HDD parasti staav 150 gb animes un veel dazhi gb ostu.
Ir 3 HDD - 40 GB Samsung IDE 7200 rpm
60 GB Samsung IDE 7200 rpm
160 gb Samsung SATA 8mb cache 7200 rpm
Samsung rullee, straadaa teicami.
Samsung rulee nemeeraa, bet sildaas arii labi 8)
Ja domaa ko pirkt, tad DVD raxtiikli. izdeviigaak sanaak, plus peedeejaa laikaa cietnji baigi labi spragjiijot itkaa. A ja divus DVD ieraxti, tad vismaz viens ies, kad otrs nospraags, vareesi pa jaunu backup kopiju uztaisiit. Pazaudeet HDD gan buutu daudz tragjiskaak.
man ir pieci cietnji, detaljaas neiedziljinaashos, bet izm. ir 40, 60, 60, 80, 80
tur ir apm 300 gigi animes un anime related... principaa varu ieteikt pirkt rakstekli, (pats esmu slinks lai rakstiitu) bet principaa vislabaakais variants buutu kaads skazii...
zenofex
Feb 22 2005, 15:28
Nu es savams 160 niekam nopirku speciaalu dzeseeshanas iekaartu ar lielu radiatoru un diviem ventilatorinjiem
Citaadi uzkarsa pamatiigi
Bet tagad miinuss ir ka diezgan skaljsh kompis palicis - procis + chipsets + videokarte + divi fani baroshanas blokaa + divi fani cietnim
-nDigo-
Feb 22 2005, 16:45
juus cilveeki mani biedeejiet,
simtiem gigu ar anime un visu kas uz to attiecaas...
kur es esu nonaacis, man bail, nedod dievs es ar taads kljuushu...
Atnaac ar cietni ciemos un kljuusi 8)) izbiivee tik attieciigo kvantumu bitu.
Piespamot cietos ar anime un ne-anime var aatri un viegli. Pie tam, ja kompis jau taa ruuc kaa serveris, tad lieki ventilatori netraucee, taatad cietos tik var kraameet iekshaa. Smagaakais visaa procesaa ir cena. Cenas deelj tieshaam jaabiidas uz DVD raksteklja pusi.
bypass
Feb 22 2005, 17:54
Hm. Skatos, ka daudzi ieteic pirkt DVD-R, itkā jau sanāk lētāk. Matrica, ja nemaldos, ~1ls 4.7gb. 200/5=~40ls pieņemot, ka katrs mēģinājums būs veiksmīgs. Noapaļosim uz 50ls. Un 200gb cietnis 75ls. 25 latu starpība. Kā jau es minēju, neesmu kolekcionārs, tādēļ nosveros par labu HDD.
eProformance DVD+R 8x maksā 0.75Ls...
Man gan matricu kaudze ar kolekcionēšanu neasociējas
Ja kolekcionē animi tad vismaz oriģinālos DVD, vispār ja kaut ko kolekcionē tad oriģinālus. Nu man tāds priekšstats par šo darbību.
Šī te darbība ir vākšana
Vienkārši žēl tos savilktos GB dzēst ārā...
bypass
Feb 22 2005, 18:16
Ja kolekcionē animi tad vismaz oriģinālos DVD, vispār ja kaut ko kolekcionē tad oriģinālus. Nu man tāds priekšstats par šo darbību.
Šī te darbība ir vākšana Vienkārši žēl tos savilktos GB dzēst ārā...
Imo, būtībā vākšana tā pati kolekcionēšana vien ir. Un, vai tas iededzinātais disks ir orģināls vai nē, mani patiešām neuztrauc, kolekcionēt var arī neorģinālos DVD bez smukiem koveriem. Bet runa nav par kolekcionēšanu(vākšanu?). Ir vienkārši pāris seriāli, kā COTS, Planetes, LE, etc, kurus tik tiešām negribās dzēst ārā. Naruto, utml mainstrīmu bez žēlestības dzēšu if any.
Par eertiibu ir jaamaxaa. Ja ir pietiekoshs pikjis raid 5 izveidei,tad tas ir pats labaakais variants. Eertiiba un fault tolerance buus augstaa liimenii, bet "leetais gals" tomeer ir DVD rakstiiklis.
Rakstiiklim par labu: diskus vari neesaat pa pasauli, bet cietos tik vienkaarshi nee, it iipashi, ja raid.
Pašlaik 2 x 200Gb Maxtori, 1 x 200Gb WD Caviars un 2 x 80Gb Maxtori (80Gb gan ir pilni bet nava pieslēgti, jo korpusā nava vietas - jāpērk kāds lielāks keiss ar papildus ide controlieriem)..
Anime un related stuffs aizņem 80% no visa apjoma.
Caviars tika pirkts pasen vēl par ~230Ls ieksh Multisistēmām, Maxtori pa 72Ls m79.
Kas jāsaka ja liek pērk Maxtorus jādomā uzreiz par temperatūru. Abi astoņdesmitnieki sāka atmirt (pārkarsa, sāka uzrādīt bad blockus, i/o erorus utt) pēc kāda mēneša. Nopirku Titan hdd coolerus kas gan jāsprauž ir 5' collu caurumā un viss pēkšni atrisinājas (tagad 200-niekus turu jau no sākuma).
WD disks gan strādā ideāli bez jebkādiem papildus pribambasiem.
Protams DVD burneklis ir obligāts, bet ir šovi kas tieši par 1-2 epizodēm neielien vienā matricā, līdz ar to kaut kā nejedzīgi ierakstīt, bet mest laukā ar negribas
bypass
Feb 22 2005, 21:38
Es domāju, ka Seagate cietņiem ar temperatūru nebūs problēmu, dotajā brīdī mans seagate 120gb ir silts
, tēju sildīt nevarētu, ne velti viņiem dod 5 gadu garantiju. Pāris cilvēki ir mani pārpratuši, neesmu otaku, lai man vajadzētu septiņreizseptiņus cietos ar ūber sekjūritī. Nojāsies cietnis ar visu anime, pie joda, pārdzīvošu. Es saprastu, ja uzturētu saitu, serveri, glabātu projekta kodu or somthing, tad ātrums un drošība būtu svarīga, bet dotajā gadījumā tie ir pāris anime seriāli izklaidei nevis darbam.
P.S. Paldies par padomiem!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.